- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
Aktív témák
-
scampi
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémára várnék ötleteket:
Fibernetes kábelnetem van (Kecskemét). Vettem egy D-Link DI-604 es routert és meg szeretném osztani a netet. Minden ok, csináltam már ilyet. Ennél a routernél minimális beállítás szükséges. Router DHCP-n keresztül kapja a netet. A LAN-on a gépek, nos próbáltam DHCP vel és fix kiosztással is. Tűzfalszabály először nem állítottam be semmit aztán megpróbáltam a minden irányba, minden porton minden protokol engedélyezve beállítást. Ez sem segített. Fibernetes modem és a router között a jól bevált modemhez adott kábel, amivel eddig a gépet és a modemet kötöttem össze. Router és gép között crosslink kábel. Router kap érvényes ip-t, gateway címet, dns címet stb... A pc persze kap érvényes 192.168... címet, az átjáró a router, a dns a szolgáltató dns címe, ami a routerben is látszik. A PROBLÉMA: akármit teszek az adatátviteli sebesség kb 1-6 KB/s. Próbáltam már, hogy a routerben lévő MTU értéket leveszem 1492-re, 1300 ra, semmi. Utánna tegnap este Fibernetes modemet kihúztam a táp-ból majd reggel vissza. VAN NET!!! Hasít, ahogy kell. A tűzfalammal a pc-n volt egy kis gond, uninstallálnom kellett. Elkezdtem nézegetni, a router tűzfal szabályait, beállítottam, hogy engedje minden irányba a tcp udp 20, 21, 22, 80, 25.. portokat. Nem figyeltem közben a letöltési sebességemet, ( a másik ablakban letöltöttem egy ftp szerverről ), de egyszercsak arra lettem figyelmes, hogy megint nincs net (vagyis van net csak épp 1-5 KB/s). Tűzfalszabályokat kikapcsoltam, visszaállítottam, hogy mindent engedjen, de mostmár bármit csinálok, modemet kihúzom, bedugom, routert resetelem bármit, nincs net. Ha visszadugom a modemet a PC re akkor minden ok. Ja és persze próbáltam a MAC-et klónozni, sőt mostmár egy ideje fixen a pc mac-je van beállítva benne. Úgy tudom, hogy a fibernetes modem saját mac- je van beregisztrálva a fibernetnél. Azt is olvastam valahol, hogy, ha néhány órán át ki van kapcsolva a modem akkor utánna újra regisztrál. Lehet, hogy rosszul tudom. Ja és próbáltam teljesen tiszta windowsal, nincs spyware semmi, próbáltam tűzfal nélkül is, de pl mikor reggel ment a net, akkor tűzfallal ment (norton). Havernál megnéztük a routert, ugyan más szolgáltatónál, símán ment. Most azon gondolkodom, hogy jelenleg a pc-n úgy megy a net, hogy nem tettem fel a terayon driverét. Nem tudom ez számít e valamit.
Minden segítséget előre is köszönök!
[Szerkesztve]
Aktív témák
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Legjobb kijelzős!!! HP ZBook Power 15 G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4370
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Lenovo Legion 5 pro
- Akció! Dell Latitude 7200 2-in-1,12.3",FHD,i5-8365U,8GB,256GB SSD,WIN11,Tablet,LTE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs