- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Steam Deck
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
glacious
addikt
válasz
GeneraL_XTX #1196 üzenetére
Én is csak azt mondom, amit itt látok nap, mint nap.
Valószínű, hogy a SLI nem 128 megás kártyákra van optimizálva, ez az nvidia szoftvereseinek a hibája és nem a hardvereseké. Az a baj, hogy alacsony felbontásban is hasonló mértékben lassabb. -
N_A_S
veterán
válasz
glacious #1192 üzenetére
Akkor viszont nem a Galaxy gyári hűtője olyan fantasztikus...
2000Ft rá a normális hűtés, már a 3. kártyámat szolgálja ki.
Mien hűtés?
Egy újrapasztázás is sokat segíthet a dolgon, meg plusz 1 8centis(ez megvan 1200Ft-ból)
MOD:
Ribi: szerintem is
Visszatérve Alvinék tesztjéhez sztem olyan 2600-2800 pont körül lett volna reális a 7600GST eredménye egy olyan konfig mellett...
[Szerkesztve] -
glacious
addikt
válasz
GeneraL_XTX #1194 üzenetére
1280-ban csutka egyforma eredményeket kaptunk N_A_S kollégával, minden csili-vili szűrővel, ami jelent valamit. Egyedül 3dmarkban vagyok gyengébb valamivel, de nem v-moddoltam
[Szerkesztve] -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Szabesz #1191 üzenetére
szerintem nem akkora a vele nyert plusz teljesítmény mint amekkora hátrány a -128mb ram
de ez az én magányvéleményem neked úgy látom megérte te dolgod
ezt neki kell eldöntenie hogy mi a fontosabb a kicsit több plusz teljesítmény vagy az időtállóság(már ha létezik egyáltalán ez afogalom apc-s iparban mert egyik kártyán sem fog normálisan menni se a crysis se az ut2007az tuti)
talán még a gears of war el fog döcögni valahogy
[Szerkesztve] -
Szabesz
őstag
válasz
GeneraL_XTX #1189 üzenetére
kontra +4 pipe
-
N_A_S
veterán
válasz
GeneraL_XTX #1189 üzenetére
A GST-nek pedig lefelé megy az ára...
128MB - 28 800Ft
256MB - 33 840Ft
(AQUA Computers)
Szeptemberben gondolom még lejebb fog csökkeni az új ATi kártyák miatt
A gagyi gyári hűtés pedig csak a GPU tuningolhatóságot akádályozza nagyban. Bár sztem egy 560-600Mhz-et gyárival is bír a kártya.A memóriát pedig a 128MB-osoknál még jobban is lehet húzni (legalábbis én így vettem észre
).
-
metre1
tag
válasz
GeneraL_XTX #1186 üzenetére
Tényleg köszi hogy ennyire segítettek a felmérésben hogy melyiket érdemes.
-
Szabesz
őstag
válasz
GeneraL_XTX #1186 üzenetére
Ugyebár ezeknek mennyivel is ment feljebb az áruk? 8-10k?
Míg a GST maradt ahol volt.
metre1: ha megnézed az árakat inno 76GST vs Galaxy 73GT, ha innora veszel egy normális hűtést, árban ugyanott, teljesítményben egy fokkal feljebb vagy.
[Szerkesztve] -
N_A_S
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
nem foghattak ki rossz példányt mert a kártya fizikálisan nem volt sérült nem hibázott stb és alapórajeles eredményeket mértek
egyszerűen a 128megés gst enyit tud és kész
szvsz 256mb-os karinál már más a helyzet
egyszerűen bizonyos helyzetekben megfolytja akártyát a 128mega ram 3dmark 06-ban is kevesebb pontot ad meg hasonlók ezeket én is tapasztaltam a 7300gt-knél
[Szerkesztve] -
N_A_S
veterán
A GDDR3-as 7300GT a 7600GT nyákjára épül. Akárcsak a GST. A mag ugyanúgy 500Mhz-en üzemel mint a GST-n, és a hűtése is ugyanaz. Szvsz nem hiszem h sokkal jobban melegedne a GST, és h kevésbé lehetne tuningolni mint a 7300-at. Alvinék valami nagyon rossz példány fogtak ki és abban a tesztben eléggé lehúzták a GST-t
-
metre1
tag
válasz
GeneraL_XTX #1180 üzenetére
Teljesítmény majdnem ugyanaz. Viszont ha Inno3d 7600gst vennék akkor biztos lecserélném a hűtőt.
[Szerkesztve] -
GeneraL_XTX
veterán
hát igazábol Alvin nem tom mit hallott de ugyanez a hűtő volt a 7300gt-men is és egyáltalán nem volt hangos
a 7300gt hűtését is rendben ellátta de nem tom ez a gst-nek elég-e
a 7300gt húzottan már megközelíti a 7600gst-t ami alapon megy de a gst-t is elég rendesen lehet ám húzni viszont a 7300gt a 256mb memóriája miatt időtálóbb okosabb megoldás szerintem
de a galxy hűtése azért mégiscsak jobb -
metre1
tag
válasz
GeneraL_XTX #1170 üzenetére
Nehéz a szitu a teszted alapján. Nem lehet driver bug hogy ekkora a teljesítménykülönbség a call of duty 2-nél? Tuninggal a 7300GT vajon mennyit tudna előzni a többi játéknál, főleg hogy 7600GST nem tuningolható?
Másik előny csendes, hideg hűtés.
Galaxy 256mb-os 7300GT 27250,-
Inno3d 128mb 7600GST 24800,-
[Szerkesztve] -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
glacious #1174 üzenetére
én is csak megerősíteni tudom ezt a két darab 128megás 7300gt-m minimálisan lasabb volt pár helyen mint a 7600gt-m pedig azoknak azért gyorsabbnak kéne lenniük
másoknak akiknek ugyanúgy 7300gt sli-jük volt csak 256megás náluk nem jelentkezett sebességbeli probléma
és nem csak ebben mutatkozik meg ahátránya hanem pl a fear-ben is meg még pár játéknál -
glacious
addikt
válasz
GeneraL_XTX #1170 üzenetére
Szerintem ott valami hiba lehetett a kártyával, mert nálam nincsenek ilyen alacsony framerate-ek CoD2-ben, pedig elég durva harcot küldtem végig, lőve, füstgránátokkal és robbantásokkal, helyenként akár 10 emberrel is a képernyőn.
Alapórajelen 1024-ben minden max-on 33fps avg. vs 23fps. 1280-ban pedig 22fps avg vs 13, szóval ott valmi nagyon nem stimmel, hiszen pl. fearben, hajszálra hasonló eredményeket kaptam, valamint a 3dmark06 pontszám is sántít.
[Szerkesztve] -
F.B.I.
veterán
válasz
GeneraL_XTX #1172 üzenetére
Neked a magyar verzió van meg?Amúgy tényleg nem gépigényes.Most nézem a konfigodat X360 forever!
[Szerkesztve] -
GeneraL_XTX
veterán
ezt a tesztet olvasd el most nem állok neki elmagyarázni látom nemnagyon vágod a dolgokat
[link]
különös tekintettel ajánlom ezt a részt:
Call Of Duty2 alatt a 7600GST felemás szereplését nem tudjuk mire vélni, de tény, hogy általában lassabb, mint a két házon belüli vetélytársa, sajnos a 128 MB-tól ennyire telik. A Radeonok ismét a sor végén tanyáznak, a győzelmet általában a 7300GT szerzi meg ismét csak maga mögé utasítva a 7600GS-t.
ha jól tudom a memória méretének semmi köze a 128bitnek az a memóriasávszélességet határozza meg és ez egyik kártyának sem hátrány mert bőven elég az 1400mhz ata sávszélesség
a memória mérete viszont a bagyobb textúráknál elég sokat számít
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Mert a tesztek alapjan majdhogynem dupla annyi lehet az fps kulombseg egyes beallitasoknal. Es mindez csak +128 mega miatt. 128Bit nembaj mert a ram 1400-on megy igy birja a strapat. Viszont COD2-ben sok a textura es valszeg igen gyorsan elfogy szerencsetlennek a 128mega.
-
metre1
tag
válasz
GeneraL_XTX #1165 üzenetére
Mért kell 256 mb ram mikor ez a kari csak 128 bites? El tudod nekem magyarázni? Köszi!
-
metre1
tag
válasz
GeneraL_XTX #1165 üzenetére
de ott csak 8 pipe van 12 helyett
-
metre1
tag
válasz
GeneraL_XTX #1162 üzenetére
Én Call of Duty2 és Heroes 5-re gondolok.
Van olyan teszt ami ezzel a kártyával foglalkozik?
[Szerkesztve] -
metre1
tag
Inno NVidia 7600GST 128MB GDDR3 PCI-E ez szerintetek teljesítmény szempontból mennyire jött be és a hűtése rendben van e?
-
Csibe78
tag
válasz
Mr_Vercetti #1157 üzenetére
Köszi Mr_Vercetti!
Szerintem ma megveszem, ha esetleg beszarna akkor is garis.
De remélem nem fog! -
Match
tag
hi all,hol tudnek infokat szerezni a voltmod-os dolgokrol,asus7600gt-m van szeretnek nyomni neki,vmod erdekelne,tobbit mar tudom
,elore is koszi.
-
Csibe78
tag
Sziasztok!
Gainward 7600 GT Silent FX-es videó karit akarok venni, havenak is ilyen van és eddig nem volt neki problémája vele, de itt olvastam olyat is hogy gainwardot ne vegyen senki.
Esetleg van valakinek tapasztalata ilyen kártyáról még mielött megvenném 45 000-ért.
http://www.gainward.net/products/product.php?products_id=51
Köszi elöre is!
[Szerkesztve] -
N_A_S
veterán
válasz
FireKeeper #1153 üzenetére
Nem hiszem h sokkal nehezebb lenne. Nekem mind2ből van itthon.
A merevítő szerintem azért kell mert a 700-ast csak 2 ponton rögzíted a kártyához, a 900-ast pedig 4 ponton...
-
D.Orion
veterán
-
GeneraL_XTX
veterán
az olyan hűtő ami lefedi az egész karit nem teljesen jó megoldás szerintem
mert a borda rávezeti a ramokra is a gpu hőjét és ez nem túl szerencsés
régen amikor még sima 6800-am volt azon is egy ilyen egybe hűtő volt és aramokat alig lehett húzni
amint lecserltem egy vf700-ra már jobban mentek azok a ramok
[Szerkesztve] -
vbbb
őstag
A leendő Inno3d 7600GT(pénteken) kariról még beszerelés előtt le akarom cserélni a hűtést. Szeretném egy kicsit megcincálni, de még nem tudom milyet rakjak rá a gyári helyett.
Talán ezek közül akarnék választani:
thermaltakeCL-G0009:
[link]
zalmanFatal1ty FS-V7:
[link]
zalmanVF700-Cu:
[link]
zalmanVF900-Cu
[link]
bár olyan hűtő lenne a legjobb, ami lefedi az egész karit... -
D.Orion
veterán
válasz
Rover623 #1141 üzenetére
Tudom, hogy nem ellenfél neki, csak sosem jutott volna az eszemben, hogy tuningolva utoléri. Kiváncsi leszek én arra az X1650XT. Az jó kis harc lesz.
x1650pro=x1600xt
Jaj nagy poén, anno nyítottam egy X1300 topikot és ott írtam az X1300XT-ről, nah lassan az is ideér ám, igan 80nm-enEz kb. olyan, mint amikor a Szellemírtókban kiköt a Titanic, jobb később, mint soha.
[Szerkesztve] -
koko88
senior tag
most meg más forumba azt bizonygatják ,hogy x1650pro=x1600xt-vel ami jóbb lezs mint egy 7600gt.
-
koko88
senior tag
hello
nekem pont silentes gigabytem van és elég jól hüt ahoz képest ,hogy pasziv hütésel van szerelve.én tudom ajánlani.és egy közepes tuningot még bir is a hütés is.sztem ha csöndes gépet kedvelő ember vagy és nem vagy tuning örült de egy közepes tuningal beéred akkro nagyon jó választás!!! -
D.Orion
veterán
Érdemes lecserélni.
Gigabyte Silent Pipe2 egy jó szellőz házban faján möxik, nem fog megfőni a kártya kis tunungnál sem. A ramokat egyébként sem kell hűteni, a gpu-val elboldogul.
Gainward-ból csak és kizárólag gyárilag emelt órajelűt azaz valódi Golden Sample-t szabad venni. Erről az első hsz-ben olvashatsz. -
F.B.I.
veterán
Üdvözletem az uraknak!
Bocsásatok meg amiért nem olvasom végig a topicot ( ígérem bepótolom, ha nem melózok annyit) de egy égetően fontos kérdésemre szeretnék választ.
Jelenleg egy antitunning X800GTO-val rendelkezem, érdemes -e lecserélnem egy 45e Ft-os silentes Giga 7600 GT-re vagy inkább jobb, egy Gainward gold mondjuk a csend híve vagyok
)?Esetleg a passzív hűtés jelent-e hátrányt egy kis tunningnál
?Döntenem kell, mert holnap jön az árú.Előre is thx!
-
N_A_S
veterán
válasz
FireKeeper #1118 üzenetére
Szvsz a memó maximális sebbességet Zalmi nélkül is el lehet érni. tehát próbálkozhatsz akár most is a 2000-rel...
[Szerkesztve] -
Loretto
veterán
Offot mellőzzük.
-
FireKeeper
nagyúr
nekem 7300am van, de a mag ugyanaz... én alaphűtővel 500ról 590ig mentem, biztos menne fejjebb gyárival is, de tood én szeretem ha nem is melegszik igazán
úgyhogy várok a zalmira
meg egyébkén a vf700as a memóriákat is jobban hűti, mert több levegőt fúj a nyákra~a memóbordák is szellőzést kapnak ami döntő lehet (talán vf700-al meglesz a 650/2000
)
mod: ehj de megteccett hirtelen ez a topik berakom a kedvencekbe
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
Na offolasnak veget vetnek, kerdesem: ha raeszkabalok egy 700cu-t a karira, akkor kb mennyivel lehet majd tovabb tuningolni? Mert ugytunt, hogy ez nem annyira attol fugg hogy mennyire jo a hutese, mint inkabb az alap tuningolhatosagatol. Vagyis van ami alap hutessel is megy akar 700-at, van ami jo hutessel sem megy sokkal 600 fole. Szal olyan valaszat kerem aki szethuzatta alap hutessel es tuning hutessel is.
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
hallottam én már 4 valódi magos és 8 ht egységes !northwood! intel prociról is
na az már durva voltmeg van egy pár ilyen érdekes majd lehet beírom az aranyköpésekbe, csak félek hogy az illető feljön ph-ra és jól elpáhol mert kadom a műhelytitkait (meg lejáratom mint állat BHWÁHÁHÁ
)
[Szerkesztve] -
Peet210
őstag
Bizony mondogatták de azt hogy micsoda lám aki ezt kitalálta, az előző 7600GT topicban volt ez téma.A dx10 egyenlőr még várat magár.Namost én a helyedben megvenném a 7900GT-t és nem vacakolnék a 7600GST SLi-vel.3désmárkoknál lehet vele villogni mármint az SLi vel de szerintem nem éri meg a nyűglődést.De persze a te pénzed ha mégis az SLi mellett döntesz akkor nem, ismétlem nem kell tápot cserélni jó az FSP 400W.
Már egyszer írták de én még egyszer beteszem tanulságként:
''azért azt ne felejtsük el hogy az sli egy bugos sz@r
nekem is két 7300gt-m van de csak néha hozza be vagy előzi meg a régi 7600gt-met
az sli semmi másra nem jó mint 3dmark-ban villogni
a fele játékban nem működik vagy bugos a másik felében sem mindig úgy működik ahogy kell csak nagyon kevés játéknál hozza azt amit hoznia kell(call of duty 2 doom3 motoros játékok stb)
én mindenkit óva intenék egy sli rendszer vételétől saját tapasztalat alapján8holnap adom is el akarikat azt végre veszek egy x360-at ''
[Szerkesztve] -
Ribi
nagyúr
válasz
FireKeeper #1107 üzenetére
Ott van az off gomb alul ami a ketto kozott van csak azt irja szürkével.
[Szerkesztve] -
Teng
aktív tag
amugy meg nem érdekel a plai mert szarok a dx10re engem a teljesítmény érdekel..
-
FireKeeper
nagyúr
-
Ribi
nagyúr
Ha elolvasod Firekeeper hsz-et 2-vel elobb akkor lathatod, hogy odairta hogy ne irjunk be ilyeneket, mert meg a vegen elhiszi mas is. Amugy aki irta direkt azert irta szurkevel mert ordas baromsag es ezt o is tudta csak szivatni akart es sikerult is.
Es szerinted miert rakott a vegere 3 db vigyorgo ördög fejet ?
Sejtem nem a PH-n irnak ilyeneket, mert azt altalaban leugatjuk, hogy az nemigyvan. Probalunk vigyazni a szakmai szinvonalra, bar ez neha hulyesegbe torkollik
[Szerkesztve] -
Teng
aktív tag
igen az volt az a link amit felttem dobtál, azt olvastam és onnatól midneki nyomta a hülye dx10.es vakerát... amugy nem lesz pénzem jövőre még egy 7900gt-re mert motort akarok szóval most kell megalapoznom a jövőbeli gépem
tényleg van még egy kérdésem hallotam olyat hogy a vivos karikon kompozitív be-kimenet van és akkor mondtak olyat nekem hogy a digi fényképezőm ah rákötö ma tv-bemenetre akkor webcamként használhatom,mert látja az msn is, az sztetek igaz? és akkor 68e ft egy 7900gt ért 1 év garos MSI vivo-s kariért jó ár?
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
ez a dx10 már nem az első amit hallok. sztem ezt valaki aljasan terjeszti, hogy röhögjön rajta egy jót ha pár ember beveszi
az aranyköpéseknél is találtam vkit [link]aki váltig állította hogy csak le van zárva a dx10 amit a vista fog aktiválni
meg egy haverom is ezzel hülyített pedig ő nem is olvas ph!-t. legyen igazuk
-
Ribi
nagyúr
Sok problema van a tapasztalatok szerint az sli rendszerekkel. Soxor nem kepesek hozni azt a teljesitmenyt mint elvarna az ember. Habar a 3dmarkok maximalisan kihasznaljak, mivel tesztprogram es erre is van optimalizalva, a jatekok kozeltsem hasznaljak ugy ki. Egyik kolega panaszkodott, hogy o eladta a 7600-as kartyajat es vett 2x7300-at, aminek a teljesitmenye egy alap 7900-as kornyeken van. Ehez kepest soxor meg a 7600ast sem erte el.
Ird mar le hogy hol olvastad vagy ki mondta ez a dx10 dolgot, mert megnezem, had rohogjek mar egy jot
PH-s ranglista a alatt Rover oldalara gondolsz ?
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külpolitika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest