- TPM (trusted platform module) topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Nem, nem szünteti be a grafikus vezérlőinek fejlesztését az Intel
- Házimozi haladó szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
Aktív témák
-
gelbelex
őstag
Pietrosz, együttérzésem!
Nincs ötletem...
----
Két év Athlon64 (754, 3000+) után Inteles lettem (E6400...). A lap elrendezése (3 PCI lent, kettőt már használok) miatt pedig DS3 lett (Asus helyett).
Valóban lassabban boot-ol... Kibírható.
F4-es BIOS volt rajta. Boot-oláskor nem bírta megforgatni a házventit , kézzel kellett elindítanom.(Gigabyte lap a Gigabyte ház Gigabyte ventijét...
)
Utána kb. 900 fordulattal pörgette, legalább jó halkan.
Az F7-es már elindítja, de ~1080 körül forgatja, de ott jóval hangosabb. (Nemtom mennyi lenne a névleges fordulat, esetleg csere SilentBlade-re, az 950-nél ~hangtalan.)
Az F4es nem adott elég feszültséget a házventi felé..??Aztán az ötödik (hetedik?) BIOS-nál az egyik mérnöknek mégis eszébe jutott?? Ehh...
Kipróbáltam az F8a bétát is...
Ekkor az Everest nem mutatta a VGA-ambient/memória hőmérsékleteket...
F7 vissza. Ennél mutatja.
Amit viszont nem értek: Ha már szabályozott a proc-venti, miért nincs manuális beállítási lehetőség?
A legalább kétésfél-éves régi Asus lapomban meg lehetett adni a venti indulási hőmérsékletét, az induló venti-feszültséget (6V-tól felfele), valamint azt a hőmérsékletet, amelynél a 12 voltot ráteszi; azaz kiválaszthattam a nekem legjobban tetsző hőm.-zaj párosítást.
Ezt miért nem tudják a Gigabyte-nál? Csak programozás kérdése... Ehh...
(Ja, viszont legalább Windows-ból lehetett BIOS írni...)
Alaplapi borda süt, ahogy kell. Majd kap egy kis huzatot.
Egyenlőre nincs egyéb tapasztalat. Tuninggal most nincs időm foglalkozni...
[Szerkesztve]
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A620M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN I3 NEO A-Data 750W
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest