Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ha egy termék garanciális ügyintézésével kapcsolatban kérdezel, akkor a könnyebb segítségnyújtás érdekében adj meg minél többet a következő adatokból:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
És itt a gond, egy olyan társadalomnak ahol 90% felelősségteljes és tudja mi a határ, persze, szereljen, csinálja, mert úgyis belátja mik a képességei.
Na most ez az ország az, ahol masszívan támogatom a mindent is csináljon szakember, de és de ebben az esetben 100% és azonnali leverhetőség legyen garantált.
Mert jelenleg mindenki tákol mindent, emiatt aztán egészen eszméletlen állapotok uralkodnak minden szakágban, de pont amiatt, mert nincs mit és nem lehet semmit betartani ezért hagyják is központilag.
Egyik vagy másik legyen, de ez nem jó senkinek. Lásd most az akkus topikot is.
-
Tikakukac
titán
Meséljek az elmúlt 15-20 évemből, hogy egy gomb lenyomása vagy egy töltő 2 darabból összerakása micsoda feladat embereknek?
Az a gép, minél újabb ami beépített akkus menjen nyugodtan szervizbe. Otthon a user meg nyugodtan szereljen bármit amit erre csináltak. Ezek a vasak olykor szervizeseknek sem megy patent törés nélkül, és akkor még vannak bőven dolgok utána is. Ez így tiszta ha tetszik valakinek ha nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
arcitec #27884 üzenetére
Igen, ismerem a linket. Olvastam már mielőtt te beraktad ide, nyugi.
És igen értelmeztem is.
Amit én írtam azt pedig te fogod? Mert szerintem kimaradt. Ja és igen, tényeket írok én is. Erre mondjuk te nem keresel már rá, mert jönnek majd csúnya akku vezérlések, görbék meg ilyen dolgok. Amit linkeltél az tökéletes alap. Amiről én vakerolnék az egy kicsit mélyebb víz, szélesebb spektrum.
De csak 16 éve vagyok ebben, szóval lehet nem értek hozzáNa részemről vége ez nem vita sajnos.
-
Tikakukac
titán
Nagyon régóta nincs 100%-ra töltés. Van aki elenged 1-2-3 százalékot és ezt látod is vagy csak a vezérlő nem engedi csúcsfeszre tölteni, de ettől még nincs telinyomva.
arcitec: Kinyírja, nem kérdés, maximum kicsi mintavétellel dolgozol és ebből jutsz téves következtetésre. Ezek a laptopok tipikusan úgy dobják el az akkut, hogy na, akkor most elviszem a tökéletes akkus gépemet nyaralásra, a parton majd írogatok és blabla. Aztán 99%--98%--97% és akku fesz. kritikus és gép lekapcs. Asztalon csapkodva a kis csipkés terítőn szétfőzőtt cellák is érnek annyit, mint 300 ciklus, sőt.
Ezt talán ennyi év után már merhetem leírni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Lackooo84 #27857 üzenetére
Senki sem nyom sódert, lerázni azért nem akartak, mert a makacs vevőnél csak az rosszabb aki azt sem tudja miről beszél.
Hidd el, mikor valaki visszahozott egy gépet, hogy hibás és nem értette meg, hogy a RAM órájale valóban annyi, amennyit írt a web, a hwinfo értékét duplázni kell, kapta is vissza a pénzt ott helyben. Nem vitatkozunk okosokkal, ha amúgy más baja nincs ez az ezy mód. Nálad ugyanez lesz a megfejtés. Szimplán hibás következtetést vontál le a helyzetekből
-
Tikakukac
titán
válasz
Lackooo84 #27848 üzenetére
Te tudod mit jelent a haladéktalanul kifejezés? Mert messze nem úgy tűnik és lehetsz te a tökös gyerek aki várja a pénzét a pultnál, záráskor majd visznek ki a zsaruk.
És igen, tényleg kivisznek, volt ilyen ügyfelünk anno, aki nem értette meg, hogy mi a helyzet és marha ciki volt nem csak nekünk
-
Tikakukac
titán
válasz
bucihost #27823 üzenetére
És miután beleöltél a sztoriba pár ezer karaktert és ezzel sem kevés időt, most akkor mi is a verdikt? Vagy mit szeretnél elérni?
Újfent, mert read onlyban tolod: nem is fognak rálátni. Mert az Euronics úgy működik, mint sok más hasonló üzletlánc is: adott xyz kft aki azt mondta, felveszi az Euronics nevet, kap dolgokat és vállal dolgokat, de egyébként aki a számlát adja neked az egy Akármi Kft.
Namost neked az a bajod, hogy nem megy az össze-vissza raktárközi átadás és társai. Ez nehezen is fog menni, mert ezek külön entitások. Ahogyan emiatt van az a furaság is, hogy x üzlet tudja amit akarsz egy másik meg nem.
Szóval egy tanács: még mielőtt felgyújtod a fél világot, először értsd meg mi és miért történik, aztán menj ölre.
Egyébként rengeteg laptopot és egyéb vackot is adtunk el kiállítottból régen. Ez úgy ment, hogy ha fogyós volt a gép, akkor kanyar nélkül eladtuk teliáron, volt rá vevő. Gari pont ugyanaz, semmi diffi nincs, bármi para volt telibegarizták. Ha necces volt a szitu, tehát 1 éve állt és nem is volt rá kapás, na akkor lehetett alkudni és okosítani a felállást.
De és ez fontos, de ez nem kötelező. Neked nem kötelező ott venned semmit, ahogyan neked ugrani és eladni annyiért, amit te érzel jónak -
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Des1gnR #27522 üzenetére
Azt a rohadt. Na mondjuk itt nyílik a bicska keményen.
Teszem fel a kérdést akkor a boltnak és a gyártónak: mi az a krém ami old egy festéket, de az emberi bőrt nem szedi le csontig? Most eskü ezen agyalok mi az a festék ami nem tempera, de van oldószere ami nem nyírja le a bőrt.
-
Tikakukac
titán
válasz
Silentfrog #27512 üzenetére
Ezt a felület-leírás kombót gondold át azért. Az igen vicces lenne
-
Tikakukac
titán
válasz
Silentfrog #27505 üzenetére
Elméletben igen.
Gyakorlatban meg ki hajtja ezt be rajtuk?
-
Tikakukac
titán
válasz
luciferc #27446 üzenetére
A bolti és a webes értékesítés nálunk legalább 30-70% volt már sok-sok éve is.
Amivel a user maximálisan tökönlövi magát, az az, hogy míg mi zsigerből megmondtunk olyan kérdésekre is választ a bolti próbák és 2-3 hetes tesztek után, amire a gyártó ügyfelesei sem tudtak (ők is csak adatlapot olvasnak fel) vagy akartak válaszolni, addig webesnél ülsz a kihozott gép előtt és matekozol, hogy ha berendelsz 3 másikat, azok is xyz bajosak lesznek, esetleg másik márka tud-e jobbat.
Ebből már 5 éve is gyűrűzött egy orbitális pofára esés, mostanra kezd beérni
-
Tikakukac
titán
válasz
luciferc #27381 üzenetére
Jep, ezt pont úgy kell elképzelni, hogy a lap-proci-ram kombóra ennyi ment rá, hogy megkapjam a szög ugyanolyan szintet, csak 2-3 gennel újabban.
El sem hinnéd mi megy az aprón, bolti bruttó kisker számlás ár felett adnak próbagaris dolgokat és számla nélkül cuccokat
És megveszik azt is.
De mint mondottam volt, ehhez kell a tudatos vásárlás, tehát nem úgy megy, hogy reggelt felkesz és hopp, másnapra kész a vas. 3 éve BF alatt 16k-ért vettem azt a lapot, amit most 35 ropiért adtam el.
-
Tikakukac
titán
válasz
arcitec #27379 üzenetére
Ezt hívom munkanéven lottós embereknek. Lehet erre is menni, nyilván.
Van vagy 50 laptopom ami működik és 30 évesek is lazán vannak ebben a pakkban. Ezen az alapon mehetnék én is ezen az úton, ha nem tudnám, hogy a céges flottában a felső liga milyen számokat bír produkálni elhullásban. De sajnos tudom.
Azt kell megérteni, hogy itt nem csak a gari a lényeg. Az mondjuk az 50%-a. Fogyasztás/lóerő arányban orbitális ugrások vannak, az elavulásnál pedig érdemes berakni a tarcsiba, hogy szó szerint leírod nullára olykor az egyes hardvereket. Ha úgy tetszik, egy elavult és lassú és sokat zabáló hardvered van, aminek az értékvesztését ha beraktad volna egy új garis cuccba, ülhetnél a jobb architectúrában, totál védve a hibáktól -
Tikakukac
titán
válasz
arcitec #27377 üzenetére
A matek ezy. A még éppen garis és relatíve friss hardver árára annyira kicsit kell csak dobni (nem árt, ha a fordulót BF-re teszed vagy épp egy jobb akcióhullámra), hogy 3 évig megint 100%-is nyugodtan lehess, hogy nem éri meg hagyni elavultatni és reckírozni, hogy behal a VGA vagy egy lap vagy egy TV panel vagy egy bármi. Pedig többnyire ha bajom van magamnak javítok, tehát csak alkatrész ár játszik igazán.
A konfigomra valami 50k-t dobtam rá 3 év után, ami nevetségesen kevés. TV-re valami 30-at. Na most csak gondold át, ezek az összegek milyen szinten állnak azzal szemben, hogy egy kupleráj hulladék minőségű minden ami a placcon van és bárminek baja van garin túl ilyen összegekért hozzád sem szólnak
Kivétel azok a cuccok, amik még javíthatóak és jók az alkatrészek is. Egy igen tuti mosogatógépem van, aminek 2 típushibája van, az egyik 110 forintból javítható és 2-3 évente jön elő, a másik meg használattól függően 4-5 évente és 30 perc a csere valamint úgy 20k a gyári alkatrész. Nyilván ilyen esetben nem veszek új eszközt, hanem javítok.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz
luciferc #27375 üzenetére
Jó, lássuk, utolsó megmozdulásom a témában, mert magamnak aztán végképp semmit sem kell bizonygatnom.
A samsung eladásai amíg nem csökkennek, addig a te merítésed a csalóka, ez tuti.
És amikor csökkennek akkor az nem úgy megy, hogy benyomom a féket ám. Ez egy marha nagy vonat irgalmatlan tehetetlenséggel.
Az emag taplósága pont rohadt sok embert érint, míg a samsung granciális gondja meg arányában sokkal kevesebbet. Vagy azt állítod, hogy a termékek 5-10%-a meghibásodik? Akinek nem hibásodik meg, az miért ne venne legközelebb is azt?
Arányában viszont sokkal masszívabb az impact is. Meghibásodik, de 24-48 órán belül nálad megcsinálják? Nem lesz happy az ügyfél, mert elromlott a vacka, de szummázva ez laza pozitív mérleg, környezeti hatásában meg fixen.
Azt állítom, hogy az ipari trend jelenleg az, hogy ortó módon megyünk abba az irányba, amikor nincs már gari időt sem kibíró tech kütyü vagy háztartási eszköz és ez a trend azokat a cégeket nyírja a leghamarabb, akiknek a supportja is olyan vérlázító, mint a hazai garipapíros samsungos brigád.Ez pont érdektelen. Céges. megint nem ugyanarról beszélünk.
Ok, legyen lakossági és Dell. Ugyanezt eljátszották ők is 8 éve
Hát nem tudom, a többség nem cseréli a TV-jét, mosógépét, hűtőjét 5 évente.
Amikor megkotlik akkor sok választásod nincs
Milyen samsung cuccok vannak még? Telefon, írtam is. Kis füles meg ilyen drága szarok. Igazad van, ezek gyakrabban cserélődnek, jogos.
Végtelen sok Samu cucc van, teljes lakást felszerelsz Samsung cuccokal és tech bizbaszokkal.
SSD és társai? Simán viszik az 5-10 évet, miért cserélnéd le?
Az SSD pont kivétel. De amúgy kapacitás miatt fogod cserélni. Jellemzően hibás SSD-t nem is látok. Ellenben nonstop klónozom őket nagyobbra váltás miatt.
DE! Ha nincs is 8-10 éves cuccod, az nem azért van, mert mind elromlott, hanem mert újat akartál venni.
Azért van 10 év után cserélve a Seasonic tápom, mert 10 év volt a gari a régire és ugyanennyi volt az újra is. Akart venni a tök új tápot. Ugyanez igaz a konfigomra a házat kivéve és nagyjából minden másra is, 5 évig lazán elmenne egy konfig, csak ugye a gari 3 év max. Anno kiszámoltam megéri-e ezeket a lomokat garin kívül hagyni a semmiben. És nem éri meg. Lásd az LG OLED-em. Ha nem gariban lenne a panel cserélve, akkor többet buknék, mint amennyibe kerülne a 2 gennel újabb verzió ráfizuval
Az emberek túlnyomó többsége venne samsungot, innentől kezdve meg érdektelen, hogy te utálod, ilyen lesz a support. Ezt kellene megérteni.
Egyfelől az emberek ostobák és jobb esetben legalább tanulnak a hibáikból. Másfelől pedig csak az a kérdés a kritikus tömeget mikor éri el az utálat. Ha elérte, akkor igen izgis nagy board összehívások lesznek. Ismétlem: láttam már ilyet, tehát ez megtörténik, a kérdés mindig csak az időpont -
Tikakukac
titán
válasz
luciferc #27371 üzenetére
A fő gond az, hogy te is abba a hibába esel, hogy "szervizben vagy csak rossz cuccokat látsz", pedig megint kiemelem, itt az értékesítés is megvan, tehát látom a kettőből mi csattan le és ki. Hogy épp szerinted meg mi a reprezentatív az meg a legkevésbé sem érdekel, ha nem jobb a merítésed, mint az enyém akkor ezt still megnyertem
Megkérdezhetsz 100 embert nyugodtan arról, hogy miként állt xy bolt és márka a placcon 2010-ben és mondjuk ma. Majd utána arról, hogy mi kell ahhoz, hogy a jelenleg épp szakadékba rohanó emagnak mennyi melót kell majd abba rakni, hogy a piacteres baromságával és a support totális felszámolásával visszahozza a vásárlókat. Ez nagyot fog menni például, lehet nem most, csak adj neki időt, saját cégcsoporton belül láttam már elbukni egy bolthálózatot, mert sz@rtak magasra az emberekre.
Voltam olyan meetingen, ahol qrva nagy para volt, mert az egyik top3 gyártó olyan gané laptopokat prezentált céges környezetre, hogy hirtelen úgy beszakadt a céges megrendelés Magyarországon, hogy a nagy-nagy-nagy Lenovo vezérek vették kézbe a sztorit és olyan árat mondtak be a kövi flottára, olyan feltételekkel, hogy belekönnyeztek.
A 8-10 év mondjuk cuki, erősen keresem az ilyen korú cuccokat elektronikában ami működik, nagyjából 0-nál tartok. Kivétel a horror áras ultra prémium, munkára szánt cuccaim. De mondjuk ott meg 10 év meg 20 év garim is van.
Na szóval látsz dolgokat, elég rosszul, de nem ezen fogunk összeveszni. Akinek kevés az elmúlt időszak példatára arról, hogy miért nem kacérkodunk a témával, az nyomja nyugodtan. Mikor már látszik a dolog régen késő lesz. Újfent, ez tapasztalat
-
Tikakukac
titán
válasz
luciferc #27369 üzenetére
Meséld el nekem, aki szervizben is dolgozott és mai napig folyamatosan intézi egy cég összes létező elektronikai cuccának garis és garin túli eseményeit, hogy mit tudnak és kik és mennyire szűken látom a világot pls.
Pont jól látom és már értékesítős karrierem vége felé is igen szépen jöttek fel azon emberek, akiket véres-taknyosra szivattak egy munkaeszközzel garival és azzal kezdték, hogy jó, akkor lesz jó support és meglátjuk azon belül mit tudok venni
-
Tikakukac
titán
válasz
luciferc #27366 üzenetére
Itt valamit nagyon félreértettél. Itt sorozatos, durva sztorik pörögnek.
Csalódsz az LG-ben? Simán lehet. Csak amíg mennek az ilyen sztorik Samunál, tudod mi az LG megoldása a garira? 48 órán belül kaptam időpontot a helyszíni panelcserére. Bemondásra, még képet se kértek, telefon fel, cső, ez van, oks, viszik a panelt, add a címet és nézzünk időpontot.
Az, hogy itt valaha ilyen büntik legyenek meg embereket rakjanak el ilyen jogköröktől... na ne viccelj. Olyan pozikban lehetsz államigazgatásban is bűnlajstromok mellett, hogy ihaj, nem a multikat, főleg itthon a Samut fogják csesztetni
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
run4fun #27284 üzenetére
5-ből 5 hasonló sztorim az lett, hogy vigyem perre. Most épp az összes lábazati kövezés van a földön, mikor direkt mondtam, hogy hideg van, ne rakják már fel, mert nem marad majd rajta. Felrakták, mind lejött jóformán, ez volt 2 éve, hetente futunk össze a vállalkozóval, mindig van egy ígéret.
-
Tikakukac
titán
válasz
yericho800 #27267 üzenetére
Ha semmi sincs hozzá, az gyártói oldalról nagyon max SN-re lehet garis, amit meg megírsz nekik és megmondják. Ha mákod van menni fog saját költségedre, ha nem, akkor ez van.
-
Tikakukac
titán
válasz
Lackooo84 #27255 üzenetére
Telekomnál friss tapasztalat, hogy lazán újra is gyártanak egy SIM karit, ha elbénázták az átvevőt. Tehát futár ki kétszer, végre megértik mi a gond és a metódus az, hogy vissza oda, megsemmisítés, újragyártás, jó címmel küldés és aztán mindenki happy.
Ez a héten történt. Egy szerencsétlen nevet nem tudtak átírni a rendszerben
-
Tikakukac
titán
válasz
4Grider #27200 üzenetére
Lehet el vagyok tévedve, túl kevés időt töltöttem el akkor kiskerben és nagykerben
Az utcáról, te, mint xy cég ha bezuhansz első körben partnerré kell válnod. Ez az alap, addig senki sehova. Előtted van a CHS oldala. Hogyan rendelsz? Reg nélkül csak úgy? Meglepne
Én anno Dell és HP boltban csücsültem. A kukink is kötélre volt rakva, hogy mit és meddig és hogyan, különben a kövi hónaptól nem kellett azon agyalni, hogy mennyiért és mit kapunk. Vagy persze, lehetsz te 1-1 darabos vásárló, de azzal, hogy hogyan fogsz jó árat a polcra rakni, nem tudom, max akkor ha szereted a bukót.
Jelenleg az ötkerben, és te? Most, hogy ezt letudtuk, akkor jöhet a frappáns válasz arra, hogy miért tudja minden márka megoldani ezt a bonyolult kérdéskört garijegy nélkül 20 éve
-
Tikakukac
titán
válasz
4Grider #27187 üzenetére
Nyugodj meg, végy egy nagy levegőt és akkor gondold át.
Ha megvetted a hivatalos resellernél és leadod neki, ő hova küldi tovább?Akkor már kezded érteni miért teljesen felesleges ez a gari papír cica harc.
Mondjak jobbat? Rajtuk kívül senki sem csinálja ezt. Szerinted miért? Mert szeretetszolgálatok vagy mert a számlán szereplő céget be tudják azonosítani, hogy partnerük vagy sem? Legyen ez az 50 millás kérdés.
-
Tikakukac
titán
válasz
4Grider #27182 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mi van leírva és hova, ha én azt írom le, hogy holnaptól kezdve mindenki aki rám tekint, lóg 50k-val, az onnantól legit?
A jótállási jegyekkel anno kis túlzással hajókat hajtogattunk a boltban. Értelmezhetetlen volt már akkor is.
A fentiek közül egyik sem, szimplán a Samsung gari téren és support téren felénk istentelenül el van kanászodva. Van egy számla, rajta ki adta el, meg a cucc SN-je. Mi kell még? Egy rövid lista van ezekről, maximum 10 cég.
Most akkor mi ebben a bonyi?
-
Tikakukac
titán
válasz
FireKeeper #27177 üzenetére
Mondtam én, ez a 30 napos dolog veszettül sokat segített. Régen meg hónapokat hosszítottak...
-
Tikakukac
titán
válasz
FireKeeper #27175 üzenetére
Amúgy ez a legkönnyebb sztori. Nekem VGA volt így. Alza mondjuk rendesebb, mert ha ott lemegy a 30 nap automatice már írják is jóvá.
-
Tikakukac
titán
válasz
FireKeeper #27170 üzenetére
Márc 13 leadás, most április 25 van. Teljesen mindegy mit írtak a papírra, ez már régen pénzvisszás sztori
-
Tikakukac
titán
válasz
Lackooo84 #27162 üzenetére
Eközben a TV-d, telefonod, tableted, mosógéped, akármid pedig szépen néz rád vissza, hogy na és akkor a békéltető fog-e csörögni, filmet mutatni vagy kimosni, amíg megy a hercehurci.
MaxxDamage: Kívánok további hasonlókat, sajnos nem ez az általános, sőt, a garipapír körül Samsungéknál külön osztály van, akik csak azzal foglalkoznak, hogy minél többet szivassanak. Egészen komédia amit olykor csinálnak
-
Tikakukac
titán
Legyen 5 meg 7 év, szorgalmazom. De akkor ne legyen ám sírás, ha hirtelen minden ára duplázódik.
Kenyér remek példa, miért van annyi szemét albán pékség. Azért, mert még az ő áraikra is megy a sírás, hogy milyen drágák. Akkor hogyan maradna talpon egy olyan pékség, ahol nem szemét készül.
Lehet agyalni a dolgokon mi az ok és mi az okozat.
-
Tikakukac
titán
válasz
arcitec #27092 üzenetére
Nagy általánosítva írtam én is, hogy nagy általánosítva mindenki azt hiszi, hogy a 14 napos elállás alatt csőgázon és azt csinál amit akar. Sajnos vagy nem sajnos nem.
A fentit írtad nem én és ügye mit akartok ti újként eladni nekem?
Én semmit, pont az ügyfelek miatt már vagy 5 éve nem vagyok aktív a szakmában. A mondás pedig részemről is áll. A térképről lemennél ha megtudnád milyen szintig képesek a kedves vásárlók lemenni.A kirívó esetben biztosan igazam van, jogilag pedig úgy van, hogy erre vannak a kedves jogfinek, akik ezt ilyenkor szépen 25 ezer karakterben megírják és megkapja az ügyfél. Első körben van egy ÁSZF amit elfogadsz. Utána jön ez, amit nagyon-nagyon-nagyon magát tudatosnak gondoló ember már nem olvas el a 14 napos elállás második bekezdésében:
Azonban a fogyasztó számára csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használat biztosítja a jogszabály, az ezen mértéket meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért felel, tehát a vállalkozás nem köteles a termék teljes árát és a költségeket megtéríteni, ha a terméket a fogyasztó sérülten vagy hiányosan szolgáltatja vissza.
Pont ez van rá.
Szerintem ha tudod, hogy mire használta a 14 napban, ha nem, a kereskedő kockázata
a 14 nap. Ez van. Jobb helyeken max a visszatérő ez irányú csalókat szűrik.A kockázata, hogy nem veszi át és, hogy visszaküldi és harcolni is kell vele, igen. A vevőé pedig, hogy ha agyatlan, akkor bizony bukós lesz a sztori.
Jobb helyek is igencsak szépet buknak ezzel, mutatom akkor a következő szintet is.
Ismétlem, ez nem szeretetszolgálat -
Tikakukac
titán
válasz
arcitec #27088 üzenetére
És? Legalább letesztelte, tutira jól működik. Még is mi vásott el benne?
Jól működött, kellett neki egy 30 perc takarítás még, mert kicsit sok volt a csipszes ujjlenyomat, de amúgy full jól ment utólag is. Csak nyilván elfelejtette emberünk, hogy ez nem laptop bérlős cég és ez nem így megy
Egyébként is azt már csak is használtként lehet árulni, illetve bontott megjelöléssel.
Igen, ezért is szokott volt az lenni, hogy a kedves ügyfél marhára ismeri a jogait és a 14 napos elállást, akkor be szokott mutatkozni az is, hogy ez mivel jár.
Egyébként 10-ből 8 ügyfél megérti, hogy ha mindenkinek kibontunk egy adott gépből 1-et és aztán nem veszi meg, akkor 1 hét alatt lesz egy raktárnyi bontott meg használt gépünk, és be lehet csukni a boltot, mert egyes vasakon alapból van vagy 5-10k árrés. Pár óra működési idővel ezzel sosem volt, akinek meg full bontatlan kellett, nyilván lett rendelve.Mi itt a gond, no meg ha arról van szó a TV-vel is. Persze mert újként akarnák eladni.
Semmi gond nincs itt, max kicsit a buksiban kéne rendet tenni. Keverjük itt megint a jogom van és az azt csinálok amit csak akarok dolgokat. Nem így megy
Kereskedőnek akkor se higgyen senki, ha ló legel a sírján.
Annak az ügyfélnek se, aki úgy érzi, hogy ha kivesz 2 hét szabit akkor gyorsan kipörgeti az új GTA-t és akkor le van tudva a dolog, mert a végén visszaadja a gépet és majd akkor le van tudva a dolog.
Alig várom, hogy betérj egy szalonba átvenni az új autódat, gondolom azzal sem gond, ha elugrunk a haverokkal kicsit egy EU túrára, 7-8 ezer km meg pár sült kolompár a kárpitba masszírozva nem nagy valami, legalább megvan a bejáratás.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz
classic B #27085 üzenetére
Anno mennyi ilyen volt. Emberem megvette a gamer notit és nem vicc, 2 hét szabi alatt csak verette a lövöldét. Visszahozta 14. napon, 13x órával a gépben. Volt aztán harc
Ja igen, egyik barátunk tesója volt és mi is innen tudtuk meg, hogy nem bekapcsolva maradt véletlen, hanem pörgött nonstop a multi AAA címek hada.[ Szerkesztve ]
-
-
Tikakukac
titán
válasz
luciferc #27018 üzenetére
Az addig okay, én csak a kövi lépést mondom, ami egy nagy kövér nem lesz.
Anyám telója azért nem volt garis, karcmentesen, mert állítólag kiflibe volt hajtva a teló. Ha nem akkor építkeztem volna, kimegyek Budaörsre és megkérdezem a szervizes kollégákat, hogy mégis mi a f*** van amúgy velük.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
Tikakukac #26990 üzenetére
Na, a Mofém kiderítette, hogy nem az ügyfelet kéne emelt hangnemben számonkérni, hogy miért kér számon dolgokat, hanem házon belül kellene rendet rakni.
Nem küldték ki amit ki kellett volna küldeni. És erről ők mit sem tudtak odabent. De azt eléggé tudták, hogy a cserét már velem megbeszélték, holott amúgy nem.Kegyetlen brigád.
Most pedig jöhet a Ventil, na őket nem lehet elérni mailben és telefonon sem, ha te 300km-re vettél valamit Pesttől és akarsz valamit érvényesíteni, akkor ülj kocsiba vagy buszra és vonatra, mert ők beza nem válaszolnak
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
luciferc #26969 üzenetére
Kitalálom, nem dolgoztál még kiskerben
Ez a sztori annyira egyszerű, hogy el sem hinnéd.
Kötelesnek nem köteles eladni a bolt semmit. Egészen odáig ezzel semmi gond nincs, amíg nem igazolja vissza a terméket és nem csattogsz el érte. Ami idő. Ami pénz. Plusz mondom, visszaigazolt rendelés.
Ez számít, minden más csak töltelék.
-
Tikakukac
titán
válasz
inferno88 #26944 üzenetére
Hát jogilag pontosan ugyanaz lesz, hidd el, ebben dolgozom, 20 éve hallgatom a különfélébbnél érdekesebb sztorikat, most lengyelből hozattam rádiókat és azoknak a garija ki nem találod, csere. Csere, de a kifelé küldés ára egy horror, ergo szépen faragja le az árát a diffi, amennyiért inkább onnan vettük meg. És itt nincs fennakadás, mert amikor visszakapsz mondjuk egy laptopot egy random román szervizes papírral, hogy külső behatás érte és gari off, na olyankor indul a fejfájás. Hegyekben vannak ilyen sztorijaim.
80k-t spóroltál, most elmegy belőle egy tizes. Ez van. Neked kell állnod, nem nekik.
-
Tikakukac
titán
Tehát mondom:
Vettél egy Dell laptopot. 3 év gari után voltál 1 hónappal. Többnyire legariztuk, főleg ha volt évközi szervizben is.
Ez a méltányossági garizás.A te eseted elég fura. Nekem Gorenje mosógép volt úgy, hogy a gép típushibás volt, az ajtó lógott, de baromira. Nem cserélték. Hangos is volt. Ezt is lesajnálták. 40 email és nem tudom mennyi hívás meg 2 szervizlátogatás után az lett a vége, hogy ja, már nem garis. Mondtam nekik, hogy ez nem így megy ám. De építkezés közben pont ez hiányzott nekem, így ennyiben maradt.
Nagyjából gondold át merre van a te sztorid.
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
MaxxDamage #26809 üzenetére
Nepperek sem értik, hogy ügyfeleket nem lehet szavatossági jogaikról lemondatni, de úgy tűnik akkor az Alza sem, hogy mindegy mit ír a micsodájában, ez nem egy kupi, ahol olyan szabályokat hozol, amilyet csak akarsz
-
Tikakukac
titán
válasz
somnia #26753 üzenetére
Mármint arra áll meg a kellékszavatosság, hogy a proci "alap" órajele az összes magon más, mint a turbo órajelek x magokon?
Az átlag usernek ehhez semmit sem kell tuningolnia, mert ezt a proci magától csinálja. Mondok egy durvát, a 3GHz-et sem fixen tolja mind a 8 magra, hanem ha nem kell visszavesz.
Biztosan kell ezt a sztorit erőltetni amúgy?
-
Tikakukac
titán
válasz
tamikomac #26732 üzenetére
Egyik sem lesz hatásos. Ebből a boltból nem vásárolunk semmit, legendája van minden értékelési rendszerben évekre visszamenőleg. Itt volt az első hiba, a többi meg a rendszerbe van kódolva.
Lackooo84: Nem a Telekom külön állatfaj, hanem egyszerűen egy rakat boltban nem fognak tudni neked fizikailag sem adni pénzt, mert nincs miből. A Vodától sem kaphatsz vissza pénzt, mert nincs náluk se terminál, se pénztár.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz
4Grider #26711 üzenetére
Ebbe bele lehet menni, hogy ki mit és hogyan meg honnan, maradjunk annyiban, hogy épp eleget voltam kiskerben meg aztán nagyker-kisker kapcsolattartóként és annál nagyobb trágyadombot ami ebben az országban van IT eszközökben és azokkal kapcsolatos ügyintézésben nem nagyon van.
Most céges beszerre az Alza a tuti, most ott van a legnagyobb biztonság gariban. Régen Emag is ilyen volt, azóta ott is minden 1 év lett kb.
-
Tikakukac
titán
válasz
somnia #26695 üzenetére
Az eredeti kérdés ez volt:
Mivel lejárt a 14 napos elállási időm mit tudok tenni, hogy megkapjam a tartozékokat?
Így belinkelve a cuccot, jön akkor az én kérdésem:
Milyen tartozékokat szeretnél megkapni akkor? Lehet én vagyok béna, de akkor screenshotold ki az oldalról azokat a tartozékokat amiket leírnak, hogy megkapsz a gép mellé
-
-
Tikakukac
titán
válasz
somnia #26681 üzenetére
Én itt agyaltam rajta, hogy monitor, bill és egér meg valami dokkoló esetleg, külső adattárolók. Erre tápkábel.
Nos, adok egyet ha szeretnéd, van egy kaskával. Érdekesebb kérdés, hogy amúgy rendelésben ez ott van, hogy jár mellé xy vagy ezt te láttad és gondoltad valahonnan?
-
Tikakukac
titán
válasz
tamikomac #26632 üzenetére
A még nem, aztán már igen időt pont megéltem.
Az mindegy hogyan vitted vissza, ez nem a boltban akadt meg nálunk sem. Hanem a pénzügyön. Max 2 nap után nekünk is érdekünk volt visszarakni a cuccokat és elszámolni az eszközzel. Aki ül rajta, az mindig a pénzügy, az okok sora meg végtelen sok lehet
-
Tikakukac
titán
válasz
smore09 #26556 üzenetére
Na szóval a rengeteg körmondat és kása kerülgetés helyett írjuk már le: megvetted az újracsomizott karit egy jóféle árkedvezménnyel, nem jött be a dolog, de valahogy szeretnél mégis ennyiből patika kártyát.
Kicserélni nem fogják, felejtsd is el.
Javításra küldheted, abból pénzvissza lesz. Meg mindennel amivel próbálkozol pénzvissza lesz.
Gyártóval ha körbe tudod ezt hozni megoldható egy csere-javítás, de ami időt ebbe bele fogsz rakni, azt inkább töltsd a bárkiddel, ezt meg küldd vissza. Nem jött be, van ilyen.
-
Tikakukac
titán
válasz
Lackooo84 #26474 üzenetére
Sok vásárló nincs tisztában a kötelezettségeivel sem sajnos.
A "tetves" boltok vonják le szépen a károkat, tépett dobozokat és minden mást is.Volt ügyfél aki fel tucat laptopot rendelt meg 2 hét alatt és küldte vissza mindet. A végén jött a softbox és a kamera és minden karc és minden apró hiba ki lett ajánlva cserére, majd levonásra.
Élj a jogaiddal, de ne visszaélj. -
Tikakukac
titán
válasz
Lackooo84 #26439 üzenetére
Minimum 15-20 éves gyakorlatot kell akkor a földbe döngölni. Egy csecsemőnek minden vicc új, most már legalább tudhatod, hogy az a pár ezer ember aki itthon is dolgozik a javítóiparban azok többek között az eddigi garis telefonjaid lapját csinálták meg majd kapta vissza más garis csereként
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AliExpress tapasztalatok
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest