- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Új hozzászólás Aktív témák
-
somé
őstag
Helló,privi ment az első részre...
Tényleges garanciával csakis hivatalos helyről ajánlom a beszerezését.Vagy korábban volt pár hírdetés az Aproneten,origi,németből hozott gépek kb 10k-val olcsóbban,3 hó garral.Ez viszont nem nyerő.
Edigit,Velvet,DigitalMarket-ben jó áron vannak,de a max eltérés párszáz huf...Tech-No-Logical World.
-
bandus
veterán
Tuti, hogy elboldogulna vele, az egyetlen kritérium, hogy elbírja a gépet Azt nemtudom pontosan milyen beállításokat jegyez meg, de amiket tudok: be lehet állítani, hogy a zoom visszaáljon-e nagylátóba, vagy maradjon az általad beállított. A képek számozását is be lehet állítani, hogy folytonos legyen-e vagy mindig elölről kezdödjön. Manual módban pedig a gép megjegyzi az adott iso-t, záridőt és blendét.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
Hát, auto módban csak kattintani kell, szóval a kérdésed nemtudom mire irányul, vagy milyen beállításokat akarsz ebben a módban eltárolni Az iso-t ittis tudod állítani, a megapixelt, valamint a fine illetve normál tömörítést is, ezeket is megjegyzi.
Viszont akkor ezt a kérdést minek írtad le:
''Továbbá kikapcsolást követően milyen módban és milyen beállításokat jegyez meg a gép, és mit nem? (vaku, környezet(napos/borult/stb.), téma, stb.)''"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
nikopol: állványra még nem volt pénzem, így nem tudok ebben segíteni
1.: a legjobb választás a raynox dcr-250-es, ennek az áráról nem tudok nyilatkozni, de szerintem belefér a keretbe. Sokan használnak még soligor close up kitet, ebben azthiszem van 1,2 és 4 dioptriás lencse. Ha jól tudom ezeket kombinálni is tudod.
2.: a lensce tisztítására tökéletes a szemüvegtörlő-kendő, a többire pedig az egyszerű száraz rongy
3.: a kisci alatt mit értesz? nekem egy sligor 32-es van, így a gép mellett elfér még a pénztárcám, telefonom, a plusz zsebekben meg zsepi és tartalék akksi is."a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Kerio
őstag
Nézd meg az aponeten. Én ott láttam. Bár az áruk annyi mint egy újnak
ASUS ROG STRIX G15 G513 (G513RS-HQ037) (AMD® Ryzen™ 7 6800H, NVIDIA® GeForce™ RTX 3080 8GB GDDR6, 32GB 4800MHz DDR5, Kingston Fury Impact CL38 (2x16GB) (KF548S38IBK2-32) /// ASUS ZENBOOK 14X OLED UM5401 (UM5401QA-L7208W)
-
Hydra SR
addikt
Beállítás kérdése. A Chrome színmód enyhén növeli a kontrasztot, ez csökkenti a fátyolosodást, de ésszel kell használni mert bizonyos körülmények között színzajt tesz a képre. Manuális módban én egy kicsit a középérték alá szoktam exponálni, ez tovább csökkenti a fátyolt. A harmadik aminek köze van hozzá az a fehéregyensúly. Naplementés módban a legfátyolosabb, egy sárga köd borítja azokat a képeket amiknek alapból erősen kontrasztosnak kéne lenniük. Ezen kívül még egy polárszűrő is segíthet.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
S és P módban hiába állítod (illetve nem hiába de a fényerőn nem változtat). Az egyiknél a záridőt állítod, a másiknál a blendét de mindkettőnél a másik értéket hozzáigazítja. Manuális módban mindkettőt te állítod. Ilyenkor megjelenik a jobb alsó sarokban a fénymérés, rajta egy kis mutatóval, hogy a gép szerint mennyi fényt fog kapni ilyen értékek mellett. Elvileg akkor jó, ha középen van, gyakorlatilag én vagy a blendét vagy a záridőt 1-gyel lejjebb szoktam állítani. Félhomályban nem mindig jelenik meg a fénymérés, ilyenkor félig lenyomod az expó gombot és előjön. Sötétben meg nem mindig mér helyesen, általában fölé szokott lőni jócskán. Azzal is lehet játszani, hogy hogyan mérje a fényt (photometry). 3 lehetőség van: Average, Spot és Multi. Spotnál a célkeresztet és környékét nézi, average-nál az egész képet átlagolja egyenletesen, multinál is átlagol az egész képre de a célkereszt környékét nagyobb súllyal veszi figyelembe. Nincs általános szabály, hogy milyen értékeknél lesz kontrasztosabb de nem túl sötét a kép, ki kell tapasztalni. Hasznos lehet még a 3-as sorozatlövés amikor csinál egy képet az általad beállított értékekkel, aztán egyet nagyobb fényerővel egyet meg kisebbel. Hogy mennyivel lőjön alá és fölé, azt a bracketing menüpontban állíthatod 1/3, 2/3 vagy 1 fényértékre. Ez HDR-ezéshez is hasznos.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
-
Hydra SR
addikt
A close-up kitek lencséit egymásra lehet csavarni. Hogy pontosan hogyan összegződnek a dioptriák azt nem tudom.
Előnye a DCR-250-hez képest, hogy variálható, nem takarja ki a kép széleit és olcsóbb.
Hátránya, hogy nagyobb a torzítása geometriailag és színekben is, csak egy bizonyos menetméretre illeszthető, és valószínűleg nem lehet vele olyan közelre hozni a gyújtópontot, mint a Raynoxszal. A DCR-250-es ilyen rugós bigyókkal illeszkedik a tubusra, azt hiszem 49-től 62mm-ig bármire rámegy (lehet, hogy a számok nem stimmelnek de valami ilyesmi).
Szűrő nemcsak hogy nem kell rá, de nem is igazán tudsz rá tenni mert kidomborodik a lencse, maximum valami közgyűrűvel menne rá, vagy teheted alá is. Szükség akkor van rá ha úgy érzed Még nem láttam, hogy valaki szűrőkkel makrózna, nem jellemző.
Árakat nem vágom nagyon, de úgy látom hogy az ED-nél most egész jó árak vannak. Garanciakezelésre szoktak panaszkodni de előtétlencsénél aligha lehet garanciális probléma. Ennél olcsóbban fotósbörzéken lehet kifogni néha ilyesmit de az elég esetleges, arra vadászni kell. Ha brutális nagyítást szeretnél akkor viszont érdemes fotósbörzén egy jó fényerejű, akármilyen régi de karcmentes lencséjű fix 50-es obit venni, tökmindegy milyen bajonettel. Veszel mellé egy ún. fordítógyűrűt vagy más néven kuplunggyűrűt és fordítva felcsavarhatod az objektíved elé. A mélységélességed a béka segge alatt lesz de én futóhomok szemcséket makróztam így és a képernyőn kb 6-7 cm-es volt egy homokszem, szóval ez már normál méretű bogarakhoz túl brutális. Viszont börzén úgy 3-4000 Ft-ból ki lehet hozni ha szerencséd van. Ha nincs szerencséd, akkor legfeljebb csak obit tudsz venni, kuplunggyűrűt meg veszel a boltban. Fix 50-es obiból van a börzéken bőven, főleg régi, nem aszférikusak de itt most az nem számít, megveheted azt is nyugodtan.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Semmiképp ne tegyél kisebbet rá, így is kevés az a 38mm induló. Nagyobbat abból a szempontból éri meg, hogy ha dslr-re váltasz akkor az 58-asok mindjárt jók is a kitobira (többnyire). UV szűrőt én nem használnék objektívsapka helyett. A sapkát tedd rá, ha nem használod, és az UV-t tedd rá, ha használod Használat közben sem árt neki a védelem, legalább attól, hogy koszolódjon (pl lehajolsz lefotózni valamit, odajön egy kutya és odanyomja az orrát a frontlencséhez aztán pucolhatod 10 percig Az UV-t könnyebb megtisztítani mert lapos, csap alá is tarthatod, vagy csak simán leszeded ha koszos). Az 58-as szűrök persze drágábbak, de még mindig olcsóbb most egy 58-as, mint ha most veszel 55-öst, később meg 58-ast. Edigitalban láttam eddig a legolcsóbb cuccokat, és szűrők esetén nem sokat számít a garancia. Egyébként meg fotósbörzén lehet kifogni jókat, ha korán kelsz
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Hydra SR
addikt
Értem én de szerintem inkább add el a 49-es szűrőket, vagy csak a Raynoxhoz használd, ha kell. Először is marha nehéz lesz 55-49-es szűkítőt találni. Másodszor pedig szép színes, szűrővel megspékelt képeket az ember nagylátószöggel szeret csinálni, nem a paparazzok használnak színszűrőket akik nagy zoommal szoktak leselkedni . Mire rendesen kilát az obi a 49-es szűrőn, legalább 2-szeres zoomra kell tenni, az olyan 76mm. Ez elég messze van a nagylátószögtől.
A +2D close up nem fogja durván lecsökkenteni a gyújtópont közelségét, és ha 49-es akkor ott is zoomolni kell. Ha meg zoomolsz akkor elég nehéz makrózni, csökken a DOF és messzebbről nehezebb stabilan megtartani. A +2D portrézáshoz való inkább, a háttér lágyítására.
A mechanikai védelemre bizonyára jó dolog az UV, ha egyébként nem érzed biztonságban a frontlencsét. De nem dől össze a világ, ha nincs UV-d.
Azt nem tudom, hogy a Raynox felpattintós rögzítőjét lehet-e kapni külön.
Én is úgy tudom, hogy 49mm-es szűrőmenete van.
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Campaigner
csendes tag
Nem kell fölcsapnod Kálámbónak, hogy kideritsd!
Szerintem nem is kérdéses, hogy melyik. Én biztos csináltam volna róla egy sorozatot. Meg egy közelit arról a ''vészjósló'' tekintetről...Az a nézés magáért beszél. Amúgy szerintetek szedi a gyógyszert csuklás ellen? Álmában sem gondolná, hogy egy fotós fórumon kitárgyaljuk!
[Szerkesztve]Sanest choice in the insane world: Beware the beast but enjoy the feast he offers!
-
Hydra SR
addikt
válasz as_Rock #1260 üzenetére
Azért az árkategóriában még mindig nem tűnik szarnak a leírás és a teszt alapján csak köze nincs az S5600-hoz és társaihoz. Mintha nem ugyan az a réteg lenne a célközönség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest