- Apple asztali gépek
- Gaming notebook topik
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
HIJ
őstag
Üdv!
Hátha vki találkozott már ilyennel...
Van egy M1437G laptopom, ami olyat csinál, hogy egyfolytába 1,8 GHz helyett 800 MHz -el ketyeg. Ezt természetesen terhelés közben is tartja.
Úgy kezdte hogy egyszer csak se kép se hang. Ekkor szétszedtem, összeraktam semmi. Már keresztet akartam vetni rá, mikor rászántam magam, hogy mégegyszer szétszedjem és ekkor beindult. Viszont azóta csak 800 MHz -en megy a CPU. Mi lehet itt, alaplap v. CPU? -
HIJ
őstag
válasz
spyduck #4462 üzenetére
Egyébként lehet ám kapni olyan notebookot is, ami agyonver jópár asztalit is...
Inspiron 9400
Centrino Duo sorozat
• 17'' WUXGA (1920x1200p) UltraSharp™ • nVIDIA GeForce 7900GS/ 256MBTurboCache
• Core2-Duo T7200 (2.0GHz/4MB/667) • 1024MB DDR2 • 160GB HDD • DVD+/-RW DLay.
• Wi-Fi (802.11a/b/g) • Bluetooth • (MgAl)fémház • Microsoft Windows XP Home HUN
notebook PC
• 3év teljes DELL garancia
• nettó ár: 399.990,- -
HIJ
őstag
válasz
spyduck #4462 üzenetére
Nembeszélve arról, hogy a 3DMarknak nemsok köze van a ram ill. a proci teljesítményéhez... Ha kevés van azt meglátni a pontokon, viszont onnan hogy megvan a kellő alap a videókártya kihajtásához, már mind1 hogy mekkora a többi alkatrész teljesítménye. Egyébként meg a 2 giga ram az teljesen felesleges egy XPs gépbe, max a Vistához kéne ennyi. Alap helyzetben egy csomó háttérprogrammal együtt eszik olyan 400 mega körül az Xp.
üdv
HIJ -
HIJ
őstag
Van ilyen. Asszem van egy gyári is, de azt most nemtaláltam.
Van egy NotebookHardwareControl[link] nevű progi, ami elég sokszínű beállításra ad lehetőséget, de úgyemlékszem hogy ez csak intelt támogat. Nomeg van egy RMClock nevű is, amit én nem próbáltam de azt hallottam nemrosz.
HIJ -
HIJ
őstag
Tudja valaki, hogy az Amilo M sorozatot milyen típusú lcd panellal szerelik/szerelték? Konkrétan egy M1437G érdekelne. Nemakarom szétszedni feleslegesen...
HIJ -
HIJ
őstag
Az ultimate -et csak nagyvállalatoknak ajánlják. Nem kell mindjárt azt megvenni... Most is biztos XP prof. BOX van a gépen mi?
Egy kis olvasnivaló: [link]
HIJ
[Szerkesztve] -
HIJ
őstag
válasz
siraly84 #3679 üzenetére
Szerintem nemkéne egyetlen gép és egyetlen szervíz alapján leírni az egész márkát és annak szervízhálózatát.Én pl a Sercohoz vittem és abszolute meg vagyok velük elégedve. Szó nélkül kicseréltek szinte mindent. Igaz magával a géppel sok a gond, de arra van a garancia. Az meg hogy sok gépet vittek be, jelentheti azt hogy ez a legolcsóbb és egyben legkelendőbb márka, ami eredményezhet több hibás gépet.
Senki ne vegyen OPEL típusú gépjárművet, mert nálam egyszer leszakadt az egész motor és amíg ott voltam egy csomó opel megfordult a -mellesleg opel- szervízben.
HIJ -
HIJ
őstag
Na most kaptam kézhez az új akksit. Egy rendszerindításnyi nafta volt benne és az alatt megnéztem, hogy 2%on van az elhasználódása. Most megpróbálom megformázni (amit elvileg nem ír a használatija) és meglátom, hogy változik e ez az értek, mert nekem kissé gyanús, hogy egy zsír új akksi is 2% -on áll.
HIJ -
HIJ
őstag
Egyébként ez nagyon igaz, már ami a táp és a rápakolást illeti. A céges noti is így ért véget. Felette volt a táp és benyomta a kijelzőt... Nekem olyan 50-80at mondtak a kijelzőre általában, mert ez egy viszonylag új széria (lenovo 3000) és nincs hozzá bontott alkatrész. Azért én megkértem a az IBMtől az árat és 1266$ +fa
. Annyit mondott a szerviz, hogy megpróbálnak belegyömöszölni egy másik fajta kijelzőt, hátha...
HIJ -
HIJ
őstag
Elég összetett a problémád és nem is igazán értem, de a Serco -val nekem csak pozitív ''élményeim'' voltak. Megjártam őket már 3x vagy 4x már nem is tudom, de dinamikusan kezelik a gondokat és nem problémáznak sokat. Most pl az akkutmat cserélték ki szó nélkül, előtte vinyó, alaplap, memória, videókártya és végül teljes hűtés csere volt
HIJ -
HIJ
őstag
Üdv!
Na úgy néz ki, hogy kicserélték az akksit már csak be kell menni érte. Tudjátok én voltam az a fél év alatt 20% elhasználódást mutató akksis manusz
HIJ -
HIJ
őstag
Na holnap megyek be a Sercohoz az akksival...
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
LALA_kiraly #3486 üzenetére
Sajnos konkrétumot nem tudok, de ha visszaolvasol, valaki be is linkelte ide ezt a külső VGAt. De ha hazaérek, akkor megkeresem neked, ha nemtalálod addig...
HIJ -
HIJ
őstag
Hali! Nekem is ez a kari van a gépben és volt is vele baj (is). A gépem néha kéket halt, néha csak szimplán kikapcsolt és néha pedig lefagyott. Nos a tünetek 3 alkatrész cseréjével szüntek meg.
Egyszer a hűtő (ez valószínű a kikapcsot oldottam meg), aztán a videókártya (ezzel a kékhalál szűnt meg). És végül az alaplap lett cserélve és ezzel véglelg megszünt minden hiba.
Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy lehet, hogy gari lesz a vége, de előtte pontosabban körülírhatnád a hibát.
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
LALA_kiraly #3483 üzenetére
Ezt a típust nemtudom hogy lehet e, de általában az a tapasztalat, hogy nem éri meg... Drága és itthon be sem szerezhető a cucc. De olvastam valamikor egy külső expresscardos megoldásról, de az sem valószínű, hogy itthon fellelhető
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
G-lader #3445 üzenetére
Ez így van. Mindenképp egy BIOS frissítést meg kéne próbálni, még ha nincs is újjabb verzió a jelenleginél. Nekem is egyszer beragadt az energiagazd., mégpedig ha jólemlékszem valahogy így, hogy akksiról kizárólag 1.0 V al volt hajlandó működni. Nekem megjavult a bios frissítéstől...
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
Legolas #3449 üzenetére
Valószínüleg ezt már javították is az újjabb kiadásokban. A világon mindig és mindennel vannak/voltak sorozatgyártási hibák, amiket utólag javít a gyártó. Nekik 3 K val került volna többe, de az már neked 5el és akkor már nem is ezt, hanem mondjuk egy másik típust veszel, vagy hozzáteszel egy kicsit és egy másik márkát... Ez az árérzékeny kereslet hátránya, ott spórolnak ahol tudnak. Itt egy kicsit ott egy kicsit és máris olcsóbb vagyok, mint az ugyan ilyen felszereltségű acer vagy asus.
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
MrLebowski #3394 üzenetére
Valahol látam egyszer egy olyan ''cooler'', ami csak egy alu pad volt és ez került asszem 6K ba. Tehát még mindig jobban jársz egy nagy könyvel
HIJ -
HIJ
őstag
Ja hogy te vettél még hozzá garibővítést... Szerintem ez csak a szervizen múlik.
Ezek szerint te most a 3 év bővítéssel együtt azt is elfogadtad, hogy 4 évig nem bővítheted a géped, ami mellesleg a te tulajdonod és gyárilag van lehetőség a bővítésre
Ez érdekes lenne...
HIJ -
HIJ
őstag
És azt hol hallottad, hogy RAM cserénél ugrik a gari
A kézikönyvben is benne, hogyan cseréljünk RAMot és vinyót. Akkor ugrik a gari, ha nem kompatibilis eszközt raksz bele vagy ha a hibát a kicserlélt alkatrészre lehet visszavezetni. Én mielőtt bevittem gariba 8-10 szedtem szét és a csavarok ehez mérten is néztek ki, de egy szóval nem említettek garivesztést, sőt még ejnye-bejnyét sem...
HIJ -
HIJ
őstag
-
HIJ
őstag
válasz
G-lader #3344 üzenetére
Írtam a Serco kft -nek, mivel már náluk volt 2x is. Meglátjuk...
Az üzemidő nekem is rohamosan csökkent. Nemrégiben még egy film (1:45 kb) még simán végigfutott, de valamelyik nap a barátnőnek meg kikapcsolt 1 óra után kb. Azóta nem mértem le, de már nem is meremLehet hogy én is kiveszem az akksit itthon.
HIJ -
HIJ
őstag
És milyen emailcímen érdeklődtél? Mert én csak szervíz vagy viszonteladói címet találtam...
A hosszú történetnek az a lényege, hogy sokáig kerestem ezt a notit a Metrokba és végre találtam egyet, ami elvileg bemutató gép volt. De mint utóbb kiderült már visszáru lehetett, mert eléggé fel volt már telepítve és sok hibája is volt. Ezért gondolom, hogy valaki 3 napon belül vitte vissza.Az eladó kirakta mint bemutatógép és neki nem volt vele problémája, erre eladta. Na a hibákat nagy nehezen (szinte minden lett rajta cserélve...) megoldották, de már akkor 6%os volt az elhasználódás és ez azóta csak rohamosan nől. Azért tákárdeznék a helpdesktől, hátha megszánnak és kicserélik. Még ha nem is jár a gari az elhasználódásra ez mégiscsak abnormális működés...
HIJ -
HIJ
őstag
Srácok! Ennyire szar lehet a FU-SI -k akksija? Nemegészen fél éves notinak 19% az elhasználódasi mértéke és szinte alig volt használva akkuról
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
G-lader #3318 üzenetére
hali!
A bios tényleg csak ennyi. A recovery menüt valamelyik F billentyűvel lehet behívni ez a manualban is benne van. A ventilátor nekem is így ment, amíg nem volt hűtési problémám és cserélték ki az egész hűtőt. Most viszonylag folyamatos, de azért vannak hullámai. Sajnos a hang az típusbetegség, jópár kollega vitte már gariba emiatt a gépét. A kis venti az visszaveszi az FSB -t és fixre állítja a szorzót. A videókarival is ezt teszi.
üdv HIJ -
HIJ
őstag
válasz
kekegsm #2565 üzenetére
Everest mutatja ezt az adatot, de mikor már megvettem akkor is 6% volt. Viszont szinte alig használtam akkuról és így is ekkora az elhasználódás... Hogy lehet teljesen lemeríteni az akkut? Mert ugye még ezt nem próbáltam, de elvileg nem tud teljesen lemerülni win alatt. Esetleg próbáljam biosban lemeríteni
HIJ -
HIJ
őstag
Nekem a akksim 3 havi használat után 12% elhasználódást mutat.Nemtudom mi lesz ebből...
HIJ
[Szerkesztve] -
HIJ
őstag
válasz
Bernardo20 #2251 üzenetére
DVI van csak rajta. Az akku 2 órás, az ár viszonylag korrekt. A metroban volt ennél jobb áron (235K), de ott sem sokáig.A fedlapja elég sérülékeny és melegszik is mint állat (x700). Viszont erős kis gép az hétszentség...
Ahoj
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
DiXoN008 #2152 üzenetére
Akkor én már meg sem nézem, annyit azért tudok, hogy multkor egy asszem 720ast néztem és a tökéletes képen kívül semmi sem lepett meg
Tudja valaki, hogy milyen képe lehet egy ilyen HD videónak egy LCD digit TVn, természetesen DVI keresztül? Vagy ilyennel nem próbálkozott még senki? Mert én most akarok venni egy Samsung TVt [link]
Vajon milyen képe lesz, mert elvileg HD Ready teknika, bármi is legyen az
HIJ -
HIJ
őstag
Az a kis ablak a vevő egysége a távirányítónak, tehát van némi értelme annak amit mondasz
A venti fordulatszámát a gyártó kiszámította és nincs rá mód, hogy ezt felülbíráljuk (tudomásom szerint).Annak a procinak az 50-55 fok a kényelmes üzemi hőmérséklet, tehát nincs ok az aggodalomra. A jobbkezednél a videókártya, bal kezednél a vinyó található, de ez mind benne van a manualba
HIJ -
HIJ
őstag
Az infrát nemigen lehet ki-be kapcsolgatni, ugyhogy marad a 2. opció
És amúgy infra adó-vevő nincs benne, csak a távirányító vevője.
''De ami fura a ventit nem hallom süvíteni benne.''
Nálam is volt ilyen. Mindenki mondta, hogy elég hangos ventije van a FUSIknak, de csak ha maxon járnak.Én meg örültem, hogy az enyém milyen halk, erre a folyamatos kékhalálok miatt hűtőt és videókarit cseréltek benne és mostmár tudom miről beszéltek a kollegákViszonylag tényleg hangos maxon, de nem a venti, hanem a levegő. Úgyértem a süvítés a hangos nem a venti motorja
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
ballor.hu #2047 üzenetére
Jó! Mondjuk, hogy én abból indultam ki, hogy én ezt a gépet br235 ért vettem.Jóvétel volt és tényleg nem egy kat., de attól még a véleményem áll, ami a kinézetre és anyagra vonatkozik, pláne a videochip... Igaz még nem is használtam játékra a notit, de a tudat maga jó, hogy használhatnám
De tudtommal a procit említettem, úgyhogy elég a kövezésből
HIJ -
HIJ
őstag
Na tegnap voltam a Serconál és helyben kicserélték az alaplapot.Remélem ezzel vége a gari pályafutásomnak.Viszont a karcolásokkal nem csináltak semmit, mivel a srác már úgy kapta meg a munkalapot, hogy karcos.Viszont ugye én nem ígyíadtam le és nem írtam alá semmilyen eéismervényt, amiben megemlítik, hogy karcolva van.
igazából ilyenkor az a felelős, aki karcosan adta át.Mivel az nem én voltam, maguk közt kéne keresni... De mind1, ez van.Majd ha lejár a gari, akkor lefestetem egy fényezővel.
HIJ -
HIJ
őstag
Akkor én mit szóljak
3 hetet volt gariba és most még mindig nem jó ráadásul még jól össze is karcolták... A karcolással asszonnyák nemsokmindent tudnak kezdeni, mert nem szabadott volna átvennem akkor.Mondom én gondoltam erre, csak vettem egy notit 6 hete és érdemben még nem használtam, gondoltam a karcolás belefér az életembe, csak legyen jó.De így hogy még nem is jó, szóvá teszem azt is, sőt!Most a szervizfőnök fog rá nézni.Meglátjuk.
HIJ -
HIJ
őstag
Meglátom, hogyan reagál a serco, mert viszonylag kellemes volt a kapcsolat velük.Elég segítőkészek voltak.Ha nem állnak hozzá számomra pozitívan, akkor siemenshez fordulok.Viszont nem akarom elkiabálni, de újrahúztam a rendszert és eddig még nem volt leállás.Tegnap a levél megírása alatt 2x állt le.A noti kinézete akkor is felháborító, pláne hogy az akksi 6% elhasználódást jelez.Ilyen ütemben 4 hónapot bírna :S
HIJ -
HIJ
őstag
No nagyon úgy néz kia a dolog, hogy ismét szerviz lesz belőle.Simán netezés közben megáll, de semmi következmény.Tehát utána simán vissza lehet kapcsolni, nemúgy mint előtte.Írtam egy tartalmas mailt a Serconak, nemtudom mit lépnek majd rá
HIJ -
HIJ
őstag
válasz
DiXoN008 #1995 üzenetére
Az akku már rendben van (valamiért nem töltött, kihúztam, vissza és jó lett). Mint utóbb kiderül, hogy csak megrendelték az alkatrészeket, de nem rakták bele, mivel a videókártya és a hűtő rendszer kicserélése után nem volt gond a tesztek során.Még jó hogy a vinyóra vártunk majdnem egy hetet, hogy egyáltalán neki álljanak és kiderült, hogy még csak bele se rakták...
Lehet, hogy reklamáció lesz belőle..
A hűtő az valamivel jobb vagy legalábbis hangosabde tény, hogy a tesztek alatt a proci hője nem ment 58 fölé és kézre is hidegebb mint volt. Mind1 a hétvégén még kap lehetőséget.
HIJ -
HIJ
őstag
Eldobom az agyam
Most jött vissza gariból a notim és miközben akartam írni, hogy milyen karcosan küldték vissza, shotdownlot egyet
Amivel ugye gariba lett adva... Nembeszélve arról, hogy az akksi töltés már megy egy órája és elvileg televolt, mikor rádugtam.Na most aztán igazán mérges vagyok
HIJ -
HIJ
őstag
Jézusom, ne vezesd már félre szegény embert mindenféle stressztesztekel.
A memtest és prime mindent kiszűr (általában). Talán még egy merevlemez smart ellenőrző progi és ennyi szerintem már kiszűri a hardverhibákat.De a nagyobb ütközéseket a memtest is tökéletesen megmutatja.A Prime95 pedig a proci instabilitását mutatja.
HIJ
szerk.: a videotesztre pedig a 3DMark05 tökéletes.De állítólag a FuSi kiadott a szervízeinek egy teljes hardverteszt CDt.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple asztali gépek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gaming notebook topik
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- További aktív témák...
- Macbook Pro 16" - 2020 gyártás, 8 mag i9 / 6 mag i7, 32/512GB, 4GB Radeon - garancia ( 4442)
- Macbook Pro 15" - 2017 gyártás, 4 mag i7, 16/512, 4GB Radeon - garancia ( 97)
- Macbook Pro 13" - 2018, 16GB RAM, i7/i5, 512/256GB SSD, touchbar - garancia
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i5, 16/512GB, touchbar - garancia ( 37)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bezámítás! ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) OLED notebook - Ultra 9 32GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest