Aktív témák
-
baluhell
tag
Szia!
Egy SW-1000res 5.1-es szett tulaj vagyok. Olyan problémám van, hogy az erősítő nyákján "eldurrant" az egyik IC és nem tudom leolvasni a kódját, h ki tudjam cserélni, ebben tudnál valahogy segíteni?
válaszodat előre is köszönöm
-
Degeczi
nagyúr
a fejhallgatódtól, annak impedanciájától függ a jelenség, ezért változó, kinél hogyan jelentkezik a dolog
ha nagyon zavarna, pl. egy kézi átkapcsoló beépítésével megoldható, ami a végfok bemenetét rövidre zárná - de aligha ér annyit az egész, annyira nem jó a füleskimenete
-
GeniusHU
aktív tag
-
sto1911
veterán
Hello,
nekem egy 1250x-el van bajom, a mar sokak altal ismert "bedugom a fejhallgatot, es megis szol a a hangfal" a problemam.
Ezzel lehet valamit kezdeni?
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
DanielMurphy #286 üzenetére
Továbbra is a szervizbe juttatást javaslom.
-
óriás
csendes tag
Hello.Nekem az a gondom ,hogy van egy Genius 5000-res 5.1-em. Egyik nap hallgattam és pukant egyet és azóta egy hangot sem add..
Bekapcsol a szerkezet meg világit a led de hang nincs:S valszeg szerintem elszállt benne valami de mi és hogy lehetne orvosolni?
választ elöre is köszi. és nagyon jó ötlet ,hogy itt lehet kérdezősködni
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
DanielMurphy #283 üzenetére
Szerintem mindenképpen vidd vissza a boltba.
Nem feltétlenül kell hogy a boltban is produkálja a hibát, bár nem árt.
Ilyenkor a legpontosabb hibaleírás kell, és a legjobb ha írottan a dobozban is benne van, nem csak ott elmondod és a boltos leírja ami megragadt benne... -
VIPowER
őstag
válasz
DanielMurphy #283 üzenetére
Kontakthibás, vagy az egyik kondenzátor haldoklik benne.
-
DanielMurphy
tag
Sziasztok!
A következő problémám akadt a 3000A hangfalpárommal: időnként, amikor bekapcsolom, a bal oldali hangfal nem működik, hanem csak folyamatosan, változó hangerővel serceg (a sercegés ereje független a hangerőszabályozó állásától), és ilyenkor ez a hangfal nem is játszik le semmit, a másik viszont ilyenkor is rendesen működik. Ha ilyenkor kikapcsolom és később újra bekapcsolom, akkor általában megjavul.
Azért nem vittem még vissza a boltba, mert csak ritkán fordul elő, így valószínűleg nem tudnám reprodukálni a hibajelenséget.
Valaki találkozott már ezzel a hibajelenséggel, illetve van ötlete, hogy mitől lehet?
Előre is köszi,
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
infectedmann #273 üzenetére
Szia!
A hátsó hangszórókon van csak gyárilag felfogatás falra szereléshez.
Ha te teszel rá egy utólagos felfogatást, az is kivitelezhető, nekem is úgy van otthon.
Ennyi módosítás nem jár garanciaveszéssel. (Már legalábbis ha mi hoztuk be a kiválasztott példányt)Nekem is ilyen kábelekkel van itthon felrakva, mert nekem is falban mennek a kábelek.
Csaba
-
-
MaUser
addikt
Persze hogy lehet, de 5-6*40-80 gombot ráprogramozni és főleg elérni 6-10 programozható, feliratozó gombon keresztül elég kényelmetlen. Genius (Sunwave) távirányítóknál minden gombnak kapcsolható layout-ja van, így egy gomb 3-8 különböző grafikát vehet fel. (programozható pontmátrix persze jobb lenne, de akkor nem itt lenne az ára ekkora felületnél)
Pl.: Dvd-t akarok kezelni: Genius-on kiválasztom tanításnál minden gomb funkcióját és a megfelelő ikont; egy, maximum két nyomással elérem a dvd távirányítóm teljes funkcionalitását (két nyomás a lapváltás miatt kell), miközben egyértelműen látom melyik gomb mit csinál a kiválasztott ikon miatt. Logitech-nél a hardware-s gombok fele nem kap funkciót, mert a feliratuk nem stimmel, így marad 6-10 gombom, hogy ráprogramozzam a dvd távirányítóm maradék 40 gombját. Azaz ugyanúgy látom melyik gomb mit csinál, de egy funkció eléréséhez akár 8 gombnyomás is kellhet... Jó az egygombos elképzelés, de ezt sima makro-val megcsinálom a Genius-on és ugyanott vagyok. Egy hétig volt Logitech távirányítóm, de számomra sokkal kényelmetlenebb volt, mint a Sunwave.
-
Bermi
aktív tag
szia,
jó dolog ez a topik
genius 5000-hez adott din9-pc kábelt (3jack), lehet pótolni?
más topikban olvastam, hogy nem tudtak szerezni és nekem is ilyenre lenne szükségem. valaki úgy oldotta meg, hogy vett jack-2rca anya átalakítót és akkor az 5.1-es rca-ba kötötték be, de akkor nem lesz lehetőség rákötni mást.
-
infectedmann
őstag
Nagyon jó ötlet volt ez a topic mivel 1-2 hét és én is szeretnék Genius hangrendszert vásárolni.
Két kérdésem máris lenne a kiszemelt (Genius SW-HF 5.1 5005) rendszerrel kapcsolatban.1.: Falraszerelhetőek -e a hangfalak?
2.: OFC Hangfalkábellel össze lehet kötni a hangfalakat a mélyládával? OFC Speaker Cable Nekem már alapból be vannak kábelezve a szobán. Mikor építkeztünk direkt kértük.Köszönöm előre is a választ.
-
darazsa
csendes tag
Hy!
Nekem, van egy HF SW 5000 hangfalszett és 2 kérdésem van. Az egyik az az, hogy kikapcsolt állapotban zúg tudom, hogy már biztos leírtátok, hogy mi a baja de sajna én nem találtam!
A másik az az, hogy XBOX360-al akarom összekötni 5.1-be, hogy oldható meg, ha a BOX-ban csak Optikai kimenet van rajta?
Köszi a segítséget. -
palikamu
csendes tag
Hello!
Egy SW HF 5.1 5000 szettel van olyan problémám, hogy a center és a sub csak nagyon halkan szól az input2 bemeneten. Maga a hangfal jó, mert amikor a beltérire van kapcsolva szól normálisan. A hangbeállításoknál az összes csúszka max-on van. Teszteltem XP és Win7 alatt. Kipróbáltam másik hangkártyával is, ugyan ezt csinálta. Találkoztatok már hasonlóval? A gari már lejárt, így barkács megoldások is érdekelnek.
-
Degeczi
nagyúr
(ezért lehet a Logitecheken az LCD kijelző melletti gombokra is funkciókat tenni, mert így üzemmódtól függően föliratozhatóak, azaz kényelmesen rátehető bármennyi távirányitó összes funkciója. Az általad írt Genius 815-ön nem pontmátrix az LCD, így az szerintem nem vmi jó megoldás)
-
MaUser
addikt
Hello!
Először is gratulálok a topic-hoz, remek ötlet volt! Hogy kérdezzek is valamit: tervezitek a távirányítókat itthon forgalmazni? (Különösen a 815-ös érdekelne.) Jó lenne ha lehetne végre újra normális, változtatható gombkiosztású távirányítót kapni itthon. Sajnos a Logitech-ek, rakjunk mindent egy gombra rendszerére lehetetlen felprogramozni öt-hat távirányító teljes gombkészletét. A hardveres gombokat lehet még erre használni, de azokról két nap múlva már nem is tudja az ember, hogy melyik eszköz melyik gombját rakta rá.
-
hellboy20
csendes tag
Hali!! Már nem garis 2 éves! De sajna van egyéb baja is
A bekapcsológomb és a távirányító is szarakodik!Amúgy mondták az elektirx-be hogy vigyem be oda és majd ott elküldik a gyártóhoz akkor hozzátok fog kerülni?
-
hellboy20
csendes tag
Köszi a választ! Esetleg megmondanád hova vigyem be? Mert én Mátészalkán vettem az Elektrix-ben, ha oda beviszem akkor jó?
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
medvezsolt #255 üzenetére
Volt már példa a támogatás megszűnésére, jelenleg is egy régi típusról beszélünk.
Előfordulhat hogy Win7 alatt már nem lesz támogatva. -
GeniusHU
aktív tag
válasz
huskydog17 #254 üzenetére
Szia!
Másik gépen (mp3 lejátszó, vagy bármi...) is próbáltad?
A 2000X-nél az utód 2000A nagyon gyorsan követte, valószínűleg nem véletlenül lett leváltva. -
hellboy20
csendes tag
Hali! Nekem is van egy Genius 5000-em, nekem olyan problémám van hogy a alap csatornán (DVD) először csak a bal hátsó hangszóró nem szólt, utána meg már a jobb hátsó se. Utána átkapcsoltam a (GAME) csatornára és ott jól szól sőt még a Tv-re is rákötöttem és ott is szól minden hangszóró csak a két hátsó nem! Már sokszor kérdezősködtem servizekbe, hogy mi lehet a baja de nem tudtak konkrétat mondani. Haverommal szétszedtük és kimértünk benne minden és a kondikat nem a megfelelő értéket mutatták. Szóval nem tom mi lehet a baja!
Szerinted???
-
medvezsolt
senior tag
válasz
GeniusHU #252 üzenetére
köszi szépen, nézegetem majd az oldalt . A win7 az sokban hasonlít a Vistához, azért gondoltam használom azt a drivert. Aztán kiderült mégse jó:S
reméltem van már alatta mükődő driver. hisz a Win7 Rc már kinn van ..Egyébként elképzelhető, hogy mivel régi modell a webcamom,nem is lesz hozzá win7 driver?
-
huskydog17
addikt
Hali!
Rendelkezem egy Genius 2000X típusú hangfalpárral, amit a tavalyi évben vásároltam az itprofession weboldalról.
A probléma az, hogy bizonyos frekvenciáknál berecseg illetve mintha pattogna a hang, de inkább recseg. A hangerő kb. az egy ötödén vagy az egy hatodán lehet (a hangerő tekerő vonalkája bal oldalon vízszintesen áll).
A hangkártyával sincs probléma, ami egy Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer, mivel a fejhallgató nem csinál ilyen furcsa jelenségeket.
A hangfalak a hozzájuk kapott (gyári) RCA kábelekkel üzemelnek, amikkel szerintem szintén nincs gond,mivel a megvételkor nem csinált ilyeneket a hangfal, sőt több hónapig jó volt. Néhány hónapja kezdte el és egyre idegesítőbb.
A driver-ek is teljesen tiszták. A Line-In és Mic bementek némítva vannak.
Ötlet? -
bartucc
addikt
Most találtam rá a topicra, nagyon ötletes elismerésem. Én 2.0-ás genius hangfalszettet nézegettem. A gond hogy amit kinéztem régebben(1250x), már nem kapható, ami még szóbajöhet a 2000A. A 9mm-es MDF lap mennyi hátránnyal járthat a 12mm-es 1250x dobozához képest?
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
medvezsolt #251 üzenetére
Szia!
Mivel a Win7-et még ki sem adták, így gondolom a hozzá való driverek is fejlesztés alatt vannak. A gyár oldalán vannak a driverek a http://www.geniusnet.com oldalán. Amikor oda felkerül, onnantól már van, tehát azt az oldalt érdemes figyelned.
-
medvezsolt
senior tag
sziasztok!
Valaki tud a VideoCAM Messenger nevezetű webcamhoz Win7 alatt is működő drivert?
Felraktam azt ami a vistához jó volt ,de itt sajna nincs kép, feketeségKöszi előre is
bye -
Pako_VF
csendes tag
válasz
GeniusHU #244 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszod. Igen azóta már kipróbáltam a régi gépemmel és ott nem kapcsol ki, működik és még állítgatni sem kellett semmit. Annak örülök, hogy nem a bill-el van gond, csak sajnos a problémám nem oldódott meg, a mostani gépemmel ugyan úgy nem működik. Más USB-s billentyűzetet sem merek venni, mert ezek után valószínű, hogy az is kikapcsolna.
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
sosperecek18 #240 üzenetére
Szia!
A mélyből a kishangszóróknak nem jöhet ki mély, csak közép és magas.
Szerintem a középtartomány nőtt a membrán növelése miatt.
A belső erősítőt kicsivel túlméretezik a gyári hangszóróknál, de ezek már túl nagyok lennének hosszútávon. Szerintem max 2x25W-os hangszórókat tegyél frontnak és a jelenlegieket tedd hátra. Ennél nagyobbak már lehet csak ártanak.Csaba
-
ducsesz
csendes tag
sziasztok!
Érdeklődnék , hogy a ght-s200 készülék kapható e valahol?
Előre is köszi a választ. -
kdennis
aktív tag
válasz
sosperecek18 #240 üzenetére
Hát még minidg nem néztél elég jól utána!
Ezek 80W-os hangfalak, a genius meg 15W-os, csak a sub 75W-os, az oké hogy az erősítőnek kicsit kevesebb W-osnak kell lenni hogy nem hajtsa túl a hangfalakat, de az kb fele akkora szokott lenni, szóval legalább kellene ezekhez a hangfalakhoz egy 40W-os erősítő! Ha ilyen hangfalakat akarsz hajtani akkor ilyen erősítőkben gonodlkozz: [KLIKK]De ehhez már az a hangfal való amit először mutattál!
-
pachito
őstag
Hozzáértők segítségét kérném. Vettem egy Geniushs-05a nevű fejhallgatót, szeretnék vele ingame beszélni, de ha megpróbálom, szörnyű recsegés, gerjedés és visszhang a válasz. Valami megoldás van, mert én épességeimhez mérten már megpróbáltam mindent (vezérlőpult->hangok és audioeszközöknél próbálgattam állítani, kevés sikerrel)?
-
sosperecek18
őstag
válasz
sosperecek18 #239 üzenetére
Utánna olvastam kicsikét és rájöttem hogy ekkora hangfalat felesleges lenne rákötnöm, így egy ilyet néztem ki: Tehát a kérdésem, hogy 2 ilyet ráköthetek-e a hátsók helyett? vagy a frontok helyett és akkor csak ez a két hangfal üzemelne, na meg a szub.
-
sosperecek18
őstag
Sziasztok!
Lenne hozzátok egy kérdésem. Az irán érdeklődnék hogy a Genius 6000-es 5.1-es hanfal subjába milyen teljesítményű erősítőt raknak? (Genius kollégától elsősorban)Hogy miért kérdezem?
Tehát nekem nagyon erőtlennek tűnnek a subon kívüli hangfalak, így ma gondoltam egyet és a régi videoton hangfalat beraktam a frontok helyére (2x10 wattos hangfalak) és sokkal jobb hangzás lett, lehet a hangfal nagyságából is adódik de több lett a mély. (8ohm-os hangfalakról van szó)
Így elgondolkodtam hogy a két hátsót is kicserélném 2 8ohmos hangfalra...(ebben az esetben a center nem lenne rákotve az erősítőre), kivitelezhető ez? Birni fogja az erősítője? én leginkább ilyen hangfalra gondoltam a hátsók helyett
Előre is köszönöm a segítséget, tájékoztatást!
-
Pako_VF
csendes tag
Üdv!
A múlt héten vettem egy slimstar 330-as billentyűzetet, az lenne a problémám, hogy szabálytalan időközönként kikapcsol. A boltban mondták, hogy próbáljam meg kikapcsolni az eszközkezelőben az USB energiagazdálkodásnál, hogy ne kapcsolja le a gép. Miután kivettem az összes gyökérhubnál a pipát ugyanúgy kikapcsol, hol 2 óra múlva hol 6 perc múlva. Természetesen a bios-ban is minden engedélyezve van, frissítettem a chipset+usb drivert, végén már a biost is, ennél többet nem tudok tenni. Visszavittem a boltba, náluk volt 2 napig, de elintézték a garanciát annyival, hogy náluk működött és biztos az én gépemmel van a baj. Az alaplapom Asus P5QL-E.
Egyszerűbb lenne megszabadulni tőle, eladni vagy nem tudom. Türelmes ember vagyok de ez már nevetséges, hogy ennyit kell szevedni egy szar billentyűzettel.
Segítséget szeretnék kérni, hogy ilyenkor még mit tudok tenni?
Köszi -
GeniusHU
aktív tag
válasz
Zoli1222 #232 üzenetére
Szia!
Ez volt az első olyan 5.1, ami a piacra hatott ár-érték arányával.
Rengeteget adtunk el itthon belőle. Mivel már közben 2-3 váltás is volt közben, így nehéz erre válaszolni. Van aki az újakra esküszik, vannak akik csak ezt tartják valamire.
Nézz be a genius_sw_5_1_home_theater topicba és ott is kérdezd ezt meg.Mélyben erősebb, mint az újak, viszont a hátsó hangszórói pl egyutasok.
Lehet olyat csinálni még, hogy a hátsók helyett veszel nálunk két frontot és akkor ugyan ott vagy kb. -
Zoli1222
őstag
Szia.
Lehet hülye kérdés, de ez mennyire jó cucc: [link]
-
xtremer
tag
Helló!
Lenne nekem is egy kérdésem adott egy genius 5.1 sw-hf 5000 hangfalszett center sub működik de a frontok és a hátsó hangszórók nem. Sikerült kimérni hogy a trafó nem ad arra a részre áramot, egyszóval kéne nekem egy ilyen trafó, be tudnék szerezni ilyesmit nálatok??
Üdv : xtremer
-
golyani
őstag
ha bedugod a 220-ba akkor serceg??
nekem miután kicseréltem a mélynek az IC-jét, a múltkor nem vártam meg míg lemegy a hangerő poti és úgy húztam ki. bekapcsolásnál ismételten eldurrant az IC, amit végképp nem értek hisz túláram/fesz/melegedés védelem van az IC-ben. ez mégis kettényílt. namind1 még egyszer kicserélem ha akkor is eldurran akkor megy a levesbe.
neked sztem egy panelcseréd lesz, kb 8-9 ezer forint.
-
szpepus
csendes tag
Szia,
Tavaly április környékén vettem egy Genius SW-HF 5005 5.1 hangfalat, ami a mai napon úgy döntött, hogy kidöglik
A garancia papírja most nincs a környékemen, de gondolom 1 év, így elég "vicces" hogy 13 hónaposan adja meg magát...
Gondolt egyet, elcsendesült és furcsa szagokat eregetett magából, azóta se kapcsol be, nem is világít, gondolom, valami a táp területén sült kiTudsz valamit javasolni, hogy mit tudnék kezdeni vele, hova fordulhatok javításért?
Köszi!!!
-
golyani
őstag
vettem egy slimstar 220-as billentyűzetet ma és furcsa jelenséggel állok szemben. általában véve halk a billentyűzet, de az ik,.lopö9őá-űúóü karakterek lenyomása jóval hangosabb. ez mitől lehet?
-
Stehe
aktív tag
Tisztelt Genius support!
Egy Genius Home Theater 5005-ös rendszererl rendelkezem, és ma nem akart bekapcsolni. Hálózatra rádugva, a hátsó kapcsoló bekapcsolva, de egyszerűen ha megnyomom az előlapi bekapcsológombot, nem történik semmi. Próbáltam áramtalanítani, majd hátul kikapcsolni-bekapocslni, de semmi. Tehetek még valamit, vagy pedig vigyem vissza a boltba, ahonnan vettem (még garanciális)?
Válaszát előre is köszönöm!
-
Leki78
tag
Az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a Slimstar 310 és a Slimstar 311-es billentyűzet között?
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
Kolondrum #212 üzenetére
Videocam Slim 320 : 640*480 szép képet ad és csíptetős mikrofon van hozzá.
Videocam eye 310 és 311q - 640*480 és headset van hozzá.Szerintem a 0.3 Megapixelesek biztos nem terhelik le a gépet, az 1.3as meg max ha rögzít vele, de akkor sem hiszem hogy döcögne. De 512Mb ram (ddr) mindenképpen kell manapság egy XP-s gépbe.
-
-
GeniusHU
aktív tag
válasz
Kolondrum #209 üzenetére
Szia!
Aminek nagyon szép képe van az már 1.3 Mpixel-es.
Az az i-Look 1321, ami akár egy tft tv-re is felfogatható.
Ebben van mikrofon és a szoftver tud arckövetést is.Ha az drága, akkor az i-Look 300at ajánlom, ami egy újabb 640*480as felbontású kamera.
Mikrofon nincs benne, de az árában ez meg is látszik. -
Üdv! Webkamera lenne a téma, miket tudsz ajánlani nekem? Nem nekem lesz, de a felhasználó 2 fő dologra használja majd, egyrészt msn mellé, a másik pedig youtube-ra akar vele vidit felvenni, tehát még ha vga minőségben is de szép szaggatásmentes képet kellene adni átlagos megvilágítással. Én ehhez nagyon süsü vagyok..... Ballagási ajándék lenne.
-
MATEO6600
őstag
Hali!
Most augusztusban lesz 3 éves az SW-3600 hangfalam. Van egy kis bibi vele, ugyanis, ha tekerem a master volumot a mélynyomón, akkor a bal első hangfal recseg, de csak hangerő állításnál. Mondtak valami poti hibát is, de nem tudom mi az. Hogy lehetne megjavítani? Szervizbe nem akarom vinni, mert már nem garis.
-
Degeczi
nagyúr
Nyilván, ha ezt magyarázni kell:
sok-sok éve a Yamada volt az egyik első megfizethető lejátszó márka - és az olcsóságának egyik eleme volt a programmal angolról magyarra ferdített leírás.
Többek között a "player"-ből is "játékos" lett - ami annyira röhejesen hangzott, h tüstént be is került a szakzsargonba, és ott is maradt, azóta is sokan hívják ezeket játékosoknak...
Aktív témák
- UFF! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- HP 15-ac130nh (V2H61EA) Red FD, 15.6", i3-5005U, 4GB RAM, 1TB HDD, 2GB dGPU, Win10 Pro
- Dell Latitude 7490//7410//7420//7420 All-In-One
- Újszerű Lenovo Thinkpad T450 laptop (14FHD/I5-G5/8GB/128SSD/Magyar) - 1 év garancia, ÁFA számla
- ASRock Steel Legends RX7900 GRE 16GB 2 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest