Aktív témák
-
skippper
senior tag
válasz
r3v0Lut10n #2255 üzenetére
Ha 3DM06 Zeppelines tesztje végigmegy anélkül, hogy zöld kockákat látnál, akkor stabil.
-
skippper
senior tag
Az SLI tipikusan az a jelenség, amit nem 3DMarkban kell vizsgálni. Ezek a szintetikus benchmarkok túlságosan optimalizálva vannak SLI-re (ellentétben a játékokkal). Szerintem még jobban jársz a 7900GT-vel. Ha a DX10 edition-t veszed, akkor meg főleg
-
skippper
senior tag
válasz
Motion_Blur #1078 üzenetére
Ha HIS az ATi, vagy ha megszállottan húzod a rendszered, akkor az ATi jobb, ha elég egy közepes teljesítményű kártya akkor pedig 7600GST.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
válasz
péter007 #732 üzenetére
Ez aztán intelligencs hozzászólás. Komolyan gondolod, hogy ez spórolás
HTPC-ről hallottál már? A kis méretű, halk hűtésű (feltételezem, hogy halk, mert elég nagy méretű venti van rajta) kártyák ilyenekbe készülnek. Ez a ''szar'' lehet, hogy egy 5-6 rugóval drágább, mint a ref kártya.
Ez a szar simán jobb, mint a te kártyád, szóval akkor az mi is?
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Ilyet látott már valaki? Érdekes darab : [link]
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Akkor majd finomhangoljatok még azon a gépen, mert nekem 3000+-al van másfélszer annyi pontom. Nem a 4 pipa a lényeg egyébként. Külföldi fórumokon szinte senki nem említi, hogy csak HIS-t kell venni, mert egy jó vízhűtéssel BÁRMELYIK X1800 GTO visz 10K fölött 05-ben. Ha jól tudom a rekordot is egy 12pipe-os tartja. Most képzeljétek el, hogy mennyi pontot hozna egy HIS jó procival, vízhűtéssel.
-
skippper
senior tag
''de sima álapotba a 7600gt megveri'' -> nem veri meg, egálban vannak. Viszont az a nagy igazság, hogy csak alapállapotban. A GT-n pencil-moddal, max 25%-ot lehet húzni, míg a GTO-n unlcokolhatsz 4 pipe-ot (kb 20%-ot számít) és utána az órajeleken akár 40-45%-ot is. Mellesleg a haverodnak elég gyér procija lehet a GTO mellé.
-
skippper
senior tag
Tyűű hát ez több sebből is vérzik. Először is semmi esélyed nem volt rá, hogy bármit is aktiválj. Elég érdekes lenne, ha egy elvágott drótot egy program összeforrasztana. Ez olyan, mintha kettévágnám a SATA kábelem és egy drivertől várnám, hogy újra működjön. Ezek után azzal, hogy megpróbáltál aktiválni valamit, valószínűleg azt érted el, hogy az addig működő pipeokon valamit elállítottál. Az meg, hogy a memória 1900-on ''vígan rohangált'' majdnem teljesen kizárt. Hogy mi a megoldás? Talán az, hogy raksz egy új BIOS-t a kártyára.
-
skippper
senior tag
Sapphire nem lenne jobb befektetés, mint a Leadtek 7600GT. Viszont az Inno 7600 GST és a HIS X1800 GTO már jobb választás. GST jobban megéri, mint a GT; HIS jobban megéri, mint Sapphire. Hogy GST vagy HIS az már csak azon múlik, hogy mekkora teljesítményt akarsz/mennyi pénzed van. Ár/értékben nagyon közel állnak egymáshoz.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
7600GT tulajok valaki voltmoddoljon már:S Nehogy már ilyen kis 7600GT utánzatok legyenek elől
Azért kíváncsi lennék, hogy komolyabb voltmod esetén mennyit vinne a kártya. 700MHz-es core-hoz elég 0.05v emelés. A sokkal jobban melegedő ATI kártyákon pedig nyugodtan lehet emelni akár 0.2-0.3 voltot is. Lehet, hogy egy kis víz+ egy kis merészség és 750-es core, vagy valami hasonló mókás eredmény (külföldi fórumon láttam már 800MHz feletti magot is Futuremark ORB-on. Ha jól emlékszem 9000 pont körül volt)
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
A 7600GT olyan 20 %-al gyorsabb a 6800GT-nél. Az Exclusive desgin alapórajeles, nem éri meg az árát. Az Extreme már más helyzet, de az se tud többet, mint a referencia kártyák, szóval az se éri meg. Sima, referencia Inno (akár GST), Leadtek vagy MSI a legjobb választás. 177 millió tranzi van benne 90nm-es csíkszélességen.
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
Gyerekek... Erre jó a 3DMark... 6800GT-nek 6500 pont a vége, míg 7600GT-nek 7500. Azt hiszem vége a vitának.
-
skippper
senior tag
VF-900-al szinte kötelező
Azt hamarabb észreveszik, hogy lecserélted rajta a hűtőt, mint azt, hogy V-moddolva van. Csak kell hozzá egy multiméter meg egy puha ceruza (én próbáltam rotring-al is, de az vagy 10 percig tartott, mire normálisan összejött...Egy puha rajzceruzával 1 perc alatt fel lehet rakni...leszedni 10 mp) Csak ráteszed az ujjad és már le is jött nagy része. Ha V-moddolod simán összejöhet akár 670 is a magra. Nálam a memcsin nem sokat húzott, de azért ott is lehetett érezni 895-ről 915-re. A mag előtte nálam 635-öt ment, utána meg 690-et, de nekem csak egy kopott VF-700 volt rajta, szóval neked még több is összejöhet. Én azt mondom hajrá!
-
skippper
senior tag
27/44/101 ; 22/37/80 A kedvetekért eljátszottam a dolgot alapjáraton is. Így már nem X1800XT vs 7600GT hanem X1800GTO vs 7600GT
-
skippper
senior tag
!!!--->>> rhonin megkérdezte, hogy mennyivel tud többet teljesítményben. Erre reagáltam ezzel a kis összedobott tesztel <<<---!!!
Szerk.:Jól tudom, hogy nincs esélye, mert nekem is az volt. Mellesleg itt van egy hsz-el feljebb az erősorrend.
Szerk.:X1800GTO topik nagyon lapos
[Szerkesztve] -
skippper
senior tag
-
skippper
senior tag
Csináltam egy gyors F.E.A.R tesztet. Valaki légyszives járassa le a 7600GT-n is ezekkel a beállításokkal : 1280*960 4*AA 16*Aniso -> 29/59/160 ; 1600*1200 2*AA 16*Aniso ->27/49/151
-
skippper
senior tag
X1800 GTO unlcokolva egy 7800GT szintű kártya. Minden szempontból (játékok, 3DM, számolási teljesítmény)
-
skippper
senior tag
Ha van elég pénzed, akkor mindenféleképpen HIS X1800 GTO. Játékokban sokkal jobban teljesít (3DMarkban nem jön ki annyira a különbség, mint játékokban a 10K-s eredmény ellenére).
-
skippper
senior tag
Yuppi yeah
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest