- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
Aktív témák
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
coca123cola #649 üzenetére
Szia!
Csak olyan dvd lejátszóval köthető össze, amin analóg 5.1 van (6db RCA)
Itt max csak a sztereó bemenetek egyikével tudod összekötni és ál 5.1ben fog szólni. -
coca123cola
csendes tag
Hy!
Most vettem egy GENIUS SW-HF5.1 5005-öt. Az a kérdésem lenne hogy van egy Samsung dvd lejátszóm és azt szeretném a 5.1el hallgatni. Kaptam hozzá ezt a 6RCA-s kábelt, de a lejátszón csak jobb-bal(piros,fehér) , kép(sárga), egy digital(fekete) RCA-k vannak, meg egy scart , ezt hogy tudom összekötni az 5.1e kábellal?
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
saabolcs #641 üzenetére
Az 5100as sztereó jelnél csak 2.1-ként üzemel (front és sub)
Az összes hangszóró csak az 5.1es bemeneten szólaltatható meg.Ha gyártanak neked egy kábelt, ami a sztereót szétosztja 3x2 rca-ra, akkor át lehet verni a hangfalat. Jelenleg jobb ötletem nincs, nem is értem miért így csinálták ezt a típust.
A trafózaj gyógyítható , bár a jóknak is van kicsi alapzaja. Ha ez hangos alapzaj, akkor vidd vissza a garanciális ügyintézésre.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
digitalpunk #640 üzenetére
Szerintem ezt már telefonon megbeszéltük
-
Mr.Peter
aktív tag
válasz
saabolcs #641 üzenetére
Szia saabolcs!
Nekem az 5005 ösnek semmi alapzaja, semmi búgás... és a sztereót is átalakítja úgy h az összes hangfal szóljon! És olcsóbb is mint az 5100-as!
(az meg az én bajom h néha nem kapcsol be, de gondololm több 1000 elégedeett vásárló van csak azok nem fórumoznak)
-
saabolcs
csendes tag
válasz
saabolcs #641 üzenetére
picit belekevedertem...szal csak annyit állitottam át hogy eddig 6 hangszorora volt konfigolva az alaplapi 5.1, most sima 2 csatornásra vettem vissza...mivel ugye csak egy 3,5" csati megy az alaplapi hkártyába....sorry a szétszórtságért, csak már eléggé le vagyok fáradva....
-
saabolcs
csendes tag
Szia GeniusHu!
Ma vettem egy Genius SW 5.1 5100-as hangfalszettet
Eddig 3000-esem volt, totálisan meg voltam vele elégedve, minden rendben volt vele.
Hazaérve, mivel karácsonyi ajándék lesz és nem szeretném ha akkor derüln ki róla vmi, gondoltam bekötöm a 3000-es helyére
Na most már az elején elég érdekes volt, mert egyik hangfal sem akart megnyikkanni!Aztán kis idő mulva a mély és a két front megszólalt, de a center és a hátsók továbbra is hallgatnak
Kérdésem, mi a fene lehet ennek az oka?
Nem állitottam át semmit, azon felül, hogy a 3000-hez még olyan PC-hez való kábel volt ami a csatornákat külön szedte, ehhez egy sima "stereo" kábel van. Gondoltam, majd az erősitő átkeveri vagy tudomisén
Na most van egy olyan gyanum, h mivel stereo kábel, nem is lesz belőle 5.1, azaz a másik 3 hangszoró továbbra is süket marad.
Jól gondolom?
Mellesleg a leírása nagyon gyér...
Pls ha tudsz tanácsot adni, szivesen venném.
Jah, és ha nem szól semmi, egy alapzaj jön a hangszórókból és ahogy olvastam a forumban, ez vmi trafózaj lehet...elég idegesítő.
Jah, és sztem a 3000es sokkal nagyobbat szólt...bár ez most lehet csak azért jött ki belőlem mert 2,5 órája görnyedek a gép mellett hogy rájöjjek mi a baj...
-
digitalpunk
csendes tag
Hello Genius csapat! A következő problémám lenne: Rendelkezem(tem?) egy Genius Sw 5005-s 5.1 szettel...csersznyeszínű.
Kb egy órája egy tompa koppanás után kialudt a mélyládán a led, és utána égett szagot éreztem. A dolog érdekessége, hogy akkor épp nem is használtam a cuccot, csak be volt nyomva. Kb fél éve vettem kiskerben, és részben a munkámhoz használom. Az ünnepekre való tekintettel kicsit meg vagyok lőve a dologgal kapcs. Tehát hogy tudom a hibát gyorsan "orvosolni" ? Ha személyesen önökhöz megyek be a mélynyomóval, meggyorsíthatom a folyamatot?
A termékre egy év gyári garanciát mondtak..Előre köszönöm, és egyben várom is válaszukat!
-
Mr.Peter
aktív tag
-
GeniusHU
aktív tag
Szia!
Az 5100as egy 5.1 és egy sztereó bemenettel készül, amiből a sztereót 2.1-ként szólaltatja meg. Ezt így alakította ki a gyár.
Szerintem ezt a kérdést itt is tedd fel, mert szerintem a tulajok tudják ezt megválaszolni a legjobban.
Bár ha csak pc-re kötöd és a lejátszó progid le tudja adni az 5.1es hangkártya minden kimenetén a sztereó jelet, akkor az 5100as is ugyanolyan jó választás. -
vamzi
senior tag
Helló! Mivel nem írtam még ide ezért én is előbb gratulálnék a topichoz és a genius terméktámogatásának.
A jó öreg 3600as házimozim kiöregedett, már csak játszadozni és barkácsolgatni fogom. De az élet nem állhat meg, és nem kérdés, hogy geniust akarok-e venni.
Két alanyom van: az 5100-as és a 6000-es. Külsőre jobban bejön az előbbi, viszont semmi infóm nincs róla a genius.hu-t leszámítva. Az utóbbiról van itt is teszt és a teljesítménye nagyobb is az 5100-nál. Illetve az utóbbin nem tetszik, hogy a háttérvilágítás folyamatos, de ez mind csak esztétika. Hang alapján mi a különbség, illetve melyik a jobbik, használhatóbb, szebb hangú? Árban nem sok különbség van. Előre is köszi. -
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Nekem egy Genius SW-HF 5.1 5005-ösöm van ami nagyon jól szól... ha bekapcsol
Néha ha beakarom kapcsolni akkor hiába nyomogatom a bekapcsoló gombot semmi nem történik... (ha nagyon fülelek akkor halk búgást lehet hallani a mélyládából (lehet h kondenzátorok töltődnek??))
vagy olyan is van hogy a ledek kigyulladnak de a főhangerő motorja nem tekeri fel a cuccot és ugyan az a kis búgást lehet hallani! Ha így hagyom a cuccot általában 15 perc múlva magától feltekeri magát alap állásba... de nehogy már negyedórát kelljen várnom arra hogy zenét tudjak hallgatni
Próbálkoztam ilyenkor hátul kikapcsolni, kihúzni a hálózatból aztán vissza mindent de ez csak néha segít!
Nem tudom hogy összefügghet-e ez azzal hogy én a gépemet használom ébresztő órának, vagyis a hangfal is be van kapcsolva éjszaka hogy reggel megszólaljon! Akkor reggel megszólal szól 10 percig utána kikapcsolom. DE ha utána beakarom kapcsolni az említett jelenség mutatkozik!
Mit csináljak most ezzel??
Ilyen problémát máshol is olvastam már!Genius
Üdv:Mr.Peter(jah ez meg már csak személyes vélemény de miért olyan erősek a ledek hogy filmnézés közben kisül a retinám??
Na mindegy én leragasztottam egy szigetelő szalag csíkkal
)
-
btomi11
csendes tag
Hali! Szeretném kérdezni hogy van egy genius SW-HF 5.1 5005-ös hangfal szetem és a nagy poti tönkre ment!! Kérdésem az lenne hogy lehet e cserélni ill. hogy lehet hozzá jutni? Ha panelal együt az sem baj csak minnél gyorsabban kéne sajna!
-
htfeco
csendes tag
Hali! Nekem van egy 2 éves Genius 5000-em. Az lenne vele a problémám,hogy amikor TV-n,Game vagy CD/MP3-on használom akkor nagyon torz a hang és a jobb első és hátsó hangszóró nem szól. DVD-n kivállóan müködik.
Valaki tudna vmi megoldást? -
vv5204
senior tag
A Genius Navigator 525-ös egérről szeretnék kérdezni.
Mivel középen az optikai érzékelő van és lenyomva gyors görgetésre vált,
hova került a hagyományos egereken lévő középső gomb lenyomás?
Gondolok itt például arra, ha egy web oldalon linkre kattintva új tabot nyitok,
a középső gomb lenyomásával teszem. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
hardtechno89 #624 üzenetére
Mondom hogy ilyet még nem láttunk.
Ha garis akkor vidd vissza, ha nem akkor hozd be és bevizsgáljuk. -
hardtechno89
csendes tag
köszönöm válaszod, de szerinted ezt mi okozhatja? (kikapcsolom standby-ba és csak a frontok szólnak továbbra is mintha nem történt volna semmi.)
-
törölt tag
Szasztok!
Szivemhez nőt a cucc és nem szeretnék tőlle megvállni.Napokban a közép hangszóró része elkezdett bugni majd már hangot sem ad.Gondoltam hangszoró probléma lesz és rákőtőttem egy másikat.Sajnos az sem szol szóval az erőlkődőben ment tőnre egy csatorna..
Kérem ki tud benne segiteni... -
madmike87
csendes tag
heló nekem egy genius sw hf 5.1 5000 van a problémám az lenne hogy torz améj nyomom de halkan nem csak ha küldök rá egy kis hangot probáltam már más hasonló tipusu hangszorokat de ugyan az a probléma . ja és kiprobáltam egy másik erösitön a méjnyomo hangszorojájt és ot nem volt torz tehát elméletileg a hangszoronak jonakkell lenije . de akkor mi okozhatja ezt a problémát ?????????? léci segitsetek elöreis kösz
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
hardtechno89 #609 üzenetére
Szia!
Na ilyet még nem láttunk.
Áramtalanítsd le és vidd el garanciális ügyintézésre.
Ha az lejárt, akkor hozd be hozzánk. -
hardtechno89
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy 5005-ös hangfal szettem van és az lenne a problémám, hogy amikor kikapcsolom standby -ban akkor is szólnak a front hangszórók ez mitől lehet?válaszotokat előre köszönöm
-
Petiqe
tag
Valószínűleg hülye kérdés mert nem fogsz tudni erre válaszolni itt.
Van egy 5.1 es Genius cuccom 5005ös.Gari már lejárt egy 2 hónapja.
Egyik nap nem akart bekapcsolni.Kitekertem a biztosítékot,persze szar volt,cseréltem azt kapcsolnám be durran egyet azt megint kampó a biztosíték.Faterom villamosüzem mérnök úgyhogy valamennyire ért a dolgokhoz,belenéztük hogy mi lehet a baj és találtunk két kis kerámia kondit vagy mit ami eldurrant és zárlatos volt (104es szám volt rajta amire mondott valamit hogy mit jelent de már nemtudom mi volt) azt mondta hogy valami szűrő és lehet az sem baj ha nincs benne ugyhogy kiforrasztottuk.Azóta megint szól,minden csatorna meg bementről,bár mintha picit halkabb lenne de ez nem biztos.
Végülis csak azt akartam kérdezni hogy ennek a hiánya okozhat komoly problémát ? -
madmike87
csendes tag
sziasztok nekem egy ojan problémám lenne hogy a genius sw-hf 5.1 5000 a méj nyomoja torz probáltam más hasonló tipusu hangszorokal de ugyanaz a hiba mi lehet a probléma ??? kérlek segitsetek elöreis köszönöm
-
TamasTek
csendes tag
Hello! Van egy 5005-ös Geniusom. Az a problémám vele, hogy a hangerő állításakor a frontsugárzók hangerejét jobban növeli, mint a centerét és a háttérsugárzókét. Ha a hangerő megközelíti a maxot akkor már nagyon nagy az eltérés a frontok és a többi hangszóró között.
Szerintetek mi lehet a baja? -
tamast2
csendes tag
Sziasztok! Latom rengeteg baj van ezekkel a Hangfalszettekkel. En magam is szeretnek egy 6000-est vasarolni, de miutan itt olvasgattam a rengeteg hibarol egyre kevesbe van kedvem hozza.
Csak egyes darabnal jelentkeznek a problemak, vagy elobb utobb mindegyik elkezd recsegni vagy kieg benne ez az. Mennyi az elettartama ezeknek a hangfalaknak?
Feltunoen olcsoak es rendkivul jol szolnak az arukhoz kepest (legalabbis az 5000-es), de vajon az alacsony ar a megbizhatosag rovasara megy? Logitech z5500-ra sajnalom a penzt.
Koszonom a valaszokat. -
GeniusHU
aktív tag
Az 5.1es bemeneten PC-ről küldött zenei hang mindig kicsit problémás.
A hangkártya tesztprogramján megszólal az összes hangszóró, amikor a teszt mutatja?
Ha igen, akkor a lejátszó program a hibás, lehet másikra (pl : jetaudio) csere lesz a megoldás. Ha a hangkártya teszt sem jó, akkor hangkártya beállítás is lehet (pl: nem 5.1re van állítva). Kipróbálható ez külön egy mp3 lejátszóval is, amivel minden csatorna külön kipróbálható (zöld, fekete, narancs külön-külön) és így mindig a rá vonatkozók szólalnak meg.
ha így működik, akkor a hangfallal nincs probléma.Ha ezek után is fent áll a hiba és nem a hangszóró a hibás, akkor lehet hogy a hangkártya nem adja ki az 5.1-et, amin egy frissebb driver letöltése is segíthet. Láttam már olyan kártyát, amire rá volt írva az 5.1, de sose adta le. Lehet másik hangkártya vásárlása lesz akkor, ha a hangfal az mp3 lejátszós teszten átment.
-
BBX
csendes tag
GeniusHU!
1napja vásárolt hangszettemnek, az a baja, hogy nem szól a kettő rear hangszóró. Kötögettem, minden jól van, de nem szól. Miért lehet? A szett Genius SW HF 6000. -
törölt tag
Van egy Genius 5005 rendszerem ami az egyik éjjel megadta magát.Megette a biztit, azota már elsült benne 2 db 2A/250V-os.A kondimegfolyásos problémára gyanakodok de nemvagyok benne teljesen biztos.GeniusHU mennyi lenne egy hibakeresés és egy kondicsere?
Elöre is kössz a választ!
Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Szólánc.
- Asztrofotózás
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest