Hirdetés
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- eGPU tapasztalatok
Aktív témák
-
pjtr
aktív tag
Szia!
bocsi lemaradt: Gödöllőn lakom.
Eddig nem volt szinte semmi gondom a fibernettel, pedig lassan 4 éve vagyok náluk, de amit most csinál, vagyis leginkább nem csinál, az botrány.
Néztem a fibermailos cimemet, de nem irtak semmi kimaradásról
Más barátom is szoppantyúzott hétvégén, de náluk már müködik rendesen.
Kezdek aggódni hogy a modemem kezd megdögleni. Ha megdöglik a modem, akkor automatikusan cserélik? Volt már valakinek ilyen tapasztalata? Hogy tudom teljesen kiszürni, hogy a modem szart be?
A gépemet újrarántottam a hétvégén, sajnos belefért a holtidőbe, ezért gondolom hogy a modemem nem oké.
köszi peti -
pjtr
aktív tag
Sziasztok!
Nektek nem szarakszik a net? Nekem múlt hét csütörtök óta alig megy a netem. Hol csak az első led villog, hol 3 led vilogg, volt már olyan hogy mind a 4 led villogot, kaptam is ip-címet, de nem tudtam pingetni se
Modem áramtalanit, már vagy 20x-or Volt hogy beindult a net, de aztán teljesen kiakadt 10 perc után. Thomson modemem van
Csak én szívok, vagy megint a fiber kavar a háttérben?
Köszi peti -
skyone
csendes tag
Hát szerintem marhára nem érdekli őket, hogy milyen a képminőség. Nagyjából belövik azt jóvan. Az is érdekes hogy az új kábelTV ÁSZF-ben Budapest központi fejállomásán már ennyi település van:
(Bp. IX., X., XIX., XXII. kerületek „új”; Gödöllő, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Szada, Mogyoród, Erdőkertes, Őrbottyán,Martonvásár, Gyúró, Kajászó, Tordas,Üröm, Baracska)
Hogy megy át a jel optikán mikrón? Most akkor helyileg hol is van a fejállomás??? Na és akkor miért is szar a kép?
[Szerkesztve] -
Pimpa28
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
A droid szót visszaszívtam, két tök normálisnak látszó srác volt. Az már más kérdés, hogy a tévé képét nem tudták megcsinálni, de megpróbálnak intézkedni, azt mondták.
-
SPF
senior tag
Most akkor lesz sávszél emelés vagy sem?
-
-
doubleb
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Köszi a tippet - ez eddig se a Fibernet szerelőinek, se nekem nem jutott még eszembe!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
poci76
aktív tag
Írjátok csak, hogy nektek bőven elég a duplázás, hátha ezzel meggyőzitek a fibernetes vezetőséget, hogy eszükbe se jusson annyira emelni, amennyire a matáv.
-
doubleb
csendes tag
válasz
medve úr
üzenetére
Ha már így összefutottunk...
Neked is minősíthetetlenül szar a Discovery és a National Geo. képe (és szinte minden ami az UHF-en van)? Ezt a két csatit nézném, de iszonyat mákos a kép, gyenge a jel, a Fibernet meg azzal ráz le, hogy nagyon messze lakunk az utcafronttól (kb 40-50 méterre van a háza kerítéstől) és nem tudnak mit csinálni... -
medve úr
csendes tag
hát nekem is a 2048/256-as csomag van és szintén Campona közelében lakom, ezért a hasonló a tapasztalat

nekem nem döglik be mostanában, csak azt vettem észre, hogy régebben azért jobb volt, azaz közelebb volt az előfizetett értékhez, most meg max 70%-os teljesítményen fut... állandó jelleggel...
ezért írtam, hogy egy duplázás is jól jönne, nekem ''kielégítené'' speciel az igényeim...
[Szerkesztve] -
JamesHolden
aktív tag
sziasztok
nemrég cserélték le nálunk (Herend) az egész kábelhálózatot, (papíron) február 1-től új adók lesznek, de ma délután óta már foghatóak...
az adók képminősége valami kritikán aluli (rosszabb mint volt!) és csomó csatornát nem is találok (pl. tv2, rtl-klub nemtom hova került)
remélem ez még nem végleges, hanem valami tesztidőszak, mer ha ez így marad (5799Ft havidíjért) akkor búcsút mondunk ennek a szarházi bandának -
doubleb
csendes tag
válasz
medve úr
üzenetére
Én is ezt tapasztalom. 2048/256-om van, de mostanában néha teljesen bedöglik.
Azt nem tudom láttad-e Speedtest.net-tel, hogy ha amerikai szervereket nézel akkor 400-500 közötti értékeket mér, míg Európa hozza az 1-1,5 megabitet és a budapesti szerver mér csak ''tisztességes'' (nálam 1850-1950 közötti) értékeket.
[Szerkesztve] -
doubleb
csendes tag
Az a gáz a XXII. Kerületben, hogy csak Budafok City központjáig jó az ADSL, nálunk a Campona környékén már használhatatlan.
Én fél évig kísérleteztem vele, de örökké megszakadt a kapcsolat, és ha ment is akkor is csak 200-700 közötti sebesség ingadozott, pedig 2,5-ös csomagom volt, úgyhogy visszamentenem Fibernetékhez.
Innentől kezdve, ha emel a Fibernet, ha nem, ez van... és szerintem ezt ők is tudják.
[Szerkesztve] -
poci76
aktív tag
-
medve úr
csendes tag
az upload (nekem 256kbit/s) régebben felénk (XXII. ker) is jó volt (relatív), ez azt jelenti, hogy havernál is szoktam egyeztetni, szóval nekem pl. simán stabilan ment 26-28kb-al, most max 20kb., fölötte meghülyül... nálam jó ideje újra stabil a net, de olyan, mintha az előfizetett (2M/256kb) kb. 70%-on futna, ez a max...
egyébként egy sima duplázás is jót tenne azért és sokan örülnének már annak is és nem adnák vissza az előfizetést a lejártával...
[Szerkesztve] -
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány
üzenetére
Nem rémhírterjesztésnek szántam, ezt mondta a fibernetes srác, aki kinn volt csütörtökön.
De továbbra sem tudom mi lehet az oka, hogy nálam az upload 160kbit/sec körül mozog 384 helyett. Kb 2006 októbere óta van így. Bejelentettem, de csak két reakciót kaptam:
- bentről a modem szinte tökéletesnek tűnik és valóban ennyi a forgalom (vagyis nincs kis mókás kémprogram, vírus, ami foglalná a sávot)
- ne pampogjak, mert még ez is a szerződésben vállalt érték felett van.
P -
Kapitány
tag
''megemlített valamit, hogy egy háznak csak egy bizonyos upload nagyságot adnak. Tehát, ha egy házban sok a fibernet előfizető, akkor ott jó eséllyel lemegy majd a sebessés egy idő múlva?''
Ez 1 Jó nagy marhaság ám!
Olvass vissza, többször is leírtu(á)k milyen sebességekre képes a kábelnet.
A lakáson-lépcsőházon lévő korlátozásra meg inkább nem írok semmit! LOL
K -
Pimpa28
tag
Volt kinn nálunk a fibernet-droid pénteken (a béna képminőség ügyében, amit elismert, de megcsinálni nem tudott). Ha már itt járt, megemlítettem neki a netet is (lesz-e emelés, miért ilyen alacsony nálam az upload speed).
- Emelésről nem tud, de szerinte is szükséges lenne.
- Az uploadról meg azt mondta, hogy náluk nincsen semmi korlátozás, de utána megemlített valamit, hogy egy háznak csak egy bizonyos upload nagyságot adnak. Tehát, ha egy házban sok a fibernet előfizető, akkor ott jó eséllyel lemegy majd a sebessés egy idő múlva? Szép lenne... -
BluEyes
őstag
válasz
johngold
üzenetére
Johngold, ami biztos, hogy ezt a Broadcast-kutyagumit felejtsed el gyorsba, nem nekünk van kitalálva. Ennél mindenképp jobb a speedtest.net. Ha a hwsw-ről 2 mega körül jött az anyag, ami olyan 250KB/s, akkor amúgy mi a gond a sávszélességeddel? Másfél megás vonaltól ez nagyon szép teljesítmény.
Szerintem 2 megás az a net, valamit rosszul tudtál.
A tékom - és vele a többi adsl-szolgáltató - épp a napokban kezdte meg a sávszélesség emelését. Ha a te neted 2 megás (márpedig annyi) akkor elvben 8 megád lesz nemsokára, a valós sávszél a vonalad minőségétől függhet, de jó eséllyel meg lesz az a nyolcas. Sajnos a Fibernet ezirányú terveiről még semmi konkrét hír nincs. Szerintem várd meg az emelést, aztán majd látod, hogy mi mennyi, meg addigra talán a Fiber is szól valamit. -
bikmakk
tag
Sziasztok!
Van itt valamelyikőtöknek KIT csomagja a gödöllői régióban? Nálam most ezzel mentették meg magukat a szolgáltatóváltástól
Egyenlőre elégedett vagyok, névleges 3M legrosszabb esetben is hozza a 1,5-et, a feltöltést pedig stabilan produkálja, 340 Kbit/s-nél még nem volt kevesebb. Szakadások is ritkábbak mint régebben, talán tényleg fejlesztették a hálózatot? 
A telefon részét viszont dec 31-ig ígérték, de egyenlőre semmi reakció...tudtok erről valamit mikor tervezik megcsinálni, vagy van már valahol az országban, vagy én vagyok a láma hogy nem szólok hogy engem eddig kifelejtettek?
Egyébként arra is kiváncsi lennék ez a telefon milyen szolgáltatást takar? A honlapon azt írják hogy a telefonvonal egy éjszaka feltűnés nélkül másik szolgáltatóra áll át, az ÁSZF-ben viszont telefonadapterről és kábelmodemről írnak, és alkalmas végberendezésről... Akkor ez most analóg lesz mint eddig vagy ip alapú?
A telefontéma miatt talán kicsit off a dolog, de ez is fibernet
-
skyone
csendes tag
Érdemes kivárni a T-com már elkezdte az emelést a Fibernetnél még nincs hivatalos infó mi lesz!
-
johngold
csendes tag
Jelenleg a T-Com-nál vagyok. Átmennék a Fiber-re komplett KIT csomagra.
De azt hallom, T-Com sávszélességet emel.
Mit tegyek, várjak? -
lac12345
csendes tag
hello
Mit gondoltok lesz e valami normails sebeseg emelkedes a kozeljovoben ??
Mert en most tervezem othiogyni a fibernetet .Externetre keszulok valtani. -
BluEyes
őstag
Nem hinném, hogy az árcsökkentésre reális esély van. Az ugyanis jelentős bevételcsökkenés lenne, és egy ekkora cégnek nem mindegy, hogy mennyi pénzzel gazdálkodhat, mennyit tud fejlesztésre, reklámra, béremelésre stb. fordítani. Jobban jár, ha pl. az én esetemben idead 8 megát változatlan áron, ugyanis ennek a sávszélességnek úgyis csak töredékét használnám - a mostani 2 mega is csak úgy lóg a levegőben legtöbbször, mert sajna nem vagyok megszállott letöltögető
- tehát miközben nagyvonalúan hozzám vágna 6 megát, ez a gyakorlatban alig terhelné meg jobban a kapacitásukat. Viszont papíron jól mutatna, és mindenki állati boldog lenne. -
BluEyes
őstag
Tiszta sor, hogy ez az új előfizetőknek szóló árajánlat, de valamennyire modellezi a jelenlegi árviszonyokat. Azt gondolom, hogy a Fibernet a versenyképességét azokon a helyeken, ahol az emelt sávszélességű ADSL is elérhető, csak úgy tarthatja meg, ha követi a trendet, és hasonló sebességű szolgáltatást hasonló áron kínál. Tehát önmagában a sávszél duplázása ehhez kevés lesz.
A tékom mostani akciójáig én nem is zsörtölődtem a hozzáférésem ára miatt, teljesen rendben volt ezidáig. Meg aztán egyelőre csak pletyka meg találgatás, hogy mit fog lépni a Fibernet, konkrétum még nincs. Hamarosan jönni kell valami állásfoglalásnak. Ha mondjuk ők is feltolnák a 2 meg a 3 megákat 8-ra, szavam se lehetne
-
Jégkokó
veterán
Én azt egy szóval se mondtam, hogy tökéletesen meg vagyok a fiberel elégedve.
De ezt hozzáteszem, hogy a t-com is még mindig 9900 ft ért adja a 2 megabites netet.
És ez az ár amit becopyztál az csak az uj előfizetőkre vonatkozik, akik most kötnek erre az akcióra .Egyébbként ha nem emel sebességet a fiber még az idén akkor jövő januárba váltok adsl re olyan 8 megás net már elég is lenne nekem 512 kbites feltöltéssel -
Chaser
legenda
Na én is idetaláltam
asszem 3. éve van netünk+tv-nk a fibernyetnél, most úgy volt nem hosszabbítom meg a szerződést, mert 256/64kért fizettem 3990ft-ot..most rádupláztak..ezért maradt. Kikapcsoltattuk a kábeltv-t..ez kb dec, közepe volt, a hölgyemény azt mondta azonnal nem megy, 8 nap múlva kapcsolják ki. OKÉ. Ma van január 20, kábeltv azóta is megy..sztetek ha nem jelentem be kérhetnek ezért pénzt?
A szerződés megvan, aláírásokkal, pecséttel, mi lemondtuk.. -
Pimpa28
tag
Tippeljük meg milyen válaszlépéseket tesz majd a remek fibernet. Az én tippem:
- 3 megás csomagot felnyomják 4-re
- árat változatlanul hagyják
- és mindezt megteszik körülbelül 2007 decemberében
Ez ám a versenyképes szolgáltatás. De Jégkokónak tetszik, az a lényeg.
[Szerkesztve] -
BluEyes
őstag
Ja, az nagyot lendítene. Azé szeretünk, mer olyan okos vagy
Találós kérdés: mi a hiba az alábbi táblázatban? Picit még segítettem is 
Fibernet
Maxi csomag :
Jelenlegi sebesség: 2048/256 kbps (ha dupláznak: 4Mbit/sec)
Akciós sebesség: 2 560/384 kbps (ha dupláznak: 5Mbit/s)
Havidíj 2 éves hűségvállalással: 8 820 Ft
Havidíj 1 éves hűségvállalással: 9 590 Ft
Externet:
Otthoni Bravo (4Mbit/s) 1év hűségvállalással: br. 5 880 Ft
Otthoni Charlie (8Mbit/s) 1év hűségvállalással: br. 7 290 Ft
Szóval engem qrvára nem hat meg a sávszélesség duplázása, a mostani is bőven elég. Az a nemmindeggyám, hogy ezért mennyit köll perkálni. Teccik-e érteni? -
Borisz76
nagyúr
Kb 1 hónapja voltam bent a Hajdúszoboszlói Fiberközpontban...mert kérdésem volt:
Akcióban 3MB helyett 4-et kap az ember ha most lép be vagy felfelé vált csomagot.
Na de nekem a Mega csomagom van és attól nem tudok feljebb lépni , meg a hűségnyilatkozatom is később jár le...
Fel voltam/vagyok háborodva ,hogy ''mint hűséges előfizető'' mi a f@szért szopatnak. Ha a legnyagyobb csomagra fizettem elő akkor kapjam is meg !!!
A hölgy csak habogott de igazán érdemleges válasz nem tudott adni......
de elárult egy ''belső'' fülest miszerint Februárban DUPLÁZNI fog a Fibernet.
Hát , remélem igaza lesz
A duplázás reményében búcsúzom
-
Senhi
aktív tag
válasz
waterphone
üzenetére
Pontosan... ezek csak akkor csinálnak valamit ha 3-4 hónapon keresztűl jelentős bevétel kiesést tapasztalnak. És ez csak a tervezgetés elejét jelenti. A megvalósítás még egy 3-4 hónap...
Honlajukon meg azzal verik a mellüket, hogy 60 településen épitették át a hálózatot. Köszönjük
és most hova szarjak? Ez ki a francot érdekel? Ha esetleg valami tapaszatlható következménye lesz akkor talán érdemes volt. De így? Tv minősége sokaknál romlik, net nem gyorsúl... komolyan szűkséges ezzel dicsekedni?
Érdekes az is, hogy évekkel ezelött miket igérgettek: '' Digitális tv...'' LOL
majd 5 év múlva talán...ha EU követlemény lesz és szoba antennával több és jobb minőségű csatornát kapok. Akkor majd elgondolkoznak, hogy erre mit lépjenek.
Egyetlen egy dologra vagyok igazán kiváncsi: hogy mit lép az upc. Nekik elméletileg a több 10 mbites net sem akadály. Talán majd rádöbben a fibernet, hogy valamit elszúrtak. Nem kcisit... nagyon. -
waterphone
tag
válasz
Kapitány
üzenetére
A rendszer igazságosságán lehet elmélkedni, de egyszerű felhasználóként csak azt látom, hogy a piacon jelenlevő versenytársak közül az egyik lépett egy nagyot előre. A többi versenytárs jelentős része igyekszik valamilyen módon követni, kivéve a Fibernetet..
Hiányzik valamiféle gesztus... A t-online már 1 hónapja bejelentette a változásokat.
A Fibernet ügyfélszolgálatot felhívom, és érdeklődöm hátha van valami tervük, de a vonal túloldalán úgy ''néznek'' rám mint egy UFO-ra amikor a versenytársak akcióit említem, és robot módon ismételgetik hogy náluk is van akicó... Persze az az akció már hónapok óta van, és semennyire sem versenyképes.
Egyik oldalon változás van az eddigiekhez képest, míg a másik oldalon nincs rá megfelelő reakció. Szeretném ha volna. -
EmThor
addikt
gödöllői körzet, 2mbit
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/76163463.png)
-
AmunRa
senior tag
Nektek nincs probléma a fibernettel?
Bár itt Gárdonyban most áltak át a csillagpontra, a tv adás elég zajos.
Több csatorna van, de 5500 lesz egy családi csomag.
Jelen pillanatban nincs is adás. Szilveszterkor is neten rádión kocintottunk, mert nem volt adás.
Gondolom az internet is ilyen minösség lehet nálunk.
Most kellene szerződést kötni, mert a soros megszünik január végén, ami jobb minösségű volt mint a csillag.
1 évre le is kellene szerődni velük, ráadásul csak Budapesten lehet, pedig anno itt szerződtünk helyben.
De ha ilyen fos lesz a TV tuti lapát.
Lehet bízni a javulásban? Vagy mennjek digi szolgáltatóhoz? -
BluEyes
őstag
válasz
johngold
üzenetére
Amúgy a legtutibb módszer: innen [link] elkezded tölteni az exe-t. A szerver korrekt, nincs korlát, tolja ahogy a csövön kifér, tehát csak a te sávszélességed korlátozza a letöltést. A látott KB/s értéket szorzod nyóccal, oszt meg is van az őszinte. Jó pillanatokban - pl. most is - 230 és 240 KB/s között van nálam a download, éjfél után akár 240 fölé is megy.
[Szerkesztve] -
johngold
csendes tag
Kollégák!
Mennyire megbízható mérést ad szerintetek ez a Speedtest.net?
Mert papíron 1.5M az ADSL-em. És a Speestest 2.2-t mér.
A NetBroadcasting korrekten méri az 1.5-öt.
Az utóbbinak jobban hiszek, nem akarom becsapni magam. -
Pimpa28
tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Nálad ennyi, nálam meg annyi, amennyit írtam...
-
Pimpa28
tag
válasz
Kapitány
üzenetére
Ez mind szép és jó, de:
- fibernet nekem kb 160kbit upload-ot ad (384 helyett)
- a 3megás csomag fibernetnél 10 vagy 11 ezer, ennyiért upto8 megás adsl is mehetne (ami azért írásod ellenére jó eséllyel többet tud, mint 3 mega)
- az ''új előfizetőknek 4 mega - régi előfizetőknek 3 mega'' okosságról már ne is beszéljünk
-
bebar
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Jóhogy beírtam!

Most tényleg oké! De napok óta nem ment!!! -
Kapitány
tag
Megkezdődnek az ADSL hozzáférés átállításának munkálatai a Magyar Telekom területén. Üröm az örömben, hogy ezzel egy igazságtalan rendszer veszi kezdetét.
A DSL technológiát érintő bővítésnek köszönhetően a Magyar Telekom szolgálaltatási területén lévő internetelőfizetők letöltési sebessége jelentősen felgyorsul. A sávszélesség-növelés díjmentes, és a technikai adottságoktól függően szinte a teljes előfizetői tábort érinti. A sávszélesség emelése minden előfizetőnél automatikusan megtörténik, külön igénybejelentésre nincsen szükség. A felhasználói hozzáféréseken elérhető aktuális sebességértékeket az adott vonal műszaki paraméterei és az adathálózat pillanatnyi forgalmi viszonyai határozzák meg.
Az átalakítási folyamat eredményeképpen így a jelenleg 512 kbps sávszélességű szolgáltatás maximális letöltési sebessége akár az 1 Mbps-ot is elérheti. A mostani 1 Mbps letöltési sávszélességű csomaggal akár 4 Mbps sebességgel, a jelenlegi 2 Mbps és 3 Mbps sávszelességű csomagokkal pedig maximálisan 8 Mbps sebességgel lehet internetezni. Ehhez hasonlóan a nagyobb, korábban 6 Mbps, 12 Mbps és 18 Mbps sávszélességű csomagok előfizetői maximálisan 18 Mbps sebességű letöltést vehetnek igénybe, függően a műszaki adottságoktól.
A sávszélesség-növelés mellett jelentősen leegyszerűsödik az internetszolgáltató portfoliója is, ezzel megkönnyítve a felhasználók számára a választási lehetőséget. A sávszélesség emelést követően a meglévő előfizetőinek havidíjai változatlanok maradnak.
Különvélemény és kritika:
''A szerző is 2 megabites ADSL hozzáféréssel rendelkezik, ráadásul már legalább négy éve fizeti percre pontosan a havonta érkező majd' 13 ezer forintos számlát. Ez egyrészt már önmagában is igazságtalan, hiszen az új belépők ennél jóval kevesebbet fizetnek. A hűség ezek szerint nem számít, csak fizessen az ügyfél. Ha nem, akkor majd jön helyette tíz másik - akik még naívak, és majd ők is rájönnek a rendszer buktatóira. Úgy tűnik, a szolgáltatóknak nem érdekük a régi előfizetők megtartása, hanem az újak toborzása mindennél fontosabb. Érthető is, mert a nagy előfizetői szám jobban mutat a statisztikákban! A tisztességesen évek óta fizető ügyfél pedig még egy ''köszönömöt'' sem kap hűségéért.
Természetesen van járható út: ismét el kell köteleznünk magunkat egy évre - és akkor kegyesen adnak 1000 forint havidíj kedvezményt - vagy szolgáltatót kell váltani, mely sok nyűggel jár, hála a bürökráciának és a monopol helyzetnek. Az ismételt elkötelezettséggel sem érhetünk egyet, hiszen ha már több évet lehúztunk jó szolgaként - az egyébként jól működő - szolgáltatónál, miért szerződjünk még egy évre? A válasz: üzletpolitika. A szerző fejében már többször megfordult a szolgáltatóváltás, de az internetkapcsolat - mint munkaeszköze - nélkülözhetetlen számára egyetlen napra is.
A valódi probléma a jelenlegi emelés kapcsán, hogy az árak nem változnak. A két- és három megabites kapcsolattal rendelkezők - ideális esetben - ugyanazért a szolgáltatásért (sávszélességért) eltérő díjat fognak fizetni. A kevéssé ideális eset, ha a ''két megabites előfizető'' eléri a maximális nyolc megabitet, de a ''három megabites'' ügyfél csak négy megabitet kaphat műszaki okok miatt. Az ár természetesen ekkor sem változik: a három megabitre szerződött ügyfél fog többet fizetni. Hol van itt az igazság? Ki védi meg az ügyfelek jogait?
Ugyanakkor megfordul az ember fejében, hogy miért ez a nagy felháborodás? Annak idején a fél megabitre szerződött ügyfél örüljön, hogy sávszélesség emeléshez jut ''igyen''. Igenám, de ha a szolgáltató bevállalja az emelést, akkor azt legalább tegye igazságosan. Ismét a hálózat és szerződés csapdájában érezzük megunkat, ahonnan az egyetlen kiút a menekülés.''
[link]
TUDOM! Nálunk se.
K -
bebar
aktív tag
A Fiber weboldala napok óta vajon miért nem megy?

Nálam szilveszter óta nincs problem a Nettel, (Somogy) valamit bővíthettek, mert nem lassúl be este sem. -
Kicsirics77
veterán
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75810807.png)
munkahelyem reggel csúcs időben igaz hogy nem fiber de valszeg p2p a kapcsolat
bár a feltöltés nem pont 2 mega de minden mérésre más eredményt produkák
csak érdekesség képpen -
BluEyes
őstag
...
[Szerkesztve] -
Jégkokó
veterán
Csak az az egy baj ven ezzel az oldallal, hogy németországba 1.7megabit volt a sebességem és 80ms a ping budapestre meg csak 1.3 volt a ping meg 200 fölött.Szóval nem igazán mérvadó, de néha közelítő értéket tud adni a sebességről, de inkább attól függ hogy az adott server mennyire leterhelt
-
akom
őstag
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75515084.png)
3/384 -
pomix
tag
A mai napon ''fájdalmas'' búcsút vettem a sz@r pingektől, a folyamatos szakadásoktól és a ''kedves'' ügyfélszolgálattól!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval a mai nap lemondtam a kábelnetet és lett helyette adsl. Fibernetnél a 256/64-es csomagért 3800 körül fizettem, most az 512/96-os adsl-ért 3500-at fizetek és nemsokára megemelik 1M-ra! Jók a pingek, nincsenek szakadások és az ügyfélszolgálattal sincs problémám.
byebye kábelnet -
skyone
csendes tag
Az AXN csatornáról másnál is eltűnt a teletext év eleje óta???
-
Pimpa28
tag
Fibernet megint alakított. Meg akartam rendelni az egyik KIT csomagot, tegnap azt mondták, hogy a számlán külön van internet, tévé, telefon. Felveszem a kapcsolatot az üzletkötővel, ő viszont azt mondja, hogy KIT csomagot csak akkor lehet kötni, ha egyben felfele módosítok is (net-csomagot).
Ezt újabb telefonhívás után az ügyfélszolgálat cáfolta, de azt is elmondta, hogy a számlán nem lehet rendesen elkülöníteni az egyes szolgáltatásokat és azok árát. Így aztán céggel nem is tudom elszámolni.
Ugrott az egész, de megint micsoda profizmusról tettek tanúbizonyságot.
-
Drótszamár
őstag
512/128 (lehet hogy 96. Ebben nem vagyok biztos) (KIT)
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75095461.png)

De mivel erre számítottam, nem is lepett meg. -
-
Pimpa28
tag
Jelenleg itt ennyit tud a 3M/384Kbit csomag:
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75086149.png)
Mókás...
[Szerkesztve] -
donw3ga
őstag
Korábban már lehetett arról olvasni, hogy mennyire ''ügyfélcentrikus'' a fibernet ügyfélszolgálata. Most ezt saját bőrömön tapasztaltam. A fibernet honlapján online nyújtottam be igényt kábelnet szolgáltatásra december végén. Január első hetében felhívott egy ''kedves'' fibernetes üzletkötő Losonczi Ildikó, aki ígérte, hogy január 11-ig megkötjük a szerződést. Biztonság kedvéért felhívtam a hölgyet január 9-én, aki megerősítette, hogy megkötjük a szerződést még azon a héten. Nos ez nem történt meg, ezért most délelőtt felhívtam és említettem neki, hogy nagyon csalódott vagyok mert a megbeszélt időpontban nem történt semmi. Mire ő kérdezte, hogy miért nem kerestem meg telefonon, mert ő éjjel-nappal dolgozik. Erre a reakcióm a következő volt: én is dolgozok sőt az emberek általában dolgoznak és én úgy gondolom, hogy egy üzletkötőnek a feladata részben az, ha valamiben megállapodik az ügyféllel azt tartsa be és ne az ügyfélnek kelljen naponta hívogatani a kedves üzletkötőt ha egy szolgáltatást időben szeretne használni. Erre ő ''ne oktasson ki'' és lecsapta a telefont

Gratulálok Fibernet

-
Kapitány
tag
válasz
shabbarulez
üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a linket, +spóroltál nekem 1 kis munkát.
A többivel kapcsolatban a lényeget tulképp leírtad, az, hogy hol -milyen eloszlású a NOD-ok száma, attól függ, hogy az EFIk hány %-a netelőfizető is 1ben.
Értelemszerűen ahogy nő a sávszéligény, úgy sűritik a NODokat, de nem feltétlen muszály azt közelebb vinni az EFI-hez, attól is függ, hogy milyen jellegű a sávszélhiány (upstream ill downstream fogyott el)
Az IP-telefon 1 kicsit más, az külön csatornát használ, bár valóban elvesz némi sávszélt az ÖSSZ-forgalomból, ez nem mérvadó csak extrém nagy számú telefon esetén.
De addig gondolom a ktv szolgáltatók ugyanúgy élnek majd a node sűrűség növelésének eszközével ahol a telco cégek is idővel fognak.

Ami a 2.0-t illeti az abszolút elterjedt, inkább a EuroDocsis az, ami nem jött be.
3.0 Mo-on?! Jó még a 2.0
K -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Nekem a kábeles ( Fibernet ) netezés volt kézenfekvő mert adott volt a ''drót''.
Egyből a lehető legnagyobb csomaggal kezdtem : 1500/256 1 éves hűséggel.
Majd örömömre 2 hónappal később jött a duplázás s lett belőle 3000/384-->...nem 512 !
Az 1 év lejáratakor már 2 évre kértem a hosszabítást ( így kicsit jobb a havidíj ) .
Most minden szolgáltató emeli a letöltési tempót így én is várom ,hogy a Fibernet duplázni fog
Akkor az elméleti sebességem ez lenne : 6000/768....de ha csak 512 lesz hát a GEBASZ !
Na de kérdem én egy 6MBit-es vonalhoz nem 1-2 MBit-es feltöltést kéne adni ????
Így lenne értelme. Szerintem.
Más :
A tempó általában jó de a du. esti órákban előfordul ,hogy csak csordogálnak az adatok és az 1MBit-et sem éri el....
Sok lenne a user ?
Néha bosszant a dolog.....lehet nekem is váltanom kellene ? De nincs vonalas telefonom. Vagy ez már nem gond?
Egy pár észrevétel , egy pár kérdés.
Most ennyire futotta.
Sziasztok. -
Mecy_Lacee
senior tag
Nekem most ennyi: IE-vel.
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/74874810.png)
Operával:![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/74874118.png)
Valaki megmondhatná: ez miért lassabb?
Ja a kapcsolat elvileg: 3MB/384k.
[Szerkesztve] -
Pimpa28
tag
válasz
Drótszamár
üzenetére
Azt meg tudnád mondani, hogy mi szerepel egy ilyen KIT-es számlán? Azt mondta az ügyfélszolgálatos, hogy külön van rajta a net, a tévé és a telefon (ha van). De akkor ez azt jelenti, hogy mindegyikhez van egy ár is írva, vagy csak a KIT csomag ára van rajta egyben?
Előre is köszi! -
Pimpa28
tag
válasz
Drótszamár
üzenetére
Csak nem IX. kerület? Mert itt is márciusra ígérték a telefont.
Ha igen, akkor nálad is észrevehetően rosszabb lett a képminőség a decemberi csatorna-bővítés óta? -
-
Pimpa28
tag
Egy érdekes info, amit most kaptam fibernettől. A KIT csomagok akkor is megrendelhetők, ha még nincs fibernet-telefon az adott helyen. Ilyen esetben a hirdetettnél (kb 2000 forinttal) olcsóbban vehetők ezek igénybe. (És a számlán KIT csomag esetén is el lehet különíteni a netet, a kábeltévét és a telefont.)
Végre valami pozitívat is írhattam fibernettel kapcsolatban... -
Zugi
aktív tag
válasz
waterphone
üzenetére
Waterphone, én a helyedben nem gondolkodnék. Azaz gondolkodnék és emiatt hagynám ott a Fibernetet mint a huzat!

Jómagam is a Fibernetet otthagyva váltottam Externet ADSL-re.
Onnantól kezdve végre elfelejthettem a szokásos fibernetes napi rendszerességű szakadásokat, hosszabb kieséseket, örökké elérhetetlen ügyfélszolgálatot. Még a sebességi összehasonlításokban is ugyanolyan sávszél mellett sokkal jobb értékeket hoz az ADSL. Pl. nekem a 2Mb-es fibernetre a teszt 2,06 os értékeket hozott, addig a szintén 2Mb-es ADSL-nél ugyanaza tesztprogram 2,26-os értékeket szokott mutatni. Önmagában csak egy ilyen dolog akárhogy is veszem kb. 10%-os többlet.
Az árban is sokkal jobban jársz, mert ha elmondásod szerint a Fibernetnél most egy 512/128-as csomagért 6600 Ft-ot fizetsz, addig egy dupla sebességű 1Mb-es kapcsolat az Externetnél jelenleg brutto 3990 Ft!
Mindent összevetve, nekem a Fibernettel iszonyú rossz tapasztalataim voltak. Őket megelőzően is ADSL előfizető voltam, amit csak az akkor kedvezőnek tűnő Fibernet árért hagytam ott próbaképpen, de alig vártam, hogy leteljen az 1 év, és máris rohantam vissza az ADSL-hez.
Az meg csak hab a tortán, hogy az ADSL-nél ez a mától kezdődő is már a sokadik olyan sávszélemelés-duplázás, ami ingyenes. -
Jégkokó
veterán
Sztem a fiber is fog emelni, csak idő kérdése az egész, mert 2005 ben májusba emelt a t-offline és a fiber meg augusztus elején meg a fiber is emelt,szóval akkor se volt nagy lemaradás,mármint ami az időt illeti
-
EmThor
addikt
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Kicsirics77 ugye gödöllői régió, jól emlékszem? jó látni, hogy azért megvan a 3mbit.
Család is Kit Pro-n gondolkodik... Telefon akkor eszi a netet használat közben? és milyen a vonal minősége?
Mert akkor kidobnánk az inviteles cuccot... pontosabban áthoznánk a számunkat.
Köszi! -
Csedit
aktív tag
válasz
waterphone
üzenetére
Itthon Externet ADSL netünk van , jelenleg 1Mbit. A dolgozómban Fibernet, 2Mbit. Egyikkel sincs semmi gondunk, viszont, ha most tehetnénk, a Fibernetet lemondanánk és 4Mbit Externet lenne belőle, jóval olcsóbban, csak még kb egy év visszavan a hűségnyilatkozatból....
-
waterphone
tag
Fejtörés esete forog fenn nálam erősen!
Fibernettel kötött szerződésem lejár Január végén.
Ez egy 512/128-as csomag és 6600 Ft-ot fizetek érte.
Beszéltem az ügyfélszolgálatos hölggyel aki nem tud semmit egy esetleges sávszélesség emelésről, de figyelmembe ajánlotta akciós csomagjaikat, mely akcióról jól tudjuk, hogy az ADSL sávszél. emelési hírek előttről származik. A lényeg, hogy nem szeretnék havi 6000 Ft-nál többet fizetni egy hónapban a netért, és 1 éves szerződésnél hosszabra sem vállakozom.
Jelenleg a Fibernetnél 1024/256-os csomag ára 1 éves szerződéssel 5 700 Ft/hó
Neten böngészve futottam bele az Externet ADSL ajánlatába ahol 4 Mbit/256Bbit-es csomag ára havi 5880 Ft (+6864 Ft a modem) vagy prepaid konstrukcióban havi 5498 Ft-ra jön ki a havi költség.
Tapasztalatokról kérdezném azokat akiknek volt vagy van Fibernetes internetje, illetve van vagy volt ADSL előfizetése akár az Externetnél is.
Mert ha csak a számokat nézzük szigorúan akkor az ADSL ajánlat hülyére veri a Fibernet akciós csomagját. A kérdés az, hogy ez valóban így van, vagy van olyan körülmény amit jó figyelembe venni?
Soha nem volt még ADSL elérésem..
Előre is köszönöm az okosságokat..
[Szerkesztve] -
Senhi
aktív tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/74535392.png)
1024/256...
[Szerkesztve] -
Kicsirics77
veterán
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/74498777.png)
most itt tart a 3mega le és 384k fel de ez napszak függő is
[Szerkesztve] -
shabbarulez
őstag
Kapitány:
Te valamennyi benne van ktv üzletágban. Neten olvasgatva ktv-ről sok cikkben az van hogy régebben egy node úgy 2000 háztartást fedett le, ami mára lecsökkent 500-ra, a jővőben pedig a 125 vagy 50-es értékek lesznek célszerűek. Végülis itt is ugyanaz játszódik le mint xDSL-nél az optikai végpont egyre közelíteni fog majd a fogyasztóhoz a csavart érpár és a coax meg egyre rövidül és egyre kevesebb előfizető lóg egy optikán. A vége meg mindnél az FTTH lesz.
Szóval a magyar helyzet - gondolom azért csak ismered a konkurenciát is valamennyire - kb. hol van? Hány előfizetőt fed le ma egy node jellemzően az egyes ktv szolgáltatók hálózataiban? 2.0-ás technológia mennyire elterjedt? Azt tudom hogy a 2.0 világszerte nem igazán vált elterjedtté mivel downstreamben semmi pluszt nem hozott 1.0-ához képest. Mostanában is inkább csak az egyre terjedű IP telefónia igényelte plusz upload indukálhatja a terjedését. A szolgáltatók inkább kivárnak a 3.0-ára, de az még odébb lesz, ha év végégi meglesznek az első fecskék az már jó, de inkább jővőre. A tömegesebb elterjedés meg inkább 2009-10 lesz.
De addig gondolom a ktv szolgáltatók ugyanúgy élnek majd a node sűrűség növelésének eszközével ahol a telco cégek is idővel fognak.
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel az Invitel topikba fáradjatok!
- Cairn - Indulhat a hegymászás!
- Új Xeonokkal szorongatná meg az Intel az AMD-t
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Képhibák a GeForce-on? Az NVIDIA szerint egy Windows frissítés okozza
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Star Trek
- PlayStation 5
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- PC's Bövitőkártyák és Egyéb kiegészitők!
- ASUS TUF A17 Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 512 GB SSD RTX 4060 (8 GB)
- A KINCS! ÚJ Dobozos HP ZBook Power G10 Workstation -35% 15,6" Ryzen 9 7940HS 32/1TB RTX 2000 ADA 8GB
- Xbox Series S 512GB
- A KINCS! Zsír Dobozos HP ProBook 450 G10 Fémházas Laptop 15,6" -45% i7-1355U 16/512 Iris Xe FHD 3 Év
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG CM 650W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- 2230-as méretű 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Szerintem 2 megás az a net, valamit rosszul tudtál.
Egyenlőre elégedett vagyok, névleges 3M legrosszabb esetben is hozza a 1,5-et, a feltöltést pedig stabilan produkálja, 340 Kbit/s-nél még nem volt kevesebb. Szakadások is ritkábbak mint régebben, talán tényleg fejlesztették a hálózatot? 

[/URL]

![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/75894798.png)
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/74638260.png)
![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/74567316.png)

![[kép] [kép]](http://www.speedtest.net/result/74537112.png)