-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atus72
őstag
Tegnap sikerült beüzemelni az SM961 256GB-os SSD-t, mivel itt a topikban még nem volt ilyen így mellékelek
egy benchmark-ot is:clean WINDOWS 10 PRO x64
Ez egy OEM SSD, így sajnos a Samsung Magician nem tud adatokat kiolvasni az SSD-ről és hivatalos
firmware támogatás sincs, meglátjuk beválik-e, itthon még nem lehet kapni, német shopból lett rendelve. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
AeSDé Team #26095 üzenetére
Állítsd. Érezhetően úgysem lesz rövidebb az SSD élettartama.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Mióta fix 768 MB-re van állítva a gyorsítótáram, játék közben többször is megkaptam már ezt a hibaüzenetet:
Kevés a szabad memória a számítógépen.
A programok megfelelő működéséhez elegendő memória visszaállításához mentse a fájlokat, majd zárjon be vagy indítson újra minden futó programot.Mindenféle előzetes figyelmeztetés nélkül terminálja a játékot, ami nem valami szép dolog...
Mit tegyek, állítsam újra automatára?
-
Bodor
veterán
Uhh...40 hozzászólást végigolvastam, ami egy csavar hiányáról szólt...
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Maradjunk az SSD témánál, ha kérhetem!
-
-
jeni
félisten
válasz
atus72 #26079 üzenetére
csak példának jelöltem be.
de ha van ilyen 3-4-5000Ft akkor se biztos,hogy jó mert itt korábban lett írva,hogy az alsó csavar az Asus alaplaphoz miként van rögzítve ,lehet bele se menne a furatba!Doky586
kétlem,hogy a menetet is rávarázsolja a 3Dnyomtató.
arról nem is szólva mennyit is kérnének ezért?
-
jeni
félisten
-
atus72
őstag
Igen, ezt a boltot találtam ahogy írtam is, a távtartó a kisebb probléma mert ahogy te is írod azt egy nagyobb átmérőjűvel lehet helyettesíteni mert hely van az alaplapon. Veszel 20mm-est is max levágok belőle de elvileg a 10mm-esnek jónak kell lennie.
Naívan azt hittem hogy számtech szervízben/bontóban tudnak nekem ilyen csavart adni
Már csak idő kérdése a dolog és megoldódik a probléma, igaz némi szívással -
jeni
félisten
válasz
atus72 #26073 üzenetére
ez jó oda,jobb esetben le kell vágni belőle
Ellenben a távtartó alsó menete nagyobb,mert ott 2,5 van megadva. az alaplapon az m2? Mert akkor oda nem tudsz olyan távtartót venni,mivel akkor elnyírod a menetet.
Ez meg a 2,5 belső menetes táv tartó különböző méretekben. Az nem baj ha az adott távtartó nem rögzül az alaplapod előre oda rögzített anyához. Egy hosszabb M2 csavarral ezt megtudod oldani.
Ha az M2,5 belső menetű távtartóban szorulna az M2 csavar (kérdés az a 10mm M2 csavar elég hosszú lenne oda?) akkor egy 3 átmérőjű fúróval átfúrod.Az m1,6 és az M1,8 szerintem nem azok vannak benne. Ezt kitudod deríteni ha otthoni csavarral kipróbálod melyik menne bele? Amúgy egy vonalzó is elegendő annak megmérésére csak nem lesz tízed pontos.
Ha nagyon kell még ma este vagy holnap tudok adni neked M2(?) csavarokat de ehhez el kell jönnöd a Keletibe. -
válasz
atus72 #26073 üzenetére
Lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam, szóval (most megnéztem az alaplap képeit is)
1. Van benn, az alaplapba gyárilag becsavarozva 4 db menetes tuskó (azért 4, mert nyilván 4 különböző méretű(hosszúságú) M.2 SSD lehet benne rögzíteni.
2. Mivel azt tudod, hogy az adott SSD-t melyik menetes tuskóba lehetne rögzíteni, ezért tekerj ki 1 olyan menetes tuskót az alaplapból, amire az SSD rögzítéséhez nincs szükség és próbáld meg beletekerni (simán bele megy, ha arról van szó, amiről írtam, nem lesz szükség, hogy izomból beletörd...) a másik menetes tuskóba...Vagy azért írtad, amit, mert próbáltad, de az nem járható út?
-
atus72
őstag
Persze próbálkozni lehet de mire válaszolnak, esetleg megjön az 1 hónap
Ahogy írtam van shop ahol van csak elsőre megpróbáltam azonnal beszerezni, holnap elmegyek még egy laptopszervízbe mert ma már bezárt és lehet ott tudnak adni, ha nem akkor marad a másik shop jövőhéten.
MIndenesetre vicc az egész, már a porszívó porzsákját is szétvégtam hátha benne van, ez volt az utolsó porzsákom így porzsákért is mehettem de szerencséra azt is az Aqua-nál vettem anno
Ez egy igen komoly eseménylánccá fajuló szánalmas történet már...
Itt lehet kapni M2-es 10mm-es csavart:
[link]
Még egy csavar(!) lehet a történetben hogy kiderül hogy nem M2-es menet kell az alaplapba mivel nincs tolómérőm igy csak találgattam hogy M2-es, de lehet M1.6, M1.8, M2.2 is -
atus72
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #26071 üzenetére
De hasonló, egy menetes távtartó amibe betekernek egy M2-es 3mm-es csavart, mivel mindkettő egy csomagban volt amit az alaplaphoz adtak állítólag (én nem láttam, nem találom) így marad a barkács megoldás, ehhez kell egy M2-es 10mm-es csavar meg pár alátét távtartónak (ilyen van itthon).
Jövő héten megtudom oldani mert találtam egy boltot (HESTORE) ahol van raktáron ilyen csavar csak azonnal nem lehet átvenni mert nem így működik a bolt, én szerettem volna hogy hétvégén a kezemben legyen hogy az installt végre megcsináljam de ebben a nyomorban nem tudtam ma szerezni csavart -
jeni
félisten
válasz
atus72 #26068 üzenetére
Radi8tor
Egy szóval sem mondtam, hogy venned kell ilyen csavart ASUS-tól. Jelezned feléjük, hogy nem kaptál ilyen csavart az alaplaphoz és adjanak neked.ahogy írva lett,mivel a megvételénél meg sem fordult a tudatodban ,hogy egy ilyen pici csavarnak kell még lenni a tételek közt.
Nem is kerested.
Valóban filléres dolog de az a gond,hogy ilyent az ember nem is keress meg elsőnek.
Talán egy jó esztergályos-t megkérni erre?
Írni kell az Asus supportjának,hogy vettél egy ilyen lapot és a utólag vettél egy Ultra m.2 csatiba egy SSD-t és nem tudod rögzíteni. Lehet esélyed,hogy kapsz postán egy másikat.
Amúgy van egy másik ötletem.
Van itthon Asus notebook márkaszerviz,és ott érdemes még megpróbálni. Talán ők jobban tudnának ebben segíteni. Még akár meg is rendelhetik,mert ott más több tételek is vannak szerviz tevékenységük, rendelésük során.Fire/SOUL/CD
aAhosszabb és ezzel meg is van a rögzítése vagy egy kiürült toll betétből egy darab hosszat levágni és azzal is van tartása a hosszabb m2 csavarnak.
A szívószál is elvileg jó,de az hajlik bár ez még nem baj mert a csavarnak van tartása,a gond,hogy összenyomható,ezért ezt elvetetném. -
válasz
atus72 #26068 üzenetére
Nem ilyen screw-in-screw (ez nem hivatalos elnevezés, csak mi, hardveresek adtuk neki) az alaplap?
Ez azt jelenti, hogy több csavar van az alaplapban, az M.2 SSD méretétől hosszától) függően. Viszont ha ezen csavarok teteje is menetes(a csavar "tetejében is van egy menetes furat), akkor 2 ilyen csavart egymásba lehet tekerni és az pont olyan magas lesz, amekkora kell.UI: gyakran feltüntetik, hogy mellékelnek M.2 csavarkészletet is ilyen deszkákhoz, de a fent említett esetben már nem.
-
atus72
őstag
válasz
atus72 #26064 üzenetére
Cumi van, voltsm az Aqua Karinthy uti uzleteben ott nincs de menjek a Dohany utcai boltba mert ott szerviz is van es tuti lesz, elmentem, kozben lattam egy csavarboltot ott nem volt, talaltam egy pc bontot, 10 percig kerestuk a halomban,nem volt, eljutottam a Dohany utcai szervizbe, ott szettarta a kezet az emberke, menjek esetleg egy laptop szervizbe, meg a fasz ki van mar teljesen...
-
atus72
őstag
Nem porszivoztam fel mert arra emlékeznék, ki sem bontottam a csavar zacskóját. 14 nap már rég letelt, csak most kaptam meg az SSD-t így most lett aktuális. Próbálom az eladót hívni, nem veszik fel egyelőre.
Nem gondoltam volna hogy ekkora szopás lesz egy csavarból. Mivel az alaplapon már rajta van a hűtő/proci így nem szívesen akarom már cipelni, találtam egy csavart ami pont jó bele de rövid a szára, ez legalább mintának jó lesz csak hosszabb szárút kell keresni meg egy távtartót -
jeni
félisten
válasz
atus72 #26055 üzenetére
Nézd meg nem-e porszívóztad fel?
Postán kaptad,lakásra hozták?
Mert még ebben az esetben is vissza viheted a lapot,hogy nem mellékelték a kicsi rögzítő csavart a dobozba gyárilag.
14 napon belül ha neten vetted vissza vihető ezzel az indoklással.
Jobb ha személyesen mész be oda. Lehet,hogy talán tudnak adni olyan csavar testet.Én is az Aquacomp boltban vettem az Asrock lapomat és ott helyben megnéztem minden meg van-e hozzá? Meg volt rendesen,még a srác a proci lábakat is megnézte.
Ha nem jársz vele sikerrel,hogy adnak-e vagy vissza veszik-e.
Megoldható a javítás egy kicsi erősebb műanyag csővel (megfelelő hosszal) és egy adott hosszúságú m2 csavarral.
-
atus72
őstag
válasz
Anonymus23 #26058 üzenetére
Igen ez az ami nincs meg
Az Aqua-tól vettem az alaplapot, egyelőre őket próbáltam hívni sikertelenül de még nem volt 10 óra -
Anonymus23
veterán
-
atus72
őstag
válasz
Raymond #26054 üzenetére
Hidd el körülnéztem, tegnap este óta ezt a szart keresem, nem kicsit vagyok felhúzva hogy egy szaros csavar miatt nem tudom végre beüzemelni a cuccot, minden més megvan a dobozban, semmit nem szoktam kidobni, fogalmam nincs hova lett ha volt egyáltalán benne, most a megoldást keresem
nem adod el?
-
atus72
őstag
válasz
Anonymus23 #26050 üzenetére
Az alaplaphoz ahogy látom a gyári képeket csak ezt a csavart adják hozzá külön egy zacskóban, azt nem találom, más csavar nem jár az alaplaphoz, és nem csak egy kis csavarról beszélünk hanem egy csavartalpról is, ha ilyen egyszerű lenne akkor megoldottam volna már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 NVMe ssd eladó /Garanciás/
- Samsung 970 PRO 512GB M.2 PCIe SSD
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 250db DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest