Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • huskydog17

    addikt

    LOGOUT blog

    Sziasztok!

    Azért írok, mert kíváncsiságból kipróbáltam a SmoothScroll nevű kiegészítőt. Legutóbb még a legelső verziónál próbáltam ki, amikor még eléggé kezdetleges állapotban volt és a Chrome böngésző is kb. maximum az 5. verziójánál tarthatott. Most, a legfrissebb verzióra sokat pofoztak rajta, a finom görgetés láthatóan és egyértelműen sokat javult, szebb lett. Na persze egy natív Smooth Scroll hatékonyságát sosem érheti el, de azért remélem, hogy a fejlesztők nem hagynak fel a rendszeres frissítésével, főleg addig, amíg meg nem érkezik a gyári.

    Ez a kiegészítő tehát egy hatalmas és számomra a legnagyobb hiányosságot segít kiküszöbölni a Chrome-nál. Hátulütője, hogy még mindig nagyon intenzíven használja a CPU-t, szerintem még mindig túl sokat, Chrome alatt szinte állandóan pörög a noti ventilátora, Opera alatt jóval ritkábban. Ez azonban engem nem nagyon bosszant.

    Ami nagyon meglepett az az, hogy a Chrome az általam rendszeresen látogatott oldalak esetében látványosan gyorsabb a 11.01-es Opera-nál. Az utóbbi böngészőt a kitűnő GUI választottam, de napról napra egyre jobban idegesítenek az apró hibái, amelyek miatt van olyan oldal, amit napi rendszerességgel látogatnék, de Opera alatt egyszerűen keservesen működik (többszöri frissítés után, de még ekkor sem biztos).

    Remélem senkinek sem jelent problémát, hogy hosszúra nyúlt ez a hozzászólás. Arra akartam rámutatni, hogy ha az Opera fejlesztői nem kapják össze magukat, akkor nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy a notim esetében átállok Chrome-ra, bár ez gyakorlatilag megtörtént. :) Az asztali gépemnél természetesen marad az Opera, mivel ott az AthlonXP nem elegendő ahhoz, hogy a Chrome-ban a SmoothScroll nevű kiegészítővel vígan böngészhessek, főleg, hogy ott még hardveres gyorsítás sincs a Flash alatt.

    Nagyon kíváncsian várom, hogy mire lesz képes majd a 10-es Chrome a Crankshaft-al. Gondolom azon felül tovább fejlesztett GPU gyorsítás is szerepelni fog a felhozatalban.

    Röviden, tömören tehát összefoglalva: azt hiszem, hogy személyemmel gyarapodott a Chrome felhasználók tábora egy fővel (csak akkor ha notimon vagyok, vagyis nem a koleszban, mivel ott van az asztali gépem).

    Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ

Új hozzászólás Aktív témák