Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyiku
nagyúr
lehet mar kapni rev2-t??
-
rybank
senior tag
1200 van ráírva , de ha nincs rádugva egy millió dolog nem fogja a max wattot leadni amit tud..( szerintem felesleges)
-
Normende
tag
válasz
DarthRevan #1887 üzenetére
450w colink aminek max leadása 210 w
-
Normende
tag
majdnem én is igy csináltam..... nézzétek meg
[link]
-
Normende
tag
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
baszus végre itthon és az x2 is megvan csak táp nincs -
Sinkó
tag
Na betettem a 2x2gb geilt....2.175v kap megy rendesen 1084 mhz-vel(271x12(5600+)).....ha van vmi javaslatotok mit hová álltsak a ramoknál a biosban,szívesen veszem...a procinak vszinű hogy ez a vége,mert ugyan 330 is feláll a vista,de terhelésnél 60fok körül kékhalál még 1.5v-nál is.3252-ön terhelve 53fok 1.4v-on.
-
Cadal
őstag
Hi! Olyan nyomtatót, amin nincs usb, hogyan lehet erre az alaplapra csatlakoztatni? (LPT1 port??)
-
Cadal
őstag
BIOS-ban mi van beállítva a PC health status-ban? az alaplap kézikönyvében le van írva mit hova kell állítani.
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Egyik ismerősöm vett egy ilyen lapot (ma770ds3) és felraktam az easy tune 6-ot, de a smart fan fül nem aktiv.
nem tudjátok miért nem?
köszi -
Milka 78
nagyúr
Hát srácok megméredtettem és elbuktam
Mindent átálitottam és a végeredmény 3360Mhz Orthos 5 perc utánn hibázik.Memó 2.00v,Cpu 1.425(CPU-Z alatt terhelésnél 1.5v)Vagy itt a vége a procinak vagy a hőmérséklet.Amint eléri a 60 fokot hibázik.Lehet véletlen egybeesés is(7szer egymás utánn),de az is lehet hogy túlmelegszik.Tibi34 kolega mondta hogy az 5000Be-je 60 foknál hibázik 65-nél eldobja magát...Hétvégén hűtő le polir+cpu kupak csiszi.Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segitséget!
-
Cadal
őstag
A végén még kedvet kapok egy kis tuninghoz, úgyis meg kellene nézni, hogy a 770 DS3-asban is megy e a procim 3500Mhz felett
Amúgy sincs már meleg.
-
Milka 78
nagyúr
Ja igen,köszönöm és elolvasom...éppen ide oda ugrálok a topickok közt+orthos.Zajlik az élet
Viszont pont Gerisz mondta hogy neki ugyan úgy ment Easyvel is.Ha jól emlékszem 3400Mhz fölött bőven...Ja és Easy lelőve+uninstal húzás Biosból és az eredmény ugyan ott ugyan az
Ja már várom Nesa válaszát,mert ugy látom ő a memó mágusAmúgy én is attol tartok ez a vége csak azt nem értem,hogy lehet hogy alap feszen minden oké és ha egy kicsit is megyek feljebb annyi...már próbáltam 1.5v-tal is(By Gerisz),de ennek tök mindegy
-
Cadal
őstag
válasz
Milka 78 #1862 üzenetére
Hopp, Easy-tunennal tuningolsz?? Ne tedd. Tuningolni biosból kell. Lehet hogy többre mész vele. Amúgy ezek a Mhz-ek egyszerű osztás szorzás alapján jönnek ki.
HT= 4 x 223= 892 Mhz (biosba asszem 800Mhz-nek írja.)
Memória: (15x223)/8= 418Mhz de mivel ddr2 így 418*2= 836Mhz
Ha nem tiszta itt olvasd el a ram beállítás részt.
Nálad valszeg a progi írja ki rosszul az értékeket.
Közben Gerisz is válaszolt a másik topikban. -
Milka 78
nagyúr
Még egy tünet.3300Mhz-alapfeszen(55-57c.) megy hibátlanul,de ha egy kicsit is emelek elkezd hibázni.Adhatsz neki feszt mind a procinak,mind a ramnak a végeredmény ugyan az...
-
AXisBOLD
addikt
hy
nem tudtok valami hdd tesztelő progit?
nesa: nem vagyok parás! pl: most indítottam el a gépet és medint újraindult 1x betöltés után, ha megmondod mitől csinálja ezt akkor bocs...parás vagyok. ja és semmi terhelést nem kap!!!egy hete.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
DarthRevan #1854 üzenetére
Első dolgom lessz hogy megnézem amint hazaérek és leírom amit látok...de a lényeg,hogy semmit nem álitgattam minden autómatikus(ami persze nem biztos,hogy jó).
-
-
Milka 78
nagyúr
Uraim!Létezik az,hogy egy 6000+3350Mhz a vége?Orthos alatt 5 perc utánn hibázik.1.45v a procinak(everest és cpuz alatt 1.52ig felmegy)memónak 2.0v 889Mhz,Ht visszavéve.Az usb bilentyűzetem töbször megvadult legalább is a vezérlő progija...Mit baszok el?Ja és max.62 fokig ment Mag 69-64fok.
-
Normende
tag
válasz
AXisBOLD #1839 üzenetére
Szerintem nem
de a te esetedben többet segiten 1 vga mint a proci huzigálás....
minden tiszteletem nasa barátomé de azt váltig álitom hogy a játékok szagatásán nagyon keveset segit a proci húzás
próbálj meg beszerezni 1 ATI 3870 karit már nem borsos az ára ...
hidd el többet fogsz vele érni
de nyugodtan tuningolj is ha gondolod a szakik majd segitenek
-
nesa
veterán
Azt nemart tisztazni hogy az esszeru tuning soha nem karos sot amig nem emel feszt nagy mertekben nemlehet problema, se merheto elettartam csokkenes.
Ha BE akkor csak a szorzot pockold kicsit feljebb.
Ha nem akkor majd leirjuk hogy hogy csinald,altalaban a 3Ghz nemszokott gond lenni G2 procival . -
990
tag
válasz
AXisBOLD #1834 üzenetére
Először tisztázd magadban, hogy kell-e tuning, valóban van-e rá szülséged, mert plusz hővel és plusz zajjal fog járni. Ha van olyan alkalmazás vagy játék amiben CPU-limited van, akkor érdemes, ha meg nincs, felesleges, csak a processzorod élettartamát csökkented (bár, nem hinném hogy a tuning miatt elhalálozna az új processzorra való csere előtt)
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok
tudnátok segíteni egy kis proci tuningban?
mit hogyan meddig?
-
Sinkó
tag
Na megrendeltem 2x2gb Geil Ultrát...csak az a baj,hogy utána néztem meg,hogy a müködési volt 2,2-2,4v...de a lap biosa csak 2,175v-ot tud adni a még jelenlegi "szilicium mocsoknak"....bajba leszek?
-
Milka 78
nagyúr
Én is megvagyok kicsit zavarodva...Ez a 4 magos dolog és a vele járó megnövekedett áramfelvétel kicsit megkavart.Lehet túl öreg vagyok már ehez?
Sebaj...jó,hogy van olyan aki helyettem is érti én meg alkalmazom a sok okosságot!Köszi az összes nagytudású kolega és koleginának!
-
Oliverda
félisten
Egyrészt a 6000+ és a 6400+ csak sima AM2-es tehát nincs benne spilt power planes (külön fázis az IMC-nek) mint a Phenom procikban. Másrészt ez a 125W-os plecsni azt jelenti hogy a CPU valahol 95W és 125W között fogyaszt maximális terhelés alatt. Tehát simán meglehet hogy a 6000+ 96W-ot eszik a 9850 BE pedig 124W-ot. Nem mindegy.
-
Normende
tag
Barátom szorics
lap csere megjött a zafi
-
Milka 78
nagyúr
Az egy dolog,hogy felismeri,de stabilan menne is?Az az 1 fázis nem létfontosságú?Tuning terén mit mutatna(persze tudom hogy Be)?Tudom,hogy ez csak elmélet és bocsi a sok kérdésért,de iszonyúan furja az oldalam.Én bepróbálnám,de ha nem menne szép kis mellényúlás lenne 40000Ft-ért.
Természetesen a 95w verzióra értem.
-
Milka 78
nagyúr
Ezt a kérdést már feszegettem én is egy hónappal ezelőtt,Pedig mekkora lenne ha bele lehetne a BE-t drótozni!Egy tesztet megérne...
-
Oliverda
félisten
Én úgy tudom hogy az AMD egy AGESA nevű CPU mikrokód listát használ melyet folyamatosan frissít és küld a lap gyártóknak majd ezek kerülnek bele a frissített BIOS-okba. Na már most szerintem amelyik AGESA tartalmazza a 9750-et az a 9850-et sem nélkülözi.
AGESA = AMD Generic Encapsulated Software Architecture
-
nesa
veterán
válasz
Oliverda #1807 üzenetére
Csak azert mert minden feltetel adott hogy elvileg elinduljon max indulaskor azt irja ismeretlen proci mint anno volt 1 K7 lapom nem tamogatta nem ismerte a bartont de ment benne ....
Amugy szerintem kicsit alulfeszelve meg stabil lehet es mar nemis fogyaszt 125w .
De ettol meg nemveszek a mostani szeriabol Phenomot az tuti.
-
modern5
tag
úgy néz ki meg van a megoldás (illetve bebizonyosodott az amit máshol olvastam, ha esetleg más is ebbe a problémába ütközik:
Gigabyte GA-MA770-DS3 alaplappal rendelkezőknek: ha a Vista minden megmagyarázható ok és hibaüzenet nélkül újraindul bármiféle megeröltetőbb alakalmazás futtatásánál (ez lehet winrar is) akkor ennek okozója hogy a Biosban a RAM-ok feszültsége alapbeállításban rosszul van beállítva. Emeljétek: +0,1-el.
-
Oliverda
félisten
válasz
DarthRevan #1798 üzenetére
A chipset biztosan képes rá, elég nonszensz lenne ha a +200MHz HTT clock miatt nem támogatná a procit. Majd kiderült minden ha kijön az említett 9850.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xbox tulajok OFF topicja
- Macska topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- EAFC 25
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest