Hirdetés

Aktív témák

• Zsiba

senior tag

válasz rlazol #604 üzenetére

''És van a félautomata (ezt használja az F1) egy gombnyomás a felváltás/ill. leváltás. Illetve azt hiszem, abban igaza van valakinek, hogy lefele automatikus. Meg kéne nézni ezügyben valami totalcar szerű oldalt, ahol értenek is hozzá.''

Komolyan mondom nem értem... És még Ti fikázzátok az RTL szakértőit, de még azt sem tudjátok, hogy milyen váltó van a Formula 1-es autókban... Mi az, hogy csak lefelé automatikus???? Higgyátek már el, hogy teljesen AUTOMATA a váltó!!!! GÉP vált, nem ember!!! A karok pont azért vannak ott, hogy ha az automata szar lenne, lehessen kézzel váltani. Ez minden autóban így van a Ferraritól a Minardiig...
    Bemásoltam Montoya nyilatkozatát is...
    Ehhhh... Olvassatok már utána.... Esetleg nézzetek meg néhány belső kamerás felvételt, kinek mozog a keze...

Technikai változtatások

A júliusi Brit Nagydíjtól kezdve nem engedélyezett az elektronikus segédeszközök: a kipörgésgátló, a rajtautomatika és a teljesen automata sebességváltó használata. Ezeket alig két éve, a 2001-es Spanyol Nagydíjtól vezették be újra a Forma-1-be. - from a5

De ha jól tudom már ez sincs érvényben, mert a nagy csapatok megvétózták és talán csak jövőre vezetik be ezt a szabályt.

Aktív témák