- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
Damil
csendes tag
Köszi a segítséget! Akkor ebből egy 4670-es lesz. De akkor nem értem miért raknak az ilyen lapokra integrált videókártyát. Tiszta felesleges. Néztem az alaplappiacot, olyan alaplapot meg alig lehet venni amin ne lenne integrált videókártya.
Off: jaja, eltaláltad, GAMF kar HB koli, de az már rágen volt (kb.1 éve
), de én nem tudom Te ki vagy, az e-mail címed nem olyan árulkodó
-
methyl
tag
A hybrid crossfire-el kapcsolatban még nem végeztem méreseket. Sajna még csak RAM tesztre volt időm.
Amúgy az AHCI üzemmód bekapcsolása Vista 64bit install után csak regedit-es turkálással megoldható, vagy ha átkapcsolom BIOS-ban, akkor a Vista érzékeli egyből és ugyanúgy be-bootol?
Végül is nem azért, hiszek nektek hogy nem gyorsabb a IDE-emulációs módnál... csak úgy kérdeztem.
-
Dagaddt
aktív tag
Akkor az miért lehet, hogy nálam nem megy?
Mostanra rájöttem, hogy nem az a gond, hogy nincs bekapcsolva az integrált VGA mert már vettem egy 3450est és azzal sem megy minden áram alatt van meg pörög de még a Nyitó kép meg BIOS meg semmi sem jelenik meg a monitoron!
Nulla! Ilyenkor mi van???
Szar a lap? vagy mi?
Hogy próbálkozzak úgy, hogy semmi sincs rádugva csak egy memóriamodul benne és kész és akkor csak a memória vagy a a proc vagy a lap lehet a ludas! Ja vagy a táp!
ÁÁÁ ez így is sok!Hogy derítem ki mi a baj?
Segítsetek!
-
methyl
tag
köszi az info-t a hcf-ről. Van egy HD 2400-esem is, akkor lehet hogy azzal jobb teljesítményt érek el hcf-ben, mint ha alapban a HD 4350-t használom single módban?
bár nem hinném hogy nagy különbség lenne.
Még egy kérdés, szerintetek ha a SATA vinyót native IDE módba állítom a BIOSban, akkor is meg marad a teljesítménye.... használja vajon a NCQ-ját a SATA vinyónak?
csak azért kérdezem hogy nem-e gáz e a native IDE emuláció SATA meghajtóknál?köszi
-
hubman
csendes tag
Most ez lehet hülye kérdés lesz, de megkérdezem:
Ha szinte semmilyen jelentős különbség nincs a két lap között, akkor mitől van az, hogy nem csak egy lapot adtak ki hanem kettőt? Röviden le tudnád írni nekem a BIOS frissítés szabályos működését. (hogyan a legbiztonságosabb és legjobb?)
Amúgy Neked személy szerint milyen tapasztalataid vannak a lapról?
-
szki
őstag
Én is frissítettem (F2-re, mert a 78GPM SidePortos lap). Pár egyszerű új menü előjött.
Annyit vettem még észre, hogy a RAM nem szereti annyira a 900 MHz-et 444-12-ben most.
Az alaplap biosba beépített IGP biosát nem frissítették 2008.03. hó óta. Bár lehet nem is kell.Az tetszik, hogy a bios beállításokat már HDD-re v. USB-re is el lehet menteni (Bios kezdőképernyő F11 gomb).
Frissítés után csináltál "load opt. def"-ot? Így próbálj meg egy újraindítást. Ha minden oké, akkor be kell állítani a korábbi értékeket (RAM, feszek, szorzó, stb)
ocsesz: Áprilistól jönnek a DDR3-at/AM3-et is támogató procik (de AM2+ lapba is belemennek). Ezek között lesz alacsony TDP-s is.
-
kovy79
őstag
Köszi mindkettőtöknek, a bios frissítés segített.
Újraindítottam a gépet, bekapcsoltam az ET5-öt és minden oké.
Hogy a gránátba adhatták ki ilyen fos bios-szal?
Amúgy van ötlete vkinek, h lehet e a system fan-t is szabályozni valami egyszerű módszerrel (tudom, egy 5,25-ös szabályzóval igen, de az most nem egyszerű)?Mod: ha Debrecenben jártok, szóljatok!
-
zodo
nagyúr
Köszönöm. Sajna már nincs meg ,pont a táp miatt,mai gamer konfignak kevés a lap,de irodai szintet viszont bőven átlépte. Nézzegettem a Shuttle tápokat amik szóba jöhetnek,de annyi pénz nincs a világon és ismét lehet barkácsolni.Bővítőkártya: pci riser van a házban egy slotból alakít kettőre,de akkor a pci-e csak low profile méretű lehet.Bátrabb tervemim között szerepelt egy hd 4670 kari beszerzése ,szerintem akkor lett volna ízgi a 185 wattos táp mit is bír kérdés.Meg is rendeltem (Dreamcomp) a pci-e risert aug. 25-én és még nem ért ide. De ez már nagyon off ,sok sikert a leendő small gépedhez.
-
zodo
nagyúr
HP Compaq d530 Small Form Factor Desktop PC
Itt a PH-n vettem Sergio's-nál komplett gépként.
Nem tudom merre felé laksz így ajánlom még Bordoi kereskedését , árul üres Hp házakat. -
ISZOLE
senior tag
1. Miért? Ha jól értem akkor a crossfire arról szól, hogy egy videokártya dolgozik (amelyiken a monitor van) és a másik besegít neki. Ezen az alapon a gyorsabb 3470-re kell kötni a monitort. A hybridnél azért merül fel a kérdés mert nem két egyforma GPU dolgozik.
2. Olvastam valahol olyasmit, hogy ha a két GPU különböző órajellel megy akkor a gyorsabbnak várnia kell a lassabbikra. Mindkét GPU órajele állítható, a 3470-nek a memória órajele is. (Tudom, hogy a szintetikus tesztek semmit se érnek de más módszert nem tudok annak ellenőrzésére, hogy mi történik ha változtatok valamit. Mint írtam olyant is láttam amikor kikapcsolt HCF mellett a 3DMark05 több pontot adott mint bekapcsolt HCF esetén, ezért merült fel a kérdés.)
3. Ha a monitor a 3470-re van kötve és az alaplapi HDMI-re kötött TV-t engedélyezni akarom akkor azonnal letiltja a crossfire-t. -
gtasystem
őstag
kezdek rájönni hogy ez az alaplap tényleg nagyon pipec..
a négymonitort nem tudom ki használja max a brokerek..nem igazán tudom mire jó ha 4 monitor van a gépemen de biztos jó lehet..
gondolom úgy működik hogy két kimenetem van alapból, egy normál meg egy HD, és ha veszek egy videokártyát azon is lesz kettő és az 4..
én az integráltat biosban 750mhz-re tettem mivel az volt a tesztben de nem igazán tetszett neki vagy én csináltam valamit rosszul (színek elmosódtak) úgyhogy visszaállítottam 500-ra.
amit viszont nem értek hogy állandóan 700mb-ot jelez ramnak (pl: company of heroes és nagyon örül) pedig csak 512mb a maximum a biosban. szóval még nem tiszta a kép..
-
csuccso
tag
-
zodo
nagyúr
Csak úgy, hátha érdekel vagy esetleg másokat.
Nem sok jót ígértek odaát,a tápal kapcsolatban, ezért gondoltam bátraké a szerencse alapon leteszteltem.
Végeredmény: Gyári compaq táp tökéletessen ellátja a feladatát.
Mindenkinek csak ajánlani tudom akinek megfelel az integrált vga által nyújtott teljesítmény és matx méretű desktop gépet szeretne építeni.*
( *csak barkácsolóknak,mert a Hp D530-as ház alaplaptálcáján kicsit kell melózni )
Mégegyszer köszönöm a segítséget. -
Daavids
csendes tag
És a rendes karimnak nincs biosza?(MSI nx8800gt)
1. 3Gb Kingmax DDRII 800Mhz ramom van(2x512Mb+2x1Gb).És így vannak berakva:http://kepfeltoltes.hu/view/080713/5357796632_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez a másik lapomban Dual Channelben ment.Ebben csak singleben megy.Miért?
2.Ha 2Gb-t ramot rakok be akkor a vista a ramra 5.8 pontot ad.Ha 3Gb-ot akkor 5.3 pontot.Miért? -
ceptor66
csendes tag
köszi, ez egy pöppet magas volt, de amit kiszűrtem belőle:
"Itt érdemes megjegyezni, hogy vannak ugyanakkor olyan alaplapok is, ahol a PWM-es szabályzás megvalósítható PWM-es ventilátor nélkül is. Csodák persze nincsenek, maximum egy kis csalafintaság, ám ezt megbocsájthatjuk a gyártóknak. Ezekben az esetekben egyértelmű, hogy az alaplap gyártója a szabályzáshoz elengedhetetlen komponenseket az alaplapon helyezte el, a ventilátor pedig a már szabályozott feszültséget kapja meg."
"Persze mondhatjuk, hogy erre elegendő lenne a régi feszültség alapú szabályzás is, ám a PWM olyan többletet tud a vezérlés tekintetében felmutatni, amit a normál szabályzás nem."
- szóval ez a gigabyte deszka képes erre, de talán még jobb eredményt érnék el egy pwm-es ventivel?
-
lean
aktív tag
Nem oldotta meg
, van egy sejtésem, de remélem nem az. A SB Live 5.1 (ez van benne) hangkártya az ókori VIA lapkákkal (8363A) nem nagyon fért meg, nagy file-ok másolása esetén kék halállal elszállt, talán itt is valamilyen inkompatibilitási gond van, bár ennek játékban is jelentkeznie kéne. Mindenesetre kipróbálom SB nélkül.
-
aramis00
tag
No, én is méregettem végre.
az eddigi adatok a következőt:
CandQ bekapcsolva (auto-n):
idle: 39-45W között mozog,
orthossal terhelve: 80-105W ugyanez az értékalulfeszelve:
sajna nálam a proci 1,025V-on nem bootolható, 1,075V volt ahol bebootolt, de orthos itt is hibázik, így feljebb kell majd húzni. Talán jobb választás lett volna a BE-2400?
idle: 38-65W itt nem értettem pontosan miért ilyen nagy a szórás (talán ment valamilyen hdd művelet a háttérben? (vista frissítés))
orthossal: 42-76W (itt is nagy a difi, talán szintén az előző ok miatt?)tuning: most kezdem gyilkolni, ha megvan mi a vége, beírom a mért adatokat!
game: még ez sem volt. Ha lesz, megírom amiket mérek!Minden értéket úgy kell érteni, hogy ez csak a gép fogyasztása. alkatrészek felsorolását lent láthatjátok. (Mivel a géphez kell a monitor és a megfelelő hálózati elemek, nálam a következő értékek vannak pluszban: A 22" monitor kb. 40W, a többi cucc pedig kb. 20W pluszt jelent rendszerszinten. A teljes konfig eddigi max. értéke 165W volt. (nyilván pillanatnyi érték ez). Jellemzően net és multimédia megy a gépen, ami megáll 95-110W között mindennel együtt!!
konfig:
Giga GA-MA78GM-S2H
AMD X2 4850e
Maxtor diamondmax 21 , 320GB PATA
2x1GB Kingmax 1066 DDR2 -
PrinczA
őstag
Én is méregettem a fogyasztást:
Alap beállításokkal:
Alapjáraton: 60W, terhelve, 95W1,025V-on
Alapjáraton: 43W, terhelve, 73WAmit lesz több mérésem megírom.
A gép adatai:
Gigabyte GA-MA78GM-S2H (AMD 780G)
AMD Athlon(tm) X2 Dual Core Processor BE-2400
SAMSUNG HD161HJ SATA-II 160 GBytes
D-Link AirPlus G DWL-G510 Wireless PCI Adapter(rev.C) -
dezz
nagyúr
Nem hiszem, hogy ez ilyen ötletszerű lenne. A GPU-knál vagy alacsony terhelés van, vagy fullos (aztán olyan fps-t produkálnak, amire ez futja). Így 3D-ben hamar kibukik, hogy milyen a hűtés, hibázás vagy egyenesen fagyás formájában. De az sem lenne ma már nagyon meglepő, ha lenne valamilyen beépített hővédelem.
-
tommy.b79
csendes tag
Egyébként van hang! (Egy kevés szívás után
)
A különféle beállításokat végigpróbáltam. A tunerem jó régóta megvan, ismerem. Mindig kellett egy kicsit bűvészkedni a hanggal, de sikerült beállítani.Pontosítanám a kérdésem: hová tudom bedugni a hangcsatlakozót(?) az alaplapra?
Az előző lapon (Asus A7V600) két csati volt. (1. CD, 2. Tuner)Szóval a belső csatik: A7V600: CD/AUX/Modem audio in
Giga: 1 x front panel audio header, 1 x CD In connectorTehát, meg lehet szerintetek oldani a hangot külön hangkártya beszerelése nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest