Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple asztali gépek
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andris837
senior tag
Ma este megyünk nyaralni, de igyekszem a nyaralás alatt is tartani a diétát. Nehezebb lesz mint itthon, mert a barátaim azért rá tudnak venni a hülyeségre. Egy-egy lángos biztosan le fog csusszanni. No de természetesen a futócipő nem marad itthon.
Gondolkodtunk azon, hogy viszünk bringát is, de sajnos nem fér be, így is két kocsival megyünk. Ma reggel kocogtam egy jót, most visszavettem a tempót, 7:00-ás átlaggal tettem meg az 5 km-t.
A hónapban eddig:Bicikli: 176.92 km 9,492 kcal
Futás: 72.96 km 9,996 kcal
Gyaloglás: 22.68 km 2,502 kcalHihetetlen, és még jönni fog hozzá. Három nap a Balatonnál, utána öt nap Szegeden, így vízpart mellett még úszás is jön majd hozzá.
Szerk: Szeged már nem ebben a hónapban lesz, de akkor is..
-
woodworm
veterán
A teletálat pont az a vád szokta jobban érni, hogy ízetlenebbül főz. Hosszabb távon biztos érződik majd a monotonitás, mégiscsak egy nagyüzemi konyha, sokak ízlését kell kiszolgálni, elkerülhetetlen az uniform ízvilág.
A régi szokások levedléséhez a legegyszerűbb újak felvétele. Ha valaki régebben ritkán evett nagy mennyiségeket, véletlenszerűen, akkor az éhség elkerülésére a legjobb út a rendszeresség. Olyan időpontokat találni, ami tartható napi szinten és oda időzíteni az étkezéseket, a szervezet hozzászokik és nem jönnek a random éhséghullámok. A kívánóssággal sem érdemes teljes megvonással harcolni, sokkal rosszabb lesz a vége.
-
Á még csak most lesz 1 hete, hogy csinálom. Napi 2100 kalória a maximum(több helyen néztem meg súlyomhoz, életkoromhoz, magasságomhoz viszonyítva) de egyik nap se értem el még a 1800-2000-et se így, hogy 5-ször eszek keveset. Könnyűnek érzem egész nap a gyomrom. Egyik nap futópadon sétálok kb. 5 km/óra, plusz minusz változtatom ha csipog a pulzusjelző óra, hogy túl magas vagy kevés a zsírégető tartományhoz másik nap szobabiciklin.
Néha-néha rám tör gyengén az éhség, vagyis tudnék enni de szerintem csak a szemem kívánja illetve mert megszoktam. Szeretem a fűszeres ételeket és édesszájú is vagyok, milka tábla csoki, hamburger, pizza, mcdonalds stb. ilyeneket ettem. Ezek most mind száműzve vannak.
Igazából ezért tetszik a teletál, nem csak simán adnak egy adag zöldséget meg egy kis húst, hogy nesze ez az elegendő kalória hanem a lehetőségek szerint ízt adnak neki, pl. ma reggeli natúr joghurt magvakkal esetében már előre féltem, hogy semmilyen íze nem lesz és valahogy majd bekanalazom de nem, ilyen citromos íze volt és nagyon ízlett és elég is volt. Szóval kövér embert aki a "vad, intenzív" ízekhez van szokva nem úgy szoktatunk le a zabáról, hogy akkor most itt egy kis zöldség meg natúr hús, nesze ez legyen elég. Meg kell mutatni, hogy a kevesebb napi 5 étkezés is tud finom lenni egészséges ételekkel. Ez szerintem az egyik legfontosabb ha belekezd nagy súllyal valaki a diétába és persze kell a mozgás de ott is lassan és céllal, pl. én ezért szeretem a pulzusmérő órám mert "megmondja" mennyire kell tekerni vagy gyorsan sétálni vagy akármi.
Amúgy a napokban jutott eszembe, hogy tizen nem tom hány évesen elküldött a háziorvosom vérvételre, aztán valami enzim miatt amit nem termel a májam be a belgyógyászatra ahol azt mondta az orvos, hogy valószínűleg Gilbert-kórom van. De nem mentem el megbizonyosodni róla mert valami több szintű vérvételből áll meg nem is betegségnek nevezte hanem azt mondta, hogy simán együtt lehet vele élni.
-
woodworm
veterán
-
Ezt ajánlja a szakember, ha fogyni akar
Vagy én futottam át rajta vagy nem is beszél a glikémiás indexről.
-
válasz
woodworm #6990 üzenetére
A teletál által működtett norbiupdate-nak írtam(mert először azt néztem ki de árban nem éri meg szvsz) és ott azt írták, hogy nincs erről információjuk de a glikémiás index alapján gondosan összekészített ételeik vannak. Tehát ahol nincs kiírva a kalória ott nem tudják, különben gondolom kiírnák. De így beütögetve pár ételt, nem lehet több az összes napi 1600 kalóriánál. A vitálkonyhánál is ennyi az egész napos menü csak ott 3 adag van 4 helyett és íztelennek találtam.
-
boost
veterán
1339 az rengeteg lenne ebédre, még neked is, de szerencsére a tied nem annyi.
A myfitnesspal-ban benne vannak a teletélas kaják is.
Talán érdemes arra váltanod, ha teletálból szeretnél étkezni. Különben a menü nem rossz. A plussz egy étkezést meg próbáld kigazdálkodni a teletálas menüből. mondjuk meghagyod az ebéd harmadát uzsonára, stb. Sokkal egyszerübb lesz neked is, ha nem kell még egy adag kajáról extra gondoskodnod, számolnod, és jobb érzés, hogy annyival kevesebb ebédet eszel meg. Azt azért majd számold ki, hogy nehogy több legyen a teletálas menü, mint amennyit neked meg szabad enni, akár kalóriában, akár a 3 komponensben.
-
Kösz.
Ezt a kaját rendeltem hétköznapra Link Akkor ez jó, nem? Az a baj, hogy nincs kalória mellé írva így nem tudom beleírni a kalória számlálóba. 4 helyett 5 étkezést tartok de így csak a tízórairól kell nekem gondoskodnom.
Pulykás rakott kel volt az ebédem és amit legközelebb találok az alkalmazásban annak a neve Húsos rakott kel(Egészségkonyha) és 470gramm-ra 1339 kalóriát ír. Az nem sok?
-
boost
veterán
Szerintem elkerülhetetlen ilyen óriási súlyfeleslegnél. Márcsak azért is, mert 150kg cipeléséhez komoly izomtömeggel rendelkezel, ami le fog épülni, ha te is fogysz, akaratlanul. Mindent úgyse tudsz kiedzeni.
Másrészt meg hasznos dolog a kondizás a diétához, de ez már megint a szuperdiéta fokozata. Arra gondolok, hogy túl sok dologra figyel az ember, aprólékosan műveli, heti 3 kondi, kondis étrend ( fehérjeporok, zabpehely, stb), aztán két hét után megunja, hogy a család meg pizzát eszik, ő meg fehérjeport, és otthagyja a diétát a fenébe, túleszi magát, és mégtöbb lesz, mint volt.
Ezért írtam, hogy fél évig koncentrálj csak a diétára, keress olyan kajákat, ami családkompatibilis (pl a reggeli 4 zsemle + kolbász+sajt helyett 1 teljes kiőrlésű kifli + 20dkg csirkesonka, stb), menj el sétálni kétnaponta legalább fél-egy órát, ha idő engedi bicajozni zsírégető pulzustartományban, szervezz családi túrákat, vagy barátiakat, érezdd jól magad, és közben tartsad a kalóriaszintet azon amit a myfitnesspal, vagy más kalkulátorok ajánlanak. Ahhoz nem kell fehérjepor, vagy házi proteinszelet, zabpehely, sem zsírégető. Az első 30-40kg-odat nagyon kényelmesen is le tudod dobni, csak a fentiekkel. Izom is fog menni, de hadd menjen, mert 25-27 BMI vagy % körül, azaz mikor olyan 90-95kg leszel már magadtól fogsz ráállni arra, hogy kondizz, mert egyre jobban szeretnél kinézni. Közben esetleg már 30-40 km-eket is letekersz, családdal vagy barátnővel 3 nap alatt megkerülöd a Balatont, és csomó olyan dolgot csinálsz, amit most nem tudnál, vagy eszedbe se jutna.
-
boost
veterán
Amíg komoly súlyfelesleged van, addig szerintem minden belefér, csak maradj a kalórialimitben és a komponensek limitjeiben ( szénhidrát / zsír, fehérje). Úgyis fogysz zsírból is, izomból is. Arra ügyelj, hogy gyakran a light ételek csak szénhidrátban light-ok ( kb a fele), de pl több a zsír. Különösen Norbi kajáknál sok az egészségtelen transzzsírsav.
Aztán ha elérted a 25-27-es BMI-t, vagy ugyanennyi testzsírszázalékor, már érdemes finomítani, szigorítani azon, hogy mit eszel, ahogy itt ajánlják a "gyúrósok".
-
Mi a véleményetek ezekről a light dolgokról? Light kakaó, light túrórudi, light ivójoghurt, light sajt? Ihatom mindaddig amíg a napi kalória adagomba beleférek? Nyilván nem egyszerre ennék sokat hanem szépen elosztva. Vagy a kalórián túl másra is figyelni kell? Pl. szénhidrátokra?
YAZIO kalóriaszámláló appot használom aminek elég komoly adatbázisa van, ismer egy csomó bolti cuccot az alapvető dolgok mellett és tud magyarul. Napi kalóriát nekem 2088-ra hozta ki és mutatja elosztva, hogy mennyi szénhidrát, fehérje és zsír legyen. Szóval gondolom ezekre is figyelni kell.
-
woodworm
veterán
Bár nagyon szigorú feltételekkel, de támogatja a tb a korrekciós műtétet. A kezdő bmi-nek 35 felett kell lennie, a különbség minimum 10 legyen (45 felett indulva 12) és egy évig tartani kell a súlyt.
Igazából ennyi idő alatt össze is lehet rakni a pénzt rá, valahogy a megyei kórház nekem nem tűnik túl bizalomgerjesztőnek. -
Még évekkel ezelőtt valahol azt olvastam, hogy tartani kell a súlyt bizonyos kg leadása után ha nagy súlytól akarunk megszabadulni. Tehát a heti max. 1kg leadása mellett 10 vagy 15 kg-ként kell tartani a súlyt pár hétig vagy 1 hónapig? Már nem emlékszem, így több ideje van a bőrnek alkalmazkodni.
Kicsit megijesztett ez a hozzászólás: Link
Guglival rákeresve erre a problémára sajnos jó páran így jártak. Remélem csak túl gyorsan fogytak, az biztos, hogy nekem se lesz olyan bőröm már mint annak akinek normál testsúlya van csak ne nézzek már ki úgy mint egy denevér mert akkor nagyon elkeseredek. Sajnos hülye voltam, hogy nem figyeltem a súlyomra, ezt már belátom. Hamarabb kellett volna észbe kapni.
Szerintetek annak van értelme, hogy elmenjek a háziorvoshoz és feljegyeztessem a súlyom, esetleg kérjek beutalót teljes vérképhez? Talán így később ha elérném a normál testsúlyt akkor a TB valami kisebb korrekciós műtétet támogatna? 5-6 évvel ezelőtt voltam utoljára a háziorvosomnál, vérvétel meg még régebben volt utoljára.
-
Met
nagyúr
2 heti fogyókúra utáni tapasztalat.
07.12. 81 kg
07.17. 80 kg
07.24. 79 kg
Kerületet nem mértem.Nincs cukor, nincs fehér kenyér, nincs nasi, kevesebbet eszem többször, több gyümölcs és melóból hazafelé sétálok kb. 3,2 km kb. 34 perc alatt (ez változó, a map my walk néha többet, néha kevesebbet mér).
Éhes nem szoktam lenni, néha többet ennék a kajából de inkább azért mert jó íze van
A zabkására nem tudtam magam rászánniA kenyér váltás nem okozott gondot pedig azt hittem hogy rosszabb lesz.
Amire nehezen szánom rá magam az a séta, egész nap bent b@szom a legyet és akkor még fél óra mire otthon vagyok, de lehet csak a meleg miatt. -
Mi a vélemény a bőrvisszahúzódásról? Azt olvastam heti 1, nagyon maximum 2kg-ot szabad leadni és rendszeresen mozogni kell és akkor visszahúzódik viszont genetika függő és a leadott súly nagyságától is függ.
-
woodworm
veterán
Átálláskor nem tűnik soknak, de nem is kevés. Cirka 1600-on vagyok, nem szoktam éhesnek érezni magam, ha tartom az időpontokat. Sokszor nem is a mennyiség a gond, hanem kezdőként belenyúl az ember valami magasabb glikémiás indexű ételbe és amiatt érzi éhesnek magát (péksütemény, gyümölcs, tésztaköret).
-
Akkora azért annyira nem lehet megengedni szinte semmit. 2000 kalóriát elosztani 1 napra azért feladat úgy hogy az ember ne éhezzen nagyon. Az a baj mozgással is asszem pl. egy intezívebb séta mondjuk fél óra vagy 60 perccel már nem emlékszem de kb. 500 kalóriát éget el futópadom szerint. Komolyabban futni még nem merek mert ekkora súllyal csak szétmenne a térdem meg a bokám.
Lehet úszni IS kéne. Vagy nem tom.
-
rwin5
őstag
Tegnap hozott rokon marhavágásból egy 4-5 kilónyi színhúst, szerintem comb lehetett. Jött az ötlet, hogy kis részét megcsináljuk hamburgerhúsnak egész jó lett, nem volt szálkás a húsa, de kicsit kemény volt pedig 2x át lett sütve. Nem véletlen égetik szinte szenesre az amcsik
Toltam még mellé hagymát meg egy kis majonézt
-
eventus
veterán
válasz
takacsbotond #6948 üzenetére
Nem kell sanyargatni a testet
Minden élvezetet nem jó megvonni.
-
Andris837
senior tag
válasz
Bele, csak kalkuláld bele a napi keretbe azt is.
-
rwin5
őstag
válasz
Sztem igen, céljaidtól függ meg az elszántságtól, elvárásaidtól. Én ilyenen nem szoktam problémázni.
-
takacsbotond
őstag
Szerintetek diéta alatt belefér néha egy sör?
-
Andris837
senior tag
A téli edzés nekem is eszembe jutott mostanság. Be kell ruházzak pár polár pulóvert futáshoz + 1-2 nadrágot (aláöltözetet).
-
hegyimorc
senior tag
A görgő (szerintem) nem arra való, hogy azon tekerj mikor kint is lehetne, hanem arra, hogy akkor is tudj a saját bringádon edzeni amikor kint nem lehet vagy nem érdemes.
Én csak télen szoktam, olyankor amikor munkanapokon már csak sötétben tekerhetnék kint, de nem csont száraz az út és nem látszik, hogy mi mennyire van lefagyva. Azért praktikus még, mert nem megy el sok idő fölöslegesen, pl oda-vissza utazgatással.
De az tény, hogy görgőzni általában csak bringások szoktak, akik szeretnek annyira bringázni, hogy minden hátránya ellenére is inkább görgőt választják nem mondjuk konditermet vagy uszodát. Olyan embert nem ismerek, aki egyébként nem bringázik, de van otthon görgője
Menetszél nincs, kb kötelező egy ventillátor. Monitonitás ellen pedig valami film.
Akit az zavar, hogy nem mozog a bringa oldalra, az választhatja a "szabadgörgőt", azon semmi sem tartja a bringát.
De ez már kezd nagyon eltérni a topiktémától.
-
boost
veterán
Örülök, hogy szóba került a görgő. Engem is érdekelt a hetekben, fejben már készültem az őszre, ezért örömmel konstatáltam, hogy sportszentélyemben, a Decathlonban van kitéve egy versenybicaj görgőn, amin lehet tekerni.
Kipróbáltam, nos nem jött be. Nagyon szeretek bicajozni, de a szobakerékpár sose "jött be". Sajnos a görgő is pont ugyanezt az érzetet váltotta be. Nem mozog a kerékpár oldalra, nincs hűsítő menetszél, változatos táj..
Felnézek azokra, akik komolyabb távot tudnak szobakerékpáron, görgőn tekerni.
-
hegyimorc
senior tag
Nem
Fix görgőn a kerék az agynál be van fogva és van egy henger amit a gumihoz szorít egy kar (nem túl erősen, csak annyira, hogy ne csússzon meg). Ha már ezt sincs rászorítva akkor semmi sem fékezi, így tényleg pörögne sokáig, de használat közben ezt a hengert fékezi valami. (Nálam pl mágnes)
Azt, hogy mennyire könnyű tekerni a fékezés és a bringán beállított áttétel határozza meg.
Olyan nehéz amilyenre állítod.
-
hegyimorc
senior tag
-
válasz
hegyimorc #6938 üzenetére
Rátettem már pár ülést itthoni biciklikről egyik se volt kényelmes. Teljesen jól írtad, hogy illeszkednie kell viszont azt is figyelembe kell venni, hogy nem tudom, úgy hátra tolni az ülést szobakerékpáron mint igazi biciklin, így a teljes súlyom az altáji részeimet nyomja. Gyakorlatilag úgy ülök rajta mint egy széken kivéve, hogy az ülés nem lehet négyzet alakú mert akkor nem tudnám tekerni.
Ez van nekem:
Szerintem egy ilyennel sokkal kényelmesebb lenne:
-
válasz
eventus #6935 üzenetére
Ja azt néztem már, bánom, hogy nem azt vettem de eszembe se jutott ez az ülés probléma mert amúgy városban csak biciklivel közlekedem. Ott semmi bajom nincs.
(#6934) hegyimorc: itt van egy nagyon bő leírás a témáról: Link de ettől még nehéz választani mert minden esetben ki kellene próbálnom az ülést. Arra meg nem nagyon adják oda.
-
hegyimorc
senior tag
"van szobakerékpárom is de széttöri a hátsóm 15-20 perc után pedig elég széles ülés"
A kényelmes nyereg nem széles, hanem olyan méretű amilyen a fenekedhez illeszkedik. Ez az alap, minden más - alak, párnázottság - csak ez után jön, de a helyes méret után sem ezek a legfontosabbak, mert a második legfontosabb a helyes beállítás. Magasság, pozíció - előre-hátra -, dőlésszög.
-
válasz
takacsbotond #6922 üzenetére
Marmint dietetikushoz.
-
woodworm
veterán
válasz
takacsbotond #6920 üzenetére
Ahány oldal, annyi felfogás a kalkulálásnál. Testépítők pl. nem veszik figyelembe a zsírtömeget, csak az izom alapján számolnak kalóriaigényt. Más oldalak pedig a teljes testsúly alapján dolgoznak.
Induláskor nekem is számolt a kalóriabázis majd' 4000 kcal napi betevőt és ebből mínuszolt a fogyáshoz (176cm/140kg). -
Alpachino
veterán
Ez a 45perc hülyeség
de ha nagyon kötöd az ebet a karóhoz, akkor az én általam javasolt 40 helyet biztos ami biztos alaapon tekerj 5 percel többet és meg van oldva
Én anno 40 perceket tekerek, de nem tapasztaltam még hogy gátolná a zsírégetés, mivel a betervezett heti egy kiló, persze a megfelelően belőtt diéta mellett simán megvan
-
Andris837
senior tag
Igen, reggel a legjobb. Én is akkor szoktam futni általában. Betegnek is gondolnak miatta, mivel ha mondjuk jövök dolgozni, akkor már 4-kor úton vagyok, hogy beleférjen legalább 5 km + a zuhany. Gyors reggeli és irány dolgozni. A bicikli törni fogja a hátsód, akármilyen nyereg van rajta. Nekem is törte az elején, most már ma pl. 50 km-t tekertem. (Nem szoba biciklin.) Nem kényelmes, de ez van. 138 kg-ról indultam, ma 110 vagyok, 120 nap alatt. Még szertnék 10-15 kg-t leadni, már nincs sok.
Minden akarat kérdése. Ha kellően akarod, hogy lefogyj akkor nem szabad azzal törődni, hogy akár egy-másfél órával előbb kell kelni.. csinálni kell, menni előre és nem szabad feladni. Meg lesz az eredménye! -
válasz
Alpachino #6927 üzenetére
Azt olvastam, hogy reggel a legjobb csak rá kéne vennem magam, hogy reggel csináljam.
Viszont azt is olvastam, hogy ha a zsírégető pulzus tartományban tartod a pulzusod akkor 45 perc után indulnak be azok a folyamatok amikor a szervezet nagyobb részben éget zsírt mint használ glükózt. Vagy valami ilyesmi volt a lényege. Amúgy van szobakerékpárom is de széttöri a hátsóm 15-20 perc után pedig elég széles ülés. Gondolom a súly miatt mivel függőlegesen ül rajta az ember, nem lehet úgy beállítani mint a rendes biciklit ahol kicsit előre vagy dőlve.
-
válasz
takacsbotond #6925 üzenetére
Kösz. Mozgásban meg mennyi kellene? Napi 1 óra intenzív séta futópadon pulzusmérő órával a zsírégető tartományban? Vagy napi 2-szer 1 óra? 45 perc minimum kell azt olvastam.
(#6924) bullseye: kösz. Ez jó részletes, lehet inkább tényleg beszélnem kéne egy diabetikussal.
-
bullseye
addikt
Próbáld ki ezt, itt vannak szigorúbbak is.
Amúgy pont a napokban olvastam egy érdekes elméletet, hogy BMR alá nem szabad menni, mert a szervezet nagyon beáll tartalékolni, ezért kell többet mozogni, hogy a TDEE nőjjön, és így is legyen fogyás. Az nyilván ok, hogy a mozgást is fontosnak tartja, de abban nem vagyok biztos, hogy a szervezet meg tudja különböztetni, ha valaki azért végez kalóriahiánnyal este, mert semmit nem mozog de BMR alatt fogyaszt, vagy azért mert sokat mozog. Talán van itt, aki tudja.
-
válasz
takacsbotond #6922 üzenetére
180cm
-
válasz
takacsbotond #6920 üzenetére
Akkor hogy számolhatom ki hogy mennyi kell?
-
Üdv!
Ezekről az egész napos étrendekről amit házhoz szállítanak mik a vélemények? Az a gondom, hogy nekem kalóriában nagyon kevés amit adnak egész napos étrendben már ahol kiírják. Pl. a vitálkonyhányál kb. 1500 az egész napi kaja nekem meg kalória kalkulátor szerint 2900 körül kellene per nap a fogyáshoz. Ez a teletál ami még olcsó: Link de nem írják, hogy ez kb. mennyi kalória lenne per nap. A többi amit találtam 15-20ezer Ft körül van és nem tűnnek azok se többnek.
Az se baj ha nem pont 2900 de én próbáltam már a vitálkonyhásat és olyan éhes voltam egész nap, hogy szerintem a szomszéd utcában is hallhatták a gyomrom korgását.
Tudom a legjobb lenne ha magam főznék de se időm se tudásom. Max. kiegészíteném ezt az egész napos étrendet natúr joghurttal, natúr müzlivel, kefírrel, zöldségekkel, kis gyümölccsel, teljes kiőrlésű kenyérrel tehát egyszerűbb ételekkel.
-
boost
veterán
válasz
bullseye #6913 üzenetére
Én javaslom, hogy javaslat megformálásakor, tegyünk különbséget, hogy a kérdezőnek, vagy akinek szánjuk a válaszunk a 15%-os testzsírszazalék a cél, vagy a 40-ről 25%. És akkor nem lesz itt gond, félreértés. Gyúrósok legyenek tekintettel arra, hogy itt alapvetően arról van szó, amit a topiknyitó leírt. Bemásolom a teljes hozzászólást, de linkelem is, ha valaki inkább ott olvasná el.
Kedves súyproblémákkal szenvedő Fórumtársaim!
Magam sikertörténetével és tapasztalatimmal segíteni Nektek a fogyásban.
Előszöris kezdjük úgy, hogy 15 múltam, 190 centi vagyok és évvégén egész pontosan 112 kilót nyomtam, és nem festettem túlságosan jól. Sokat mondogatták nekem, hogy foggyak le ezen balga módon általában felkaptam a vizet megsértődtem, hogy senkinek semmi köze hozzá azt eszek amit akarok..
Most jelenleg 90 kilót (azaz 22 kilót fogytam kicsit több mint 3 hónap alatt, ebből 10et januárban azóta folyamatosan lassul de még mindig fogyok) nyomok és sokkal jobban érzem magam.Szerelmes voltam és önbizalmatlan, ezt a kövérségemneke tudtam be és változtatni akartam a lelkem mélyén ezen de valahogy mégse. Aztán karácsonykor elhatároztam magam, hogy na lefogyok újévtől. Szilveszterkor még bezabáltam de éjfél után már neki is kezdtem a dolognak.
Felejtsük el azt a szót, hogy fogyókúra. Ez a szó alatt azt értjük, hogy éhezés edzés ideiglenesen aztán elérünk egy kivánt súlyt és abba is haggyuk.
Nos énis így - hibásan - kezdtem, de hamar rájöttem a dolog fortélyára. Az eredeti terv az volt, hogy húsvétra 100 kiló leszek... vicces így visszagondolni utólagSoványnak lenni egy másik életmódot jelent... ha egy kövér emberről hirtelen leteremtenénk a fölösleget úgyis visszahízná, ezt az életmódot folyamatosan ki kell alakítani.
Jegyezzük meg, az egész fogyókúra alatt semmit sem éheztem, hisz a bevitt anyag térfogata alig változott a hangsúly azon van, hogy mit.
Na elhatároztuk magunkat? De télleg? Nem csak egy napi bolondságról van szó? Ha erre egyértelműen igennel tudunk válaszolni akkor nosza neki!
Kezdjük azzal, hogy mit iszunk...
Én termetemből adódóan nagyon sokat iszom...
Na szóval mitis iszunk? Kólát, szörpöt, üdítőket, kávét? Le vele! Ásványvíz a nyerő! Először ízetlen lesz deha télleg betartod, hogy csak azt iszol és nem undorral hanem ezvan és kész akkor megszokod annyira kellemes és természetesl lesz az íze mint az eddig megszokott italodnak... Ez a legfontosabbbMiket eszünk? Jujjuj rendszeres nassolás, bőséges zsíros főttkaják este nyolckor ráadásul fekve film alattt vagy gép előtt? Ismerős...
Felejtsük el azt, hogy a sovány ember se eszik finomat! Buliban, lagziban, búcsúban szóval alkalmi összejöveteleken lehet sütiket, tortát kajálni persze nem bezabálni, bár ezt kövéren se csináltam. A hangsúly azon van, hogy nem szabad ebből rendszert csinálni. Együnk tengeri halat, csirkehúst, zöldségeket, gyümölcsöt. Egy kövér ember aztmondja ilyenekre, hogy jaaaj szegény ember ilyen ízetlen dolgokat eszik, ahelyett hogy a finom pacalpörköltet stb. (ide mindenki gondolja ide kedvenc hízlaló kajáját). Nálunk európai embereknél megszokott, hogy a legegyszerűbb kaja mellé a tányérra is rengeteg mindent pakolunk nemcsak a mennyiség a probléma hanem a mibenléte is. Nos én nekem az ebédem simán natúran hal egy kenyérrelHétvégén csirkemell szintén kenyérrel.
Na ha ettől se riadtunk vissza mennyünk tovább... Mozgás? Amikor elkezdtem aszittem denagyon számít az, hogy időnként csinálok egykeveset (pl. súlyzozók). Fogyás szempontjából nem annyira, de izmosabbak leszünk ami még jobban növeli a lelkesedést, nő az állóképességünk és esztétikai szempontból is ottvan. A ritkánti edzések nem számítanak csak a fogyás kezdetén jóljön ha növeljük az izomtömeget mert duplán kedvünk lesz mozgásdúsabban élni (nem ugy kelünk fel a tévé elől hogy jaaaj felkell álni most milesz, szóval építjük az a hőn állítóttt életideológiát ami a hosszas soványsághoz kell).
Oké elkezdtük, már egy hete csináljuk. Javaslom, hogy ne álljunk túl gyakran a mérlegre.... hetente elég nagyobb lesz a várakozás, a cél, a kíváncsiság. Lehetőleg mindig ugyanúgy meztelen vagy legalábbis alsóneműben mérjünk és ne vonogassunk le úgy hogy jaaj most előbb ittam, előbb kajáltam és szépen irogassuk az eredményt. Januárban heti több mint 3 kilót fogytam, az első héten majdnem 4et. Na ha az első héten legalább két kilóval kevesebbet mutat a mérleg akkor jól csináltuk, a szervezetünk az egyenlő építő-pusztitó arányból végre átbillent fogyó üzemmódba. Ha nem kísérletezkessünk tovább, nekem elsőre sikerült
De ne csökkentsük jelentősen az adagot, annyira ne hogy tartósan éhezzünk mert akkor ugyis megunjuk és nem fog tudni állandóvá válni ez az életmód.
Szóval a fogyás mértéke folyamatosan csökkenni fog végül testsúlyunk befog állni egy bizonyos pontra. Ne ijedjünk meg, hogyha ez valamivel magasabb mint korunk erőszakosan agyonfogyasztott szétplasztikázott műsztárjainké. Elértük azt, hogy megint annyi a bevitel mint a kiadás azonban ezt most sokkal vékonyabban tesszük. Amennyi idő alatt ezt elérjük (annyira nemis hosszú) kialakul ez az étrend, ami ha minden igaz olyan hogy finommá is válik számunkra meg nemis éhezünk (persze később még kevesebb is elég lesz mivel gyomrunk is kisebb lesz). Ezt az étrendet kell folytatnunk.
Én még mindif fogyuk de már csak heti max 1,5-2 kilót és jó lenne még legalább 80ra lemenni. Először azt tapasztaltam, hogy csontosabbak az ujjaim... majd azt hogy lötyög a nadrág majd hogy kisebb lett az arcom. Végre le bírom futni a tesiórát lazán. Egy kövér ember ha nemis tudatosan de mindig spórol a kalóriával. Ha ideges nekiáll enni, míg egy sovány valami cselekvésbe kezd, pl. fel alá járkál, a kezét tördeli. Ezt magamon is észrevettem, pontosabban szóltak nekem csak akkor tűnt fel
Azonkívül könyedebb sétálni az uccán, mintha szálnék... Nagyobb az önbizalmam meg minden. Soványnak vagy legalábbis átlagos testalkatúnak lenni jó! A vérnyomásom magasnak mondható 160/110 volt 90es pulzussal... Most mind3 érték kb 30-al csökkent, gondoljuk csak el mennyivel kellemesebb a szívnek így.
Foggyunk hát le! Várom a visszajelzéseket, örömmel segitettem.
HiperG
-
woodworm
veterán
válasz
bullseye #6913 üzenetére
Szerintem nincs rá szükség, mindenből lehet plusz információt szerezni, csak nem kell a húsleves miatt szétszedni a másikat, főleg nulla indoklás mellett. Én pl. nagyon leveses vagyok, ma is az volt. Természetesen a zsír leszedve a tetejéről, tele zöldséggel, kevés tésztával. A pluszban hozzáadott csirkemell pedig ment szendvicskrémnek.
-
bullseye
addikt
És mondjuk az lehetne, hogy szétválik a topik, és lesz egy, ahogy nagyon profi tippekkel osztják ki, aki arra jár, és van pofája nem 100% hatékonysággal diétázni, meg egy másik, ahol nyafizás is mehet, meg kicsit barátságosabb biztatás van, és inkább iránymutatással szolgál, aki ért a dologhoz?
-
Alpachino
veterán
Ki beszélt itt gyúrásról ?
Szóba nem került a téma
tudod mi gyúrósok, ha úgy tetszik akkor lehet úgy mondani, hogy profi diétázók vagyunk, mivel egész életünkben oda figyelünk a kajára és a testsúlyunkra, legyen az tömegnövelés időszaka, vagy szálkásítás, vagy egyszerűen testkompozíció diéta....15-20%nál soha nem lehet engedni a tzs-t bármilyen időszak is legyen.
Na ezért segítünk azoknak akik nem nyavalyogni járnak ide, hanem ne adj úristen áldozatot vállalva fogyni szeretnének
Egyébként én most 46 éves vagyok és a mostani diétámmal kb. 15% Tzs a cél, csak hogy képben legyünk
-
boost
veterán
válasz
Alpachino #6910 üzenetére
Erre jó a myfitnesspal, ami nem csak az ételek kcal tartalmát követi, de azon belül a fehérje, zsír és szénhidrát összetevőket ( meg másik 12 dolgot), és ezt a hármat diagramon is mutatja, sőt a 30/20/50-es arányt ajánlja.
Mellesleg nem vagyunk idióták és nem gyúrósellenes a hangulat, csak úgy érzem topikot tévesztettetek, és nem az a célotok, hogy az olvasók találjanak egy fenntartható diétát, amivel a 40-45%-os testzsírszázalékot lecsökkenthessék 25%-ra, amivel egy póló már normálisan hordható az utcán, hosszú idő alatt, fenntartható, családkompatibilis és később is alkalmazható életvitellel, hanem a 10%-os testzsírszázalék leccsökkentése 8%-ra. Erre ajánlottam nektek a gyúróstopikot.
-
Alpachino
veterán
válasz
Woodslave #6908 üzenetére
Kicsit "túlbonyolítod" és ez nem tesz jót a topic amúgy is gyúrósellenes hangulatának
Pont ezért írtam, mert ez a fogyi topic, hogy kalória deficit mellett egy makró arányt is illene számolni az egészséges és eredményes fogyás érdekében. itt azért nem kell annyira pontosan törekedni a számarányokra, mivel egy viszonylag magasabb tzs-ről, már egy liszt, cukor megvonással is eredményeket lehet elérni
Később persze ahogy csökken a tzs, mindnél precízebb cal. és makróarányra kell törekedni....de hát ezért is vannak a jó kis netes kalória kalkulátorok.
-
Woodslave
félisten
válasz
Alpachino #6906 üzenetére
ha már számolgatsz akkor 1 kiló zsír (amiben van mondjuk víz is szóval nem tuti a szám) de 9000 kcal.. Valahol láttam egy pontosabb kalkulációt, de most nem keresem. napi 300 kcal deficit egy héten 2700... Azt most hagyjuk hogy ezt mennyire tudja bárki belőni, de még 500-al is 3500. Az jó ha fél kiló zsír. És én maradok a zsírvesztésnél, nyilván egy alacsonyabb kalórián megy víz meg glikogén is amit nem biztos hogy maradéktalanul pótolsz.
Persze ahogy valaki a topicból nehezményezte, 30% ról 20%-os testzsírra lemenni nem igényel azért olyan drasztikus beavatkozást.
-
Alpachino
veterán
válasz
takacsbotond #6901 üzenetére
Na erről beszélünk egyfolytában
valami elképesztő amit itt össze olvasok, diéta gyanánt
Mint korábban írtam, nem csak a Cal.-t kellene számolgatni, ha nem a ch. bevitelt, fehérje, meg zsír arányát is.
ha a ch.-t nagyon leviszed, abból baj lesz
az említett tüneteid mellett a kevés étkezéssel párosítva, nem hogy a fogyást gátolod, de még az izmaidat is lebontja a szervezeted.
-300-500cal egyébként bőven elég a heti 1kg fogyáshoz, persze az ilyen csoki szarságok félre evését felejtsd el
-
woodworm
veterán
válasz
takacsbotond #6904 üzenetére
Én meg egyszer délben (amikor dolgozok, kétszer alszok egy nap), ez nem kifogás. Gondolom nem este 5-6 óra felé fekszel. Nem jó ha csökkentett kalóriabevitelnél 3 óránál több telik el két étkezés között.
-
woodworm
veterán
válasz
takacsbotond #6901 üzenetére
Azért a reggeli gomba és a délutáni rosszullét között lenni kellett volna minimum 2 étkezésnek. Rosszullét esetén pedig a szőlőcukor jobb választás lett volna.
-
Andris837
senior tag
A kiflivel én sem értek egyet! Én is teljes mértékben kizártam az étrendemből a fehér lisztes dolgokat. Sajnos azt nem engedhetem meg magamnak, hogy minden nap csirkemellet, lazacot és egyéb fehérjében gazdag ételeket fogyasszak, de igyekszem betartani a szabályokat. Az, hogy reggelire lemegy 1-2 virsli, vagy épp egy kis olcsó felvágott nekem belefér. Fogytam már majd 30 kg-t. Még van mit leadni, de mozgással és odafigyeléssel le fog menni az is. Most reggel is futással kezdtem a napot.
3:30-kor keltem, 4-kor már futottam. 6:15-re jönnek értem. Belefér minden, csak akarni kell!
Ma amit eszek:
Reggeli: májas - abonett
Tízórai: Csirkemell sonka - abonett - paradicsom
Ebéd: Édes-savanyú csirke - rizs
Uzsonna: virsli - abonett - mustár
Vacsora: Joghurt, meg ha lesz esetleg zsírszegény túró a boltban akkor az.
Mellé napi 3-4 liter víz, 1 magnézium-b6 pezsgőtabletta, 2 kávé kevés tejjel, édesítővel.
Szerk:
szgergely: Az is valami már persze, ha az ember lemond a kedvenceiről és a rossz szokásokról és minden elismerés, ha csak 1 kifli megy le a 4 helyett, de érdemes lenne keresni más alternatívát amivel ezt tudod pótolni. (abonett, teljes kiőrlésű kenyér) -
takacsbotond
őstag
+1
Ma megpróbáltam erősen visszafogni a kalóriát, ahogy mondtátok.
Reggelire ettem egy tányér gombapörköltet (gomba + fűszerek + víz) rizzsel, és délután már nagyon rosszul voltam, szédültem, és alig tudtam járni annyira leesett a vércukrom, ezért be kellett vágnom egy sport szeletet, hogy ne ájuljak el, (amiben a papírja szerint elméletileg csak 30kcal volt) aztán vacsorára ettem még egy natúr, csirkemelles gyrost meg egy almát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest