-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencze
senior tag
válasz ígyvanferi #27545 üzenetére
A könyv ez lenne, de az edzésterv a távtól függ. Amit én csinálok, az maratoni felkészülés, azért nagyon röviden:
Egyébként ez kb ennyiből áll:
1-3 hét
4-5 hétA lényege, hogy eredményeid alapján tartozik hozzád egy ún. VDOT érték (google), vo2maxhoz hasonlóan, és ennek megfelelően ki lehet keresni, hogy pl egy T edzéshez milyen tempó 'tartozik hozzád', vagy felelne meg neked. Az edzések hossza meg attól függ, hogy mennyit futsz, erre is van infó a könyvből.
Edzésekre ad edzéstípusokat, hogy kb mit ért ezek alatt, példa itt.
Én csak kinéztem, hogy az első heti T (treshold) edzés nálam max 8k lenne mennyiségben, a kissé optimista 47-es vdot mellett ez mondjuk kb 4:30 tempóval, elosztottam a példáknak megfelelően 4 x 2km-re.
De majd tomcica jól megmondja, hogy ez csak könyv és nem így kéne csinálni, nekem viszont nincs edzőm addig ilyenekkel kísérletezem. Mint ilyen, általános edzés, ezért persze nem biztos, hogy célravezető önmagában.
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest