- Megjött a Cherry legfrissebb, taktilis karakterisztikájú kapcsolója
- 8 bővítőhelyes Jonsbo "akvárium", akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- 4K felbontású, 240 Hz-es OLED monitorokkal köszönti az őszt a Lenovo
- Ismét egy teljesen friss egérrel gyarapította kínálatát a Pulsar
- Legalább 20 éves lemaradásban vannak a kínai litográfiai cégek?
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen notebookot vegyek?
- 3D nyomtatás
- OLED TV topic
- Lemokey L5 HE 8K billentyűzet tesztje
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Jártam már így anno az ASUS M4A88T-I Deluxe lapom I/O Shield-el egy SilverStone SG05 ház páros kapcsán de nem hinném hogy a ház(ak) tehetnek a problémáról.
Shield nálam így néz ki: szivacs + valami "alu lemez vagy fólia" réteg.
Igen passzosan ment csak a helyére, kb egy kézzel toltam hogy a másikkal rögzíteni tudjam.
Kicsit ugyan hajlottak a kivezetés "dobozok" és púposodott kifelé a shield de nem túlzottan és végül úgy hagytam, kicsit feszülve.Ha nagy mértékben feszül, talán próbáld meg kézzel felpuhítani a "szivacsot" ha még nem próbáltad volna .
Talán segíthet mert szerintem nem konkrétan szivacs hanem csak valami hasonló anyag, plusz ha neked is van rajta még egy réteg "alu" bevonat akkor elég merev tud lenni. Legalábbis az enyém szinte kopogott, olyan merev volt.
Esetleg nézd meg hogy teljes mértékben befeküdt a helyére a shield vagy jobb híján én leszedném a szivacs réteget mintsem a házat kezdjem el deformálni. -
zodo
nagyúr
Azt mondom ha majd összeállt az elméleti új konfig, kábelezettség kérdése (pci-e ág(ak), sata csatik száma, teljesítmény) akkor a tápegység topikba kérdezd meg a hozzáértőket.
Addig is a tápajánló táblázatot ajánlom, tanulmányozásra. -
zodo
nagyúr
válasz
turorudi #1250 üzenetére
Leszabályozva 800 körüli értékre talán igen de 1200 vagy fölötte (120p) már hangosabb a "zöld".
Gyári adatok: Silent Series R2 120mm vs SWiF2 FansMondjuk a Fractal igen érdekes adatokat publikál a min-max rpm értékek közt , nem hinném hogy csak +3 dB/A eltérés lenne de szerintem egyik hangja sem vészes.
Arc Midi gyárijai évek óta mennek a házban ill. van/volt benne 120p is de sosem zavart a ventik zaja ami természetesen egyén függő hogy kinek mi a hangos. -
zodo
nagyúr
Különben el tudom képzelni hogy az előlapon lévő 3 állású kapcsoló semmi másról nem szól mint a már ismert kábelezést változtatja és slussz.
Nálam az ARC Midi-ben semmi gondom nem volt a vinyó tartókkal.
Egyszerű mint a faék, becsavaroztam a vinyókat (nem húztam fullra a csavarokat) és helyére pattintottam a keretet, azóta is csendben vannak.
Viszont volt itt valaki akinek hangos volt a cucc mert talán vibráció lépett fel és így hangosnak vélte emiatt de lehet hogy tévedek. -
zodo
nagyúr
Nem sok mindent találni az biztos.
" The integrated fan controller is done by adjusting the power voltage going to the fans. It uses a 4-pin Molex connector for power, and standard three pin fan connectors for the fans. Using the top mounted switch the power can be adjusted between 5V to 7V and 12V. "
Ezen a képen DC12V 0.3A / 100RPM van feltüntetve a 140mm Silent R2-n.
-
zodo
nagyúr
válasz
Archttila #991 üzenetére
Itt előrendelhető
-
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #926 üzenetére
Abból indultam ki hogy az alaplapi hátsó paneltól milyen messze esik az érintett (képen jobb oldali) ajtó.
Alaplap helye fix így a hűtő helye is és az R4 hátuljába 12-14 cm venti tehető, képen 14 cm szerelve.
R3 hátuljába kizárólag 12 cm tehető és kb mindkét ház típus esetén az oldallapig ér az adott ventik lapátjainak külső széle.Ebből kiindulva cirka 2 cm szélesebb az R4 az alaplaptartó tálcától mérve a szemközti oldallapig.
Továbbá R3 / 207.40 cm amíg R4 / 232 cm széles.
Szintén a képet nézve csak most az alaplapi hátsó panelkivezetéstől lefelé (vagy ballra ahogy tetszik) nézve eső oldallapok távolságait már-már egyenlőnek vélem.Tévedés jogát fenntartom, saját vélemény!
Arc XL pont olyan széles mint az R4 csak plexis oldallappal igaz itt legalább 18cm cpu hűtő méretet adtak meg.
-
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #924 üzenetére
Nem mondok semmit de ezt nézd meg.
-
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #919 üzenetére
Most fotóztam.
Elvileg 23 cm széles a ház amiből lejön a tálca vastagsága ill a hátsó kábelrendező üreg.
Viszont akár a bolti eladókat is megkérheted hogy mérje már le mennyi is az annyi.
Esetleg írj rá a topikból StoneBridge -re, igaz nem ismerem de egy próbát megér. -
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #915 üzenetére
Bocs nem voltam elég figyelmes.
Ezt a videót néztem 6:37-kor mér a hölgyemén cirka 17 cm-t.Hűtőd honlapján viszont a 3-as képen szerintem nem lóg túl a venti egyik hőcsővőn sem.
de itt lehet hogy benéztem és nem a 140-es hanem 120-al van fotózva.
"Fan-clips are compatible with both 140mm and 120mm fan"Szóval csak azt tudnám javasolni hogy cserélj 120mm ventire ha nincs jobb ötlet.
-
zodo
nagyúr
válasz
IreN!CuS #913 üzenetére
Én vagyis google úgy fordítom a német oldalon lévő 183mm-t hogy ha az oldalsó ventit kiveszi a felhasználó.
Ugyanezt írja amúgy a gyártó oldalán is.
Oldalsó venti nélkül viszont felesleges az R3-ról R4-re váltani mert abban is elfér a mostani hűtő.Nekem ugyan nem R4-em van hanem Arc Midi a maga 23cm széltével amiből lejön a kábelrendező (kb.3cm) és a honlapján "Supports CPU coolers with height of 180mm" van feltüntetve, megkötés nélkül.
Hűtőm pedig Alpenföhn Matterhorn Pure Edition a 158mm magasságával.
Oldalajtó és a hűtő közt kb 3 centi marad, szóval akár az oldalsó ventivel együtt is fel tudnám akasztani.Helyedben elgondolkodnék az oldalsó házventi létszükségességén.
Szerk:
Topikból StoneBridge-nek Noctua NH-U9B SE2 hűtője van az R4-ben.
-
zodo
nagyúr
Hát még jó hogy nem hallod mikor annyi szivacs van benne de megértelek mert ilyen kor jön ki egy másik vagy előd gép hangjának különbsége.
Szerintem nem oszt szoroz mivel szabályzod, kb azt tudja mind. (de tévedhetek)
Pár száz fordulat és annak dB vonzata ide vagy oda, rajtad áll vagy bukik de pszichés alapon biztosan a Scythe-el kivariált érték lesz a nyerő. -
zodo
nagyúr
válasz
Firestormhun #889 üzenetére
Jól bírtad és megértelek, egyértelmű volt váltás amit ha nem most lépsz meg akkor soha.
-
zodo
nagyúr
válasz
Firestormhun #876 üzenetére
Gratula a házhoz!
Sajna mint tudjuk, "tökéletes" nem létezik.
Lényeg hogy neked megérje/megérte és ez a fontos. -
zodo
nagyúr
válasz
thomasvold #874 üzenetére
Nem érdekel hogy mióta van meg csak gratuláltam hozzá.
(#872) smiti
R2 -ről nem is tudtam mert nem követem a FD oldalát de jónak tűnik.
Javították a korábbi model "gyerekbetegségeit" -
zodo
nagyúr
válasz
thomasvold #869 üzenetére
Klasz "kis" kuckó, szépen belakva.
Anno első körben ilyet szerettem volna de még kintről sem lehetett beszerezni ill. nem akartam többé (mini itx-ről váltás) hely szűkével küzdeni és így lett Midi-m.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Talán a léghűtés topikban bővebb infóhoz jutsz, mindenki másra esküszik.
Nálam több mint két éve a gyáriak mennek leszabályozva, gondtalanul.
Többféle összeállítást próbáltam persze nem a túlzottan magas hőfokok vagy a hangjuk véget hanem csak úgy ha már ennyit kaptam a házhoz. Jelenleg elől/alul van 1 db ill. hátra bedobtam egy Swif2 120p amiket az alaplap kezel és slussz.
5-900 között forognak a proci hűtővel egyetemben és csak a vga lóg ki a maga 1100-1200 -as tempójával, szerintem tökéletes. -
zodo
nagyúr
válasz
Strix Aluco #819 üzenetére
Saját vélemény volt a plexi oldallap de ha neked azzal tetszik akkor olyat veszel.
USB3 kérdésben nem vagyok partner mert nálam is van az Arc-on de sosem használtam, különben meg egy 3,5 bővítőhelyre szerelhető típussal pótolható lenne a gyári hiánya. -
zodo
nagyúr
válasz
Strix Aluco #817 üzenetére
Tartom a Vaya-t de most hogy láttam akkor nem a plexi oldallapos típust.
Ahhoz a táphoz képest, minden téren nagy lépést teszel azzal a Sharkoon táppal.
-
zodo
nagyúr
válasz
Strix Aluco #815 üzenetére
Elsőre tudnám melyiket vegyem pedig plexi ellenes vagyok.
Sharkoon táp is szimpi de azért rákeresnék a megfelelő topikban.
-
zodo
nagyúr
Max. valamilyen kontakthibára vagy kábel törésre gondolnék.
Kék (power led) össz-vissz egy két eres kábellel fut az alaplapi csatlakozáshoz.
Esetleg ha a felső 5,25" helyet sűrűn használtad, előfordulhat hogy megtört a kábel vagy elengedett a led érintkező lábainál a forrasztás.
kb. ennyi, nem sok de kizárnám hogy köze lenne a bekapcsoló gombnak ehhez a jelenséghez. -
zodo
nagyúr
Most nézem a képeket, hát enyém se valami rendezett.
Tegnapi állapot, mikor megkapta végre a Alpenföhn Matterhorn Pure hűtőt a proci.Ha már itt vagyok akkor be kell írjak egy mínusz pontot az Arc Midi javára mert hiába van szerelő nyílás a proci hűtő cseréhez ha mégsem lehet azon keresztül végrehajtani a folyamatot egy Asus F2A85-V Pro lapon.
1-2 mm múlt a lehetőség de ki kellett szedjem a lapot. -
zodo
nagyúr
R4 sem tér el sokban ami a méretét illeti, leginkább széltében hízott ami talán még jól is jöhet.
R2 => 207.4 x 440 x 521.2 mm
R4 => 232 x 464 x 523 mmR2-t szerintem csak használtban fogsz találni mivel nem mai darab.
R3-as több helyen gyárilag átépített utód még itt-ott fellelhető akár készletről is 207.40x442x521.2mm méretekkel. -
zodo
nagyúr
Szia!
Szerintem menj be ezzel a panellal egy nagyobb villamossági boltba és biztos találtok megfelelő csere alkatrész pár száz forintért. Pl.: 3,5mm sztereo jack beépíthető aljzat
Ha te nem is értesz a cseréhez akkor biztosan találsz valakit aki egy csokiért, sörért beforrassza neked az új alkatrészt. -
zodo
nagyúr
Szia!
Jó esetben csak megközelítő árat találni egyéb cikkekben de esetleg kérdezz rá z0d1AK bazárjában
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #753 üzenetére
Látom elvagy
Anno talán említettem a gumitalpak alá helyezett plusz szivacs megoldást mikor még az asztalon volt nálam is a ház.
Azóta letettem az alá ahol szőnyegpadló, egy forgácslemez darab és a szokásos szivacs pluszban de így meg maga a ház kezd zörögni egy idő után, igaz az asztal keltette "dobozhang" megszűnt.
Úgy vélem ház módolást kell végrehajtanom hogy csend legyen.Nálad is biztos segít ha kitöltöd azt a rést.
-
zodo
nagyúr
"Picit sikerült elbizonytalanítanod, ejnye..."
Nem akartam csak leírtam a saját véleményemet.
Gyári 9dB-t nem tudom hogyan mérhették?
Alapesetben halk de beépítve már nem annyira és az előlapi az tuti hangos lesz full gázon.Mondom, szerintem bőségesen elegendő félig csavarni a szabályzó potmétert és mindenki jól jár.
Akárhogy is de még mindig azt mondom nem válnék meg a háztól mert csak pár negatívum van a sok jó tulajdonsága mellett ebben a kategóriában.
Aki meg halk gépet akar az építsen passzív gépet. -
zodo
nagyúr
Ép most beszélgetek privátban is venti ügyben , szóval én azt mondanám aki super halk gépet tervez ne ezt válassza hanem valami hang/rezgés szigetelt változatot.
Hozzáteszem ilyenem még nem volt hogy mennyit segít a kérdésben.Viszont
"Majd vennék még 1 ventit szintén előlaphoz (felső) tenném..........."
Azt ne téveszd szem elől hogy az előlap műanyag még a venti rögzítési pontja is.
Tehát ha 1000-1200 rpm-es ventit tervezel oda akkor lesz ott zaj bőven mert még valami szélzaj is kialakul az előlapi rács + szivacs jóvoltából. Teszteltem.Szerintem felesleges jéggé fagyasztani a gépet, persze nem azt mondom hogy ne hűtsük.
Pl nálam alapesetben (játék nélkül értem) a vga 50-51 , proci 37-39 fok, alaplap 39, vinyók 29-30 fokok mellett üzemelnek 800-850-es venti fordulatszámok mellett.
Úgy hogy már nem az asztalon tartom ahogy a blogban látható hanem keresztben az asztalom alatt.Esetleg bárkinek jól jöhet egy venti tipp: Scythe Slip Stream 140 SM1425SL12M
12-es helyre építhető 14-es és egész halk még max fordulaton is.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Simán megvenném, ismét.
Halknak talán nem épp halk de nekem nem ez volt a szempont, viszont ebben az árkategóriában az egyik favoritom lenne ha most kellene vásárolnom.
Talán még elgondolkodnék ezen vagy még inkább ezen.
Hozzáteszem nem néztem szét csak egy webshop kínálata és 20-25k közti termékei közül ezeket tenném az Arc Midi-el szembe!
-
zodo
nagyúr
Ha a gyári függőleges foglalatba teszed szerintem semmi esély a szépségre mert onnan nehéz elrejteni a kábeleket.
Viszont talán közelebb kerülsz ha vízszintes foglalatok egyikébe teszed pl. a vga főlé ha az alaplapod engedi és a lap alatt hátra kivezeted a szabályzópanel kábeleit pl. proci cserélős nyíláson át és onnét vissza a ventikhez.Remélem érthető.
-
zodo
nagyúr
Szia!
Nullára tekerve nyilván nem megy mindegyik.
Nálam pl. letekerve csak egy nem teker másik kettő viszont igen.
Általánosságban kb. félúton van a poti és így mindhárom csendben üzemel.
Nekem kissé gyanús hogy egyes ágak más és más fordulaton is teljesítenek.Nem igazán lehet szépen elrejteni a venti kábeleket de ez úgy sem plexi oldallapos hogy rontaná az összképet.
Igen, belső műanyag pöcköket kell összenyomni az előlap eltávolításához.
Elméleti síkon (videókon látni ilyet) az előlap alján képzett vájatnál megrántva is el lehet távolítani de én nem mertem kipróbálni. -
zodo
nagyúr
Sajnálatos ez a sok hiba jelenség.
Nálam az Arc midi még mindig patent csak takarítanom kell ahogy szokás de egy rossz szavam se lehet rá.
Talán csak annyi hogy nem régiben szembesültem a ténnyel hogy a gyári ventiket nem tudom szilikon tüskékkel feltenni.Más:
Gratulálok a DG tagtársaknak.
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #674 üzenetére
Tény hogy nem a legjobbak a gyári ventik de kis fordulaton szerintem megállják a helyüket.
Viszont holnap én is kicserélem őket ha más nem akkor csak egy teszt erejéig a 120P-re.Halk gépet akarsz akkor lehet R3-at kellett volna venned vagy a mostanit leszigetelned de ettől függetlenül szerintem az asztalon való elhelyezés sosem lesz a halk gép barátja.
Esetleg az imént említett szőnyeg, szivacs, filc alápakolással csillapítható a mozgó alkatrészek által keltett, rezonanciás zaj.
Ha nem mozgatód a házat akkor talán ki is vehetnéd a tartósínből a vinyókat és a ház aljába tehetnéd őket egy szivacs darabra. -
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #669 üzenetére
Hát a mozgó alkatrészek már csak ilyenek, zajt generálnak.
Nálam szinte még mindig úgy van ahogy összeraktam csak vga-t cseréltem és mégis betettem egy ventit az előlapba.
Vettem sűrített levegő sprayt amivel tisztítóm mert tényleg hamar megül a por és csúnyán nézz ki.
Venti cseréken én is gondolkodom, nem mintha ha hangos lenne de van itthon régről 2-3 db Coolink SwiF2 120P amiket a szilikon tüskékkel rögzítve talán még halkabb lenne a gép.
Alapból sem hangos max. néha napján kapja el valami rezonancia (szintén asztalon, 1 méterre tőlem) ekkor kicsit megmozdítóm a házat és elkussol.
Vinyókkal nem küzdöttem még talán nem is fogok max. beforgatom őket a légáramlat irányába mert most még merőlegesen kapják a friss levegőt.
Amúgy nálam is Samsung 7200rpm-es vinyók vannak (szerintem mindegy milyen gyártó, mindnek van hangja/rezonanciája működés közben) a négy gumibaknál rögzítve és betolva a sínbe és slussz. -
zodo
nagyúr
válasz
tvse1995 #567 üzenetére
Akkor most ki a ludas?
Elvileg kapsz minden eseményről e-mailt így könnyen kiderül a válasz.
Ha jól tudom maga a pick pack pontra szállítás is +1 nap, jó esetben.
pl.: ha pénteken adták fel akkor csak keddre lesz az üzletben.Nekem pl. másnapra itt volt a futár.
Visszaigazoló e-mail (Mobilx átadta DHL-nek a csomagot) amit még aznap délután a DHL is jóváhagyott egy újabb levélben, házhoz szállítással a megbeszélt időpontban. -
zodo
nagyúr
Ezt ma találtam, tegnapi Anandtech beszámoló az Arc Midi-ről.
(#558) -Solt-
Neked is hangosak a gyári ventik vagy miért cserélnél?
-
-
zodo
nagyúr
Az nem semmi.
Olyan rég raktam össze a gépemet hogy nem emlékeztem hogy nálam mi a helyzet ez ügyben.
,de nyilván emlékeznék ha valami gebasz lenne a házammal (ami szembetűnt az leírtam), igaz ez Arc.
Pláne hogy az első voltam aki ilyen házat vásárolt legalábbis a topikban biztosan és tuti megemlítettem volna a cikkemben.Szóval direkt leállítottam a gépet és kicsavartam a vga tartó csavarokat de nyoma sincs a nálad adódott jelenségnek.
Lehet meg kellene nézned az alaplap rögzítését ahogy Egon is írta.
Nálam az MSI HD5770 Hawk + ASUS M4A88T-I Deluxe páros az SG05-ös házban ugyanígy elállt mint nálad a mostani helyzetben ill. ezt megelőzően a J&W Minix + ref. Sapphire HD5770 is de nem zavart, oda fogtam a hátlapot és rögzítettem.
Persze nálad a további kártyák sem stimmelnek ezért tényleg meg kellene nézned, lehet csak egy csavar nincs jól meghúzva, nem fekszik fel rendesen vagy ne adj isten ferdén csavartad be és ettől áll feljebb a hátsó rész.Hozzáteszem, elhiszem hogy minden passzol és a házzal nem stimmel valami amire eddig még nem volt példa de megtörténhet!
Amúgy nekem is küzdős az alaplap beszerelése mert rá kell tartanom a hátsó felére mivel a hátlap ilyen szigetelést kapott ami kissé eltartja a lapot (kissé merev az a szivacs + fólia) ha csak úgy ráhelyezem és egyáltalán nincs fedésbe a rögzítési pontok furataival.
Szóval oda kell figyeljek mikor hol tolom a lapot és melyik csavart mikor rögzítem hogy jó legyen a végeredmény.Remélem mostanra meglett az estleges hiba oka vagy ha más nem akkor gari után te is boldog FD ház tulaj lehetsz.
(#525) Gerisz
Én is így vártam.
Nálam anno a Webáruház 22.-23.-ra igazolta vissza.
21.-én már a futár cégnél volt aki még aznap értesített hogy szállítmányt kapok.
Másnap itt is volt. -
zodo
nagyúr
Arc-hoz bőven elegendő az 55 centi is.
Nekem csontra ér fel az FSP AURUM GOLD 400-as 20+4 pin-es csatija de ugye kis lapom van amin nem a megszokott helyen van a tápcsati. -
zodo
nagyúr
válasz
Omegared #467 üzenetére
Hát erre nem is gondoltam mivel egyik terméknél sincs feltüntetve ill. a Manual(ok)ban is csak magának az aljzatnak a ki és beszerelése szerepel.
,de ettől függetlenül igaz a hír és köszi a pontosítást.
-
zodo
nagyúr
Kérdezd meg z0d1AK-ot ő biztosan tudja mennyit kell várni.
Ahogy olvasom egyes házak épp kifutóban mert jön helyettük a már USB3-al szerelt verzió.
Honlap szerint van készleten de az a tuti ha ő mondja.(#463) Eleven82
Tényleg szépre sikerült megoldani a plexizést, gratulálok hozzá.
-
zodo
nagyúr
Nem.
Hátul 1.3 mm
Elől 1.4 mmés más a lábak kialakítása, mérete.
Elől olyan hi-fi asztali készülékre hajazó, hátul meg kisebb átmérőjű de több gumi tartalmazó lába van.
-
zodo
nagyúr
Hát te tudod mit kezdesz vele. Sok sikert és várjuk a képeket.
"Alapból milyen magas a "lába" az Arc Midi-nek?"
1,3 mm
Előre simán fel tudod szerelni a kerekeket de hátul már necces.
Szerintem az alsó porszűrőt nem érdemes eltávolítani emiatt ill. ki tudja mennyivel lesz hangosabb a ház ezeken a (talán) fém kerekeken. -
zodo
nagyúr
Keresve se találtam bármelyik FD házról is legyen szó.
Talán nincs is mit moddolni rajtuk.Akik mégis késztetést éreznek azok is csak a benne lévő hardver eleme(ke)t moddolják mint pl.: kábel harisnyázás vagy nem a (alap) fekete színű házat válasszák.
Igaz utóbbi csak Define R3 vagy Define XL esetében lehetséges.Más:
Nem tudom mikori hír de elkészült a Define R3/R2 és XL ház tulajdonosok részére az USB3-at (is) tartalmazó front panel.
Define R3/R2
Változás: 2x USB 2.0, 1x eSATA --> 2x USB 3.0, 1x eSATA
Define XL
Változás: 4 USB 2.0 --> 2x USB2.0 and 2x USB 3.0
Előzetes hírek szerint 9.99€, vagy 9.99$ alakul majd az áruk attól függően mely földrészen vásárolsz.
-
zodo
nagyúr
válasz
ekuanszuocsa #447 üzenetére
Üdv a klubban!
Na jah, van bennük anyag az tuti.
-
zodo
nagyúr
Nem tudom hogy amit írsz az valóban úgy van ahogy mondod persze nem vitatom de ha így van és nem fér bele (vagyis gáz) akkor ne rendelj sehonnan, semmit.
Ezzel csak azt akarom mondani hogy én is Budapestről rendeltem anno az Arc Midi-et amikor még az országban sem volt egy darab sem, szóval az hogy vártam rá kb. 2 hetet plusz a "kiszállítási időt" nekem nem okozott problémát.
-
zodo
nagyúr
válasz
ekuanszuocsa #430 üzenetére
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #411 üzenetére
Nálam két progi is ezeket az értékeket mutatja, előlapi hűtés nélkül, alaphelyzetben.
Játék alatt még nem is néztem. Lehet nem ártana.Előlapi porszűrő nagyon csúnya lett kb. 3 hét alatt.
Igen, nálam is az asztalon van ill. fél méterre az ablaktól és nagy por keletkezik a lakásban.
Nem fotóztam le mert nem akartam elrettentő példával szolgálni de engem nagyon zavart.
Lemez füleinek hajtogatása tuti nem húzza egy évnél tovább.
Szivacsból igen nehezen tudtam kiporszívózni a koszt , szóval inkább a mosás hoz eredményt. -
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #367 üzenetére
Na eljött a pillanat és megrendelted, Gratula!
Remélem nem fényeztem túl a házat.Azóta történt:
Jó ideje használom és eddig meg vagyok elégedve vele, minden tekintetben.
Ház alján lévő porszűrő fantasztikus, szépen teszi a dolgát.
Tápegység is pormentes és jól teljesít. Kissé féltem mert még nem volt ilyen alsó táphelyes házam hogy majd nem kap elegendő levegőt a ház alján át de nincs probléma egyik hardverrel sem még több óra játék után sem.
Nálunk igen sok a por, pláne ablak mellett van közvetlenül a gép ill. a macskánk (aki a háznak dőlve szokott aludni az asztalon) szőre is hullik ami nagyon vékony szálú de ezeket is jól összegyűjti.
Előlapról leszereltem a ventiket mert ahogy azt sejtettük a rács minősége és rögzítése kérdéses meddig bírja a füleinek hajtogatását ha ki szeretnénk mosni az alatta lévő szivacsot ami hamar poros lesz és csúnya foltot hagy maga után.
Előlapban lévő ventit feltettem a ház tetejébe, kifelé fújó állapotban.
Vinyók így direkt hűtés nélkül is jól teljesítenek.
Mérő progik szerint 40 fok körüli mind három de szerintem ez nem igaz mikor a 25 fokos szobára 36-ot jeleznek. -
zodo
nagyúr
válasz
tatabánya #341 üzenetére
Köszi a képet.
Videót nézve azért nem tűnik olyan "szerelhetetlennek" ahogy írtad pláne hogy kivehető a HDD tartó konzol persze ezzel nem ellened vagyok csak kritikusabbnak érződött számomra a helyzet, rövid beszámolód alapján.
Konzol mennyire fix, mármint működő vinyók mellett nem kelt zajt?
-
zodo
nagyúr
válasz
Kimmuriel #339 üzenetére
Jól látod, mATX méretű a Define Mini. Kérdéses alaplap pedig ATX-es.
Szerk:
Most nézem ezt a Define Mini beszámolót, ebben viszont Mini-Itx lapot szereltek.
-
zodo
nagyúr
válasz
egoistus #317 üzenetére
Üdv a klubban.
Gratula a házhoz, használd sokáig!
Tényleg remek a szerelhetőségük igaz nálam egy, két csavar lazításához fogó kellett de azon kívül tágas és bármihez hozzáférek.(#319) cszn
Köszi hogy leírtad a tapasztalataidat.
Ezek szerint előre nem teszem be a második ventit inkább az oldallapit helyezem át felülre és pluszba rakok egyet a ház aljába ha majd lesz kedvem szerelni.(#320) sasa134
Várjuk a fejleményeket.
Sokig szemeztem ezzel a házzal de végül úgy döntöttem ha már mini-ről (SG05) váltok akkor oly mindegy hogy mekkora házat veszek így egyel nagyobb méretnél maradtam.
Hozzáteszem lehet hogy csak az előlapi, tömör ajtó végett nem ő lett a befutó. -
zodo
nagyúr
válasz
Recon666 #313 üzenetére
Az tuti.
Más:
Azon gondolkoztam, lehet más helyekre kellene tennem a ház ventiket.
Nem mintha aggódnék bármelyik hardver hőfokai végett de soha nem volt még ilyen házam amiben ennyi variáció létezik. Jelenleg úgy van ahogy a blog képein látni.
Előlapon (felül), hátul és az oldallapon, táp lefelé fordítva.Szerintetek melyik a legideálisabb elrendezés?
Az sem baj ha plusz ventiket kell beiktatnom mert van pár db Swif2 1200 és 120p ventim.
-
zodo
nagyúr
válasz
Razermazer #289 üzenetére
és hoffman_ !
Köszi mindkettőtöknek és viszont kívánom!
Ennél csak a tetőrács okozhat csalódást de szerintem simán cserélhető egy vastagabb anyagvastagságúra ami ezáltal merevebb tartást ad.
Végül is nem zavar mert nem zörög ill. csak közelről látni hogy huplis egy kicsit.
Ami inkább aggaszt hogy miként tisztítom majd az alatta lévő szivacsos szűrőt. -
zodo
nagyúr
válasz
Kissjeno #284 üzenetére
Szia!
Csak sejtem hogy tőlem kérdezel de ha nem akkor bocs.
1. Eddig sem volt túl nagy de most hogy ilyen környezetbe kerültek, zéró zaj csak fej mozgását hallani.
2. Biztosan van az alaplapodon is USB csatlakozó és arra kell csatlakoztatni.
Továbbiakat elintézi a vezérlő ha a szabványok közti különbségek miatt kérdezted.
Ha valamiért mégsem lenne akkor passz.
Nem láttam még alaplapi (anya) tüskesor foglalatot => USB (apa) port átalakítót.
Ha más nincs akkor ilyen panelt kell keresned amelynél a hátlapi USB csatlakozóba lehet kivezetni a front panel USB kábeleit.3. Kb. 1 méterre van tőlem a gép, gyári venti szabályzó potmétere kb. középállásba ami kb. 500rpm környéke lehet. (nincs érzékelő így nincs montírozva mert molex csatiról mennek)
Alapjáraton minimális hangja van az előlapi venti által keltett szélzajtól ha közel hajolok amúgy minden más hangosabb a környezetemben.
Játék közben mit sem változik a hang mivel fix értéken forognak a házventik és alapból halk hardverek vannak a gépbe. Észre se veszem hogy megy a gép.Komplett gépadatok az adatlapomon és alapjáraton kb. ezeket az értékeket tudja.
rFactor-al szoktam játszani és akkor ez a helyzet.
-
zodo
nagyúr
válasz
hoffman_ #255 üzenetére
Ha csak el nem hallgattad eddig akkor már biztos.
Szerdán 17:30-kor megérkezett.Itt pedig egy kis szösszenet.
-
zodo
nagyúr
Hát nálam emberedre találtál az asztal témával.
Előző gépem is az asztalon volt amit magam készítettem. 170x60 centis a lapja.
Ezen a képen még a mini gépem volt de "izom" és volt benne mozgó alkatrész rendesen. Végül is ugyanez költözött át csak most a MIDI házventijei miatt plusz két venti ami a "zajt" kelti. Gondolom melyik hangra panaszkodsz, nálam is volt a mini esetében amikor egy bizonyos rezonanciát felvesz és azt átadja az asztal lapjának. Na az már hangdoboz eset és tényleg zajos tud lenni. Hiába volt a Silverstone SG05 háznak vastag gumi lába, nem segített elnyelni a rezgést mint pl amit davidsz is említett. (dvd lemez)
Tettem pluszba a gumilábra, filckorongot. Lehet kapni csomagban is, különböző méretekben amit szék lábára,stb helyekre lehet felragasztani.
Nálam bevált.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futópadokról általában és az otthoni karbantartásuk
- Nők, nőügyek (18+)
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Befutott az Anno 117: Pax Romana demója
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest