- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- OLED monitor topic
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bagibetyar
csendes tag
Én kíváncsi lennék a képekre...
Nincsenek valahol fent a neten?
Amúgy én mostanság - ha időm engedi akkor az automatikus fehéregyensúlyt félretéve manuálisan próbálkozok...
Azt kellett észrevennem, hogy az automatika nem mindig jól találja el ezt.
Amúgy azért lehet a beégés - ezt én is tapasztaltam, mert olyan időtartamra van nyitva az rekesz sötét helyen, hogy a fényforrásból érkező fény mennyisége beégeti a képet.
Nem próbáltam még, de szerintem érdemes lenne, hogy a fénymérést adott esetben nem átlagon hanem center módban használja az ember. -
bagibetyar
csendes tag
válasz
meoindil #313 üzenetére
Szerintem lehet vele beltérben jó képeket csinálni. Csak gyakorlat kérdése.
Az AF segédfény szerintem jól működik.
Legegyszerűbb a helyzet persze automata módban, ahol a gép leveszi a beállításokat az ember válláról. Manuális módban azért sokmindent állítani kell rajta, hogy jó képek készüljenek. Magas ISO érték mellett, vakuval lehet vele akár mozgó személyeket is fényképezni.
Még egy jó tanács beltéri fényképezésnél: automata módban ne készítsünk olyan helyen képet, ahol az előttünk álló fényes felületről a vaku fényereje visszavetítődik az optikába, mert akkor a kép többi része teljesen sötét lesz. Bár ezt szerintem mindenki tudja, tapasztalja. Ez a jelenség minden gépnél előforul. -
bagibetyar
csendes tag
válasz
napoleon #310 üzenetére
Nos. Nekem egy 1GB-os ''M''-es Olypus XD kártyám van az S5600-ban. Ezzel is maximálisan meg vagyok elégedve.
Videofelvételre valóban nem sűrűn használom a fényképezőt, meg szerintem nem is arra találták ki. Ez csak egy plusz szolgáltatás. (Persze szinte minden digitális gépnél elérhető.)
S, hogy miért nem ajánlják mások a ''H'' típust, mert szerintem nincs még elterjedve. -
-
bagibetyar
csendes tag
Nem is azért mondtam, hogy amint kapható lesz én rohanok is megvenni.
Csak érdekességként említettem.
Próbálom összehasonlítgatni a két típust.
Jól látom, hogy egy új nagyobb méretű érzékelőlapka került az S6500-ba?
Sajnos az S5600-hoz beszerzett szűrők a menetátmérő miatt nem lesznek kompatibilisek.
És szemmel láthatóan még nehezebb is lesz az újonc... -
bagibetyar
csendes tag
Tegnap este néztem a pixinfo oldalát és azt hittem, káprázik a szemem.
Már van S6500-as. [link]
Vajon milyen lehet az ISO3200, amikor az 5600 is jelentős képzajt termel már 1600-on is?
[Szerkesztve] -
bagibetyar
csendes tag
válasz
RexMaximus #232 üzenetére
Nekem Samsonite Biskaya DV55 Duo táskám van. A gép belefér, de több hely nem nagyon van benne. Bár az alsó részén én a töltőt és a kábeleket is hordom magammal. Utólag mát belátom: szerintem kicsi ez a táska...
[Szerkesztve] -
bagibetyar
csendes tag
Tudom, hogy elég gyenge a gép makró képessége, de azért sikerült valakinek valami ''extra finomat'' alkotnia??? És ha lehet megosztaná velünk?
-
bagibetyar
csendes tag
Sajnos saját tapasztalatból tudom, hogy elég gyengére sikerült a manuális fókusz - ami a kezelhetőséget illeti - a gépen. Az állítása is elég nehézkes, vagy inkább - legalábbis számomra - körülményes. Ráadásul elég lassú. Vagy csak én érzem úgy?
A Pana FZ-30-ban általam megismert ZOOM gyűrű csodákra képes... Legalábbis ehhez képest. Ráadásul ott van egy kis nagyított terület a keresőn, hogy a fókusztartományban látott tárgyat jobban be lehessen lőni manuálisan.
Én alapvetően nem használom a manual fókuszt. 95% az S-AF-et bűvölöm.
[Szerkesztve] -
bagibetyar
csendes tag
válasz
bagibetyar #204 üzenetére
Bocs, egy kicsit nagyok lettek a képek.
Sorrendben mégegyszer:
Mégegyszer bocsi!
[Szerkesztve] -
bagibetyar
csendes tag
Kipróbáltam, milyen is felhőket fényképezni.
Nos az eredmény.
Polarszűrővel:
Anélkül:
Mindkét beállításai azonosak voltak (ISO64, MANUAL, f/3.6) kivéve a záridőt.
Polárszűrő esetén a záridő hosszabb volt, (1/320s) ezzel szemben polárszűrő nélkül 1/1000s záridő mellett is világosabb v. kevésbé kontrasztosabb képet kaptam. -
bagibetyar
csendes tag
Megvettem életem első polárszűrőjét!
[link]
Csinálok képet, aztán megosztom az eredményeket. Kis türelmet. -
-
bagibetyar
csendes tag
Ugye ugyanazt az embert takarja a név?
Edigital oldalán találtam, ennek a szűrőnek az értékelésénél:
[link]
Beküldő neve erdey_a ,dátum: 2006/06/12 szavazat:
Amatőr fotósok! Ne dőljetek be a marketingnek. Ez a szűrő is csodaszép képek készítését teszi lehetővé. Éppen olyan jól szűri a szűrnivalót, mint márkásabb társai. Drágább szűrőket kizárólag SLR-ekhez, drága objektívekhez vegyetek.
Nem akartam semmire célozgatni. Csak észrevétel.
Ezek szerint a cirkuláris szűrőt az Edigitalban vetted?
[Szerkesztve] -
bagibetyar
csendes tag
Erre a TESCO-s Auchan-os problémára megoldást jelenthet az, hogy felkészülten (célirányosan) megy az ember vásárolni. Persze ezalatt értem azt, hogy előtte utánajárok mit is akarok tulajdonképpen venni. Én sosem voltam az a polcról hirtelen lekapós kosárba bedobós..., akit csak úgy mindennel meg tudnak etetni.
Mielőtt műszaki cikk beszerzésre adom a fejem, mindig (na jó! majdnem mindig!) tájékozódom. (Persze ezalól is van kivétel. Pl. hajvágó, stb.) Erre kiválóan alkalmas a net. -
bagibetyar
csendes tag
Be kell vallanom igazad van.
Az első kép készítésekor csupán az ragadott meg, hogyan hatolnak át a szirmokon a fények, hogyan válnak ''fényáteresztővé''.
A második képen nagy hiba az árnyék. És töredelmesen be kell valljam, az árnyékot a gép közelsége okozta.
A harmadik képen a háttér sokszínűségével szemben tehetetlen voltam. Ez volt annak a virágnak a természetes környezete.
Véleményedet köszönöm. -
bagibetyar
csendes tag
Úgy látszik, mindenki szabadságra ment!
-
bagibetyar
csendes tag
Visszatérve egy kicsit a beállításokra.
A feltöltött kép is megőrzi exif tartalmát.
Kipróbáltam, és egy általatok feltöltött képnek is meg tudtam nézni az adatait.
Gondolom, ha nem editorozza valaki halálra a képeit, akkor az exif tartalma megnézhető.
Persze ehhez egyszer a gépre le is kell tölteni. De ez csak egy pillanat.
Ellenvélemény??? -
bagibetyar
csendes tag
És elárulod, honnan töltsem le?
[Szerkesztve] -
bagibetyar
csendes tag
válasz
Motion_Blur #113 üzenetére
Nekem 2600mAh-s akkukkal elsőre 650 képet sikerült készíteni. Elég vegyes használat mellett. Az 1GB-s kártyámnak sajnos most már csak az akku kapacitása szab határt.
Tudom: Vegyek tartalék akkukat.
Rendben... -
bagibetyar
csendes tag
-
bagibetyar
csendes tag
-
-
bagibetyar
csendes tag
Helló!
Én igazából nem értem, mi a probléma.
Nekem semmilyen a fényképezőgéphez adott telepített progi sincs fent a gépen, mégis fut a fényképezőgépes avi...
Ja Bsplayer-em van és 10-es media playerem... Nos szerintem az előbbi szinte mindent lejátszik. Talán csak a *.mov kivétel.
Üdv! -
bagibetyar
csendes tag
1. Üzemmód kapcsoló középső állásban. ''Képek visszanézése.''
2. Menü gomb:
-erase
-image rotate
-print order
-protect
Mondom, kipróbáltam...
TC úgy leszedte, hogy azt kell. Igaz kérdezte, hogy biztos? (read only-ként) volt a TC-ben megjelölve a file... De én azóta is simán tudok fényképezni vele. (Január óta kb. 4400 expó)
Itt valami írás hiba lehet... Lehet, hogy meg kéne nézetni a szervízben.
[Szerkesztve] -
bagibetyar
csendes tag
memória vásárlás ügyében érdemes körülnézni egy kicsit a [link] oldalon...
Javaslom előtte telefonon érdeklődj az adott cégnél az aktuális árakról...Én is így szoktam.
xD 1024 MB pl: [link]
xD 1024 MB Olympus: [link]
xD 512 MB [link]
stb, stb...
Sok sikert!
Ja és a táska eszméletlenül hasznos. 1000%-os védelem a környezeti behatásokkal szemben. (Persze egy tó alján nem!) -
bagibetyar
csendes tag
Hali!
Bár én nyitottam a topicot, eddig nem igazán szóltam hozzá. Inkább ''csendes'' olvasója - szemlélője voltam.
Most, hogy túl vagyok a 4000. exponáláson. Én is csak jókat tudok róla mondani. Amellett a kevés negatívum mellett, amely amatőrként szembeötlik, alig észrevehető.
A hosszabb expozícióról meg csak annyit, hogy ahhoz tényleg nem árt állványt használni. Amúgy szerintem teljesen rendben van. -
bagibetyar
csendes tag
Amúgy én meg vagyok vele elégedve... Igaz, csak most ismerkedem a lehetőségekkel.
Úgy látszik megdölgött ez a topic!!! -
bagibetyar
csendes tag
Hát senkit sem érdekel ez a téma???
[Szerkesztve] -
bagibetyar
csendes tag
Helló!
[link]
Itt találsz egy pár képet!
[Szerkesztve] -
bagibetyar
csendes tag
Leginkább olyanok írjanak, akik ilyet használnak!
Köszi!
Várom a véleményeket! -
bagibetyar
csendes tag
Sziasztok!
Kezdő fórumozó vagyok ezen az oldalon.
Január 2-án vettem egy Fuji Finepix S5600-as gépet.
Amatőrként fotózgatok.
Én elégedett vagyok vele.
És ti???[ Módosította: philoxenia ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- Futás, futópályák
- Mégsem kap tükröződésmentes kijelzőt az iPhone 17 Pro
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Bittorrent topik
- Milyen autót vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Aggódik az NVIDIA, mert egyre jobb AI terén a Huawei
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 15IMH05H notebook - i5 10300H 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1660Ti W10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest