Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen processzort vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Aktív témák
-
Zsiba
senior tag
20 év múlva meg majd Schumacher hülyeségeit hallgatjuk! :DD
-
Zsiba
senior tag
Még egy apróság eszembe jutott a Barrichello-Montoya baleset kapcsán.
Érdekes módon mindig a kolumbiait büntetik. Ez most csak azért érdekes, mert kísértetiesen hasomló szituáció volt a 2002-es Maláj Nagydíjon, csak fordított felállásban.
A rajt után Montoya és Michael Schumacher egyőtt érkeztek a kanyarba, ahol a német megpróbált elmenni a belső íven, de ez nem sikerült. A két autó összekoccant. Kit büntettek meg? Montoyát, mondván, hogy nem hagyott elég helyet és ráhúzott Schumira...
Most Indyben, a célegyenes utáni kanyarból a két autó egymás mellett jött ki. A második kanyarban egyértelmű volt, hogy JPM a belső ívre szorul, de Barrichello nem hagyott neki helyet és a kanyar közepétől befelé húzta a kocsit. Montoya bal első és hátsó kereke félig a fűvön volt. Láthatóan számított erre a manőverre, mert fékezett, mégis koccantak... No és kit büntettek meg? JPM-et... -
Zsiba
senior tag
Nagyon jót nevettem azon, mikor Barrichello két kézzel integetett a kavicságy közepén, hogy toják vissza! :) Azt hitte ez neki is menni fog. Majd pont a kavicságy közepéről... :)
A baleset egyébként nem egyértelműen JPM hibája... Hiszen a két kanyarban (főleg az elsőben) tök egymás mellett volt a két autó. RB egyszerűen nem hagyott helyet Montoyának. Rázárta az ajtót. Én azt is el tudom képzelni, hogy meg lett mondva neki, hogy semmiképp nem engedheti el JPM-et. Ha így volt, tökéletes munkát végzett és Schumi kezet csókolhat neki. -
Zsiba
senior tag
Az a LOL az egész Michelin ügyben, hogy 2001-es san marinoi gp óta használják a 270 mm-es futófelületű gumikat!!! AZ FIA sosem tett megjegyzést rájuk, pedig versenyek után is átnézik az autókat. Ráadásul abban a rohadt szabályban valóban szerepel, hogy a guminak új állapotában kell megfelelnie az előírásoknak.
Mint kiderült a Bridgestone is próbálkozott ilyen gumikkal a Ferrarinál, de nekik nem jött be... Ezek után miért legyen jó a másiknak, nem?
Tiszta röhej az egész... -
Zsiba
senior tag
Nos, Zsolt most sem brillírozott, de legalább, most nem maradt el sokkal a csapattársától:
1 Vitantonio Liuzzi Red Bull 1:36.092
2 Giorgio Pantano Durango 1:36.563
3 Patrick Friesacher Red Bull 1:36.614
4 Townsend Bell Arden 1:36.621
5 Bjorn Wirdheim Arden 1:36.649
6 Ricardo Sperafico Coloni 1:36.655
7 Jaroslav Janis Superfund ISR Charouz 1:36.656
8 Enrico Toccacelo SuperNova/Jordan Junior 1:36.879
9 Zsolt Baumgartner Coloni 1:36.881
... -
Zsiba
senior tag
-
Zsiba
senior tag
Nagyon egyszerűen magyarázható ítélet.
Mivel a világbajnokság állása nagyon szoros és kiélezett a küzdelem, nem kívánták ''külsőleg'' befolyásolni a végeredményt. Ugyanis ha Ralfot kiveszik az élmezőnyből, akkor neki - a magyar pályát ismerve - harangoztak. Ezt pedig szerintem senki nem akarta felvállalni. -
Zsiba
senior tag
''Elõzetes számítások szerint a meghosszabbított célegyenesben az eddigi 310 km/órás csúcssebességhez képest további 60-65 km/órás sebességnövekedés érhetõ el.'' - F1Hírek
Ezen olyan jót röhögtem!!!!! :D :D :D :D -
Zsiba
senior tag
-
-
Zsiba
senior tag
Én egyébként azon szoktam röhögni, hogy Jean Todt kezében mindig ott a stopper... Ilyen technikai felszereltség, telemetria mellett mit akar azzal?????
-
Zsiba
senior tag
Trulli egyébként megorrolt Schumira a manővere miatt! Briatore pedig küldött egy enyje-benyjét a versenybíróknak, de végül is azt mondták, hogy utólag már mindegy, hisz MS úgyis visszaesett.
Az volt egyébként a gondjuk, hogy MS mind a négy kerekével elhagyta a pályát és pályán kívülről gyorsítva előzött. Ez elvileg szabálytalan előnyszerzés pályaelhagyással.
DC is hasonlót próbált, de neki nem hagyta el mind a négy kereke a pályát, másrészt nem is sikerült a manőver. -
Zsiba
senior tag
''ez a törésteszt fel van fújva, szinte minden csapat többször nekifut''
Ezt mondta legalábbis Norbert Haug!
Idén csak a Jaguarnak kellett újramennie a tesztre (még télen), de másodszor ők is átmentek...
Ha tényleg úgy volna, hogy minden csapat többször nekifut,. akkor nem lenne úgy felfújva a mostani McLaren eset... A csapatok tisztában vannak követelményekkel, úgy kell megépíteni az autót, hogy megfeleljen. -
Zsiba
senior tag
A BAR most elég nagy gondban van. A Francia Nagydíjon lefoglalták a felszerelést...
-
Zsiba
senior tag
Én annak örülnék a legjobban, ha most JPM nyerne és Ralf lenne a második!!!! :))
Még szorosabb lenne a élmezőny a pilóták között! :) -
Zsiba
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Az emberi érzés működik az utcai autóknál, de már ott sem sokáig.
Amúgy anno 2001-ben, mikor bevezették a teljesen automata váltót, volt egy F1-es teszte, ahol szépen összehasonlították az emberi váltást és a gépi váltást... Mondanom sem kell, hogy a gép a gyorsabb és az halálpontos is.
Egész nap ezt a cikket keresem, de nem találom... A Ferrari csinálta egyébként. -
Zsiba
senior tag
Volt egyébként egy nagyon jó weboldal, ahonnan nagyon sok tudást lehetett meríteni. Sajnos megszűnt. Aki ismerte, az tudja milyen klassz technikai oldal volt.
www.f1mech.com -
Zsiba
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Na még egy gondolat.
Szerinted az ember gyorsabban vált, mint a gép.
Csakhogy az ember hibázik, nem mindig ideális időben vált, teszem azt, ha 15000-es fordulatnál ideális a váltás, Te hányszor találod el a 15000-es fordulatot 10-ből??? Gyanítom egyszer sem.
A szoftver viszont úgy van megírva, hogy 15000-nél váltson, akkor ott vált is. És akkor ez az ideális, nincs veszteség.
Még egy példa. Többek között emiatt is akarják betiltani a rajtautomatikát.
Ugyebár a rajtautomatika arról szól, hogy kinek gyorsabb a reakcióideje a kialvó lámpákra. Ki nyomja meg előbb a gombot. Az okosok ezt is kijátszották.
Van egy alsó reakcióidő érték, ami alatt kiugrásnak számít a rajt, mivel képtelenség, hogy az ember képes legyen lereagálni a kialvó lámpákat. Erre a mérnökök készítettek egy kis szoftvert. Egy kis berendezés a lámpát figyelte és amint kialudt fény küldte az üzenetet az automatikának. Persze a szoftverbe be volt építva a minimális késleltetés, hogy a rajt ne minősüljön kiugrásnak. Kész a tökéletes rajtautomatika, az embernek az ujját sem kell mozdítania. -
Zsiba
senior tag
Egyébként sok szeretettel várok minden williams rajongót a weboldalamon. Fórum is van. Bocs a reklámért. Link az adataim közt.
-
Zsiba
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
fordulatra van állítva a sebességváltó, melyet minden pályára behangolnak. elektronika vezérli aszerint a szoftver szerint, ahogy felprogramozták. Ezen nem tudom mit csodálkozol...
Tudod mit, vegyél elő egy F1 szimulátor játékot és méllyedj el benne, pl F12002, vagy GP4... -
Zsiba
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
''tehát nincs automata váltó''
Ezt még egyszer a Te kedvedért idemásolom. Az eredetijét az a5-ön megtalálod.
Technikai változtatások
A júliusi Brit Nagydíjtól kezdve nem engedélyezett az elektronikus segédeszközök: a kipörgésgátló, a rajtautomatika és a teljesen automata sebességváltó használata. Ezeket alig két éve, a 2001-es Spanyol Nagydíjtól vezették be újra a Forma-1-be. - from a5
Tehát Silverstonetól tiltva van, ami szerinted nincs is... -
Zsiba
senior tag
Ne sárkányrepülőt hasonlítsuk már a Concordehoz!!!!
Ennyi erővel azt sem hihetnéd el, hogy 3000 köbcentis motorból 900 LE kijön... -
Zsiba
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
A Selespeed tengelykapcsoló nélküli szekvenciális sebességváltó. A sebességváltáshoz a kormányon lévő gombokat kell nyomkodnod, attól függően, hogy fel, vagy le váltasz. Ez a félautomata.
Ültél már automata váltós kocsiban? Abban induláskor sebességbe teszed és kész. Megy az autó, nem kell váltanod semmivel.
Az F1-es kocsikban is ott van a kallantyú, de jelenleg nem használják, hanem automata vált. -
Zsiba
senior tag
Na visszanéztem pár videót! 2000-ben még kézzel váltottak. A kis kallantyúkkal (a la Kalandor) a kormány mögött. 2001-ben már be volt vezetve a teljesen automata váltó, de a Jordannek, Minardinak, Arrowsnak még nem volt pénze kifejleszteni. 2002-ben mindenki teljesen automata váltóval ment.
-
Zsiba
senior tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Technikai továbbképzés.... Kösz. Tudom, hogy négy ujjal nyomják és a kormány mögött helyezkedik el. Ez a félautomata. Így volt sokáig, de a 2001-2002-es szezonban és idén is teljesen automata váltó van!!!!! TEHÁT AUTOMATA VÁLTÓ VAN!!!!!
Ennyi.
Én nem kívánok tovább győzködni senkit, nézzetek utána, kérdezzetek utána, nézzétek meg a videót amit felraktam, stb...
Kész röhej... Mindek tiltanák a teljesen automata váltót Silverstonetól, ha nincs is az autókban....ehhh -
Zsiba
senior tag
Oh.... Isten ments, hogy szétOffoljam...
Na felraktam a saját weblapomra:
[L]http://www.williamsf1.dfs.hu/movie/austriapole.avi[/L] -
Zsiba
senior tag
Palikról a vélemyénem már talán írtam... Borzasztó. Milyen jogalapja van neki arra, hogy bármyelik versenyzőt fikázza, bénázza, kiröhögje?
-
Zsiba
senior tag
...
Itt egy video, van benne jócskán belső kamerás nézet. Ms ezzel a körrel szerezte meg a polet Ausztriában. Hallgassátok a váltásokat és nézzétek a kezét... Meg sem moccan.
[L]http://www.geocities.com/austria031/austriapole.avi[/L]
Ha ezek után is bizonytalanok vagytok a teljesen automata váltót illetően, akkor menjetek hétvégén Magny Coursba és kéredzkedjetek be egy Ferrariba, vagy McLarenbe, egy Williamsbe vagy mitoménmibe... -
Zsiba
senior tag
Ha ez szándékos manőver volt Alonso részéről,a min Palik is jót szórakozott, akkor nem örülni kéne, hanem kizárni Alonsót, mert egyátalán nem vicces mások életének ilyenformán való veszélyeztetése.
Véleményem szerint egyébként nem volt szándékos, Alonso már körök óta fékproblémákkal küzdött... -
Zsiba
senior tag
''És van a félautomata (ezt használja az F1) egy gombnyomás a felváltás/ill. leváltás. Illetve azt hiszem, abban igaza van valakinek, hogy lefele automatikus. Meg kéne nézni ezügyben valami totalcar szerű oldalt, ahol értenek is hozzá.''
Komolyan mondom nem értem... És még Ti fikázzátok az RTL szakértőit, de még azt sem tudjátok, hogy milyen váltó van a Formula 1-es autókban... Mi az, hogy csak lefelé automatikus???? Higgyátek már el, hogy teljesen AUTOMATA a váltó!!!! GÉP vált, nem ember!!! A karok pont azért vannak ott, hogy ha az automata szar lenne, lehessen kézzel váltani. Ez minden autóban így van a Ferraritól a Minardiig...
Bemásoltam Montoya nyilatkozatát is...
Ehhhh... Olvassatok már utána.... Esetleg nézzetek meg néhány belső kamerás felvételt, kinek mozog a keze...
Technikai változtatások
A júliusi Brit Nagydíjtól kezdve nem engedélyezett az elektronikus segédeszközök: a kipörgésgátló, a rajtautomatika és a teljesen automata sebességváltó használata. Ezeket alig két éve, a 2001-es Spanyol Nagydíjtól vezették be újra a Forma-1-be. - from a5
De ha jól tudom már ez sincs érvényben, mert a nagy csapatok megvétózták és talán csak jövőre vezetik be ezt a szabályt. -
Zsiba
senior tag
Egyébként boldog születésnapot Ralfnak! Ma lett 28 éves. Azt hiszem elég szép ajándékot szerzett magának tegnap! :DD
-
Zsiba
senior tag
Kétirányú telemetria lényege:
Első irány: az autóból adatok érkeznek a boxba (ez egyértelmű: hőmérsékletek, guminyomás, RPM, sebesség, stb...)
Második irány: a boxból befolyásolják az autó viselkedését (példa Montoya úgy előzte meg 2002-ben Hockenheimben Raikkonent, hogy egy rövid időre a motorját felpörgették a boxból, vagy DC időnként füstölő kocsiját Monacóban szinténa boxból szabályozták) -
Zsiba
senior tag
Ezt bármelyik siteról idemásolhatod, ugyanis benne van a félautomata (minden kocsiban így van), tehát ott vannak a kapcsolók, de akkor is AUTOMATIKA vált!!! Szerintetek miért akarták volna akkor betiltani év elején??? Aztán végül a Formula 1-es csapatok tiltakozása miatt engedélyezték még az idei évre.
-
Zsiba
senior tag
Juan Pablo Montoya:
„Jól teljesítettem, de jobb eredményre számítottunk. Hibáztam a második körben, aminek következtében több helyet is vesztettem, így idõbe telt, míg felzárkóztam. Kemény versenyem volt. A fékeimmel voltak gondok, emiatt is vágtam le többször a sikánt, valamint az elsõ körtõl kezdve manuálisan kellett leváltanom, amihez nem vagyok hozzászokva. Hasonló volt a problémám, mint Ralfnak, a visszapillantó tükröm nekem is letörött, ami össze vissza himbálózott a fejem elõtt, és igen zavaró volt. A futam végén utolértem Ralfot és Michaelt, de nem volt esélyem, hogy megelõzzem õket. A mai nap ismét bizonyítottuk, hogy sokat fejlõdtünk, és jó úton haladunk.”
Remélem ez meggyőz... Kanadai nyilatkozat. -
Zsiba
senior tag
A kormányon nincs olyan gomb, amivel állítani tudják a fordulatszámot. Pont.
-
Zsiba
senior tag
De fiúk!!! Nem a pilóta vált!!! Automata!
Tudom, hogy sokmindent csinál még a pilóta, de alapvetően a gázt tövig nyomja mindenki és addig amíg lehet, a féktávon pedig fékez!!! Mást nem lehet csinálni! Ez pedig nem széthajtás, ez versenyzés!! A váltás meg úgy történik, ahogy az automata be van állítva!
Raikonne motorja kicsit fel volt piszkálva, magyarul határra volt állítva és nem bírta.
Anno nagyszenzáció volt, hogy a BMW elérte a 19000-es fordulatot. Ezt azonban sokáig csak időmérőn engedték, mert tudták, hogy a versenyt nem bírná végig. A versenyre le volt szabályozva 18000-ig. Ennél többet nem pörgött. Ma már eljutottak addig, hogy a motort a vesrenyen is 19000-es tartományig engedik, edzésen meg ki tudja... Érdemes megnézni, hogy mennyit mennek az 1 kör alatt, meg aztán a versenyen.
A versenyző dolga az, hogy tövig nyomja a gázpedált... Ha nem ezt teszi, akkor csak sétaautókázik. Eddig MS kímélhette a kocsit, hiszen korábban az volt, hogy a verseny kétharmadánál 30 másdoperces előnye volt és akkor utána kímélte az autót. Kész.
De ha versenyben van valaki, akkor végig határon autózik és ilyenkopr nincs olyan, hogy kímélés. Vagy bírja a motor, vagy nem...
Családi autót ne keverjük bele, mert ez olyan mintha sárkányrepülőhöz hasonlítanánk a Concordeot... -
Zsiba
senior tag
Ezzel vitatkoznék... Raikkonen, akárcsak korábban Montoya nem hajtották szét a motort. Olyan nincs, hogy egy versenyző széthajtja a motort a táv felére. Ilyenkor a motorban kell keresni a hibát. Egy F1-es motort hogy lehetne kímélni????? Főleg a verseny elején???
Ezt én egy hülye dumának érzem, hogy széthajtja a motort... Minden versenyző ahol lehet tövig nyomja a gázpedált! Ha nem ezt tenné, akkor mindenki leleőzné. A technika most ennyit bírt.
Mégpedig azért, mert Raikkonen autójában nem az volt, mint DC autójában!!! Kimi kocsija tele volt új technikával, ami láthatóan üt most mindent, de még nem elég megbízható.
Nem Montoyának kellett fejlődnie, hanem a BMW-nek, nem Raikkonennek kell vigyázva vezetnie, hanem a Mercinek megbízhatóbbá válnia. -
Zsiba
senior tag
Palik viszont nagyon elrontotta a verseny hangulatát... Hogy veszi egy közvetítő a bátorságot, hogy bármelyik versenyzőt fikázza, kinevesse???? Ez az ember borzalom.
-
Zsiba
senior tag
Király volt a futam! Naná, hiszen azok győztek, akiknek szurkolok! :DD
Aki szerint Montoya nem hagyott elég helyet Schuminak az nézze meg a helikopterről felvett részt... MS-nek még a rázókőre sem kellett rámennie, magyarul volt ott hely rendesen. -
Zsiba
senior tag
Vannak itt a Prohardveren BMW-WilliamsF1 rajongók??? Vagy Montoya, Ralf? :)
-
Zsiba
senior tag
Valóban jó futam volt, de lassan nyomok egy MUTE gombot, ha Palik folytatja ezt az esztelen ordibálást!
A másik a baromi informatív megnyilvánulásai:
Montoya a boxba megy 3.-szor, miután az előző kiállásánál nem működött az üzemanyagtöltő. Palik:
''Montoya, Montoya... Montoya... Montoya... Mooontoya, Montoya...'' -
Zsiba
senior tag
Részvétem a Schumacher testvéreké... Édesanyjuk ma reggel elhunyt.
Akármi lesz a verseny vége, szomorú árnyékot vet rá ez a tragédia... -
Zsiba
senior tag
Ha MS-t megbüntették mert aggresszívan érkezett, akkor Pizzoniát kétszer annyira meg lehetett volna büntetni.
Kép:
[L]http://www4.online.rtlklub.hu/forumkepek/1434683.pict[L]
Szépen legyalulta a williams hátulját... A lassításnál jól látszott, hogy vadállat módjára érkezett a kanyarba a Jaguar. -
Zsiba
senior tag
válasz
Satan-Claus
üzenetére
Valamennyire igazad van, csak azt a mondatodat éreztem egy kicsit erősnek :))
-
Zsiba
senior tag
A szülői támogatás ahhoz kell, hogy elindulj és bent maradj ezen a pályán, végigjárd a ranglétrát. Ha tehetséges vagy, akkor már simábban bekerülsz a Formula 1-be.
De a gokartot csak meg kell venni, csak pátyolgatni kell az 5-6-7 éves kölköt és ezt az esetek 99%-ában a szülőnek kell megtennie.
Baumgartnernek nincs igazán támogatója (amire panaszkodik is), ami lehet, hogy azért van mert a nagy cégek sem látnak benne fantáziát, ezért max apuka pénzére számíthat... -
Zsiba
senior tag
válasz
Satan-Claus
üzenetére
''...a Baumgartner meg egy nyálcsorgató ficsúr, akit apuci befizetettet a nagyok gokartjára...''
Azért ez kicsit durva! Ha én ilyet mondanék róla, biztos az irigység beszélne belőlem. Sajnos az van, hogy aki ebben a sportban akar érvényesülni, annak jó anyagi háttér és támogatás kell. Mit gondolsz, akik ma Formula 1-ben vannak (voltak) nem apuka pénzéből jutottak odáig (Prost, Senna, Schumacher, Montoya)??? Egyikük sem szegény családba született. Arról meg, hogy Baumgartner ilyen körülmények közé született arról igazán nem tehet. Ha lehetőségem lenne rá én is kihasználnám. Azért meg nem kellene így viszonyulni hozzá. Inkább örülni kellene, hogy valaki eljutott idáig és szurkolni neki. Az más kérdés, hogy mennyire tehetséges és mire viheti, de mindenesetre nem csak fekszik valami munka is mögötte, nem csak apuka pénze...
Na, bocs de e mellett valahogy nem tudtam elmenni szó nélkül... :D
Aktív témák
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1024GB/1T Újszerű Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i7-8550U I 16GB I 512SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS - 5120x1440 Dual QHD - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest