- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
PowerBuldog
veterán
Új eredmény:
3627pont
VGA:615/820
CPU:2500Mhz
Mem: 417mhz
Kép:
[link] -
ses!
csendes tag
Sziasztok!
Holnap vennék egy inno3d 7600GT-t, ezzel kapcsolatba szeretnék pár dolgot kérdezni.
Olvastam hogy referencia kártya a 7600Gt, ezért gondolom nincs hátul ütője az inno3d-nek ebbe a szériban (mint anno a 6600Gt-k nél). Vagy ha van mégis mik azok?
Másik. Teljes játékot adnak hozzá? Pár infot hallodtam arról hogy semmi extrát nem csomagolnak hozzá, így a teljes budget játék is elmarad. Igaz ez?
Mivel nem csak vga-t veszek. Ezért kivancsi vagyok mire számthatnék egy ilyen configgal: P5LD2 deluxe, Intel 2,66 GHZ dualcore (805), 1GB DDR2/667mhz. Érdekelne hogy a proci ki tudja e hajtani a vga-t vagy esetleg huzni kéne rajta?
Tudom mindez annyira nem tartozik szervesen ehhez a forumhoz. De kellen a segitség. -
D.Orion
veterán
Szerintem még mindig Gainward 7600GT Golden Sample kártyája van. Az adatlapján legalábbis az van, és az emlékeim közt is ez rémlik.
Bifa: Minden bizonnyal jó rá a ZM80A-HP, ZM80C-HP, ZM80D-HP is. A blokkot és minden mást is nagyjából úgyanúgy kell szerelni, úgyhogy szinte biztos, hogy felmegy rá. Azért van csak a D változat írva, mert ilyet már láttunk a fórumban, és OP1-el képes lehűteni a VGA-t. Az ''A'' és ''C'' változatnak azonban csak egy heatpipe-ja van és szerintem egy heatpipe és a kisebb nagyobb eltérések miatt a ''C'' változat már nem elegendő e kártya hűtésére. C és a D változatt user manual, pdf:
ZM80C-HP: [link]
ZM80D-HP: [link]
Ha van egy ''felesleges'' ZM80C-HP+OP1 -ed és elég vállalkozó szellemű vagy akkor tehetsz egy próbát. Figyelni kell a hőmérsékletet és max. 15perc komoly izzasztás után kiderül, hogy bírja-e vagy nem. A lélektani határ az olyan 70fok, e-fölé már ne nagyon engedd. -
Peet210
őstag
válasz
PowerBuldog #44 üzenetére
A Te kártyádnak ezekl az alapórajelei?
[Szerkesztve] -
PowerBuldog
veterán
Beszereztem egy X2 3800+ -os procit, most minden alapon (VGA: 575/1500, CPU:2000mhz) kaptam 3288pontot
-
skippper
senior tag
27/44/101 ; 22/37/80 A kedvetekért eljátszottam a dolgot alapjáraton is. Így már nem X1800XT vs 7600GT hanem X1800GTO vs 7600GT
-
Peat;)
veterán
Én sem igazán értem ezt a x1800gto-t ne hasonlítsuk a 7600gt-vel, mivel majdnem egy árkategória ha márkás 7600gt-ről van szó..az ár és teljesítményben pedig jobb az x1800gto mint egy márkás 7600gt....mér ne hasonlítanád ha 1. kérdezik 2. árban igenis egy kategória, főleg hogy 7600gt-re jobban kell cserehűtő mint x1800-ra..
csodálom a türelmedet
Orion: az egy dolog hogy itt kérdezte hogy mennyivel jobb, de az ő helyében Te nem örültél volna egy hosszabb indoklásnak mint hogy jobb és kész?
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
!!!--->>> rhonin megkérdezte, hogy mennyivel tud többet teljesítményben. Erre reagáltam ezzel a kis összedobott tesztel <<<---!!!
Szerk.:Jól tudom, hogy nincs esélye, mert nekem is az volt. Mellesleg itt van egy hsz-el feljebb az erősorrend.
Szerk.:X1800GTO topik nagyon lapos
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
HIS EXCALIBUR X1800GTO ICEQ3 TURBO 16 PIPE @715/715 <Ezeken a beállításokon? Ha igen, akkor mindjárt nagyon mérges leszek, mert te is tudod, hogy itt eselyé sincs egy 7600GT-nek.
Szerk.: Ok. Jah nem kell ám besértődöttnek nézni, csak már kezdem unni, hogy X1800GTO@XL/XT vs. 7600GT lesz ez a topik is. Menj át a saját topikodba, mert itt már kitárgyaltuk párszor, hogy mi a helyzet a két vga között. Neked is volt 7600GT-d, ha jól tudom neked ment a legmagasabb órajeleken, úgyhogy a teljesítményt nem kell számodra külön hangsúlyozni hisz te is tapasztaltad, érzed a két kártya közt a különbséget...
Szerk2.: rhonin-nak sztem elég lett volna egy sima jóval erősebb is. Nem kell odákat zengeni arról, hogy mennyivel jobb az X1800GTO@XL/XT
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
-
skippper
senior tag
Csináltam egy gyors F.E.A.R tesztet. Valaki légyszives járassa le a 7600GT-n is ezekkel a beállításokkal : 1280*960 4*AA 16*Aniso -> 29/59/160 ; 1600*1200 2*AA 16*Aniso ->27/49/151
-
D.Orion
veterán
X1800 GTO unlcokolva egy X1800XL eredményeit hozza, mert a két kártya innentől kezdve egy és ua. Ha már összehasonlítunk akkor tegyük azt karegórián belül és onnan már vonatkoztathatunk a másik gyártó kártyájára, így mindenkinek egyszerűbb. Legfőképpen azoknak akik nem vágják fejből az órajeleket és pipeline-okat.
-
skippper
senior tag
X1800 GTO unlcokolva egy 7800GT szintű kártya. Minden szempontból (játékok, 3DM, számolási teljesítmény)
-
skippper
senior tag
Ha van elég pénzed, akkor mindenféleképpen HIS X1800 GTO. Játékokban sokkal jobban teljesít (3DMarkban nem jön ki annyira a különbség, mint játékokban a 10K-s eredmény ellenére).
-
Csiborbogár
őstag
-
GeneraL_XTX
veterán
hát az a fura helyzet állt elő memória fronton hogy szinte az összes 1.4ns-os samsung ram jobban húzható mint a 1.2ns-ososk
ezért nem nagyon éri meg
hát a gto csak úgy gyorsabb ha aktiválod rajta a +4pipát és feszemeléssel jól meghúzod de úgy azért eléggé üt (erről Skipper tudna bővebben mesélni)
kb 9000pont 3dmark05-ben
és a 56k-s HIS x1800GTO iceQ3-as kártyán 100%-ra lehet aktiválni a +4pipát és még elég jól húzható is -
rhonin
senior tag
válasz
Csiborbogár #27 üzenetére
akkor megéri megvenni?
-
rhonin
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #25 üzenetére
de a golden samplen 1,2ns-os ramok vannak akkor mégsem tud többet mint az 1,4-s.
az x1800gto mennyibe tud többet teljesítményben?
-
GeneraL_XTX
veterán
nem ezzela szériával volt gond ezt nyugodtan veheted
de szerintem manapság nem nagyon éri meg ennyiért 7600gt-t venni(4 rugóval drágábban már moddolható x1800GTO-t kapsz)
a golden sample karikat amúgy sem lehet kiemelkedően jól húzni és azokat az órajeleket amiken alapból megy bármelyik szimpla GT tudja
hűtését nem kell mert nem hangos de egy zalman azért mégiscsak jobb+halkabb -
rhonin
senior tag
Szasztok egy olyan kérdésem lenne hogy most akarok venni vid.kártyát és a gainward 7600gt-t néztem ki abból is a golden samplet (a gyárilag tuningoltat). visszaolvasgatva gondok voltak a gainward valamelyik szériájával. ugye nem ezzel? az 52000forintos ár mennyire reális? le kell majd cserélnem a hűtését ha megveszem? előre is köszi a válaszért.
-
Peat;)
veterán
Valaki tudna küldeni egy privátot, hogy a 3dmark5 ne csak alapverzió legyen? (állíthassam a felbontást, cpu teszteket kiszedhessem..) köszi
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
Szerintem tuning szempontjából semmit nem fog jelenteni. Hűteni meg nem igazán kell ezeket a gddr3 ramokat, de ráteheted, pár fokkal lehet hűvősebbek lesznek. Élettartam nővelésnek talán jó, mert valamivel hűvősebb lesz a chip és így tovább bírja. Mondjuk nem hinném, hogy 6év múlva is ez a kártyád lesz. Meg aztán jól is néz ki a borda, desingnek nem rossz.
Ha egyszer lesz egy ilyen karim akkor a bordákat is vízzel fogom hűteni. Ha a víz mégse valósúlna meg akkor meg ilyen apróságok kerülnek a ramokra:[link] [link] -
Szabesz
őstag
válasz
Csiborbogár #13 üzenetére
Nem lehet rendesen felfogatni..
-
eastsider
nagyúr
válasz
Csiborbogár #9 üzenetére
köszi
ma nem tuningolok többet szegény kari
LOL észrevettem h Hyper transport 240mhz-n volt azé volt ilyen lassú -
Csiborbogár
őstag
Húúúúúú!
Elaludtam kissé! Hozzá kell fognom tuningolni, mert lemaradtam, mint a borravaló!
Gyerünk eastsider csak így tovább! -
eastsider
nagyúr
Kössz Rover, h beraktál
1 ponttal maradtam le kavicssli-től
majd még megrántgatom a memókat...
cod2 multi közbe 77 fok volt a max az is csak 1-2 mp-ig átlag olyan 65C -
GeneraL_XTX
veterán
nah ezt is megértük
-
skippper
senior tag
Yuppi yeah
-
D.Orion
veterán
Tudom, sajnos hibás az oldal. Most néztem én is, hogy ie-ből mindegyik eléri út ugyanaz. De majd ha lesz valakinek itt ilyen karija akkor javítva lesz. Remélem ettől függetlenül el lehet rajta igazodni.
Szerk.: A GT/GST név azért nem lenne jó ötlet, mert nem csak az Inno3D gyárt tuningolt GS-eket, igaz az övé jelenleg a legelterjettebb.
[Szerkesztve] -
D.Orion
veterán
Megérkezett a 7600GT amelynek feladata nem kevesebb, mint, hogy továbbvigye a 6600GT sikerét és leváltsa azt.
A 7600GT főbb jellemzői címszavakban: 90nm / G73 / DDR3 / GPU:560Mhz Ram:700Mhz(x2) / 128bit
Az nVidia egyértelműen három fő célt tűzőtt ki az új középkategóriás üdvöskének:
- a 6600GT nyugdíjazása
- az ATI X1600XT egyértelmű legyőzése nem csak teljesítmény hanem ár áranyban is
- új középkategóriás király jelző megszerzése
- 6800GS/GT kivonása a piacról.
Komolyabb leírás a 7600GT-ről egy ph! cikkben olvasható:[link]
Tuningra, monitorozásra alkalmas programok:
-Rivatuner2.0 RC 16: [link]
-Coolbist: [link]
-ATI Tool 0.25 Beta 14: [link] Még nem teljesen ismeri fel a kártyát, de azért megbízható.
-Everest: [link]
A kártya tuninglehetőségeit jól mutatja, hogy már ki is alakult egy kis verseny a tulajok között. Rover623 fórumtárs táblázatának köszönhetően nyomon is követhetők a ''7600GT tuningclub'' eredményei: [link]
Aktuális driver info:
-Legfrissebb beta driverek innen tőlthetők le: [link]
-WHQL driver: [link]
Jelenleg a 84.21-es WHQL a legmegbízhatóbb driver. A 91.31 WHQL-elben kisebb-nagyobb bugok tapasztalhatók, használat nem ajánlott. A 91.33 beta-ban már javítva lettek a 91.31 WHQL hibái, az SLI bug legalábbis biztos.
Referencia nyákkal készült 7600GT PCI-E jelenleg az alábbi hűtésekkel kompatibilis 100%-ig:
Zalman VF700 Cu/AlCu
Zalman FS-V7
Zalman Vf900 Cu/Alcu
ZM80D-HP + ZM-OP1
PRIMECOOLER PC-VGAHG1
PRIMECOOLER PC-VGAHG2
Arctic Cooling Nv silencer 6 rev. 2
Az eltérő nyákkal rendelkező példányok hűtési kompatibilitásáról kérdezz a topikban.
7600GT PCI-E modellek:
Referencia kártya: [link] GPU:560Mhz Ram:1400Mhz Samsung 1.4ns
Albatron: [link]
Aopen: [link] 590Mhz/1500Mhz
ASUS:
Ref.:[link]
Silent: [link]
BFG: 580Mhz/1450Mhz [link]
BIOSTAR: [link]
Chaintech: [link]
Club3D: [link]
eVGA: : [link] A választékra nem lehet panasz, megtalálható itt a referencia és a végletekig emelt órajelű példány mellett a köztes megoldás képviselője is.
7600 GT 560Mhz/1400Mhz: [link]
7600 GT KO eVGA fan 580Mhz/1500Mhz: [link]
7600 GT CO SUPERCLOCKED 600Mhz/1560Mhz: [link]
Gainward:
Ref.: [link] Ilyet még szerintem senki sem látott.
Golden Sample 575Mhz/1500Mhz 1.2ns Samsung + átdolgozott hűtés: [link]
SilentFX 575/1400Mhz: [link]
A gyártó kiadott egy új kártyát amely Golden Sample nyákra épül és azt a hűtés kapta meg, de mégis referencia órajeleken üzemel(a referencia kártya dobozát is megkapta). Sajnálatos módon ebből a szériából akadnak olyan darabok amelyek rejtélyes módon hibásak. Ez a hiba leginkább SM3.0 alatt jelentkezik előszőr és utána előfordulhat, hogy a kártya tovább ''romlik'', szerencsére ezeket a kártyákat szinte mindenhol azonnal cserélik, mert a boltok is tisztában vannak a hibás szériával.
Galaxy:[link]
Ref.:Elméletileg referencia hűtés van, rajta. Külföldi oldalakon azzal szerepel, de a gyártói oldalon kicsit máshogy néz ki. [link]
7600GT LP: Hát ez nem tudom mi akar lenni, érdekes. [link]
Gigabyte:A gyártó jelenleg két kártyát kínál. Az egyik referencia hűtésű, a másik pedig Silent PipeII-vel van ellátva. Készül egy másik Silent PipeII kártya is, ez csak 128MB rammal lesz ellátva: [link]
InnoVision/Inno3D: [link]
LEADTEK: Bizony a Leadtek is beköltözött a piacra. Két féle 7600GT-t is vásárolhatunk tőle:
Extreme: 590Mhz/1600Mhz [link]
Exlusive Desing: Egyedi hűtés, de referencia órajelek [link]
MSI: Választékra nem lehet panasz, már négy féle 7600GT is kapható. Mindegyik kártya 560Mhz/1400Mhz órajelen üzemel: [link]
NX7600GT-T2D256E: Referencia vagy két slotos hűtés [link]
NX7600GT-VT2D256E: Kétfajta egyedi hűtéssel kapható és VIVO-s [link]
NX7600GT-T2D256EZ: Passzív hűtésű modell [link]
NX7600GT-VT2D256E-HD: Két slotos hűtés, VIVO és HDCP[link]
Palit és XpertVision: A cég(ek) két féle 7600GT-t is árul(nak). Mindkét példány egyedi hűtővel rendelkezik, reméljük halk.
575Mhz/1400Mhz: [link]
Sonic modell, 575Mhz/1500Mhz és 1.2ns Samsung memória: [link]
Úgyanezek XpertVision-ban: [link] Lehet, hogy a két cég egy és úgyanaz?
PNY: [link]
Point of View: [link]
PROLINK alias PixelVieW: [link]
Sparkle:
SP-PX76GDH: Egyedi hűtés.[link]
XFX: A Választékra nem lehet panasz: [link]
7600GT AGP modellek:
Lassan megérkeznek az első példányok a 7600GT AGP-s változatából is. A választék jelenleg még igen szegényes kis hazánkban(egyenlő a nullával), de bízunk benne, hogy a kínálat bővülni fog. Mindegyik példány megörökölte(legalábbis eddig úgy néz ki) a PCI-E változat 560/700Mhz(x2)-as órajeleket.
A most következő kártyák valahol a 7600GS és 7600GT között állnak, de inkább GT-k, mint GS-ek. Így bekerültek ebbe a topikba.
CHAINTECH: GSE76GS-A1:[link] 560Mhz/1300Mhz 7600GT nyák, hűtés és ?Infineon?GDDR3 ramok.
InnoVision/Inno3D: 7600GST:[link] 500Mhz/1400Mhz 1.4ns Infineon GDDR3 ramok.
PROLINK alias PixelVieW: GeForce 7600 GS DDR3, PV-N73E3(256KS)-F:[link] 400Mhz/1400Mhz vagy 1000Mhz
Galaxy: 7600GS DDR3:[link]
Tesztek:
Egy kis PH!-s teszt: [link] 6600GT/SLI, X1600XT/CF, 7600GS/SLI, 7600GT
Hat márka harca a Vr-zone-ról, köztük egy ASUS Silent: [link]
Öt másik kártya mérközése a hardwarezone-ról, köztük egy Gigabyte Silent Pipe II is: [link] A cikk alján megtaláljátok a leírást a többi kártyáról is.
Itt szeretném megemlíteni, hogy az Inno3D semmivel sem rosszabb, mint a többi márka által forgalmazott 7600GT.
7600GT vs. X1800GTO:
Tom's hardware: [link] A cikk két referencia órajelen üzemelő vga-t hasonlít össze!
Most pedig egy kis tuningos cikk úgyanezen két kártyával: DigitalDooM's: [link]
Egy eVGA teszt, amely ugyan egy gyárilag tuningolt 7600GT-t mér össze egy 6800GT-vel, de ezeket az órajeleket mindegyik 7600GT viszi. Sőt még ennél többet is:[link]
Egyes gyártók a kártyáikat Samsung 1.4ns és/vagy Infineon 1.4ns ramokkal is árulják. Általában a Samsung ramokban nagyon tuningpotenciál rejtőzik.
Előzmény:
GeForce 7600 GT topic Archívum I.: [link]
Aktív témák
Hirdetés
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kompakt házban kínál csúcsteljesítményt az Oppo Find X8s
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpársportok
- Ukrajnai háború
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest