Hirdetés
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- eGPU tapasztalatok
Aktív témák
-
Kapitány
tag
és
és 
Az ADSL sebessége elsősorban attól függ, hogy milyen hosszú a madzagod az optikai egységig, amit DSL esetén DSLAM v. ONU néven, míg KábelTV esetén NODE néven emlegetnek.
Szerepe mindkét esetben az optikai átalakítás mindkét irányban.
A kábelnet nem érzékeny a távolságra (mellékesen +jegyzem, nincsenek akkora távolságok mint adott esetben DSL esetén!
) a DSL viszont fokozottan, 1 km fölött már csökken az elérhető sávszélesség.
A két rendszer működése alapvetően különböző (bár ezt már párszor leírtá(u)k itt) a kábelesen nagyobbs ebesség érhető el, főként upload esetén (ADSL már a nevéből is =assymetrical
''Mi az ADSL ?
Az adatkommunikáció két irányának (feltöltés és letöltés) sebessége eltérő (aszimmetrikus), a legtöbb internetező számára fontos letöltési irány sokkal gyorsabb, mint az általában alig használt feltöltési irány. ez azért nem teljesen igaz = torrent, DC...
Az ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line = aszimmetrikus digitális előfizetői vonal) technológiával a hagyományos (analóg) telefonvonal nagysebességű internetezésre alkalmas digitális vonallá alakítható.''
forrás: adsl.lap.hu
Szerintem!

K
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány
üzenetére
Az tuti, hogy adsl-nek is megvannak a hátrányai, de a fibernet meg kb 160kbit uploadot ad a 384 (ezek szerint szintén up-to) helyett. És még az orrom alá is dörgöli az ügyfélszolgálatos, hogy ne háborogjak, hisz az áfsz-ben még ennél is kisebb a garantált. Ez azért mókás hozzáállás.

Azt azért gondolom te sem mondod, hogy a fibernet nagyon az élen járna ilyen sebességesdiben, emlékezz csak a legutóbbi bővítésnél is mekkora volt a fáziskésés (itt nálunk volt az talán 8-9 hónap is).
-
Kapitány
tag
Kíváncsi leszek, hogy hány emberkének jut majd ilyen 'cipő':
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
''A T-Online ennek kapcsán bejelentette, hogy a sávszélesség-növelés díjmentes és minden előfizetőnél automatikusan megtörténik, de a vonalak tényleges sebessége a technikai adottságoktól függ majd. E cikk szerzőjének is hiába lett elméletileg két megabites adsl-elérése a legutóbbi nagy MTelekom-bővítéskor, a dél-budai kertvárosi lakásban egyszer sem ment egy megabit fölé az adsl sebessége. (Viszont szerényebb díjcsomagra váltva egy év alatt hatvanezer forintot lehetett megspórolni.)''

Szvsz nem kevesen lesznek, hiszen komolyabb fejlesztést itt vidéken nem nagyon tapasztaltam, bár anno volt 1 hír, hogy soxázezer EU-t költöttek új DSLAM-okra (10000 db)
de nem tudom, hogy +valósult-é?!
Ha igen, akkor tévedtem, de ha nem, akkor sok emberke fog mérgelődni.

Persze ez csak az én véleményem!
K -
Senhi
aktív tag
A 22. kerben nem szándékoznak árat emelni? Mert akkor lenne indok amiért érdemes felmondani...

-
EmThor
addikt
[link] hétfőtől gyorsul a t-com, 2mbit áráért, 8mbit jöhet!!!!
gödöllői régióban át tudok állni t-com-ra? :] vagy csak invitel van (az van itthon teló)? az meg kva drága :/ -
PEPE85
senior tag
készséggel
nincs megfelelő smily amit be tudnék linkelni erre a szóra
amúgy Cegléden nincs gond a TV-vel (néha varigálatnak az előfordul persze itt is), Telefonnal és a Net-el sem, de az ügyfélszolgálat egy rakás szerencsétlenség, mert mégsem akarok trágár kifejezéseket használni.
[Szerkesztve] -
EmThor
addikt
jó a cucc megy itthonról. nem voltam rest, a fő ügyfélszoli válaszolt:
''Tisztelt Ügyfelünk!
Sajnos a hiba az interware áltál üzemeltetett oldalakon jelentkezett. A hiba kijavításáról már értesítettek a kollégák, így már elérhetőek az említett oldalak is.
További kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésére!
Üdvözlettel,
Fibernet Ügyfélszolgálat''
Aha... -
Tiger24
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Ezeket olvasva, milyen jó hogy előfizettem

állítólag j.héten jönnek bekötni... -
Zsadi
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Állítólag már jó, telefonon érdeklődtem.
-
yuri11
csendes tag
Budapest XIX. kerület
Este itt sem volt sg.hu, index.hu, prohardver.hu.
Ma még nem néztem. -
joe69
senior tag
nalunk is a mar tobbek altal emlitett hiba allt fenn tegnap este ota egeszen mostanaig

-
medve úr
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
én bp. XXII. ker. budatétényi vagyok, de tegnap, meg ma reggel is volt már net...
lehet szép sorjában mennek területről területre az ember idegeire
-
Jégkokó
veterán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Nálam nem jött be tegnap este óta egy csomó oldal köztük a ph, index se, akkor másnál is volt ilyen?Mert az elöbb egy két víruskeresés után megjavult
-
Zsadi
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Dettó!

-
Kicsirics77
veterán
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
akkor első kézből szeretném tájékoztatni a kedves fórumtársakat hogy még reggel sem ment a fél magyar net csakis azért tudok írni mert már be értem a munkahelyemre.tegnap este még ment a citromail ma reggelre azt is elszarták.
ugyhogy nem tudom mit sikerült megoldani nekik mert nálam semmi nem ment még reggel sem a net fele(magyar oldalak)remélem mire hazaérek addigra rendbe rakják
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
EmThor
addikt
Oké, most is csak azért tudok írni, mert nem otthon vagyok!!!!!!
Felháborító mit művel ez a banda megint, sg.hu nem jön be, fórum se, mobilarena, prohardver, meg úgy kb a fél magyar net, indexestül... gamekapocs, origo, hwsw bejön (utóbbi fóruma már nem)... bix.hu-t néztem semmi.
minimum egy tájékoztatást elvárnék megint mi a f#szt csinálnak! -
Jégkokó
veterán
válasz
GS9 Miller
üzenetére
Furcsa, mert mi ugyan annyit fizetünk a tv ért mint eddig és nem emeltek 4x árat főleg nem januárba.És minden csatorna hangja sztereó lett és sokkal jobb mint az elötte lévő gagyi monó, a képminőség meg csak a nagyképernyős LCD tv n érezhető igazán, hogy nem a legjobb de a sima normál tv n tökéletes a kép
-
Teaway
veterán
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Én értettem elsőre is, nálad lehet a baj

-
GS9 Miller
tag
Most látom csak, hogy van ilyen topic is!
Ez a társaság nálam már többör kiverte a biztosítékot.
Nem egyszer előfordul, hogy elmennek a csatornák, volt olyan, hogy 4 napig semmilyen adás nem volt, most legutóbb NatGeo nem volt egész hétvégén, a HírTv hangminősége botrányos, a TV2 szellemképes stb. Mindennek ellnére most januárban 4.-szer!!! emeltek árat, az elmúlt fél évben, mióta átvették a mi körzetünket. Többször reklamáltam írásban, de még csak válaszra sem méltatták.
Fogyasztóvédelemnél, vagy ORTT-nél nem lehetne közösen fellépve valami szakciót kiharcolni?
-
medve úr
csendes tag
hát az előfizetésvesztést már meg is kezdték velem...
nálam most telt a pohár... amit művel ez a béna bagázs, az már kritikán aluli... nem elég, hogy trehány munkát végeznek, speckó engem annyira a már előfizeték letojása sem izgat, még attól sem pattan el az agyam, hogy nem tudják teljesíteni az előfizetett sávot és ingadozik a sávszél, de hogy most már állandóan nincs egyáltalán net, az viszont már igen... pár hete cserélték ki valami erősítőt a háztömbben, rendszeresen elment a net... azt hittem végre jó lesz, de már megint nincs... nem reklamálok én már - mellesleg a megadott időpontban SOSEM jöttek ki, se sekem, se az ismerősnek, ellenben a bejelentés után úgy héttel, hétköznap, munkaidőben, amikor ugyebár az ember dolgozik, egyszer csak telefonálnak, hogy ott vannak, vagy hogy most érnek rá... gratulálok nekik...
régebben még gondolkodtam, hogy a maxi felfelé váltom a multira, de még vártam, most meg már megbizonyosodtam, hogy köszönöm, nem kell...
nem tudom mások hogy vannak a XXII. kerületben, de az arra lévő szerelőbanda ritka láma csapat - legalábbis a felénk megfordult része, nem beszélve hogy az ügyintézés net ügyben botrányos részükről, alvállakozók ide vagy oda, leszarom, hogy kivel csináltatják, akkor is a fibernet alá tartozik, de nekem itt volt elég...
fogom szépen a modemet és visszaviszem, dugják fel maguknak, inkább fizetek párezer forinttal többet ugyanazért máshol, de legalább működjön, ezek képtelenek egyszerűen üzemeltetni normálisan bármit is és nem hiszem, hogy pár hónap alatt ez megváltozna, mert gyökeresen kéne megváltoztatni a hozzáállásukat, a foglalkoztatott embereket is, esetleg a vezetőséget is?!
akinek nincs vele rendszeresen gondja, az örüljön, mert én egy ritka szervezetlen és alapvetően mocsok - ezzel az ügyfél teljes paliravételére célzok - bandát ismertem meg...
az üzleti életben nem kizárólagosan új ügyfelek szerzésére kell koncentrálni, hanem a már meglévő és fizető ügyfeleket is megtartani, a kedves fibernet üzletpolitikája ezzel merőben ellenkezik - már ha van nekik...
én már azzal is elégedett lennék, ha egyszerűen csak úgy működne az internet, ha már 15 ropit kicsengetek a fibernek havonta, nem pedig, hogy rendszeresen üresben van, úgy, hogy a hiba sosem nálam van...
üdv mindenkinek, további szép napot...
[Szerkesztve] -
Zsadi
őstag
Kecskemétiektől kérdezném, hogy náluk milyen a Viasat3 minősége?
Nálam csíkozódik rendesen sajnos. Viszont a többi adó okés. -
G1ant
csendes tag
Elég jó a javaslatod

El is küldöm nekik, kíváncsi vagyok mit válaszolnak
De szerintem ilyen sebességekről még álmodni is rossz fibernél...
Szvsz T-offline-t feltöltésben tudná megverni fiber,ez elég ütős lenne:
Maxi 2048/256 (2560/384) => 6144/768
Szerintem a mostani ''emelésüknél'' az volt a cél,hogy ők emeljenek először,de arra nem számítottak,hogy T-Com 4-szerezni fog és 8Mb-et fog adni 1-2 hónapon belül.
Így kénytelenek lesznek pár hónapon belül egy nagyobb emelésre,különben sok előfizetőt veszítenek majd...
Ja és a régi,hűséges ügyfeleiknek még a nevetséges ''emelésüket'' se adták meg...
-
G1ant
csendes tag
Pl.:Eurosport2 is létezik már jó ideje,de az nálunk sose lesz

Azért vagyunk belezúgva a sportadókba,mert élőben szeretnénk látni a kedvenc csapatunk meccseit,és sokszor a Sport2 adja pl. az angol,spanyol rangadókat.
Egyébként kb. 1 éve írtam nekik mailt,hogy miért nincs Sport2,mire visszaírtak,hogy azt sajnos nem tudják a csomagjukba betenni,helyette viszont lesz Sportklub.
Hát lol,mondjuk mostanra már az is közvetít elég jó meccseket,de a kommentátorok nem a legjobbak,hogy finoman fogalmazzak![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Úgy látszik 1 év alatt kaptak pár mailt,meg telefont a Sport2-vel kapcsolatban és rájöttek,hogy az már csak náluk nincs

-
Mecy_Lacee
senior tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Én nem beszélni elég jól magyar.....
Én sem értem, mit írtam....
Összefoglalva: élőben szeretném a sporteseményeket nézni, nem pedig felvételről....
Na, ennyi. -
Mecy_Lacee
senior tag
Kedves Zugi!
Állítólag te még elég fiatal vagy, ezért elmagyarázom neked.
Én napi 8 órát dolgozok. Hétvégén szerencsére, de mivel vidéken lakom, nem Pesten, ezért a dolgom, s szeretném az angol, spanyol, olasz rangadókat ÉLŐben(!!!!) megnézni. Ha van rá időm. Felvételről már nem nagyon érdekel, akkor inkább megnézem az összefoglalót....
És mint tudjuk, a sport 1,2 ezeket szépen megosztja. Mármint az élő közvetítéseket. Remélem érthető voltam.
Üdv
Lacee -
Zugi
aktív tag
Nekem is van SPORT2 őm hála. Ez egy eléggé jó húzás volt a fibertől.
Ezt sosem fogom megérteni, hogy sokan miért vannak annyira a sportadókba belezúgva? Főleg amikor a Sport 2-t emlegetik. Igaából azt nem értem, hogy tudtommal eddig is volt Sport 1, Sport Klub, Eurosport, (és ki tudja még mi, nem ismerem nagyon a csatornákat), akkor miért akkora létszükséglet egy újabb sportadó?
Egyébként melyik a következő sportadó, ami még nincs, és amire még vágytok?
-
Pimpa28
tag
Az kizárt, hogy ez a fibernet egy éven belül 5megabitnél nagyobb csomagot küzdjön ki magából.
De én sajna azt is erősen kétlem, hogy bármiféle emelést képesek (hajlandóak) megvalósítani a közeljövőben.
De ne legyen igazam... -
poci76
aktív tag
Igen, ez itt Magyarország, az Európai Unió tagja, ahol lassan elvárás lesz minden diplomástól két eidegen nyelv társalgási szintű ismerete. Emiatt nem árt, ha van a csomagban egy angol, egy német, egy francia, egy spanyol, egy olasz, egy portugál meg egy orosz csatorna, esetleg mások is. Több nem kell nekem sem, de ezek azért legyenek. Egyébklént a meglévő választékból fel tudnék sorolni vagy negyvenet, amit sosem nézek, többek között a Sport1-2-t, meg a Sport Klubot, felőlem ezek mehetnek a levesbe, de gondolom lennének ''néhányan'' akik ezt sérelmeznék.

-
medve úr
csendes tag
hát nekem ez van: Maxi 2048/256, tehát nem az emelt, mert ugyebár a ''régi'' előfizetőket letojják, csak az újak kapnak nagyobbat (mondjuk a feltöltés is olyan 22kb-nál elakad, tehát még az sem biztosított), de ha az általad javasolt megtörténne itt, akkor megnyalom a bokám

-
Chris_T
tag
Űdv.!
Én is ugyanebben a helyzetben vagyok, már egy éve van invitel internet de nagyon gyakran szakadozik, és az ára se a legjobb (még a t-online is jobb..)...A fibernetes árak elég jónak tünnek, a feltöltés is jobb adslhez képest..és ráadásul nincs kötelező telefondíj...csak sanos elég sok rosszat hallani róla - de emellett hallani ritkábban azt is hogy van akinek nem sok gondja volt vele eddig...
Én már végképp nemtudom hogy a két rossznak tünö közül melyik a jobb :S
U.i. az ADSL modem USB-s csatlakoztatással is volt próbáva? (ismerösöm szerint - neki az oldott meg egy ilyen szakadozós problémát hogy ethernet helyett USBvel kötötte rá a gépre - én is ezen gondolkodom, de a mostani modem sajnos csak ethes
)
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Ez itt Magyarország, magyar nyelven kommunikálunk, és magyar nyelvű adókat akarunk nézni. Pont nem magyar nyelvű műsorokat kellene elvenni, mégha a tartalom kúltúrértéke megkérdőjelezhető is. A német kereskedelmi hulladékok eltávolításával egyetértek, untig elég belőlük mutatóba egy, oszt jóvan.
[Szerkesztve] -
akom
őstag
Sziasztok!
Ma jövök hazafele és utcánkba betérve látom hogy fibermanók szállták meg az utcát !
Valami kábelt huzogatnak az oszlopokra.
Na most gondolom ami eddig a földbe ment most majd a levegőbe fog menni.
A kérdésem az hogy ez kihat e majd a most is ''igen jól''''
'' teljesítő netemre? Ha igen akkor pozitív vagy negatív irányba ?
Ez a módszer mivel jobb mint a földes ?
Nekem is van SPORT2 őm hála. Ez egy eléggé jó húzás volt a fibertől.
Sajna azt a csatornat kivalasztani hogy melyik maradjon melyik nem eléggé nehéz.
Sok előfizető mindenkinek más az igénye. -
poci76
aktív tag
A matáv emelése nyomán a következő új csomagokat javasolnám a fibernetnek:
Mini 256/64 (512/96) => 512/128
Midi 512/128 (1024/256) => 1536/256
Multi 1024/256 (1536/256) => 3072/512
Maxi 2048/256 (2560/384) => 6144/768
Mega 3072/384 (4096/512) => 10240/1024
Emellé esetleg be lehetne hozni egy
Mikro 128/64-es csomagot 2500 Ft-ért.
A jelenlegi akciós emelések esetén könnyen lehet, hogy sok Multi csomagos Midire vált vissza. -
poci76
aktív tag
válasz
Mecy_Lacee
üzenetére
Gödöllőn van Sport2.
-
Mecy_Lacee
senior tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy lett-e Sport2 valakinek?
Nekem múlt héten kötötték be mindennel, de ezt a csatornát (Sport2) nem találtam a lakhelyemhez tartozó csatornakiosztásban, pedig a többi megvan.... -
Pimpa28
tag
Na, akkor eme hozzászólásod rakjuk be egy széfbe, és nézzük meg mikor követi a remek fibernet az adsl (és majd a chello) emelést. Van egy fogadásom, hogy 2007-ben ez nemigen, vagy csak max jelképes formában fog megvalósulni (3 megabit > 4 megabit).

Az meg kit izgat, hogy ha egy cégnek csak 1 gigabitje van bix felé? Ha azon csak 100 felhasználó lóg, az elég ideális kis vonal. A fibernet már most is simán elfogyaszt 1,3-at a 2-ből.
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
Eddig a fiber mindig tartotta az emeléseket kis csúszással először 2005 januárjába majd agusztusba is emeltek a sebességen.Meg azóta rengeteget javult a sebesség a problémásabb helyeken.Meg fölösleges azzal jönni hogy a fiber mennyire használja ki azt a 2 gigás portot a bixbe, mert bizony nem egy szolgáltató van ,akinek még mindig csak egy 1 gigás van, azért csak látszik már a haladás.
-
Senhi
aktív tag
Másik fórumokon egyre érdekesebb dolgokat olvasok (sg
). Valaki fel vette velük a kapcsolatot és megkérdezte mi lesz az eleméssel fiúk, lányok... válasz: a várt emelés (mert korábban 2007 1. negyedévére tervzeték... legalábbis ők. Mi tudtuk, hogy ebből nem lesz semmi
) hálózati gondok/sávszél hiány miatt bizonytalan időre csúszik. Na most ha az előre beígért időpontokat/dátumokat sem tudják tartani akkor mi lesz ebből? Nem akarok senki se elkeseríteni , de én már feladtam a reményt, hogy köv őszig itt emelés lesz. Utána meg már úgy is mind1, mert itt hagyom ezeket a debileket. Egyre rosszabb nézni, hogy 8mbit 6k+áfáért megy el. Szörnyű... 
-
Feribau
csendes tag
Hali mindenki!
Gödöllő vonzáskörzetében, Őrbottyánban szeretnék 14990 pénzért KIT csomagot a Fibernettől.
Főleg az érdekelne mennyire stabil a netkapcsolatuk - ha valaki a környékről véleményt mondana azt megköszönném.
Kábeltévével már rendelkezem.
Azért az már érdekes hogy a gödöllői kirendeltséget telefonon több napja nem tudom elérni, csak az üzenetrögzítő jelentkezik, hogy megtelt......
Vagy a hibabejelentésnek van külön száma?
Jelenleg inviteles vagyok de hónapok óta szakadozik a net, már mindent kicseréltek (kábelek, ADSL modem), de a helyzet továbbra is ugyanaz.
Többek között ezért is keresek más szolgáltatót és persze a kedvezőbb ár miatt is.
De a megbízhatóság fontos dolog - mivel minimum egy évet alá kell írni.......... -
Senhi
aktív tag
válasz
villamos
üzenetére
Én spec örűltem eleinte az axn sci-finek... legalábbis amikor még nem kapcsoltam oda. Eddig 2x akartam nézni de mindkétszer valami japán anime mennt ami igazából a faxomat se érdekli (hentai még úgy ahogy elmenne, de azt is csak a beteg emberek nézik
)
Az, hogy sztereo meg nem tűnt fel
nem sok a különbség... inkább a netet gyorsítanák!!! 
-
villamos
őstag
Sajnos az új csatornák nem pótolják a régi hiányát. Valamilyen rejtélyes oknál fogva anyukámat nem igazán érdekli a Star Trek, és a Hercules, vagy a NewYork -i helyszínelők...
Ő a szappanoperákat nézné inkább, ennyi...
Még jó hogy végig tudta nézni az Isaurát! 
Az összes TV-nk mono, úgyhogy a stereoval nem sokra megyünk. Annak mindenesetre örülök, hogy a két nyelvből viszont a magyar hallható, nem pedig az angol hablaty.
De miért a magyar nyelvű csatornát kell elvenni?
Miért nem a TV5-öt, vagy az ERT-t? Tegye fel a kezét, aki figyelemmel kiséri ezen műsorokat! 
[Szerkesztve] -
Senhi
aktív tag
Hát igen... én telefonnal nem is próbálkozok. Amikor írtam emailt a szakadozások miatt akkor válaszoltak: kérték a pontos lakcimet meg a nevet (legalább tudtam, hogy van valaki a vonal másik végén). Aztán azt már nem mondták, hogy mikor jönnek ki... egyszer csak kijöttek. Még jó, hogy az öcsém itthon volt akkor, mert különben még mingidg szar lenne a hálózat

Telefon reménytelen... 3. csörgetésre férreteszik és foglaltat jelez
-
Tiger24
tag
Miért nem válaszolnak az e-mail-re és miért csak üzenetrögzítő van munkaidőben a ceglédi üszi-n? Vagy elmentek síelni?
-
skyone
csendes tag
Nálam is szarabb lett a képminőség a kábelen (IX.ker), és átlósan csíkos a kép a legtöbb csatornán valami interferencia lehet. Remélem azért majd megoldják, csak nyaggatni kell őket!
-
Pimpa28
tag
Néhány megjegyzés a kábeltévé szolgáltatással kapcsolatban:
- a képminőség itt (Bp. IX. ker.) csapnivaló lett (90-es plazmán és 68-as hagyományoson egyaránt sokkal rosszabb, mint a december előtt volt)
- a Sport2-t elég szép kis fáziskéséssel kötötték be (cirka két éve működik a csatorna?)
- egy érdekesség: a HírTV logó fele például kilóg a képből (bár ebben lehet, hogy Gyurcsány keze van...)
- biztos gyakran fogom váltogatni a nyelvet a cartoon-on és a travel-en
-
Watson25
tag
Sziasztok.2007-től a fibernetnél minden csillagpontos rendszeren stereoak a csatornák?Nálunk még csak most építi át a fibernet a hálózatot,most 13 csatornából csak 2 stereo
-
villamos
őstag
Nagyszerű. Adtak ugyan öt új, kutyátnemérdekli csatornát. És nemám a böszme, külföldi sat3 -at, vagy TV5 -öt veszik el, nem, hanem helyette a Romantika ment a levesbe. Nagyszerű! Persze nekem nem fog igazán hiányozni, de a család egy jó részének igen.

[Szerkesztve] -
skyone
csendes tag
Igen lehet ez törvényben is előírt, de persze lehet próbálkozni fognak hogy az információs csomag kell a kábeltv-n.
-
Tiger24
tag
Sziasztok!
TV előfizetés nélkül, lehet a fibernetnél csak az internetet kérni?
Köszi!
-
M@LC0LM
csendes tag
Ez a nem tudja mit csinál az egyik és másik kéz szindroma ismerös.
Velem is többször(inkább sokszor) megesett hogy nem volt net.Bejelentem telefonon, ügyintézö rögziti a bejelentést.
Pár ora mulva megjavult ,és én akkor már nem telefonon,hanem emailben rá pár percre küldtem nekik egy levelet hogy már müködik minden.
Erre 2-3 nap(!) mulva jön a szerelö hogy bejelentett hibámat akarja megvizsgálni....no comment.
Mondtam neki hogy már nincs hiba,és ezt a helyreállás utáni 10 percben jeleztem is az ügyfélszolgálaton emailben: Hogy neki nem szoltak.... hát igen,kijött potyára.Ez többször is elöfordult ugyan ilyen felállásban. -
Zugi
aktív tag
Mégegy újabb adalék a hibakezelésükhöz.
Ugye december 30-án bejelentettem a netes hibabejelentő kérdőívükön, hogy egyáltalán nincs TV adás nálunk. Ezt megerősítően, másnap délelőtt még szüleim is telefonon és több szomszéd is hasonlóan jelezték szintén telefonon a problémát. Elvégre az azért durva lett volna, ha teljes szilveszterre minden adás nélkül maradunk. Szerencsére 31-én a déli órákban egy szerelő mászkált egy közeli oszlopon és utána megjavult az egész.
Erre január 2-án délelőtt felhívtak, hogy mi a hiba a TV adással kapcsolatban, hiszen bejelentettem. Mondtam azzal már semmi, mert megcsinálták dec. 31-én. Megkérdezte, hogy akkor lezárhatja a munkalapot? Mondtam le.
De azért ez vicces két ok miatt is. Egyrészt ha többen nem jelzik telefonon is, akkor a netes bejelentésemet csak 3 nap múlva nézik meg??
Másrészt meg nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal? Nincs belső kommunikáció, hogy milyen hibagócokról érkeztek bejelentések, és melyikre mikor és milyen szerelőt küldenek, milyen eredménnyel? Továbbra is roppant furcsa nekem ez a cég és az egész szolgáltatási filozófiája... -
Senhi
aktív tag
amikor beléptem nekem is 1,8 volt 1 helyett... azóta feleztek (most elveszik azt amit akkor adtak
) Épp munkálatokat végző ''szakember'' hangulatától függ szerintem x) ha jó kedve van akkor nem spórol a sávszéllel, ha nem akkor pont annyit állit be náluk mint amennyire előfizet... persze mire hozzánk elér az adat ez csökken. Szal mondhatni ''szerencse'' kérdése
. Telefonálni is (ha emailt írsz az gyorsabb
)felesleges, mert a minmum amit kötelesek szolgáltatni megvan... -
Makkok
tag
Be van zárva a Bp-i ügyfélszolgálat!!!
Erről szokás szerint nem tájékoztattak senkit! Ott-tartózkodásom alatt/1perc/ kb 5 ember gyűlt össze, és mindnyájuk arca kérdőn meredt a kommunizmusból már jól ismert ajtóra ragasztott cetlire ''A mai napon az ügyfélfogadás szünetel'' .. Ehhez nem lehet mit hozzáfűzni...
Örölük hogy a fibernettel kezdhettem az újév első ügyintézését

-
Senhi
aktív tag
Nekem is csak 900-at teljesit 1 mbit helyett
... egyszerűen nem veszik figyelembe a távolságot szerintem. Mert ugye a folyamatosan adatveszteségek miatt a legtöbb szolgáltató kicsit többet állit be a sávszélnek, hogy nálunk meglegyen a beigért sebesség... de ez fibernet. Ne csodálkozz. 
-
ati05
aktív tag
hi
jan 1-től kaptam a 256 kbit helyett 512-öt szerződésmeghosszabítás miatt. Persze csak akkor növelték meg a sávszélt mikor beszoltam nekik telefonon (ennyit erről)
A lényeg az hogy nem igaz hogy csak 400 kbit-et teljesít (a modem beállításainál megnéztem 530000bit letöltést) ennyire le lenne terhelve a hálózat?? A feltöltés az ok... -
Pimpa28
tag
Happy New Year Mindenkinek!
Én azt nagyon jól tudom, hogy a szerződésben foglalt minimum-értéket teljesítik, de hadd ne kelljen már ezzel boldognak lennem.
Az meg már régen rossz, ha egy szolgáltató erre hivatkozik is és nem azt mondja, hogy ''igyekszünk minél hamarabb kijavítani és kicsit jobban közelíteni az ideális sebességhez''.
384 kbit helyett 160 azért kicsit gáz. -
TheReMiXeR
senior tag
Skacok!
Gödöllői régióban uploaddal nincs gondja senkinek???
Kicsit összefosta magát vagy 3-4 napja... vagy tévedek? -
zebus
csendes tag
Minden szerződésben kell lennie (ASZF) egy minimum számnak, ami alatt nem lehet a sebesség. (Az az alatti kiesésnek számít asszem.) Nem néztem még meg fibernetét, de pl. chellonál tudom, hogy egységesen egy jó öreg modemes netet kell tudniuk szolgáltatni. Haverom 3 mbit helyet kapott 10 napig ilyet és a chello le se szarta mivel minimum megvolt.
Utánna néztem és fibernél az értékek feltöltésre a miniumum: 32 kbps
letöltésre 64 kbps és 128 kbps. Egyébként ASZF utolsó oldala.
[Szerkesztve] -
Zugi
aktív tag
Minek kéne még külön egy telefon hibabejelntő szám?Egyszerüen csak tárcsázd azt a kék számot és ott kiválaszthatod hogy mit akarsz bejelenteni, internetet, vagy tévét, ez ilyen egyszerű
Talán azért kellene valahol a honlapon könnyen elérhető helyen jól láthatóan feltüntetni egy TV hibabejelentőt, mert a szolgáltatásukat sokkal nagyobb számban veszik igénybe a TV előfizetők, mint a netezők vagy telefonra előfizetők.
Azzal pedig, hogy direkt feltüntetik egy helyen, hogy Internet és telefon hibabejelentő száma, ezzel teljes mértékben lehagyták a TV-t.
Ha pedig mint írod, hogy ez a kék számon minden félét be lehet jelenteni, akkor miért nem írják oda a TV-t is, vagy felsorolás helyett egyszerűen csak azt írnák ki, hogy ez az általános hibabejelentő számok!
De itt is megint csak idegesítem magam e cég hírhedten pocsék ügyfélkezelésével. -
dbius
veterán
Sziasztok!
Hajdúböszörményben lakom, ahol jelenleg a Dolby Kft. szolgáltatja a kábeltévét és a netet is.
Olyan infót kaptam, hogy az egészet a fibernet fogja átvenni. Nézegettem - inkább átfutottam - az oldalukat, de nem találtam arról infót, hogy milyen sebességű netet, milyen áron és feltételek mellett szolgáltatnak
- csak olyat találtam, amiben tévé, net és telefon is van -
Tudnátok ezzel kapcsolatban bővebb infóval szolgálni?
Sajnos ahol lakom - a belvárosban
- a t-com rendszere alkalmatlan az adsl-re, így a kábeltv-s net az egyetlen lehetőségem az aránylag gyors netre és emiatt nem tudok válogatni...
Olvasom, hogy nem nagyon vagytok velük megelégedve, hát ez szomorú, de nem tudok ellene mit tenni
szerk: váááá, figyelmetlen voltam
, találtam ezt: [link]
dbius
[Szerkesztve] -
Zugi
aktív tag
Részemről hála Istennek a Fibernet internete már csak egy rossz régi emlék, és soha többet nem kérek belőlük, azonban szüleimnél a TV még mindig tőlük jön.
Most ma, azaz december 30-án délután óta teljesen elment az adás. Mi lesz ha pont szilveszter este sem lesz adás??? Ha most variálnak, miért az ünnepek alatt teszik a TV adókkal, ha ahhoz is lámák, hogy egy rohadt szolgáltatást rendesen működtessenek?
Ráadásul a honlapjukon sehol sem lelek egy TV hibabejelentő telefonszámot!!!! Ez milyen már?
Csak ezt leltem, ami meg ugye nem TV:
Központi Hibajelentő Internet és Telefon szolgáltatások esetén:
KÉK szám: 06 (40) 200 530 (vezetékes telefonról), 06 (1) 273 5701 (mobil telefonról)
Fibernet talán végre a pénzünkért szolgáltatni is kellene már!!!!!!! -
Pimpa28
tag
Kedves Akom!
Köszi csak most, csak neked.
Azt nem szoktam méregetni, hogy a 3 megabit az 2,9 vagy 2,7 vagy 3,2 mert az még belefér a dologba. De hogy egy szolgáltató ilyen bátran vállalja, hogy a felöltésnél az ígért sebesség felét sem szolgáltatja, az engem kicsit kiakaszt.
De biztosan bennem van a hiba.
-
G1ant
csendes tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
De Fibernetnél nem a bix a lényeg,hanem hogy az akciós sebességek nélkül is gondok vannak pl. A 2 vagy 3 mb-es csomagoknál a le és feltöltéssel egyaránt csúcsidőszakban... és nagyon sok helyen

Tehát fiber egyszerűen nem tud 6-8mbes netet kínálni a mostani 2mbes netért egy ideig,de ne legyen nekem igazam...
Adsl-nél meg biztosan sok ember fog szívni,hogy messze lakik a központtól,de itt nálunk ilyen gondok nincsenek,mivel nem egy nagy város(Cegléd)
Szal itt még aki a város szélén lakik annak is meg lesz az 5-6mb vagy több,én meg központ felé lakok,úgyhogy sztem nekem nem lesznek gondjaim az állítólagos 8mb-es nettel
De a min. 6mb sztem tutira vehető,mert Adsl-nél mint te is mondtad nincsenek sebesség gondok...az meg már több mint 700kb/sec letöltés.Hmm

Feltöltés meg szerintem megint jobb lesz, mint fibernél,tippre 8mb-hez 512kb/s-t fognak adni.
Több helyen tesztidőszakban ilyen feltöltést adtak,sőt valahol még többet is.Úgyhogy felőlem a fibersux elmehet a ...-ba.A tv adások miőségéről ne is beszéljek...
De hogy dicsérjem is őket,legalább végre valahára van Sport2,Yeee

BÚÉK! -
Pimpa28
tag
És a feltöltés mennyi nálatok? Már csak azért is kérdezem, mert pár napja mondta az ügyfélszolgálatos droid, hogy ne nagyon reklamáljak a 15-20 kbyte-os feltöltés miatt, hisz még ez is a garantált sebesség fölött van...
-
EmThor
addikt
válasz
szelidorzo
üzenetére
haver mondta, 95%-ban jó, 3mbit necces, ahogy az országban máshol is, de elmondása szerint többnyire stabil.
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Cairn - Indulhat a hegymászás!
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- PC's Bövitőkártyák és Egyéb kiegészitők!
- ASUS TUF A17 Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 512 GB SSD RTX 4060 (8 GB)
- A KINCS! ÚJ Dobozos HP ZBook Power G10 Workstation -35% 15,6" Ryzen 9 7940HS 32/1TB RTX 2000 ADA 8GB
- Xbox Series S 512GB
- A KINCS! Zsír Dobozos HP ProBook 450 G10 Fémházas Laptop 15,6" -45% i7-1355U 16/512 Iris Xe FHD 3 Év
- iPhone 17 Pro 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök - Számlás
- iPhone 15 Pro Max 256GB 100% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4510
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és

nincs megfelelő smily amit be tudnék linkelni erre a szóra

, találtam ezt: