Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz funkmester #78998 üzenetére
Vám+Áfa együtt az import change .
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Bodz
nagyúr
válasz funkmester #78996 üzenetére
Arra azért rájön még a szállítás + sarc (eBay GSP, szóval előre fizeted). Ott a make offer gomb, szóval a füles árából lehet alkudni.
Ha te mondjuk kinnt élsz vagy valaki elhozza, akkor persze 200 a 200.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
v1rus
tag
válasz kemcso #78982 üzenetére
Koszi neked is es a tobbieknek is a valaszt. Megrendeltem vegul az E50-et, holnap atveszem, aztan megy is bele a cirka 70 ora celzott bejaratas, senki ne mondhassa, hogy nem kapta meg az eselyt a kiteljesedesre. Aztan utana meglatjuk, ha nem jon be, akkor 14 napon belul elallhatok tole meg mindig, aztan akkor raprobalok az F3-ra esetleg.
-
funkmester
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Gyors kérdés:
Sennheiser Momentum Free
BO H5Melyiket válasszam, ha egy árban van a kettő?
-
Bodz
nagyúr
Ez a Walker A7 mintha pont ugyanaz lenne, mint a világhírű Betnew H1. Amiről még találni is véleményt.
(#78984) s4tch: Gyorsabb, tisztább, részletesebb, viszont a mély kevesebb. Hasonlóan kellemes, biztosan tetszene neked is.
(#78985) monti0222w: Azt nem adják olcsón az Egyesült Államokból... De szívesen kipróbálnám, igazából már csak az hiányzik az Audiofly sorból (100, 120, 140, 160, 1120).
[ Szerkesztve ]
-
Sza_Sa
senior tag
Sziasztok,
kellene egy kis segítség, bt fülest vennék de valami jobb minőséget. Néha sportolnék is venne (futás) de van, hogy pl nyilvános de nem zajos helyen használnám (mondjuk vonat) ezért nem lenne hátrány a nem hivalkodó kinézet.
Ha nem muszáj, nem kell zajszűrés, hacsak nem ront a minőségen
Egyelőre droiddal használnám, de lehet, hogy a jövőben váltanék ios-re (vagy eladom)
A rászánt összeg 40-60e ft de nincs kőbevésve, persze nem a legfullosabbat keresem.Bocs, nem írtam, mindent hallgatok, ha olyan napom akkor Iron Maiden, másnap meg akár Calvin Harris,.
[ Szerkesztve ]
"Van három rágóm, pont hárman vagyunk. Egy kell holnapra..."
-
Bodz
nagyúr
Lomtalanítani kéne már lassan itthon, mert érkezett egy AF160 is... Nem csalódtam benne. Kicsit meleg, sima, szellős, roppant komfortos hang, minden a helyén van érzés fog el miközben hallgatom, teljesen bele lehet feledkezni. És kényelmes, mint az összes többi ilyen formájú Audiofly.
(#78980) v1rus: A Comply sajnos fogyóeszköz.
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
Egyrészt a forrásod bőven lehet a gyenge pont, ami nem csak abban jelentkezik, hogy milyen hangosan tud szólni hanem a részletességben, térben, stb.
A Comply bizony ilyen: elhasználódik, mint a mosogatószivacs Vannak kínai variánsai olcsón, de minőségben közel se olyan jók, mint az eredeti. Amúgy az sem biztos, hogy szeretni fogod, vannak akik nem tudják elviselni...
A bejáratás füles-függő: van aminek többet van aminek kevesebbet változik a hangja tőle. Általánosan elmondható, hogy finomodni szokott, egységesebb lesz a hangkép. -
v1rus
tag
Nos voltam ma meghallgatni a SoundMagic E50-et es az iTech ProStereo F3-at.
Roviden: tobb kerdessel es nagyobb bizonytalansaggal jottem ki az ugy kapcsan, mint ahogy bementem.Hosszabban: eloszor is, mind2 fules bejaratatlan volt, ujonnan kicsomagolt, es sajat telora dugtam ra, merthogy azzal lesz hasznalva, ami egy Xiaomi Redmi 4 Prime. Masodszor, az F3-nak csak helybol az egyik fele mukodott, es leven tobb nem volt nekik epp, csak fel fullel tudtam meghallgatni. Ennek fenyeben kell olvasni a tovabbiakat.
Tehat eloszor az E50-et kaptam meg, kozepes illeszteket kertem ra mert az nalam jo szokott lenni. Meghallgattam, es hat azt kell mondjam, nem nyugozott le se a Sony MDR-EX50, de meg a kinai BT-s QCY QY19-em utan sem. Jobb volt valamivel mindkettonel, de nem volt eszreveheto elsore lenyegi kulonbseg, tobbfele zenevel is kiprobaltam, talan kicsit reszletesebbnek tuntek a zenek kivetel nelkul, nemileg tisztabbnak is mufajtol fuggetlenul, de egyaltalan nem tunt osszeerettnek a hangzas, es a mely hangok elsore is erezhetoen jelen voltak boseggel. A telefon hangerejet 3/4 fole kellett allitanom, hogy olyan hangos legyen, amire mar azt mondom, hogy ezt nem szeretnem igy hallgatni, mert mar zavaro (ezt csak az 51 Ohmos impedancia miatt irom), tehat a felelmem miszerint nem fogja kihajtani a telo vegulis nem volt teljesen alaptalan, de szerencsere nem is igazolodott be. Sajnos a hozza jaro Comply illesztekkel nem volt lehetosegem kiprobalni, mert az vakuumcsomagolasban vagy ilyesmiben volt, es nem lehetett felbontani (pedig erdekes lett volna, mert ugye az tovabb testesiti a hangzast, ami ennek a fulesnek eppenseggel nem szukseges, es lehet, hogy mar sok vele).
Utana megkaptam az F3-at, szinten kozepes illesztekkel, aminek helybol csak a nem mikrofonos fele szolt (megneztuk, nem iPhone-os valtozat vagy ilyesmi, hogy mas legyen a kiosztas a jack-en), tehat ez hibas termek, de gondoltam tobb mint a semmi, azert meghallgatom igy is. Ugyan azokba a zenekbe belehallgattam, mint a masikkal is. Nekem a magas hangok szebben kijottek ezzel, valahogy kellemesebb erzes volt meg fel fullel is a legtobb szamnal. Kicsit harmonikusabbnak is ereztem az osszkepet, de ettol sem esett le az allam egyaltalan. A 17 Ohmos impedancia miatt itt a kozel azonos (szamomra mar kellemetlen magas) hangerot 1/3-os telefon hangeron sikerult elerni nagyjabol, nem is probaltam feljebb nyomni. Itt Comply illesztek nincs, igy ezzel nem volt gondm hogy nem tudom kiprobalni. Viszont az, hogy helybol hibas darab volt, kicsit elgondolkodtatott, hogy az egyebkent altalam tok ismeretlen marka, vajon tenyleg nem veletlenul ismeretlen-e? Persze lehet, hogy tenyleg nagyon szerencsetlen eset volt, es csak egy az egymilliobol ilyen.
Szoval a frissen bontott termekek hangja nem gyozott meg (meg1x hangsulyozom, nem a studimonitorjaim fenyeben, hanem a fentebb emlitett ket korabbi/jelenlegi fulesem mellett).
Az elado ur mondta, hogy ne is varjak nagy tuzijatekot jelenleg, mert ugye bejaratottat nem tudtam kiprobalni, ezeknek meg igy a hangja meg messze van attol az idealistol, amit amugy tudnanak nyujtani. Na most ez engem ott helyben valamelyest megnyugtatott mert hallottam mar a bejaratasrol parszor, de itthon kicsit komolyabban is utananeztem ennek a bejaratas letjogosultsaganak, mert feleslegesen nem akarok kidobni 15k-t ha megsem lesz jobb a hangjuk miutan nyustoltem oket mindenfele zajjal es zenevel cirka 80 oran at, ami az ur szerint az ajanlott. Talaltam is egy konkret cikket, ami meressel igazolta, hogy megkozelitoleg 0 hatasa van tulajdonkeppen 330 ora bejaratasnak egy ezeknel merfoldekkel komolyabb fejesen, a grafikonokon jol latszott, hogy nagyjabol semmit sem valtozott az AKG Q 701. Tehat itt lenne is egy kerdesem: van aki tud erre ellenbizonyitekot, ugyan igy meressel alatamasztva, hogy ezeknek a kis dinamikus driveres fuleseknel igenis szamit 80 ora bejaratas, es istenbiza nekem utana kiul a mosoly az arcomra, hogy igen, ez mar megert 3x annyi penzt mint a kb 7 eves Sony fulesem? Mert en ezt is el tudom fogadni/hinni, hiszen megiscsak mas a felepites, a meret, stb az AKG-hoz kepest, plusz kitudja, lehet az AKG-t a gyarban bejaratjak szepen, hiszen megiscsak egy dragabb eszkoz, ne a draga audiofil vasarlonak kelljen mar ezzel szorakozni otthon, csak vegye fel es vigyorogjon.Ezen felul szamomra teljesen uj es kisse megdobbento info volt, ami utolso mondatok kozt elhangzott meg tavozasom elott, hogy jo a Comply nagyon, viszont az bizony elhasznalodik, es hasznalat merteketol fuggoen par havonta vagy kb fel evente cserelni kell. Na most ez annyiban kellemetlen, hogy azokat parban nem adjak itthon, csak 3-as parokban 3 meretben (tehat nem is lesz mind jo a 3 parbol valoszinuleg), es kb 6k egy csomag, szoval az en nem napi tobb oras nyustolesem mellett is egy/masfel ev alatt kozel rafizetem a fules uj arat csak arra, hogy cserelgetem a szivacsos illeszteket, mert elhasznalodott. Most ezt tenyleg komolyan kell venni? Mert igy viszont az E50 sem annyira vonzo, amiben az M-es Comply volt az egyik kiemelkedo tulajdonsag szamomra.
Vegul pedig azt a tanacsot kaptam, hogy valoszinuleg utcai/utazasos viselethez jobban jarok az E50-nel, mert az inkabb van telefonokhoz es ilyen kornyezethez kitalalva (foleg ha a Comply is ratesz meg az izolaciora). Ennek ellenere nekem bejaratas nelkul megis az F3 hangja tetszett jobban, szoval most emiatt, es a fentebb leirt megallapitasok, infok miatt vagyok megnagyobb dilemmaban.
Azert irtam le ilyen hosszan,
(mert nincs jobb dolgom )mert hatha masnak is szolgal nemi uj informacioval, plusz kivancsi vagyok a hozzaertok velemenyere es tovabbi tanacsaira a kerdesekkel kapcsolatban a teljes sztori ismereteben -
addikt
válasz Zolinho1026 #78962 üzenetére
vezetékes (6S-ig) vagy BT (7-től fölfelé) fülest keresel?
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
v1rus
tag
válasz retesz147 #78974 üzenetére
Ha leteszem a szobaban a telot es kimegyek a konyhaba a fulessel, akkor nem szakadozik igazabol, pedig ott is van kozte egy fal es kb 4 meter. Onmagaban a tavolsagot jol birja szerintem, itt kimondottan az emberi test volt az ami nalam gondot okozott neki (pedig nem en vagyok az Acelember ).
sheratan: rendben, akkor ha kicsit melyebb tonusa van az nem lesz gond. Megneztem az ajanlott ket fulest, az elso kulsore is oke es korrektnek tunik, de nagyon draga mar a megszabott kerethez kepest, a masodik pedig nem tetszik annyira kulsore sem es kulfoldi rendeleses, amit most hatterbe szoritanek inkabb.
-
retesz147
addikt
Köszi! Wau, az tényleg gyenge BT vevő. A Bluedióm a panelba simán viszi az 5-6 métert falakon keresztül is, csak akkor szakadozik, ha a lakás két végső pontján van az adó és a füles.
Mennyire kényelmes a QCY-t hordani? Nem "fárasztja/nyomja" a fület a nagy bumszli?
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
törölt tag
-
fericske
addikt
válasz Roland8622 #78971 üzenetére
A Tennmak féle ie800 (többen is koppintották a Senn ie800 fülest) is V karakter
Ahhoz képest a Final E2000 és (hallatlanul tippelve ->) a SM E11 is pont annyira V.
A Final-nak viszont kifinomultabb a hangja, több részlettel, simább magasakkal és szerintem az E11-nek is.
A Bosshifi b3 is egy kellemes hangú füles. Talán kicsit lágy rockhoz, de nem esküdnék rá. Amit hallottam belőle az jobban tetszett a Tennmaknál.Nem feltétlenül téveszme a mikrofonos kábeltől való tartózkodás, bár ez inkább a high-end kategóriánál számít.
Én sem a mikrofonost szoktam választani.[ Szerkesztve ]
-
Roland8622
aktív tag
válasz fericske #78964 üzenetére
ez is valami IE800 verzió
Fura hogy itt mennyi elnevezése van, de az az ábra nem hazudik, mert lényegében véve tényleg ilyen az összkép.
anno az első benyomások
Szóval ami 1x bevált, az jó lesz máskor is
A mikrofonos verziótól csak azért tartok, ne hogy bezavarjon a képbe. De lehet csak valami téveszme nálam[ Szerkesztve ]
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
v1rus
tag
válasz #16820480 #78968 üzenetére
Koszi, igy ertheto ebbol a rovid leirasbol es peldabol. Talan kicsit magam is felfedeztem ezt, mikor az elso napokban hallgattam a studiomonitorokat megvetel utan, furcsa volt hogy mennyire feszes, es nehol "steril" a korabbi zenedobozokhoz kepest. De miutan megszoktam, sokkal jobban esik, akkor is ha nem olyan "meleg" a hangja, szeretem a pontos elkulonitheto hangforrasokat a zeneben. Viszont fulhallgatoban nem kimondottan vagyom ennyire pontosra, ugyanis az azert utazas kozben nem a legfontosabb, ahol nem csak erre figyel az ember, es a beszurodo zajok miatt talan nem is lenne kiveheto a reszletesseg minden megnyilvanulasa. Szoval fulhallgatoban ugymond nem varok el es nem is szeretnek kimondott studiomonitor jelleget, viszont szeretnem a zenet viszonylag kiegyenlitett hangszinekkel hallgatni.
funkmester: Ebbol adodoan, amit feljebb leirtam itt, ugy gondolom, ez a jelleg, amit mondasz, nem is baj szamomra annyira, es neked is koszi a valaszt.
-
törölt tag
Szerintem igen. Bár ez amúgy nem kőbe vésett dolog azért. Amire te gondolsz, az inkább a (stúdió) monitorok sajátossága, a pontos hangvisszaadás, ami elég sokszor kíméletlenül precíz és száraz hanggal párosul, mert ugye nem prioritás az élvezeti faktor, hanem keveréshez kell.
A hi-fi ezzel szemben az élvezeti faktorra épít, gyakran emiatt túlzó is lehet bizonyos dolgokban, ami ugye valótlan, de lehet a fülnek kellemesebb. Kiváló példának tudnám mondani a Fostex TH900-at erre, ami nem lapos, kiegyenlített és végletekig pontos hangzás, ellenben hiába tudom, hogy "hazudik", mégis sokkal élvezetesebb hallgatni, mint néhány monitort. -
Roland8622
aktív tag
válasz fericske #78964 üzenetére
Értem. Köszönöm. Az ie800-at pont te ajánlottad
A Soundmagic e11 nem nagyon V karakterű? Mert nekem pl. a TENNMAK-ban az tetszett, hogy a többi itthoni fülessel szemben több részletet is kihallottam.Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
v1rus
tag
válasz funkmester #78965 üzenetére
Ezt kifejtened kicsit bovebben? Nalam az, hogy a hangszerek/zene valodi hangzasat igyekszik valami visszadni, eppen az szamit hi-fi-szerunek. Nem stimmel az elnevezes akkor a fejemben?
-
fericske
addikt
válasz Roland8622 #78963 üzenetére
Ezek lutri fülesek. Az ie800 épp nem volt rossz.
Közel ezért az árért van már biztosan jó is.
Soundmagic E11
Final E2000 -
Roland8622
aktív tag
Sziasztok. Megint elhagytam a TENNMAK I800-at 2x nem lehet szerencsém, így új után nézek.
Alin csak mikrofonos van a hivatalos forgalmazónál, olyan nem kel.
Viszont ezen is van mikrofonos rész, de ez valami új lehet:
TENNMAK ORCAErről esetleg valami infó? Kereső nem dobott rá ki semmit itt, csak az I800-ra és a Pro-ra.
Huawei P60 Pro / Huawei P50 Pro / iPhone 13 sima (1 hétig, de volt :D) / HTC U11 (már 4.5 éve) /BOSSHIFI B3 / FiiO BTR3
-
Zolinho1026
tag
Sziasztok!
Almás készülékhez keresek fülhallgatót. 90%-ban vonaton használom, illetve főként elektronikus zenét hallgatok. Árban én max 50€ környékére gondoltam. Nem baj ha nem viszi le a fejemet a basszus, inkább legyen kiegyensúlyozottab a füles 🙂
Mit tudnátok nekem ajánlani?Loxone and Loxberry superuser
-
v1rus
tag
Ugy gondolom igazad van, hogy a fules nem lesz ugyan olyan, mint a hangfal. Viszont nem is szerettem volna ilyen parhuzamot vonni, mint konkret egymassal osszehasonlitas. Csak valami kapaszkodot szerettem volna adni, hogy milyen okbol keresek uj fulest, mire lenne igeny hangzasilag. Ugy is mondhatjuk, hogy 15k korul keresem a legjobb tiszta hangzasvilagu fulest. (Nyilvan kis penz kis foci, tudjuk jol )
Szerk: egyebkent a studiomonitor is csak egy M-Audio BX5 D3, szoval senki ne gondolja, hogy 300ezres studiomonitor melle keresek 15ert fulest
[ Szerkesztve ]
-
v1rus
tag
Sziasztok!
Sokat olvasgattam itt mostansag, foleg SoundMagic E szeria kapcsan. Korvonalazodott is bennem, hogy az E50 talan jo lenne nekem. Miota vettem egy par studiomonitort a PC melle, azota zavarnak a korabbi fuleseim, inkabb tunnek zajnak benne a hangszerek, mint hangszernek. Atszokott ra a fulem valoszinuleg. Ennek fenyeben keresgelek viszonylag eredeti hangzast visszaado fulest, kb 15k ertekben. Ajanlottak nekem viszont az E50 melle egy iTech ProStereo F3 fulest ellenfelnek. Arban kicsit dragabb, de talan meg be tudom vallalni, ha tenyleg annyira jo. Holnap ha minden jol megy meg tudok hallgatni mindkettobol egy-egy bejaratatlan darabot, ami igy kisse fals osszkepet adhat, meg igy osszehasonlitani is nehez a kettot.
A kerdesem az lenne, valakinek van-e ilyenje, esetleg hallotta-e mar mukodes kozben bejaratva, plusz strapabirosag szempontjabol is erdekelne. Neten sajna nem sok mindent talalni rola, magat a markat se ismerem, itt sincs bent az ajanlasok kozt sehol, csak a Muzix weboldalon van rola par velemeny, igaz az mind 5*. Ami hallgatas nelkul puszta specifikaciobol pozitiv, hogy nincs olyan magas impedanciaja, mint a SoundMagic-eknek, es mivel teloval hasznalnam, ez valoszinuleg szamit. A masik, hogy ez a Hi-Res szabvany is ra van ragasztva, de nem tudom ez gyakorlatban is tenyleg hallatszik-e, errol is kivancsi lennek velemenyekre, akar mas ilyen fulessel kapcsolatban is.
Koszi elore is a valaszokat,
v1rusSzerk: retesz147
Nekem van egy QCY QY19-em, ami igy ranezesre az altalad linkelt QCY Q29-hez kepest csak a teljes vezetek nelkulisegben terhet el. A hangja vegulis $20-ert nem rossz ennek, ha azt is hozzaveszem, hogy BT-s is melle. APT-X kodeket tud elvileg, es szerintem gyakorlatban is, mert amikor ilyen modban hallgatom, akkor tisztabbnak tunik, es tobb magas hang atjon. A Sony MDR-EX50-emhez hasonlitva gyengebb azert, de APT-X amikor aktiv, akkor ha nem figyel ra nagyon az ember egesz jol megkozeliti (mondjuk ezt a kodeket ahogy nezem epp nem tudja a Q29). Ellenben a BT-je nem tul acelos, ha bal farmerzsebben ott a telo, jobb fulemnel kicsit lejjebb meg ugye a vevoje, akkor ha kozekerul a kezem, vagy elfordulok es kicsit is elkezd arnyekolni a testem, akkor elkezd szakadozni. Ja es a noise cancellinget felejtsd el, semmi ilyesmit nem tud, bar en ezt mar mikor megrendeltem is csak marketingszovegnek vettem, igy nem lepett meg, hogy igazam volt.[ Szerkesztve ]
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
3 kiszemeltem van, valaki ismeri bármelyiket is? QCY-t kerestem a topicban, de inkább csak kérdések vannak, mint válaszok.
Eredetileg az alma utánzat tetszett (Dacom), de elég nagy, a másik kettő meg a "füllben nagy (QCY)".Melyik lehet használhatóbb a mindennapokban. Nem sportra kell, hanem gyaloglásra, PC előtt hallgatva, max néha egy városi bringázáshoz. Van egy Bluedio TN-em, hangzásban ezek megközelítheti azt a szintet?
[ Szerkesztve ]
Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
flash-
veterán
Meizu EP2X-ről tud valaki valamit? érdemes jó ár -érték arányú?
ilyen nem agybadugós hanem hagyományos headsetet keresek.. -
Tulku
veterán
project on
Jabra elite 65t...Alza...mer BT5.0 és jobb kapcsolat talán...és 5,8 mW...csak 1 mW-al lemaradva az Apollotól...ha valóban jobb a kapcsolat, akkor: "That's was a beginning of a beautiful friendship"...talán...
Round1: jobb oldal kuka, másnap vissza
Round2: Most jó. Kellően hangos. Kapcsolat valóban jó. Hang karcol. Van Jabra app, ott használva az EQ-t jobb lesz. Igazi BT hang semmi egyéb. Biztos jobb lesz a DD pár nap múlva, de szerintem kutyából nem lesz szalonna...Almán hangosabb...gyerek örúl...az kapja...Bragi a feleségemé...én meg maradok hoppon...50 ezeréééé...
project off
ps: Bragi jobb hangot ad mint a Jabra...ugyan úgy AAC-n...organikusabb, élvezhetőbb, teltebb.
Aztán felveszem a CIEM kreálmányom és minden más...persze... -
funkmester
aktív tag
koszi a valaszokat
Pest messze van...
-
törölt tag
válasz funkmester #78947 üzenetére
Általánosságban elég nehéz, de azért én kb úgy tapasztaltam, hogy az olcsó kategóriában (nagyjából 20 ezer forintig) a fülesek élvezhetőbb hangot adnak a fejeseknél, mert egyszerűen fejesbe annyival több anyag kell, hogy ennyiből csak elég silány megoldásokat lehet kihozni.
Ezután nagyjából a fejesek kezdik átvenni az ár/érték arány trónját, de azért vannak kiemelkedően jól és rosszul szóló modellek mindkét kategóriából.
Ha a legtetejéhez érkezel, ott meg ugye fülesből a legdrágábbak még elég messze vannak a legdrágább fejesektől, bár hangzásban sem egészen azt az élményt adják azért.Armatúrás vs dinamikus témában szintén ez van, hogy olcsó kategóriában szinte csak a DD vagy esetleg hibrid megoldások az értelmesek, és olyan 2 de inkább 3 armatúrától kezd igazán élvezhető lenni a BA vonal. Csak ugye minél több drivert kell jól összehangolni, annál nehezebb feladat lesz a tervezés és kivitelezés, így a több BA modellek árát rendesen megkérik.
-
fericske
addikt
válasz funkmester #78951 üzenetére
Értem.
Végülis van egy armatúrás hangzás, de a szórás köztük olyan mint a dinamikusok között.
Kell egy minimum szint, hogy tényleg legyen fogalmad a BA hang vs DD hang között.
Nekem a szuperolcsó kínai BA-k magasai, középmagasai olyanok mint a késélezés köszörűkövön. Át tudnék menni a betonfalon tőle.
Ez olyasmi "betegségük" nekik, mint az olcsó DD füleseknél a mindent elnyomó, tompán dübbögő, vödörhangot csináló mélyek.
Feljebb kell menni árszintben jobb, referenciaszerű DD hangért, ebben gondolom van tapasztalatod.
BA-nál ugyanez a helyzet, de mivel az drágább technológia, ezért többe kerül egy referenciaszerű BA hangot elérni.
A hibridek megint más kategória. Egy hibrid fülesből nem tudod meg a BA hangzást. Azok csak a magasokra mennek rá, mert általában egy DD ott kevésbé csillog, részletez. Ilyenekhez tudsz olcsóbban hozzá jutni.Fülestali? Több itteni fórumosnak van jóminőségű BA fülhallgató.
-
kemcso
Ármester
válasz funkmester #78951 üzenetére
Értelmezhetetlen ez így. Persze, a W60/U6 sokkal jobb, mint az re400 vagy az ie800
Egy bizonyos árszintig nem nagyon van jó BA, egy bizonyos árszint felett meg jó DD... -
funkmester
aktív tag
válasz fericske #78950 üzenetére
gondolkozok h beprobalok egy armaturas fulest(kivancsi vagyok a hangzasra)...nincs lehetosegem jelenleg hallgatozni, igy vaktaban...pmv a01 illetve kz as10 fuleseket nezem, viszonylag olcsoak...vagy esetleg az armaturasok es a hifiman re400 v re600 kozt erezheton nagyobb kulonbsegek vannak vokal teren?
-
fericske
addikt
válasz funkmester #78949 üzenetére
Nem tudom, nem hallottam azt a fülest.
Konkrétan mit szeretnél fülhallgató téren?
-
fericske
addikt
válasz funkmester #78947 üzenetére
"armaturas fulesek milyen minoseget kepviselnek a fejesekhez kepest?"
A hangminőségnek, hangzás élménynek nincs köze ahhoz, hogy milyen technológiai megoldással lett kivitelezve a hangkeltés.
"pl az ajanloban szereplo armaturas fules milyen arkategoriaju fejesekkel van kozel egy hangban?"
Konkrétan melyik? Van több is. Illetve konkrétan melyik fejhallgatóhoz képest?
Nagy általánosságban elmondható, hogy azonos áron egy fejhallgató teljesebb hangélményt nyújt mint egy fülhallgató.
Utóbbiak nagy hangzásbeli fejlődésen mentek át az elmúlt pár évben és akadnak kivételek, de a tendencia alapvetően nem változott. -
funkmester
aktív tag
armaturas fulesek milyen minoseget kepviselnek a fejesekhez kepest? pl az ajanloban szereplo armaturas fules milyen arkategoriaju fejesekkel van kozel egy hangban?
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Nem találtam vezeték nélküli fülhallgatók topikot. Egy BT in-ear fülest szeretnék melóhelyre. A kis méret a lényeg, mert tiltott a zenehallgatás nálunk. Ezt néztem ki: QCY-Q29 BT Mit gondoltok erről, tudtok alternatívát?
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
fericske
addikt
"hi dear friend
Thanks for your subscription. I am glad to tell you our new product promotions here.
BQEYZ KB100 1BA + 2DD 3-Way Hybrid 2pin 0.78mm HiFI In-ear Earphone.
It has the best sound quality I've heard in the$50 price range, beyond your imagination. I think it's worth it.
BQEYZ KB100 will be available on October 9th, and now it has a pre-sale discount of USD$5 and a free pair of JVC silicone eartips, pls check at : [link]
Coupon code: Pe250128, pls use it when you checkout.
The following is a professional review of BQEYZ KB100 VS Tin Audio T2 for reference.
The KB100 has more sub-bass quantity than the T2 and it is able to extend better.
The sub-bass reproduction on theKB100 is fullerwhich gives a satisfactory listen.
Rumble on the KB100 is expressed naturally and itpacks more punch.
The KB100 has a higher engagement level. The bassdecay on the T2 is slightly quicker.
Bass texture on the KB100 is rendered with extra smoothness.
The mid-bass on the&nbs p;KB100 has more quantity and it gives the slam a weighted feeling.
The midrange of the KB100 takes on a full-bodiedapproach as compared to the lean approach on theT2.
The lower mids on the KB100 has more quantity thanthe T2 and male vocals are presented withthickness without any signs of hollowness.
There is a stronger performance form the KB100 dueto the body.
The upper mids on the KB100 is more forwardthan&nb sp;the T2 and it commands a higher level of intimacy.
Female vocals are expressed with a good balance ofbody and forwardness.
Next, the treble on the KB100 extends better andoperates with a smoother approach.
There is more air rendered on the T2. The KB100has good treble body and it is still able toinject liveliness. Sparkle on the T2 is slightly better.
Lastly, the KB100 expands in a more natural manner. The KB100 h as greater width magnitude while the depth of T2 is slightly more closed in.
"
-
Tulku
veterán
Hogy mi a bajom...és mit akarok?
Hát az alma még BT-n is rátesz egy lapáttal...konkrétan a Bragit nem hallom rajta, gyermekem is panaszkodik hogy halk...
No most új full wirelesst nem akarok venni neki, illetve kicsi a füle, tehát:
Keresek mmcx-es drótot amin van ilyen BT dongle bizbaz (És nem hegyeszek semmit Vicze kartács, tehát ollinván megoldás kell) és legyen hangos és szóljon...W30-at fog meghajtani...
Köszönöm...megminden...
-
fericske
addikt
Sony EP-EX10A
Nincs univerzális eartips ami mindennel jól szól. Az én észrevételem az, hogy ha kisebb az átmérője a gumiharangnak mint a vetőcsőnek akkor az rontja a hangot.
Hangban nekem jó a vsd3-hoz, jobb mint a gyári, de azon kívül úgy tucatnyi másik fülesemhez nem jó. A fentebb írtak miatt. Azok szélesebb vetőcsővel vannak. -
helixP
nagyúr
válasz f4lcon #78932 üzenetére
Köszi! Fogalmazhattam volna jobban: ár/értékben és kényelemben etalon, nekem is egy jobb van, napi használatra, ez irodai fülesnek kell, de ez meg is tetszett, alin 10 USD-ért dobják utánam. Számítsak fake termékre? Lévén 13 E környéki áron van emag-on.
Bodz: köszi, láttam korábban és nagyon tetszett, de in ear-hez ragaszkodom, mert az irodában néha gyorsan kell kikapni amúgy Over the ear van napi használatra és szeretem.
[ Szerkesztve ]
-
lenovog500s
újonc
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy a xiaomi redmi 5 plus telefonommal párosítok egy niceboy hive e2 bluetooth fülhallgatót. Párosítás után játszani szeretnék Pubg játékkal viszont a hangja sokkal gyengébb illetve mintha mono lenne. Hol és mit lehet átállítani gondolom fejlesztői menűben, hogy rendben működjön?
remélem van jó ötletetek rá -
Horvi
őstag
Végül rápróbáltam az IM50 harangját de nem jó rá mert túl nagy a vetőcső helyének az átmérője az IM50 harangjának szóval ehhez kisebb kellene. Lehet majd rendelek valami Sony Hybridet vagy SpinFitet hátha. Azoknál ha jól láttam meg vannak adva a méretek rendesen viszont nem olcsók
Hello darkness, my old friend...
-
Bodz
nagyúr
válasz helixP #78931 üzenetére
Szia!
Nem akarod kipróbálni?
(#78921) thesnc: Milyen hangra vágysz amúgy? Itthonról szóba jöhet az Alfa Genus is.
(#78920) Horvi: Kevesebb, ez tény. De szerintem jobb. Ha bejáratódott, hallgattad egy ideig, utána az IM50 lesz valószínűleg fura. Aztán lehet tényleg illeszték gondod van, ki tudja? Mindenesetre azzal nem vádolható a VSD5, hogy nincs neki mély tartománya.
[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
Sziasztok!
Keresek vezetékes, in-ear fülest, ami lecseréli a Piston 2-met és Hybridemet, nagyjából 5000 Ft-ig. (Piston 2 nekem az etalon, csak már haldoklik sajnos).
KZ ED4-ről mik a vélemények? Bármilyen ötletet szívesen fogadok!Köszönöm
-
-
Yany
addikt
Ebben esetleg tud valaki segíteni? Köszi szépen.
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
Csápájev
őstag
Sziasztok
Olyan fülest keresek, amelyik jól kizárja a külső zajokat.
A klasszikus Sony MDR7506 és a Sony MDR-100AAP -on gondolkodom,de ez utóbbit még nem tudtam kipróbálni. Mi a véleményetek róla? -
Volkov
senior tag
Sziasztok!
Segítséget/tippet szeretnék kérni.
Van egy SE MW600-as bluetooth fülesem, de sajnos a fülhallgató része megsemmisült. Ennek ellenére nem szeretném lecserélni, 3.5 mm-es jack-el fel van vértezve, venni szeretnék hozzá egy másik fülest.
- asszimetrikus kellene, nyak körül vezetve
- bedugós kialakítás, bármi ami a fülkagylóba is csimpaszkodik, az nem jó
- hangzásban maradnék a Sony-ra jellemző karakternél: dübörgő basszus és sok magas (V)
- semmi kezelő ne legyen rajta, se mikrofon, se gombok
- és ami a fontos még: rövid kábel kelleneGoogle kereséseim elsősorban a rövid kábelnél véreznek el.
Tulajdonképpen pont olyan kellene mint a gyári, csak sajna 1000 éve nem lehet kapni
Köszönöm előre is!
:)
-
thesnc
csendes tag
Köszönöm az infókat ismét. Ezek alapján a konklúzió az hogy fizetnem kell ÁFÁ-t és vámeljárási díjat, kivéve ha szerencsém van és átcsúszik.
Megnéztem az SM E30-at, ami van bestbyte-nál (nem tudom mennyire megbízható webshop) 10000-ert. Az kb fele annyi mint amit a VSD-ert fizetnek. Lehet végül ez lesz a befutó, nincs sok kedvem a magyar postával levelezni.
Nagy különbség van a két füles között?
-
Horvi
őstag
Igazából még nem tudom, konklúziót inkább a bejáratás után vonnék le. Elsőre azt mondanám, hogy nem annyi mint amit megszoktam. Az IM50-s harangot majd rápróbálom de elsőre mintha úgy rémlene, hogy annak a vetőcsöve hosszabb szóval nem biztos, hogy passzol majd.
Hello darkness, my old friend...
-
fericske
addikt
A Hifiheadphones.co.uk £25-ért adja a SM-E10 BT-t hétfőig.
SM35 at checkout. -
addikt
van egy kitétel, hogy max. 10 EUR összegű vámot nem kell megfizetni (annál magasabbat igen)
ez értelem szerűen fentebb tolja a vámmentes értékhatártidézet egy oldalról:
A 37 eurós vámmentes limit!
Hogy kicsit bonyolítsam dolgot, bemásolom a 2017.évi CLII. törvényt az uniós vámjog végrehajtásáról, melynek 162.§. (5) bekezdésében ezt találjuk:"A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, 10 EUR-nál vagy az ezzel megegyező, a 138. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét - kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket - nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság. Nem kell megfizetni, illetve visszafizetni azt a tíz euró alatti, egyéb teher különbözetet, valamint visszafizetni azt a 10 EUR alatti vámtúlfizetést, amely az egy határozatban egy vagy több jogcímen kiszabott és megfizetett összeg különbségéből keletkezett. Az így keletkezett tartozást a vámhatóság utólag törli, a túlfizetést pedig köteles bevételként adónemenként belső bizonylattal előírni és elszámolni."
De mit is jelent ez valójában? Lényegében azt, hogy a 10 euró vámterhet meg nem haladó küldemények után nem kell ÁFÁ-t fizetni. Így a 22 eurós limitünk 37 (10 euró / 0,27%) euróra emelkedik, tehát ilyen értékhatárig rendelhetünk nyugodtan. Mindjárt jobban hangzik! Attól viszont óva intelek, hogy ezt az értékhatárt más oldalakhoz hasonlóan csak dollárban számold, ugyanis az euró-dollár árfolyam ingadozásai hatással vannak a képletre. Ami az egyik héten 45 dolláros felső értéket jelent, a következőn lehet, hogy már csak 42-őt. A Magyar Postától egyébként azt a választ kaptam, hogy az átváltást a vámhivatal mindig az aktuális napi árfolyamon végzi.
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
oxox
addikt
Ez volt...ott van/volt a dns-em rajta[link]
De volt 30milliös karóra is, főnököm ott nyafogott mellettem, de mondtam, hogy ezt most akkor is felveszem ha fejreáll (porsche design óra volt, tehát nem is valami gyémántos rolex)
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
oxox
addikt
válasz f4lcon #78909 üzenetére
22euro minősül jelentéktelen értékü küldeménynek, ami vámmentes (jövedéki termékre ez a határ nem érvényes) afelett szerencsével “csúszik” át (mondjuk mennyire legális, vagy nem jelezni nem tudom). Több mint 10éve még én szelektáltam reggelente (mielőtt kimentem a géphez a cuccokért) a FedEx küldeményeit (értsd excel filbe rendeztem) és küldtem át a “darálóba” (ez a vámrendszer neve..vagy legalábbis volt). Majd onnan csemegéztek, hogy mit vámszemléznek meg belőlük.
Amúgy vámtudásom közel nulla...meg van csomó csavar benne, pl áruminta, vagy személyes ingóság, kereskedelmi mennyiség, és egyéb nyalánkságok.
Nem ide tartozik, de pl érkezett egy eltünt Munkácsy kép, annak ott voltam a szemléjén is, tapogattam, forgttam, még viccesen mondtam is Cs. István vámosnak, hogy olyan sötét mint a Munkácsy képek...meg ugye azok folyamatosan sötétednek. Aztán kiderült, hogy az (egy sanfranciscoi pecsét is volt a hátulján még arra is emlékszem)
[ Szerkesztve ]
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
MPeter87
őstag
-
veterán
-
thesnc
csendes tag
Én nem szoktam rendelni külföldről, szóval nem vagyok tisztában vele hogyan megy. Ebből indultam ki:
Itt azt írják hogy 22-150 EUR között áfát fizetni kell de vámot nem (viszont van vámkezelési költség pár ezer forint) Ezek az információk ezek szerint nem aktuálisak?
Nekem is a kialakítás miatt lenne szimpatikus a VSD, de ránézek a soundmagic-ekre is akkor. Köszi az infókat.
-
addikt
válasz thesnc #78906 üzenetére
az 50 dollár pont azon a határon van, hogy már vámolják (kb $45-ig vagy vám/áfamentes)
de ha szerencséd van, akkor csak simán átcsúszik, nem olyan mint egy akciókamera, aminél már a $10-os tételre is azt hiszik GoPro és vámolni akarják...“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
törölt tag
válasz thesnc #78906 üzenetére
Szerintem nem jön rá vám és áfa, bár manapság már ki tudja. Itthon kb a Soundmagic az egyetlen, ami ebben a kategóriában játszik, de nekem sokkal kényelmesebb a VSD kialakítása. Nagyon sajnálom, hogy az E30 nem kapott utódot, az volt még nagyon jó (bár kapni még éppen lehet, esetleg ránézhetsz).
-
thesnc
csendes tag
sheratan és Bodz: Köszönöm szépen a válaszokat.
Ha jól számolok akkor az 50 dolláros Vsonic VSD3S mire kézhez veszem áfá és vámkezelési díj kifizetése után kb 20e magyar forintba fog kerülni. Ennyiért is érdemes megvenni, vagy van esetleg alternatíva a magyar piacon lévő termékek közül ami ennyiért hasonlóan jó vétel?
-
Yany
addikt
Skacok, €100 környékén milyen true wireless BT fülest ajánlotok sportoláshoz is? A fő szempont, hogy tényleg stabilan benn maradjon és persze nem baj, ha jól szól.
Láttam szénné dícsért Avantree-t 50 euróért és méregdrága Sony-t is lehúzva. Rengeteg cuccot átlapozgattam már, de elvesztem, segítsetek. A Jabrával is szemeztem már. Előre is
Építs kötélhidat - https://u3d.as/3078
-
fericske
addikt
Soundmagic E11 vieószösszenet by Hifiheadphones. [link]
Meg szoktam nézni a videóit, mert nem szokott túlozni, meg hazudni és a "mínuszt" is odamondja. Pl. felhívja figyelmet a túlzó magasokra, meg ilyenek.
A lényeg az egészben, hogy tisztábban szól mint az E10, egyébként alapvetően ugyanaz.
Ebben a formában ő is ajánlhatónak várható darab lesz, mert árban is szinte ugyanaz mint az E10.(#78901) Bodz
Szintén zenész
Fülkampó, kábelmerevítő[ Szerkesztve ]
-
májkiy
tag
Sziasztok!
A Xiaomi Piston 3-nak keresek utódot. Ezt a típust nagyon szerettem, egy ugyanilyennek, vagy ennél jobbnak örülnék. Egy bajom volt vele, a headset "túl jól" vette a hangokat, pl a háttérzajokat is utazás közben. Ha abban jobb füles, az nekem bőven elég. Van erre ajánlatotok? Újjonnan 8 ezerért vettem anno, annyiért vennék most is.Köszi szépen a segítséget!
-
Horvi
őstag
Köszi. Én is rátoltam teljesen aztán hazafele kipróbáltam de 1 óra után már éreztem, hogy kényelmetlen
A másik pedig, hogy mintha nem lennének benne mélyek. Igaz a bejáratás még csak ezután lesz, meg a gumiharangot is rögtön kicseréltem a legnagyobbra de még így sem az igazi mert olyan érzésem van mintha nem zárna rendesen.
Van valami olyan gumiharang ami nagyobb mint amit ehhez adtak? A foam nem játszik mert azt nem szeretem.Hello darkness, my old friend...
-
Bodz
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest