Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
őstag
Félreértettél én nem ellentmondani szerettem volna csak inkább rákérdezni a dologra mint laikus. Teljes mértékben elfogadom, hogy igazad van a s/prefetch-el kapcsolatban csak rá akartam kérdezni, hogy ez a mai SSD-knél is így van e.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
Landon
őstag
Valóban szükséges manapság a Superfetch/Prefetch kikapcsolása újabb SSD-knél? Eléggé megoszlik a vélemény netes berkekben de inkább már a "mindegy" a jellemző. MS oldalán se találni már azt az írást ami arra figyelmeztet, hogy SSD mellett kapcsoljuk ki.
[ Szerkesztve ]
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
HSM
félisten
12? Az érdekes... Kevesebb nem igazán lehet a TBW-nél a szaorzat... Inkább a 2-3X-osa a jellemző. Esetleg azt tudom elképzelni, hogy hex 12, azaz decimálisan 18, de az is túl kevés lenne, alig több, mint a 2,1TB TBW-d... Szóval érdekesen számol a meghajtód.
Amúgy én úgy tudom, a 840-es TLC 1000 ciklusos, a 850-es "3D" TLC pedig 2000.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
A nagy maszatolásban a legfontosabbat el ne felejtsük, hogy MINDEN SSD-nek az élettartamát a cellaírások száma fogyasztja el.
Szóval ilyet írni nem sok értelme van:
850 EVO 75 TBW
850 PRO 150 TBWSzámít az is, hogy írogatod, és az is, mekkora a mérete a meghajtónak. Nálam pl. a 128GB-os 840 PRO hiába "csak" 6,2TB írásnál tart (TBW), a cellák már jóval többet kaptak, a wear leveling count, ami a cellaírás ciklusokat számolja, már 163-nál jár, ami visszaszámolva a 128GB-nyi flash-területtel majdnem 20TB-nyi írás cellaszinten. Mondjuk túlzottan nem aggódom érte, 3000 ciklusosak a benne lévő MCL csipek, szóval ha így 2 év alatt kaptak 163 ciklust, akkor még van bennük élettartam bőven.
-
Mankó
veterán
Az asztali gépemben lévőre 5 évet vállalt a PCX és több helyen is le van írva az 5 év garancia idő, amelyet sok kisker nem vállal be. Az a kérdés, hogy ilyen esetekben érvényesíthető e a fennmaradó idő a Samsungnál?
A többi részét jól tudod, a 850 Evo-ra 5 év, a Pro-ra 10 év garancia jár.
-
-
pandion
tag
Ez is 404 hibát ír:
altalanos_kerdesek_valaszok_ssd_vasarlas_elott -
Sk8erPeter
nagyúr
Szerintem meg ez olyan dolog, amin tök felesleges agyalni/versenyezni, mert teljesen mindegy, hogy éppen hány másodperc alatt töltött be az operációs rendszered (bár sajnos bevett szokás ez alapján mérni egy SSD jóságát), ha a betöltés amúgy is gyors, és főleg a használat közbeni élmény a lényeg.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Csak AHCI van, mint korábban is beszéltünk róla, ACHI nincs...
Sk8erPeter
-
törölt tag
Az IDE-ATAPI vezérlők törlése sem volt rá hatással, pedig le volt húzva a vinyó, mikor először bekapcsoltam. De végül, mikor a vinyót is csatlakoztatom, mindig megkapja a vinyó a Lemez0-t, az SSD a Lemez1-et.
A registryben biztos át lehet állítani valahol, csak nem találtam még erre infót. Nem értem, ha a betűjelet simán lehet állítgatni, ezt miért nem.(#11937) Vakegérke: Keresek más megoldást. Egy telepítés mindennel együtt túl sok idő. Mármint egy tiszta telepítés, nálam csak az jöhet szóba.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Csináltam már hasonlót, csak a vinyót lehúzva, akkor megkapta az SSD a Lemez0 jelölést. Egészen addig, amíg a HDD-t vissza nem dugtam. A sorrend az alaplapon biztosan stimmel, az előző windows 7 telepítésemnél jól működött.
(#11901) Doky586: Nem. Idegesítő, hogy hd sentinel is a vinyót veszi előre, meg minden. A másik pedig, hogy nem értem a dolgot, most miért így osztotta ki.
-
félisten
Biztosan nem 4(jó lesz az 99 vagy 98-nak is), csak -szokás szerinti user error- rossz oszlopot nézel...
atish15 - akkor lényegtelen, nem kell másik Itel IRST driver. Tedd vissza az OS alap AHCI driverét(gyorstalpalóban le van írva, hogyan), ha akkor sincs változás, akkor meg lehet, hogy nem is az IRST driver okozza (elég felpattintani pl egy Office-t, aztán egyből másodpercekkel lassabban indul a rendszer, stb)
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Akkor mondogasd sokszor egymás után, hogy A-HÁ-CÉ-ÍÍÍÍ, A-HÁ-CÉ-ÍÍÍÍ, A-HÁ-CÉ-ÍÍÍÍ, és akkor berögzül az AHCI.
Amúgy a "térdre borulós", megalázkodva hajlongós, Mekka felé imádkozós emoticon elhagyásával is értjük a dolgot. Na jó, amúgy ne vedd magadra, nem akarok szúrkálódni, csak zavart, és már nagyon sokszor feltűnt, hogy kicsit feleslegesen odarakod ezt az ikont, és sosem értettem, mit köszönsz meg, vagy miért tisztelegsz oly mélyen, és számomra csak elterelte a mondandód lényegéről a figyelmet. Sorry az OFF-olásért.Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Miért hajbókolsz minden egyes hsz.-ed elején? Valahogy teljesen eltereli a figyelmet az utána írtakról, kicsit zavaró (no offense).
Amúgy 4-szer írtad le egymás után, hogy "ACHII" (bár legalább következetesen), NINCS ilyen, csak AHCI van (Advanced Host Controller Interface).(#11285) Ba cy lus :
"Nekem az a gondom ezzel a tárhely növekedéssel SSD-knél, hogy nincs többre szükségem, mint 64 GB."
Pedig rajtad kívül elég sokan simán kinövik azt a 64 GB-ot, ami egyébként relatíve KEVÉS. Ha például valaki nemcsak böngészgetésre használja a gépét, hanem mondjuk dolgozik is rajta, akkor szükség lehet az SSD által elérhető gyorsításra (mint pl. nekem (laptopban)), és szerintem nem érdemes annyit spórolni, hogy ne vegyen minimum 120/128 GB-os SSD-t (ami egyébként esetemben egyáltalán nem a "bőven elég" kategória, sőt! Pedig van mellette egy 750 GB-os HDD tárhelynek).Sk8erPeter
-
M107
addikt
Bár az AMD beismerte 2 nappal később hogy hibás a driver- és rá 1.5 nappal kiadta az új u.n hibátlant.
Bár én mindig az AMD driver-ét használtam gond nélkül, de azóta a Microsoft saját ACHII driverét használom, de ő nem támogatja a valós teljesítménymérést egy lemezen sem míg az AMD gond nélkül.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Integrale
veterán
Nekem 10 hónap alatt lett meg az 1 TB. 99% a kondició.
Van rajta 4 játék, 2 Win telepítés és a frissítései, Office, semmi nincs átirányítva, pár letöltés is ide megy, illetve legalább 10 CrystalDiskMark teszt.Nem kell félteni.
Más:
Milyen hibákat kéne észrevennem, vagy miket produkálhat a rendszer egy SSD-n ha más gyártótól származó AHCI driver van fent?[ Szerkesztve ]
"Bad reklám is reklám too"
-
törölt tag
Nekem az a gondom ezzel a tárhely növekedéssel SSD-knél, hogy nincs többre szükségem, mint 64 GB. És élettartam szempontjából sem hiszem, hogy sokat jelentene, inkább számítok a vezérlő halálára.
Tárolásra én évek múlva sem tervezek használni SSD-t, hacsak nem lesz más alternatíva. Pláne amíg lehet kapni HDD-t olcsón (1 TB 13-15 ezer ft), míg az SSD-t 10-szeres áron adják. De ha egy árban lennének sem vennék SSD-t tárolásra.(#11281) MaTpr0F:
Érdekes, nálam SX900-nál az 1TB-os WD HDD-m kihúzása semmit nem gyorsít (vagy inkább nézzük onnét, hogy semmit nem lassít ), 17-18 másodperc így is, úgy is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ice&Lime
veterán
Még nekem sem volt ebből gond már több éve, de előfordulhat ritkán hogy kell. Csak ezért van javasolva, hogy azért maradjon egy pici, mert ha azt mondja valaki, hogy kikapcsolhatod vagy kapcsold ki és pont olyan programot futtat, aminek szüksége lenne rá, akkor jönne a panasz jogosan.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
Nos akkor ezt csináld meg jobb egér katt a Firefox Aurora parancsikonjára az asztalon alul tulajdonságok kat rá parancsikon menüpontnál ami alapból az jön be a cél mezőben írt dolgok után írsz egy -p t tehát pl:"C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" -p aztán alkalmaz és ok.Aztán elindítod rendesen a programot és rögtön a profil szerkesztő jön be ott meg csinálod amit kell aztán bezárod és ugyan ezeket amit az elején leírtam meg csinálod annyi különbséggel hogy a -p t törlöd a sor végéről,alkalmaz és ok és indíthatod a böngészőt.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
M107
addikt
Amúgy ritkán terhelem ennyire a kis Samu-mat, de ha napi 50GB írnék rá mindenestől akkor is, durván 55 TB lenne 3 év alatt s állítólag 74TB bírja a Evo TLC 120GB SSD.
Amúgy változó van 0.8-van hogy 4.0 de van hogy 6-10GB írok rá.
A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )
-
Bodor
veterán
És egyszer csak amikor már nem emlékszel arra , hogy letiltottad a lapozófájlt, egy új program rejtélyes fagyásokat produkál, ami miatt elkezdesz mindenre gyanakodni, csak épp a lapozófájlra nem gondolsz...
egy ideig...400 MB bekapcsolásonként szinte nem jelent semmit az SSD életében, szóval tényleg felesleges teljesen kikapcsolni...
... szerintem...[ Szerkesztve ]
-
realmadrid92
tag
De lehet megtaláltam a hibát, feladatkezelő alapján.
tűzfalnak comodo-t használok, és sokszor 30-50%-ot írt lemezhasználatra.
Most kikapcsoltam comodo firewall-t, és nem írja azóta ilyen nagy sebességgel.
De fogalmam sincs mitől írja ilyen gyorsan, biztos valami beállítás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest