Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bisiz
tag
Sziasztok!
Nem tudom van-e itt olyan téma, ami konkrétan az elállással foglalkozik vagy csak ide tudom feltenni a kérdést, de a probléma a következő lenne:
Rendeltem a digitszalonból egy soundbart online, amit személyes átvétellel kértem.
1 nap után vissza is vittem a terméket élve az elállási jogommal és mondta az eladó, hogy keresni fognak majd délután, mert nincs ott a kolléga, aki ezeket intézni szokta. Nem kerestek, felhívom ma reggel és mondja, hogy az egyik kábelt nem csomagoltam vissza szépen, ezért ő ezt nem fogja tudni újként eladni és ezt a különbözetet nekem kell benyelni.
Én eddig 1-2 terméket már vittem vissza, de soha ilyet nem tapasztaltam, hogy 1. újként akar eladni egy felbontott terméket 2. ilyenbe belekössön, hogy én a kábelt nem úgy csomagoltam vissza, mintha az új lenne (megnézném ez lehetséges-e egyáltalán) -
qltsar
veterán
válasz
Fox Mulder #27798 üzenetére
Rákérdeztem, hogy változtatna valamit, ha megnyitnám egy másik vármegyei testülethez az ügyet, azt mondta, hogy nem.
Mivel a megye ahol élek nem rendelkezik kihelyezett testülettel, ezért úgy gondoltam, hogy az eladó magyarországi székhelyét veszem alapul, ezért nyitottam a pestihez az ügyet.
Az ügy leírásában említettem, hogy hibásan nem kívánom használni az eszközt és a szerviztől hibásan kapott becsomagolt dobozban van, mire az ügyintéző mondta, hogy készüljek, hogy a videomeghallgatáson be kell mutatnom a jelenséget...amit anélkül, hogy használom nem fogok tudni. Remélem, hogy ebből nem lesz probléma a későbbiek során...valamint maga a hiba kb. 1-2 nap után jelentkezik minden gombnyomás nem érzékelésnél. Be kell "melegednie" az órának, hogy ne működjön...
-
-
BagyiAti
tag
Sziasztok,
A kamenik.hu oldalról rendeltem egy játékot. A csomag megérkezése és kinyitása után azt tapasztaltam, hogy nem az jött amit rendeltem. Elinditottam a reklamációt, és leirtam mi történt illetve kértem az eladót, hogy küldje el azt ami rendeltem. Azt mondta nem tudja mert nincs készleten. (A termék a mai napig rendelhető az oldalról az adott eladótól). Ok, mondom akkor kérem vissza a teljes összeget, erre azt irja küldjem vissza a terméket és utána küldi a pénzt. Én megirtam hogy ez nem az a termék amit rendeltem, csináljon vele amit akar, küldjön érte futárt vagy amit akar, de nehogy már nekem, kelljen megutaztatni egy olyan terméket amit nem is kértem? Postaköltség nyilván fizettem azért amit rendeltem, de azért ugye nem nekem kell fizetni amit nem rendeltem?
-
xandrush0831
aktív tag
Jaaa, akkor ez lehet a különbség, ez eszembe sem jutott. Én a Fejér megyeibe.
-
-
qltsar
veterán
válasz
Fox Mulder #27789 üzenetére
Meg szerintem attol is, hogy melyik jarashoz nyitottad.
En a Pest megyeihez nyitottam November 28-an.
#27790: Melyikhez nyitottad meg?
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Fox Mulder #27787 üzenetére
Fura, nekem a következő munkanap délelőttjén reagáltak, 1 hétre rá már a tárgyalás időpontja is megvolt. Ebben a hónapban történt ez is.
Lehet hogy X összeg felett prió van?
Vagy csak mákom volt... -
-
qltsar
veterán
válasz
Fox Mulder #27787 üzenetére
Az nem az egesz elbiralasi folyamat idotartamara vonatkozik? Mondjuk az meg akar 90 nap is lehet sajnos :( :
7. Meddig tart az eljárás átlagosan és mennyibe kerül?
Amennyiben a fogyasztó a kérelmét nem vonja vissza és az eljárás elindul, átlagosan, körülbelül 60-90 nap alatt bírálunk el egy ügyet. Ez a bírósági eljárásnál lényegesen gyorsabb, eljárásunk pedig díjmentes.
Az ügyek elbírálását a Testület tagjai végzik, akik a legkülönbözőbb területeken szerzett tapasztalataikkal és szakértelmükkel segítik a fogyasztókat és a vállalkozásokat jogvitájuk rendezésében. -
-
qltsar
veterán
válasz
qltsar #27771 üzenetére
Tegnap megnyitottam a bekelteto testuleti ugyet, egy szep hosszu regeny kereteben, dokumentumokkal, videokkal alatamasztva a tortenteket.
Mivel az eszkoz mar ugyanolyan aron beszerezheto, amennyiert vettem, igy az eredeti gyarto fele kert csere igenyem - amit elutasitottak - a bekelteto testulet fele iranyulo keresemben visszafizetesre valtoztattam.
Sajnos a lakhelyemhez kozel nincs dedikalt bekelteto testulet, igy a Pest megyeihez nyujtottam be.
Kivancsian varom a fejlemenyeket, a kimenetelt, illetve, hogy milyen gyorsan fognak reagalni az ugyemre.
Samsung ugyfelszolgalatnak nem jeleztem kulon, hogy bekeltetohoz fordulok, ugy gondoltam legyen egy kis meglepetes.
A termeket tegnap visszakuldte a szerviz, nem bontottam ki, igy a beepitett szekrenyben pihen.
Amint van fejlemeny, erre valaszolva megirom majd.
Koszonom mindenkinek aki probalt segiteni
!
-
deakmark
csendes tag
válasz
deakmark #27781 üzenetére
És lássanak csodát beraktam a kártyát a gépe és ugyan úgy nem megy mint azelőtt, ugyan azzal a hibával... és fura a mód a csere kártya amit sikerült ismerőstől szereznem működik.
Holnap megy vissza megint a szerviznek, de most már voltam annyira előre látó hogy videót is csináltam a hibáról. -
deakmark
csendes tag
válasz
Lackooo84 #27779 üzenetére
Nagyon köszönöm a választ. Ennek alapján írtam emailt a cégnek még tegnap este és ma reggel kaptam választ rá. Őszintén számitottam rá hogy ez lesz
"Tisztelt xxxxx
Amire Ön hivatkozik, az a jótállási kötelezettség esetén áll fenn. Jótállásra hibás teljesítés esetén vagyunk kötelezettek. Mivel a termék nem hibás, így nem történt hibás teljesítés, nem vagyunk jótállásra kötelezettek, azaz semmiféle jótállási (se javítási, se csere, se pénzvisszafizetési) igénnyel nem élhet velünk szemben.Felhívjuk továbbá a figyelmét az ÁSZF-ünk alábbi részére: "Ha a javítószolgálat azt állapítja meg, hogy a termék nem hibás, vagy a hiba a jellegéből eredően a szerződés teljesítését követően következett be, akkor a Szolgáltató a bevizsgálás díját kiszámlázza a Fogyasztó felé. A bevizsgálás díja: 5.000, -Ft / termék / alkalom (azaz alkalmanként és termékenként ötezer forint), amely az általános forgalmi adó összegét tartalmazza."
Amennyiben 3 munkanapon belül elviszi a terméket ügyfélszolgálatunkról, úgy eltekintünk a bevizsgálási díj megfizetésétől."
Hát akkor ezek szerint más ötlet hiján vissza hozom a kártyát aztán kiderül hogy tényleg rossz-e még vagy valami csoda történt vele és magától megjavult. -
bok92
addikt
Sziasztok!
Annyi fejlemény történt, hogy november 20-án írtam az emagnak egy terjedelmes levelet, amit panaszként kezeljenek. Két napra rá a cofidis törölte a hitelszerződést, egyeztettem is velük, hogy hova utalják a pénzt.
26-án bementem személyesen az Emag üzletbe, hogy magyarázatot adjanak erre az egész esetre, és hogy vizsgálják ki a panaszt, valamint, hogy kompenzálására is kerüljön sor. Erre ígéretet kaptam, hogy kivizsgálják…
Ma felhívtam a cofidist, az utalást még mindig nem indították el.Lassan már december…
-
deakmark
csendes tag
Sziasztok,
Kérdéssel fordulnék hozzátok, mivel teljesen vakon vagyok most jelenleg.
Adott egy videokártya mely még 2023 nyarán lett vásarolva a MySoftól. Na már most ez a kártya 10.25-én megadta magat (nem adott képet, nem pörögtek fel a ventilátorok), én biztos voltam benne hogy a karty a hibás mivel egy másik gépbe is be lett rakva es ott is ugyan ezt produkálta. Tapasztalván ezt én 10.28-án leadtam garanciáztatni, ők itt be is vették minden rendben is ment.
Teltek a napok és ahogy az lenni szokott a 14-ik napon kaptam az emailt hogy a várható garanciális ügyintézés 30 nap lesz, mondom oké én várok.
Múlt héten írtam nekik megint hogy van e valami fejlemény mire azt a választ kaptam emailben, hogy november utolsó napjaiban varhato az ügy lezárása. Teltek megint a napok és a tegnapi nappal le is járt a 30 nap. Ma reggel (11.27) írtam is nekik egy emait hogy akkor szeretnék elállni a csereterméktöl és inkább az árát szeretném vissza.
Erre nem olyan régen jött az email a MySoftól hogy a szervíz bevizsgált a kártyát és nem tapasztalt hibát. A szervizlapon tegnapi dátum van feltüntetve keltezésnek (11.26).
A kérdésem az lenne hogy ilyenkor nekem milyen opciom vannak? Átveszem az "állítólag" működő kártyát és ha megint roszs vissza viszem?
Előre is köszönöm a segítséget
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
qltsar #27775 üzenetére
Igen, jeleztem nekik, és azt is hogy ha ez nem vezet eredményre akkor az Európai Bizottsághoz fordulok. (Ahogy korábban is írtam, ennél a pontnál éreztem náluk igazi átfordulást. A Békéltető emlegetése annyira nem volt nekik megható).
A termék pont náluk volt amikor "meggondolták magukat", így nem kellett jönniük érte. Előtte meg az összes szállításom ingyenes volt, így azzal kaocsolatban nem tudom mizu. Visszaadják-e, vagy le kell nyelni a békát, passz. De egyébként segítőkész a békéltető, legjobb ha tőlük kérdezed. -
qltsar
veterán
válasz
xandrush0831 #27774 üzenetére
Akkor jol ertem, hogy te irtal az eMAG-nak arrol, hogy bekelteto testuleti ugyet inditottal?
Mi tortent a hibas termekkel? eMAG gondolom begyujtotte futarral?
Feltetelezem volt szallitasi dij, azt is visszakaptad?
-
qltsar
veterán
válasz
xandrush0831 #27772 üzenetére
A hibat keppel nem lehet igazolni.
Youtubera raktam fel videot arrol, hogy mi a hiba amikor elso korben ezzel visszakuldtem, majd miutan "megjavitottak" es "ujra elojott", ugyanugy keszitettem videot.
Nem foghatjak szoftveres hibara sem, mert nagyon figyeltem arra, hogy factory reseteljem az orat a videon, es ugy is demonstraljam a hibat.
Igazabol most ugy vagyok vele, hogy visszautalas is jol jonne, mert hivatalos helyekrol meg olcsobban is be tudom szerezni, annyit esett az ara, de ugye van okozott anyagi kar is, amit nem tudom, hogy hogy lehet esetlegesen behajtani rajtuk.
A minden egyes szervizeles alkalmaval kukazott uvegfoliat bukom, ez egyertelmu, de szallitasert fizettem nekik penzt mar, illetve az ora megveteletol szamitva, kb. 30%-ot nem hasznalhattam az eszkozt, ugyanis ennyi ideig nem volt nalam.
Ezeket jo lenne megfogni valahogy...persze nem.sok eselyt latok ra, azert megemlitem a bekelteto testuletnek nyitott ugynel.
Milyen gyorsan valaszolt amugy a bekeltezo neked?
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
qltsar #27771 üzenetére
Igen, vedd át a csomagot. Mi is ezt kérdeztük a békéltetőtől amikor megint úton volt vissza a csomag, ugyanezzel a "nincs hiba" dumával. Azt mondták vegyük át, nehogy eltűntnek nyilvánítsák. Bontsd fel, ha nincs képed a hibáról, mert azt csatolni kell a békéltetős űrlaphoz.
És igen, ha nem működik üzemszerűen akkor békéltető.Nekem tegnap utalt az Emag.
-
qltsar
veterán
válasz
Lackooo84 #27770 üzenetére
Megjott a valasz, hogy a keszulek uzemszeruen mukodik, es elutasitottak a csereigeny kerelmemet.
Mit tudok tenni a tovabbiakban?
El fogjak kuldeni az orat valoszinuleg a cimemre.
Atvegyem? Nyissak a bekelteto testuletnel ettol fuggetlenul egy ugyet? Felbontsam a csomagot, ha atveszem? Ha nyitok egy ugyet a bekelteto testuletnel, tajekoztassam a Samsungot?
Koszonom!
-
qltsar
veterán
válasz
xandrush0831 #27766 üzenetére
De valami alapjan be kell azonositaniuk, hogy van hiba, nem csak hasravagtam, hogy nem jo...
Azon kivul persze, hogy korultekintoen tesztelve errol videobizonyitekom van.
Ez meg ertheto is, es meg is varom amig TMX reagal, akar egy "termek javitasasa elkeszult", vagy barmi massal, vagy esetleg a Samsung reagal.
A kerdes az az, hogy erre mennyi idejuk van hivatalosan, illetve, ha "megjavitva" visszakuldik, akkor mit tehetek.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
qltsar #27765 üzenetére
Ugyanebben voltam most, csak rollerrel és EMAG-al. Nem vagy köteles megint szervizeltetni, ha eddig nem sikerült nekik háromszor. Be kell adni a Békéltető testülethez az ügyet, és jelezni az eladónak is finoman hogy ez megtörtént. Fog róla értesítést kapni. A másik varázsige még az Európai Bizottság emlegetése, a Békéltetős "fenyegetésnél" még kinyomkodták rám a chatet.
Ma kérték el a számlaszámot, hogy hova utaljanak.
Amúgy beérkezéstől számít, és azt hiszem 8 vagy 14 napot mondott nekem a Békéltető. -
qltsar
veterán
válasz
Lackooo84 #27748 üzenetére
Köszönöm a választ!
Van esetleg erre vonatkozó minimális időtartam, hogy mikor kell reagálniuk?
Leírom a dátumokat, hátha az korrektebb összképet ad:
Nov 18 - Csereigény jelzése, 3x szerviz után továbbra is fennálló problémával.
Nov 19 - Samsung válasza, hogy küldenek futárt, ami felviszi a TMX-hez javításra / bevizsgálásra
Nov 20 - Javaslatodra kiemeltem újra a csereigényt, hivatkoztam az érvényben lévő fogyasztóvédelmi szabályozásra. - Tettem fel kérdéseket ebben a levélben, nem kaptam választ.
Nov 21 - MPL (Szervizfutár) elvitte az órát.
Nov 25 - TMX-hez beérkezettMi történik, ha a TMX figyelmen kívül hagyja a mellékelt iratokat (Samsung kérte, hogy nyomtassam ki a levelezésünket, amiben kéri TMX-szet a bevizsgálásra), "megjavítja", majd visszaküldi az órát?
Eddigi negatív tapasztalataim alapján a "szervizzel", eléggé esélyesnek tartom, hogy ez fog történni.
Mi a javasolt procedúra ilyenkor? Ne vegyem át, és küldessem vissza? Van valamilyen meghatározott idő, ami idő alatt reagálnia kell a problémára?
Annyit találtam sajnos csak, ha 30 napon belül nem javítja meg a szerviz a terméket, akkor 8 napon belül köteles cserélni az eladó, vagy visszatéríteni a vételárat, de arra vonatkozót, hogy 3x javítás utáni cserénél lenne erre határidő, sajnos nem.
Ha itt is 8 nap van, mikortól számítódik a 8 nap?
Ha a hiba jelzésétől számítjuk, akkor ez Nov 26, ha a Samsung válaszlevelétől, akkor Nov 27. Nem gondolnám, hogy bármelyik is teljesülni fog, de szuper lenne, ha valamilyen szabályra / cikkelyre forrással tudnék hivatkozni, amit esetlegesen a békéltető testületnek tudok majd mutogatni.
Ha 30 napon belül sem sikerül megjavítani a hibás terméket, akkor 8 napon belül ki kell cserélni azt, vagy vissza kell fizetni a vételárat. A kereskedő szintén cserélni köteles a terméket, ha azt a jótállási ideje alatt már háromszor javítani kellett. Ebben az esetben is pénzvisszafizetéssel váltható ki - https://kormany.hu/hirek/az-uj-jotallasi-szabalyok-a-meghibasodott-termekek-gyorsabb-javitasara-koteleznek
Köszönöm
!
-
asdf_
veterán
válasz
hhenry #27763 üzenetére
Az elmúlt 2 évre vonatközóan 5 szabályzat van 3 különböző biztosítóval...
https://www.mediamarkt.hu/hu/shop/garancia-plusz.html
De vélhetően utalvány, régen még a termékkör is kötve volt, tehát betört tv helyett nem vehettél hűtőgépet rajta. -
hhenry
őstag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata MediaMarkt Garancia plusz szolgáltatással?
Sikerült leverni a TV-t, innentől hogyan tovább? (számla, gari papír megvan)
Pénzt adnak, levásárolható kupont vagy egy ugyanilyen készüléket? -
xandrush0831
aktív tag
Kaptunk emailt valami EMAG-os felsőbb emberkétől, hogy visszautalják a roller vételárát. Ugyanezen a napon elküldték a békéltetőnek, hogy ők nem tartják jogosnak a kérelmemet, és részt vesznek a decemberi online tárgyaláson ha kell, de szeretnék ha törölné azt a testület. Ugyanaz a név küldte nekik ezt, mint nekünk a visszatérítőset. Kezdem nem érteni ami történik.
Szerk.: ja, arra hivatkoztak a békéltetőnek, hogy mi nem is kértünk visszatérítést, csak szervízt.
Majd csatolmányban bizonyítékként mellékelték az emaileket és a chat beszélgetéseket, amikben visszatérítésért könyörgünk, meg hogy nem akarunk már szervízt negyedjére is. -
BB9000
senior tag
Sziasztok!
Belefutottam egy eMAG-os eladóba én is. Ettől vásároltam egy dokkolót. Hétfőn vettem át, és csak ma tudtam kipróbálni. Sajnos rossz. Semmit nem lehet vele beolvasni.
Az eMAg ugye nem csinál semmit ezzel, mert nem ő az eladó. A céget meg elég nehéz elérni. Írtam e-mailt nekik, és kértem a javítást, de semmi válasz.
Cég nevére ment a számla, ezért elállni nem tudok. Mit lehet ilyenkor tenni? -
luciferc
őstag
Írd meg az emagnak, hogy azonnal töröltessék a hitelt és az ezt indító dokumentumot neked is küldjék meg. Ezt kellett volna már akkor, amikor kiderült, hogy elvesztették az eredeti papírt. Egyebekben jelezd, hogy ha egy következő részletet is ki kell fizetni, illetve az eddig kifizetett részleteket 1 héten belül nem kapod vissza, akkor békéltetőhöz fordulsz.
-
Lackooo84
nagyúr
Hát de bakker hogy lehet anélkül eljönni, már bocsi?
Mindig mindenről kell saját példány, mert neked semmi bizonyítékod nincs így és megszivatnak. Konkrétan ez egy szerződés, amiről nem kaptál/kértél saját példányt.. számomra érthetetlen miért nem jelezted ezt ott akkor.
-
bok92
addikt
Sziasztok!
Finoman szólva tanácstalan vagyok, és fogalmam sincs mit kellene tennem.
Áruhitelre vettem egy elektronikai terméket az Emagnál.( Ő is volt a forgalmazó)
A terméket 30 napon belül vissza lehetett vinni. Visszavittem határidőn belül, de egy kezdőrészletet már előtte ki kellett fizetni.
Október 17-én történt a termék visszavétele, és ekkor kaptam egy sztornó számlát, valamint aláírtam és kitöltöttem a hitel lemondó nyilatkozatot. Utóbbiból nem kaptam példányt, csak a számláról.
Teltek a napok és nem történt semmi.Valamikor október végén már kicsit gyanús volt a csend, ezért chaten elkezdtem érdeklődni, de semmilyen érdemi információt nem kaptam. November 6-án újra chat, és ott biztosítottak, hogy már továbbítják az illetékes kollégák felé az ügyemet.
Ismét semmi, majd november 11-én újra chat, és ekkor már fel is hívtak az emagtól, hogy nem érti, hogy ez megtörténhetett, és már úgy nézett ki, talán történik is valami. Aznap jött e-mail, hogy az Emag üzletben kitöltött lemondó nyilatkozat nincs meg!, és hogy töltsek ki egy újat. Kitöltöttem, és másnap jött e-mail, idézem. “Kértem az illetékes vezető hitelügyintéző kollégát, hogy azonnal jelezzük a hitel megszűntetését a Cofidis pénzügyi partnerüknek!”
Időközben ki kellett fizetni az újabb törlesztőt, tehát összesen több mint 166 ezer Ft van a hitelintézetnél!
Jelenleg minden másnap írok/telefonálok az emagnak és a Cofidisnek. Az Emag kommunikációja az, hogy ők megküldték a dokumentumokat november 12-én. A Cofidis meg azt mondja, hogy nem kaptak semmit. Az Emag annyit csinált ma, hogy adtak egy 20k utalványt. Mondom ez fantasztikus, de nekem a 166k-ra lenne szükségem, nem mára, hanem tegnapra….
Szóval így. Kérdem én mi lenne a következő lépés??, A Cofidis telefonon legalább elérhető, meg úgy érzem ők próbálnak érdemben segíteni. De közben nem tudnak, mert az Emag csak chaten elérhető, a másik pedig az, hogy olyat kommunikálnak több mint egy hete, ami tételesen nem igaz. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
qltsar #27747 üzenetére
3x javítás után nincs kérdés, a jogszabály szerint kötelező a csere (látva a vásárlás idejét ez még tuti kötelező jótállási időn belül van). Ezt írd meg nekik, ha nem hajlanak rá, akkor nem kell velük harcolgatni, menj rögtön a békéltetőhöz. Mivel 100% számodra kedvezően fognak ítélni, ez tudják ők is, így szerintem még a meghallgatás előtt megkeresnek, és cserélnek vagy fizetnek.
-
qltsar
veterán
Sziasztok,
Adott egy Galaxy Watch 6 óra, 3x "javították". Legutóbb 1 hete jött vissza, és ugyanúgy nem működik rendeltetés szerűen a bekapcsoló / Home gomb, vagy félre-vagy nem érzékel.
Leírtam az ügyfélszolgálatnak a csereigényemet (panasz), amire küldtek egy jegyzőkönyvet, amiben leírják, hogy mik a lépéseim, és, hogy bevizsgálják a TMX szervizükben, illetve, hogy hívjam az ügyfélszolgálatot telefonon a szervizfutár kirendelése végett.
Rákérdeztem, mert számomra nem volt egyértelmű egy része a jegyzőkönyvnek:
"A bevizsgálás során szervizünk szakvéleményt készít a meghibásodásról és annak eredménye
alapján társaságunk a hatályos jogszabályoknak megfelelően megszünteti a hibás teljesítést,
amennyiben ezt nem zárja ki egyéb, jótállás körébe nem tartozó tényező."Erre az ügyintéző rávágta, hogy elhárítás = javítás. Bárhogy próbáltam magyarázni, hogy 4x-re nem javíthatnak. Tovább vitte az ügyet társosztálynak / felettesnek, de ez jött vissza, hogy javítani fogják.
Bár megrendeltem a szervizfutárt, szeretnék írni egy válaszemail-t a Samsung Ügyfélszolgálatnak, belinkelve a jogszabályt, aminek a megtalálásában kérném a segítségeteket. Sajnos ennél "hivatalosabbat" nem találtam: [link].
Illetve arra vonatkozóan vannak szabályozások, hogy milyen formában dönthet a cég arról, hogy cserél, vagy jóváír?
Előre jeleztem nekik, hogy cserét kérek, mivel elég kedvezményes áron sikerült beszereznem az eszközt, és visszautalással sajnos buknék rajta.
Amúgy a hibá(k)ról videókat készítettem, akkor is amikor legutóbb ezzel a hibával került szervizbe, most is készítettem róla, de egyáltalán nem érdekelte sem a gyártót, sem a szervizt ez. Az ügyfélszolgálat külön jelezte, hogy "sajnos nem tudják elküldeni a szerviznek a video-proof-ot")
Köszönöm előre is
!
• Termék gyártója és mivolta Samsung Galaxy Watch 6
• Vásárlásának helye, időpontja Samsung.com, 2024.01.09
• Eladási ára 82.000 Ft
• Magánszemélyként vagy cégnévre vetted-e Magán
• Hiba jellege Bekapcsoló gomb hibásan, vagy nem működik.
• Ha már leadtad garanciális ügyintézésre, akkor az mikor történt Igen, többször, 4. alkalommal ma rendeltem meg a szervizfutárt.
• Ha korábban már volt garanciálisan szervizelve, akkor az mikor történt, mennyi ideig volt szervizben és mit csináltak vele. Összesen ~2 hónapig állt szervizben a 3 alkalom alatt. Első két alkalommal (is) állítólag alaplaphiba (0.5 nap alatt merülés, vibráló kijelző). A harmadik, bekapcsoló gombos hiba javítás munkalapra is alaplap-cserét írtak. (Úgy érzem ez egy standard BS TMX-nél, ha semmit sem csinálnak vele, akkor is "alaplapcsere".)
• Használtan vetted-e Nem -
-
luciferc
őstag
válasz
Panktom #27743 üzenetére
Értem, hogy ez a véleményed. Nekik meg nem. Próbálj érvelni, olvastál itt érveket. Ha nem használ, akkor fenyegesd meg őket, hogy bíróságra mész. Hátha nem hiányzik nekik. Ha viszont ezek után is ragaszkodnak az álláspontjukhoz, akkor kénytelen leszel vagy bebukni, vagy valóban bíróságra vinni. Ahol szerintem bukni fogsz, más szerint nem. De előtte úgyis ügyvédhez mész, az majd véleményezi.
-
Panktom
újonc
Nem mellesleg nem értem mire fel szórakoznak az egyszerű emberrel, miért jó az nekik, ha szívatnak. Mi hasznuk származik ebből? Ezzel max azt érik el, hogy a boltot messziről kerülöm majd és ennek hírt is adok. Semmi értelme a részükről, szimpla szőrszálhasogatás, kibúvás a felelősség alól!
ha nem sikerül az eladó céggel felvenni a kapcsolatot és a bolt sem hajlandó a jótállást, garanciát teljesíteni, akkor biztosak lehetnek benne, hogy ennek híre megy majd, ami nem hiszem, hogy jót fog tenni az üzleti tevékenységüknek. Egyelőre nem írtam le a bolt nevét, de szívesen megosztom veletek! -
Panktom
újonc
válasz
luciferc #27742 üzenetére
Sztem én vagyok a jogos tulajdonos, mert nálam a számla, jótállás és a termék, én viszem vissza a boltba, náluk a rendszerben szerepel, hogy él a jótállás, innentől nincs más dolguk, mint vállalni ami a szerződésükben szerepel, mindegy, hogy kis miska, nagy józsi vagy paperform kft. van a papírra írva! azt gondolom, nem dolguk ellenőrizni az én személyazonosságomat, mivel ők nem hatósági személyek!
-
luciferc
őstag
Értelek, bár nem értek egyet veled. Ugyanakkor egy biztos, a kérdező ezt simán bebukja, ha nem megy bíróságra. Merthogy ő nem fogyasztója a kiskernek, max a neki eladó cégnek, tehát békéltető nem játszik. Innentől marad a bíróság, ha a kiskert kényszeríteni akarja. Az meg kérdéses, bár szerintem tuti bukta. És értem, hogy szerinted meg jó eséllyel nyerné. Mondjuk meg lehet még próbálkozni a bírósággal fenyegetéssel, hátha nem hiányzik nekik.
-
asdf_
veterán
válasz
luciferc #27732 üzenetére
Nem érzem jogosnak, hogy a kiskert hibáztatod. Neked nincs a kezedben papír, hogy az alaplap a tied.
Megvolt, elhagytam. Neadjisten az adott cég csődbe is ment közben, így nincs módom pótolni a szerződést és a számlát. És a kiskernek továbbra sincs semmi köze, hogy ki a termék aktuális tulajdonosa.
A neked eladó cég a sáros, mert papíron még az övék az alaplap!
A garis ügyintézés szempontjából továbbra is totálisan irreleváns, kié a termék. Eladták, kifizették, ők garit vállaltak rá, a termék meghibásodott. Tehát tetszenek garisan kezelni, ez az egyedüli opció. Érdektelen, hogy kié.
-
asdf_
veterán
válasz
luciferc #27722 üzenetére
De joga van pl. azt kérni, hogy a hibás termék átadását cégszerű aláírással intézze a másik fél. Hiszen az a termék a rendelkezésre álló papírok alapján még a cégé! És ez egy jogos igény, hiszen ő a raktárában nem akar kétes eredetű árut tartani. Ehhez joga van. Sőt.
Ez egy minden fába belekötő kekeckedő baromság szerintem.
- A hibásnak leadott termék tulajdonjoga a kisker számára totálisan indifferens. Sem joga nincs azt vizsgálni, sem érdeke. Gyáriszám vonalkódolvasóval lelő, ha a termék garis, akkor intézni a garit, ha nem garis, akkor elhajtani az ügyfelet. Ennyi a dolga mindösszesen. És szerintem a lehetősége is.
- Cégszerű aláírás elvárása nettó irreális elvárás (komolyan gondolod, hogy majd aláírásra jogosult fog garis ügyet intézni, vagy meghatalmazást irogat az alkalmazottnak és az meghatival meg aláírásmiintával fog rohangálni egy ilyen ügy esetén? Meg még külön adjanak neki pecsétet is akkor már egyből ehhez, nem? (ez a pecsétfétis eleve egy agybaj, SEMMI nem írja elő, hogy egy cégnek pecséttel kell rendelkeznie)). És még egyszer mondom, a termék már ott van Gipsz Jakab kezében, ha valami jogsértő is történt volna korábban, a céget már nem érheti kár, az már megtörtént, hiszen már nincs a birtokában a termék. Attól, hogy a kisker átveszi garis ügyintézésre a terméket (még nagyobb) kára nem tud a (vélt) tulajdonosnak keletkeznie. Ha meg lopott cucc, akkor ugye biztosan tetszett feljelentést tenni, majd a végzés birtokában a gyártót értesíteni, hogy rakja feketelistára ezt a gyári számos terméket, és hopp, ha a tolvaj/annak gyanútlan áldozata beadja garizni, akkor esetleg megfogódik valaki, azaz épphogy előny lesz belőle, a hátrány helyett.
- a kétes eredetű is marhaság, hiszen egy garis ügyintézés munkalap felvételével kezdődik, tehát a kiskernek papírja van róla, hogy az adott terméket Gipsz Jakabtól vette át. Onnantól az nem kétes eredetű, mert a kisker védeni tudja a seggét (és nyilván van CCTV rendszer a boltjában, mutpgathatja a felvételt is, hogy ki adta le).
De huszadszor is. A kisker nem rendőr. Mocskosul semmi köze hozzá, hogy ki jelentkezik nála a termékkel. Ha a termék ki lett fizetve és él rá a gari, akkor gariznia kell. Semmi olyan indokot nem látok, hogy neki ezzel foglalkoznia kéne bármi miatt is, és nem toronymagasról leszarnia, hogy ki adta le a cumót, mert LÉNYEGTELEN, ki az.
-
asdf_
veterán
válasz
arcitec #27720 üzenetére
Értelek, de itt a kérdezőnek volt a válasz, de akkor szerinted sem érvényesíthető a 3 év efféle esetekben.
Már miért ne lenne érvényesíthető? Ha egy bolt eladta egy CÉGNEK úgy, hogy olyan jótállásit adott mellé, hogy 3 év jótállás, onnantól kezdve ő azt vállalta, 3 év a kötelezettsége. Hiába volt cég a vevő.
-
PROHARDVER!
Személyeskedés irányába ne menjetek el.
-
Jester01
veterán
válasz
Panktom #27730 üzenetére
A jótállástól függetlenül eleve le kellett volna papírozni az adásvételt.
De ha a jótállási jegy nálad van, akkor a boltnak szerintem sincs joga vizsgálódni. Igazából meg se kellene nekik mondani, hogy megvetted. Rákérdeztek, vagy hogy derült ez ki? A cég dolgozója is lehetnél aki gariztatni vitte a cuccot, nemde? Ott a jótállási jegy, adjanak egy átvételi elismervényt és intézzék a javítást. Szerintem.
-
luciferc
őstag
válasz
Panktom #27730 üzenetére
Nem érzem jogosnak, hogy a kiskert hibáztatod. Neked nincs a kezedben papír, hogy az alaplap a tied. A neked eladó cég a sáros, mert papíron még az övék az alaplap!
szerk: még mielőtt a magánszemélytől vásárlás idekeveredne. Ha magánszemélytől veszed, akkor működik a szóbeli adás-vétel. Egy cég esetében viszont lennie kell dokumentációnak. Az eszköz szerepel a leltárban, esetleg a könyvekben. nem lehet csak úgy törölni.
-
Panktom
újonc
És mi van ha nem érem el az eladó céget, mert nem válaszolnak? Akkor buktam az amúgy még garanciális terméket? Ezt az átverést, sosem gondoltam volna, hogy veszek valamit használtan, garanciával hirdetve de kiderül, hogy a bolt nem hajlandó lépni, mert nem tudok nekik adni egy bizonylatot vagy mit, pedig náluk a rendszerben érvényes a jótállás és a számla meg minden nálam van! Olyan ez mintha a bolt szeretne kibújni a felelősségvállalás alól.
-
GZoli7
senior tag
válasz
arcitec #27727 üzenetére
Figyelj, ha nem értesz egyet a jogszabályokkal, akkor jelezd a területileg illetékes országgyűlési képviselődnek az észrevételeidet, ne egy fórumon a jószándékból segítőkön kérd számon.
A cégek is kapnak kellékszavatosságot, ami most talán két év. Ez alatt Őket is megillet majdnem minden. Egyedül az érdekérvényesítés lesz kicsit más, mert nincs fogyvéd, békéltető. Közjegyző, bíróság ugyanúgy van. OK? -
arcitec
addikt
válasz
luciferc #27726 üzenetére
Nem értek egyet az okfejtéssel. Példul egy számítógépet mitől lehet iparilag jobban használni, mint amikor otthon megy 24-be. De kérlek ne forgasd ki, mint ahogy az előző rossz irányt is. Leírtam, hogy nem logikus, nincs rá magyarázat, csak kimagyarázás, ami nálam nem ér célt! OK?
-
luciferc
őstag
válasz
arcitec #27717 üzenetére
Nem korlátozzák a céget, rossz irányból nézed. A fogyasztónak adnak többletjogot abból kiindulva, hogy gyengébb az érdekérvényesítő képessége, stb. Plusz ha fogyasztóknak szánt terméket céges célra használ, akkor az igazából nem feltétlenül rendeltetésszerű használat. Vegye meg az ipari eszközt, ott a céges vásárló is megkap 3-5 év jótállást. Igaz, annyiba is kerül. Persze lehetnek kivételek, mert egy TV, hűtő, számítógép esetén általában teljesen mindegy a vásárló, a felhasználás jellemzően ugyanaz.
-
luciferc
őstag
Már önmagában az is kérdés, hogy a magánszemély vásárlóra átszáll-e az eredeti 3 év. Ha ugyanis a kereskedő az eredeti vevő cég felé jótállást vállalt, akkor igen (Ptk 6:172. §), ha viszont csak 3 évnyi kellékszavatosság, vagy korlátozott jótállást (céges vásárló esetében nem köti a Ptk), akkor ott én nem látok ilyen előírást. Meg kell nézni az eredeti papírokat pontosan. Apró eltérés, hogy jótállás vagy kellékszavatosság, mégis teljesen más a végkimenetel.
-
luciferc
őstag
Ez a része meg azért lényegtelen, mert ha cégnek eladta ÉS adott mellé egy jótállási jegyet, hogy 3 év, akkor senkit nem érdekel, hogy mit ír elő a jogszabály. Az eladó vállalta a 3 évet, papírt adott róla. Tehát nem azt kell nézni, hogy mit ír a jogszabály, hanem hogy mit vállalt az eladó cég.
Ezzel egyet is értek. A kérdés az, hogy céges vásárló esetén mit kérhet. És itt jön be, amit az előbb írtam, hogy simán kérhet céges aláírást az átadásra. Ez teljesen normális, nem túlmozgás. A raktárába kerül egy másik cég tárgyi eszköze.
-
luciferc
őstag
K-ra nem. Semmi köze hozzá, és nincs joga adóellenőrt játszani. A termék ellenértékét megkapta, tehát köteles jótállni, és mivel a termék a kérdező kezében van, az eredeti tulajdonos már "birtokon kívül van", őt már további kár nem tudja érni, hiszen nincs már nála a termék, ergó nincs mitől megmenteni őt egy hülye túlmozgásos boltnak.
Abban igazad van, hogy nincs joga adóellenőrt játszani. De joga van pl. azt kérni, hogy a hibás termék átadását cégszerű aláírással intézze a másik fél. Hiszen az a termék a rendelkezésre álló papírok alapján még a cégé! És ez egy jogos igény, hiszen ő a raktárában nem akar kétes eredetű árut tartani. Ehhez joga van. Sőt.
-
-
asdf_
veterán
válasz
arcitec #27715 üzenetére
Szerintem ez az okfejtés nem kicsit sántít. Mi van akkor, ha magánszemély viszi gariztatni a céges cuccot, mondván az övé. Így simán kijátszható az 1 év korlátozás.
Nem játszható ki, hiszen ha az eladó ténylegesen csak egy évet adott volna a céges vevőjének, akkor ebből nem lesz varázsütésre három, ha a termék magánszemélyhez kerül. Egy évvel lett eladva, ha ezt egy magánszemély cégtől megveszi, ennek tudatában teszi, hogy erre nem járt sem az ársávos gari, se nem kérhet számon fogyasztónak járó jogokat az eladón. Így most kicsit gondolkodóba is estem, hogy egyáltalán tude-e a második, magánszemély vevő pl. békéltetőhöz fordulni, hiszen ugye ilyen joga az eredeti vevőnek a cégnek nem volt, akkor ez most honnan születne a magánszemélynek.
-
arcitec
addikt
Szerintem ez az okfejtés nem kicsit sántít. Mi van akkor, ha magánszemély viszi gariztatni a céges cuccot, mondván az övé. Így simán kijátszható az 1 év korlátozás.
Csak is adás-vételi bizonylat - és mint írták cég adta el így nem is kérdés - a jogszerű.
Nincs is miről beszélni.
Az továbbra is kérdés számomra, hogy céget miért korlátoznak a garanciával... -
asdf_
veterán
válasz
luciferc #27712 üzenetére
Továbbra is érvényes, hogy érdektelen az ára. Az eredeti kisker egy cégnek adta el, nincs kötelező jótállás
Ez a része meg azért lényegtelen, mert ha cégnek eladta ÉS adott mellé egy jótállási jegyet, hogy 3 év, akkor senkit nem érdekel, hogy mit ír elő a jogszabály. Az eladó vállalta a 3 évet, papírt adott róla. Tehát nem azt kell nézni, hogy mit ír a jogszabály, hanem hogy mit vállalt az eladó cég. Nem mellesleg, egy Asus-nak vagy egy Gigabyte-nak halálmindegy, hogy ki a vevő, hogy céges-e vagy sem, pont leszarja, tehát ez nem lehetne akadálya annak, hogy már rég félúton legyen a termék a gyártóhoz, ahelyett, hogy itt valaki nekiáll önkéntes rendőrt játszani.
-
asdf_
veterán
válasz
luciferc #27708 üzenetére
Bingó. Szerintem ha cégre volt eladva eredetileg, akkor jogosan kér valamilyen igazolást, mert nem szeretne lopott/nem legálisan eladott (cégből kivitt) cuccal foglalkozni.
K-ra nem. Semmi köze hozzá, és nincs joga adóellenőrt játszani. A termék ellenértékét megkapta, tehát köteles jótállni, és mivel a termék a kérdező kezében van, az eredeti tulajdonos már "birtokon kívül van", őt már további kár nem tudja érni, hiszen nincs már nála a termék, ergó nincs mitől megmenteni őt egy hülye túlmozgásos boltnak.
-
luciferc
őstag
válasz
Panktom #27709 üzenetére
Továbbra is érvényes, hogy érdektelen az ára. Az eredeti kisker egy cégnek adta el, nincs kötelező jótállás. Ha vállal, az szerencse. Ugyanakkor jogosan nem szeretne egy adócsalási ügybe keveredni, szóval szerezz papírt arról, hogy a tied. Mert addig az eredetileg megvásárló cégé minden papír alapján.
-
luciferc
őstag
válasz
Panktom #27709 üzenetére
A valamilyen papírt úgy értettem, hogy szerződés és/vagy számla, amit a nektek eladó cég állított ki. Ha a cég nevére vett kártyát csak úgy megkaptátok és se számlát (nem az eredetit!!), se semmit nem kaptatok, akkor megkockáztatom, hogy az a kártya jogszerűen még mindig a nektek eladó cégé. Ha semmi papírt nem kaptatok, akkor azt a kártyát valaki kilopta a nektek eladó cégből. Nem, nem rád gondolok, hanem arra, aki a kezedbe adta és eltette a pénzt. Nem lehet egy cég vagyonát csak úgy odaadni szóbeli szerződéssel (szerk: bármiféle papír nélkül). Minimum egy pénztári bizonylatnak lennie kell, ahol te fizettél be. vagy valami.
-
Panktom
újonc
válasz
luciferc #27708 üzenetére
tehát akkor kötelesek így, hogy nálam vannak az alaplap papírjai elvégezni a jogos jótállási kötelezettségüket? majdnem 300k volt a lap, szóval igencsak 250-en felül van, vagyis jogilag kötelező a 3 év.
nekem most csak az számít, hogy ne bukjam a lapot, főleg, hogy még garis! -
luciferc
őstag
papír nélkül vélhetően nem kerülhetne ki egy cégtől a kezedbe a termék
Bingó. Szerintem ha cégre volt eladva eredetileg, akkor jogosan kér valamilyen igazolást, mert nem szeretne lopott/nem legálisan eladott (cégből kivitt) cuccal foglalkozni. Bizonyára kaptatok a nektek eladó cégtől valamilyen papírt. Ha nem, az azért felvet mindenféle cégjogi és adójogi kérdéseket. Egy cégből nem lehet csak úgy kitalicskázni vagyont. Akkor sem, ha az nullára van írva. De nem is hiszem, hogy 1-1,5 év alatt nullára lehet írni egy alaplapot.
asdf_: azért a kisker jogos érdeke, hogy ne kerüljön bele egy nav nyomozásba adott esetben.
-
asdf_
veterán
válasz
Panktom #27706 üzenetére
Kérd tőlük a jogalapot, hogy mi alapján várják el, hogy neked bizonyítani kéne a vásárlásodat. Simán mennék békéltetőhöz egyből.
A másik fele ugyanakkor, hogy ha egy cég vásárolta eredetileg, akkor vannak olyan huncutságok, mint tárgyi eszköz, értékcsökkenés meg ilyesmik, tehát -nem vagyok könyvelő, de- papír nélkül vélhetően nem kerülhetne ki egy cégtől a kezedbe a termék, mert az ott nem valószínű, hogy nav kompatibilisen meg tud valósulni, ettől függetlenül a terméket értékesítő kiskernek k-ra semmi köze hozzá, hogy a vevője esetleg adót csal. -
Panktom
újonc
válasz
arcitec #27703 üzenetére
3 év a jótállás rajta is van a számlán és beszéltem is a bolttal, ahol azt mondták, hogy él még rá a jótállás csak kell egy papír, hogy megvettem tőlük, mert addig amig az nincs meg addig a cég tulajdona az alaplap. WTF? hát a cég már eladta nekem, én meg kifizettem nekik már vagy egy éve, mi ez a baromság?
kérdésem, hogy jogos, hogy kérnek ilyen papírt? tudtommal nem kötelező az adásvételi. -
arcitec
addikt
-
luciferc
őstag
válasz
Panktom #27701 üzenetére
Cég vette, neki nincs jótállás, tehát soha nem is volt 3 év jótállás. Ha ti cégtől vettétek, akkor annak van (valószínűleg csak volt, ha régebbi a vásárlás) némi szavatossági kötelessége, akitől vettétek.
szerk: kivétel, ha a kezetekben van egy kitöltött jótállási jegy az eredeti vásárló cég nevére.
-
Panktom
újonc
Üdv mindenkinek !
Még régebben vettünk egy alaplapot ami most meghibásodott és szeretnénk garanciába javíttatni, viszont cég nevére szól a számla. Ilyenkor a számtech boltnak joga van megtagadni a jótállást ha nincs adásvételi szerződésünk a céggel aki vette? Tudtommal a szóbeli megállapodás is törvényes. Számla, minden nálunk van! Még van rá bő 1 év jótállás... 3 van rá eredetileg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Battlefield 6
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Adobe Photoshop
- eBay
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Honor Magic5 Pro garanciális
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest