Hirdetés
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Az első hardvertalálka az idei évben
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Plazma TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
iguana
őstag
válasz
iguana
üzenetére
mivel tele szemeltem itt, íme a megoldás és elnézést is kérek:
a chrome-hoz semmi köze nem volt a nyűgömhöz.
qbittorrent zabált fel mindent, de úgy, hogy nem volt nyoma.
qbittorrent->beállítások->speciális->OS cache engedélyezése->pipa ki.furcsaság, hogy a kis laptopomon, ami fel sem tud szagolni a desktop gépem képzeletbeli cipőtalpához sem, ott alapból bent van a pipa, és soha sem volt ilyen gond. bírja, tudja, csinálja.
nem értem, de ennyi, és bocs még egyszer.

-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki ismét gázos a Króm. Egyes egyedül a Youtube-bal van problémám, minden más tökéletesen működik. Maga a főoldal általában problémamentesen betölt. A következő jelenségeket tapasztalom.
1. Bármelyik videót megnyitva 10 alkalomból 3x minden oké. Gyorsan betölt és még időben előre- és hátra is lépkedhetek a videókban.
2. A videó betölt, elkezd játszani. A betöltő csík a videó elején/közepén megáll és nem töltődik tovább, a videó megáll.
3. A videó betölt, elindul, random előrekattintok, mert bele akarok tekerni. Nem tölt, megáll a kép és a töltőbigyó forog.
4. A videó oldala be sem jön, fekete az ablak, a jobb oldali ajánlott videók képei és a kommentek be sem töltenek.
A 2.-4. pontok esetében közös pont, hogy amennyiben valamelyik jelenség bekövetkezik, az kinyírja az egész netelérésem. DNS_PROBE_ERROR_NO_INTERNET hibát kapok bármilyen más weboldalra, amit meg akarok nyitni, vagy akár megnyitott weboldalt frissítésekor. Sőt! Ilyenkor a Firefox is teljesen bekrepál, azon sem megy semmi. Pár perc után megy minden rendesen, kivéve a Youtube.
A fenti hibákat csak és kizárólag a Youtube produkálja és csak Chrome alatt. Teszteltem a dolgot Firefox alatt és mindig minden tökéletesen működött!
A következőket tettem a megoldás érdekében:
1. Háromféle bővítményem van fent. Adblock, Magic Actions for Youtube, Ghostery. Próbáltam a legkülönfélébb módszerekkel letörölni az egyik, majd a másikat. Felrakni az egyiket, letörölni a másik kettőt stb... A hiba mindig megmaradt.
2. Modemet és routert többször kihúztam, újraindítotttam, bár szerintem nem itt lesz a hiba, hiszen tökéletesen működik az internet, csak a króm alatti youtubebbal van problémám.
3. Chrome cache és böngészési előzmények törlése.
4. A rendszer viszonylag friss Windows 10 Enterprise edition. Vírusirtó, bármi más "gyorsító", vagy takarító program nincs rajta.
-
SP4C3
veterán
válasz
Coccolino_O
üzenetére
Kiegészítőkre és a pluginokra less rá, esetleg telepítsd újra, ürítsd a cache-t!

-
whbear
őstag
Nagyon jól összeválogattad a tweak-eket. Annyival egészíteném ki, hogy az ütemezett feladatok közül is vedd ki a gupdate és barátait, valamint a cache-t symlinkeld át egy ramdiskre, pl Dataram 256k bőven elég. Én még a hostfile-t módosítottam és így az eredeti sebesség többszörösével hasít a chrome.
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Segítsetek, mert már nem tudom mit tegyek. A Chrome nem hajlandó semmilyen videót lejátszani. Flash alapú lejátszónál már az oldalakat sem tölti be mert rögtön összeomlik a Flash beépülő. HTML5 alapú lejátszónál meg látszik, hogy betölti a videót, de nem indul el a lejátszás, ha belekattintva beletekerek a videóba, akkor odaugrik arra az adott képkockára, de nem indul el a lejátszás.
- JavaScript engedélyezve
- Chrome többször is újraindítva
- Chrome frissítés nincs, legutóbbi verzió fut
- Chrome cache és egyéb adatok törölve
- Gépet is újraindítottam többszörAmit nem tudok most meglépni az a böngésző újratelepítése, mert az olyan mintha új böngészőből jelentkeznék be a szolgáltatásimba, vannak köztük cégesek és azokhoz a visszaigazolót csak bent kaphatom meg (hétfőn leghamarabb).
Ötlet?
Szerk: De a flasht tartamalzó oldalak is használhatatlanok. Felmennék Redditre, erre az oldal semmire nem reagál, csak 15 másodpercenként feldobja, hogy a Shockwave Flash beépülő összeomlott. Hol tudom kivágni a p1csába ezt a nyomorult Flaht? Haljon már ki végre teljesen és legyen vége ennek a 15 éve tartó webes rémálomnak.
-
anonymus89
addikt
válasz
Szörvi
üzenetére
44-es verziótól már ez sem működik: [link] én úgy tudom már nem megoldható. Max beállíthatsz egy teljesen üres oldalt háttér nélkül. [link]
kb. 30-as verzióig ez működött:
- Enter chrome://flags/ into the address bar
- Search for "Enable Instant Extended API"
- Set it to Disabled
- Restart Chrome
You may have to click on the 'x' on the right of each cached thumbnail to get rid of it. -
Skilly
aktív tag
Sziasztok!
A problemam a kovetkezo.
SSD-rol szeretnem athelyezni a cache mappat egy HDD-re.
Egy leiras alapjan ugy tunt, hogy sikerult, de ahogy kesobb megneztem ugyan ugy az ssd-re ment es ott a cache mappa is. Eloszor ott volt a parancsikon, de nem inditottam ujra a gepet, lehet, hogy ez volt a baj.
Es azota hiaba probalom megcsinalni mindig a kovetkezo uzenetet kapom parancssorban:"A rendszer nem talalja a megadott eleresi utat."
Pedig ha jol tudom, akkor ennyi lenne a parancs.
mklink /d "C:\Felhasználók\nevem\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Cache\" "D:\cache"es erre a parancsra kapom a fentebb leirt uzenetet.
Valaszokat elore is koszonom!
Udv Skilly
-
törölt tag
Sziasztok, kérdés: ha megcsináltam az ssd-ről a chrome cache áthelyezést, de meggondoltam magam, akkor hogyan tudom visszahelyezni azt az ssd-re ?

-
-
SP4C3
veterán
válasz
trialboj
üzenetére
Ez valami indexed database? Próbáld meg törölni, a cache-el együtt. programfiles/google/chrome/update mappát is komplett törölheted, valamint az programfiles/google/chrome/verziószám/installer mappát is, ezzel viszont hazavágod a frissítést

Hibernálás kikapcsolásával tudsz még helyet szabadítani, esetleg a lapozófájl átméretezésésvel.
Lemezkarbantartó+CCleaner
-
Livius
őstag
Hello!
Tudtok valami megoldást, hogy a Chrome Cache és Temp könyvtárát áttudjam helyezni egy másik meghajtómra, ami nem SSD-s? A parancsikonban beírt kapcsolós megoldást ismerem, de ezzel az a bajom, hogy csak akkor működik, amikor azzal a parancsikonnal indítom a Chrome-ot, ha más alkalmazás indítja el, egy link megnyomására, akkor nem oda menti a dolgokat.
Szóval egy olyan megoldás érdekelne, amivel globálisan lehetne beállítani ezt. -
trialboj
őstag
üdv,
Volt tegnap egy kis problémám valami féreggel, ami beállította magát kezdő oldalnak (valami kereső).
Nagy nehezen sikerült kiirtanom, ehhez törölni kellet a cache-t a böngészőből.
A gond viszont az hogy most a yt fiókom 5-10 perc alatt megunja és kijelentkezik, miközben használom. Megnézem a videót, és már nem tudok hozzászólni mert látom hogy ki lettem paterolva.
A stay signed in fül be van pipálva (habár nem mindíg jelenik meg).Mit lehet kezdeni? Ha a chrome-ot uninstallálom majd visszarakom, az megoldhatja a problémákat?
-
goom
senior tag
válasz
spammer
üzenetére
Szia, köszönöm gyors válaszod!
Sajnos, a Default mappán belül nem látok Extension-t. Csak Cache, GCM Store, Session Storage és Storage mappa van - meg 27 fájl (engedélyeztem a rendszer- és rejtett fájlokat is).Ha jól végiggondolom, alighanem a Hangouts bővítmény lehet a ludas, mivelhogy azt tegnap tettem fel, mint legutolsó bővítmény (a többiek már régtől fogva megvannak). Próbaképpen rákerestem a saját user-em alatt, de sehol nem talál "hangout" kifejezést.
Az segíthet esetleg, ha a céges gépemen (ahol hozzáférek a bővítményekhez), eltávolítom közülük a Hangouts-ot? -
Rimuru
veterán
válasz
koshmar
üzenetére
Igaz nem Chrome-ot használok, de ramdisk ugyan úgy alkalmazható itt is, szerintem ennek van értelme.
chromium --disk-cache-dir=/foo/bar -
törölt tag
válasz
olivera88
üzenetére
Indításnál nem számít. De érdekes módon nem gyorsít rajta a bővítmények kilövése sem. Rákattintok, persze azonnal reagál, megnyitja az ablakot, viszont amíg behozza az oldalt, az sok idő relatíve (a proxys beállításon is túlvagyok már). Explorer sokkal gyorsabban indul. Kipróbáltam a chrome-ot ugyanúgy a bing-es kezdőlappal, sokkal több ideig hozza be, ha cache-ből dolgozik, ha nem. Csak azért nem használok explorert, mert vannak dolgok, amiket nem lehet megcsinálni benne, de a chrome jó pár verzió óta nem a sebességről szól, ami elég bosszantó.
-
törölt tag
válasz
laszlohu
üzenetére
Ja, lehet, de azt is írták, hogy sokszor az a weboldal összevissza írja
Olyat én is tapasztaltam, hogy egyszer ezt egyszer meg azt írta, módosítás nélkül 
(#19790) demmer123: Egyébként néha előfordul, hogy még ígyis elkezd a C:-re írkálni, szóval bizonyos időközönként érdemes belépni a D:\System Temp\Chrome Temp\Cache könyvtárba és megnézni, hogy mikori a fájlok módosításának az ideje:
Ha a legfrissebb nem aznapi mint amikor elindítottad, akkor bizony megint a C:-re írt.
-
törölt tag
válasz
demmer123
üzenetére
1. Lépj ki teljesen a Chrome-ból, a háttérben se fusson:

2. Windows 7, Windows 8.0, és Windows 8.1 rendszereken ha le van tűzve a SuperBar-ra, akkor old fel a rögzítést.
3. Írd be a Chrome Tulajdonságok ablakában a cél mezőbe ezt:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disk-cache-dir="d:\System Temp\Chrome Temp" --disk-cache-size=104857600 --ssl-version-min=tls1
4. Indítsd most el a Chrome-ot, és ellenőrizd, hogy a merevlemezeden létrejött e egy ilyen mappa:

5. A Chrome a továbbiakban futhat a háttérben, de a Superbar továbbra sem jöhet szóba letűzéshez sajnos.
-
demmer123
őstag
Hogyan kell a google cache mappát ssd-ről áthelyezni winchestere?
Sehogysem sikerül amit a neten találtam miért?
-
Depose
tag
Bocsi ha esetleg volt már..
Erre a hibaüzenetre van már megoldás: ERR_CACHE_MISS
Akkor jön elő, amikor az Ncore-on visszalépek a böngészőben..
-
spammer
veterán
válasz
Orionk
üzenetére
Chrome-ban ez így nem működik, legalábbis alapból nem, nem tudom, bővítmény van-e rá.
Félmegoldások:
pdf esetén: Alt+bal klikk a linken (ami a direkt letöltés), majd lent a letöltési sávon lesz egy kis nyíl, arra kattints, és ott lesz, hogy az "ilyen típusú fájlokat mindig nyissa meg". Utána alt+bal klikkre már meg fogja nyitni automatikusan. DE! Ettől még le fogja tölteni az alapértelmezett letöltési könyvtárba, hiszen ahhoz, hogy a gépedről nyissa meg, le kell töltenie (Firefox valószínűleg rejtett cache mappába tölti).
Képek esetén még inkább nem működik, amit szeretnél, mert a képeket a böngésző kezeli direktben, ha külső programmal akarod megnyitni, akkor le kell mentened őket. A "jobb klikk -> Kép mentése másként" elég kényelmetlen, ezért az Image Toolbar vagy valami hasonló segíthet a gyors lementésben. Ilyenkor szintén a letöltési sávon a kis nyílra kattintva be kell állítani, hogy az ilyen típusú fájlokat mindig nyissa meg és utána automatikusan meg is nyitja a gépedről.
"Interneten keresztül" tehát elvileg nem tudod megnyitni, hiszen a gépeden lévő programnak a böngésző nem tud átadni elérési utat a fájlhoz. Túrd át a Firefox cache-t meg a rejtett mappákat, valószínűleg az is letölti, csak nem látod, nincs szem előtt.
-
petrusz82
aktív tag
-
petrusz82
aktív tag
Sziasztok!
Opera régebbi verziójáról váltottam a Chrome böngészőre.
A következő megoldást találtam arra, hogy a Cache mappa ne az SSD-t írkálja, hanem egy általam meghatározott merevlemez mappáját:
Az asztali parancsikonon a cél:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disk-cache-dir="D:\ChromeCache" --disk-cache-size=104857600
Továbbá a regedit.exe-t elindítva "HKEY_CLASSES_ROOT\ChromeHTML\shell\open\command" fülön:
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disk-cache-dir="D:\ChromeCache" --disk-cache-size=104857600 -- "%1"
A dolog majdnem tökéletesen működik, a Cache a D:\ChromeCache mappát használja.
De a beállított 100 Mb-os felső határt nem hajlandó betartani.
Szerintetek miért nem veszi figyelembe a 100 Mb-os korlátot?
-
Sziasztok!
User Agent Override Dev Tools-ban eléggé bénán működik nekem, egyszerűen nem akarja átdobni a mobilos nézetet. Előzményeket töröltem, és a disable cache be van pipálva. Tuti működik a mobilos nézet, mert telefonon bedobja, csak böngészőben nem.
Van erre valami ötletetek?mod: Ok, minden előzményt végtelen mélységben töröltem, így már jó, de akkor mire van a diable cache?

-
Keem1
veterán
Megoldódott egy full offline cache és cookie ürítéssel. Okosok lehettek videáék, hogy ennyivel elqrták az oldalukat. El tudom képzelni azt a júzert, aki nem vágja, hogy az előzmények ürítésével újra jó lesz az oldal és odébbáll. Gondolom a sütiben változott valami a korábbiakhoz képest.
-
atillaahun
veterán
válasz
Giovanny
üzenetére
Öhhm, az nem lehet hogy be-cache-elt valami hibás állapotot a böngésző? Nincs ilyen a beállítások között hogy oldalspecifikusan törölhessek böngészési előzményt? Én csak általánost találtam.

(#18314) Nixon18
Gondolom úgy van beállítva a karakterkódolás az adott oldalon, hogy olyan betűket is elfogadjon. Nem hinném hogy ez Chrome hiba lenne. -
HuMarc
veterán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
A hiba oka, hogy valami "összezavarta" a cache-t, és emiatt rosszul töltött be az oldal.
-
törölt tag
válasz
Mercutio_
üzenetére
Van egy másik módszer is: átlinkeled a cache mappákat. Írd be a következőt az ésszerű módosításokkal egy jegyzettömbe, amit valami.bat (.txt ne legyen mögötte) néven ments majd (aztán futtasd):
cd \
C:
cd Users\#USER#\AppData\Local\Google\Chrome
rmdir /s /q "User Data\Default\Cache"
rmdir /s /q "User Data\Default\GPUCache"
rmdir /s /q "User Data\Default\Media Cache"
mklink /J "User Data\Default\Cache" R:\GoogleCache\Cache
mklink /J "User Data\Default\GPUCache" R:\GoogleCache\GPUCache
mklink /J "User Data\Default\Media Cache" "R:\GoogleCache\Media Cache"#USER# helyére a saját windows-os felhasználóneved kell írni, az utolsó három sorban az R pedig a Ramdisk betűjelére cserélendő (amennyiben nem R). És azt hiszem az sem árt, ha a Ramdisk-en megcsinálod a szóban forgó mappákat (Cache, GPUCache, Media Cache) előre. (Ha nem C a rendszermeghajtó betűjele, azt is írd át a megfelelőre.)
Ez a módszer persze törli a cache mappák tartalmát, ha ezt el akarod kerülni, akkor előtte másold ki, aztán tedd a ramdisken lévő cache mappába. -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Van a C:\Program Files (x86)\Google Chrome könyvtár, ebből van-e valami amit törölhetek, illetve át tudom-e helyezni káros következmény nélkül? Ha igen mi a menete?
Ugyanez kérdés a chrome cache-re, hol van, hogy rakható át? Találtam egy ilyen leírást, (BrowserCache helyett GoogleCache nevet adtam a könyvtárnak a parancsikonnál és azt is hoztam létre) de nekem nem dobott fel "new string value" ablakot és nem is látok semmit az új könyvtárban
átneveztem a cikkben megadott névre, de úgy se működött 

-
human374
tag
Sziasztok!
Rosszul jelenik meg a Youtube Chrome-ban. Más böngészőn nincs lehetőségem kipróbálni.
Cache-t, cookie-kat töröltem.Van valami ötletetek?
-
kispx
addikt
lol, tényleg nem működik a nullával.
--disk-cache-size=1 argumentummal már működik. (1 bájt lemez cache, mivel a webes semmi sem 1 bájtos ezért semmit sem fog tudni kiírni a lemezre) 1:1-ben azt nem lehet megcsinálni a Chromemal. Vagy a disk cache-t tiltod, vagy inkognitó módban indítod. Ezek állnak a legközelebb hozzá.
Memória cache-hez nem találtam kapcsolót. Gondolom azt automatikusan használja. -
kispx
addikt
Ha a --disk-cache-size=0 argumentummal letiltanád a lemez cachet akkor nem írna oda. Vagy inkognitó módban is lehet indítani a Chromeot. Ramdisknél van olyan, hogy nem mented a tartalmát. De ez nem a Chrome bezárásakor fogja kiüríteni a tartalmát, hanem a gép újraindításakor.
-
DS39
nagyúr
Chrome esetében van lehetőség RAM cache-re? (FF esetében csak pár kulcs átírása és kész. itt nem találok ilyen módosítási lehetőséget)
-
spammer
veterán
válasz
Orionk
üzenetére
Ha jól tudom, ezen nem lehet változtatni, nem temp-be vagy cache-be rakja, mint ahogy asszem a Firefox.
Amikor letöltesz egy Word doksit (vagy bármilyen fájlt ugye), akkor alul a letöltési sávon a név mellett lesz egy kis nyíl, arra nyomj rá és ott meg lehet adni, hogy mindig nyissa meg automatikusan. Lásd: [link] Persze ettől még ugyanúgy letölti az alapértelmezett letöltési könyvtárba, csak automatikusan meg is nyitja.
-
HZoli87
veterán
Visszaolvastam, de nem találtam megoldást rá. Hogyan érdemes frissítés után a régi verziót törölni a gépről?
Még erre is várom a választ: lehet-e külső program nélkül RAM-ba átirányítani a cachet?
-
HZoli87
veterán
Cache-t lehet külső program nélkül a RAM-ba átirányítani?
-
J.Cs.
tag
Sziasztok.
Az utóbbi napokban azzal a hibával találkozok, hogy a Chrome néha betölti a képeket, néha nem. Egy egy oldal, látszólag véletlenszerűen, nem tölti be a képeket, csak azokat amiket a cachebe elmentett már. Mondanom se kell hogy néz ez ki így. Teljesen véletlenszerűen csinálja. Általában az idő oldja csak meg, sem Chrome újrarakás, sem gép újra indítás.
Azt hittem megérett a rendszer egy új windowsra, de tegnap beszéltem az egyik barátommal, és ő is pont ezt mondta, ugyanezt csinálja neki is a Chrome, új windowsot rakott, s még mindig csinálja. Ugyanakkor Mozilla és IE behoz mindent.
Nem tudtok valami megoldást? Esetleg ismert hibajelenség?
Rendszer: Windows 8.1 64x
Chrome Verzió: 32.0.1700.107 m
AdBlock-on kívül nincs más bővítményElőre is köszi!
-
Muton
addikt
hi!
azt hol lehet beállítani, hogy ha letölt egy frissebb verziót, akkor a régit törölje le?mod: ja, meg a cache útvonalat?
-
p87
senior tag
Pár napja váltottam win 8.1-re és mintha picit lassabban indulna itt a Chrome.
Ahogy dupla katt az ikonra bejön az ablak és három másodpercig tölt mire bejön a kezdőoldal.Nálatok is eddig tölt?
Cache mappa HDD-re helyezve a többi SSD-n, de kipróbáltam ha nincs áthelyezve akkor is ilyen lassú, illetve újra raktam, ez se segített, bármi lehet a kezdőoldal ugyan az, az IE11 meg 1s alatt betölt és használható. -
LonGleY
veterán
válasz
alratar
üzenetére
Hogy jön ez a böngészőhöz?
Mert még az utolsó elkezdett szegmenseket is letölti a csatlakozott peer-ektől. Lehet, hogy egy szelet 4 MB, de attól, akitől a kliensed épp szedi, csak 1-2 KB-ot dob át másodpercenként, így a végén ennyire csökken le a sebesség. A végén pedig még kiírja a kliens a cache-ből a tartalmat a lemezre, illetve átmozgatja a fájlokat a végleges helyre (már ha úgy van beállítva). Ez az uTorrent-nél pl. teljesen normális idő alatt megy végve (a legújabb verziónál 1-4 mp). Ha ennél jóval lassabb, akkor frissíts/válts klienst. Ha nem rendes klienst használsz, hanme valami bönésző szerencsétlenkedést, akkor meg is van a hiba forrása.
-
A Zéé
addikt
látom másoknak is nyűglődik a youtube...
Nálam olyant csinál, hogy fekete kép van minden elindított videónál, és ha belepörgetek akkor is, majd egyre nagyobb foltok tisztulnak ki, végül az egész kép... 30-as beta van fenn...
amúgy egyre szarabb ez a chrome, kezdődött, hogy nem töltötte be a képeket, és kockás zászló volt görgetésnél is, aztán jött az, hogy sokszor nem frissíti az oldalakat, mintha csak cache-ből töltené vissza, ha frissítem, sokszor csak ctrl+f5-re változik a kép, most meg a youtube is... Komolyan el kell gondolkoznom egy másik böngészőn
-
Nem idézőjel probléma van? Legalábbis amit másoltál, ott csak 3 db " van. Mert ha ez a gond, akkor nem csoda, hogy megzavarodik. Szerintem az exe után is kéne egy ".
Nálam amúgy így van, és nincs gond:
C:\Users\Joghurt\AppData\Local\Google\Chrome\Application\chrome.exe --user-data-dir="d:\Apps\cache\User Data"
-
spammer
veterán
Chrome-ban új lap betöltése előtt gyakran megjelenik egy pillanatra egy üres fehér lap. Eddig nem foglalkoztam vele, de épp weboldalt hegesztek, más böngészőkkel is nézem közben, és máshol nincs ilyen jelenség. Az az érdekes, hogy nem mindig csinálja, van hogy 10-ből 1x-2x, van, hogy 8x. Firefoxnál sincs ilyen, de most kipróbáltam az Opera Next-et, és ott sincs (amellett pedig olyan, mint a villám
Igaz, hogy friss még, 0 bővítménnyel, de akkor is.)Szóval rohadt idegesítő jelenség, úgy néz ki, hogy újratölti az egész lapot akkor is, amikor nem kellene

szerk: most kb. 15x jó volt, aztán utána megint fehér lappal töltötte be... Valami cache zavarja lesz szerintem
Amúgy kb. 2-3 verzióval ezelőtt tűnt fel, azelőtt mintha nem lett volna. -
general
addikt
válasz
general
üzenetére
erre valaki esetleg?

üdv!
ramdrive-ot szeretnék használni a Chrome-hoz, de nem akar működni..
elvileg beírtam rendesen, amit kell a parancsikon/tulajdonságok/cél - chrome.exe után egy space leütéssel ( --disk-cache-dir="R:\BrowserCache"), R: a ramdrive-om és a mappa természetesen létre van hozva a ramdisken, de nem engedi a módosítást a cél megadásánál. vajon miért lehet ez?
köze lehet ahhoz, hogy néhány hete segítséget kértem profil"összekutyulás" ügyben , és most egy új profil is létre van hozva a Users\AppData\Local\Google\Chrome\UserData mappában? -
general
addikt
üdv!
ramdrive-ot szeretnék használni a Chrome-hoz, de nem akar működni..

elvileg beírtam rendesen, amit kell a parancsikon/tulajdonságok/cél - chrome.exe után egy space leütéssel ( --disk-cache-dir="R:\BrowserCache"), R: a ramdrive-om és a mappa természetesen létre van hozva a ramdisken, de nem engedi a módosítást a cél megadásánál. vajon miért lehet ez?
köze lehet ahhoz, hogy néhány hete segítséget kértem profil"összekutyulás" ügyben
, és most egy új profil is létre van hozva a Users\AppData\Local\Google\Chrome\UserData mappában? -
-
törölt tag
-
viraga
tag
válasz
spammer
üzenetére
A "keresőóriás" böngészőjében a legbénább a lapon belüli keresés, ez milyen már.
Egyébként azért is tudtam nehezen megbarátkozni a chrome-mal, mert számomra már túl letisztult ez a felület. Ok, az sem jó, ha rengeteg menüsor, eszköztár meg egyéb hülyeség miatt a weblapból (ami a lényeg lenne) keveset látsz, de a chrome sztem már a másik véglet a testreszabhatatlan felületével. A beállításainál is utálom az ilyen szövegeket, hogy "a motorháztető alatt", újabban "Speciális beállítások". Wazze. Minden érdemi dolog ott van, minek kell ezeket rejtegetni? Egyébként gyors, teszi amit kell, azt is megszoktam hogy a cache-t időnként üríteni kell, mert youtube és streaming audio pufferelési gondokat okoz ha nagyon felhalmozódik - bár tegyük hozzá, ez is nonszensz, hogy a youtube-tulaj böngészőjénél kelljen ilyennel sz*rakodni... Szóval inkább megszoktam mint megszerettem. 
-
Chrome-nak meg lehet mondani, hogy ne a merevlemezt használja cache-nak, hanem közvetlen a RAM-ba tegye azokat?
RAM Disk-es megoldást ismerem, de közvetlen, 3. program nélkül is meg lehet oldani?
-
Penge_4
veterán
válasz
Memora
üzenetére
"az meg "erőlteti" ezt a ... nem szimpatikus böngészőt"
Az még hagyján, hogy erőlteti (mivel erősen függ bizonyos kísérleti HTML5 funkcióktól), de ezzel is szar. A múltkor töltöttem le róla egy nagyobb fájlt... De nem úgy, mint normálisan, á, dehogy... Elindul a letöltés, pörög a design-os kis százalékszámoló cucc, ezalatt folyamatosan 80%-on pörög mindkét mag (értem én, hogy titkosítás, de ennyire?), majd mikor eléri a 100%-ot, feldobja az ablakot, hogy hova kívánom menteni. Hát én egy másik partícióra szerettem volna, nem arra, min a Chrome és a cache is található, szóval újabb x perc, amíg a két partíció között átmásolja a fájlt.
-
zuzu000
őstag
Hali!
Hogy teszem át a cache/előzményeket más meghajtóra? Mármint, hogy mindig oda tegye őket. -
spammer
veterán
válasz
randras
üzenetére
Címsorba: chrome://net-internals/#httpCache
Nálam:
Current size: 208084424
Max size: 209715200Vagyis alapból 200 MB a max, nálam legalábbis. De ez egy öreg laptop, 1,5 GB rammal
Bár jelenleg még 38%-nyi szabad memóriám van a gépen, szóval még én is emelhetnék a Chrome cache-en, de nálam nincs sok tab nyitva, flash is max youtube, szóval... -
randras
veterán
Helló,
cache növelését hol tudom elvégezni? Kellene a Tanki nevű böngészős játékhoz...

-
spammer
veterán
válasz
LordAxwell
üzenetére
Nem tudom, de gondolom ez is a cache áthelyezésével oldható meg.
-
törölt tag
Na megint jól megszívatott... január 8 óta a C-re Cache-el.... 26 verzió után még mindig paraméterezni kell, és hiába van beállítva, néha főverziószám frissítéskor elcseszi sunyiban.
-
spammer
veterán
válasz
janes1976
üzenetére
Érdekes egyébként, mert ha egy bővítményt eltávolítasz, akkor nem okozhatna már ilyen gondot. Gép restart megvolt?
Próbálj meg egy cache törlést: Böngészi adatok törlése, címsorba írd be: chrome://settings/clearBrowserData
Itt szerintem a jelszavakon kívül mindent bepipálhatsz, esetleg még a űrlap kitöltési adatokat meghagyhatod, többi pucolható.
Ha így sem jó:
Alaphelyzetbe nem tudod állítani, csak ha új, friss profilt csinálsz, de akkor abban megint nem lesznek benne a jelszavaid.
Esetleg azt tudod csinálni, hogy bezárod a Chrome-ot, megkeresed az a alap profil mappát (Default) átnevezed mondjuk Default_backup -ra (gyakorlatilag ez lesz a mentés), majd amikor elindítod a Chrome-ot, akkor friss, üres profilt csinál magának. Utána kézzel vissza tudod másolni a megfelelő fájlokat a Chrome_backup-ból az új Default mappába (pl. jelszavak). De nem próbáltam élesben, szóval garanciát nem vállalok

Vagy Chrome backup tool-lal mentést készítesz a profilról. És visszaállítod, de ki tudja, hogy működik-e, hiszen a régi profilt állítod vissza.

-
dnelb
veterán
Hali
A cache mappát átirányítottam ramdiskre így :
"C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disk-cache-dir="E:\System Temp\Chrome Temp" --disk-cache-size=126800640A ramdisk pedig 148 mb, mégis mindig kifut belőle. Miért?
Mit rontok el? -
TRob1
veterán
válasz
Gasparius
üzenetére
A könyvjelzőid megmaradnak ha be vagy jelentkezve egy google fiókba és szinkronizálva van (amit eleve mindenképp érdemes megtenni) Sőt, ha bepipálod, minden másod is megmarad (jelszavak, beállítások, automat. kitöltések...stb)
Milyen tűzfalat használsz? Első körben lehet megérne egy próbát ha kikapcsolod egy pillanatra és megpróbálod úgy elérni az oldalakat.
Aztán cache törlés...
Ha nem jó, utána újratelepítés (de úgy, hogy mindent eltávolítasz ami megmarad uninstall után) -
batai15
félisten
Sziasztok, lenne egy kis gondom. A facebook közösségi oldallal kapcsolatban. 2 napja nem jeleníti meg a chrome rendesen. Jobb oldalt a a chat menünek hűlt helye,. bármilyen adatlapnak csak a fejléci látszik, üzenetek nem bírnak meg nyilni, vagy full üresség van ott.
adb blocker plus kilőve, meg a pluginok amiket felraktam .Mit tegyek még? uninstallálni nem nagyon szeretném, mert szépen meg van csinálgatva magamnak. Köszönöm a segítséget
ui: cache , sütik ürétése meg volt, shift +f5 is. -
randras
veterán
Hamár itt jártam délelőtt, feltenném visszatérő kérdésem: elég sokat GIF-ezek, és még mindig(/már megint?, azt hiszem egyszer már javították...) szaggatnak a cache-elésig. Ez mikor kerül már kijavításra?

-
madkiller
őstag
-
ielektros
senior tag
válasz
dethroner
üzenetére
szerk: atyauristen ezt nagyon beneztem. Tobb mint egy honapos hozzaszolasra reagaltam. Sorry urak.
Az a baj, hogy abban az esetben ha ikonrol inditod akkor a beallitott parameterek lepnek ervenybe. Elvileg azzal nem lesz gond. Vagyis ha ikonrol inditod es nem tette at a cachet akkor valami megis van.
De nekem ott jott a gond, hogy sokszor nem ikonrol inditom. Pl. kapok egy emailt, klikkelek egy linkre, mar nem is lepett eletbe a cache beallitas meg semmi mas sem. Najo nem olyan sokszor, inditom nem ikonrol, de ki a fene figyeli. Ahhoz viszont, hogy hivatkozasbol is a beallitott parameterekkel induljon, ahhoz a registry-ben kell neki megadni a beallitasokat.
Ezen a linken levo leiras alapjan allitottab be nalam. hibatlanul mukodik annyi kulonbseggel, hogy ramdisk-be megy a cache nem az ssd-re vagy a hdd-re. Folosleges kiirkalnia azt a sok vackot.
BUEK mindenkinek.

-
IG55
senior tag
Itt egy kicsit OFF, mert nem böngészőspecifikus, de hátha van valakinek ötlete.
A google earth 3D-s pluginja (geplugin.exe) nem a chrome számára kijelölt cache helyre ír, hanem a c:\Users\IG55\AppData\LocalLow\Google\GoogleEarth\ vagy a c:\Users\IG55\AppData\LocalLow\Google\GoogleEarthPlugin\ könyvtárba, attól függ milyen böngészőben használom. Ez azért kellemetlen, mert rohadt nagy mennyiségű adatot ír, és pont ezt nem akarom az SSD-re.
Lehet ezen változtatni?
Mindez W8 alatt. -
Gery15
addikt
Sziasztok! Hogyan tudom áthelyezni a temp-et illetve a cache-t ramdiskre vagy akár ssd-re?
-
RpPRO
őstag
Van olyasmi extension, ami automatikusan törli az általam beállított tartalmakat (leginkább a temp cache-re gondolok) kilépéskor?
Végülis google barátom (Click&Clean), 10 mp volt, bocsi.
-
_BM_
senior tag
Sziasztok!
Áthelyeztem a Chrome cache mappáját a D: partícióra egy netes leírás szerint (mklink /J "C:\Users stb.), de a progi indításakor hiányolja a C-n lévő mappát, helyesebben megjelenik egy párbeszédablak, hogy jelöljem ki az új helyet. Kijelölés után már megy. Hogy lehetne kiiktatni a párbeszédablakot?
Köszi
-
Pano
veterán
Sziasztok!
Egy problémám van, amiben szeretnék segítséget kérni. Mivel SSD-t használok, szeretném áthelyezni a chrome gyorsítótárát a normál HDD-re.
Eddig nem is lenne gond, mert a követkerző megoldást használtam:
--disk-cache-dir="f:\Cache\" --disk-cache-size=104857600Működött is, rendesen. Most viszont hiába a reinstal, bármi más nem hajlandó áthelyezni a gyorsítótárat, hanem a C:\ meghajtóra, tehát az SSD-re szemetel. Tud valaki megoldást rá?
A legutóbbi frissítés óta van ez, de azóta volt egy windows 7 újratelepítés is, szóval nem hiszem, hogy beragadt akármi is. -
Rototti
senior tag
Lehet 22-es metros Chromehoz külső bővítményt telepíteni, vagy cache mappát áthelyezni?

-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Ramdisk-re akarnám átrakni a Chrome-nak a gyorsítótárát. Hogy lehetne ezt megoldani, hogy ne kelljen átpakolni a több gigás google mappát ramdiskre? Mert azt megoldottam, hogy a parancsikonnak átírtam a cél útvonalát így: C:\path-to-chrome-executable\chrome.exe --user-data-dir=c:\some-directory-here
De ezzel az a baj, hogy nem jegyezte meg a profiljaimat ugye.
Tudna valaki segíteni?
Azt valaki tudja, hogy a C:\Users\Felh. név\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Cache mappa tartalmát kitörlöm, akkor az mennyire baj? Mi van benne?
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Egy érdekes problémába akadtam, csak 60%-ig vagyok benne biztos, hogy mit kellene csinálnom:
Céges gépen (hálózat, proxy, minden) chrome-ot használok, jellemzően megy is a böngészés, de érdekes módon a google keresés és a google eszközök (docs, plus, picasa, stb.) nagyon lassan, vagy egyáltalán nem. Minden más oldalt rendben megnyit.
Ugyanezek internet explorer alatt rendesen mennek.
Ha törlöm kézzel az összes history-cache adatot, akkor pár percig talán (!) jó, de aztán megint használhatatlan.
Néha viszont magától helyrejön, mintha mi sem történt volna. Ez mitől lehet, mit lehetne tenni, hogy rendesen működjön? Nem hiszem, hogy hálózati oldalról lenne korlátozva pont a google és pont a chrome alatt.
-
zetecR
addikt
Sziasztok,
Ramdisken van a Chrome cache a --disk-cache-dir= kapcsolóval, de minden egyes Chrome frissít után a Start menüben lévő Targetet felülírja, így minden frissítés után újra be kell írni a --disk-cache-dir=-t.
Nincs erre valami tartósabb megoldás?
Esetleg a komplett Chrome-ot a Ramdiskre telepíteni?
De nem valami buherált, ruszki portable verzióra gondoltam... -
Speeedfire
félisten
Létezik olyan kiegészítő, ami mondjuk csak adott oldal cache-t törli le? Pl megadom neki, hogy csak a prohardver.hu fájljait törölje a cache mappából.
-
szatocs
őstag
Sziasztok!
Van arra lehetőség Chrome-nál, hogy a cache-t a memóriára helyezzük át? Tudtommal Firefoxnál van ilyen, de Chrome beállításai között ezt nem találom. -
DS39
nagyúr
ez alapból így működik ha csak nem tiltod le a flash vagy a böngésző hardveres gyorsítását.
justo00: lehet csak elgépeltél vmit, vagy előre létre kell hozni azokat a könyvtárakat a filerendszerben.
egyébként egy személyes vélemény, ha SSD-d van használd ki, hisz pont ettől lesz gyors hogy a cachelés nem HDD-n hanem SSD-n történik. persze ettől használódik de ez a dolga nem? 5-6 évig így is jó lesz, aztán veszel új rendszer vinyót (ami addigra valószínűleg már egy tartósabb megoldás lesz) -
Jim-Y
veterán
sziasztok, le tudná nekem írni valaki, hogy a böngészési előzményeket hogyan tudom átteni máshová, illetve , hogy a böngésző cache-t, hogy tudom mondjuk egy ramdiskre tenni?! Előre is köszi, üdv
-
uniplet
csendes tag
válasz
Antigabo
üzenetére
Üdv!
Látom, már megoldottad valahogy, de azért leirom, nekem hogy sikerült.
Indito parancsikon tulajdonságok, és a cél mezőbe ez van beillesztve:"C:\Documents and Settings\xxxxx\Local Settings\Application Data\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --enable-gpu-rendering --disk-cache-dir="d:\ChromeCache"
Az xxxx természetesen a saját felhasználói nevet jelenti, illetve egy hardveres gyorsitási kapcsoló is be van illesztve a cache-t áthelyező parancs elé.
Nekem, tökéletesen műxik xp alatt, de előtte mindenképpen hozd létre az új mappát a másik meghajtón.
Sokáig szenvedtem én is vele, mert ha nem a pontos helyen van szóköz, vagy kötőjel, már ugrik az egész. -
Antigabo
tag
Lame vagyok DE nem találok leírást - XP-hez - cache áthelyezés másik partícióra vagy megszüntetése...?
csak ne legyen a C-n...
csak win7 hez látok leírásokat az nem jó
linkelne valaki vmi megoldást plíz ? -
Udv!
Legutobbi update ota nalam nem mukodik a --disk-cache-dir="D:\Apps\Cache\" tag.
Valaki tapasztalta ugyanezt?

Esetleg valami megoldas a problemara?

-
törölt tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Hát nálam a 19-es az kitörölt minden kapcsolót, azt nekem kellett visszaírni -és elsőnek még úgy sem működött
, aminek az oka, hogy a memóriában tartotta az automatikusan induló tálca ikon miatt - tehát nem csak az AP-t de a Cache-t is. Most elsőnek azt néztem meg , hogy nem e megint az van, aztán láttam, hogy ott vannak a kapcsolók, és az automatikus indulás is kivan nálam lőve
Utána rögtön olvastam a fórumban, hogy többen is írtátok, hogy az AP-nek annyi egyelőre. -
Sz7Cs
aktív tag
sziasztok !
notebookomba végre ssd kerül,ezért szeretném kérdezni, hogy a chrome-hoz milyen kiegészítés van ami kilépéskor törli a böngészési előzményeket ill. hogy lehet vagy egyáltalán van értelme kikapcsolni a cache-elést az ssd-re ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD Asus ROG RTX 3090 24GB Zalman Z1 1000W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- ASTRO A50 WIRELESS HEADSET + BASE STATION 4th gen. fejhallgató
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Olyat én is tapasztaltam, hogy egyszer ezt egyszer meg azt írta, módosítás nélkül

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Egyébként azért is tudtam nehezen megbarátkozni a chrome-mal, mert számomra már túl letisztult ez a felület. Ok, az sem jó, ha rengeteg menüsor, eszköztár meg egyéb hülyeség miatt a weblapból (ami a lényeg lenne) keveset látsz, de a chrome sztem már a másik véglet a testreszabhatatlan felületével. A beállításainál is utálom az ilyen szövegeket, hogy "a motorháztető alatt", újabban "Speciális beállítások". Wazze. Minden érdemi dolog ott van, minek kell ezeket rejtegetni? Egyébként gyors, teszi amit kell, azt is megszoktam hogy a cache-t időnként üríteni kell, mert youtube és streaming audio pufferelési gondokat okoz ha nagyon felhalmozódik - bár tegyük hozzá, ez is nonszensz, hogy a youtube-tulaj böngészőjénél kelljen ilyennel sz*rakodni... Szóval inkább megszoktam mint megszerettem.