- Forrmell.enn
- Bluetooth hangszórók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós kamerák
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
Van új béta bios a 965p ds4-hez.
F12b (nem tudom, hogy mi változott) -
tlac
nagyúr
válasz
BlackPriest #3671 üzenetére
1 modullal próbáld végig minden slot-ban, aztán meg a másikkal is ugyanezt
-
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago #3652 üzenetére
ezeket lekapcsolva nem szokott jobb lenni a tuning (esetleg extrém esetben)
CyberJedi:
ezt így kellene mindenkinek, megoldja a problémáját, aztán közli a megoldást
-
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago #3650 üzenetére
"ramot rakd 5,5,5,15-re, a többi időzítés legyen auto-n
mch, fsb +0,1" -
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago #3648 üzenetére
utolsó nem bétát
-
tlac
nagyúr
válasz
7Heads Drago #3645 üzenetére
frissíts biost, nem baj, ha nincs szünetmentes
A Ds4-es lapom egy 6420-as procival 413 mhz felett kifagy, Kingmax ddr800 ram-okkal 4-4-4-12 mellett.
A szorzót is hiába veszem vissza. Illetve feszt hiába adok többet és az időzítést is próbáltam 5-5-5-15-re visszavenni.ramot rakd 5,5,5,15-re, a többi időzítés legyen auto-n
mch, fsb +0,1
pci-e: normal
proci: 1,4V -
tlac
nagyúr
cpu hőfok csak a ventiszabályozásban számít
a magok hőmérsékletét nézd, azoknak nem szabad változni egy biosfrissítéstől(#3618) fer:
mch, fsb-nek +0,1-et adj
ha nem jönnek be, akkor vedd lejjebb a tuningot(#3619) fer:
amire válaszoltál, abban is írtam, hogy nem tudom
még esetleg a másik slotokban próbálkozhatsz -
tlac
nagyúr
válasz
19mikober68 #3611 üzenetére
az úgy jó, csinálj egy biosfrissítést
-
tlac
nagyúr
válasz
19mikober68 #3604 üzenetére
érdekes
sata-s vinyók? ha igen, a sárga csatlakozókra kösd őket
eszközkezelőben akkor nem látod?MC_Roland:
rossz topikba irkálsz, ide írj
-
tlac
nagyúr
válasz
19mikober68 #3600 üzenetére
ez elég zavaros, a vista-nak simán fel kellene mennie
-
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #3591 üzenetére
szerintem bírnia kell, ha probléma lenne, akkor jelentkezne, hogy nem stabil a gép
azért az a tulatin-os megoldás elég durvább beavatkozás egy bios frissítéshez képestmekkora feszt adsz a procidnak?
figyelj oda, hogy ne adj sokat neki, főleg, hogy ez a lap 65nm-esekhez lett tervezve
inkább ud3p-t vegyél, a p45-öt egyébként nehezebb belőni -
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #3588 üzenetére
én meg nem hiszek a giga weblapjának
f12a bios van a rev1-es ds4-emende ha jobban megnézed az f11-es bios mindegyik ds4-hez ugyanaz, f12a csak nem lett linkelve a rev3.3-hoz...
MarioAna:
Lehetőleg még mielőtt bele raksz vmi új 45nm-es procit, a bios-ból a legfrissebb legyen, akár béta is, ritkán szokott velük probléma lenni.
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3579 üzenetére
mindenkire, akinek nem stabil a gépe
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3572 üzenetére
mivel alapfeszültséget állítottál be mindenre, a gépednek fizikailag nem lesz problémája
-
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #3574 üzenetére
tuning mellett nem nagyon fogsz semmilyen rammal menni 1000 felett stabilan, szerintem...
ha nem stabil a gép, előfordulhat adatvesztés (persze jó eséllyel csak az oprendszer döglik meg)
értem, akkor neked azért megy a 9,5
nekem 9 a max, a 8,5 akkor meg már azért nem megy, mert a "főszorzó" nem maxon van -
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3568 üzenetére
a prime95-öt lehet többféleképpen futtatni, mindegyiket pl. nyomod 8 órán keresztül, akkor ott van még az everest teszt, azt is lehet futtatni, vagy a linpack alapú programok (intelburntest, stb), akkor memtest-ek, 3dmark loop módban, ha ez mind megy sok órán keresztül, hiba nélkül, akkor nevezhetjük atomstabilnak
lényeg, hogy minél többféle teszt programot futtass sokáig -
tlac
nagyúr
válasz
CyberJedi #3569 üzenetére
hmm... nálad megy a feles szorzó is, nekem nem
(szintén ds4, f12a bios, csak rev1.0)igen, az intelburntest, jól be tud fűteni
prime95 blend és small fft-t is futassAz egyik CPU-Z-ben épp pihen a proci, visszavett 6-os szorzón, azért írt 2700 MHz-et csak.
ha azt akarod, hogy a feszültséget is vissza vegye, akkor a cpu feszt normal-on kell hagyni
-
tlac
nagyúr
válasz
Shrike7973 #3562 üzenetére
elsőre jó lesz a 7 x 400
jó eséllyel ezt minden vinni fogja normal-on (így állítsd be a biost) -
tlac
nagyúr
válasz
Sullivan #3553 üzenetére
option2 még segíthet
nem tudom, hogy mit csinál, de mikor régen próbálkoztam az e6400-amból a 4000-et superpi stabilra kihozni, akkor segített, mivel az akkori ramom 920 cl5 környékén megált, de ezzel az opcióval jóval tovább lehetett vinniLog871:
f12a kell az e0-s procihoz
mindegyik rev-hez jó
béta bios, van is 1-2 hibája, keress rá a topikban, írtam tapasztalatokat rólaha szerencséd van, minden feszültség maradhat normal-on
-
tlac
nagyúr
nincs változás, nincs újabb bios az f12a-nál
sajnos ahogy korábban is írtam, nekem nem működött a feles szorzó és a memory clock-ból is csak a 2-es megy, béta bios... (esetleg a giga support-nak lehetne írni)
tuninggal sem foglalkoztam azóta, alapon megy a proci
az e8600 nem éri meg a plusz pénzt
én is sajnálom eladni, alig kapnék érte, az én lapom ráadásul javítva is lett -
tlac
nagyúr
mch +0,15
fsb +0,1
legyen
small fft-t futtasd le 64k-n (bejelölöd a small fft-t, aztán custom, és beállítod, hogy 64-ről induljon)
futtasd le azt a tizenvalahány iterációt aztán még a bled 1024k-t
ha ezek lemennek, akkor valószínűleg már nem nagyon lesz gondvalószínűleg nem volt stabil a gép, nem a bekötéssel és a vinyó beállításával volt a gond
-
tlac
nagyúr
Kicsit tesztelgettem.
E8400 E0
965P DS4 rev1.0 C1, tehát a legrégebbi ds4
F12A bios9x445, biosból: 1,35V
egy prime95 small fft futtattam le 64k-n és egy blend-et 1024k-ntehát kb ezt tudja a lap és proci, ez már valószínűleg teljesen stabil is lenne
-
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3511 üzenetére
a memóriák beállításaihoz tartoznak
ha kisebbre veszed az értékek, gyorsabb lesz a ram elérése (ált. az 1. 4 legfontosabb) -
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3492 üzenetére
a legfrissebb nem béta biosokban már most is elég sok proci megy, a rev3.3-nál kell nézni
és nem biztos, hogy legújabb bétáknak is lesz-e valaha végleges verziója... -
tlac
nagyúr
válasz
keszegduda #3490 üzenetére
topikban vannak peldak...
feles szorzo viszont lehet nem megy, de ezen kivul egy wolfdale szerintem hasonloan mehet, mint az ujabb lapokban (4 magosoknal joval nagyobb a kulonbseg)
steppingre figyelj, pl e0-hoz meg csak beta bios van -
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3483 üzenetére
nem tart sokáig kipróbálni, ha már úgy is fel van telepítve minden
ha elegendő gyorsnak találod, akkor ok -
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3481 üzenetére
úgy elvileg jó
-
tlac
nagyúr
válasz
ballington #3479 üzenetére
elég zavaros, amit linkeltél
ha mindkettő vinyó a sárga csatlakozókon van, akkor egyszerre ahci vagy ide, külön nem tudom szabályozni őketnative-val csak a még régebbi os-eknél lehet probléma
-
tlac
nagyúr
Load optimized defaults-ot meg azért nem nyomkodok soha, mert minden beállításomat elszarja, még azt is, hogy support usb keyboard disabled lesz, meg ilyen hülye apróságokat, amivel legalább 5 perc elmegy, hogy visszaállítsam, már ha emlékszem, hogy mire kell állítani, mert nem napi szinten nézegetem a biost.
pedig problémás lehet a kihagyása...
gondolj arra, hogy egy programnak le vannak mentve a beállításai a vinyóra és te kicseréled a programot, ami nem biztos, hogy teljesen kompatibilis a régi beállításaiddal...csinálj képeket a biosról, írd le, stb...
akkor nem lesz probléma a beállítással
nekem is az a véleményem, hogy ha tényleg stabil, akkor mehet tuningoltan is, de ha nem teljesen stabil, még esetleg akkor is, egy biosfrissítés nem terheli le a gépet úgy mint pl. egy prime95 blend...
viszont ettől függetlenül nem javasolt tuningolt gépen, mert növeled a kockázatot, hogy nem sikerül a frissítés
másrészt, mivel utána úgy is nyomni kell load optimized-et, nem jelent túl nagy megerőltetést előtte levenni a tuningot is -
tlac
nagyúr
válasz
Whynot? #3449 üzenetére
ált. nincs túl sok különbség a különböző revíziók között
a giga weblapján a képek és a specifikáció alapján meg lehet nagyjából állapítani, hogy mik változtak (most nincs kedvem kibogarászni neked)ha a legolcsóbban akarod megúszni, akkor veszel egy rendes hűtést és legalább 3 gigáig tuningolod a géped (ehhez az 1. hozzászólás és a topik tartalma tud segítséget adni)
-
tlac
nagyúr
Én soha nem nyomtam load optimized defaults-ot, és mindig megmaradtak a tuning beállításaim bios frissítés után.
ezt azért ne ajánld senkinek
főleg, hogy tuning alatt frissítsenWhynot?:
már sokszor leírtam, mindegyik rev-hez ugyan az a bios van
a rev3.3-nál érdemes nézni, hogy milyen procikat támogat, és azok menni fognak a rev1-ben is -
tlac
nagyúr
mikor ilyen lapot használtam, próbáltam a speedfan-t és ment (kicsit bonyolult volt beállítani), de nem használtam, a bios végezte rendesen a dolgát
mindegyik rev-hez ugyanaz a bios van
nem tudom, hogy mit nézel, de itt f11 az utolsó stabil
frissítés után mindig load optimized-et kell nyomni a biosban, tehát nem fognak megmaradni a beállításaid
-
tlac
nagyúr
-
tlac
nagyúr
válasz
hoffman_ #3404 üzenetére
konfigodból:
Gigabyte 965P(P35 a polcon) DS3Pmiért nem a p35-öt használod?
egyébként elvileg működni kell az újabb procinak a lapban, vannak jó tapasztalatok a topikban
egyébként lehet elég a mostani procid is
(főleg, ha tudsz még rajta tuningolni:
Core2Duo E6320@2,8Ghz) -
-
tlac
nagyúr
válasz
Vistaboy #3303 üzenetére
"Warning W3105 - Current block size not optimal, i.e. not highest supported. This affects transfer performance."
Namost a BIOS-ban nem találok semmilyen kapcsolót, amivel ezt lehetne állítani, ezért gondoltam hogy megkérdezlek titeket.gyanítom, hogy lemaradt az üzenet vége, mert itt nincs szó kapcsolóról
egyébként semmi konkrét hibát nem írtál, a sandra-val ne foglalkozz
szerintem minden ok
-
tlac
nagyúr
a gigabyte weblapján te is megnézhetted volna
rakd fel a legfrissebb biost és jó lesz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest