- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciókamerák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sulla2
csendes tag
válasz
Aragorn10HUN #312 üzenetére
Hello, talán egy kicsit felhomályosíthatnál, hogy akkor hogyan is van ez az egész:
(a topológiára gondoltam) ha jól értem, jön be a suliba a kábel, ami bemegy a routerba, aztán az megy tovább 1 serverbe, (ami windows-os vagy linuxos??) és onnan jön ki egy másik hálókártyán a LAN-ra a többieknek? Elvileg minek nektek 5 publikus ip-cím? nem értem...arra tudok gondolni, hogy mind az öt ip-hez külön-külön server van/kéne lennie hozzárendelve.. Lehet olyat is ,hogy egy hálókártya vigyen több ip-címet is, az már jóval bonyolultabb, de nem lehetetlen. Azt sem igazán értem, hogy minek 2 hálókaris gép, amikor van router...illetve akkor mi a router feladata és mi a serveré? Mert ha figyelem a csomagokat, a portokat, illetve korlátozom a hozzáférést mindkét oldalról MAC-cím szerint -> minderre egy router önmagában is képes, akkor minek a serverbe 2 hálókari? Vagy ha annyira féltik a hálózatot, akkor azt mondom ,hogy DMZ, kirakom a webservert, az ftp-servert, meg ami még biztonságilag kritikus, azt készen van. Tehát igazából nem értem ezeket a dolgokat...hogy mi minek van feleslegesen a rendszerben. Kérlek homályosíts fel ezügyben...
Új hozzászólás Aktív témák
- Ps5 Slim lemezes (Garanciás/játékokkal/2 kar)
- Olympus (OM-System) OM-5 fényképező 3 év gari 2300 expo
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x3Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest