Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• philoxenia

MODERÁTOR

válasz zoltanz #1785 üzenetére

Igazából a cigány konyhára nem igazán a babérlevél éppen a jellemző.... :D [link]
    Egyébként volt nekem egy munkatársam, aki odakerült hozzánk, mikor még főztünk melóhelyen...
    Elkezdte, hogy az Ő felesége, anyósa olyan szép tiszta húslevest főz, nem tesz az ételbe, se ilyen, se olyan fűszert, aztán mikor velünk evett kérdezgetni kezdte, hogy mit teszünk mi a kajába, hogy olyan finom, otthon is úgy főzette....
    Nem szabad ideológia alapján főzni, nincs egyféle módon jó étel, nem is szeretek mindig ugyanúgy fűszerezni. Próbáld ki nyugodtan a babérlevelet a marhahúshoz, persze, mint mindent itt is mértékkel.... Nem muszáj áztatni benne, általában én is csak keveset és legtöbbször csak bizonyos időre teszek bele, mondjuk a felöntés után a mennyiségtől függően két-három levél, amit egy-másfél óra múlva kiveszek belőle....
    A pörkölt és a paprikás között a legfontosabb különbség az elkészítési mód, a paprikás több vízzel készül a végén tejfölt teszünk bele. forrás: ez a könyv, gyorsan megnéztem a biztonság kedvéért :D /nekem a CD nélküli változat van meg/
    Nagyon jó és hasznos még ez a szakácskönyv is: [link] nemhiába kerül ennyibe használtan is....

Új hozzászólás Aktív témák