Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sulla2

csendes tag

válasz Aragorn10HUN #312 üzenetére

Hello, talán egy kicsit felhomályosíthatnál, hogy akkor hogyan is van ez az egész:
    (a topológiára gondoltam) ha jól értem, jön be a suliba a kábel, ami bemegy a routerba, aztán az megy tovább 1 serverbe, (ami windows-os vagy linuxos??) és onnan jön ki egy másik hálókártyán a LAN-ra a többieknek? Elvileg minek nektek 5 publikus ip-cím? nem értem...arra tudok gondolni, hogy mind az öt ip-hez külön-külön server van/kéne lennie hozzárendelve.. Lehet olyat is ,hogy egy hálókártya vigyen több ip-címet is, az már jóval bonyolultabb, de nem lehetetlen. Azt sem igazán értem, hogy minek 2 hálókaris gép, amikor van router...illetve akkor mi a router feladata és mi a serveré? Mert ha figyelem a csomagokat, a portokat, illetve korlátozom a hozzáférést mindkét oldalról MAC-cím szerint -> minderre egy router önmagában is képes, akkor minek a serverbe 2 hálókari? Vagy ha annyira féltik a hálózatot, akkor azt mondom ,hogy DMZ, kirakom a webservert, az ftp-servert, meg ami még biztonságilag kritikus, azt készen van. Tehát igazából nem értem ezeket a dolgokat...hogy mi minek van feleslegesen a rendszerben. Kérlek homályosíts fel ezügyben...

Új hozzászólás Aktív témák