- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Milyen videókártyát?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eGPU tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
prannk
őstag
Hali. Valaki tud segíteni ps4 kontrollert beallítani pc hez ea fc 24 játékra?
Próbáltam ds4windows al. A jatékban a menüben összevissza lépked a játékban meg jó. Érdekes.
Akár teamviewerel is. -
M5Norbi
őstag
Sziasztok!
Némi segítséget kérnék.
Nézegettem több controllert PC mellé.
Nagyjából mindig oda lyukadok ki hogy vagy Xbox One vagy Dualsense.Xbox Controller:
Biztos jól műküdik PCvel. Régebben próbáltam ha jól rémlik egész kényelmes. Viszont fura az asszimetrikus elrendezés.
Illetve kb 26-28 ezer a PC adapteres. Persze nem használnám túl sűrűn lehet hogy szerencsésebb lenne a kábeles.
(Ebben az esetben lehet hogy egy Nacon Pro Compact is elég jó lenne)DualSense:
Jobbnak tűnik a formája. Összehasonlításokban jobbnak hozzák ki.
De hozzáteszem hogy még nem próbáltam.
Ehhez vagy BT adapter kell vagy kábel. Van input lag?
Illetve akinek van tényleg mókolni kell vele még vezetékes használatnál is? A ritka használat miatt itt is lehet hogy jobb megoldás.
Vagy valóban sokkal jobb?Előre is köszönöm!
-
Attix82
addikt
Üdv.
Van egy XBOX controllerem. (Esperanza EGG112K Wireless). Tökéletesen működik minden játékba. (Amibe nem azt Steammel indítom).
Viszont van egy olyan érdekes probléma, hogy a gépem meg van osztva több felhasználóra. Ha Microsoftos játék megy (Minecraft / Roblox), ha a másik megosztáson egy másik ablakra kattint az ember, akkor a controller megáll az MS játékokba. Addig amig vissza nem kattint az ember a játékra. Olyan mintha érzékelné, hogy egy másik ablak fut és a játék a háttérben van (Bill egér továbbra is működik a játékba) . Ezen lehet segíteni valahogy? Minden más nem MS játék nem produkálja.
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Megjött a GuliKit KingKong 2 Pro, még szokni kell a Logitech F310 után, de eddig elég jó.
Egy problémám lenne még csak 7-8 órát game-eltem vele és csak a SnowRunner-t próbáltam.
Olyat csinál, hogy 5-10 vagy 20+ percenként nem reagál semmire, lenyomok 1 billentyűt és azonnal megy tovább. Na ez mitől lehet? Most kipróbáltam kábelen is 30+ perc, ott nem volt most ilyen probléma.
Egy TP-Link UB500 bluetooth-os adaptert használok. -
Mantago
újonc
Sziasztok
Rendeltem egy ipega pg-9217b kontrollert. A következő a problémám velem. Párosítom a telefonnal, letöltöm az app-ot amit egy youtube videóban ajánlanak. Beállítok mindent amit kér. De amikor elibdítom a genshint egyszerűen a kontroller használatára csak össze visszaság van és nem reagál rá a játék. Próbáltam a beállításokat is módosítani, de semmi. Van valakinek ezzel tapasztalata?
Köszi
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Pár játék (pl.: rubber bandits) nem támogatja az olcsóbb gamepadom (esperanza warrior) és az után érdeklődnék, hogy melyik a legjobb gamepad emulátor pc-re win11 alá? -
Guitar14
senior tag
válasz
Itachi82
üzenetére
Hát ha annyit nem játszol kontrollerrel akkor simán jó az f310 de ha vez nélkülit akarsz akkor sima series kontroller is jó. Nem kell egyből drága elite-t venni.
Ha van valami indok hogy pont az elite kell akkor oké.Hozzáteszem ha vezeték nélkül akarod akkor kell vagy egy bluetooth vevő (az se mindegy milyen) vagy egy xbox wireless reciever.
-
Itachi82
aktív tag
Csá all!
Szerintetek megéri lecserélni a Logitech F310-et egy Microsoft Elite Series 2 Core Edition-re?
Verekedős, arcade autós és platformer játékokkal nyomom, semmi fps.
Mortal Kombat / SnowRunner / Wreckfest / Broforce, ezekkel játszom jelenleg gamepad-el.
Nyújtana annyival többet vagy felesleges lecserélni?
Teljesen jól működik az öreg, a vezeték nélküliség jól jönne, de csak azért nem cserélnék. -
darkrock
aktív tag
Sziasztok!
Stadia kontrollere van valakinek?
Milyen minőségű lehet egy DS4-hez, vagy XBOX kontrollerhez képest? -
Atla
senior tag
válasz
november
üzenetére
1.2. Több kontroler estén ajánlott az adapter,ami 8-at tud kezelni.A Bluetooth talán kettőt,de ez sem biztos,és elméletileg nem fog rezegni sem.
3. Bármilyen USB-c kábel az egyik végén ,a másik végén pedig,ha az eszköz amire dugod,szintén USB-c akkor lehet mindkét vége az.
Minél hosszabbat ajánlanék 2-3 méter akár,attól függ milyen messze használod. -
november
tag
válasz
chatran
üzenetére
Chatran és Viktor77 köszönöm hogy válaszoltatok a kérdéseimre!
Egyre jobban körvonalazódik hogy akkor az Xbox series x/s kontroller lesz a nyerő.
Még ezzel kapcsolatban eszembe jutott még pár kérdés.
1. Mennyire stabil BT-n a kapcsolat vagy érdemesebb az adapteres változatot beszerezni a pc-n való játékhoz? Megéri a felárat?
2. Lehet egyszerre pc-n kettő darab xbox series x/s kontrollert csatlakoztatni?
3. Milyen márkájú usb-c adatkábelt ajánlanátok hozzá? Nem láttam hogy hivatalosan külön árulnák. -
Viktor77
titán
válasz
november
üzenetére
1. Anyaghasználat fura. Nem mondanám rossznak, de kicsit meglepett, hogy ez a "híres" controller?
PS4-é is jobb, az 5-ét még nem fogtam.
2. Hibát nem tapasztaltam, nincs agyonhasználva, így még semmi gondom vele egyelőre.
3. Semmit. Bedugod, megy. Legalábbis a kábeles. Nyílván ha BT-n használod (lesz kis késés), kell külön eszköz. Inkább wifiset vegyél ha kábel nélkül használnád, ott nincs késés.
4. PS controllerekkel mókolni kell.
5. Ne keress szerintem másikat, főleg ne noname szarokat (Hama és társai). -
chatran
őstag
válasz
november
üzenetére
1. Jó minőségűnek mondanám. Logitech F510 és PS3, PS4 kontroller után. Talán a ravazok picit könnyebben járnak mint a Logi-nél, de hamar hozzá lehet szokni. Szerencsére nincs a kontrolleren ez a gumiszerű idővel leváló undorító bevonat. A hátlap kellemes, textúrázott teljesen jó kézben tartani.
2. Még csak kb egy hónapja használom, ennyi idő alatt szerencsére még nem jött elő semmi anomália. Reméljük valaki majd leírja a tapasztalatait, aki több éve ilyeneket használ.

Az analogókra tervezek venni valami sapikat, mert az F510-ről olyan 2 év után elkezdett leválni a gumis bevonat. Sajna ennek jóval kisebbnek tűnik az analóg karok feje mint a PS3, PS4, F510 kontroller-nek így még nem találtam olcsó megoldást erre.
Én csak kábellel használom, mert ha már úgyis a gép előtt ülök akkor nem zavar a kábel. Ami nekem fura volt, hogy a gép bekapcsolásakor rezzen egyet, és a windows betöltésekor nem aktív azonnal a kontroller, meg kell nyomni az xbox gombot, hogy bekapcsoljon.3. Szükséged lesz egy USB-C adatkábelre, hogy vezetékesen a géphez csatlakoztathasd. Ezen kívül van még a Bluetooth, de annak nagyobb az input lagja, valamint elem is kell majd a kontrollerbe. Van egy 3-ik csatklakoztatási lehetőség ami elvileg stabilabb, mint a bluetoth, ehhez külön vevőegységet kell venni vagy eleve olyan csomagot, aminek ez része.
4. Az Xbox kontrollert a MS csinálja, amely a Windows-okat is, ez alapján egyértelmű melyik ajánlottabb PC-s játékokhoz.
Sajna nincs PS5 kontrollerem így nem tudtam összehasonlítani, de azt mondják, hogy a PS5-tel mókolni kell, hogy menjen PC-n. 5. Logitech F510. De sajnos már nem lehet kapni. 7 évig használtam, mostanra adta csak meg magát a bal ravasz. Ha nem érdekel a rezgőfunkció, akkor az F310 is jó lehet ami kb feleannyi, mint az Xbox kontroller. Az F710-et nem ajánlom, csatlakozási bajai vannak és a rezgése is lepkefing.
-
november
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Van egy Lenovo Legion 7 notebookom és ahhoz szeretnék egy jó kontrollert.
Wifi: 802.11AX (2 x 2)
Bluetooth: 5.1Kicsit utána olvasva (itt a fórumon is) a Microsoft Xbox Series X/S kontrollerét ajánljátok egy windows-os pc-hez.
Viszont lenne pár kérdésem ezzel kapcsolatban:
1. Mennyire mínőségi anyaghasználat szempontjából?
2. Aki már hónapok óta használja észrevett valamilyen hibát? Mennyire kezdett el leamortizálódni?
3. Kell-e valamit mókolni hogy lehessen pc-n hasznáni vagy kibontom a dobozból és kész? Kell-e valamilyen kiegészítő a pc-s használathoz?
4. A PS5 Dualsense vagy az Xbox series x/s kontrollerét könyebb használni pc-n? Eseteleg minőség és funkciók szempontjából jobb-e a dualsense?
5. Van más kontroller amit ajánlanátok? -
Turist
tag
Sziasztok!
Sosem volt még kontrollerem, de néhány játékhoz amit kipróbálnék, most beszereznék egyet. (Dragon Ball, Mortal Kombat stb.) PC-hez kell.
Mi lehet a jó vétel? 20-30 ezer körül szánnék rá, de nem tudom mi az a kaegória ami már jobbnak számít.
Köszönöm
-
chatran
őstag
válasz
Pakmara
üzenetére
MInden Series xbox kontrollert lehet PC-vel használni. Az elsőhöz nincs USB C kábel viszont vannak benne elemek, a másodikhoz meg kábel jár elemek nélkül. Illetve talán egy hónapos ingyenes gamepass előfizetés. Ha kicsit visszaolvasol írtam egy rövid összefoglalót a kábelesről.
Mindkettőben van bluetooth, ezért kompatibilis iOS, Androiddal meg PC-vel is ha van bluetooth a gépben.
Jó választás első kontrollernek az xbox-os, maximálisan támogatott PC-n, működnek a rezgések is rendesen. Nem kell mókolni, mint a PS kontrollerekkel.
Ha ez lesz az első kontrollered, akkor nem is kell átszokni az asszimetrikus analóg karokra. Nekem még pár hét után is fura a sokéves PS kontrollerek után.
-
Pakmara
őstag
válasz
szaszpeti
üzenetére
Sziasztok!
Elöljáróban: Soha nem volt gamepadom. PC-hez szertnék egyet. A Kettő között mi az eltérés?
Annyit talán sikerült kihámozni, hogy az első (drágább) nem tartalmaz USB-C kábelt, kompatibilis IOS-el és PC-vel is. A másodikhoz van kábel, ott nincs IOS support. PC- kompatibilitást meg csak BT-vel írja. Azaz hiában van ehhez USB-C, azzal nem lehet PC-vel használni? Vagy most ezt nem értem.
Köszi, Pakmara
-
szaszpeti
csendes tag
Ami lemaradt , hogy dsx progi is fent van, az is érzékeli a kontit ,de akkor se akar semmi game alatt működni.
-
szaszpeti
csendes tag
Hello
Egy kis segítségre lenne szükségem
Adott egy ps5 dual sense kontroller , pc-n használva, majd egyszer csak játék közben leállt, kapcsolódva maradt, de nem reagált semmi gombra. Megpróbáltam usb csatlakozással is de kb mint ha nem is venné észre a rendszer hogy kábelre csatlakoztattam.
Steamen belül látja a rendszer és ott tesztelve minden gombot érzékel, majd steames játék alatt megint se kép se hang .... mi történt. Elvileg csatlakozva van win szerint ...
Próbáltam volna firmwaret frissíteni, de a program se érzékeli hogy csatlakoztatom kábellel a kontrollert... -
thomasrc
aktív tag
válasz
Guitar14
üzenetére
Én azt hittem, hogy a karnak cövek egyenesen kellene állnia, ha nem nyúlok hozzá, de ha tényleg normális az apró lötyögés, akkor megnyugodtam. Sajnos összehasonlítási alapom nincsen és a tesztek sem beszéltek erről, ezért volt kérdés. Az utolsó kontroller, amit a kezemben fogtam, az talán még a PS2 volt nagyon-nagyon-nagyon régen.
Egyébként eredetileg DualSense Edge-t gondoltam vásárolni, de a fellelhető vélemények mind azt sugallták, hogy anyagminőségben, ergonómiában és PC-s támogatásban az Elite Series 2 alatt van és csak featureökben tud többet mutatni, amit PC-n nem lehet kihasználni.
Esetleg van itt valaki, aki mindkét kontrollert használta már PC alatt és meg tudja ezt erősíteni? Tudom, hogy szubjektív, de kíváncsi lennék.
-
-
thomasrc
aktív tag
Sziasztok,
Xbox Series 2 controller. Gyárilag mindkét kar egy nagyon kicsit lötyög. Készítettem egy felvételt, hogy ebből mit lát a gamepad-tester.com:
https://drive.google.com/file/d/11m1CxRSc_r2X82cD44Lztn4GGrGPeq0v/view?usp=sharing
Kérdésem, hogy ez a mértékű lötyögés normális vagy hibás és küldjem vissza?
A videó elején én lötyögtetem ujjal, a videó végefelé pedig a levegőben rázogatom, látszódik belőle, hogy nem kell hozzáérni, hogy érzékeljen elmozdulást (a videó legvégén szándékosan térítem ki teljesen, az véletlenül bennemaradt a felvételben). -
chatran
őstag
Logitech F710 mint tengeralattjáró vezérlő.
Arra a célra biztosan jobb, mint PC-s játékokra.
A cikkben a beágyazott twitter videó utolsó perceiben jól látható a kontroller. -
chatran
őstag
Köszi, ezt megtaláltam én is.
Hát nincs olyan sok játék azért. Itt is csak azt érdemes nézni, ami zöld pipás, mert a csavarkulcsos jelűek valami xinput-os machinálást igényelnek. Ahogy olvastam ezáltal bukik a fő rezgés, csak a ravaszok maradnak pl a GTA5-nél így működik.A firmware-t érdemes frissíteni? Általában úgy vagyok a fw meg bios frissítésekkel, ha valami teljesen jól működik, akkor minek piszkálni.
Az analóg karokra érdemes sapit venni? Az F510-en kb 2 év után elkezdett lemállani a bevonat, de Aliról rendelt sapikkal ismét jók lettek. -
chatran
őstag
Át is vettem a konzolvilágtól rendelt Series kontrollert, USB c kábellel.
Kibontáskor kicsit gyanakodtam, hogy újracsomagoltat küldtek, de szerencsére van pár unboxing videó a YouTube-on, ami alapján, ez ilyen. Fura volt, hogy a mellékelt kábelen nem volt kötegelő és duracell-t sem mellékeltek. A videók alapján elem csak a kábel nélküli dobozokban van.Rádugtam a mellékelt 2,75 m-es kábellel a gépre, világított az Xbox logó, kiírta, hogy a kontroller telepítése folyamatban. Percek után sem történt semmi, nem írta ki a win, hogy az eszköz használatra kész. Ránéztem az eszközkezelőben, ott volt, így neki is álltam tesztelni. Az eszközök és nyomtatókban sem látszik, fura na.
A store-ból letöltött Game Controller Tester nevű programmal próbálkoztam, minden működött szépen. Teszteltem a rezgéseket, megfelelő erősségűek és a ravasz rezgések (impulse triggers) is jónak tűnnek. Már csak játékot kell találnom, ami ezt támogatja.
Indítottam egy Mafia3-at, hogy lássam, hogyan működik játék alatt. Az összehasonlítási alapom egy Logitech F510 rezgő gamepad. Annál sokkal finomabb és kényelmesebb szerkezet, jók a kontrolleren és a ravaszokon lévő textúrázások. Az analógok karok kicsinek tűnnek az F510 és a PS3,4 kontrollere után, de gyorsan hozzá lehet szokni. A rezgéseket is elégnek éreztem, kicsit talán gyengébb a Logihoz képest, de még pont elég.
Amit még szoknom kell az az analógok elhelyezése, a d pad-ra nehezebben talált rá az ujjam olyan másfél óra játék alatt.
Összességében elégedett vagyok, majd kiderül meddig fogja bírni, ezért is írtam ezt a kis beszámolót, hogy lássam mióta használom. A Logi kb 6-7 évig bírta, mostanában kezdett a bal ravasz elromlani.A kábelt elcseréltem az asszony másfél méteres Samsung kábelére mert a mellékelt hossza nem volt kényelmes a PC előtti játékhoz.
Ha most rendelném, lehet, hogy inkább az Alza-t választanám, mert ott 24 hó jótállást adnak.
-
akerbis
aktív tag
OK, eszközkezelőben csatlakoztattam, már jó.
-
akerbis
aktív tag
Spirit of Gamer WXGP-t vettem, 7ezerért. Elsőre jónak tűnik, csak FIFA alatt nem tudom beüzemelni. Nincs tippetek?
-
Atla
senior tag
válasz
chatran
üzenetére
Nem nehéz átszokni, de próbálkozhatsz PS kontrollerrel is, nekem tönkre ment a OneS gamepadom, és jelenleg Dualsense ps5 kontrollerrel játszom. Kisebb kompromisszumokkal lehet használni.
Persze ha nem akarsz ilyenekkel szórakozni akkor Xbox gamepadot vegyél.
Általában két motor van minden kontrollerben.
Az Xbox one óta van még kettő a ravaszoknak. Ezt nem minden játék támogatja, de pl. Tömb Raider legutóbbi 3 része, Forza horizon legutóbbi 3 része.
Erre az ötletre született meg a konkurencia Dualsense ps5 kontrollere ami hasonló, de egy picit fejlettebb verziója a ravasz motorjainak a kihasználására. -
Atla
senior tag
válasz
chatran
üzenetére
Egyértelmű,hogy microsoft Xbox gamepad.A rezgő ravaszokról még nem is esett diskurzus.
Alzában akciós most [link] Ehhez nem kapsz vevőegységet,de USB-C kábellal vagy Bluetooth dongléval tudod használni.
Amennyiben fontos,hogy vezeték nélkül gyári vevővel,/ wifi alapú/használd akkor jobban zsebbe kell nyúlni. [link] -
chatran
őstag
válasz
CsabaSteel
üzenetére
Dehogynem ér, ha ezt állítod, akkor gondolom nem sok olyan játékkal játszottál, ahol tökéletesen oldották meg a rezgést a játékokban. Vagy olyan játékokkal játszol, ahol ez a funkció semmi pluszt nem ad a játékélményhez, pl FIFA.
A legelső rezgős gamepad-em egy Logi Rumblepad 2 volt, ezzel vittem végig a Fahrenheit (Indigo Prophecy) játékot, amely a zenével tökéletes harmóniában alkalmazta a rezgést. Rögtön a játék elején, amikor főhősünk ledöf a WC-ben egy random embert, ahogy lecsap a késsel a kontrolleren szinte éreztem a döfések súlyát. Később a qte eventeknél is nagy segítség volt.
Vagy egy közelmúltbeli példa a Hellblade. Ezt F510-tel vittem végig. Ebben elég sok logikai feladvány van, amikor már közeledsz a megoldáshoz, akkor a kontroller rezgésekkel segít. Vagy mikor a játékban egy teljesen sötét barlangból kell kijutni és csak a szélfuvallat segít merre kell menni, ezt is nagyon jól adja vissza a rezgés.
Gta5 esetén is jó, amikor lemész a fűre, jelez a kontroller. A kisebb fegyvereknél finomabb, nagyobbaknál erőteljes a visszacsatolás.Az F310-ben nincs rezgés. Az F710-ben van, de sajnos lepkefing az erőssége játékokban. Nem jöttem rá, hogy ez miért van, mert megnyomva a rezgés gombot ugyanolyan az erőssége, mint az F510-é. Talán az elemkímélés miatt visszavették, olvastam mintha valami ilyesmit külföldi fórumokon.
Köszi a gamepad ajánlást, de nem tudom elképzelni, hogy ezt valaha is megvenném. Eléggé régi modell, a kidolgozása is gagyinak tűnik, meg manapság az Xbox kontrollereké a legszélesebb támogatottság.
Valószínűleg az itt a fórumban is ajánlott PowerA vezetékes Xbox kontrollert választom majd, ha nem sikerül megoldanom az F510-esem ravasz problémáját.
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz
chatran
üzenetére
Szerintem az a rezgő amit írtál nem ér annyit, hogy most a játékba azt érezd, hogy amikor nekimèsz valaminek és rezeg tök felesleges fícsör szerintem de te tudod. Nekem van mind kettő Logitech f310 és f710 és nem tudtam használni egy csomó játékba egyiket sem. SteelSeries evvel szemben minden játékhoz tökéletes.
-
chatran
őstag
válasz
CsabaSteel
üzenetére
Nézegettem ezeket a SteelSeries gamepad-okat, de egyiken sem találtam rumble, rezgő funkciót. Enélkül meg annyi pénzt nem érnek.
Kezd tönkremenni szegény F510-esem, a bal ravasz akkor is benyomást érzékel, ha fel van engedve. Egyelőre nem találtam megoldást a javítására. A vezeték nélküli változata az F710 nagyon nem jött be. -
balu.sch
csendes újonc
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni.
Szeretnék vásárolni a laptopomhoz (dell m6800) egy eredeti Microsoft kontrollert, de nem tudom, melyiket lenne érdemes megvennem.
Sajnos nagyon nem értek hozzá, igy nem tudom, hogy ezek még elemmel működnek, vagy tölteni kell őket usb ről, és ha igen , akkor milyen kábel kell hozzá?
Win 10 et használok, a laptopomon van Bluetooth, az egyből fel fogja ismerni?
Ultimate pass felhőn keresztül játszanék, és oda kell elvileg egy ilyen...Kérlek akár privátban is ajánljatok típust olyan 25 ezer forintig.
köszönöm előre is a segítségeket!
-
akerbis
aktív tag
Ahogy olvasom Xbox kontrollert kell vennem Windowshoz. Konkrétan tudtok ajánlani típust? Ami esetleg nem gyári Microsoft de jó minőségű? Árban valami barátot, de jót.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
Guitar14
üzenetére
“ Használtál már Series vagy BT-s One kontrollert hosszútávon PC-n?”
Szted?
[link] ,[link] + egy Sony…
Ezek közül az összes Xbox kontroller full kompatibilis a PC-vel és az összes játékkal és a Sony a szenvedős mert hozzá kell egy külön program és a stabilitása sem ér fel az Xbox-al szemben - arrol nem is beszélve ,hogy a Sony még rezegni sem rezeg PC-n.PC:
Windows rendszert a Microsoft adja ki ahogyan az Xbox kontrollereket is ,és ezzel le is lehetne zárni a topikot sokadjára ,hogy milyen joy t érdemes vásárolni egy Windows-os géphez.
Kábeles kell?
Az uj kiadásokhoz egy usb c kábel ,One kiadásokhoz meg egy microusb és ennyi. -
spleenszuru
őstag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Nincs, átnéztem már mindent.
Amúgy mióta fent van az asus driver is, igazából csak a Forza H 5 dobta el egyszer, ha belegondolok, az is 1-2 másodpercre.
Próbáltam a sticket USB2 és 3 csatiban is, nincs változás, meg amúgyis 2.0 "színű" maga a stick.Simán eszközként van amúgy párosítva, ahogy írod.
-
zsiz
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nekem egy random kínai, AliExpress-es noname BT stick van a gépbe dugva (ráadásul Win11). Semmi gond nem szokott lenni vele. Mondjuk One kontrollerem van. Párosítás simán ment, újracsatlakozás minden alkalommal szintén gond nélkül. A jelet pedig sose dobja el.
-
Guitar14
senior tag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Használtál már Series vagy BT-s One kontrollert hosszútávon PC-n?
Kíváncsi lennék a véleményedre. Mindkettő vezetékesbe jó igazán és az egyik tud BT-t megbízhatatlanul a másik meg nem tud BT-t.Eredeti Microsoft kontrollerem vannak és szeretem őket, de ezek az újabbak megbízhatósága valami borzasztó. (ez igaz minden 1st party kontrollerre már manapság)
PDP-ből és PowerA-ból is van olcsóbb darab amik nem ilyen "giccsesek" de a kérdést feltevő a drágábbakat választotta egyéni preferencia szerint.Tasunkó:
Sajnos ennél nagyobb a gond, kontroller BT-modul szinten elvileg. Ahogy leírta ezt spleenszuru egyből utánaolvastam és elvileg az MS annyira nem erőlteti a BT-s kompatibilitást, hogy legyen kereslet a Stick-ekre is. Még a One-os BT nélküli korszakban okkal volt stick, de mostanában nem lenne értelme, mégis lehet egybe kapni. Valószínű oka van.
Ahogy olvastam megoldhatatlan ha a firmware frissítéssel se jobb + Android-on is vannak gondok. Ez sajnos kicsit az Xbox-ra vall. One-ra ha beugsz valami 3.0-ás USB-t (főleg hátra) akkor az sokszor előfordul, hogy pont olyan frekin van mint a WiFi modul a gépbe és interferencia keletkezik így ledobálja a WiFi-t. Nem tartom kizártnak, hogy valami hasonló játszódik a kontrollerbe is. -
Tasunkó
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Nincs valami az energiagazdálkodás beállításokban , ami ledobja? Nekem a DS4-t sose dobja le. Bluetooth eszközként párosítsd, ha esetleg felismerné alapból mert vannak a Windows-nak Xbox game bar meg mindenféle Xbox appjai, esetleg azokat töröld, nem kavarnak-e be.
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
KisApám
üzenetére
Most komolyan ,1500ft.-al drágább egy normális eredeti Controller (ez pont használt de a 12 hónap garancia akkor is jár ha már ekkora a szegénység).
ITT egy új ami kemény 1800ft.-al drágább.Vicces amit leműveltek ezekkel az utángyártott hülyeségekkel.
-
KisApám
addikt
válasz
Guitar14
üzenetére
Melyiket ajánlanád?
1) PDP Xbox Series X (049-012-EU)
2) PowerA Enhanced Wired Controller Spectra InfinityKöszönöm!
-
Kókuszdió
nagyúr
válasz
spleenszuru
üzenetére
Az igazi ,mikor xbox vezeték nélküli adapterrel használja őket az ember ,soha nem dobja el a jelet és mindig stabil.
Szerencsére anno még Xbox Controller + Adapter gyári duót vettem és azóta az összes Xbox Controller tökéletesen működik vele.Bluetooth sajnos nem az igazi valóban ,érdemeas beszerezni egy ilyen adaptert ha van olcsón használtan vagy vlmelyik boltban.
-
spleenszuru
őstag
válasz
Guitar14
üzenetére
Kissé bánom, hogy nem a stickes verziót vettem emiatt, mert magában a stick kb. alig van pár helyen, ráadásul irreálisan drága, kivéve emag, de ott kommentek alapján kétséges a származása.
Lehet majd pár hónap múlva megveszem a stick+kontrollert, mert a megvett green mellett egy régi, még micro USB-s van itthon, ami lehet, hamarosan úgyis megadja magát.

Vettem egy Bigben 3m kábelt is azért, hogyha nagyon zavarna a szakadozás, vagy épp elfelejtem tölteni az akkukat (bár az nálam kb. lehetetlen
), legyen B terv. -
Guitar14
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Köszi a visszajelzést! Akkor ezt elraktározom a fejemben későbbre ha kerülne még be ezzel kapcsolatban kérdés.
Sajnos továbbra is válogatós akkor a kontroller BT ügyben. Nekem 2 vevőm is van otthon viszont PC-n nem használok kontrollert csak konzolhoz. De ha változik, mindenképpen megnyüstölöm BT alatt, hogy én is próbálgasssam milyen.Mert így most akkor nem bártan ajánlgatom wireless adapter nélküli BT módra az eredeti kontrollert.
-
spleenszuru
őstag
válasz
Guitar14
üzenetére
Szia!
Múltkor te segítettél nekem is.
Végül BT-vel használom az Xbox kontrollert amit vettem, és az a tapasztalatom, hogy a párosítással a világon semmi gond nincs, kb. 1 másodperc, viszont, néha-néha sajnos eldobja a kapcsolatot játék közben, 1-3 másodpercre.
Pedig a hivatalos, ASUS drivert is feltelepítettem hozzá.
(ASUS driver előtt kb. 5 percenként eldobta a kapcsolatot)A kontroller a legfrissebb firmwaren van.
Ez a stickem van, plusz Windows 10:
ASUS USB-BT500 -
Guitar14
senior tag
válasz
KisApám
üzenetére
Xbox-layout-ot ajánlom a játékkompatibilitás miatt.
Ár szerint növekvőbe:
Trust GXT 540 (vezetékes)
Trust GXT 545 (vez. nélküli)
PowerA Xbox Kontroller (vezetékes)
PDP Xbox Kontroller (vezetékes)
Microsoft Xbox Series Kontroller
(Bluetooth vevőd ha van akkor vez. nélküli, de kábbellel is megy)
Microsoft Xbox Series Kontroller + Wireless Adapter
(Vezeték nélküli vevő van hozzá, azzal vezeték nélkülivel megy és kábellel is, így nem kell BT vevő neked)Azt vedd amekkora kereted van rá. De ne csak egy játékba gondolkoz, később is sok játékhoz jól jöhet majd. Ha nem zavar a vezeték akkor a PDP/PowerA kontrollert ajánlom. Ha zavar a vezeték akkor olcsón a Trust 545-öt vagy az Xbox Series kontrollert adapter nélkül (elvileg BT-vel is elég jó már, csak a párosítás nehézkes néha-néha)
-
KisApám
addikt
PC-hez kellene egy jó GamePad (pl. a STAR WARS Jedi - Fallen Order™-t játszanám vele)
Tudnátok ajánlani egy jót?
Köszönöm! -
I02S3F
addikt
válasz
WolfiMusic
üzenetére
Sajnáljom!

-
WolfiMusic
csendes tag
válasz
Kókuszdió
üzenetére
Bár a 2k felár nem tartalmazza az adaptert, az már inkább a 24000 HUF-tól tartozék, legalább is alzánál. Ez a vacak, ami amúgy tök jó lenne és a vacak jelzőt csak a második szívás miatt, indulatból teszem hozzá, pedig körül-belül 16000 HUF-ba került.
Igen, megéri az a felár, mert már a második vissza küldését intézem.
Köszönöm válaszod, így fogok tenni, csak azért mégis bosszantó, hogy már másodjára teszem meg ugyan azt a kört. -
Kókuszdió
nagyúr
válasz
WolfiMusic
üzenetére
2k a különbség egy xbox series x normális controller-hez képest.
Küld vissza ha még teheted , -
WolfiMusic
csendes tag
Sziasztok!
Már a második Logitech F710-el szívok. Első rendelés Emag-ról történt, a második alzáról, egyiknél sem volt az extenderen kívül más tartozék a csomagban. Vevőegység nélkül pedig nem tudom csatlakoztatni a kontrollert. Más is járt így? Esetleg valakinek elfekvőben egy olcsón? Vagy amúgy én vagyok félre informálva és alapból nem tartozék?
Köszi a választ. -
spleenszuru
őstag
Végül megvettem a menő velocity greent, csak kontrollert, szóval se kábel, se vevő, BT-n használom majd.
(Plusz egy csomag 1100 mAh venom akkut)Viszont az üzletben mondta a srác, hogy regelni kell az eszközt valahogy az Xbox felületen, ha gariztatni akarok, noob módon nem kérdeztem vissza, gondoltam easy, de az Istennek sem találok ilyet a Microsoft-Xbox felületen.
Tudnátok segíteni, mégis hol tudom regelni a kontrollerem?
Nincs Xboxom amúgy, PC-hez vettem az eszközt.Köszi előre is.
-
Guitar14
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Igen, úgy tudom csak feketét adnak el stick-kel együtt jó áron.
Többi színbe csak külön-külön veheted meg, de akkor elég drága az adapter.
Én azt mondom ha színeset szeretnél, akkor vedd azt bátran és használt BT-vel. Hisz olcsóbb mindegy adapteres fekete, lassan kitapasztalod mi a menete a BT-s csatlakoztatásnak és utána boldogan használod.
Néztem a stick-edet, valóban 5.0-ás. Én régebbi olcsó bluetooth-os stick-ekkel használtam csak azokkal voltak néha problémák a csatlakoztatáskor de a tiéddel lehet már nem lesz a korszerűsége és a minősége miatt. -
Tasunkó
őstag
válasz
spleenszuru
üzenetére
próbáld ki az 5 ös ASUS sticket, nekem Bt kínai stickkel az xbox, playstation DS4- stabil mint a betonozott atom. A párosítás az user oldalú nehézség, tehát első körben, vagy második 3.-ban sikerül, viszont a cstalakozásokhoz már nem kell semmi.
-
Guitar14
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Igen ahhoz jár a stick is.

Random type-C kábel is jó. Teljesen általános, semmi extrát nem kér. -
spleenszuru
őstag
válasz
Guitar14
üzenetére
Köszönöm szépen

Miután megírtam ezt, nézegettem tovább.
Tehát ha ezt veszem akkor jön vele az a bizonyos brutál stabil stick is?
Kábel ehhez nem jár ugyan, egy random type-c - type-c kábel is jó, vagy muszáj Xbox kábelt venni?Van amúgy egy BT 5.0 Asus stick a gépemben, de ha amit most linkeltem úgy van, ahogy írtad, azt még megéri nekem.
-
Guitar14
senior tag
válasz
spleenszuru
üzenetére
Több megoldás van csatlakoztatásra:
gyári Xbox USB stick (Xbox Wireless technológiát használ), azzal brutál stabil.
bluetooth (ha nincs a gépedben akkor BT-s stick-kel) Össze lehet párosítani. Én tapasztalataim alapján a párosítás néha nem megy elsőre de ha összecsatlakoztak akkor minden jól működik.
kábel, van a kontrolleren type-C csatlakozó is, össze is lehet dugni a géppel és kábelesen működik, elem nélkül.Tölhető akkut is tudsz venni hozzá, de hidd el: jobb az az elemes megoldás. Tehetsz bele alkálit vagy tölhető elemet is és nincs az, ha évek során meghal a beépítet akku akkor megy a fejvakarás, hogy honnan szerzel specifikus akkut és hogyan szeded szét a kontrollert.

Esetleg ha olcsóbbat akarsz kezdésnek még ajánlok egy Trust GXT 545 Yula kontrollert. Vezeték nélküli, van hozzá stick és a gombkiosztás Xbox-os, tehát nem lesz gond vele a kompatibilitást illetően.
Vagy vezetékesbe még nagyon jó vétel a: PDP vagy a PowerA (kb 1/1 ugyan az a kontroller mint amit néztél csak vezetékesbe és olcsóbban) Szerintem minőségben is ugyan úgy megállja a helyét mindkettő, hisz az újabb Xbox kontrollerek se sokszor hosszú életűek sajnos. -
spleenszuru
őstag
Sziasztok!
PC-hez szeretnék vezetéknélküli kontrollert, főleg autós játékokhoz.
Ez az árukeresős TOP 2 jó lehet nekem, vagy nézni kellene valami komolyabbat?
Bár ahogy nézem, az USB sticket ehhez pl. külön kell megvenni... Nice.Az sem lenne baj, ha van olyan, ami nem elemes, hanem pl. tölthető akkus.
Nem adok meg árat, sose volt kontrollerem, így nem vagyok képben.
Köszönöm.
-
I02S3F
addikt
válasz
CsabaSteel
üzenetére
Szuper! Végül feladtad az f710 probléma megoldását gondolom!
-
I02S3F
addikt
Ódákat szeretnék zengeni! Marha jó gamepad-el játszani! Oké! Vannak játékok, amikkel egyáltalán nem lehet, van amivel lehet technikailag, de nem szuper és van, amivel jól lehet!
Teljesen más élmény, mint a bill + egér kombó!
Ráadásul húgomtól kaptam egy 80 centis tv-t. Akartam ps-t venni, de így csak technikai értelemben nincs ps-em. Élményre megvan!
-
Tasunkó
őstag
válasz
katokacaj
üzenetére
Nem ismert tipusú kontroller, de ha az alaplapi a számítógép hátuljáról ment, akkor volt olyan hogy kijöttem a takarásból ugyanabban a szobában, 3 méteren belül, de volt dongle-m és előre tettem, hogy jobban rálásson. Persze lehet hogy az xboxos erősebb, vagy vannak eltérések. Esetleg egy usb hoszabbítón keresztül a donglet lejjebb vezeted, de így hogy fölötte lesz, nehéz megmondani.
-
katokacaj
tag
Sziasztok!
Egy (mondjuk ilyen) wireless bluetooth gamepadnek mekkora lehet a hatótávja?
Kicsit macerás a helyzet, kicsi lakásban élünk és a galérián van a pc, de a nagy tv lent van, és már hónapok óta nyűglődök, hogy ki akarom rakni a képet a tv-re és úgy játszani (rá jöttem, hogy fekve jobban szeretek)

Szerintem egy 7-8 méter biztos lesz közöttük és a PC az emeleten lesz, szóval nem vagyok benne biztos, hogy venné rendesen a jelet a földszintről.
Van valakinek tapasztalata mekkora hatótávig érdemes ezen gondolkozni vagy felejtsem el?
(Beton meg ilyen mindenféle leárnyékoló fal nem lesz közöttük, fa és osb lap van csak) -
I02S3F
addikt
Sziasztok!
Vennék olcsó gamepad-em hordozásához pici zsákot! Láttam kontroller táskát, de félek, hogy nem férne bele a gamepad-em vezetéke, ugyanis ez vezetékes!
Valami keresőszót, terméknevet tudtok ajánlani?
Logitech f310.
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Series X kontrollert rádugom USB kábellel WIN 11 PC-re rezzen egyet, majd bekapcsolom, párosítaná magát, de nem történik semmi.
Se eszközkezelő, se Xbox Accessories app se sehol nem jelenik meg.
Ezt több kontrollerel is eljátsza.
Már mindenféle megoldást próbáltam amit felleltem a NET-en, de nem megy.
Van megoldás?
-
lm83
őstag
Húha, sok kérdés egyszerre

Egy sima hama urage gamepad amivel gond van.
Steames igen.
Most kezdtük lego jurassic word játékot és egyszerűen mindig magától balra megy a karakter...
Másik legó játékban, star wars-ok, harry potterek, nincs ilyen probléma.Próbáltam rákeresni "lego jurassic world gamepad drift" kifejezésre, de nem sikerült megoldásra rátalálni.
-
I02S3F
addikt
Akkor azt kellene állítani, hogy driftel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyra fordítva a szót! Ha steames a játék, akkor érdemes lenne a fórum részét meglátogatni hasonló bejegyzésért.
A gamepadod nem több profillal dolgozik? Ha igen, akkor érdemes lenne profilt változtatni.
Ha van lehetőséged a játékot egy másik gépre is feltenni, akkor érdemes lenne ott is letesztelni!
Esetleg a készítőknek nem tudsz írni?
A mai digitális átuházak idejében gondolom a patch a legfrissebb, ugye?
-
lm83
őstag
Sziasztok,
Gamepad ha csak egy játékban driftel, akkor mit kellene állítani?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- CES 2026: jön az AMD CES előadása és az NVIDIA GeForce ON
- Oakley topic
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB ASUS TUF GT301 GIGABYTE 750W
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

A videó elején én lötyögtetem ujjal, a videó végefelé pedig a levegőben rázogatom, látszódik belőle, hogy nem kell hozzáérni, hogy érzékeljen elmozdulást (a videó legvégén szándékosan térítem ki teljesen, az véletlenül bennemaradt a felvételben).
), legyen B terv.