- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Minden a maxon: Asztalunkon a ROG Strix Scar 18 notebook
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Videós, mozgóképes topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syska29
csendes tag
válasz
VR6-Fan #5495 üzenetére
Sziasztok!
Nemrég vettem egy msi 7600gt ddr3 256mb os kártyát.
Természetesen pcie.
Olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet/érdemes ezeket a kártyákat húzni?
Én megpróbáltam de nekem szemetelt kicsit a kép.
Lehet túl sokat húztam rajta.
Amúgy alapon nálam a 3dmark 06 az 4053 pötty.
Alapon ez jó eredménynek számít?
Előre is köszi. -
AthlonXP
őstag
válasz
VR6-Fan #5359 üzenetére
Kiszedtem a kártyát a gépből. Rosszúl emlékeztem
: Samsung ramok vannak rajta.
A számsorozat végén pedig egy hosszabb sor után kötőjellel ez áll: "B14". Ezek szerint, ha jól értem, akkor ezen 1.4ns-os ramok vannak, ugye?
Lehet, mégiscsak leveszem azt a hűtést és újrapasztázom, gondolom ez se lenne bonyolúltabb mint egy CPU-n leszedni és visszarakni a bordát.
A szerelésnél meg igyekszem óvatos lenni.Ahogy látom 2 rugós, műanyag "pöcök" tartja a GPU-n.
Amúgy kb. mit bírna ez tuning szempontjából szerinted? Csak szoftveres tuning semmi moddolás vagy feszemelés és a gyári hűtővel ( ami képen is látszik ). Csak kíváncsiságból kérdem, valószínüleg a gépem miatt amúgy sincs értelme húzni, mert még ezt sem használja ki rendesen.. gondolom.. -
AthlonXP
őstag
válasz
VR6-Fan #5357 üzenetére
Köszi
A magot tényleg csak így lehetne megnézni? Nem nagyon szeretném levenni róla a hűtést, nehogy véletlen baja legyen a procinak vagy bármi másnak. Azt hittem van erre valami progi is, ami ezt megmondja....na mindegy, azért a ramokat most megnézem, mert nagyon érdekelne.
Köszi mindkettőtöknek.
-
torzsa007
tag
válasz
VR6-Fan #5331 üzenetére
kitakarítottam a PCI-e portot nemhiszem hogy ez lenne a balya de ez aggaszt engem
,felraktam a monitort semmi változás, probálgattam a csatlakozók sorrendjét felcserélni és feltünt hogy az egyik csatlakozóra ha rádugom akármelyik monitort akkor ha az geforcos vezérlő panelt előhívom akkor a monitor vibrál. okozhatja ez az újraindulási problémát?
-
LamaCube
addikt
válasz
VR6-Fan #5243 üzenetére
Értem én ,de tényleg nem értek hozzá ,hogy hol mit kell állítani:S
Találtam 1 progit" ClockGen" ott csak egy csúszkát húzok és állítja a frekvenciát és arányosan a többit,de gondolom nem ilyen egyszerű hogy felhúzom 2400-ra pl és ennyi
Most,hogy jól szellőzik a ház a cpu 34 fokos alapon, játék közben meg kb 45-47.asus K8N alaplapom van .Sajnos a tápom is elég nonameAzt akarok majd venni tud vki valamilyen jó márkát milyet vegyek?
Olvasgattam fórumokat,hogy 1 tuninghoz alap: egy jó táp, jó hűtés,meg persze hozzáértés.Hát nekem max.a hűtés a jó ,de az se biztos mivel gyári a cpu hűtője
Köszönöm a segítséget! -
LamaCube
addikt
válasz
VR6-Fan #5227 üzenetére
"Eladó egy Newcastle magos s754-es processzor hűtővel, dobozával.
2,2 Ghz 512 kb L2 cache
ADA3200AEP4AX
CBAZC 0444VPBW"Ez jobb mint a 3000+ venice magos cpum ,de a 7600gt még ez se használja ki megfelelően gondolom.
Szóljatok nyugodtan ,ha hülyeségeket kérdezek és bocs ,hogy ide írom,de eddig mindig segített valaki -
ricsy888
senior tag
válasz
VR6-Fan #5015 üzenetére
Hát igen, de sajna elég érdekes dolgok vannak. A procit megpróbáltam 2,8GHz-en adtam neki 1,4V-ot majd 1,45V-ot de nem volt hajlandó elindulni. a ramokat visszaosztottam 266mhz-re (cpu/8) de úgy sem volt jó. Sőt ha 2,9 ghz-re húztam akkor meg a biossz szerint 2,9Ghz-en ment, de a többi win alól futó program/játék szerint csak 2,1GHz-en. A memó tuning még érdekesebb. 399mhz fölé nem megy a ram. Ez szerintem a lap hibálja lehet
Szóval erről mára ennyitMajd holnap még kiokoskodok valamit
-
ricsy888
senior tag
válasz
VR6-Fan #4988 üzenetére
Szép is lenne,,
De verda tényleg kéne valami normális
fagy53: Nálam holnap Crysis nap lesz. Kiváncsi vagyon kit bír ez a 7600-am tuning terén.
Meg a procit is feltornászom 2,8-3Ghz környékére, ha sikerül. Csak nehogy elcsesszek valamit. Mikor "beindulok"(senki semmi rosszra ne gondoljon) akkor hajlamos vagyon mindent túlhajtani -
gabipaci
őstag
válasz
VR6-Fan #4698 üzenetére
Az legalább működik.
Elindítottam egy Find max core tesztet, ment egy csomó ideig, aztán kék, és újraindítottam.
Most ezt írta ki az ATITOOL:
ATITool did not properly. Crash because ot too high overlock?
Last working frequency was: core 813.00 MHz- memory 700.00 MHzEgyébként alapból 560/700-on van, de gondolom ezt tudod.
Most mi a teendő? -
gabipaci
őstag
válasz
VR6-Fan #4686 üzenetére
Cserélek ezt-azt a gépben, de cvsak jövőre.
Kell még memória, a 2 db 512-est kidobom, rakok 2 db 1024-est. Így lesz 4 giga.
A videókariról meg a prociról majd akkor konzultálunkl, ha nincs ellenedre...Viszont ezt a tuning kérdést valahogy jobban ki kéne veséznünk, ha van kedved.
Felraktam a RivaTuner progit.
Mentem lépésről lépésre a leírásban amit bobbácsi oldalán találtam.
Volt egy szembetűnő probléma. Csak azt írta le hogy mit hol lehet állítani, azt nem hogy mennyire lehet-kell.
felhúztam a memory clock-ot 1000 MHz-re.Neki is ott van, de neki 1350 a plafon, nekem 1000 után piros....
Felvettem még a hűtőventi fordulatát terhelés alatt.
Apply, és pár perc múlva kék lett minden, de a hang ment tovább.
Újraindítottam, és kb egy percig bírta, aztáb függőleges szaggatott vonalak, és később kék....
Annyira hoyg csak úgy volt megoldás hogy csökkentett módban lekaptam a rivatunert, és csináltam egy rendszervisszaállítást.
Mondom, béna vagyok a téren, és nem szeretném lefüstölnio a gépet.
Segíts léci!
A konfigot délután pótolom az adatlapon.
THX -
-
törölt tag
válasz
VR6-Fan #4590 üzenetére
Köszi a configot ennyire nem akartam belefolyni
Chieftech 400W van egy a polcon a korábbi gamegépből, 1GB már kevés, LockOn, Battlefield2 stb. felzabálja kapásból. Inkább megvárnám mi lesz a DDR3-al és azután építenék gépet. És akkor egy 8800GT lehet, h. már 50 alatt lesz.
-
-
webdeejay
aktív tag
válasz
VR6-Fan #4515 üzenetére
abba nem látom hogy hova lenne írva :S ...amúgy másik srácnak a gpu-z-s témában is 7600gt-je van, és neki is 12 rop-ot ír ki: enterlaci 7600gt-je
-
VR6-Fan
veterán
válasz
VR6-Fan #4433 üzenetére
nono álljunk meg egy szócskára!
egy 8600GT azonos rendszerben és azonos (DX9c./sm3) elemeket felvonultatót alkalmazásban, alkalmazás függöen 1,5-2.5X gyorsabb a 7600GT-nél és pont.
ricsi983:nagyobb boltokban 22-24k közt vannak az inno3d 8600GT ha nem számít a tuning, csak az alap müködés akkor vegyél azt, és a hütés mindenképpen pasztázd újra!(am 45-65 fok közt szoktak lenni kis tuninggal gyári hütéssel)
ha nagyobb teljesítmény kell akkor galaxy 8600GE, ha ez sem elég 45-50k ért használtan 320-as 8800GTS, ha még kell akkor 60k 8800GT.
-
zsocaozd
tag
válasz
VR6-Fan #4387 üzenetére
Nemnem, minden rendben van ilyen téren, tuningos sráctól vettem, nagyon tuti és igényesen meg van csinálva, én voltam hülye, hogy az alaplapra kötöttem. Tiszta sor, hogy közvetlenül a molexre kellene kötnöm (az meghajtaná rendesen), de kellene ilyen átalakító hozzá csak azt sem tudom, mi a neve...
-
eszaki0
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest