- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MediaTek alapokon dolgozik a Honor Pad V9 is
- Milyen alaplapot vegyek?
- Apple notebookok
- eGPU tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencze
senior tag
válasz inf3rno #28594 üzenetére
Hát nekem inkább a lassúbb, fél- és maratoni tempó a cél ezért a hosszú intervallumok ami csak technikailag az, inkább threshold jellegű (valahol az alatti). A domb meg csak erősítés célból, most ehhez volt kedvem, régóta nézegettem azt a hídfeljárót... érzésre szükségem van ilyesmire...
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
inf3rno
nagyúr
válasz bencze #28591 üzenetére
Jó ez! Ha te is erő-állóképességre mész rá, akkor figyelj arra, hogy meglegyen a mennyiség. Elvileg nem muszáj magának a résztávnak hosszúnak lenni, lehet csak 400m-eseket is futni, viszont akkor legalább 20x400m kell vagy a tomcica féle rettegett 100x100m sem lehet rossz.
Így utánaolvasva, nekem talán jobb lett volna kicsit több pihenőt beiktatni, hogy ne csak 170-ig essen vissza a pulzus, hanem 150-ig vagy alája, de valahogy nem akartam 1 perceknél többet, mert akkor a nagy része pihenő és nem munka lett volna. Én is igyekszem kitolni a mennyiséget 10k felé.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
bencze
senior tag
Nekem ma megint 3x3 km tempó 4:23 környékén (Strava, Garmin Connect) és 10x fel az Árpád híd feljárón (ahogy bírtam, ami nem jelent sokat; érdekes ez a domb, mentem volna gyorsabban de nem vitt a lábam ), vissza gyalog. Nem mintha a maratonra számítana de rájöttem, hogy kell erősödnöm. A pulzusom már relatív jól bírja adott tempókat, mintha a lábamban nem lenne elég kraft, kell kicsit erősíteni...
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
kk831228
addikt
Na 72 eur lenne össz-viszz egy Saucony Guide 10, 3 par zokni +egy energy gel...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
inf3rno
nagyúr
Toltam néhány 6-800 méteres résztávot csak úgy érzésre. [link]. Van endomondo is, de azon szinte semmi nem látszik. [link] Végre sikerült figyelni arra, hogy nem álltam meg utána, csak visszalassítottam 5:30-6:00 közé 1-1 percre. Hát nem volt kellemes így esőben, meg a terhelést sem bírom valami nagyon. Azért edzésről edzésre alakul valami. Ha más nem egy szívroham. Még van vissza 2 hét. Egyelőre nem tűnik úgy, hogy lenne esélyem egy 10k vagy 5k PB-re, azért egy próbát megér így utolsó versenynek idén.
Buliban hasznos! =]
-
tomcica
Topikgazda
Progressziv tempo faradt labra (nem is tudom az augusztusi felmerok ota volt-e egyaltalan pihent a labam )
21km = 1:35 ebbol 6km 140-145pulzus,kovetkezo 5km 152-155,majd feszitve szepen fel 175ig.Atlag pulzus 157.
Holnap laza totyoges vegig.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
L4D1K
őstag
-
tomcica
Topikgazda
30ezer(100eur) nalam is altalaban a felso limit,az felett el szoktam engedni.Keskeny labfejre az Adidas Adizero cipok jok szoktak lenni,mondjuk parnazott csak a Boston/Tempo a tobbi szinte versenycipo (Adios,Hagio,Takumik).
mas...
Az olvasom az Asics Roadhawk FF nagyon jo kis cipo lett,olyan Kinvara szeruseg,allitolag nagyon jo a kezdoara is. (nem a megszokott Asics pattogos kemenyseg,ez puhabb cipo).Na,ha eljut ide HU kozelebe akkor megfogdosom,20-25ert lehet ki is probalnam.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
Azt olvastam a ket modell eg es fold,kozuk nincs egymashoz.A 2-es Banditot jobbnak veltek,igazi puha lagysag,sok km-t elbir,napi altalanos futasra es konnyebb tempokra is tokeletes.280gr,de ugy irjak sokkal konnyebbnek erzodik.
Jol hangzikThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
L4D1K
őstag
Sziasztok!
Cipőt szeretnék venni, alkalmi futásra, heti 1-2 alkalom, beton/murva, 5-8km.
Spuriban sok cipő felpróbálása után a Charged Bandit 2-t néztem ki, kérdésem, hogy ez a Bandit 1 től mennyire tér el? - A régi verziót féláron árulják akcióban.
Köszi.
# ANTAL Tuning #
-
Upo
addikt
válasz kstcsk #28572 üzenetére
Sportsshoes-nál a szokásos norvég koronában fizetés a legkedvezőbb, nincs postaköltség, és nem annyival magasabb az árfolyama, 2-3 ezrest még a kimondottan olcsó cipőknél is lehet spórolni.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
-
kstcsk
tag
sportsshoes-nál is sale outlet van egy ideje, vannak modellek amikből egész pofás választék van, és még shippinggel együtt is sokkal kedvezőbb az ár, mintha itthon vennétek. Maximálisan korrekt shopról van szó.
hazai viszonylatban a sportfactory-nál fogtam ki egy Jazz 17-et baráti áron (17.500 huf), az akció még mindig él
-
beltram
tag
runningwarehouse-on 30% kedvezmény van 3 napig, 3 termék vásárlásakor.
pace be with you
-
inf3rno
nagyúr
-
Vertigo18
addikt
-
inf3rno
nagyúr
válasz Vertigo18 #28557 üzenetére
Még nem tudtam megnézni hanggal, úgy néz ki, hogy kezd elfüstölni a hifi, ami a gépre van kötve, legalábbis fura műanyag szag jött belőle.
Persze, futhatsz edzésen is PB-t, de hivatalosan versenyen szokták az élsportolók is megjavítani az idejüket, mert ott van rendesen kimérve a táv meg az idő.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chuck Norris #28540 üzenetére
Grat neked is! Gondolom már alig vártad a végét.
Buliban hasznos! =]
-
Vertigo18
addikt
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #28550 üzenetére
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Vertigo18
addikt
válasz tomcica #28552 üzenetére
Legyen inkább 5 év kötél! Csak hogy biztosra menjünk...
Nem, nincs előttem PB-terv erre sem (nah, most majd megint kapok SwitchX kollégától, hogy mennyire céltalan vagyok! ), másfél éve úgy létem bele ebbe a topikba, hogy "kérek egy tervet, hogyan toljam le a 2.000 métert 8 perc alatt! Azóta is ez maradt a terv, holott 1 hónapja sincs, hogy megvolt a 3km 12 alatt...
PeterkeT: nem, nincs folytatás, köszi! Max egy Fm., rövidfilmként...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
tomcica
Topikgazda
válasz parandroid #28550 üzenetére
Errol a jo oreg cigany vicc jut eszembe:
- Ha' de biro ur,nem tul sok az az 5 ev?
- Mondom KOTEL!There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
parandroid
félisten
válasz Vertigo18 #28544 üzenetére
‘- Jónapot, doktor úr, bocsánat, kicsit nehezen mozgok, tegnap maratont futottam. Hogy mi, nagyon halkan tetszik mormogni a bajsza alatt, máris elmehetek?
- Mondom: elmebeteg!’Na ne kéresd magad, hó végén már jöhetsz is ide hozzánk, forgatni a folytatást!
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Vertigo18
addikt
válasz parandroid #28545 üzenetére
Ismételten szeretném kihangsúlyozni azt, amit már sokszor elmondtam, hogy nem lesz több ilyen videó, soha többé maraton. Csakis egyszeri alkalom volt, hogy elmondhassam magamról...
A busz utáni két km. pedig szinte "elszállt", annyira tele volt még a szervezetem adrenalinnal...
tomcica: 2km-re? Nah ne vicclegeljé'!
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
Azért az ezer hőhenméter odabasz.
Nagy gratula mindenkinek, csodaszép eredmények, jó látni, hogy mindenki hasznosan tölti a kora őszi hétvégéket.
A vertigós filmet is lemoziztuk egyben (hosszú futásból hazaérve), kicsaptam a nagy tévére, meg a hangrendszerre, együtt izgulta végig a család. Voltak azért benne feszültséggel teli jelenetek, a vérmókussal pl, no meg az az ijesztő vágás a busszal.
Tegnap mi is tekertünk egy hosszút amúgy, ezúttal párom adta fel 28-nál (23 után a rövidebb utat választotta hazafelé), de egész héten köhög, meg taknyos, szóval igen jól bírta. Én ráalapoztam szombaton egy tizenkettessel, aminek a második fele félmaratoni céltempón ment (nálam az egy hősies 5:30), ráadásul sikerült ronggyá áznom, de csakazértis nekiestem. További nehezítés volt, hogy az első 2-3 km végig emelkedett, illetve hogy a kollégák, akivel együtt futottam, állandóan csalták a 6:30-as céltempót 6:00 felé, úgyhogy a végén én az emelkedőkön már inkább felsétáltam... Olyankor udvariasan megvártak a dombtetőn leállított órákkal, elszelfizgettek addig. Ja, egy kedves házaspár, 3:45-ös maratonra készülnek. Az utolsó km-t még önszántamból meghúztam kicsit 5:25-re, így lett a vége 33km 3:38 óra alatt. Ma hajnalban mentem melózni, kicsit feszülő vádlival, de semmi olyan, amit egy kiadós jóga, meg némi hengerelés ne oldana meg. Azért biztos, ami biztos, holnap még csak valami nagyon laza, regeneráló kocogást vállalok csak be (mondjuk 10k 6:45 körül). Teljesen nem nyugodtam meg, de látok rá azért némi esélyt, hogy kipihenten, pszichésen rákészülve, illetve a verseny generálta adrenalinnal valami emberi idő alatt meglegyen az a maraton.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Vertigo18
addikt
Gratula mindenkinek a távokhoz, futásokhoz, élményekhez, "banánhoz"!
És köszi, aki nekem gratulált!
"Huhh, de jól vagyok!"
-
tomcica
Topikgazda
uhh,bravo,jol eltartott
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Chuck Norris
senior tag
Adós voltam még magamnak egy születésnapi maratonnal, nagyjából a héten vagyok 42.1 szóval pont jó lett az időzítés. Az eredmény teljesen pocsékul sikerült [link] de legalább megvan
-
Aristeus
tag
válasz bandus #28521 üzenetére
Gratula a maratonos és a félmaratonos teljesítményekért! Nagyok vagytok! Az 5 kilométerenkénti videós beszámoló külön tetszett. A következő maratonodnál is várhatjuk?
Én a hétvégén a rókákat űztem, 4 fős váltóban. A tavalyi 12-es váltó után emeltünk egy kicsit a téten és négyen veselkedtünk neki a 85km-es távnak. Ebből az enyém az Abaliget - Pécs szakasz volt a Mecseken keresztül, 19 kili, 400m szintemelkedéssel, néha 13-16%-os emelkedőkkel. Fincsi volt na - már ha szeretsz szenvedni -, bár panaszra nem lehet okom, jól beosztottam az erőmet így a lefelékre is maradt erő, szóval megtoltam azokat is.
Érzem is a vádlijaimat még ma is. [track], [adatok][ Szerkesztve ]
Ameddig ellátsz, addig el is tudsz futni.
-
bencze
senior tag
válasz beltram #28497 üzenetére
Gratula, ez aztán szép! Kíváncsi leszek egy rendesen lemért eredményre
@(#28501) Vertigo18
Fasza volt a videó ismerős érzések... nehéz kérdés ez a maraton, igenis komoly erőpróba mindenkinek, épp ezért én fel sem bírom fogni ezeket a 2 óra közeli időket, a 3 is sci-fi, az is az 5k majdmeghalok pacem és itt még majd 50% plusz van a profikhoz képest, mekkora lazsálásnak hangzik..-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
bencze
senior tag
válasz norby_42 #28530 üzenetére
Én ezt szoktam nézni. Biztos nem szentírás de azért van sok infó, meg főleg vélemény.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #28519 üzenetére
Mondjuk azt azert tudnod kell,h ugy volt felallitva a "lec",hogy ha ellustulom a 7km mini tempot es nem tornazom fel a pulzust,akkor a bokorban elrejtett banant nem ehetem meg es egybol megyek haza bunteteskent,ha sikerul 170 kornyekere tornazni es emberes iramot produkalni,akkor mehet a banan + a maradek 3km kifutasnak.
Viz az mindenkeppen ment,de csak 27km-nel,mert addig nem volt kut sehol.Annyira meg azert en sem vagyok kemeny,h a Tiszabol igyakThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
norby_42
aktív tag
válasz tomcica #28529 üzenetére
Nem tudtok valami oldalt, ahol össze vannak szedve a különböző lábra való cipők?
Megérett a cipőm a selejtezésre, másik kellene. Sajna mifelénk nem úgy megy, hogy besétálok a nyúlcipőbe...
Azt tudom, hogy szupináló lábam van, és széles a lábfejem. Eddig mondjuk teljesen jó elvoltam egy alap Nike Dart-al, az most is van a Hervisben.Eat pasta, run fasta
-
kk831228
addikt
Nincs valami jò kis akcijò..? Stabil cipe kellene, nyugdìjba küldenèm a Nike structure - t, kellene helyette valami... Most egy Saucony stabilt pròbàlnèk ki..
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #28516 üzenetére
Na en is kimentem a heti hosszura, 20km szepen lazan,az eleje extra ovatosan,mert hosszu volt a het...az lett 1:31 (148-152p kozott) utana faradt labra 7km felkapva 4.15-4.05 koze (ez felbaxta a pulzust 170-175 koze).
A tobbi laza csurgas mezitlab a fuvon,h kerek 30 legyen.Ezzel 141km lett a het.There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
-
Vertigo18
addikt
válasz tomcica #28507 üzenetére
Okés, akkor betervezek előre egy kényeztető, mélytorkos masszázst!
A tegnapihoz képest ma már egészen jól vannak a lábaim, a térdemet érzem, combjaimban igen enyhe izomláz. De akkor ezek szerint ez nem jelent semmit, holnap-holnapután még simán előjöhet a fájás... Akkor majd inkább nem terhelem még, majd csak lassacskán. És szépen-lassan visszatérek a szokásos 3 naponta 16 km. felálláshoz, a cél nélküli futkosáshoz.
Kicsit belegondoltam és a környezetemben egyetlen egy embert ismerek, aki lefutotta a maratoni távot és ez nagyon jó érzéssel tölt el, hogy nekem is sikerült.
Talán kevesebb lenne most a fájdalom, ha rendesen sikerült volna levezetnem az izmokat a végén, dehát teljesen koki voltam...
SwitcX: Zotya, nem sétáltunk bele a végén, hanem bekocogtunk! Én SOSEM sétálok bele! A második videóban erősen megemlékeztem rólad is, remélem megvan! Mellesleg 25 éve sportoltam utoljára rendesen, akkor atletizáltam, dehát 14 éves koromig csak... Most meg nincs cél, emiatt szép az egész. Futni ismét tavaly novemberben kezdtem, előtte fél évig minden másnap 3km. volt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Vertigo18 #28504 üzenetére
Ezt mindig szomorúan olvasom, mivel nagyon sokat elérhetnél. Nem tudom előtte mit sportoltál, vagy mit csináltál, de másnak évekbe telik ugyanezeket az eredményeket bezsebelnie. Ezért b*szott fel a 3k-n a besétálásotok, ott kellett volna jól megtolni, simán megnyerhetted volna, ráadásul idővel. Na mindegy, messze túlmutatsz a céltalan futkározáson.
-
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #28504 üzenetére
Tudod az igazi moka a 35 feletti testnel,h az izomlaz es mikro szakadasok/serules (DOMS angolul) nem masnapra jon ki,hanem 2-3 napra szoval holnap jol indul a heted azt boritekolhatom
Ejj,de szeretem az ilyen orulteket...isten hozott a klubban
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #28506 üzenetére
Ertelek,most egy par napig nagyon figyelj oda,csak figyelj mit kivan a tested,ne legyen tervezett edzes egesz jovo pentek-szombatig,csak amit kivan,ha setat kivan,mert pang akkor setalj kicsit,ha gyorsan kimerulsz akkor pihenj megint...a pulzus,szenhidrat,meg az izom is gyorsan helyreall,DE a izuletek es inszallagok mas mufaj,ezeknek tobb idot kell adni,akkor is ha jol erzed magad...szoval erre figyelj oda a napokban.
Uszas es egyeb kimelo mozgas (bringa) szinten jo valasztas.A masszazzsal is ovatosan,csak kenyezteto legyen,de ne mely sportmasszazs...a happy ending-re nem terek ki[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
válasz tomcica #28502 üzenetére
Hát köszi, kicsit megkésve jönnek a tanácsok!
Azok pont azok a kilométerek voltak, amikor minden csepp víz aranyat ért, ráadásul csak széttárt karokkal álltam eme felfedezés előtt, annyira új "élmény" volt ez számomra. Nem nagyon szoktam inni futás közben.
Bevallom, nézni nekem is nagyobb élmény, mint átélni volt!
A válaszom jelen pillanatban is az., hogy nincs az a pénz, hogy őszinte legyek. Bár tudom, hogy lenne, de én csakis azért mentem ebbe bele, hogy elmondhassam magamról, hogy maratonista lettem. Talán Krisztián, vagy Zolika "barátom" tudja a legjobban, hogy nekem a futással nincsen semmiféle célom, nincs az hogy megyek versenyre és arra gyúrok, vagy hasonlók.
Viszont az összes izületem fáj még mindig, fájnak a combjaim elviselhetetlen módon. Holnap meg BM orvos, érdekes lesz, ahogy bemegyek, mint akinek partvis van a valagában. A combjaimról már nem is beszélek, bár az "csak" izomláz. De 30-nál is nagyon fájtak.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
(ott lettem volna a vegen megkerdezem,amit minden emberes edzes/teljesitmeny utan szoktam a skacoktol:
"mennyi penzt kellene h fizessenek azert,h megfordulj es megcsinald meg egyszer?!" altalaban a valaszokbol pontosan tudom mennyire keszult ki,foleg fejben...mert volt olyan,aki azt mondta "1millio euroert megcsinalom most rogton",meg sokszor a "nincs az a penz" valasz jon)There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
válasz Vertigo18 #28501 üzenetére
aaa szuper,elveztem minden reszet
konkretan a 35-os videonal azt hittem egy mokus fog beleharapni a makkodba na meg ott 20nal az durva volt.(amugy nem mondtuk h 25-30 kornyeken egy folyekony magnezium v. tasakos viz nelkul beveheto + kis sotabletta menjen? tenyleg elfelejtettuk ezt mondani ? ajjoj )
elmeny volt nezni
-
Vertigo18
addikt
Nos, akkor ahogy ígértem, megpróbálom összefoglalni röviden, pár percekben, hogy hogyan lett a nagypofájú hülyegyerekből a kilométerek hatására alázatos kisgyerek ismételten... 38 évesen nem gondoltam volna, hogy új "élménnyel" gazdagodom, de ismét tévedtem.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólásokat, biztatásokat!
5km
10km
15km
20km első rész
20km második rész
25km
30km
35km
40kmEsetleg még így is működhet, egybe lejátszási listaként...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Windows 11
- PlayStation 5
- Büszke apukák és anyukák topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gitáros topic
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
- Philips Lumea Advanced SC1997/00 villanófényes IPL szőrtelenítő
- Roventa hajformázó új 6hó jótállással!
- Tymo Ring kerámia hajsimító fésű új 6hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest