Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Mini-ITX
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
caleb
aktív tag
Ma rendeltem egy ilyen lapot,holnap megírom a véleményem róla.
-
efi99
őstag
Na, hazaértem, összeraktam, DDR feszkót felnyomtam 1,9V-ra a biosban, elindítam, Everest beröffent, 2 perc múlva satu. (mint említettem éjjel nem futott)
Urak, igen erősen gyanakodom az Everestre. 4.50.1339 beta és nem kellett installálni, a letöltött könyvtárból fut (de amúgy állítgatható és meg is jegyzi). Naggyon gyanús. Most nem megy és egyelőre rend van. -
Richter36
őstag
-
efi99
őstag
válasz
DarthRevan #494 üzenetére
Megpróbálom, bár már az is furcsa volt, hogy alapból (biosban:normal) 1,9V-tal kínálja az 1,8 helyett.
-
nesa
veterán
Ismerosnek is ezt csinaljak a kingmaxok van hogy napokig semmi 1x csak kekhalal vagy kikapcsol a gep nala mar kilett zarva hogy a ram a ludas Pl geil ramokal nemcsinalta.
Es ami erdekes hogy orthos alatt se hal meg csak lazan netezik azt kakukk... memtest nem talal hibat... -
-
Rob_Taylor
tag
Tudja valak ia megoldást az EVEREST rossz hőmérséklet kijelzésére?
-
Richter36
őstag
Mi ez a Kingmax útálat
Nem minden baj forrása a kingmax, csak azért mert neked nem jött be.
"kikapcsolt hirtelen" "Ram memtest-tel tesztelve" "Kék halál, egyéb rendellenesség sosincs, gamék kiválóan futnak, eseménynapló észre sem veszi a leállást, win se"
Ebből hogy jött le neked a kingmaxLehet éppen tápegység probléma is.
Figyeltem már több hsz-edben is csak a kingmaxot fikázod.
Képzeld vannak emberek akiknél tökéletesen műkökdik. -
efi99
őstag
Lehet gond van a deszkával, másra nem tudok már tippelni. Egy nagyrészt új gépbe lett beépítve.
Maradt: táp hiperpower 525w,1 ide winyó, ide dvd-rw, ps2 egér és bill, fdd, powercom ups, sblive és egy tuner-kártya.
Új: Gigabyte MA770-DS3, AMD 5000+, 2 GB RAM Kingmax-1066, Gainward 9600gt és sata2 seagate hdd friss xp-vel sp2 update-olt, vga driver legújabb, semmi nincs húzva.Az egész 2 hetes.
Tünet: idáig 3-szor, több órai használat után, úgy kikapcsolt hirtelen, mint amit kihúztak a konnektorból, 2-szer pedig lemerevedett a kép, bill-re se reagált. Feszkók teljesen rendben, meg se mozdulnak, temp is rendben (többször is volt terhelve minden 100%-ra, akkor nem fagyott). Ram memtest-tel tesztelve. A fagyás nem köthető semmihez, terheletlen állapotban is előjött. Kék halál, egyéb rendellenesség sosincs, gamék kiválóan futnak, eseménynapló észre sem veszi a leállást, win se, idáig mindig úgy indult utána, mintha mi sem történt volna.
A régi elemek 2 évig kiszolgáltak egy másik gépet, minden gond nélkül.
Tapasznyalt valaki hasonlót? -
Szpisti
addikt
Az én gépemben 1066-os Kingmaxok vannak (2*1GB) a Phenom mellet, de ha húzom a procit, akkor visszaveszem 800-ra és úgy emelem az FSB-t... Sajna ez a 9500-as (kifogtam) nem nagyon megy 2500Mhz fölé, de a ramok akkor 900Mhz felett ketyegnek valamivel, persze gond nélkül.
Amúgy kipróbáltam ugyanebben a gépemben Crucial Ballistix ramokat (2*1GB, 800Mhz) de nem voltak gyorsabbak legalábbis az Everest szerint, ezért nem találom értelmét, hogy lecseréljem a Kingmaxokat...
-
bnss
veterán
Vedd meg nyugodtan az 1066-ost (errefelé bagóért osztogatják), később jó lehet. (Ha valaki megkér, hogy állítsak össze egy konfigurációt, akkor nem sok beleszólása van, megmondja mire kell, mennyi van rá és a többi az én dolgom. A felvágós téma ki tudja verni a biztosítékot nálam.)
-
dik
őstag
Aha, így már érthetőbb! Ez neki feladja majd a leckét mit is jelent az tuti még lehet nekem is hogy abszolut nem szeretem a tuningot meg az ilyen hasonló dolgokat mint szorzó állítás! Ugy gondoltam belerakom most így ahogy van és csak hogy ne legyen macera beállítom neki a 800 és kész! Nem kell az hogy most 1066 menyen csak legyen olyan a memória hogy a sok ismerőseinek elmondhassa ilyen van benne és ne piszkáljon engem ha valaki megkérdezi miért nem olyan van benne! Na próbáltam nagyvonalakba leírni a szitut (nem egyszerű)
!
-
bnss
veterán
Mivel csak a Phenomban található memóriavezérlő támogaja az 1066-os modulokat, ezért BIOS-ban nem tudod beállítani az 1066-hoz tartozó memóriaosztót. Ügyeskedés alatt azt kell érteni, hogy alacsonyabb szorzó és magasabb Ext. Clockot ("FSB") kell használni ahhoz, hogy a névleges órajelén/vagy felette járasd a memóriákat.
-
dik
őstag
válasz
Richter36 #471 üzenetére
Nagyon jó egy ilyen meggyőző választ vártam köszönöm szépen! Már ugrok is és rendelem a cuccot! Igaz most látom neked gts-d van ez erősebb a gt-nél lehet nem is lesz rosz ötlet egy olyanra cserélni ezt az a 3000ft különbség még nem gáz! Csak összeáll a kép mostmár szépen lassan......
-
dik
őstag
Ok köszönöm a gyors válaszod és tanácsod! Meg van kötve az ár meghatározta nekem csak mondta próbáljam úgy öszehozni, hogy a jövőre gondoljak! Próbáltam ezekszerint nagyából összejött! Vettem volna GEIL ramot az sokkal jobb mint a kingmax de árba is jobb....
De ezekkel a memóriákkal ez a gép egyáltalán nem megy? Azért gondoltam erre hogy ne nyagason jó darabig! Ha majd legközelebb szól csak mondom neki vegyen phenom proci és kész! Most nem az értelemszerűség a lényeg mennyen és kész. Csak játszani fog rajta semmi más. Jobbanmondva fogalma sincs semmiről egy picit se. -
dik
őstag
Hi!
Olyan kérdésem lenne hozzátok, egy ismerősöm mondta fejleszem a gépét és a következőkre gondoltam 70000Ft környékén.
GIGABYTE GA-MA770-DS3, 4800+ proci, 2x1Gb Kingmax 1066 memória, inno8600gt 512, fsp 400w táp.
Ebben a lapban ezek a cuccok tökéletes fognak menni ugye? Csak azért kérdem mert ez a lapot nem ismerem egyáltalán én még leragadtam a 590 lapoknál. Semmi tuningról nem lesz szó, és még ma meg kell rendelnem az ipon-ból. Tehát mi a véleményetek?Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
elisha
tag
Hát én azt hiszem ez nem hangszóró. Talán piezo-nak szoktátok hívni. Kis pici fekete valami, 2 szál 5 centis vezetékkel, vezetékek végén olyan "izék", az alaplap tüskéire lehet dugni.
Szóval nem igazán van nagy hangja, csak halkan bippelget...
Nem veszem ki mert DOS-ban szükségem van rá, ott csak ezen jön hang, a hangkártya ott kaputt...
-
tami86
csendes tag
Az most nem fog menni, mert már szervízben van a proci. De ha nem találnak semmi hibát ott, akkor kipróbálom úgy. Köszi a tippet!
Amúgy volt már használva ez a két ram a másik lapomban is, de ott nem okozott semmi zűrt, és ebben sem a másik procival. Most a sempronnal fut kb. egy hete. -
elisha
tag
válasz
DarthRevan #445 üzenetére
Köszi szépen a választ. Viszont azt hiszem valami gondja lesz a lapnak...
Procicsere volt, most egy X2 4200+ kerül bele. Bekapcsoláskor, nem a megszokott "bipp"
hangot adja. Hogyis irjam... most 2 hangon jelez, a hang első fele olyan 500Hz körüli, majd felugrik hirtelen a megszokott hangmagasságba... Olyan "baaaamBIPP" lettÖtletek? Ha nem érthető, felveszem a hangját...
Resetnél, vagy BIOS-ból kilépés esetén nem csinálja egyébként, csak bekapcskor.
-
Richter36
őstag
Vettem egy ilyen lapot egy X2 6000+ és 2X1G Kingmax 1066 társaságában.
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve.
Tuningban is kitűnő. A proci most 3300Mhz-n a ramok pedig 945mhz-n mennek. -
DarthRevan
tag
"A virtualizáció segítségével a platformok képesek több operációs rendszert vagy alkalmazást futtatni független partíciókban vagy „konténerekben”, amelyek olyan specifikus igények kielégítésére is alkalmasak, mit az IT menedzsment szolgáltatások és a hálózatba kapcsolt eszközök védelme." - Intel
Itt is van még némi info:[link]
-
elisha
tag
Valaki elmondaná, mit is jelent pontosan a BIOS-ban a procinál a virtualizaton dolog?
-
tami86
csendes tag
Sziasztok!
Nekem támadt némi gondom a lappal (ill. csak tipp, hogy az lehet a ludas).
Adott egy alábbi konfig:
Gigabyte GA-MA770-DS3 lapocska
Athlon X2 4800+ proc
2×1GB Kingmax 800Mhz ram dualban
Sapphire ATI Radeon HD2600Pro 256MB 128bit vga
Chieftec 450W-os tápA problémám az lenne, hogy nem indul a proci a lapban. Viszont a más procival(sempron 2800+) minden megy simán, és a proci is megy másik lapban(Biostar NF61V Micro AM2).
A szervíz szerint semmi bajuk, és mennek együtt (??). Miután visszakaptam őket, egyszer elindult a gép, kiírta a windows(!), hogy megváltoztak a processzor beállításai, és megkérdeztem, hogy akarom-e alapértelmezetté tenni. Az ezután következő restart már nem sikerült erélyes sípolással kísérve (szokásos procihiba hang).
Még valami: a PS/2 portok és az usb-k is áramot adnak le kikapcsolt állapotban. Olyan lapom már volt, amelyiknél az usb-k áram alatt maradtak, de a PS/2-k sosem.
Kedves ismerőseimmel már jópárszor átrágtuk magunkat a lehetőségeken, de semmire nem jutottunk.
Remélem, tud valaki segíteni nekem!Előre is köszi!
-
törölt tag
Egy kicsit más a két dolog.
A K8 IMC egy darab 128 bites vezérlő volt, ami képes volt 64 és 128 bites módban is működni. Előbbit nevezzük Single, utóbbit Dual channelnek. Szóval A64 (X2) esetén továbbra is csak SC és DC van.
A K10 IMC viszont két független 64 bites memóriavezérlőből áll (ahogy anno a Via KT880 MC-je is). Ezek képesek külön-külön üzemelni, ezt nevezzük Unganged mode-nak, és összekötve, ez a Ganged mode.
A két eset nem azonos! K10 esetén erősen párhuzamosított műveletvégzés esetén az unganged mode teljesítményjavulást eredményezhet, lévén az IMC egyszerre akár két szál kéréseit is ki tudja elégíteni. A K8 IMC egyszerre csak egy kérést tudott teljesíteni, függetlenül a memóriacsatornák számától.
-
Szpisti
addikt
Szóval, ez a lap ezt írja ki bekapcsolásnál (legalábbis nekem):
"Testing : 2096064K OK
information: DDR2 1066 Ganged Mode, 128-bit"Ha neked is azt írja, hogy "Ganged Mode, 128-bit", akkor dualban futnak a ramok. Ugyanis ez az új elnevezése a dual módnak. Ha esetleg azt írja, hogy "Unganged Mode, 64-bit" akkor nem dualban futnak, hanem 2db 64bit-esnek kezeli őket.
Az alaplapon gyárilag nincs bekapcsolva ez a mód, neked kell bekapcsolni a RAM időzítések oldalán a BIOS-ban.
Ennyi. Úgy gondolom ez a gond nálad. -
-
efi99
őstag
válasz
Rob_Taylor #423 üzenetére
Igen. Nálam Br magos Black Ed 5400+-on 34.
-
Huba25
tag
Hát izé..Az előző alaplapom is giga volt és 1 db kingston 256 mb 400mhz, 1 db kingmax 256 400mhz, illetve 2db samsung 256 mb 400mhz es ram ment benne. Ezeket külön külön vettem. Mégis ment dual channelben..HAveromnak is kingmaxok vannak, nem kitben vette és mégis mennek. szóval nemtom.. Nem lehet más gond???
-
Huba25
tag
Sziasztok!
Végre összeállt a gépem, itt figyel az asztalom mellett. Bár adódtak apró problémáim...Pl a bejelentkező képernyőn azt írja ki hogy single chanelben futnak a ramok, holott 2*1 gb van benne. Sajna mind1 melyik dimm slotba rakom, akkor se akar úgy menni. Hogy lehet ezt beállítani???? -
efi99
őstag
válasz
Rob_Taylor #419 üzenetére
A két magra külön-külön nekem is hülyeséget ír az Everest. Majd kijavítják. Vagy nem.
-
Borokafa
őstag
válasz
Nálam jól mér a 4.50, megegyezik a bios értékeivel (igaz az enyém Windsor magos)
-
DarthRevan
tag
válasz
Bár nem tudom nálad mi a pontos hibajelenség, nálam verziónként egyik rossz, másik jó. Például most 4.20.1257 beta jól méri a hőmérsékleteket, de az előző verzió ezt csinálta:
CPU hőmérséklet = CPU1 mag hőm. + CPU2 mag hőm.
A 4.50-et még nem próbáltam.
-
Rob_Taylor
tag
Valaki tud megoldást a hibás hőmérséklet monitorozásra? (EVEREST 4.50)
-
DarthRevan
tag
Akkor lehet, hogy csak engem szívatott folyton ez a trutyi.
Három lapon is próbáltam telepíteni XP-n: MSI K9A2 CF-en, Gigabyte GA-M57SLI-S4-en, és Gigabyte GA-MA770-DS3-on.
Az a szerencse, ha a laphoz adott lemezen lévő ősi verzió felkúszik és megy, de az újabbakkal egyszerűen nem ment és kész.
Miután vistán ezt egyik lap sem művelte, így az XP-hez menet közben feltelepülő HD audio fixre gyanakszom.
De köszi, hogy felhívtad a figyelmem az install ikonra, legközelebb azt is megpróbálom.
-
nesa
veterán
válasz
DarthRevan #415 üzenetére
Mar mar anyira nehez telepiteni hogy rakattintasz az instal ikonra es elvegzi.
Sokkal jobb lenne ha elore tudna hogy telepiteni akrom es megcsinalna magatol. -
DarthRevan
tag
válasz
DarthRevan #415 üzenetére
Pont ma kijött még az 1.90, hogy ne legyen igazam...
-
DarthRevan
tag
válasz
Rob_Taylor #414 üzenetére
Keress rá a neten: Realtek HD Audio 1.89. Ez most a legfrissebb változat, és a free-codecs honlapjáról egész jó sebességgel le lehet szedni, a Realtek saját honlapja is nagyon felejtős...
Ha megengedsz egy tippet, vegyél egy hangkártyát, mert ez az integrált Realtek HD nagyon nehézkesen telepíthető XP alá, ráadásul elég nagy a processzorterhelése is.
-
Rob_Taylor
tag
Sziasztok!
A problémám a következő: A topic elején is írta valaki, hogy az EVEREST 4.20-as nem ismeri az alaplapot, ez nálam is így volt. Feltettem a 4.50-est na ez már szépen felismeri. Viszont hőmérsékleti adatoknak hülyeségeket ír. De valamit mér, mert terhelés alatt arányosan 50-100% nő ez az érték.
Pl. jelenleg 23 fokos szobában:
CPU1 6 fok
CPU2 13 fok
CPU 27 fokA videokártyát jól méri az 45-46 fok (inno3d 9600GT). Van valakinek tapasztalata ezzel? A hiba az alaplapdriverben keresendő vagy máshol? XP-t használok.
Még egy: Ez nem feltétlen az alaplap sajátossága mert máshol is tapasztaltam. A fejhallgatóban visszahallom az egér mozgását. Statikus zaj meg van erősödve vagy nem tudom jobban kifejezni, digitális "zaj" van és ha mozgatom az egeret akkor hallani ahogy változik ez a zaj. Mozgatom akkor magasabb hangot ad ki, ha áll az egér akkor alap statikus. Van-e tapasztalat ilyennel?
Esetleg ha újratenném a hangkártya driver-ét, csakhogy a gigabyte oldaláról egyszerűen nem lehet leszedni. Maximum 15kbyte/s-al jön ha jön, de 80%-nál tovább nem jutottam, bármelyik mirror-ról. AMD oldalán próbálkozzak?
Segítsetek! -
efi99
őstag
Nem tudom, mi a gondotok a Kingmax ramokkal. Párban használok 2*1 Gb / 1066-ost, semmi baja. Szépen leosztotta, ahogy kell (2600 GHz alatt 743, 2800 alatt 800), teljesen stabil.
Érdekes, hogy a ram-nak alapból, újkora óta 1,9V-ot ad az alaplap pedig nem piszkáltam. -
nesa
veterán
válasz
DarthRevan #410 üzenetére
A memoriara nem kenyes, csak a f@sra ami nem tartozik RAM kategoriaba.
-
gexona
csendes tag
válasz
DarthRevan #396 üzenetére
Helló!
Nekem ugyan ez a bajom volt csak GEIL rammal.1.8 V-al ugyan elindul, meg használható is volt...egy ideig. Aztán előbb-utóbb lefagyott, meg újraindult.
Azóta hogy kapott a RAM plussz 0.1 V-ot, már frankón szuperál. -
törölt tag
-
Tom19
tag
Sziasztok!
Hol lehet állítani a memória osztót manuálisan? Mert 2600Mhz-en 739Mhz csak a RAM, és sehogy sem akart 800Mhz lenni. A procit felhúztam 3.2Ghz-re így 800Mhz a RAM.
Köszönöm!
-
attila.86
tag
-
attila.86
tag
Hello
Nem tudom régen, hogy voltak kötve a printerportok, de ennél a lapnál a kivezetés külső csatlakozójára felváltva kell ráforrasztva legyenek a kábelek.
Tehát 1. kábel hosszú sor első, 2. kábel rövid sor első, stb, stb.
Ha soronként vannak forrasztva, akkor az nem jó, felváltva kell!
1. kábel vszínű jelölt, alaplapon az megy az 1. pinre, ami ezesetben a pci felöli oldal. -
nesa
veterán
Esetleg valakinek tapasztalat
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest