Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
Normende #896 üzenetére
Fentvan max a magyar giga oldalon nincs de azok alszanak.
-
attila.86
tag
Friss vistával is van ez.
Sőt, mint írtam telepítés közben is megáll a vinyó AHCI módban, így vagy 2 és fél óra a telepítés. Próbáltam több vinyóval is.
Nagyon bugos szegény. Ott van az a gond is ,hogy áram alá helyezéskor beállítástól függetlenül elindul, ha kell ha nem...
Azt kéne tudni, hogy 790-es chipsetek is ilyen bugosak? Mert csak arra cserélném, ha cserélném... -
nesa
veterán
válasz
attila.86 #891 üzenetére
Nekem F3 al 3-4x lehet hibernalni utanna hiaba akarom keszenletbe al ,ki kell kapcsolni.
Milyen wint hasznalsz ,szetvan cseszve ?A vista alapbol szar szerintem, korabbi gepemen nekem is fentvolt es 1x ugy dontott tobbet nem indul el
a laptopomon meg 1 ido utan nemlehetett se hibizni se lealitani csak ha folyamatossan nyomtam a bekapcsolo gombot
azmeg ugye nemtul szuper kikapcsolasi mod.
-
attila.86
tag
Hello
Egy ideje van DS3 deszkám, és most vettem észre, hogy a SATA-vezérlő az AHCI/SATA módban használhatatlan. Többször leáll a vinyó (nem kikapcsol, hanem csak cseszik olvasni/írni, csak világít az aktivitás led és ennyi) vista alatt, de már a telepítőjében is. Másnak is volt ilyen jelenség? Csak Native IDE módban tudom használni, ott viszont nincs NCQ. Eddig RAID-módban használtam, az még viccesebb, hibernálás, ha megy is, lehet sosem tér vissza, csak win telepítéssel. Illetve a raid vezérlő nem ismer nem-raid tömböt. Szingli vinyót 1lemezes JBOD-nak ismer fel, persze csak ha van már rajta partíció. Optikai meghajtót meg kb sehogy sem ismer, a gép mindig lefagyott, amikor kinyitottam a tálcát. Igazán jó kis lap, olyan bugos, hogy kifejezni nem tudom... Egyébként stabil, egyedül talán ez erőssége.
Valaki tapasztalta már a fent említetteket? F4-es biosom van. Hibárnálást csak F3-mal próbáltam, utána nem mertem, lehet F4-gyel már jó. -
elisha
tag
Lesz esély rá, hogy menni fog benne valaha a 9850, vagy ehhez rev cserét kell várni esetleg?
-
elisha
tag
-
2ning
tag
Hali!
Geil dual ultra kit 800 2x1 Gb. Ilyen memók vannak a lapban. Ez van ráírva:DDR2 800 CL=4-4-4-12
GX22GB6400UDC
Voltage: 2,1VKérdés: Ha mást nem húzok akkor is van értelme ezt beállítani?
Az Everest szerint az SPD-ben ezek az időzítések (CL=4-4-4-12) a @266 MHz-hez vannak most kinek higgyek? -
elisha
tag
Van új F5 BIOS.
-
csongi
veterán
A héten megérkezik a lapom.
Olvasgatva a tesztet Jónak ígérkezik . Nekem igazából a CPU-nak adható max 0,1V ami nem tetszik. Remélem hamarosan lesz újabb bios amiben ez már nem így lesz. Bízom benne hogy méltó utódja lesz a 690G lapomnak.
-
VR6-Fan
veterán
jól vna nem bántam meg hogy abit helyet gigát vettem
.
-
rezs
csendes tag
sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Bekapcsoltam némi harc árán (xp nem nagyon akarta valamér) a CnQ-t, de nem tudom rávenni arra a gépet, hogy a cpu ventit lassítsa, konstans 3200-on pörög, miközben a cpu alig 30 fokos ( az egyes magokra 10 fokot ír az everest, ez azért túl alacsonynak tűnik, de mindegy.)
beállítottam a hőfokokat easy tune -ban, meg enabled re tettem mindent a biosban, amiben benne van a cpu smart fan... mit kell még neki szerintettek ? esetleg autóról tegyem voltage, vagy pwm módba?
köszönöm!
üdv,
R. -
Dubmaster
aktív tag
Sziasztok!
Lernátok ehhez: GA-MA770-DS3 a bios update pontos menetét?
Köszönet!
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Miben külömbözik a DS4 a DS3-tól? -
Normende
tag
Meg ált a lapom!!! csak csipog egyszer azt hogy nincs ram utánna meg azt hogy nincs vga
tipp? -
yodee_
őstag
hát nem tudom de nem 4-5k volt hanem 14, és most is 9 újan és eddig semmi gond nem volt vele...
-
yodee_
őstag
hali!
egy olyna kérdésem lenne hogy ha van egy ilyen konfigom:
AMD Athlon X2 5000+ BE
Gigabyte MA770-DS3
2*1G Kingstone HyperX 800Mhz
Galaxy 9600GT OC
+ Audigy 2 pcimekkora tápot vegyek? mert jelenleg ugye van egy 550es LC-m, és fagyogat a rendszer. teszt ként belenyomtam egy 650es fsp-t, és ezzel stabil. de most akkor vegyek 650eset vagy a régi tápommal lehet valami gond?
-
Daniel
tag
válasz
#65675776 #855 üzenetére
Hat persze hogy van kisebb. Pl. a Liberty 400W-os.
Ahol en elek, orulok neki hogy van egyaltalan meg a fentiekbol lehetosegem valasztani.
A MODU82+-osok es a PROU82+-osok most erkezdtek meg hozzank (boltokban tegnap elott).Es ezekbol volt osszesen harom kulonfele valasztasi lehetosegem:
425 -os Modularis - 460 NIS - 21,400FT
525 - os Modularis - 560 NIS - 26,220FT
525 - os nem Modularis - 500 NIS - 23,400FT
-
Daniel
tag
-
nesa
veterán
A chipsetrol annyit hogy en kulso homerovel merem es 55-58 fok kozott van megfogni meleg de ha hofokot nezed nem veszes.
Jo az elkepzelesed de szerintem az a tap nagyon sok ide 1 jobbfajta 400w boven boven eleg nekem 350w os viszi a cuccot es van tuning is boven.
Vagy esetleg ha tele lesz rakva neon akarmivel akkor megertem...
-
Daniel
tag
Sziasztok!
Nos ma megrendeltem az alaplapot. Ugy nez ki jovo het elejen mar meglesz, a tobbi alkatresszel eggyutt;
Proci: AMD Athlon 64 X2 6400+
Proci Huto: Zalman CNPS9500 AM2
Lap: GA-MA770-DS3
Memo: 2x1GB Corsair XMS2 TwinX CL4
Haz: Enermax Uber Chakra 25 centis ventivel
Tap: Enermax PROU82+ 525W
Tobbi: Arctic Cooling 120-as 1500-os ventikTovabba ami jon hozza:
VGA: GeCube Radeon HD 3850 X-Turbo III 512MB
Vinyo: Seagate 400GB
Opti: Kulso DVD-RWSzerettem volna egy finom Phenom procit hozza, de sajna mar nem volt es terveszerint egy jo darabig nem is lenne :-/
Kivancsi vagyok mennyire fog hulni a vas a hazban, mondvan amint itt olvastam, a chipset huto elegge forro feju es a 6400-as sem fagyaszto
Kepeket es mereseket majd hamarosan!
-
VR6-Fan
veterán
-
csinturi
tag
Hali!
Olyan gondom van, hogy ha a gépet készenléti üzemmódba kapcsolom, egyik ventilátor se áll le /vga,cpu, 2db ház,talán még a táp se/. A vinyó és a monitor kikapcsol. Mitől lehet ez? -
mr KoKK
csendes tag
Sziasztok.
Nemrég (1 hónapja) vettem egy ilyen szépséget (GB-MA770-DS3), és azóta nem tudom működésre bírni.
Amikor bekapcsolom, semmi bios működés, monitor nem kapcsol be, csak csipog. De amikor csipog, akkor se mindig ugyanazt. Amilyen csipogási sorrendet megállapítottunk, olyan meg nincs a leírásban.
Konfig:
proci: AMD Athlon 64 X2 3800+, mem: Zeppelin DDR2 2x512MB 800Mhz, VGA: MSI PCIe NX8600GT-T2D256EZ, táp: FSP SAGA+ 400W.
Próbáltuk kicserélni ezeket, hátha valamelyik nem tetszik neki. Volt benne AMD Athlon X2 5000+ Black Edition proci, Geil 2x1024MB DDR2 800MHz Ultra CL4 memória, ASUS PCIe 7600GS 512MB VGA, Chieftec 400Watt (GPS-400AA-101 A) táp, de nem ment.
Persze elemet is kivettük egy fél órára, jumperral is töröltük.
Minden alkatrész amit beletettünk, működőképes.
Kétszer vissza lett küldve a boltnak, de ők azt mondják, hogy náluk (és a disztribútornál is) működik. És még azt is felajánlották, hogy feltesznek rá egy frissebb BIOS-t, hátha az segít.
Nem segítet. (ha feltettek rá egyáltalán)
Ha van valakinek valami ötlete, szívesen várom, nekünk már egy sincs.
Köszönöm a válasz(oka)t! -
emzeperix
tag
-
nesa
veterán
válasz
#65675776 #837 üzenetére
Javaslom irj a GB nek hogy terjenek eszhez ...anno ez a lap miatt vagy 10-15 levelet valtottam veluk hogy irjanak 1 olyan biost amibe lehet 2,3V is adni a memonak...
Mindig jott is a valasz hogy koszonik szives levelem meg hogy mekkora Lord vagyok hogy irtam es majd tovabbitjak a megfelelo osztalynak mignem sokadik level utan beragtam es hatarozottan rakerdeztem hogy most mi a szar van .... Jott a valasz hogy ekkora fesztol tonkremegy a hardver duma meg a specifikacioba 1,8v mit akarok en... vegyek 790es lapot az tud olyat....no mind1 jokat leveleztunk...
Anno abit KN8 nal meglehetett hatarozni a venti sebeseget de ez KN9-s nel mar abitnak se ment...
-
emzeperix
tag
daa-raa: Az EasyTune-al az a baj, hogy csak a CPU fordulatszámát engedi variálni, a rendszerhűtőét nem.
efi99: A 45 fokot azért említettem, mert ennyi a max., amit ki tudtam „hozni” a gépből (9600GT, 5000+@3000, 1 óra Bioshock), és ezt már nem illene csak a tápventire bízni.
-
efi99
őstag
Hát igen, érdekes ez a smart-fan dolog. Beállítási lehetőségek nélkül zsákbamacska, mert a lap nem tudja: hány fok jó a CPU-nak (ugyebár CPU-függő, hogy mi a normális), milyen venti van installálva és hova és az mennyit tud szállítani. Ezért aztán elegáns mozdulattal választanak 2 kerek számot (mondjuk 45 és 50) az első alatt nullával jár, a második fölött 100%-kal. Hatékonyságról viszont így nem beszélhetünk.
És akkor arról nem is beszélve, hogy pl én egy AC64-et használok CPU-hűtőnek és mondjuk 33 fok mellett PWM-mel 1400-at pörget, fesz-szabályozással meg csak 700-at. Ez már végképp a következetesség teljes hiánya. -
emzeperix
tag
Üdv a fórumtársaknak!
Van egy ilyen lapom, és az a probléma merült fel, hogy a rendszerhűtő fordulatszám-szabályozása nem egészséges, véleményem szerint.
Adott egy Arctic Cooling PWM-es 12 cm-es ventilátor, mint system fan, ami ha a BIOS System smart fan control opcióját disabled-re állítom, akkor teljes fordulaton pörög, ha enabled-re, akkor meg se mozdul, legalábbis 45 fok házhőmérsékletig.
Mi lehet a hiba? -
Normende
tag
válasz
DarthRevan #829 üzenetére
sp 3 van fönt?
mert az szokot ilyeneket elkövetni sőt Amd platformokal ösze is akadhat
-
DarthRevan
tag
Anno ezen a lapon telepítettem a 32bites XP-t, 4*1GB RAM mellett. A win, mint az normális, 3,25GB-ot látott, tudtommal ez a 32bites plafon.
Egy ideig használtam 2*1GB-ot, és miután visszatettem a 4*1GB-ot már csak 3,00GB-ot lát a win. Nem mintha nagyon érdekelne hova tűnt 256MB RAM, de azért mégis...
A BIOS és a tesztprogramok minden esetben tökéletesen detektálják a 4096MB-ot, és a négy modult.
Hova veszett negyed giga?
-
-kdM-
senior tag
ok, koszi
-
torogyuri
aktív tag
A Gigabyte oldalán meg ezt találtam:
Supports AMD Phenom X3/ Athlon X2 processors
azért remélem a 4 magosomhoz is jó lesz
jó, semmi, tárgytalan
-
efi99
őstag
Szerintem keresgélj máshol, mert én is azzal használom, gond nélkül. Igaz a driver CD-t meg se néztem, arról fel se telepítettem semmit, vagyis akkor az - ha egyáltalán van különn 770-re - éppen gyorsabb is lehet. De azért biztos nem véletlenül azt ajánlják letöltésre, ami fennt van
-
-kdM-
senior tag
hello!
Lenne egy olyan gondom, hogy eltokitettem a lap driver cd-jet es a gigabyte honlapjarol leszedett chipset driver elvileg 790-es szeriahoz valo, most ugyan ezzel megy es latszolag nincs problema, de azota mintha be lenne lassulva a gep. Rossz driver miatt van vagy valahol mashol keresgeljek?(Esetleg valaki nem tudna elkuldeni a cd-n levo drivert?)
-
Normende
tag
Sziasztok
egy kérdés
Phenom 9600 proci teljesen terhelt álapodban 50 fokos az sok vagy jó? -
Richter36
őstag
válasz
DarthRevan #808 üzenetére
Szöveg szerkesztésközben csak akkor eszik 125W-t a 6400+ ha mondjuk fut közben az orthos.
A 125W a maximális fogyasztás terhelt állapotban. -
nesa
veterán
Te nagy Nvidia guru vagy vettem ma 1 ilyen szornyet ultra olcson meg 2 ev garival
es ez a problemam vele.
Van valami otleted.
-
nesa
veterán
válasz
DarthRevan #808 üzenetére
A fogyasztasba a C&Q nemsokat sporol, korabban azthiszem az AM2 topicba beraktam a sajat tesztem a teljes konfig C&Q val 7w al evett kevesebbet mint siman, ha szoveget szerkesztesz ugyanugy leesik a fogyasztas
csak akkor emelkedik meg ha terheled.
-
DarthRevan
tag
-
DarthRevan
tag
válasz
Normende #805 üzenetére
A C&Q a Cool & Quiet technológiát takarja, melynek lényege, hogy ha a processzor nincs terhelés alatt, akkor visszavesz a tempóból és a fogyasztásból. Tehát ez egy fejlett energiagazdálkdási megoldás. Több infó itt[link]
Tudtommal a C&Q tuning esetén automatikusan kikapcsol. Szerintem azoknak érdemes kikapcsolniuk, akik húzzák a gépüket, mindenki másnak érdemes bekapcsolni. Legalábbis ha nem akarják, hogy szövegszerkesztés közben 125W-ot egyen a 6400+.
-
Cadal
őstag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes lenne lecserélni, egy, Abit KN9 Ultrát egy Gigabyte GA-MA770-DS3-ra? (most kb 16,3eFt.Br.) Mégiscsak amd-s chipset, kezeli a Phenom procikat, stb. Nincs a jelenlegivel semmi bajom, csak a procim bírja a húzást, viszont ha akár csak egyet is állítok az FSB-n akkor már nem működik a CnQ!! Az pedig azért nem olyan nagy baj, ha megy! Haver MA770-DS3 lapjában, viszont legnagyobb meglepetésemre simán működik proci tuning után is!
-
Normende
tag
sziasztok
pontosan mi is az a C Q a biosban? és az a phatch
miért mondja mindenki hogy ezeket kapcsoljam ki? -
HERR Z
veterán
válasz
DarthRevan #803 üzenetére
BE procikat is támogatja szal valami csak nem százas
9750 amúgy 95W-os -
DarthRevan
tag
Most nézem, a többi 125W-os procit támogatja, máshol lehet a bibi.[link]
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Battlefield 6
- Bluetooth hangszórók
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest