- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
chungee
addikt
Hali!
RAW-val csináltam képet, de PS nem olvasa, akkor melyik progi olvasa? -
Jeannie
senior tag
A Hydrával közös S5500-ban nincs kézremegés-elleni mód
A záridő csökkentésére jó a nagyobb iso, de akkor meg zajos lesz a kép, esetleg nagyobbra nyithatod a blendét akkor ugye csökken a mélységélesség, vagy vaku
Nálunk lehet fényerőt csökkenteni 1/3, 2/3, 1 értékekkel, a menü gombnál hozza fel valahol de meg nem mondom melyik menüpont, pláne hogy S5600-ban hol van. Jó erre talán még az egyik sorozat mód, amivel expokorrekciót tudsz csinálni, a három kép közül egyik alulexpós lesz, a középső amit te állítasz, a harmadik meg túlexpós. A három kép közül meg ki tudod választani melyik lett a legjobb. A sorozatkép-módoknál ki lehet választani mekkora legyen az eltérés a képek között. Most hirtelen ennyi
-
as_Rock
őstag
Napfényes időben, szabadban, közel max. zoomnál azért van egy kevés haszna, igaz felnyomja az iso-t a kis mocsok
és így mosottabb lesz a kép
Amivel szemezek, az egy raynox makrólencse, mert bosszant, hogy nem lehet egy hernyóról tisztességes képet csinálnivan tippetek, hol lehet használtan jó árban kifogni egyet? (12k most karácsony előtt nincs egy újra
)
-
Kerio
őstag
Tegnap vettem egy ilyen gépet... De még normális képet nem tudtam vele készíteni.. Zajos a kép.
Nyugtassatok meg, hogy egyszer fog sikerülni. Vagy pedig eladom. -
Raptus
tag
''A fényképezõgép zárának sebessége határozza meg, hogy a fényérzékeny fotódiódák mennyi ideig vannak kitéve a fénynek. Például az 1/60-as zársebesség azt jelenti, hogy 1/60-ad másodpercig éri fény a diódákat. ''
Persze ezt inkább a mozgás befagyasztására lehet használni (rövidebb zársebesség-befagyasztja a mozgást...), de a kép világosságát ez is meghatározza, a blendenyílással együtt. Sajnos én sem értek hozzá túlzottan, de a neten annyi helyen írnak róla, hogy biztos találsz értelmes megfogalmazást is. -
sgabor112
csendes tag
Sziasztok!
Három napja lettem boldog tulajdonosa egy S5600-asnak. Interneten rendeltem a Fotomarketen. A kiegészítők árából százalékos kedvezményeket adnak.
Az én igényeimnek tökéletesen megfelel a gép. Eddig csak egy 3,2 MP-s HP gépem volt, azzal is szép képeket lehetett csinálni, de nyaraláskor azért sok képem nem sikerült a túlzott napsütés miatt. Ami ebben a gépben megfogott, az a sok manuális állítási lehetőség és a szűrők használata, meg az ár/érték arány. Talán jövőre már jobb képeket is tudok csinálni. Addig is gyakorolok. -
as_Rock
őstag
Ismerkedem az egyes üzemmódokkal, és felmerült bennem egy kérdés:
Ti hol, mit állítotok, hogy a verőfényes napsütésben ne legyen, vagy minél kevesebb a beégett rész?
Le tudom csökkenteni valahol a teljes kép ''fényességét'' a menüben? -
biggamer
veterán
November 18.-án szombaton 11.00 órakor 5. PHotóstalálkozó !!! [link]
Program :
Természetfotós képek kiállításának megtekintése, majd Tropicariumban garázdálkodás, állatkák riogatása szembevakuzással ().
Ja, és menet közben minden megörökítése, ami mozog vagy áll egy helyben.
Minden jelentkezőt szeretettel várunk.
biggamer -
sitya
tag
csatlakozom,eddig kb 400kép,kb harmada tutti vakuval.
képnézegetés ezerrel,és még mindig bírja.
könyvében amugy nagyságrendileg 500képet ír- nagyrészt vakuval,zoomhasználatok mellet + lcd kijelzővel.
2500mAH-s maxelleket vettem 4db 2500ft/elektropont,előtte suxgagyi bolhapijacos volt,na azt mindenki kerülje. -
Raptus
tag
Köszönöm!
ha letöltöd az egyik képet, akkor a tulajdonságaiban megtalálod az egészen pontos beállításokat, de szívesen leírom.
ISO 64-et használtam (a képzaj miatt) mindenütt, záridő kiválasztási programmal (fényképezési mód ''S''-re volt állítva), leghosszabb záridővel. ezen kívül nem álligattam semmit. De talán a legfontosabb, hogy a képeknél állványt használtam, mert nem lehetne kézből megtartani. Gondolom, az ISO 64 miatt lettek kicsit furcsák a színek, de nekem kifejezetten tetszenek így is.
MOD: vakut nem használtam, szerintem felesleges lett volna.
[Szerkesztve] -
Raptus
tag
DC in 5V, nem alkalmas az elemek töltésére. Gondolom akkor van inkább haszna, amikor nem használsz kártyaolvasót és úgy másolsz szgépre, vagy amikor rákapcsolod a tévére és úgy nézegeted a képeket.
#559-nél lévő linken megnézheted az éjszakai felvételeket, nekem ott nincs gondom a képzajjal, de pl. borult időben készült képeken elég gázos tud lenni. Ismétlem: nem ismerkedtem még meg kellőképpen a géppel!!!! -
Raptus
tag
az akkuk tekintetében csatlakozom bandushoz. Enyémben 4x2600 mAH-s akkuk vannak, csináltam vele kb. 300 képet, ezek közül vagy 100-at vakkuval, és két héttel ezelőtt raktam bele az akksikat, közben sűrűn nézegettem, néha csak egy-két kép erejéig kapcsoltam be, és géprevitelnél nem kártyaolvasót, hanem közvetlenül az S5600-hoz csatlakoztatott USB kábelt használtam (tehát az áram ismét az akksikból ment). Az energiafelhasználásra nem lehet panasz, példásan takarékos masina.
1 GB-os kártyára mennyi kép fér rá?
Ehune:
640x480 (0.3 Mp): 7995 db
1600x1200 (2 Mp): 1639 db
2048x1536 (3 Mp): 1305 db
2736x1824 (3:2 képméretarány): 830 db
2592x1944 (5 Mp Normal): 819 db
(5 Mp Fine): 412 db
RAW-ban: 92 db,
Videó: 640x480 (30 fps/sec): 15 perc,
320x240 (30 fps/sec): 30 perc
Nekem a képzajjal vannak problémáim, egyszerűen nem tudom megoldani jelenleg még a problémát, de ez csak az én ügyetlenségem miatt van. -
Az én válaszaim:
Én 2600-as aksikkal vegyes vakuhasználattal tudtam kb 700 képet csinálni. Esténként csak vakuval olyan 450-500.
A képekről és a videoról itt találsz infokat: [link]
Személyes negatív tapasztalataim:
- vakuhasználat mellett talán egy picit sok idő, amíg újratölti a fakut
- manuális fókusz gyakorlatilag használhatatlan
Az én igényemet talán ebben a két tulajdonságban nem elégíti ki teljesen. -
Imy
veterán
Sziasztok!
Én már nyár ota szemezgetek egy ilyen géppel, akkor még 65e ft-ért lehetett kapni, most már csak 57800Ft
A következők lennének a kérdéseim:
-hány képet lehet megcsinálni pl 4Db 2000mAh-s aksival? (vaku, illetve vaku használat nélkül)
-1Gb-os kártyára kb mennyi kép fér fel?
-mozgoképfelvétel milyen minőségű? s mennyit foglal minutum/Mb
-pozitiv, illetve negativ tapasztalatok
Köszönöm! -
Raptus
tag
válasz
bagibetyar #558 üzenetére
Időközben mégiscsak sikerült feltöltenem őket, úgyhogy ha gondolod, nézd meg nyugodtan. Vannak benne azért negatív példák is, dehát istenem, full amatőr vagyok.
Úgy vettem észre, hogy a feltöltésnél romlott egy kicsit a képminőség, de nem annyira zavaró...
[link]
[Szerkesztve] -
Raptus
tag
válasz
bagibetyar #556 üzenetére
sajnos neten nincsennek fenn a képek, mert ahol fel tudnám tölteni, ott nincs jelenleg internet elérés (dögölj meg t-online), ahol meg van net-elérésem, ott annyira csekélyke a sávszélesség, hogy nem is próbálkozom feltöltéssel. De ha megírod az e-mail címed, szívesen elküldök egy-két (szerintem) jobban sikerült képet. A fehéregyensúly és a fénymérés állításig még el sem jutottam. Apránként ismerkedem a géppel, egyszerre cask egy dologra konvcentrálva. Így is nagyon érdekes a dolog. A beégés természetesen attól van, hogy van ami nagyon sötét és rögtön mellette nagyon világos, mivel a lámpa odavilágít. Ez főleg a szobroknál történt, amiket alulról világítanak meg a reflelktorok, és a világos kövön van egy bronz szobor, így a kő nagyon világos a bronzhoz képest.Az egyenletesebben megvilágított területeken viszont jó képeket sikerült készíteni.
-
bagibetyar
csendes tag
Én kíváncsi lennék a képekre...
Nincsenek valahol fent a neten?
Amúgy én mostanság - ha időm engedi akkor az automatikus fehéregyensúlyt félretéve manuálisan próbálkozok...
Azt kellett észrevennem, hogy az automatika nem mindig jól találja el ezt.
Amúgy azért lehet a beégés - ezt én is tapasztaltam, mert olyan időtartamra van nyitva az rekesz sötét helyen, hogy a fényforrásból érkező fény mennyisége beégeti a képet.
Nem próbáltam még, de szerintem érdemes lenne, hogy a fénymérést adott esetben nem átlagon hanem center módban használja az ember. -
Raptus
tag
Köszönöm mindenkinek. Tegnap kísérletezgettem a debreceni nagytemplomnál és végtére egészen jó képeket sikerült csinálni. ISO 64-et állítottam be, és max záridőt, plusz állványt használtam hozzá, mert ezt így nem lehetne megtartani kézből. Zavaró képzajt nem érzékeltem a képeken, pengeéles minden, a lámpák fényei olyanok, mint annó a Linda című sorozatban (a középpontból induló sokágú ''fénycsillag''). nekem nagyon tetszenek így a képek, persze feltételezem, hogy a hozzáértőbbeknek meg nagyon nem nyerné el a tetszését. Akit esetleg érdekel, annak holnap tudok küldeni e-mail-ben. A jobban megvilágított részek viszont hajlamosak így csúnyán kiégni, ezért ott csökkentettem a zársebességet, és ez is megoldódott.
-
-
Raptus
tag
Kezdő S5600 felhasználóként kérdezném a tapasztaltabbakat, hogy sötétebb helyeken kézből fotózva mivel lehet csökkenteni a képek zajosságát, de mégsem legyen elmosódott a kép?
-
Phobos
aktív tag
Hello most nekem csak egy Canon Powershot A510 van, gondolom érdemes ezt lecserélni egy ilyen gépre. Most akcióban 50000 -ért.
Vagy van olyan olyan dolog amivel kevesbbet tud? -
Shape
aktív tag
Én még 58-ért vettem az ExtremeDigitalban.
Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz még nem sokat próbálgattam.
Én is olvastam róla, hogy sötétben zajos képeket csinál, de még nem került nállam kipróbálásra.
Egyszer ugyan próbálkoztam vele, de állvány hiányában kissé bemozdult a kép
Igy a zajosság már nem lett volna feltünő -
Dashes
őstag
Mától 50e az Árkádban (Győr)
Legjobb vétel. -
SEMTEX
senior tag
Sziasztok. Lenne egy érdekes kérdésem:
Sötétben milyen vele fotózni? Illetve sötétben(akár napközben is, sötétebb helyeken), milyen távolságig elég a vakuja?
Nekem most egy s7000-esem, van de ela akrom cserélni egy 5600-asra, értékegyeztetéssel...Szerintetek?
Köszi mindenkinek -
atee
őstag
Sziasztok!
Ma beléptem az s5600as gép tulajdonosok közé!
Teljesen amatőr vagyok ami a fotózást illeti.
56700 volt az ára és ezt már elég barátinak találtam ahoz, hogy nekem is megérje beruházni rá.
Edigitalban vettem, de volt hozzá Magyar kézikönyv.
Eddig minden ok és elégedett vagyok. Most már csak meg kell tanulni használni a gépet
Biztos fel fel tűnök majd ostoba kérdésekkel -
robo01
tag
Sziasztok!
Nagyon szépen megköszönném ha valaki újra felrakná a magyar kézikönyvet. -
Motaba78
addikt
Bandus és Hydra nagyon köszönöm.
-
Raptus
tag
válasz
Motaba78 #528 üzenetére
[link] itt 13.500 forint. A vakuval kapcsolatban teljesen igaza van az előttem szólónak, makronál abszolút nem jó, ha működik, mert a kép közepéig árnyékol. Én el szoktam takarni valamivel, egyébként 10 centinél kisebb távolságról is lehet vele szép képeket csinálni jó fényviszonyok mellett.
-
Hydra SR
addikt
válasz
Motaba78 #528 üzenetére
S5500 tulaj vagyok, és makrózás terén nincs jelentős különbség a két gép között, kivéve talán hogy az S5600 a TTL autófókusz miatt lehet, hogy egy picivel könnyebben találja meg a fókuszt nehezebb témánál is. A gyári adat szerint 10cm-ről lehet vele makrózni. Háááát....ez erősen téma- és fényfüggő. Makró előtétlencsével jelentős a különbség, és a viszonylag kis CCD miatt marad mélységélesség tartalék is, nem kell F8-F9-ig rekeszelni. Íme néhány kép egy S5500-zal és egy Raynox DCR 250-nel:[link] A 7. képet F3-as rekesszel csináltam és mégis kb 1-1,5 cm a mélységélesség! Előtét nélkül az esetek többségében kénytelen vagy olyan távolságról makrózni, hogy az már nem is igazán makró csak egy nagy kép. S5500-nál viszont kicsit becsapós az AF: némi rátartással dolgozik, és előferdül, hogy AF hibát ír de ha elsütöd a géped, éles képet kapsz. Szóval lehet kicsit trükközni, hál' istennek nem lockolja az expo gombot ha nem talál fókuszt (ezt imádom a gépben, nem néz hülyének, megenged bármit mondván hogy végülis én vagyok a fotós nem ő). Remélem ez nem változott meg és még az 5600 is így csinálja. Azt tudom, hogy a vakujára szoktak anyázni, hogy magától nyílik, ezt az 5500 még nem csinálta. Ja, még egy tipp: 5 megapixel általában túl sok, úgyis kicsinyíteni fogod. Makrónál megjátszhatod, hogy ha túl kicsi lett a képen a főtéma akkor nem kicsinyítesz hanem kivágod a közepéből ami kell és az lesz a végső kép. Ezt akár a fényképezőgépen is megteheted menüből, van valahol olyan benne, hogy trim. (csak az felülírja az eredeti képet szóval ésszel)
Más: vaku: S5600-nál az adaptergyűrű a gép része, nem lehet leszedni, így az árnyéka belelóghat a képbe ha vakuzol. Bár ahogy elnézem, kicsit feljebb tették a vakut szóval talán nem lóg bele vészesen. Ha egy fehér lapot teszel a vaku elé (ami makrónál praktikus, mert ilyen közelről túl éles a közvetlen vakufény), akkor az árnyékok is finomodnak. Gondolok itt az objektív által a témára, és a téma által saját magára vetett árnyékokra is. És tapasztalatom szerint érdemes a vaku intenzitását is lejjebb venni, de a legeslegjobb ha tudsz olyan fényviszonyokat teremteni hogy ne is kelljen vaku. A linkelt példák is erős napfényben készültek, vaku fel sem merült. A DCR-250-essel meg még külön gáz lenne a vaku, mivel az még jobban belelóg a fényébe. (effektive lelóg az adaptergyűrűről minden irányba). És a DCR 250-es szűkíti a látóteret, tehát zoomolni kell ha nem akarsz egy fekete kör alakú homályos keretet a képeid köréAzért emlegetem folyton a Raynox DCR-250-et, mert egyrészt én csak olyannal próbálkoztam, másrészt tudtommal nem sok minden jó 55-ös szűrőméretű gépre ami kapható is a boltokban, de ez az egyik ami jó. Reális ára kb 12-15000 Ft bruttó. A Bp Deák téri Megapixel boltban rendelésre hoznak ilyet, kb 13000 Ft-ért és 10% előleget kell letenni. A Westendben levő Pálvölgyiben szokott lenni raktáron de ott drágább, kb 15000. Azt nem tudom, neten rendelhető-e.
-
Motaba78
addikt
Sziasztok!
Már egy ideje nekem is ilyen szerkentyün van és a makrója nekem nagyon gyengusnak tünik, végig olvastam a hozzászólásokat és gyakorlati tapasztalatból kérdezlek titeket hogy mennyivel lesz használhatóbb makro elötétlencsével az elkészitett kép.
Illetve ki milyet használ és hol lehet hozzájutni.
Internetes rendelés elönyben mert itt szfváron nem igazán találni hozzáértő boltot, illetve ha van szfvári tulajdonos köztetek akkor nagyon szivessen találkoznék vele egy két tippet trükköt megmutatva nekem a szerkezettel kapcsolatban.
Elöre is köszönöm. -
pawee
tag
egy olyan kérdésem lenne, hogy megtudja-e vki mondani hogy 640*480ban 30fpssel hány perc video fér rá egy 512es karira?
-
Bass
addikt
-
Raptus
tag
Köszönöm mindenkinek a linkeket. Szabadidőmben nekikezdek böngészgetni ezeket. Sajnos a normális (1 GB) méretű memkártyára többet kell várni, mint terveztem, de addig elleszek az olvasgatással. Mégegyszer köszi!
-
pawee
tag
jövő hónapban veszek egy ilyen gépet...
nem tudom emléxik-e rám vki régen írtam mér ide és sokat vaciláltam két gép közt és ez mellett döntöttem
BIG UP -
A szemüvegtisztítókkal, folyékonnyal átitatott kendős témával azért eléggé kell vigyázni, mert ha valami porszem maradt a lencsén és azt belemaszatolod, sanszos hogy soha az életben nem fogsz azzal az obival jó képeket csinálni
Tény, hogy erre az általad is vásárolt toll sokkal alkalmasabb, de azért ez erős túlzás
Raptus: [link] [link] -
napoleon
csendes tag
Szia! Én tenno fotónál vásároltam augusztusban.3 hetesen már szervívzben volt a gépem pixelhibával.A Tenno ügyintézése korekt volt.A javítás milyensége már nem ilyen egyértelmű számomra.A pixel hiba eltünt(ccd-n volt),de az lcd kijelzőn mutatott kép sokkal zajosabb lett.Érdekes ez a kép minőséget nem befolyásolja.Ezt úgy korrigáltam,hogy a lcd fényerejét 1 egységgel csökkentettem.Nappali fénynél kítünű képeket készít.Sötétben nehéz vele fotózni.(A Tennó foto Debrecenben van.A Metroban most 59900FT a gép.)
-
Raptus
tag
Nohát drága Testvéreim, ma délelőtt 11óra 35 perctől kezdve jómagam is tagja vagyok az S5600-at birtoklók csapatának. www.digitall.hu-n rendeltem, bruttó: 57.600 forint volt. csomag tartalmazta a százvalahány oldalas kezelési útmutatót, FUJI hálózathoz tartozó bolt révén a garanciával sem lesz semmi gond. Míg meg nem érkezik az 1 GB-s kártya, addig lesz mit olvasgatni, és a 16 megásat sűrűn törölve próbálkozni a lehetőségekkel. Néhány képet már készítettem, és nekem nagyon bejön a szerkezet. Ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy van-e esetleg valakinek amolyan ''tippek-trükkök'' gyűjteménye, amivel teltebb színeket, még élesebb képet, különböző fényerő mellett is sikerült fotókat, stb. tudok készíteni. Esetleg ha van köztetek Debrecen környéki tulaj, aki már rutinos és szívesen okosítgatna, na vele személyesen is találkoznék. Remélem beválik majd a szerkezet
-
Jeannie
senior tag
válasz
werttzui #512 üzenetére
Pont ma vettem egy ilyet a megapixelben, a neve LensClear Pen, kettőezerkettőszáz forint volt. Az egyik fele egy ecset, amivel a port le lehet róla szedni, a másik fele valami puha, engem filcre vagy csiszolt bőrre emlékeztető anyag amivel a zsíros ujjlenyomatokat is remekül el lehet távolítani. Nem tudom át van-e itatva valamivel, mert semmi szagát nem éreztem.
[link]
A szemüvegtisztítókkal, folyékonnyal átitatott kendős témával azért eléggé kell vigyázni, mert ha valami porszem maradt a lencsén és azt belemaszatolod, sanszos hogy soha az életben nem fogsz azzal az obival jó képeket csinálni...
[Szerkesztve] -
Bass
addikt
Van egy problémám,megvettem ugye a Raynox DCR-250-es makro lencsét és azt veszem észre mintha a lencsék közt lenne por vagy szösz,lehetséges ez(ilyen igénytelenül raknák össze a japánok?) vagy rajta van (nem merek hozzányúlni amíg nem veszek tisztító szettet) és optikai csalódás?
-
batesz
csendes tag
Szisztok. eleg kezdo vagyok a fotozasban, az lenne a kerdesem mivel lehet az objektivet megtisztitani ha ossze koszolodik? Szarvasbor, szemuvegtisztito?
-
batesz
csendes tag
Sziasztok.
Valaki tud jo ejszakai beallitast a gephez (koncert,varos,to,stb), nagyon gyenge fenyviszonyok kozott. koszi elore is -
KrAt
veterán
Ti melyiket használjátok? A C-AF vagy az S-AF-et? Melyik a jobb?
-
Bass
addikt
Egy két makrós trükk engem is érdekelne mert megvettem a raynox dcr-250-et és szeretnék minnél többet kihozni belőle köszike.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- Olympus (OM-System) OM-5 fényképező 3 év gari 2300 expo
- DZOfilm Pictor Zoom 20-55 & 50-125 T2.8 cine lencse
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (3870 vagy 42200 expoval)
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest