Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• interstate76

addikt

válasz samujózsi #8008 üzenetére

De, ilyen egyszerű. Azt senki nem mondta, hogy könnyű, de nem bonyolult, és MINDENKI meg tudja/tudná csinálni. Lehet, hogy számodra még nehezebb, mint az átlag számára, de választási lehetőség mindig van: vagy feladod az egészet, vagy kideríted, mitől ég a gyomrod, emellett pedig összeállítasz magadnak egy olyan étrendet és életmódot, ami mellett nincs gyomorégésed és kalóriadeficitessé válnak a mindennapjaid. A többi csak finomítás és részletkérdés - az egyénen múlik, kinek mi a legjobb.

Másképpen: szerintem egy kicsit túl van misztifikálva a történet, és nem egetverően bonyolult dolog egészségesen étkezni. Vannak olyan megoldások, amik időigényesebbek (amikor magadnak főzöl), és vannak olyanok, amikor kicsit drágábban, de kevesebb idő ráfordításával úszod meg a dolgot (előfizetsz egy egészséges menüre, vagy eljársz valahová ebédelni, de mindig úgy választasz, hogy ne nőjön tovább a fejed :) ). Én az egyik évben úgy fogytam 3 hónap alatt 13 kg-ot, hogy a család/munka/sport/barátok kvartett mellett semmi időm nem volt másra, de tényleg semmi, és ebédet szinte mindig egy, az akkori munkahelyemhez közeli kajáldában ettem, extra időbeli/anyagi ráfordítás nélkül, de ésszel választva a napi ajánlatok közül, plusz természetesen reggel és este sem zabáltam be. Most több időm van, és tele a mélyhűtő felszeletelt, adagokra osztott csirkemellel, és ha másnap ebből lesz az ebéd, akkor este kiveszek a mélyhűtőből egy adagot, átrakom a "sima" hűtőbe, reggel bepácolom és dél körül kisütöm. Nagyon finom, tápláló, fehérjedús és nem hízlal. 5 perc alatt össze tudok dobni legalább 4-5 féle pácot, amit szeretek, pedig nem vagyok egy nagy varázsló a konyhában, csak amikor eldöntöttem, hogy lefogyok, akkor szántam pár órát receptek keresésére. 2 lányom van, és ha látják, hogy este a mélyhűtőben kotorászok, akkor rendszeresen rámszólnak, hogy ne csak 1 adagot vegyek ki, mert ők is olyat szeretnének enni, mint én. :)

Részemről over, mert - bocs, de - amíg nem változtatsz a gondolkodásmódodon, addig minden képernyőre vetett szó felesleges időpocsékolás.

Új hozzászólás Aktív témák