Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Bluetooth hangszórók
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone-nal videózol? Ezért kell egy külső SSD! – Aiffro P10 bemutató
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugomc
tag
na tegnap este teszteltem vagy 8-9 órát a ramokat 0 hiba. Sőt visszaállitottam alapbeállitásra a ramokat. de a problémám nem oldódott meg még mindig vagy 3-4 szer újraindul a gép mire bootol a win. Persze csak ha pár órát nem használom. Holnap nyomok egy defaut bioszt hogy hátha úgy jó majd beszémolok.
-
Integra
titán
na hun kapok ilyen gigabájt deszkát és bele való erős amd procit az új fajtából???
és milyen ramot érdemes venni hozzá? -
AgFRjkUZT_3
tag
Némi tapasztalatok:
Az első összeszereléskor túlságosan finomkodva nyomkodtam be a 1066-os Kingmax ramokat, így aztán sekép-sehang. Már éppen szedtem volna szét az egészet, hogy vigyem vissza gari-cserére, s miután kiszedtem a ramokat, az egyiket magában "férfiasan" visszapattintottam, és egy próbaindítás... Gyönyörűen felállt a rendszer, bios beállítás, oprendszer telepítés, minden simán ment, csupa öröm az élet...
Másnap, hogy legyen netem, beszereltem egy wifi kártyát. Frissítette a vírusirtót, stb, stb...
Következő indításkor cmos hiba jelentkezett, sumcheck eltérés. Órákat próbálgattam a cmos kisütését, meg akármit, egyszerűen nem tudott elindulni a gép. Ha be tudtam menni a biosba, akkor akármit állítottam, már utána sem tudott elindulni a gép. Már éppen szedtem volna szét az egészet, hogy vigyem vissza gari-cserére, s miután kiemeltem a wifi kártyát egy gyors próbaindítás, hátha... Erre minden megjavult, csupa öröm az élet...Jelenleg az általatok javasolt beállításokkal olyan a gép, hogy az Everest memtesztjein mindent agyonver.
"Vastagtudományú" (Váncsa István után szabadon) ismerősöm értetlenkedik, hogy miért nem sípolgat, ha hiba van. Mert tényleg nem sípol semmit, csak meg sem moccan. Arra tippelek, hogy a bios beállítási szabadsága miatt kellett a rendszer védelme érdekében olyan megoldást alkalmazni, hogy nem tud eljutni a sípolásig, már előtte blokkolva van az egész. Ez persze, lehet hogy nem így van
-
ela
tag
-
ela
tag
válasz
Jon Mathias #182 üzenetére
Köcce !
-
Johnny
senior tag
"ramkezelést pont biosfrissítés is orvosolhatja"
Ez igaz, csak ha instabil gépen frissít bioszt, akkor esélye megvan rá, hogy többet már nem fogja tudni bekapcsolni a gépet. Ilyenkor érdemes másik memót kölcsönkérni, azzal - ha stabilan működik - frissíteni. Vagy vészmegoldásként órajelet, memófrekit levenni, úgy megpróbálni.
-
szgombos
csendes tag
Kingmaxot nem szereti a Gigabyte+Amd konstelláció. Én is le fogom cserélni Kingstonra, Corsairre, vagy még inkább A-datara. A memóriákkal van a gond. Addig is kapcsold ki a Cool and Quietet és ha nincs floppy egységed, szedd ki a biosban is. Az segített nekem is. Így már csak havonta egyszer jön rá a rapli.
-
dni
őstag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, h hogyan tudnék bios-t frissíteni, floppy és OS hiányában. Egyszerűen nem tudom feltenni a Vistát rá, számtalanszor megfagyott a telepítésn befejezésénél. Már a második pár 2*1 GB Kingmax van benne, ami elvileg hibátlanul működik. A bios frissítés maradt még utolsó reményként, hogy rendes működésre bírjam a lapot.
Mielőbbi válaszaitokat előre is köszönöm.
-
Chaser
legenda
Ez a mai lapok 99%-nál van, mondjuk én ilyen enter leütéssel még nem találkoztam, csak meg kell adni egy karaktert és bumm...kapcsol a gép. Ha a billen van power gomb akkor még azzal is lehet kapcsolgatni a gépet, ez nem minden lapnál működik bekapcsnál, most egy p2-ről vagyok, annak csak kikapcsnál tetszik
-
dugomc
tag
Ezen a lapon hol állitok HT szorzót? Mert nem találtam ilyen lehetőséget sehol sajna
-
törölt tag
válasz
AgFRjkUZT_3 #174 üzenetére
Csak a szokásos:
CPU szorzó 10-re, External Clock 300-ra, DRAM Clock DDR2-667-re, HT szorzó 3-ra. Esetleg CPU fesz +0,1V. Legalábbis ha így gyorsba jól számoltam a RAM-órajellel, az pont 1000MHz lesz. -
AgFRjkUZT_3
tag
Na pont jókor jövök, hiszen Zege avatarja is ez az öreg csóka
Kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy nekikezdenék a tuningnak...
Olvastam valahol, hogy a BE2350 -et fölhúzták 3000 fölé. Hogyan kezdjek hozzá?
Azt is furcsállom, hogy a 1066-os ramjaimat is csak 800 -nak látja alapból. Itt is piszkálnom kellene valamit a biosban, gondolom...Örömmel venném a jó tanácsokat
-
zege
csendes tag
Szerintem túlzottan hozzáér és az alaplapot is nagyon meggőrbíti.Rendesen be volt pasztázva, mert amikor le akartam venni a hűtőt teljesen rá volt ragadva a procira. Egyébként gyári hűtő.
Ez az első AMD-s gépem, előtte csak Pentiumok voltak. Ilyen tanácstalan sosem voltam, mindig rájöttem a hibára, ha esteleg volt, mert voltak csere alkatrészeim.
Most nem tudom eldönteni, hogy a processzor vagy az alaplap, esetleg a ramok rosszak, bár az egyik ram szerintem rossz, mert ha az benn volt el sem indult a gép.
Az alaplapra gyanakszom.
Üdv. -
zege
csendes tag
Köszi a választ!
Szerintem két hosszú sípolások.
A ramokat cserélgettem, végül, csak az egyik működik szerintem.
A processzor hőfoka üresjáratban túl magasnak 40 fok tűnik, miután a hűtőt megfordítottam.
Előtte 77 fokot is elért.
Ha a bordaleszorítót fellazitom, a hőfok azonnal leesik 30 fokra.
Kiszedtem a házból az alaplapot és azt tapasztaltam, hogy a hűtőborda eléggé meggőrbíti az alaplapot. -
dugomc
tag
Nem értem full stabil a gépen 3Ghz-n Orthos szerint. Valami mégsem stimmel mivel ha kikapcsolom egy pár óra múlva bekapcsolom akkor meg vagy 3szor újraindul mire bootol a win. :S
-
X@b3e
addikt
Na, a lap eddig c'n'q-val megtámogatva szépen megy passzívan egy X2 BE-2400 társaságábán, TT Sonic Towerrel, csak a táp mozgat némi levegőt. Eddig max 51 fok volt a cpu 4 óra használat után.
-
zege
csendes tag
Segítséget kérek!
Vettem egy gigabyte ga-ma78gm-s2h kapot AMD 64X procival 2x1GbB 800 kingmax rammal.
Még a windowst sem lehet feltelepíteni, mert rövid időn belül újraindul a gép, szaggatott sípolásssal, sötét képernyővel.
Mi lehet a hiba? -
ela
tag
Szia !
Orthossal nem teszteltem,viszont videó (Vegas80) és audió fájlokat (SoundForge9) rendereltem vele így több órán keresztül (ez az én "találmányom" mivel tapasztalatom szerint instabil húzásnál itt száll el a gép elsőként és csak azután az Orthosnál),valamint a játékok is rendben futnak,legalábbis eddig.(NFS,Battlefiel,DeltaForce klf verziói és még sorolhatnám)
A Brisbane magos procik hőfokát szerintem is a Bios adja át helytelenül a Win-nek,illetve nincs még ehhez a chip szetthez,lévén teljesen új,normális kiolvasási algoritmus a win-es progik számára.
Én hiszek a BIOS-nak és várom az újabb verziót,hátha az megoldja.
-
dugomc
tag
Valami tényleg van a biossal mert autómatán 15X200 on megy a proc viszont ha manuálisan állitom 200ra akkor 201 et ír mindenhol winben. A feszültséggel ugyanez 1,375 ön 1,42 körül mér meg a ramoknál is fölé mér. Most én is beállitottam 4-4-4-12 re a kingmax ramokat faszán stabil alapfeszel minden 3Ghz. A hőmérséklet szenzor szerint BIOSban 30fok körül mozog Winben meg 1es mag 8 fok 2es meg 18fok. Érdekes. Ela és tesztelted Orthossal a procit? mert 3200on nekem hibázik úgy 15-20perc után.
-
mv
aktív tag
Üdv! Az a 86 fok nem a procid hőmérséklete. [Katt ide!] Nézd meg te is Speedfannal!
-
ela
tag
Szevasztok !
Végre én is beléptem a Club-ba!!
Megjött a lapom és már próbálgatom is egy AM2 5000+Black és 4x1 GB Corsair ,valamint Sapphire 1950 XT és 250 GB WD HDD társaságában Xp Pró-val.
Nos első benyomások nagyon kellemesek,persze ez még nem a vége,csak úgy első nekifutásra,teljesen stabilan a BIOS-ban beállítva:Proci : 3215 Mhz (16x200) 1,375 V
RAM : 4-4-4-12-2T DDR II 800 Mhz 2,1 V
Minden mást alapon hagyva a sebességek az Everest szerint :Memória olvasás : 8525
Memória írás : 8821
Memória másolás : 7164
Memória késleltetés : 48,4Van még mit finomítani rajta,de elsőre -szerintem-nem rossz .
Viszont az 5000+ Black tulajoktól kérdezem,hogy az Everest nálatok is rosszul méri a Proci és a Magok hőfokát ?
Nálam Biosban a Proci 36 fok-os,míg Everestben 86 fok-os,azaz éppen 50 fokkal mér fölé.
Nálatok ?
Ugyan ez a helyzet a Proci fesszel is.A Biosban beállított 1,375 V helyett 1,425 V az Everest és a CPU-Z , valamint az AMD Overdríve szerint is.
Ugyanezt tapasztaltam az előző 690-es lapomnál is az F6-os BIOS kiadásáig.Bugos lehet az F3-as BIOS ?
Nálatok mi a helyzet ?
Üdv:
ela -
dugomc
tag
Felfedesztem egy jó dolgot az alaplapon. Lehet hogy más alaplapokon is belehet állitani de nekem újdonság volt. Belehet kóddal kapcsolni a gépet
beírom a kódot és enter és indul a gép. Mondjuk annak jó akinek nincs gomb a gépén bár ez elég ritka
-
ISZOLE
senior tag
Nekem még nincs még meg a lapom csak a letöltött használati utasítást néztem át de úgy láttam van a BIOSban egy választási lehetőség, hogy a DVI vagy a HDMI kimenet működjön (a D-Sub mellett). Ez be van állítva?.
Nekem is lenne egy nagyon bugyuta kérdésem. Mit jelent az, hogy az IGP hardveresen tudja az MPEG4-et. Nem kell kodeket installálni a gépre?
-
thommypl
tag
válasz
Jon Mathias #148 üzenetére
Szép teljesítmény
Lassan megjön a procihűtőm, és én is tesztelhetem a lapot
-
Jon Mathias
senior tag
válasz
Jon Mathias #143 üzenetére
gpu 900mhz de nem az én lapom haveré.
-
dugomc
tag
Nekem nem akar bejönni semmi az integrált vga-n nincs kép. Pedig beállitottam mindenhogyan már. Valaki HELP
-
thommypl
tag
válasz
Jon Mathias #143 üzenetére
És mennyire sikerült felhúzni?
-
dni
őstag
Sziasztok!
Meglehet-e valahogy oldani, h az IGP-ből komponens csatin jöjjön ki a videó jel, vagy ez csak + VGA-val oldható meg?
-
thommypl
tag
válasz
Jon Mathias #140 üzenetére
Az eredeti hűtőre tettél aktív hűtést, vagy új hűtőt is pakoltál rá?
-
Jon Mathias
senior tag
Akitv hűtéssel elég jól játcható az int vga. persze húzva
-
Zofren
aktív tag
válasz
Fooler89 #128 üzenetére
igen.
Integrated Peripherals - Onchip Sata Controller : Enabled
Onchip Sata Type : AHCI
Onchip Sata 4/5 port : As Sata typeA cd-ről meg kell a SB700 Sata driver. Aztán majd xp telepitésnél a szokásos F6-taé beadod neki.
Következő kérdésem. Hogyan lehet két monitort használni az intelgrált vga-val? D-SUB és a DVI-D van engedélyezve, de a DVI-s monitort NO signált ir ki. Ha átrakom azt D-Sub-ra, akkor jó.
-
dugomc
tag
Én azt nem értem hogy BIOSban 30-35 fok körüli hőmérsékletet mutat a lap windowsban meg az everest 10-20 ig méri. A másik a feszültség. 1,375 re állitom de 1,41 körül van mindent kicsit többnek mutat mint amennyire állítva van. a 200FSB 201 gondolom ez normális de miért is van?
-
Chaser
legenda
Nincs mit
Jah kb ennyi. Ha gyorsítani akarod akkor faxa ramot veszel bele és megrángatod a procit, de az igp órajelét is lehet emelni.#124 dugomc: Valami olyat jelent, hogy nem klappol a tuning. Durván: Lehetséges HW hiba, nézd meg a readme txt-ben, ismételd meg a tesztet. A figyelmeztetések száma túllépte a max határt, a végrehajtás leáll.
-
dugomc
tag
ez az üzenet mit jelent? Orthos írta ki
Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test.
ERROR: ILLEGAL SUMOUT
Maximum number of warnings exceeded.
Torture Test ran 10 minutes 39 seconds - 0 errors, 100 warnings.
Execution halted.3200Mhz-en ramok alapon vannak. feszültség 1,375
-
Zofren
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan kellene beállitani a Biost, ha nem native modot akarok, hanem ahci-t és melyik sata driver kell neki? a cd-n vannak a driverek a gs..32.exe-t probáltam meg a sb600-at. egyik sem jott be.
-
vottokar
senior tag
Köszi.
Át kell néznem a környékbeli beszerezhetőségeket, aztán eldönteni, hogy mit is vadászok le. (Geil-el is pozitív tapasztalatom van. A Bartonos gépemben 4 éve egy kék bordás 1Gigás dual channel kit teljesít szolgálatot hibátlanul. Előtte meg több noname RAMmal csak szívás.)
-
Chaser
legenda
256 is sok...technikai okfejtést most ne várj tőlem, tapasztalatokat tudok mondani. Volt már sok vga-m, 64 bitesnél ugyanazzal a gpu-val volt 128 és 256 megás, teljesítményben semmivel nem volt jobb az utóbbi, az igp-s lapjaimban teljesen mind1 volt, hogy 32 v 256 mega ramot adok a rendszerből, a sebesség ugyanaz maradt. Ha megnézel egy mai vga-t, nem sok kap 512 megánál többet, pedig a felsőkategória 256 bitnél kezdődik, de ugye még ott a gpu is, ha annak az ereje kevés valamihez, hiába van még mellette xy mennyiségű ram, pl 8600GT: 128 bit, általában 256mb gddr3 rammal szerelik, de láttam már belőle ddr2-es! 512-es változatot, ami persze nemhogy valamivel gyorsabb lenne, hanem sokkal lassabb, de gddr3-as 512-est is láttam, 5-6k+ felárért, jó 5% teljesítménynövekedésért nem jó üzlet sztem.
Sokkal többet dobna teljesítményben ha akár csak 64MB, de gddr3 sideport ram kerülne a lapra, mint mondjuk 256mb ddr2, mivel a sávszél adott 64 bit, így csak a gyors rammal lehet meggyorsítani az igp-t, amit tapasztalhatsz is, ha húzod a ramot, nő az igp teljesítménye.szerk: még pár példa...6600GT 128bit, 128mb gddr3 1000mhz, ez bizony elgyepálja a 7300GT 128 bit, 256mb ddr2 800-as karit, viszont a 7300GT 128 bit, gddr3 1500mhz-es,jó 20-30%-kal gyorsabb a 6600GT-nél
-
dugomc
tag
válasz
vottokar #117 üzenetére
Most megyek melózni és akadt reggel egy kis probléma mert nem akar bootolni a win és visszakellet vennem 3Ghz re a procit de ha hazajövök kicsit jobban átnézem hol a hiba tegnap minden rendben volt a proccal.
ram:
Modul neve Kingmax KLDD48F-A8KB5
Memória sebessége DDR2-800 (400 MHz)
Modul mérete 1 GB (2 ranks, 4 banks)igazából tuningban nem vagyok szaki egy lelkes amatőr innen a fórumokról nézek mindent mit hogyan. 2giga ramom van. Állitólag GEIL azért márkásabb meg tuning képesebb ahogy olvsgattam. Annyira nem akarom ramot tuningolni majd eldől mert még nem vágom a dolgokat annyira.
CM Hyper TX2 a hűtésem alapjáraton 4-17 fok a két mag. Ha lehet hinni everestnek.
-
vottokar
senior tag
Kösz a gyors választ. Akkor a proci típust már eldöntöttem.
Nézek hozzá egy nem túl vadállat, de kellően halk hűtést (mert ha jól tudom, ezekhez a Black Editionokhoz nem jár hűtőborda és ventillátor).
Kingmax van még az egyik Tbredes gépembe. Meg nemrég raktam össze vele egy hasonló gépet (Gigabyte GA-MA69G-S3H +2*1G Kingmax 800Mhz-es RAM) és ott sem volt semmi gond. Csak mintha úgy emlékeznék, hogy valamikor arról olvastam volna itt a fórumon, hogy többeknek nem jött volna be a Kingmax. De akkor ez már úgy néz ki, hogy megszünt. Esetleg valami pontosabbat nem tudsz a RAM-od típusáról vagy órajelről? -
Chaser
legenda
Futottam én is bele párszor olyanba...tavaly egy szintén GB lapra emléxem, valami nv chipes igp-s volt, huvaivel/nem hinném hogy jól írtam
/ "rammal" próbáltam, a nagy semmi..azt httem gyári döglött lap, aztán másnap belevágtunk kingmaxot a boltban és láss csodát...
#115 dugomc : 1x2GB kingmax ramod van? Ha igen, mi a pontos típusa? Tuningban mit megy? Nekem is ilyen van, 3 hete vettem de filózok hogy 2x2GB geil valuera cseréljem, 2k-val lenne több, viszont 3 helyett 5 év gari.
-
vottokar
senior tag
Igen szimpatizálok ezzel a Giga lappal. Kis mérete ellenére minden rajta van, amire nekem szükségem lenne. (Max kap egy tuner kártyát, hogy a TV-t és a videót is száműzhessem.)
Lenne azért egy-két kérésem.
-Már koromnál fogva sem vagyok egy nagy játékos, de néha előveszek egy-két régebbi gamét. A legújabb a C&C Tiberium Wars. Az még elfut a régi konfigon (2500 Barton, ATI9800Pro), de jó lenne tudni, hogy az integrált VGA ehhez képest mit teljesít. Az, hogy DX10-et támogat nemigen érdekel, mert oda úgysem elég. Azt írtátok, hogy a 6600GT-ket megveri, azzal pedig cca. egy szinten van a jó kis ATI-m. Jó lenne, hogyha nem kellene plusz videókártyát vennem, mert most egy kisebb fogyasztású gépet szeretnék kihozni.
-Processzoron még gondolkodom. Elég jó áron van a 5000-es Black Edition. Ha néha mégis teljesítmény kellene, akkor ezek ebben a lapban elmennének valószinűleg 3G- környékén szénné húzás nélkül is. Ha jól tudom ez a Gigabyte lap állítja a szorzóállítást is, ami jól jöhetne a Black Editionnál.(de cáfoljatok meg, ha hülyeséget írok)
-Esetleg milyen RAM-ot tudnátok ajánlani bele? Tudom, hogy ott a kompatibilítási lista, de inkább azoknak a tapasztalatában hiszek, akik használják is a cuccot. Ahogy a processzor szemezgetésemből kiderül, kis tuning is várható lesz. Azt nem mondom, hogy pénz nem számít, de plusz egykét ezres nem vág a földhöz. -
t.imi
addikt
Köszönöm a gyors jótanácsokat
, nakkerben veszem, ott meg nincs lehetőség próbálgatni.
De ha nálad elmegy, akkor itt is el fog ezek szerintBár, amilyen szerencsés vagyok....
Csak kikopott már az a széria amelyik nem szerette a tuningot, de 240fsb környékén már úgy is vissza kell osztani a motyót. -
Chaser
legenda
Így is, meg dedikált ram, saját ram, különálló ram..láttam már pár formában
Talán a sideport elnevezéssel találkoztam a legritkábban.
#107 t.imi: Én látatlanban azt mondom hogy meg, eddig minden GB lapom szerette az összes kingmaxot, a mostaniban is 2GB-os kingmax van, persze az a biztos ha belepróbálod, vagy vásárlás előtt közlöd a boltossal hogy visszaviszed, ha nem tetszene a lapnak, én is így tettem biztos ami biztos alapon.
szerk: ha tuningolni is akarod, nézz be a ramos topikba, tán 2 széria van belőle, az egyik állítólag 835mhz-nél nem megy többet, na az enyém is pont ott áll meg...persze lehet kevés neki a fesz, mert az én lapomban 1.8V standard fesz van, többet adni nem lehet
-
t.imi
addikt
Meg tudnátok mondani, hogy megeszi ez a lap a 2x2gb kingmax modulokat? Vagy érdemesebb más tipussal foglalkozni.
-
Fooler89
őstag
Vettem én is egy ilyen drágaságot. Egy mezei 4400+ (g2-vel). Tudom, hogy ehhez erősebb kell de nekem kell az integrál vidkártya.
Eddig nagyon szépen üzemel. Majd egyszer tuning is lesz.
-
ISZOLE
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest