- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED TV topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
potkem
aktív tag
Üdv 6000-es típusom van.
Szeretnék hozzá egy asus xonar ds hangkártyát.
Valakinek tapasztalata ilyen párosításról? -
GeniusHU
aktív tag
"A lakás elektromos hálózatának földelése, ha roszul vagy hiányosan van kiépítve a szórakoztató elektronikai készülékek működésében sok esetben rejtett zavarokat okozhatnak. A különböző készülékek közöt jelentős potenciál különbség alakulhat ki. Ez sokszor érezhető is, amikor például kihúzunk egy antenna dugót úgy, hogy a másik kezünkkel érintünk egy készülék fémházát - enyhe áramütést kapunk. Az ilyen csatlakozások gyakran szikráznak, nagyfrekvenciás komponenseket termelve képhibákat és hanghibákat okozhatnak. A Földhurok leválasztó DC szempontból a koaxiális kábel külső és belső vezetékét egyaránt megszakítja, elválasztja egymástól. Az antenna vezeték megszakításába elhelyezve megszüntethetjük a földhurkok, potenciál különbségek zavaró hatását."
Valószinüleg ez a hiba, egy ilyen földhurok leválasztó megoldja.
-
némó1
csendes tag
van egy erősitőm amivel semmi gondom nemvolt egészen addig mig a tv re nem kötöttem rá mert ugyanis elkezdett erősen búgni de viszont ha másra kötöm akkor nem búg próbáltam egy keverőn keresztül is kötni de nemjárt sikerrel ( más tv én is búg )
-
potkem
aktív tag
válasz
GeniusHU #1291 üzenetére
Szerintem a költség csökkentés miatt,adnak hozzá olyan hurka kábelt. Abból nem lehet gond hogy rászánok X összeget és2* 0,75 re cserélem a vezetékeket.
Ez konkrétan hangszóró vezeték,erre gyártják.
Már a látvány miatt is megéri,az " üvegkábel" beszerzése A gyári szigetelését nem sokba nézem.
Lehet hogy a gyári is tökéletes,de ha már megvettem egy ilyen minőségi terméket,akkor szerintem megérdemel ennyit. -
GeniusHU
aktív tag
Mi is csak egy külön eszközzel tudnánk megmérni.
-
GeniusHU
aktív tag
Szia!
Ha csak a frontokkal van a hiba, mert mondjuk megcserélted a hátsókkal és a hátsók elöl szépen kiadják amit kell és ezek hátulra kötve szintén csak ciceregnek, akkor valóban azokkal van a gond.
Ha így nem csináltad meg, akkor még lehet az erősítő.
Hol garanciális? Ha olyan a hely, akkor elég nekik a két front és a sub.
Azért kell a sub, mert csak azon van gyári szám. -
VIPowER
őstag
A vezeték karcsúnak tűnhet, de ehhez nem is kell vastagabb. A különbséget úgysem vennéd észre.
A tekercsek nem állnak sehová, a hangszóró pereme szokott megpuhulni kicsit. Már nem kell kíméletesnek lenned vele.
Memória nincs, ergo ezzel nem tudsz mit kezdeni, hacsak nem bekapcsolva hagyod mindig, de ez esetben megszeged az EU-s előírásokat. -
potkem
aktív tag
válasz
VIPowER #1283 üzenetére
Továbbá kérdésem tegnap ment kb 4 órát, ma is kb 4 órát szépen halkan azért hogy a tekercsek szépen lassan álljanak be.
Meddig legyek vele kíméletes?
Továbbá problémám kikapcsolás után bekapcsolva a hangerő 45 skálán van.
Valami memória? Hogy megjegyezze, a kikapcsolási hangerőt. -
potkem
aktív tag
Üdv.
Tegnap vettem egy 6000-es modellt.
Kérdésem távról hogyan lehet készenlétre kapcsolni? -
robnos
csendes tag
Üdv
Nagyonteccik ez a segitséges téma ,jó ötlet volt ,gratula!Lenne egy Genius 5005ös 5.1em.
Lehetne rákötni 20 Ohm-nyi mély hangszórót magára a gyári mély helyére?(szerintem csak nemkapna elég áramot a hangszóró amitöl kisülhet.)
Nemlenne probléma az erősitőnek?
Mert nemszeretném ha leégnek. (lassan 2 hónapja visz 16Ohm ot és még nemvolt probléma)
Köszönöm a válaszod!
Robi. -
shteer
titán
genius 5005 szettem frontjaiból eltűntek a középhangok - cicceg ahogy kell, de a rear-ek túlszólják őket középből
milyen lehetőségem van ha még garis, de nem szeretném az egész szettet visszavinni a forgalmazóhoz?
-
dudika10
veterán
válasz
imike 83 #1275 üzenetére
Akármelyik tanítható távirányító jó neked, pont ez a lényege, hogy egy működő távirányító alapján megtanulja milyen jelet küldjön így bármivel működhet.
Bemész, kapsz egy működő távirányítót a tanítható távirányítón bekapcsolod a tanítás funkciót és nyomogatod a gombokat.
Kapsz hozzá kezelési útmutatót, nem egy bonyolult feladat. -
imike 83
csendes tag
Szia!
Először is köszi szépen a gyors választ. még csak annyit, hogy tudnál-e olyan tanítható távirányítót mondani (márkát, típust), amit érdemes lenne vennem, ami 100%-ra kezeli a genius szettet!? És kb. mennyibe kerülne nálatok a taníttatás? Előre is köszi!
-
imike 83
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy sw-hf 5000-res házimozi szettem van, amit nagyon szeretek, de sajnos tönkrement a távirányító és újat szerezni hozzá sehonnan sem tudok. Érdeklődnénk, hogy nálatok tudok-e után rendelni vagy esetleg a meglévő rossz távirányítómmal tudtok-e valamit kezdeni! Előre is köszi a választ!
-
dudika10
veterán
válasz
tibor21 #1269 üzenetére
Nem mindegy milyen sztereo jelet szeretnél 5.1-ben hallgatni.
Ha zenét akkor semmi szükség hangkártyára ugyanis egyes lejátszóprogramok megteszik neked, hogy 6 csatornán szóljon (bár szerintem ez értelmetlen, nem hiába sztereo a zene), ilyen például a jetaudio.Vannak nagyon jó ár/érték arányú termékei a Geniusnak, de én hangkártyát nem vennék a márkából.
Ha normális hangkártyát akarsz venni akkor az Asus Xonar DS a legolcsóbb megoldás.
(Audigy SE-t, XtremeAudio-t és hasonló butított kártyákat kerüld el.) -
Patice
nagyúr
válasz
tibor21 #1269 üzenetére
Szia!
Az írásod alapján gondolom sikerült jól összekötni az 5.1-es analóg bemenetet a gépeddel. Azt jól látod, hogy ha a sztereó jelet mind a 6 csatornán szeretnéd hallani, akkor kell neki egy hangkártya. Gondolom most egy integrált alaplapin van. Ha esetleg van olyan rész a szoftverében, hogy "virtuális térhangzás" vagy valami hasonló, akkor akár azzal is ki tudod küldeni 5.1-re a sztereót.
Vagy eszembe jutott egy megoldás, ami akkor lehetséges, ha az integrált zajkeltőd 7.1-es (8 csatornás). Pölö Realtek integráltnál meg lehet csinálni, hogy a jack aljzatokat olyanra adod meg amilyenre akarod. Konkrétan az 5.1-et meghagyod úgy ahogy van, az utolsó jack csatlakozót meg átállítod "Front" állásba. Még egy jack-2RCA kábellel összekötöd a hangkártyát és a hangcuccnak azt a bemenetét ami alapból kikeveri a sztereó jelet mindig. (Asszem ezeken a Genius hangcuccokon mindig van legalább egy ilyen sztereó bemenet is).
Így elméletileg megúsznád az új hangkártyát, max. egy új kábel kell, de az meg filléres dolog, meg csak egy átkapcsolás kellene mindig a hangcuccon másik forrásra.
Bár ha igazán jó hangminőséget akarsz elérni, akkor egy külön hangkártya nem árt. Valamelyik Creative vagy az Asus Xonar sorozatból tökéletesen megteszi és ezeket megúsznád már 20 000 alatt.
Remélem tudtam segíteni.
-
tibor21
csendes tag
Sziasztok. Biztos találkozott más is ezzel a problémával
in 7 (64bit) Genius hSW 5.1 5000 a DVD és a teszt szépen szól a stereo adást viszont nem keveri fel 6 csatornára. Kicsit utánanéztem és arra jutottam, h nem is fogja magától, kell neki egy hangkártya. Viszont azzal már nem szeretnék befürdeni. Nem akarok 40 000 Ft-os karit venni. Elég egy alap 5.1-es ami működésre bírja. A tapasztalatotokat kérném, hogy a Genius Value 5.1 V2 hangkártya, meg tudja e tenni, vagy ha nem akkor milyen kártyát nézzek?
Válaszotokat előre is köszönöm. -
GeniusHU
aktív tag
Időpontot nem kell kérni, és igen itt kell hagyni.
Pár nap az átfutása. -
kano
nagyúr
válasz
GeniusHU #1261 üzenetére
Szia!
Kifejezetten a poti hibájára gondolok. Lett volna egy elég olcsón (HT 3600) de féltem, mert gyakorlatilag mindenki azt írta, hogy elkezd recsegni a potija egy idő után, majd behal az egész.
Akkor csak javítottak vannak az 5000-ből (csom. sérült esetleg nincs???)?
Köszi! -
kano
nagyúr
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a régi Genius Home Theater 3600-as hibáit sikerült kijavítaniuk a Genius SP-HF 5.1 5000-nél? Meg szabad venni egy ilyet? Milyen típushibái vannak ennek a szettnek?
Köszönöm! -
joshua7
veterán
válasz
GeniusHU #1250 üzenetére
Nekem is egy DHT-510 HT van és az a problémám, h nem tudom bekapcsolni. Tesóm nézte tegnap délután, akkor még bekapcsolt (volt piros és zöld led), de már akkor sem szólalt meg. Most, h én akartam megnézni, már be sem kapcsol egyáltalán. A piros led sem világít, teljesen kuka. Egy másik topikban javasolták, h cseréljek biztosítékot. Az vajon megoldaná a problémát? Kapható ez még? Jó 5 éves a cucc.
-
smog86
senior tag
Szia!
Genius 4000 is megszünt? Nincs véletlen egy kallódó darab nálatok? Mert amelyik boltba van, az aranyárban adja.
Jön helyette valami új?
Eddig a 4000-es nézett ki legjobban szerintem, erre megszünik. -
renzike
csendes tag
rendeltem egy genius 6000 v2 5.1es hangfalrendszert egy webáruházrol...
megkaptam ...bekapcsoltam...össze volt kötve minden rendesen
szolt mindegyik hangfal és kb 10 perc mulva egy nagy bugás...és kikapscolt a mélyládán minden...de az eloszton ment a tévé és semmi áramingadozás nemvolt....
akkor behalt az elektronikája? ilyenkor mi a teeendö kinek kell vissza küldeni?
mivel nem nyultam hozzá a mélyládához igy ergo a garancia él...joltudom?
köszönöm előre is -
Fotyi3
csendes tag
válasz
embraced #1001 üzenetére
Hello.
Nekem olyan problémám volna hogy eggyik este mikor befelyeztem a gépezést kikapcsoltam a gépet(perzse a hangfalat is),és mire reggel felkeltem és bekapcsoltam a gépet meg sem mukkant.
De még annyit sem csinál hogy bevillanna a kék pont.
Teljesen meghalt.
Ez eggy Genius SW-HF5.1 5005 ös tipus.
Nem értem az egészet mert eggy este ugy hogy nem volt hozzányúlva hogy mehetett tönkre?ezt nem értem.
Na mindeggy ebben szeretnék eggy kicsi segitséget kérni,mi lehet a baja.
Én a trafóra tippeltem de nemtudom..
(Amugy meg a gari 1 hónapja járt le:S)
Köszönöm.Tibor -
GeniusHU
aktív tag
AUG 6-22ig SZABADSÁGON vagyok, addig minden kérdést a SZERVIZ@GENIUS.HU címre várunk !
-
comal
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Genius sw 5.1 hangfalszettem. Egyik napról a másikra a jobb első hangszóró nem szól. Kicseréltem a baloldalira, de úgysem. Mikor megvettem rá pár hónapra, ha a hangerőszabályzót tekertem egy ponton elment a jobb oldal. Azóta nem bántottam egyik potmétert sem. Minden nap áramtalanítom.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
DeltaPower #1244 üzenetére
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
Willanyasz #1238 üzenetére
Szia!
Írj kollégámnak a szerviz@genius.hu címre, lehet neki is van belevaló hangszórója.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
DeltaPower #1237 üzenetére
Másik gépen próbáltad esetleg?
Lehet hogy újra kell telepíteni a windows-t. -
spln
tag
Helló,
Van egy Genius MaxFire Grandias 12V gamepadom.
Régebben eltároltam benne egy makrót, most viszont már nincs rá szükségem.
Az lenne a kérdésem, hogy lehet kitörölni belőle a macrot?
Neten nem találtam hozzá manualt, amit adtak vele pedig már nincs meg..Köszi!
-
Willanyasz
tag
Sziasztok!
Nekem egy Genius SW-HF5,1 5005 házimozi rendszerem van.Eddig tökéletesen működött most hogy lejárt az 1 év garija a készülék front mély közép hangszórója meghalt,recseg.
Azt szeretném megtudni hogy hány hercztől szólhat a mély közép hangszórója?!
Mert akkor beszereznék máshonnan ilyen 10 cm-es hangszórót.Szerintem bosszantó hogy nem tudják megfelelően méretezni az erősítőhöz a hangszórókat.
A segítségeteket előre is köszi. -
DeltaPower
addikt
Sziasztok!
Genius Slimstar 220-al lenne problémám, konkrétan a drivere nem hajlandó működni. Feltelepítem, restart után az mhotkey.exe és a hkext3.exe (ezek vezérelnék a multimedia hotkeyeket) hibát észlel és leáll, emiatt a felső gombok fele nem megy. Előtte első szériás Slimstarom volt, az driver nélkül is tökéletesen ment. Sajnos ennek más a felső sor kiosztása, de driver utility hiányában remapolni se tudom.
Konfig az adatlapomon, XP SP2, továbbá egy Razer Diamondback 3G és egy Wacom Bamboo Fun tablet is van bevitelre a bill mellett. 2008.02.01-es dátumú driver.
(angol Genius supportnak már írtam, válaszuk: nincs újabb driver...)
Van erre valami megoldás?kösz, DP
Különben az első szériás Slimstarral maximálisan elégedett voltam (kopást leszámítva, de az újnak már okosabb a designja és anyagában színezett), sajnos kb 5 év után az intenzívebben használt gombok alatti kis gumiharangok kezdték megadni magukat, így a 3. döglött gomb után a csere mellett döntöttem.
-
Danzo
csendes tag
Köszönöm a választ,amúgy nekem is win 7-esem van és asus p5kpl am epu alaplapom van.Amúgy hangkártyából milyet érdemes venni?
-
Brutális eb
addikt
-
Danzo
csendes tag
Hello
Lenne egy problémám és igazándiból nem tudom,hogy mi lehet az oka.Vettem nem rég egy számítógépet amiben via hd audio deck hangkártya van és rákötöttem 5.1-ben a Genius sw hf 5005-ös hangrendszerem és valamiért folyamatos zúgást lehet hallani zene és film közben is és nem tudom,hogy miért.A segítséget előre is köszönöm.
-
pigsty
aktív tag
Olvasom, 3000A rég kivonva. Sokat javasolták, mint kompromisszumosan is jó hangszórót.
Vajon mikor lesz hozzá hasonló, illetve új hangszóró modell a Geniusnál? -
-
Daneeka
senior tag
Hi!
1250A hangszóró bal oldali dobozát szét lehet szedni komolyabb pusztítás nélkül? Szerelnék bele egy RCA csatlakozót, kicserélném a hangszóró kábeleket, ezt azt belül, de nem látok egy csavart sem, azok csak a jobb oldali dobozon vannak.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
barnabella #1217 üzenetére
Telefonálj be és ezt mond el a szervizesnek, vagy írj a szerviz@genius.hu címre.
Ez már feketemágia. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
speedernet #1212 üzenetére
5050hez még nincs sajnos távirányítónk. Hol vetted?
-
bandi0000
nagyúr
válasz
barnabella #1217 üzenetére
hali
az mért van hogy van egy ganius EYE 312 webcamom feltelepítettem mindent és az msn nem jelzi ki meg be s ekapcsol csak itt a gépen a progijával műkszik amivel lehet képet csinálni
meg azt irja ki ahogy felraktam a elgújabb driverét h nincs csatlakoztatva -
barnabella
csendes tag
válasz
GeniusHU #1199 üzenetére
Bocsi hogy csak ilyen későn írok, de eddig nem teszteltem le, nem adódott elő a probléma. Viszont most azóta első alkalommal éjjeli 3kor, írok is azonnal
Kicseréltem régi kis asztali hangfalra, a recsegés torzítás ugyanaz, fülhallgatóval szintén.
Ez mit jelentsen akkor most? Nem tudsz semmilyen segítséget?
Winampot most újraindítottam s megy már vagy 10perce. A gépem viszont kb egy hete nem volt kikapcsolva. Mi lehet az ok? mit tegyek újra? Csak azt ne, hogy a winfost....
Nem volt telepítve az alaplapi hangkártya, ha ez számit valamiben... Csak a Creative 5.1es..
Valami megoldás csak kell legyen, nagyon köszi előre is! -
vv5204
senior tag
Helló!
A Navigator G500 Gaming egérről lenne egy kérdésem.
Ha csak 3 gomb van rajta, hogy lehet váltogatni 800 és 1600 dpi között? -
kgergo89
tag
Sziasztok, nem tudom hogy volt e már kérdés, de föltenném ha nem gond.
Genius 5005 öm van, problémám az lenne, amikor állítom a hangerőt nem egyenletesen szabályozza a többi hangszórón.
Tehát pl. ha középálláson van minden, Sub, Közép, Rear hangszórók akkor fél hangerőn minden egyenletesen szól, ha letekerem kb. negyed hangerőre akkor eltűnik a mély, maradnak a magasak, (teljesen elnémul) valamint ha magasra tekerem akkor pedig a mély marad középállásban ahogy bevan állítva, a többi hangszóró pedig jóval hangosabban szól.
Ez egyéni probléma?
Köszi a válaszokat!
-
Osiris
őstag
A SW-HF 5.1 6000 v2 esetén a Stand by gomb hiánya azt jelenti, hogy nem lehet kikapcsolni csak a hátulján a billenőkapcsolóval?
-
Osiris
őstag
Üdv!
A Genius SW HF5.1 5005 szettemben tegnap kiment a biztosíték, aztán beletettem egy másikat, az is egyből kiégett. Valószínű, hogy a táp lett zárlatos (az eset előtt néhány napig 3/4-re feltekert hangerőn bömböltettem és volt is egy olyan érzésem, hogy kezd halkulni, de betudtam annak, hogy én szoktam hozzá a hangorkánhoz).
A kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben elég e az erősítős részt bevinni a szervízbe, vagy a passzív hangfalakat is be kéne vizsgáltatnom? Illetve az is érdekelne, hogy a Genius SW HF5.1 5005 esetén mennyibe fog kerülni a táp csere? -
speedernet
aktív tag
válasz
VIPowER #1211 üzenetére
Értem h garancia de azért szedjem szét az egész rendszert, keressem meg a dobozt (fogalmam sincs hol van) , cipeljem be a boltba, mert ahol vettem mindent vissza kell vinni! Azt majd talán 3 hétmulva viszakapom egy uj távirányítóval xd! Ezért gondoltam h inkább ha nem tul drága akkor rendelek egyet hozzá!
-
VIPowER
őstag
válasz
speedernet #1210 üzenetére
Szerintem garanciába nem kérdés hogy lehet e kapni. Adjanak!!!
-
VIPowER
őstag
válasz
speedernet #1208 üzenetére
Ha van mobilod (de kinek nincs), akkor azzal tudod ellenőrizni a távszabályzót.
Kapcsold be a kamerát rajta, a távirányítót tartsd a kamera elé, figyeld a kijelzőt, és nyomd meg valamelyik gombot. Ha látsz villanást, akkor jó a táv, ellenkező esetben hurcolhatod
be a mélynyomót. -
speedernet
aktív tag
Üdv.
Olyan problémám lenne h a Genius 5050 es hangfalam nem reagál a távirányítóra! Tegnap este még nem volt semmi baja! Elemet cseréltem! Még garanciális! Minek lehet baja a távirányítónak vagy a vevő egységnek! Esetleg ha lenne hasonló tapasztalat és házilag meg lehet oldani akkor megköszönném ha leirná valaki, mert a bolt ahol vettem azt mondta h az egész rendszert be kelene vinnem!
Köszi a választ! -
dudika10
veterán
válasz
GeniusHU #1204 üzenetére
Hát elmehet a fenébe. Nyilván így olcsóbb a frissítés, de azért 2-3 hónapig nem kínálnak alternatívát (mert valljuk be őszintén, az 1200 és 1800A nem igazán alternatíva a 2000 vagy 3000A-ra) ... nem a legszimpatikusabb dolog.
Kíváncsi leszek a frissítésre. Hanggal eddig se volt baj, remélem az elektronikán csiszolnak egy picit, és megszüntetik a hibákat amik jelentkezni szoktak, meg a kezelőszervek is visszakerülnek az előlapra, és akkor megalkották a tökéletest (bár kétlem hogy így lesz, mit fejlesztenének rajta legközelebb?).
-
-
Csicsi456
csendes tag
Szia GeniusHu!
Szeretném segítségedet kérni abban hogy van egy M-Audio Audiophile 2496-os hangkártyám és hogy ehhez hová és mivel lehet mikrofont csatlakoztatni.
Válaszodat előre is köszönöm!!!!!!!!! -
dudika10
veterán
Üdv!
Mit lehet tudni a Genius 2000A, 3000A hiányról?
Ideiglenes állapot vagy palettafrissítés jón?Üdv!
Dudika
Aktív témák
Hirdetés
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Samsung Galaxy S24 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Asus ROG Strix XG27ACDNG - Újszerű
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest