Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mex2020
csendes tag
-
mex2020
csendes tag
Hívtam a boltot de simán leráznak azzal hogy nincs meg a kp-s blokk meg hogy nincsenek meg a tartozékok...én a második tulaj vagyok mert ezt a lapot a vaterán vettem és ezért nincsenek meg a tartozékok és annak sincs meg akitől vettem. Na ezért nemérdemes így vásárolni...azthiszem ez jó tanuló pénz volt. De ha már ígyjártam nem hagyom csak úgy annyiban és megbróbálom elindítani. Olvastam egy oldalon hogy létezik valami olyasmi hogy a dula bios-os alaplapoknál meg lehet azt csinálni hogy az M BIOS és a B Bios-t egypillanatra össze kell érinteni valahol a "lábuknál"...csak azt nem tudom hogy melyik lábat kell melyikhez érinteni mert arról nem találok infót. Meg olvastam olyat is hogy az elem foglalatában a plussz-minusz-t össze kell érinteni és akkor elindul. Mert hogy valami boot block nem engedi hogy elinduljon és álítólag e két dolog közül az egyikkel el kell hogy induljon. Esetleg más is hallott erről? Segítsetek srácok
-
mex2020
csendes tag
Kölcsön kértem OCZ ramokat, egy FSP 500-as tápot, C2D E7200-as procit és azokkal sem indul el.Elötte kingston ramokkal próbáltam, majd kingmaxokkal is de hiába. Már alkoholos ecsettel is megtisztítottam a proci foglalatot nem e az a gáz, rakocsgattam dual chanelben a ramokat majd single módban, aztán ki vettem az elemet kihúztam a 220-ból a tápot vártam kb 10 percet aztán vissza minden és mégsem indúúúúl
A Bios F2 verzió. De még frissíteni sem tudok F3-ra mert egyszerűen még a post screen-t sem adja be.Elindul,1 beep aztán kb 4-5 mp és kikapcsol majd magától ujra kezdi és ugyan ez megy. Tegnap kb 1 órán át hagytam hogy ezt csinálja de mégsem indult el.És mindez azért mert nyomtam egy defaultot a biosban.
Én még ilyet sosem láttam. Talán létezik valami trükk pl letestelni az eeprom egyik lábát mint az nvidia vga-k nál ? Vagy valami más ? 1 hete vettem 17k volt az ára most meg besz***ik.Gari van de a készpénz fizetési blokk nincs meg, a tartozékai sincsenek meg, és így nem állnak szóba velem a boltban ahova a gari szól pedig az SN szám is egyezik az alaplapon és a garipapíron. (Bp 7.ker. Alien Computers) Kezdek megőrülni
-
-Solt-
veterán
Nem vagyok márka, vagy gyártó függő... engem kizárólag az érdekel, hogy működjön valami rendeltetés szerűen.
Szó nélkül váltanék, és alig várom a buldózert, de ez a jelenség nem vga és nem intel vagy amd függő. A konfigurációk szinte minden válfajánál előfordul... szinte fingja nincs senkinek, hogy mi produkálhatja...
Ami fura, hogy, ha egérrel forgolódok akkor akad, ha billentyűzettel akkor nem.
-
Gorneck
legenda
Azé próbáld ki...Én min 6 éve venti szabályzó panelt használok...jobb annál, mint szórakozni a lapokkal és szopni...
Sajna ennek semmi köze a lap árához...egyszerűen szarnak belerakni...ennyi...de ha beleraknák se lenne jó...uccse úgy menne ahogy kéne...de Én erre már szarok...Arról nem is beszélve...hogy milliószor leírtam már nem egy alaplapos topikba...ventihez venti szabályzó panel vagy potméter kell...nem alaplap...max cpu ventit bízom a lapra...
-
-
tlac
nagyúr
akkor ott vmi probléma van
mert én a corsair vx450-emet egy ideig használtam egy acorp via-s, 850-es celeronos, tnt2 m64-es, 1 vinyós gépben, gondolhatod mennyire terhelte le a tápot (ráadásul ez még főleg nem is a 12V-ról evett, mint a mostani gépek) és semmi gond nem volt -
i are robot
senior tag
Ja, találékony vagyok, mint a csuda.
De igazából arra is kíváncsi lennék, ami a táblázatokból nem feltétlenül derül, ki, ez pedig egyrészt a személyes tapasztalat, másrészt meg az az ismeret, hogy pl. egy izmosabb Quad alá melyik lap javasolt, mert pl a CPU feszültségellátása 64 fázisú, vagy ilyesmik, vagy hogy a SilentPipe tök fölösleges, haszna nincsen, csak drágább tőle a lap. S titkon abban bíztam, hogy valaki, pl. Gorneck23 egyből rávágja hogy melyiket szeressem, mert neki a kisujjábban van minden infó, amire én kíváncsa vagyok. De akkor nem marad más hátra, minthogy rászánjak néhány napot/hetet a dologra, és magam járjak utána. -
i are robot
senior tag
Jobban megnéztem az oldalt. Ezért írtam, hogy hármasával, merthogy ezzel egy oldalon csak 3 alaplapot lehet összehasonlítani, de vagy két tucatnyi verzió van, tehát ezzel sem vagyok sokkal előrébb. Nem véletlenül azt írtam amit. Ha gonosz lennék, most mondhatnám hogy jobban nézzétek meg mit írtam, de nem vagyok gonosz, meg különben is én kértem segítséget.
-
Devdi
aktív tag
MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)
Robust Graphics Booster ...............: Auto
CPU Clock Ratio ..........................: 9
CPU Frequency ...........................: 3600
Clock Chip Control
Standard Clock Control
CPU Host Clock Control..................: [Enabled]
CPU Host Frequency (Mhz) ............: 400Mhz
PCI Express Frequency (Mhz) .........:[100]
C.I.A.2 .................................:[Disabled]
Performance Enhance...................: [standard]
(G)MCH Frequency Latch...............: [400]
System Memory Multiplier ..............: [2.00B]Standard Timing Control:
CAS Latency Time.......................5
tRCD ..........................................5
tRP'.............................................5
tRAS..........................................16CPU Vcore 1.325
-
ImI87
őstag
Értem. Akkor ezek szerint nem érdemes......
Fölöslegesen nem akarok pénz kidobni, csak DDR2-vel már nem nagyon tudok tovább jutni.....
De egy brutál 1800-as vagy 200-es KIT-tel sem menne jól? Vagy egyszerűen a P45+DDR3 nem jó párosítás?
És kösz a gyors választ!szacsee: kösz neked is
-
troly
tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy p45-ds3 alaplapot mert baszart az asus x38-asom és elveszett 500GB adatom.Egy kissé kezdek mosrci lenni.
Ezen az alaplapon mint a misákon használni szeretném a raid-et de sehol sincsen a bios ban.amit ir a kézikönyv hiányzik egy menű.
A bios F7 vami fent van.Frissiteni nem tudom mert semmiről nem bootl be a gép mindent szart kiir .amit leszedtem a honlaprol arrol se floppy se cd-rom.
Ez a funkció rejtve van mert ctrl f1-f12 semmi nem jön elő alt+bármi semmi nemt ötrténik.Valaki ha minél előbb irna valamit az már jó lenne.
Előre is köszönöm! -
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
Facca kis hűtő...jobb nagyon nincs is nála...
-
8800gts
tag
-
8800gts
tag
szia volt már szerencsém 1 párfajta chipset hűtűhöz szinte mindnek lehet állítani 1 csúszka segítségével amiben 2 fül található alltalában elég kompatibilisek ezek a cuccok zalmannak is van 1 pár iylen cucca
mondjuk ez 1 pesti üzlet de itt elégsokféle van csak a lehetőségek miatt linkeltem be
[Hűtők]
[Zalmanos] ez mindenirányban állítható ez tuti alul végigmarva benne a két szélén 1 sin jelelgű dolog
[Zalman oldal] utolsó kék volt nekem is és nagyonjó!!remélem tudtam segíteni
sok sikert -
szacsee
nagyúr
Kompatibilitási listában egyik sincs benne, utána kellene járni, hogy passzolna-e....
Ezeket kell megnézni:
Thermalright HR-05/IFX
Noctua NC-U6
Ránézésre jók lennének, szerintem pár képet keress a neten és kiderül, hogy jó-e...
Ha nem kompatibilis akkor szerintem a lyuktávon Te is tudsz variálni. -
eladohardver
őstag
a kompatibilitási listán rajta szerepel a memóriád! OCZ3P1600EB2GK
-
ez_meg_emaz
őstag
Mondjuk azt nem írtam hogy pl cod4, cod5-el probálkoztam elsöre, aztán dead space se ment. ATI vgam van, cod4,cod5-nek meg köze nincs a physixhez. Tehát ageia kilőve.
bolcsodal:
Vga drivernél azért is tettem fel direkt a 8.11-et, mert tudtam hogy azzal nem volt komolyabb gondom az elözö gépen se. Fps-t meg nem néztem, vele, de igazábol most az érdekel legkevésbé. Egyenlöre csak induljon el vmi.
De ha te mondod, holnap felteszem f6-ot. Vga szinten volt vmi változás f6-f8?
Most már tényleg megyek alunni. -
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
Uaz a bios csak más módon felrakva? Sose tapasztaltam ilyet...
Olyan már volt, hogy drivert illesztett a Vista ismét és emiatt lassabb volt a boot, de a következő uaddig tartott...
A flash utáni cmos clear meg volt? Ez ugye gyári előírás...
Nem azt írtad, hogy a legfrissebb van a lapon?Olyanokat irkáltok, hogy a hajam kezd Égnek állni...
-
Gorneck
legenda
1,8-1,9ről írnak...
1600MHz DDR3*
CL 7-7-6-24
(CAS-TRCD-TRP-TRAS)
Available in 1GB and 2GB Modules
1.9 Volts
Unbuffered
Platinum Z3 XTC Heatspreader**
Lifetime Warranty
240 Pin DIMM
Optimized for ASUS boards
Special Features
1.95V EVP***...emeld és lehet akkor stabil lesz végre...
-
eladohardver
őstag
Én felajánlottam a tesztelést.... annó.
Nálam a kingmax memóriával így műxik: Ez mind a MIT menün belül van csak +köll keresni...
CPU Clock drive: 800
PCI EXpress Clock drive: 900
CPU Clock Skew: 0
MCH Clock Skew: 200
Cpu pll: 1.5-1.57
Performance Enhance: Turbo, vagy standard
System Memory Multyplyer: 3.33D
Cpu vcore: 1.4v
Dram voltage: 1.9v
Mch Core: 1.40v-1.44v
Időzítések: 7-6-6-18
Többi mind auton
Proci 8.5x 480 Tán nálad 7.5x480-at kőne... és tán a vcore 1.39 alatt hogy lásd nem hülyeséget írok innen puskáztam.
Viszont ha azt vesszük hogy a memóriád gyártójának a honlapján ennél jóval ecerübb beálítást emlegetett a szaki én első lépésben ezt próbálnám:
CPU Clock drive: 800
PCI EXpress Clock drive: 900
CPU Clock Skew: 0
MCH Clock Skew: 0
Cpu pll: 1.5-1.57
Performance Enhance: Turbo, vagy standard
System Memory Multyplyer: Auto
Cpu vcore: auto
Dram voltage: 1.9v
Mch Core: 1.40v-1.44v
Többi mind auton
8x400
Attól függetlenül h puskáztam még lehet hülyeség a vcore fesz meg hogy meddig mehet a procid nemvágom... kiköll tapasztalni....
-
MarKoo
addikt
Nem hajolhatott el, mivel nem nyúltam hozzá, de mindjárt megnézem. A gép már a hiba jelentkezése után 20 perccel az asztalomon volt. Már járt benne másik videókártya, másik táp, másik RAM, egyelőre még másik procit nem volt időm belerakni illetve a mostanit tesztelni, de egy processzor elég ritkán romlik el magától, csak úgy..
szacsee: Ugyanúgy semmi.
-
Zájec
veterán
"Tényleg a XVII. kerületben van valakinek próbára 1066-os Kingmax ramja? Kíváncsiságból beletenném a lapomba"
én itt lakok a szomszéd a XVIII- ba ..
nem csak próbára henem eladásra is .. Zájec ramjai ( off )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Politika
- Spórolós topik
- Formula-1
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- OLED TV topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 7200MHz
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS PRIME Z270-A + Intel(R) Core(TM) i7-6700 CPU 3.4 GHz + 16Gb DDR4 RAM
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest