- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mini PC
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsy888
senior tag
válasz
greatchaos #5098 üzenetére
És miután ledobták az oldalukat odateszünk egy 30cm-es asztali ventit, hogy ráfújja az amúgyis meleg levegőt
Legalábbis én ezt szoktam csinálni. -
fagy53
nagyúr
válasz
greatchaos #5098 üzenetére
Ja, ezzel a házzal nekem is az lesz, de az előző melegebb lett, ha ledobta az oldalát!
-
fagy53
nagyúr
Gyerekek, ha most a hűtés okozza a legnagyobb problémát, akkor mi lesz itt nyáron?
-
ricsy888
senior tag
válasz
greatchaos #5095 üzenetére
60-70 fokhoz elég. Ha ezt nézzük akkor teljes mértékben igazad van.
-
ricsy888
senior tag
válasz
greatchaos #5093 üzenetére
Ha DDR2-es akkor igaz. De azért egy kicsit szerintem kevés lesz az 5V-on. Pont erről volt vita a 7300GT topicban
mod: Viszont 12V-on simán elég. Talán még tuningra is.
-
ricsy888
senior tag
válasz
greatchaos #5091 üzenetére
Azért egy sima cooler nem biztos, hogy nagyon hatékony 5 V-on
Fagy53 a zalman vf700-as ventiére gondolt mikor azt mondta, hogy 5V-on is elviszi.
De javítsatok ki ha nem így van -
fagy53
nagyúr
válasz
LamaCube #5088 üzenetére
Na, remek hát ennyit ér a passzív hűtés, ha nincs elég huzat a házban!
Ha a házad elől-hátul megszellőztetted, nem kell levenni a bordát, de elég lehet egy 8cm-es ventit berakni úgy , hogy a heat pipe-ról elszívja, vagy lefújja a meleget.
A lényeg, hogy a VGA körül mozogjon intenzíven a levegő.
Persze leszedheted a gyárit és feltehetsz egy Zalman VF700-at, ami még 5V-on is sokkal jobb mint ez és legalább olyan hangtalan.
A maglassulási küszöb a G73-as magnál 115-125°C körül van, ez azt jelenti hogyha a GPU elérte ezt a hőfokot, a kari visszavesz az órajelekből, kvázi a teljesítményből. -
LamaCube
addikt
Köszönöm ! Letöltöttem elindítottam és már 85 c-nál vaok 15 perce megy a teszt .Vagyis valszeg további hűtésről is gondoskodni kell.Csak nem tudom ezt a heat-pipe dplgot minek teszik rá ,ha nem ér semmit.Ezt le kell venni és rakni rá egy ventit ,ha egyáltalán lelehet venni.vagy vegyek egy házventit?
Síma 6600-am volt eddig ott 146c volt a maglassulási küszöb.(mondjuk azt se tudom az mi) -
fagy53
nagyúr
válasz
LamaCube #5086 üzenetére
Ezt töltsd le, ha nincs meg és ezzel húzhatod a VGA-t, tesztelheted, hőmérsékletet figyelheted és beállíthatsz 2D és 3D profilokat, melyeket automatikusan alkalmaz, így pl netezés, filmnézés közben a gyári órajelnél kisebb frekvencián üzemeltetheted a VGA-t.
Használd a Válasz gombot! -
LamaCube
addikt
Még egy kérdés honnan tudom,hogy hány fokos a gpu ,mert a nvidia panelen van hőmérséklet figyelés ,de egy honlapra irányít gondolom azt a drivert kell letölteni,hogy legyen.Köszi a válaszokat.
-
ricsy888
senior tag
Azért ez nem igaz, hogy nem szereti a CoD4 a GF7-es szériát. Nekem pl. 1280*1024 be highen élsimítás és árnyékok nélkül megy olyan 35-50FPS-el. Bőven játszható.
Amúgy bocsi, de ma nem nagyon érek rá, szóval ugrott a mai VmodVR6-Fan: 3,6GHz egy 4400+-tól??
Nekem még a 2,8-at sem akarja nagyon vinni
P00By: VF700 csak jó döntés lehet, ha gyáriról váltasz erre a kis csodára
Nekem nem éri meg. Annyival nem jobb mint a gyárilag rárakott Zalman 600-as -
LamaCube
addikt
Sziasztok !
Ma megjött a msi 7600GT-m aminek a hűtése Heat-pipe vagyis nincs rajta venti mi a véleményetek róla nem melegszik vcagy érdemes hűtést nézni rá?(nem akarom húzni)
Köszi előre is a válaszokat! -
fagy53
nagyúr
válasz
Anakin007 #5071 üzenetére
Üdv!
Először csak progiból húzzad, ezzel biztosan nem tudod tönkretenni és az eredménye ennek is látványos.80-100MHz-et az alapórajelre simán rá lehet tenni, bár a tuningra nincs garancia.A memória húzása teljesen bizonytalan, mert erősen a memchip gyártójától függ, ill. attól, hogy a VGA gyártója mennyire spórolósan gyártotta a kártyát. A többségnek 800MHz környéken mennek a memóriák, de van aki jó ha 20MHz-et tud húzni.
Ha sikerül elrugaszkodni a VGA-val az alapórajelektől és kiteszteled az elérhető maximumot, aztán aláveszel 10MHz-et és úgy használod, de a teljesítményét kevésnek találod, na ekkor kell elgondolkodni a vmoddon.AthlonXP: igen a proci miatt lett jobb azz eredményem, ennyi a különbség az AthlonXP és az A64 között! Az eredményeid a VGA szempontjából jók, csak azért írtam az én régi beállításaimat és konfigomat, hogy lásd mennyit számít a konfig.
-
koma106
senior tag
Sziasztok Guruk!
Létezik ilyen kártya? És ha igen mennyit ér új/használt?
AGP MSI 7600 GT 256MB DDR3
Válaszokat előre is köszönöm.
-
AthlonXP
őstag
Sziasztok!
Nekem Galaxy 7600GT 256MB AGP 8x karim van.
Alapórajelei: 560/725 Mhz ( gpu/meória )
Az Atitool-lal felhúztam 630/810-re most nyomtam vele egy 3dmark 03-mat ( sajna nincs újabb) 13056 pontot adott ki. Alapórajeleken 11971 pontot kaptam. Így húzva a teszt
alatt 67 fok volt maximálisan ( nem a zalman hűtős Galaxym van.. )Nekem ezen a konfigon ( adatlap ) a cod 4 1024-ben simán megy, nem akadozik ( ja és húzás nélkűl, alap órajeleken... ). Minden lehetséges opciót bekapcsolok amit lehet kiv a AA-ot, azt nem kapcsoltam be, így olyan 40-70 fps közt ingadozik a fraps szerint. Lehet, hogy ez a felbontás kevés, de nem szoktam magasabb felbontást beállítani semilyen játéknál, azoknál se ahol amúgy jóval magasabb felbontásban is bírná a gépem.
Azért írtam a codot, mert olvastam, hogy vki azt írta, hogy az nem szereti a gef7-es szériát, szal nálam egyenlőre nincs vele gond a codban.
Persze sajnos attól még másnak lehet. -
jercsi
tag
-
Pecc
őstag
válasz
Anakin007 #5071 üzenetére
Szvsz, sokkal jobban nem fog menni a cod4.
Nálam sem akaródzik rendesen menni. Pedig próbáltam nagyon magas órajeleken is és akkorát nem ugrott a teljesitmény, hogy érdemes legyen komolyabb grafikai beállítást beállítani a játékon belül.
Ez az én tapasztalatom. Valahogy nem szereti a cod4 a gef7et
üdv -
Anakin007
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is ilyen karim van, 256Mb, Gainward Bliss gyártmány, piros nyákos és 2006 decemberében egy nagykerben vettem vmi 3x ezerért. Sajna most nem tok revíziós számot mondani, valszeg még az elsőkből való Jó a cucc, leszámítva hogy pár hete már kicsit zörög a venti, pedig naon keveset volt használva (néha hetekig nem is ment, mivel több gépem is van) és az árához képest... kicsit többet vártam volna mint egy mezei műanyagházas, nocsapágy venti. Amúgy jó, nem naon volt vele gondom még, igaz, főleg linux alatt használom.
Elhűlve olvasom, hogy miket csináltok VGA modding cimszóvalNaon meleg!
Mostanában a COD4-el játszogatom, nah ott szokott néha naon rohadozni (de meglepő
), max. ha naon lebutítom a beállításokat, akkor megy végig akadás-mentesen. Most alapon használom (sehol semmi nincs és nem is volt húzva). Kérdés az, mit/hol/mennyit húzzak, hogy ne nyírjam ki? Még jó sokáig szeretném használni, szal olyat mondjatok, ami nem rövidíti le az élettartamát
Eseteleg kezdjek játszani is az ellenállatokkal?
Amúgy miért kell a grafit, miért nem lehet SMD potit betenni? Nálam a CPU hűtő és a ház (Antec P180B) ventijei elég rendesen generálják a hurrikánokat, nem para, hogy esetleg lefújják x idő múlva a grafitot?
A konfig körülötte: Asus M2N-SLI Deluxe, Athlon 64 4200+, 2x2GB@800Mhz Supertalent ram. Ebben a konfigban, főleg ezzel a CPU-val érdemes egyáltalán erölködnöm, hogy jobban menjen pl. a COD4?Kössz előre is mindenkitől!
-
VR6-Fan
veterán
-
VR6-Fan
veterán
válasz
ricsy888 #5067 üzenetére
effektív számításiteljesítménybe beleszámít, ennyivel jobb a c2d, vagy már túl volt húzva valamid.
(am legjobb pontomat egy magos A64-el 3700+ értem el 8000 pont körül)
-
VR6-Fan
veterán
kéne nekem is egy utolsó 3D markot csinálni......
-
ricsy888
senior tag
A memóhűtők szerintem nem érik meg az árukat. Meg azokat úgysem bántom. A feszt meg majd meglátjuk. Tesztek kedvéért lehet h feljebb is viszem. Aztán vissza.
VR6-Fan: B1-es mag. Majd ha kész, dobok fel eredményeket, hogy milyen feszen milyen órajeleket bírt, na meg 3dmark-ot
-
P00By
nagyúr
Sajnálom, de minden kérdésem külön-külön jut eszembe! Melyik driver ajánlott?
Nem kellett a 73GT-t sokáig hírdetni, édesapám megvette -
nesa
veterán
Ertem szoval akkor teljesen normalis a diagnozis hogy enyit megy alapfeszen
Volt G73 gpunal valami valtas mert ezen a mag 2x akkora mint a 73gt volt.Mar megis zalmanoztam a karit
biza ez melegebb mint a 7300Gt volt...
Amugy a zalmi memosuniket megszenvedtem mire lejottek baszus nemgondoltam volna hogy igy odaragadvolt amelyiknek a ragaszto fele a memon maradt.
-
-
P00By
nagyúr
Egyébként ez a hűtő nagyon hangos? Nem tom minek kérdezem úgyis megtudom
A 7300 GTm zalmanos az előző kártyámon meg alapból jó, halk hűtés volt(7900 GTX). -
fagy53
nagyúr
Akkor jó, Te úgyis feltupírozod még az egekbe, ahogy szoktad!
Azt viszont tudni kell, erről ma is meggyőződtem, hogy 740/820-on 15-20%-kal tud kevesebbet, mint a 2600PRO alapon, 700/700.Az áruk meg hasonló.
ricsy888: igen a második 73GT után jött a 76GS DDR3, de akkoriban más volt a helyzet a VGA fronton.
-
P00By
nagyúr
Én is tag lettem, igaz még nincsen a gépben! Egy BFG Tech 7600 GT OC "személyében".
Kép Elnézést kérek a rossz minőségért, most cska telo van itthon amivel lehet fényképezni. -
Weaver
senior tag
piros nyákos Gainward 7600GT-ről mit érdemes tudni? jó / nem jó?
(azt tudom h a Gainward cuccok nagyok jók, csak ezt a nyákszínt nem vágom.)
és miért érdekes hogy piros nyákos, miért van ez külön kiemelve?
-
Emu
őstag
Jólvan akkor, csak néztem futuremark eredményeket és ott volt aki 12k-t ért el benne. (Közben leesett hogy lehet sli-be is rakni a kártyákat) Köszönöm a válaszokat
-
Emu
őstag
3DMark05-ben 5800pöttyöt kaptam nem kevés az egy kicsit?
-
LamaCube
addikt
Sziasztok!
A gépemben gainward GF6600-as vga van és a héten ,ha minden igaz megjön a 7600gt-m a kérdésem (igencsak láma kérdés) simán kicserélem a vga-t majd bekapcsolás után feltelepítem az új drivert?Vagy előtte le kell törölnöm a régi drivert?Már hallottam olyat is,hogy újra kell rakni a windowst is.
Válaszotokat előre is köszönöm! -
VR6-Fan
veterán
1,2-1,3-1,4 (magtipustól, kórtól függ)
testelve a multiméter, veszem el a mérőpontról másik tűt véletlenül hozzá érek pár forrasztáshoz az egyik memonál szikra felhő, monitor piros csíkokat ad, nagy leizzadás, kikapcs, indit minden fasza, no 3D mark alapon mennyire döglött, rendes pontszám kis csodálkozás, hát akkor tuningba döglöt, atitool rá enged 920, na nézzünk egy márkot hiba nélkül lefút baromi nagy csodálkozás! kb ennyi...
70 fok főlé ne nagyon enged mert baromi instabil lesz és teljesítmény vissza hajlást kapsz...
ricsy888:hát igen az a lap nem valami nagy durranás
-
ricsy888
senior tag
válasz
VR6-Fan #5015 üzenetére
Hát igen, de sajna elég érdekes dolgok vannak. A procit megpróbáltam 2,8GHz-en adtam neki 1,4V-ot majd 1,45V-ot de nem volt hajlandó elindulni. a ramokat visszaosztottam 266mhz-re (cpu/8) de úgy sem volt jó. Sőt ha 2,9 ghz-re húztam akkor meg a biossz szerint 2,9Ghz-en ment, de a többi win alól futó program/játék szerint csak 2,1GHz-en. A memó tuning még érdekesebb. 399mhz fölé nem megy a ram. Ez szerintem a lap hibálja lehet
Szóval erről mára ennyitMajd holnap még kiokoskodok valamit
-
ricsy888
senior tag
válasz
valentinho #5012 üzenetére
Mivel 14 van, akkor 1,4 ns.
nem baj az is jó.
-
Pecc
őstag
Eddigi maximum 06 eredményem
Sajnos többet nem megy a memória, így lehúzza nagyon a 05 pontszámot. -
VR6-Fan
veterán
hivatalosan nekem még nem lehet
bratyomnak van egy kis érdekessége
[link][link]2,8 liter 6 henger=mond VR6, közép eu-ban ez az első, home made autó építés rulzegyik ismerősnek ha még nem adta el(van egy E36-osa 2 liter 4 henger T3/4 turbo, teljesen egyedileg építet kb 260 paci) mák találtam képet[link][link]
fagy53:igen köszi
Pecc: 1,8V-2,09V,[link] 9fok, cpu cooler
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robot fűnyírók
- Fotók, videók mobillal
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ) dokkoló
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest