Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
centrino
aktív tag
Fuji készletkisöprés...
789€ -
madgie
titán
válasz
DonRazzino #26344 üzenetére
Van AF-es Canon-FX adapter, hajrá, rakd rá
-
Matska
senior tag
A Fuji kivitel biztosan lesz 1000-1500 euró szerintem még szürke importtal is. Ha lesz...
-
törölt tag
válasz
szaboaron86 #26343 üzenetére
Én is vettem a közelmúltban egy Sigma 18-35-öt, zseniális. Sony milcen ráadásul valósággal hasít is, de meg lennék lepve, ha a Fuji nem adna ki idővel valami hasonlót. De ahogy őket ismerem, kb. 16-35 lesz - így még jobb lenne.
-
Rum.cájsz
tag
válasz
Egy T 11-20/2.8 Fuji-X-re adaptálva jöhetne bármikor.
, átmenetileg csökkentve a nagylátó hiányt.
De a fülük botját se mozdítják -
DonRazzino
senior tag
válasz
Welcome! Azt már írtam én ebben a topicban, hogy kicsavarnám azt a Sigmát a kezedből rá a T2-mre.
(mindjá' jön a szabolcsi gyerek a szarszigmaszínekkel
) A +60 mm-edet is irigylem egészen addig míg nem találok a vesémre vevőt és az Xf200-al körberajzolom.
-
szaboaron86
csendes tag
válasz
DonRazzino #26304 üzenetére
Lövöldözve a Fujival mint Nikonos, tényleg pariba van gyorsaságra a két rendszer egymással, csak megfelelő üveg kell hozzá.
Jelenleg a két favorit üvegem az a Sigma 18-35 1.8! Aminek alternatívája láthatáron sincs a Fujinál, és a 70-200G2. Ami lehet hogy nagyobb mint az 50-140, de azért jó az a +60mm
Van még ezen kívül Tokina 11-16, Nikon 50mm 1.8G. A két utóbbit akármikor cserélném 10-24 vagy 50f2-re, csak ugye ott a minimum a 2x szorzó az árakban. -
madgie
titán
Biztosan kikapcsolható, az összes eddigin is ki lehetett kapcsolni. Nálam is offon van az X-H1-en, mert az orrommal simán elnyomkodom fotózás közben
Szerintem az oldalra pakolt keresőjű vázaknál szuper a tapicska (X-E3 például), ahol középen van, ott egy hozzám hasonló közepesen karvaly orrú fotós is orral random vezérel
-
tacto
aktív tag
Azert csak megkerdem, vett-e mar innen valaki X-T100-at.
Jart a kezemben hetvegen, meglepoen massziv, jol osszerakott kis cucc.
Esetemben a Bayer inkabb elony, illetve vonz a 24 megapixel (X-T2-vel jok a jo manualisok, igaz, az mas szenzor).
Meg a keresovel is ellenek, de amit nem neztem, nem tudok, vajon az erinto funkcio kikapcsolhato az lcd-n? -
Clemi
veterán
válasz
#31733248 #26331 üzenetére
Portréról beszéltem, ahol azért nem árt, ha az irisz rajzolata szépen kivehető.... Tesztkép nem tesztkép, ha neked az a bibe éles, akkor valóban nem lágy az az obi nyitva, nekem egy homálytenger, már bocsi
Persze lehet nekem vannak túlzott elvárásaim ha rajzolatról van szó
(#26332) sheratan Nekem egy arc portrénál nem fér bele, ha életlen a szem és ott nem kell pixelkukkolni, hogy feltűnő legyen egy túlzottan lágy rajz a fókuszpontban.
-
törölt tag
Én nem tudom, mindig mondjátok, hogy ez az obi ilyen király, meg olyan isteni a képe, a másik meg így használhatatlan, meg ilyen-olyan hibája van, lágy, akármi. Őszintén, sokkal nagyobb különbséget látok egy gyenge és egy jó kompozíció vagy utómunka között, mint ami az objektívek karaktere között.
Persze lehet pixelkukkolni 200% nagyításban, csak igazán nem visz sokkal előrébb -
törölt tag
Nem olyan lágy az, csak jól kell vele fókuszálni.
Itt egy tesztképem, a fókusz a jobb felső sarokban levő virág bibéjén van. Inkább az a baj vele, hogy CA-zik, de nagyon.
-
bigsee
addikt
Azt mondjátok már meg, hogy a grafitszürke váz miért kerül 50.000 Ft-al többe, mint a fekete...
... van ennek funkcionális oka? Vagy csak "trendibb"? Ami igaz, az igaz, hogy brutálisan szép abban a színben, de hát mégis...
-
tacto
aktív tag
válasz
#16820480 #26319 üzenetére
Koszi neked is.
Az en sztorim ezekkel, hogy analogon kezdtem, aztan mikor jott a Sony NEX, megvettem (sok hiba, vignettalos hullaszinek es tarsaik). Azokat el is adtam, meg jo nehany objetivet is. Aztan jott ki a Sony fullframe, A7-el hasonlo gondok, meg a boduletesen vacak vaz, ami csunya, fos ergonomiaval stb. Azota, hallom, latom, a kepminoseg, szoftver sokat javult ott, a tobbi resze maradt, brrr.
Valoban, nem digi Leica a Fuji, de anno minden megmaradt uvegem jobban mukodott rajta.
Ez az uj Ultron 35mm meg kivetel nelkul minden rendszeren dicsert, m43-on jo (kiveve, hogy "portre", es epp a lenyege nem jon at).
X-transsal probaltam, tetszett, de neten is talaltam par peldat. Epp 50mm - es korszakban vagyok, igy meg aztan tenyleg ra tudom beszelni magam. Arrol nem beszelve, hogy az egyetlen nem stabis vazam lesz, ezt a kombot nyugodt szivvel viszem magammal kerekparozni is. -
centrino
aktív tag
válasz
#16820480 #26322 üzenetére
Volt már a kezemben és azt mondom bár ne lett volna...
igazából nem a 70-es fókusztáv, hanem a mélységélesség. Nekem az is megfelel, ha csinálnak egy 90/1.4-et
Amúgy annyira elégedett vagyok mindennel ami van (16-55,50-140, 23/1.4,35/1.4, 56/1.2) és ami még jön fujitól roadmap szinten, hogy semmibe se tudok belekötni, egyedül valami brutál háttérmosású abszolút réteg portré obi amit még el tudnék képzelni, többi úgy jó ahogyan van. -
válasz
DonRazzino #26304 üzenetére
...azért úgy volna fair a telés összevetés, hanem egy utángyártott obit tett volna a d500-ra.
ámde, urak, segítsetek, mert semennyire sem vagyok képben: mennyiért lehet manapság kiszállni egy hazai, dobozos x-t1 + nagy grip + 27/2,8 + 16-55 II szettből?
-
törölt tag
válasz
centrino #26320 üzenetére
Ennyire különleges/szükséges a 70-es fókusztáv, hogy 56 és 80 közé még egy olyan is kell?
Nekem amúgy van most 12/2-es Samyang, és elég jó cucc. Volt előtte halszem is, és az is jó minőségű volt. Egyedül az AF hiányzik belőle, de leginkább azért, mert mindig elfelejtem átkapcsolni a módot, és csodálkozok obiváltás után, hogy miért életlenek a képek a Fuji övegekkel
Amúgy GFX volt már a kezedben élőben? Mert az hogy nagy, nem kifejezés
Az egy óriási cucc, még a FF gépek és fényerős obik is eltörpülnek mellette.
-
centrino
aktív tag
válasz
#16820480 #26314 üzenetére
80at tervezem közeljövőben rendelni, de 90 is nagyon ígéretes (ekv. 135/2.8), szuper párja lenne az 56-nak, azt imádom (ekv, 85/1.8) Kettő közé tudnék elképzelni majd egy 70/1.0-1.2 obit, főleg hogy fuji megalapozza egy még magasabb (ár) kategóriát a 33/1.0-val.
(bár ha valaki megajándékoz egy gfx+110/2 + 45/2.8 kombóval és hozzá még a "prototípus" 80/1.4, akkor nem ellenkezem)
Samyangot nagyon dícsérik, még nem próbáltam, natív üvegeken kívül a mitakon ami leginkább érdekel (plusz az ajándék gfx mellé biztosan vennék Techart adapterrel egy Sigma 135/1.8-at
)
-
törölt tag
Én is a T1-et mondanám inkább a nagyobb és jobban látható evf miatt (szemtávolság meg a napellenző is jobb az evf-en).
De azért a helyedben kipróbálnám, mert én vettem egy Leica L bajonettes Voigtlander obit egyszer, és borzalmas képest adott Fujin. Azt hittem, hogy optikailag van baja, de aztán rátettük egy haverom M8-ára, és azon nincs gond.
-
tacto
aktív tag
válasz
Muerte68 #26316 üzenetére
Koszonom szepen, ez lenyeges szempont, sajnos a latasom nemileg romlik.
(Amugy, a meregdraga adapteren es klassz kis objektiven tul, cserelheto objektives (min.) APS-c szenzoros rendszerben nem is nagyon van szamomra alternativa ebben a pillanatban mas, nem veletlen, hogy a Fuji nagykepuenmar az elejen kijott ezzel az adapterrel. A borzalmas Sony-t hagyjuk, na meg topikidegen is szerencsere
)
-
tacto
aktív tag
Van egy jo kis manualis uvegem, illetve visszakaptam ajandekba a gyari Leica adapterem. Nos, ehhez keresek vazat. A nagyon koraiak megvoltak anno, mikor ez a rendszerem volt (XE-1, XM-1), azokat mar azert nem, illetve, ha mar, legyen e-shutter benne. A hasznalt piac itt (nem Mo)., ill. eBay eleg gyer maganszemelyektol, illetve sok a latszolag lelakott vaz (ugy latszik, akiknek ez a rendszer van, hasznaljak is
).
Ugye, af nem fontos, csak a kereso, e-shutter, es nem feltetlen 24 MP.
XE-2, X-T10 amiket nezegettem, de sajna nem jott szebe jo. Jart nalam egy X-T100, iszonyat kellemes meglepetes volt, de jelenleg meg draga, es ugye 24MP (Bayer, ha jol tudom, az mindegy).Jol gondolom, hogy a felsoroltak nagyjabol ugyanarra kepesek egy fem/uveg manualis fokuszu obival?
Az XE-2 tuti, az gondolom XE-1 kozvetlen utod.
(Egy X-T1-re lenne esetleg lehetosegem, mondjuk en nem is gondolkodtam ilyen szintben).Szerk.: a touch screen vajon kikapcsolhato az X-T100-ban? Nagyon nem kell kihajthatos kijelzo, mar csak azert sem, mert nekem, ha mar, preferenciam az eltero felepitesu, egforgaspontos, befordithato tipus. A sima felhajthatos ok, ha kompomisszumokkal is. Az emlitett celra meg vegkepp felesleges.
-
Muerte68
addikt
A lényeg hogy vegyen mindeki A6300-at ami nem olcsó,vegyen hozzá szintén nem olcsón MC 11-et, hogy rárakhassak egy nem kicsi sigma objektívet, ahelyett hogy fognék egy natív objektívet és fotóznék azzal+ van már pancake obi is ha az kell.
Hát ez teljesen ésszerű. -
centrino
aktív tag
válasz
DonRazzino #26300 üzenetére
Fujis körökben az az egyik “alapvetés”, hogy a 18-55 mennyire fantasztikus és milyen kicsi képminőség beli különbség van a 16-55 höz képest.
Ehhez képest amikor lecseréltem szinte új rendszert kaptam. Ahogyan te is írod, teljesen más kategória sebességben pontosságban. Képminőség, színek, kontraszt, élesség... simán összevethető a fix obikkal.
Célobjektív, igazi “igásló” esküvőre, rendezvényre jól tud jönni. Valakinek nagy nehéz drága, de én is csak ajánlani tudom.Ami egyedül “hiányzik” nekem a rendszerből, az egy hosszabb portré “nagyágyú”, mint mondjuk a nikon 105/1.4. Ezen kívül minden van kiemelkedő minőségben.
-
törölt tag
válasz
#31733248 #26309 üzenetére
A 15-85 nem fényerős obi egyáltalán, ebben kitobi szintje, és amúgy élességben/rajzolatban sincs nagyon előrébb egy Fuji 18-55-nél szerintem. Méretben meg hát hagyjuk is. De amúgy azért vettem azt anno, mert előtte egy olcsó használt 24-85 volt, ami amúgy tök jó, csak crop vázon kicsit szűk volt.
De érted, a pancake obis dolgot meg lehet csinálni Fujin is akár, meg eleve az f2-es obik elég kicsik, ha meg fényerősebb és profibb üvegek kellenek, azok is vannak, nem kell ehhez Sigma, legalább is nekem nem
-
törölt tag
válasz
#16820480 #26308 üzenetére
Érdemes elolvasni, nálunk mi a fontos, tanulságos. Sajnos a legalább négyszeres átfogás és a fényerő együtt nem méretbarát megoldás sehol sem. Minden mindig úgysem kell magával vinnie az embernek, itt viszont a tükrösökkel ellentétben van olyan opcióm is, hogy a gépem egy kis övtokban jön velem a palacsintával.
Most pedig úgy vagyok vele, hogy éppen árulom a vidéki házam és nekem már ezért az egyért is megérte a Sigma 8-16, hiszen garantáltan sokkal jobb fotót lövök vele, mint az átlagos ingatlanos, aki megérkezik a mobiljával, vagy valami alapobjektíves géppel, aztán kattingat párat. Ezt tényleg nem is értem, nem érne meg nekik minimális befektetést néhány normális fotó?
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Muerte68 #26291 üzenetére
(#26291) Muerte68
"A M4/3- ról váltva bármelyik rendszer obijai drágák"
Ezt így nagyon erős túlzás kijelenteni, de ne menjünk bele.
(#26293) bigsee
"Gyors fejbe: uszkve 500 ( meg egy kicsi) pénz lenne a kit (X-t2+18-55), mutyi boltból kb. 350. Ugyanez m4/3, vagy Sony áron?"
Hasonló feladatot én egy A6300 + Sigma 17-70 kombóval oldottam meg, MC-11-gyel. Megy szépen a PDAF, arc- és szemfelismerés, minden. Így használok más, Canon-bajonettes obikat is (pl. Sigma 18-35 és 8-16), ezeket más, FF alatti rendszeren semmivel nem is tudnám kiváltani.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
kiskami #26303 üzenetére
Gyakorlatilag nevezhetem mostmár üzlettársamnak a srácot aki D7200 és D500-al nyomja. A D500 low light ISO képességei az egyetlen amit irigylek onnan (a 7200 az ugyanmár kategória mellette) és valamiért amióta a kezébe vette a T2-ket mindig ezen agyal, hogy neki, hogy mikor, mennyibe kerülne a váltás.
Érdekes módon valahogy mindig sokat van nála kölcsönben az XF56-om, az XF90 na meg a XF35 1.4. Nézegetem a privát oldalát és a megosztott saját családi fotói, valamiért mindig a Fujimmal készültek. Használat okozta öröm? Na igen. Jól mondod, csak épp degradálod a jelentőségét. Persze egy-két dolog még hiányzik a felsorolásodból, például nem tudom ki mennyit szokott ide-oda hajtott kijelzőről lőni, próbáld meg ezt bármelyik Nikonnal.
azok a live-viewk olyan kurva lagosak és lassúak, hogy az első generációs X-M1-em hozzájuk képest riportergép kijelzőről. Mondjam tovább? Ami nekem 2 óra utómunka 200 kép, az neki 3. Pedig ugyanott lőttünk, ugyanolyan trükkös-változó fények között. Ja, hogy nekem kezem az expó korrekció tárcsán és minden képem spot-on, ő meg cibálhatja utólag? Hogy én a szemem elől el sem veszem a gépet, ha muszáj visszanézni valamit csak nyomom középső újjal az első gombot és már nézem is EVF-ből egygombos belenagyítással, amíg ő próbál a tűző napon chimpelni a hátsó kijelzőn.
Nem egyszer van, hogy ugyanazt a témát próbából meglőjük AF-C követéssel, nehogy azt hidd, hogy a Nikon csoda sport váza annyival többször találna. (XF50-140 vs Tamron70-200F2.8G2). Sorolhatnám de elálmosodtam.szerk. kiemelném: D500 low light képességeket kérek a T3-ba, mert azt irigylem.
-
DonRazzino
senior tag
válasz
Matska #26301 üzenetére
Nem vagyok most a képeimnél, viszont el fogom felejteni és perpillanat kevés olyan van vele amit publikálhatok. Ezek 0 utólagos élesítéssel csak a vázjpg +1 sharpness-e. Nem éppen ezek reprezentálják egy obi teljesítményét, de majd rakok fel még.
[kép] [kép]szerk: most nézem, milyen hülyén néz ki, hogy tartja a kezét a képen a srác. Hint: egy nagy pocakon van rajta
-
Matska
senior tag
válasz
DonRazzino #26300 üzenetére
Ezt jó hallani. Esetleg 1-2 képet beteszel, ami azzal készült?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Panasonic GX80 ,ELKELT, értékelésre vár....
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Canon ) -Újszerű-
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest