- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
Egyedül az EP45T Extreme volt jó a tuningra. Annak a gagyi változatai, mint az én lapom, az nem. Túlmelegszik. Egy nyavajás 6750-et sem lehet benne felhúzni 333MHz FSB-ről 400-ra. Pedig ez alap lenne. Szét feszeltem a lapomat, de nem ment. 1 évig kísérleteztem minden beállítással. (Bios, szoft..) Semmi.
-
zso73
veterán
válasz
mex2020 #19204 üzenetére
Én is próbálkoztam egy darabig tuningolni a lapomat a C2 Q9300-al. Rájöttem, hogy gagyibájt. CL 7-es ramokkal felforr, A procit nem tudtam feltolni 3200 MHz-re............A QVL listás rammal sem megy....... Mellényúltam.
Az Asus lapomban nem volt ezzel gond. 4 mp, alap feszen. Most ez a lap a letöltős, mert a freki visszavétel jól megy neki. -
zso73
veterán
válasz
mex2020 #19141 üzenetére
Pedig én kértem már számlát bolttól, mert elveszett. A Dátumra kellett emlékeznem kb. Kiállítottak egy másik számlát a hitelkártyás vásárlásomról. A tartozék meg nem kitétel. Ami rossz,az az alaplap. Az meg ott van. A hátlap.......nem kell a garihoz.
Most vittem vissza a lapomat. A hátlapot benne hagytam a házamban.De rugalmas User's-éket nem érdekelte. Kicserélték egy másik lapra úgy is. Kivették az újból a hátlapot, és ennyi.
-
zso73
veterán
válasz
mex2020 #19134 üzenetére
Nekem ezt akkor csinálta, maikor OCZ ramokkal próbálkoztam. Az új biosszal már ment volna a lap. De a tuning miatt recovery lett, és a régi biosz meg nem ismerte a ramokat.
Nekem úgy tűnik, mintha meg akarná javítani magát a lap. Hagyd melózzon egy kicsit. Majd az X-edik újraindulás után megkérdezi, hogy mi legyen. Akkor lehet választani majd utolsó működő beállítást.A nagy Giga feliratos hűtő nem meleg? Ha túl gyors a memória időzítése, akkor melegszik. Nekem elolvadt a felirat.
QVL listás rammal.
Próbáld másik rammal, biosszal. Szereti a GEIL ramokat a lap.
Ha nem megy írj Nekem DS3R lapom van. Hátha tudok valami okosat. -
zso73
veterán
válasz
-Solt- #19104 üzenetére
Igen találkoztam. Ezért váltottam proci gyártót. Szuper erős procim volt, de a winrar is pufferelve tömörített, és a játékoknál is ez volt a baj. Minden féle időzítő, illesztő programokat ajánlottak........Szart sem ért. A másik gyártó procija megoldotta a problémát.
Szándékosan írtam gyártó konkrét megnevezések nélkül. Nem akarom a szokásos háborút.
-
zso73
veterán
válasz
csabika0001 #19100 üzenetére
A Ramod milyen időzítésű gyárilag? Esetleg a gyártó szerepel a QVL listában. ( Bár ez sem határoz annyira.) CMOS clear volt már gondolom.
Másik ram, másik VGA?
Tápcsati mind rá van dugva. A plusz 8-as is? -
zso73
veterán
3 hónapot vertem bele a ramokba. Sehogy nem jött össze. 1066MHz-en ment rendesen a ram. A borda még langyos sem volt. 1333 MHz-en nem ment. Az időzítéseket, és a feszt mindenhova állítottam. Most Geil Value ramokkal megy a lap,1333MHz-en a gyári 8-8, vagy 9-9 időzítéssel. Geil Ezzel semmi gond. nem melegszik, és stabil. Semmilyen kézi beállítás nem kell neki, és minden funkció hiba mentesen műxik.
-
zso73
veterán
válasz
Sziszka_88 #18560 üzenetére
Nekem érdekesen műxik. 1066-on langyos, de 1333-ra feltekerve, (ami a ramok sebessége alapon) 2,5-7-7-20-on megolvad a felirat rajta. 2,5-8-8-21-en semmi gond.
-
zso73
veterán
válasz
tgulyas #16483 üzenetére
Nem így van! Az én tapasztalatom az, hogy a P5KC lapomban az OCZ Platinium ramok gond nélkül,plusz fesz, vagy varázslat nélkül mennek 1600MHz-et. Még a Giga Ep45T lapban nem. Sehogy sem mennek 1600-at! Egyik ram párom sem. Szóval hallgass Gornecky kollégára! Ha jó a lap, akkor ne cserélj! Persze, ha van lehetőséged a próbára, akkor azt ne hagyd ki!
-
zso73
veterán
Nem szokta érdekelni a közösséget a DDR 3-as lap........
Felraktam, és nem indult az OCZ ramokkal a, amikkel az F3a biosszal megy. A frissítés utáni első induláskor biosz emergency visszaállítás volt. Valami nem jó, vagy, csak az én kombómat nem szereti a biosz. Másik rammal is próbáltam. (GEIL) -
zso73
veterán
EP45T-DS3R F4B biosz szar!!
-
zso73
veterán
Fel merjem rakni az EP45T-Ds3R lapomhoz a béta F4B bioszt?
Valaki próbálta? -
zso73
veterán
Ep45T-DS3R alaplapnál, a ventik fordulatszáámt milyen programmal lehet szabályozni?
A bioszban nincs ilyen opció. -
zso73
veterán
válasz
--Disztroj-- #15019 üzenetére
Nekem a P35, és a P45 is kb. egyforma idő alatt indul.
-
zso73
veterán
Ó hát én nem vagyok nagy " vájt fül" . Hunday 5.1-en hallgatom a zenét....... De nekem jobban tetszett az alaplapi EP45T. Azzal nincs gond, hogy egy rossz frissítés miatt behal a szoft, mint az SB-nél. És a hab a tortán az, hogy van SB drájver is hozzá, ami Vista alatt a Creative dolgokat használja........
EP45-DS3R hang -
zso73
veterán
Akkor leírom az én esetemet:
Szintén Corsair 450 táp, Asus P5KC Hol indul, hol nem. Cmos reset után elindul, de csak, ha a tápot is lekapcsolom. Minden alkatrész cserélve, próbálva megy. De együtt nem.
Ekkor jött az Isteni szikra. Plusz vinyók ráköt, (mert , ha elindul a lap, akkor stabil.), mert azért használható így is. Láss csodát- kb 1 éve nem volt indulási, és semmiféle gond a lappal. Ahogy csökkentem a winyók számát úgy jön elő a probléma. A szervízben nem, volt gond, a hiba nem jött elő. Szóval a lap, és a táp csak úgy működik rendesen, ha a táp 50%-ig terhelt. (3db winya,88GT, 5db 8x8-as venti.) Mert vannak olyan tápok, amiknek kell az indulási terhelés. Jobb tápokban van gyárilag indító terhelés..........Ezért írtam a javaslatomat.
-
zso73
veterán
válasz
eladohardver #14296 üzenetére
Szia!
Megerősítem a véleményedet!
Nekem még annyin sem. Most egy Geil pár van benne, de csak alapon megy. A Ram a hibás, mert nem lehet tuningolni. A Kingmax 1600-as nem ment ben stabilan. Az OCZ Platinium 2x1GB modul sem megy bene, pedig a QVL listában ott figyel. Az EP45T DS3R nem egy jól sikerült lap. Tuning nélkül elmegy, de azt meg egy Asrock is tudja.
A load line Calib semmit sem ér ennél a lapnál.
Most egy 5200-as proci van benne. Ennek minden lehetőségét, funkcióját támogatja. DES műxik rendesen, és stabil a gép. Talán a 8xxx sorozatú prociktól felfelé jó lehet. A biosz támogatása siralmas. Január óta béta a mostani. Persze nem rossz, de ha jól emlékszem az előző volt, ami támogatta az 5xxx-es sorozatú procikat elsőnek........ -
zso73
veterán
válasz
bufurc #13589 üzenetére
Robust Graphics Booster [Auto]
PCI Express Frequency (Mhz) [Auto, vagy 100PCI Express Clock Drive [900mV]
Extrém memória profil XMPisabled
Most ennyi jutott eszembe. A frekiket nézd meg, hogy a helyén vannak-e! Esetleg a ramok időzítése jó, vagy sem. Próbáld meg beállítani kézzel a cuccok specifikációjának megfelelő feszt, és frekvenciát, időzítést.
-
zso73
veterán
Az EP 45TDS3R F4 biosz milyen? Érdemes felrakni?
-
zso73
veterán
válasz
falco5 #11532 üzenetére
A marketing csúcsa. Átlag 4 évente cserélik az emberek a lapokat, de van, hogy hamarabb........A tartósság így felesleges dolog.......És akkor az I7 szériáról nem is beszéltem..
Max a jó hővezető szenvics nyák miatt érdemes megvenni...., de lehet, hogy az is csak marketing. -
zso73
veterán
válasz
i are robot #11482 üzenetére
DDR 3 lapokat nem ismerik annyira itt.............FElesleges is, mert a DDR 2 is elég gyors, sőtt gyorsabb!! PH teszt..... Vegyél I7-et.
-
zso73
veterán
válasz
i are robot #11474 üzenetére
Max 6 lapot lehet egyszerre összehasonlítani. (2x3) Ha egyszerre akarod látni, akkor trükközni kell. Én fogtam, és bedobtam egy excell táblába a dolgokat. Kijelöl,CTRL+C,CTRL+V. Onnantól kezdve a monitorod szélessége, vagy a kezed elfáradása szab határt, hogy mennyi lapot tudsz összehasonlítani.
(görgetés)
Ennyi találékonyság már csak van benned is nem........ -
zso73
veterán
válasz
i are robot #11460 üzenetére
Akkor jobban meg kellene nézned az oldalt, mert van összehasonlítási lehetőség.
Íme -
zso73
veterán
válasz
B4l!nt #11446 üzenetére
Itt a link hozzá. Ez 32/64 bit.
Szerintem ennek mennie kell. -
zso73
veterán
-
zso73
veterán
-
zso73
veterán
válasz
Gorneck #11247 üzenetére
Megnéztem a bioszban Normálra raktam a feszeket. Win alatt minden progi 1,15V-ot ír. nincs túlfeszelve.(szerintem.) A bioszban a hőfok teljesen normális 27C° Win alatt állandó 51C° szerintem rosszul mérnek a progik....... Winrar futása közben is marad az 51C°, ami nekem elég gyanús.
-
zso73
veterán
Az normális, hogy az EP45T-ben az C2 E5200-as alap freki, és fesz beállítások mellett, normál win használattal 51C°?
-
zso73
veterán
Mindenki azt mondja, hogy felesleges. És én is osztom a dolgot. Az 1600MHz nem minden memória,lap összeállításban jön össze. 1333-on meg nem gyorsabb a rendszer, mint a te cuccod. Nem éri meg, de tényleg. Olyan lapot meg nem is cserélnék le, mert csak rosszabbakat kapsz helyette.
-
zso73
veterán
Giga EP45T-ben valaki próbált már Kingmax 1333-as ima ramot? ilyet.
Met 1600-as verzióval teljesen jól megy. -
zso73
veterán
Biztos jól menne, de tuti, hogy ki tudod hajtani a memót? Ha a lap nem tuningolható, akkor meg vagy lőve. '600-as Kingmaxom nem megy rendesen a lapban. Pedig saját memóriaprofilja van, amit a lap, a csipszet is támogat. Asus lapban simán FSB 400, és már megy is alap feszen (1,5V). Ebben a lapban semmi. E Tune sport fokozat, és annyi.
Az OCZ meg beállíthatatlan. Akarsz kísérletezni? Ha van időd gyártókkal, boltokkal szórakozni, akkor hajrá. -
zso73
veterán
A baj az, hogy az EP45T olcsó, de nem az igazi, OCZ,és Kingmax nem megy vele 1500MHz fölé. Sőtt az OCZ rossz vele, egyáltalában nem stabil. 1333 MHz-es ramokra meg nem éri meg váltani, mert minimális, vagy semmi a difi a DDR2-vel összwerakottrendszerhez képest.
Az Extreme túl drága...
Asus lappal megy 1600-at a két ramom. Az OCZ meg egyenesen király benne. Csak az a baj, hogy nem nagyon éri meg, mert nincs akkora teljesítmény különbség, mint az ára indokolná. -
zso73
veterán
Szereztem próbára Kingmax ramot. 1333-on megy rendesen. A belső memória profilt nem tudja használni a lap, vagy még fincsizni kellene. De ez jó hír.
-
zso73
veterán
Giga support levelezés.
Sajnáljuk, hogy bosszúságot okoz a lap.
Vegye ki asztalra tesztelni. Új win. Elem ki, és CMOS reset. Ha nem,akkor irány a bolt, és gari. Ezt írták. -
zso73
veterán
válasz
eladohardver #10354 üzenetére
Nem hát. De bizony azt veszem észre, hgoy a csip felmelegszik 41C° fölé, akkor vége, lefagy. A ramot belőttem 333-ra a 400-as időzítésekkel, úgy ment a lap. Telepítettem a játékot, és a második DVD felmásolásakor felraktam a gép oldalát. Ahogy a csip felmelegedett 41C°-ra ,lefagyott a gép.(HW hőmérő) Megtoltam egy 8x8-as ventivel, és fel tudtam rakni a játékot. Mintha a csip hűtése lenne szar.
Köszi a tippeket a hűtőre. A zallmann passzívok nem jók, az tuti. A mostani is passzív, de forró, mint a fene. A giga P45 lapra jó hűtő, jó erre is.
Ilyesmit láttam, de nem ez volt.Coolink
-
zso73
veterán
EP45T-rem milyen csipszet hűtő jó?
-
zso73
veterán
Érdekes, hogy a ramom 1111 MHz-en stabil. De 133-on nem megy. Miért lehet?
-
zso73
veterán
válasz
eladohardver #10268 üzenetére
OCZ3P18002GK Ez nem teljesen olyan, mint az enyém. De szerintem menni kellene az enyémmel is ezen dolgok miatt. Nem hiszem, hogy a bioszban minden ramnak külön program van. De legalább is a gyártóké egy.
-
zso73
veterán
Visszajött az alaplapom a szervízből. AZ OCZ 1600 E2BG nrm kompatibilis a lappal!
Várnom kell az újabb bioszt, hátha. Kingstone 1600-as ramokkal ment a lap. 24eFt/db
Szomorú vagyok.! -
zso73
veterán
válasz
ez_meg_emaz #10251 üzenetére
Nekem spes a NFS sorozat, és a Cod 4 nem ment fel miatta. Kicseréltem, és jó lett....
-
zso73
veterán
válasz
ez_meg_emaz #10246 üzenetére
Az Ageia cuccot cserélted? Próbáld meg leszedni, és újra rakni.
-
zso73
veterán
válasz
Gorneck #10051 üzenetére
Én biztos nem főztem meg. Az első indítások között megfogtam a proci alatti nagy hűtőt kézzel, mert kíváncsi voltam, hogy mennyire melegszik. Meg is égette a kezem. Nem tudom hány fokos volt.....
Megtoltam egy 8x8-as ventivel, úgy már nem tudott megmelegedni.
így próbálgattam. Hány fokig melegszik az fel alapon? Úgy olvasgattam, hogy ezek a csíkszélesség miatt nem melegszenek annyira, mint az elődök. Remélem, hogy cserélik a lapot, és akkor viszont tényleg ez lesz az első dolgom, hogy bepasztázom a borda alját. -
zso73
veterán
válasz
eladohardver #10053 üzenetére
Elővettem a P5KC-t, és láss csodát műxik minden. KB 3 órája fut az UT 3 hiba nélkül...
Tényleg nem jó? Nem lehet benne stabilizálni a dolgokat? Vagy mi a baj? Mert akkor valami mást kérek cserére, ha lehet. -
zso73
veterán
Vége a próbálkozásnak. Nem jó a lap sehogy. Vagy túlfűti a procit, vgy nem stabil. Leszedtem a csipszet hűtőjét, és láss csodát pasztahiány miatti lilulás volt rajta. A csipen, pedig kráter. (középen) Szerintem reccs van neki. Hétfőn csere.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest