- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Meiser
tag
Hello!
Holnap szeretném megrendelni a garancia kiterjesztést és szükség van hozzá a notebook gyári számára. Na most lehet hülyeséget lérdezek,de az melyik?Gondolom a laptop alján van,de ott van százezer számsor. Én az serial number elnevezésű 10számjegyre tippelek. De erősítsetek meg . Meg van alatta olyan, hogy BAT: HU-NX...akármi.Ez is kell hozzá vagy nem?Köszi a választ! -
Macka
veterán
Hello!
Tudja valaki, hogy a Pi1505-be lehet e tenni 6600 GO videokarit? -
g_g
csendes tag
Sziasztok!
Újratelepítettem egy FS Amilo M1450G laptopot.A géphez adott driver-lemezen nem találok olyan progit ami az akksi töltöttségét visszajelzi.
Nézze már meg valaki, hogy mi a prg. neve, ami alapján a neten rákereshetek
g -
HXY
addikt
Ilyenje van valakinek? Ez már nem gyanúsan olcsó? -
niki24
csendes tag
Szerintem te sem lennél boldog, ha a selejt gépeden ülne a szerviz, melllette meg dolgoznál rajta, de nincs min.....már eléri a szervizben töltött idő lassan a 2 hónapot, de még mindig gáz a szerkentyű, a hibát az én nyakamba akarják varrni...
-
niki24
csendes tag
Szia!
Köszi, most még a serco-ban van, de tényleg lassúk. Nem tudom, mi lesz a monitorral, félek tőle. Nagyon lassúak. Hogy szuperál a géped? Belülről nem lenne gázos, kivülről érzékeny. Dicota tokom volt, az elég jónak nézett ki, de az sem egy csúcs. -
Vertike
csendes tag
Hello!
Nekem is L1310 es laptopom van!
Neked is elkezdett kerregni a ventillátor? És a tft meg olyan , mintha foltos lenne és méhány helyen olyan mintha ujjlenyomat lenne rajta és ott világosabb? Ajánlom a Rikvestet! Én beadtam a gépet mehettem érte du, hazahozhattam és majd akkor viszem vissza, ha mwegjött az alkatrész.. A Serko ül rajta, amíg megjön az alkatrész... Továbbá az ügyfélszolgálat is egy kalap...
Tudom sokan szidják a rikvestet, de nekem eddig szimpatikusak... Úgy látszik az L szériának vannak betegségei...Vertigo [ Fujitsu- Siemens Amilo L1310G -> 1,6 GHZ 512 RAM 60GB HDD <- ]
-
GPSMASTER2
csendes tag
Amúgy meg murphy nem alszik mindegyik vacak elromolhat amelyik el akar legyen az bármilyen istenített típus
"Minden mély gondolkodó jobban fél attól, hogy megértik, mint attól, hogy félreértik. "
-
GPSMASTER2
csendes tag
válasz karesz501 #3682 üzenetére
De szerintem meg igen .
Nézzük meg mennyit adnak el belőle és mennyi a hibás . a SZázalékos érték az érdekes
meg fogsz lepődni .
Még jobb mint az allítólag ''márkások'' nál . Mivel abból sokkal kevesebbet adnak el .
Nem a mennyiség a lényeg ebben hanem az arány . Többől több lesz a hibás is .
Nagy számok törvénye . Amúgy meg érdekli a felhasználót a javitás is mivel sokkal
többe kerül és sokkal tovább tart ... és már a hozzá nyúlás hiba meg állapítás is ezért
pl egy HűűűPéék nél majdnem kétszer annyi .. a viccet félre téve
Én eladtam már kb 100 db FSC - t egyel sem volt eddig baj 2 év alatt . HP 10 ből 4 2 év
alatt ajzat törött lett ....
Compaq 2 év alatt 20 ból 6 jött vissza kontakt hibával ...
nekem ennyi a véleményem ..."Minden mély gondolkodó jobban fél attól, hogy megértik, mint attól, hogy félreértik. "
-
SZULTA
tag
Én azt tudom hogy semmi bajom a fuji val... pl:azért mert van egy (öreg) Fujitsu siemens amilo -l celeron m2,4 l-6820 aminek semmi baja pedig nem mai gyerek...jah és a márkárol annyit hogy pl: asztali gépembe Kingston ramot vette és bexart tehát ennyit erröl... meg hamár senkinek nem tettszik a külseje akkor nekem naon bejön legalább eggy ember legyen megelégedve vele jah és a látszat néha csal... nem külsö alapján vettem amugyse remélem nem fogja nekem is beadni a derekát bár bennvan a pakliba...pa1538 van nekem is
[Szerkesztve] -
Speccy
senior tag
köszi, már korábban is leszedtem, de hiába. Mindegy, megoldottam USB-s wirelessel.
Viszont van egy új probléma : Ha bedugom a fülhallgatót, szól a füllhalgatóban, de a hangszórókon is szól, pedig én nem szeretném. Ez vajon mitől lehet? Már kezdem azt hinni hogy valami sz*rt sóztak rám.
[Szerkesztve]There is hope!
-
niki24
csendes tag
Sziasztok!
Szerintem a régebbi Dell-hez képest sehol sincs a Fujitsu, verem a fejem a falba, amiért megvettem. Nem lenne gáz belülről, viszont a külseje..... Eddig kiment a ventillátor-3 hét szerviz, most behalt a monitor-balhé a szervizzel, nem akarnak cserélni. A wireless lan meg több mint ...........r, a programozó párom imádkozta bele az internetet. Először azt sem tudták, hogy van benne wireless hozzáférés. A Serco szerviz nem lenne rossz, de iszonyat lassúk. 3hétig cseréltek egy ventillátort, a munkalapon meg 1óra volt feltüntetve szerelési időnek. Ha valamilyen módon sikerülne megúsznunk a monitort, valahogy túladok rajta, és veszek egy Dell-t vagy Acer-t. Egyébként internetezni használtuk, Skype-ozni, word-ben szerkeszteni és DVD-t nézni. Kb. erre megfelel, másra nem nagyon. A haveromnak is Fujija van, de már lassan a szervizben tároljuk őket mindketten. Úgy tudom, gari idő alatt egy cseregépet kéne biztositaniuk, mivel munka eszköz. (Ez a csodás Amilo L1310-es) -
karesz501
senior tag
válasz GPSMASTER2 #3681 üzenetére
Ezt gondolom Te sem gondoltad komolyan...
Mégis kit érdekel az a userek közül, hogy macerás-e javítani egy gépet, vagy sem?
Viccet félretéve, szerintem egy párszázezres notinál nem annak kell örülni, hogy még nem volt baja. Min. 3év amit szerintem illene egy ilyen szerkezetnek kibírni, és ezt a jelenlegi FuSi-k az alsó-közép kategóriában nem annyira tudják. Legalább is az itt felszólaló tulajdonosok állítása alapján.Life is no picnic!
-
GPSMASTER2
csendes tag
Nekem egy nagy kategóriás FSC - m van X1400 1440WX GLASS TFT STb
1 éves és soha semmi bajom nem volt vele pedig hurcolom nyúzom rendesen
nincs asztali gépem . Ezt nyúzom mindenre .
Teljesen hibátlan és sokkal olcsóbb mint a hasonló acer vagy hasonlók .
Ja igen notikat javítok , elég sokat .. Én azt mondok le a HP + COMPAQ + DELL sorozatokkal én meg ezeket utálom .
Nagyon macerás a javításuk .
Minden notinak meg van a maga hibája
HP folyton táp ajzat törésben szenvednek . Dellek örik az USB ajzat gyakran .
Compaq mind kettő fenti egy kis alaplapi kontakhibával fűszerezve ...
Nekem az FSC eddig nagyon bejött . Nem is cserélném le .."Minden mély gondolkodó jobban fél attól, hogy megértik, mint attól, hogy félreértik. "
-
HIJ
őstag
válasz siraly84 #3679 üzenetére
Szerintem nemkéne egyetlen gép és egyetlen szervíz alapján leírni az egész márkát és annak szervízhálózatát.Én pl a Sercohoz vittem és abszolute meg vagyok velük elégedve. Szó nélkül kicseréltek szinte mindent. Igaz magával a géppel sok a gond, de arra van a garancia. Az meg hogy sok gépet vittek be, jelentheti azt hogy ez a legolcsóbb és egyben legkelendőbb márka, ami eredményezhet több hibás gépet.
Senki ne vegyen OPEL típusú gépjárművet, mert nálam egyszer leszakadt az egész motor és amíg ott voltam egy csomó opel megfordult a -mellesleg opel- szervízben.
HIJ -
siraly84
csendes tag
FSC Amilo 7310 W
159000 éert vettem Auchan
2006 agusztusban
Hazavittem feltelepítettem volna Xp-t, majdnem sikerült, de a 2.ra felment (azt hittem mert meg nyomogattam kikapcsoltam a képernyőt ezért fagyott le)
>gép müködik 3 napig mutther szólt hogy lefagy elmegy a kép. amikor én használtam nem volt semmi minden ok.
aztán nekem is lefagy. Vissza Auchan. Nem veszik vissza. lejárt 3nap.
>Irány www.szuv.hu frange pán utca.
hiba kifagy, mondja telepítse Xp -t amit ehez fejlesztettek ok 2 hét mire oda adták mert be kellet mutatnom az én xp papírjaimat és adtak egy általuk preferált xp-t
>telepítés lefagy.
bevizsgál intenzív teszt állítólag müksziki
aznap suliba lefagy vissz vissza
Mindegy szóval memoria hiba volt a történetben és ezek után hogy én ezt megmondtam nekik csináltak műszeres vizsgálatot 1hét ujjabb várakozás
kifizettteeték velem a vizsgálatot (a GARANCIÁLIS GÉPRE)
és elküldtek a búsba mert nem FSC memoria volt benne. és erre nincs garancia. Balhé, elküldenek
Chs szervízbe ott átveszik ültek rajta 1 hónapot (eredeti 1 hét helyett)
kicserélték memoriát most müködik egyenlőre, megy rajta wow egész jól
Be írtam mint idegen pénzes fizető azonnal cseréltékvolna a memoriát, garanciálisra tesznek nagyívben.
Mentem kermibe nem tudnak mit tenni. Arra figyeljek hogy átadás átvételkor kell 1-1 lapot kapnmés a két idő pont közötti intervallum meg hoszabításával él a garancia. Nos ők ezt lenyelték azt írták a lapra hogy a jvítás 1db hétig tatott.
Írtam az FSC magyarországnak hogy mi a szitu.Lefogom járatni őket.
Érdekes azonnal tudták a nevem és a problémám és vissza hívtak hogy vigyem vissza gépet hogy megcsinálják, de telefonálni nem. Mire levelüket megkaptam a Chs megcsinálta
Cszerviz.hu
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eredmény: NE VEGYETEK FUJITSU SIMENS NOTIT minden 3. hibás amíg a szervizben ültem hozták sorra ezeket pedig ezen kívül nyomtató és monitort is javítanak. Különös nem?
Szar a szervíz hálózat és én vagyok a köcsög mert fikázom a zsír uj gépet!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Törd le a rendszert: http://docler.hu/video/13722 http://www.zeitgeistfilm.hu/the-movie/ http://www.titokfilm.hu/ http://www.zeitgeisthungary.com/
-
Speccy
senior tag
üdv!
Vettem egy FUJITSU SIEMENS Amilo Pa 1510-t. Akinek ilyenje van, árulja már el legyen szíves hogy lehelt életet a beépített WLAN-ba, mert nálam nagyon nem akar működni. Már több drivert is leszedtem, utoljára ez az 50 megás intel proset/wireless csomagot, de a telepítés után a szoftver nem talál vezeték nélküli adaptert, tehát mintha nem lenne wlan a gépben.
Természetesen a wifi be van kapcsolva a notebookon, mielőtt még valaki megkérdezné.There is hope!
-
niki24
csendes tag
Nekem Fusim volt, belül tényleg megfelelt pár dologra. Most behalt a monitorom, igyekszem leverni a szervizen. A külseje katasztrófa, könnyen törik, sérül, ha megfújja a szél már vége. A haverom már rutinos, neki is Fujija van, váltjuk egymást a szervizben. A hugomnak Acere van, másabb kinézetre is, na meg erősebb is. Nem tagadom, a Fusi belsejét szerettem, de gagyi. Most azon vagyok, hogy valahogy megússzam a szervizt.
-
-
Macka
veterán
Sziasztok! Van egy AMILO Pi 1505 laptopom. Nem tom, ti hogy vagytok vele, de szerintem minden Fujitsu-Siemens billentyűzet befeketedik. Volt egy az asztali gépemhez is, és az is megfeketedett! Neketek?
-
Pikkolo^^
addikt
A FuSi gépeket melyik cég szervizeli? Ugye nem az NSE? Eredetileg ASUS-t akartam, de a szervíz miatt letettem róla.
-
Pikkolo^^
addikt
Vki tudna képeket felrakni a 1538-as tipusról? Olvastam, hogy sok helyen nem a megfelelő képet rakják fel. A fusi oldalát megnéztem és elég csúnyácska ez a noti. Kiváncsi lennék, hogyan néz ki valójában. A tudása és az ára nagyon rendben van
-
Meiser
tag
válasz chriscoco #3662 üzenetére
Hello!
Nos a videokártyákat tekintve ezt ajánlom [link]. Itt megtalálod a mindkét videokártya fontosabb adatait. Igazából egy kategória, egyiknél ez a jobb másikán az,de semmiképpen nem tartoznak a ''játékos'' kategóriába, talán a atiról több jót hallottam . Processzorban a core2 duo jobb. Nekem mondjuk turion x2 van, de azzal is maximálisan meg vagyok elégedve. Memória nem árt, ha több..., a fujitsun van s-video meg sp/dif az aceren nincs, de igazából kinek mi a fontos. Mindkettőre 1 év garancia van szóval igazából megbízhatóság szempontjából mind1 melyiket veszed, mert mindkettőből kifoghatsz hibásat. Nekem a Fujitsum mondjuk hiba nélkül működik, valaki meg hetente viszi szervízbe. Én rengeteget bajlódtam azzal, hogy a ''megbízhatatlan fujit vegyem jobb konfiggal vagy a márkás gépet gyengéb összeállítással. De nem bántam meg a fujitsut.De a döntés a tied! -
chriscoco
csendes tag
Sziasztok ! laptopvásárlás elött állok !
Nagyon kéne help!
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=8821&op=details&mode=laptop_uj
ezt néztem ki magamnak ez ideális lenne nekem bár ha tudtok infot az x1100 as ati kártyárol mit tud mit nem az sokat segitene.Evvel a configgal csak ez a problémám lenne.
Illetve az hogy ''ezek a notebookok nagyon megbizhatatlan ne vegyek'' mondták emberkék nekem de viszont árfekvésbe a legjobb ami nekem naon sokat számit legalább annyit a mint a megbizhatoság.
+ problémám amd turion vs core 2 duo mekkor a különbség mit érdemes venni.
http://www.laptop.hu/index.php?main=main&page=bolt&subpage=kirakat&itemid=8729&op=details&mode=laptop_uj
ez lenne a másik itt kevesebb memoria viszont jobb videokártya ami szintén vonzo.de az ára nekem 250ért hoznák ami koppra költeném összes pénzem.
szoval véleményeket kérek ha seegitenétek megköszönném.
Holnap rendelném és nemtom a fujicu mennyire megbizhatatlan, vagy ez csak széria hiba volt vagy most is fent áll, h amegrendelem és beokádik nemnagyon volna fél évig a gépem szervizbe hagyni . elöre is köszi
coco -
HarryPotter
őstag
Sziasztok! PA 1538-asom van, és egy problémám is vele: a firewire port hol látja a rá csatolt video kamerát, hol nem. A kamera és a firewire kábel jó, mert egy másik gépen kipróbáltam, ott minden ok. csak a laptopon nem működik. Mi lehet ez?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
kekegsm
őstag
Nekem mas markanal volt hasonlo, ilyenkor megprobaltam akkurol inditani, es utanna radugni a kraftot. Ha nem, akkor kabel ki, akku ki, kabel vissza, bekapcs. Ha elindul, akkor lekapcs, kabel ki, akku be, kabel be, bekapcs.
En speciel soha nem hasznalom az alvo modot, sajnos desktopoknal volt par rossz tapasztalatom vele, es egyszer laptopnal is (elment aludni az alaplap, azota is alszik a kis csipkerozsika...), desktopnal foleg asus es abit alaplapoknal. Se alvas, se hibernacio nalam. Ha hasznalom, akkor ON a gep, ha nem, akkor OFF. ecceruLépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
marvin_BP
tag
Hali!
Igen, bárhol vásárolhatsz, c-enternél annyi a lényeg, h minél hamarabb indítsd el, mert akár 1 hónap is eltelhet a rendelés, és a boríték kézhezvétele között, bár mivel pont 1 hónap van az aktiválásra, még ez se olyan nagy probléma, nekem is sikerült bőven a 90 napon túl aktiválni. Az árlistában nem szerepel a Pa1538 kiemelve, de a Pi1505 asszem igen. Az ahhoz tartozó gari jó neked is, legalábbis már többen azt vettük, különös ismertetőjele, h a 3 év 19400+ fa. Ez természetesen összesen 3 évet jelent. A menete pedig nagyon egyszerű, a honlapon rányomsz a rendelésre, megadod az adataidat, és várod a visszaigazolást, majd az átvételt.
Kb ennyi.
Üdvhttp://www.chucknorrisfacts.com/
-
lori00
csendes tag
Ujabb fejlemeny a laptopom kinyulása ügyében.
Ahogy tegnap is kezdodott a kijelzo lecsukasa utan alvo üzemmódba került.
Ma este meg ugy hagytam, és alvo üzemmódba váltott (villog a holdacska led)
Ezek után ugy ebresztettem (tegnap is, ma is), hogy a bekapcs gombot nyomta meg.
Erre a gép kikapcsolt (tegnap is, ma is ).
Most megint nem tudom bekapcsolni ugyanaz a helyzet mint Tegnap, ég a hdd led, pörög a venti, de kép nincs és nem bootol.
Valoszinuleg, nem igy kéne szegénykét ébreszteni. Persze ez nem normális.
Valakinek van ötlet mi lehet a hiba?lori00
-
Meiser
tag
Sziasztok!
Garancia kiterjesztés ügyében írok. Látom sokan ajánlották a c-enter-t. Ezek szerint bárhol vásárolhatok a laptophoz kiterjesztést, nem kötelező onnan ahonnan a gépet vettem,attól úgyanúgy érvényes lesz az is?
Megnéztem a c-enter honlapjá és találtam egy garancia árlistát. Nekem Fuji-siemens pa 1538-asom van de ilyen típusra nem láttam hogy lenne kiterjesztés.Attól lehet hogy van, vagy rosszat néztem? Írja hogy 2 év ennyi forint, 3 év annyi. Ez gondolom +2 és +3 évet jelent az alap garanciára.Ja és utolsónak, hogy mi a menete egy ilyen rendelésnek?
Előre is Köszi a válaszokat!! -
sgery
őstag
voltam a serico-nál vagy hogy hivják a hivatalos fs szerviznél, csavart akartam venni a laphoz, 300ft darabja egy ilyen ici pici csavarnak. Ezek elmebetegek. kéne vagy 10 3000ret meg nem ér meg viszont. hol keressek még szerintetek?
amúgy kipogyotott pár csavar alulról, fura:SFurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
HIJ
őstag
Na most kaptam kézhez az új akksit. Egy rendszerindításnyi nafta volt benne és az alatt megnéztem, hogy 2%on van az elhasználódása. Most megpróbálom megformázni (amit elvileg nem ír a használatija) és meglátom, hogy változik e ez az értek, mert nekem kissé gyanús, hogy egy zsír új akksi is 2% -on áll.
HIJ -
lori00
csendes tag
Képzeljétek!
Reggel elindult. Ébredés utámn tettem egy ujabb probat. Sipolas, kép.
És kírta, nyomjak egy F2-t ahhoz, hogy be tudjak lepni a biosba.
Megnyomtam. Aztan nyomta egy ''Load optimal settings''-et.
Ezután szépen elindult.
Érthetetlen...lori00
-
lori00
csendes tag
Kösz a tippeket sracok! Megprobalnam...
Na de ez nem az en hetem.
Most nem hogy a meghajto nem megy, hanem hasznalat kozben le kellett csuknom a kijelzot. Utanna ebreszteni akartam, mire kikpacsolt es kinyilt a cd-rom.
Na azota nem tudom elinditani.
Megnyomom a bekapcsolas gombot es semmi. Aventi elindul. Eg a power+hdd led...és semmi.
Se sipolás, a kijelzon se jelenik meg semmi.
Kivettem az akkut. Probaltam anélkül indítani hálozatrol. Probaltam csak akkuval.
Semmi.
Akar fel oran keresztul is hagyhatom, 2 led ugyanugy ég. Csak a bekpacs gomb hosszannyomasval lehet (ugyebár) lelőni.
Hasonloan jart mar valaki? Gondolom ezen mar csak a piocas ember, vagy a szerviz segithet.lori00
-
Levi123
senior tag
Nekem volt hasonló tapasztalatom (asztali pc, dvd-íro) nekem a dvd-ket nem írta, sokat rontott.. stb..
erre jött a firmware frissítés, ami megoldotta a problémát és azóta tökéletesen működik.
Amit tanácsolok, hogy nagyon nézd meg mivel frissíted mert ha nem jó firmware-t teszel rá, akkor használhatatlanná válik az ODD-d.
(megj: én a dvd olvasó sorozat és cikkszáma alapján kerestem rá)Levi
-
Musketas
csendes tag
Sziasztok!
Ma délután történt valami a notimmal (Amilo A1655G): csöndes lett... Vagy a venti adta meg magát motorikusan, vagy ''csak'' megszűnt forogni mert telement porral...
Tudnátok ajánlani megbízható/jó FuSi szakszervízt BP-en, ahol megoldanák a fenti - azt hiszem, nem ''nagygenerál'' jellegű - problémát? Visszaolvasva pár oldalnyit, azt hiszem, a szüv-höz már nem viszem...a többivel (SERCO, AK SYS Hungary, Rikvest) kapcsolatban, ha van vkinek tapasztalata, azt megköszönném! (Ha nem akarod nyilvánosan szidni vmelyiket, akkor írdd meg priviben...;) )
1ébként maga a noti még bőven garanciás, ezért (is) erőltetem a szakszervízeket mindenáron...
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
lori00
csendes tag
Sziasztok!
Egy Amilo A1640-sem van (3000+, 512, 60Gb, DVD RW). Most raktam ujra rajta mindent. Rajta van a legujabb bios, es XP. Ennek ellenére egy olyan gondom van vele, hogy az optikai olvaso a cd-ket nagyon lassan, a DVD-ket (fokenet filmeket) egyalatlan nem olvassa.
Valakinek volt mar hasonlo tapasztalata?
Cserelni kell az olvasot?lori00
-
HIJ
őstag
Egyébként ez nagyon igaz, már ami a táp és a rápakolást illeti. A céges noti is így ért véget. Felette volt a táp és benyomta a kijelzőt... Nekem olyan 50-80at mondtak a kijelzőre általában, mert ez egy viszonylag új széria (lenovo 3000) és nincs hozzá bontott alkatrész. Azért én megkértem a az IBMtől az árat és 1266$ +fa . Annyit mondott a szerviz, hogy megpróbálnak belegyömöszölni egy másik fajta kijelzőt, hátha...
HIJ -
niki24
csendes tag
Szia!
Köszi a választ. Külső sérülés, karcolás nincs. Teljesen végig néztük. (Ez azért fontos, mert ennek a szériának nagyon gyenge a boritása. Ha egy gombostűt becsuknék, azt is észrevenné.) Dicota tokban volt, még az egér sem volt mellette, amikor szállitottuk.(Régebben, nem nagyon hurcoljuk, az iroasztalon tartjuk, semmi nem eshetett rá.) Szóval csak nézek mi van. Már volt baja a gépnek, a ventillátor ment tönkre.Az előnyei mellett rossz választás a gyengesége miatt. Egy kijelző kb mennyibe kerülhet kb.? Azért még bizom a gariban. Ha nem, akkor bevizsgáltatom a Kerminél, mivel volt vele probléma. -
Gus
aktív tag
Ha összetört a kijelző, arra nem érvényes a garancia. Ha nincs mechanikai sérülés, akkor igen. Nem kell ahoz leejteni a notit, hogy a kijelző eltörjön. Láttam már törést eleget.
Pl: - rá lehet zárni valamire, (toll, kulcs, stb)
- a táskában a táp megnyomja az LCD-t a fedlapon keresztül. (sok táska nem védi eléggé a notit, nem beszélve azokról, akik csak úgy begyömöszölik a noti tetejéra a tápot)
- csomagtartóban rápakolnak valamit,
- sőt volt egy ügyfél aki azt mondta, -''kimentünk a szobából vacsorázni, és mire visszajöttünk el volt törve a kijelző''-, mondjuk ilyenkor érdemes elbeszélgetni a gyerekkel.
Persze lehet az elektronika hibája is. Vidd be egy szervizbe, és rögtön kiderül. Ha törött az nagyon fájni fog sajnos... -
niki24
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is Fujitsu Siemens Amilo (L1310G) gépem van.Dolgoztam és interneteztem rajta, majd kikapcsoltam, ekkor még nem volt baja. Amikor visszakapcsoltam, valóssággal ''szétfolyt'' a képernyő. Nem esett le, nem ütődőtt meg, vírus kizárva. Még garanciális, szerintetek az LCD monitorra is van garancia? Légyszi, aki tud valamit írjon, nagyon szomorú vagyok. Jó kis gép dolgozni, netezni és filmet nézni. -
mOkeC 87
csendes tag
Valaki lécci.
Hogy tudok belépni a pa1538 biosába? -
morfondőr
őstag
Hát szerintem egy win reinstall-t nem árt megpróbálni! Ha cserélgetted a drivereket, az is könnyen bekavarthat, nálam is többször voltak már ilyen gondok. Én pl. csináltam egy mentést egy friss rendszerről, minden prigival, meg beállítással, és azt rakom vissza havonta-kéthavonta. Így kb. 10 perces művelettel van egy friss windowsom.
Nem kell mindjárt hardverhibára gyanakodni szerintem.Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
-
HIJ
őstag
Elég összetett a problémád és nem is igazán értem, de a Serco -val nekem csak pozitív ''élményeim'' voltak. Megjártam őket már 3x vagy 4x már nem is tudom, de dinamikusan kezelik a gondokat és nem problémáznak sokat. Most pl az akkutmat cserélték ki szó nélkül, előtte vinyó, alaplap, memória, videókártya és végül teljes hűtés csere volt
HIJ -
LordX
veterán
Hali!
Van egy Pa1538-am. Nemrég előjött egy igen durva hiba (ha egyáltalán az):
Játszottam rajta (WoW), egyszer csak meghülyült a grafika: átment fekete-fehérbe (nem szürkeárnyalatosba!), kialt-taboltam, és a Windows is. Nah, reset (power gombbal kikapcs-bekapcs): 51-52% CPU load, és *beeep*lassú minden. Valami processz végtelen ciklust játszik..
Gondoltam, a drivereket nem szereti (előtte csesztettem, mert a gyári videokari driverrel a WoWC fagyhat, későbbi nVidia driver release notes-ban ez benne van - és ekor már chipset, hangkártya, stb drivereket is frissítettem.): Windows reinstall, feltettem neki a honlapon levő drivereket (kivétel a VGA, az inf-hekkelt aktuális legújabb ForceWare lett).
Nem let jobb Most az RMClock 80% CPU használtságot mutat (ezáltal nem veszi vissza az órajeleket, csak ha bepipálom hogy ''use OS load''), RMClock OS loadja kb 15% körül ugrál, ugyanennyi a Feladatezelőben, meg minden másban (mondjuk érthető, hogy ugyanannyi). Ha terhelést rakok a procira (legjobb: 7-zip benchmarkja, tisztán memóriából dolgozik, és többszálas), akkor az RMClock CPU loadja leesik (!!!) 60-70%-ra, az OS load pedig felszökik, max annyira, amennyi a CPU load. WTF?!? Valamint nem fixek ezek a százalékok, hanem nagyon oszcillálnak. Ilyet egyszer láttam, amikor egy Celeron-M-es gépen bekapcsolt a thermal trottling, mert a portól már teljesen eltömődött a hűtőbordája..
A vinyó *beep* *beep* lasssúúúúúúúúúúú (WoW-ban repüléskor néha kidob a szerver, mert megszakad a kapcsolat, mert a kliensem azzal szöszöl, hogy betöltse az új területet!!) E mellett a mért hőmérséklet az addigi átlagnál kb. 10 fokkal nagyobb. Halk üzemmódban is folyamatosan megy a venti majdnem olyan erővel, mint BIOS POST ideje alatt.. Meg mintha az akksit is jobban zabálná, bár ezt nem teszteltem még ki.
Visszatettem a gyári VGA drivert is, de minden maradt.. Ugye szerintetek is valami hardver gond? A 3 FuSi szervíz közül kihez vigyem, ha viszem? (Rikvest-hez egy másik FuSi géppel járunk barátnőmmel már 2 hónapja, mindig csak vinyót cserélnek benne, de ez nem használ, hiába mondjuk, hogy ne azt csinálják kb. 2 órán belül csonttá fagy az a gép.. szvsz alaplaphibás, sajnos nem tudtuk 3 nap alatt kitesztelni, amikor megvettük., úh őket kizárom, szóval inkább a másik kettőről, ha van valami infótok, akkor mondjátok el)
[Szerkesztve] -
mOkeC 87
csendes tag
A tapipad drivert a fusi oldaláról szedtem. -asszem h előtte is ugyan ez volt fent, szóval nem tudom h újabb v csak a reinstall segített.
-A hűtésre visszatérve, ha minden igaz minimális energiagazdálkodással a procim legtöbbször 800mhz-en megy,csak néha ugrik fel 1600-ra.
-ezért nem értem, mért dől belőle a meleg.
jah és még valami: a bios-ba hogy mászhatok be?
f2-vel semmit se tudok állítani:
Az eddigi választ is köszi! -
béé
csendes tag
válasz mOkeC 87 #3622 üzenetére
hali. a 60 fok normális, vagy is nemtom h. normális e, de ha 1600Mhz-n használod procit akkor 60 fok körül lesz. vedd le a proc órajelét meg a fesz.t és akkor nagyon lecsökken a hőmérséklet. nekem pár éjszakán keresztül folyamatosan ment, és sikerült úgy beállítanom hogy a hűtőventi egyátalán nem kapcsol be, a proci ~40 fokos. Ja és firefox elég rendesen eszi a procit..szal azért netezés közben is dolgozik
yah...milyen drivert tettél fel a touhpadhoz?
[Szerkesztve] -
mOkeC 87
csendes tag
Háj mindenki!
Nekem is van egy Pa1538-am és háát... nem vagyok 100%-ig megelégedve vele.
A touchpad-os problémák nálam is jelentkeztek, de 1 driver installal megoldódott.
A kijelző meg lehetne valami komolyabb panel -ritka szar 1 tn+.
A hűtésével + van 1 kis problémám: firefox futtatás közben, asztalon 60-65 C-os.(vga100mhz, minimális energiagazdálkodás) -egyszerűen süt!
-Normális ez? -kinek milyen tapasztalata van?
A válaszokat előre is köszönöm! -
Gus
aktív tag
Az olyan akkumulátor amit pl. a rokkant kocsikban vagy a modellezők használnak. Tartós hosszú időtartamú relatíve kis terhelő árammal terhelhető, de teljesen lemeríthető. Szemben az indító akkumulátorokkal amik rövid időtartamú nagy áramlökéshez vannak kifejlesztve. Pl. Gépkocsi indító akku. Nem a noti aksijáról van szó hanem ólom aksikról. A kolléga kérdésére válaszoltam.
-
Gus
aktív tag
Mérd meg mennyi áramot eszik, aztán már csak számolni kell. Attól függ hány amperórás akkut veszel. Ha mondjuk 5 ampert vesz föl és 20 amperórás akkud van, akkor a veszteségektől eltekintve kb. 4 órát tudsz mókázni ideális esetben. A munkaakkuk majdnem nullára kisüthetők. Az indítóakkut felejtsd el. nagy , nehéz, és nem erre találták ki. A pillanatnyi nagy áramlőkésre van tervezve, tartós kis terhelésnél nem sokat bír, extrém esetben tönkre is mehet. Mivel az inverter is fogyaszt ezért azt kell megmérni. Nem elég megnézni a tápegység adattábláját.
Ha tévednék kérem javítani! -
HIJ
őstag
Üdv!
Na úgy néz ki, hogy kicserélték az akksit már csak be kell menni érte. Tudjátok én voltam az a fél év alatt 20% elhasználódást mutató akksis manusz
HIJ -
_csabis_
csendes tag
Sziasztok!
sikerült szert tennem egy FuSi 1538-as gépre,amire feltelepítettem a XP-PRO-t
SP2-vel.gyári telepítőcd hiányában (vmiért nem volt a dobozban csak egy live-os Linux..)
leszedtem a drivereket a netről és elolvastam az eddigi hozzászólásokat hogy mit és hogyan kell feltenni (s-ata,amd optimizer, stb).viszont az xp telepítés után kidobott sok ismeretlen eszközből 1 db megmaradt,a - Társprocesszor -.ehhez valahogy nem találtam semmit..lehet hogy én vagyok a hülye,de aki esetleg tud szolgálni valami információval annak nagyon megköszönném. -
SZULTA
tag
Üdv ujra!
Az lenne a bonyult kérdésem ! Egy Fujitsu Siemens Amilo Pa1538 rol lenne szo!
Namos ha vennék egy munka akumlátort vagy esetleg egy simát és rádugnám egy sino 120W szivargyujtóra akkor mennyi ideig birná? utántöltés nélkül... tehát nem megy az auto és Game közbe lenne ez tehát megterhelve! kérdés mennyi ideig tudnák bf2 ni mondjuk nem viccböl raktam föl ezt a kérdést pls aki nek akár tippje van az is irja le köxke! de ha tuti akkor azt kérném -
Mclary
csendes tag
Sziasztok,
Érdeklődni szeretnék egy Fusi Amilo L 7300 -x laptop után, mert tudnék használtan venni egyet. A kérdés az lenne hogy tud-e ez a típus vezeték nélküli hálozathoz kapcsolódni? -
HackR
tag
deee TV out az ok hogy out, de gép digitális jelét analóggá alakítja...visszafelé nemmegy neki? Jólenne tudni, hogy a GMA 945 készlet mit tud meg mit nem...
Hol lehet olcsón firewire csatis RCA-s vagy USB-s RCA-s digitalizálót kapni? Kamerámból RCA jön ki...szal sima firewire nemjó...van is a gépen firewire.Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.
-
HackR
tag
válasz amdkiller #3607 üzenetére
Tuti biztos ,hogy visszafelé nem tud menni? Ezt szeretném tudni...megspórplhatnék 1 kupac pénzt. Tv tuner nem kell mert kameráról szeretnék csak felvenni, az meg ugye csak egyszerű ''kompozit'' jelet ad ki...háttér és elötér szín formájában...4 vezetéken ami összekapcsolható 2vé. Nem rádiófrekvenciás jel.
Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.
-
HackR
tag
válasz amdkiller #3605 üzenetére
Van egy Amilo 1505-ösöm, Centrino duo procis.
Van rajta 1 TV kimenet flkeség ilyen sárga akármi...ez csak kimenet, vagy befelé is tudja valahogy fogadni a sima videó jelet? Nem TV , hanem RCA-s videó jel...tud menni visszafelé is?Xar játék az élet, de qwa jó a grafikája.
-
Salex1
őstag
válasz amdkiller #3601 üzenetére
Szia!
Lehet kapni szinte minden sz.boltban VGA -> TV átalakítót, ez nem csak egy kábel, hanem egy kb. egér méretű dobozka. Rákötöd a hátsó kimenetre, és a TV-re. Bekapcsolod a gépet és a FN+F8 (ha jól emlékszem) tudod kapcsolni, hogy melyik monitor menjen, közben a beállításokban is engedélyezned kell a másik monitort (TV-t).
Az ára kb. 6000 Píz
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- HP 250 G3 N2840. 4gb ddr3 500gb Hdd (Bill. Gombhianyos) töltő nincs
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1
- Dell Precision M6700 17" kijelző i7-3632QM, 16Gb, Firepro M6000 2Gb "barkácsolóknak" - olvass
- Asus Rog Strix G531GT I5.9gen,16gb ram,gtx16504gb gddr5,2x512 gb ssd.
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, 27% áfás számla, 1 év
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest