- Apple asztali gépek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- OLED TV topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fujifilm X
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- Autós kamerák
- Négyeszközös HDD-ház érkezett a SilverStone műhelyéből
Új hozzászólás Aktív témák
-
Because
őstag
válasz
atomi80 #1194 üzenetére
megnézted a nyákot nincs-e rajta szemmel látható kár? púpos kondi, égett alkatrész? ha igen elviszed megmutatod helyi elektros boltban és adnak, vagy rendelnek potom összegek
de ha másikat akarsz és tatabányához közeli vagy megbeszélhetjük én nem használom az arc miniét
látom már megállapítottad, akkor irány bolt
-
atomi80
csendes tag
Nekem 3 hét után a hátlapi ventilátorszabályzó adta meg magát. Gargarizálni ezért én sem látom értelmét, több lenne a macera. Viszont eddig nem sikerült beszerezzek még csak hasonló alkatrészt sem. Szóval akkor érdemes lenne közvetlenül a gyártóhoz fordulni új potméterért?
-
lowzor
veterán
Core 3000-en másnak is megdöglöttek az USB 3 csatik? Nálam kb 1 hónapja az egyik, most a másik. Gariztatni meg nem akarok, mert nagy macera lenne.
-
parkr
őstag
válasz
ctrlaltdel13 #1190 üzenetére
szerintem semmi probléma nincs vele
-
ctrlaltdel13
őstag
Sziasztok.
Egy define r4 házat szeretnék venni,véleményt kérnék hűtés szempontjábol,shellkretor kollega szerint szar,lehet azon javitani elfogatható szintre vagy esélytelen,és nézzek más után???
Ha valakinek van ilyen,várnák tapasztalatokat és megoldásokat modositásra. -
UnSkilleD
senior tag
van valakinek 5-6 hdd a gépében? R4-em van és halkan lehet hallani periodikusan zümmögést tőlük, nem tudom mit lehetne kezdeni velük
-
atomi80
csendes tag
Sziasztok!
Akinek lenne felesleges hátlapi szabályozója (Fractal Design Core 3000) attól szívesen megvenném. Az enyém sajnos elszállt és a gariztatás ideje alatt sem szeretnék hűtés nélkül maradni, viszont egyenlőre nem is ruháznék be egy komolyabb szabályozóba.
-
Laja333
őstag
Hello!
Core 3000-nél megvalósítható a pozitív nyomású hűtés?
Köszi
-
parkr
őstag
Ha valaki szeretné csökkenteni a power-LED fényerejét, keressen meg, tudok adni hozzá ellenállást.
-
szacsee
nagyúr
Gép épségét ne kockáztasd, esetleg HDD/SSD lehúzott állapotában boot alatt.
Lehet egyesével kellene a gyáriakat letesztelni +2 másik.
Ha külön mennek és nem fagy / indul újra akkor kettesével + 1 másik venti.
Ha így is jó, akkor passzolom a kérdést.
Anno egyik fórumtársnak egy ventilátor miatt lett instabil az addig használt OC beállítása.
Először azt hitte degradálódott valami, aztán lehúzott mindent és egyesével kötött rá a deszkára minden komponenst (hdd-k, ODD-k, USB-hub, házventik) és akkor jött rá, hogy az egyik venti a ludas (nem fractal volt), viszont ez is mint minden elektronikai eszköz lehet hibás sajnos. -
Gery15
addikt
válasz
szacsee #1167 üzenetére
Szét szedtem, ki vettem a kis kapcsolót és egyesével megméregettem és mindegyik csatin jön szépen az 5-7-12v, nincsen zárlat sem. Viszont ugyebár a gyári ventik vannak rátéve és ha másik ventit teszek rá akkor simán megy ha csak 1db-ot teszek vissza a gyáriból és 2 másik van akkor is megy. Szóval nem értem, mi a probléma.
-
Sonja
nagyúr
válasz
ricsiii01 #1171 üzenetére
Igen, le lehet, ahogy ezen a videón is látszik.
-
ricsiii01
tag
Hello!
A Core 1000 elejét lelehet pattintani anélkül, hogy le kelljen szedni az oldalait? -
szacsee
nagyúr
-
szacsee
nagyúr
Lehet szét van borulva a belseje.
A 7V-os megoldást a tápokról alaposan mélyvíz topikban is ellenzik, így lehet a táp védelem mahinált valamit.
Műszerrel mérd ki a kapcsolót (nem zár-e az érintkező a többi sarura átkapcsoláskor @ zárlat).
Ha igen, akkor gar, vagy alternatív szabályzó.Valaki lemérné a HDD felfogató keret szélességét betett merevlemezzel csavarfejjel együtt?
Köszönöm! -
Gery15
addikt
Jó reggelt emberkék! Olyan problémám lenne, hogy a gyári ventiszabályzóra a 3 gyári venti van rákötve és ma reggel az fogadott, amikor visszakapcsoltam 12v-ról 5-v-ra akkor megfagyott a gép és kékhalált dobott majd utána újraindult. Biztosan a szabályzó baszakszik valamit, mert ha csak biosban átkapcsolom 12v-ról 7 vagy 5-re már ott is megfagy. De mitől fagy meg és kapok kékhalált? Bios default már volt, maga a rendszer stabil, amíg nem kapcsolom a szabályzót. Találkozott már valaki ilyennel?
-
smiti
veterán
-
Sonja
nagyúr
Gratula a házhoz!
NoiseBlocker BlackSilent Pro 140mm - Ebből is a PK-2-t ajánlom. Sajnos elég húzós az ára, de rendkívül jó!
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
Ma végre megjött az Arc Midi R2-es kuckó, így be is költöztettem a gépsast.
Plexin belül.
Nagyon frankó "kis" kuckó, egyszerűen imádom, eddig semmi panaszom nincs rá. Talán annyi, hogy a merevlemezek hangját átveszi a HDD tartó keret és kis búgó hangot ad, de nem olyan vészes. Viszont lenne egy kérdésem, tudnátok-e ventilátor ajánlani, ami 14cm-es és elég jó légszállítással rendelkezik vagy, ezt inkább ne itt?
-
Dugos
tag
válasz
thomasvold #1155 üzenetére
Köszi! Ettől függetlenül lehet, hogy inkább a nagyobb R4 lesz..
Smiti: Köszi a linkeket.
-
smiti
veterán
-
-
smiti
veterán
Hello!
A Define szériából konkrétan melyiket szeretnéd?
Csak azért kérdezem, mert a Define XL R2 házamba be lehetett úgy rakni a Scythe Kaze Server 5.25"-ös előlapi panelt, hogy egy kicsit bentebb volt csúsztatva, mert a csavarhelyek engedtek annyi mozgást.
Egy korábbi képem szintén ebből a topikból:
-
Savanya
addikt
Nem lesz melegebb a hangkártya miatt . Az úgy is legalulra kerül . Most ARC Mini -m van és ASUS Xonar DSX hangkártya az utolsó slotban .
5 ventis szabályzót nem tudok ,de szerintem bőven elég a 4-es is . Ventiből 2db előre , 1db hátulra és 1db felülre és így optimális a szellőzése a háznak . -
Dugos
tag
válasz
thomasvold #1148 üzenetére
Köszi a választ. Azt tudom, hogy fizikalisan belefér inkabb hutes szempontjabol lennek ra kivancsi, mennyire lenne melege a dolgokbak odabenn, egy plusz hangkartyaval.
Savanya: Neked is koszi a valaszt. Esetleg nem tudsz olyan szabalyzot amivel 5 venti is vezerelheto?
Köszi.
-
thomasvold
őstag
Nekem is olyan ventiszabályzóm van, de sajnos Arc MINI, úgyhogy nem tudok arra válaszolni, hogy a Define ajtaját rá lehet-e csukni.
Másik kérdésedre tudok válaszolni, nem lenne gáz, nekem egy Asus R9 290 nem referencia van benne a maga 29 cm hosszával, szóval egy 760-is simán belemenne
-
Dugos
tag
Sziasztok!
Már egy ideje tervezem egy új gép összeállítását, de mindig megakadok.
Nagyon tetszenek a Fractal termékei, főleg a Define sorozat. Kettő kérdésem lenne:Szerintetek, bele lehet tenni ezekbe egy ilyen ventiszabályzót? Abban biztos vagyok, hogy belefér meg minden, de az ajtót is ráfogom tudni csukni?
Illetőleg, ha egy Define minit vennék, szerintetek nem lenne gáz ha egy vmilyen nem ref. hűtős GTX 760-at és egy hangkártyát is beletennék?
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Üdv: Zsombi.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Van köztetek valaki, aki nem használja a házához kapott 5.25" to 3.5" converter shield-et és magát a belső átalakítót ?
Mert mivel én nem kaptam az Arc Midi R2-höz, ezért megvenném attól aki nem használja illetve nincs szüksége rá.
Vagy szívesen veszek más tippet, hogy mivel lehetne beszerelni egy ilyen Scythe Kaze Q-t.
-
Sonja
nagyúr
Ez a support emberek!
Írtam ugye (#1098), hogy az első vastagabb láb törött volt az ARC XL-en, és írtam a supportnak. Ma kaptam ezt a csomagot, amit kedden adtak fel!
Kaptam egy svéd számlát is.
Le a kalappal a Fractal Design előtt!
-
parkr
őstag
Az előlapi jack aljzat nálam is elég "furcsa" egyébként.
Mély hang szinte abszolút nem jön át rajta, és van hogy az énekhangok sem igazán hallhatók csak a zene.
Mondjuk nem nagy probbléma, mert úgysem sűrűn használom. -
parkr
őstag
Ez a rezonálás viszont nagyon idegesít most már.
Hátrébb tettem az alsó HDD rekeszt is (ez nem igazán értem miért volt az előlapohoz fogatva), hátha az segít, de sajnos nem sikerült megszüntetni, viszont rájöttemm, hogy az egész műanyag előlap rezonál.
Ha nyomvatartom az ujjammal, rögtön elhallgat.
Persze a HDD likvidálása lenne a legoptimmálisabb választás, de az nem mostanában lesz... $$$ -
parkr
őstag
Beköltöztem tegnap az R4-ba, eddig nagyon tetszik, szép csendes lett.
Egyedül az zavar hogy a HDD berezonáltatja az előlapi porszűrőt, de azt majd megoldom valahogy (+a jövőben remélem sikerül adattárnak is szerezni egy SSD-t)
Viszont van egy szegecs az I/O shield felett ami lötyög, és ugyan nem nagyon izgat - rázogatni nem fogm a házat - de azért egy ilyen háznál figyelhetnének ilyesmire is. -
Sonja
nagyúr
válasz
Because #1115 üzenetére
Értem. Az ilyen engem nem érdekel, hogy elüt vagy sem.
Kaptam választ, kérték a vásárlást igazó papírt (bescanneltem a számlát), a széria számot, ami a ház alján volt, illetve a nevem és címem. Ez tegnap 16:48-kor volt. Megadtam mindent, de azóta semmi.
Lehet, hogy egyből küldik, vagy mi?!
-
Because
őstag
én meg maradok az alaplapi vezérlésnél, mondjuk az n arc minimhez még csak hátulra szerelhető vezérlőt adtak. egy ilyen hatalmas XL házban nem is használnék ventit akkora a tér, hogy felesleges
-
Sonja
nagyúr
Megrendeltem a Scythe Kaze Q12 venti szabályzót.
Egyébként szerencsére nincs semmi hangja a vinyóknak! Sőt, halkabb lett, mint az előző CM 690 II Advanced házamban!
Szóval, ennek kifejezetten örülök.
Vinyók egyelőre melegebbek lettek, de eleve kevesebb venti van bekötve, ráadásul mindegyik csak 5V-on. Az a +3 fok az teljesen reális. Majd, ha be lesz kötve az összes, akkor jobban össze tudom hasonlítani.
Egyelőre nagyon elégedett vagyok a házzal (kopp-kopp)!
-
Sonja
nagyúr
Jaja, jó tágas, pont ez kellett nekem!
Köszönöm.
(#1102) Henk: Úgy néz ki, hogy egy Scythe Kaze Q12 lesz, mert ez van elérhető. Tudom, hogy 12 ventis (és nincs rá szükségem), de 6 ventis szabályzó, ami kellene, legalább 2 hét múlva lenne (Akasa FC.Six). Ha lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3238
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3082
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3280, 100% akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest