Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
stewe780
őstag
válasz
Beni2360 #599 üzenetére
Igen, ezt elfogadom, hogy sokan nem értenek egyet a fekve tv-zéssel, sőt még magam sem fogadom el teljesen, de hát csinálunk olyan dolgokat, amikről tudjuk, hogy nem jó...
Egyébként nagyon köszönöm a véleményed, lassan kialakul a végső pozíció a fejemben, aztán nekiállok újra a boschhammerrel.... -
Beni2360
félisten
válasz
stewe780 #598 üzenetére
Ha az ember a fotelban, vagy kanapén ülve nézi a tv-t akkor kb 10 fokos helyzetben van a feje kicsit hátra dűlve. Na már most az ember ha ágyban van akkor nem ül hanem fekszik és a fej hátra felé való dűlése a vízszinteshez képest ?? tehát ehhez képest kell a magasságot és a dőlés szöget a tv-nél választani.
Ha én a nappaliban lefekszem a kanapéra ez az 1 m magasság is alacsony mert lefele kell néznem, természetesen hanyatt fekve. Más ha oldalt fekszem. stb. A lényeg a Tv nézést nem az ágyból fekve találták ki. Most voltam öszölni és a szállodában csak ágy volt ahonnan a Tv lehetett nézni, nem találtam megfelelő pozíciót. Behozattam egy karfás széket.
Nem a szem magasság a mérvadó hanem a fejed dőlés szöge. Minél hátrább dől annál lejjebb kell nézned és ez a szemnek nem természetes. Amikor olvasol akkor is lehajtod a fejedet és nem lefele kandikálsz. -
stewe780
őstag
Mindenkinek nagyon köszönöm az értékes infókat!
Az a baj, hogy a konzol minden irányban állítható, csak a magassága nem. Sajnos láttam valamit, azt hittem tök szuper lesz, és csak most, felszerelés után olvasok és kérdezősködöm, mikor már látom, hogy ez bizony nagy marhaság volt...
Szóval most felraktam elég magasra, 190 cm körül van a középvonal, a szemem olyan 78cm magasan, és a táv kb. 240 cm. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 25fokban nézek felfelé a vízszinteshez képest. Ez nekem nagyon-nagyon kényelmetlen. Sokat gondolkodtam, de sajnos amíg nem látom, úgysem hittem volna el, hogy ezen így nem megy kényelmesen egy film megnézése. Úgyhogy most már megpróbálok gondolkodni mielőtt ementálit csinálok a falból.0., Jelenleg tehát 25fok van, hőmérsékletben elfogadom, magasságra nézésben nekem nem kényelmes
1., Eddigi tv bútoron volt, kiszámoltam, 4,2fokban néztük a vízszinteshez képest. Feleségem szerint az túl alacsony volt, mondjuk rendszeresen el is aludt a filmek alatt...
2., Beni2360: Ha 1m-re rakom az alját, akkor 11,8 fokban emelem a szemem, tehát azt mondod ettől lehetne több
3., air: 13,2 fokban nézed a tv-t, ez akkor neked megfelelő
4., ülve 110cm-en van a szemem magassága, ha ide rakom a tv-t, akkor 7,5 fokban nézek felfelé a párnáról. Egyébként igen, dönthető, nullától egészen 28 fokig.A fentiek alapján eddig annyi biztos, hogy 7,5 fok felett és 25 fok alatti érték lesz a befutó. Igazából nem akarom elsietni a dolgot, jelenlegi állapot is nézhető, csak nekem nem éppen kényelmes.
Sajnos a neten ülő pozícióról van mindenféle számítás, vélemény, fekvőről nemigen. És természetesen az is eltér: van aki alsó harmadát teszi szemközépre, valaki a középvonalat, van aki szerint még lejjebb a kényelmes... Szóval bármilyen további segítséget nagyon-nagyon köszönök.
-
dh66e
veterán
válasz
stewe780 #594 üzenetére
Szia!
Ez egyén (hogyan fekszel/fekszetek az ágyon mennyire van fent a fej azaz a szemmagasság) és tv függő.
Nos ha ülsz az ágyon, a kijelző magasságát közepeled akkor fekve is kényelmes lesz,nem lesz fárasztó. Bizonyos fokig el lehet térni természetesen ha az enteriőr megkívánja vagy nincs rá lehetőség.
Dönthető konzolokkal pedig lehet szépen játszani.Egyszer kell jól belőni. -
stewe780
őstag
Sziasztok!
Aki ágyból nézi a tv-t annak milyen magasság lett a megfelelő? Azért, hogy a "nagyon sokmindentől összefügg"-ből párat kivegyek, mondjuk a szemmagasság és a tv közép között hány centi van? És milyen távol van a tv? De az is nagy segítség, ha valaki csak szimplán leírja, hogy milyen magasra rakta az alját.
Azt gondolom, hogy magasabbra kell rakni, mint ülő pozícióban, ami ugye a szemmagasság=tv középvonal, de mennyivel? Mondjuk olyan 2,2 méterről nézve?
Mondjuk ha 1 méterre rakom az alját, akkor a 43" középvonala 128cm, az jó lehet? Vagy inkább lejjebb, vagy inkább feljebb?
-
Talala
senior tag
Sziasztok! Lenne egy Samsung UE40H6200AW TV amit falra szeretnék szerelni.
STELL SHO 1004B TV állványt néztem (mall.hu-n most féláron van), egész jónak tűnik, olvastam hogy ez a márka ajánlott is. Érdekelne, hogy ti mit ajánlotok. Egyetlen kritérium, hogy dönthető legyen. Panelba lenne rögzítve max 8000 Ft-ot szánnék rá.
-
Emu
őstag
Én is a felettem szóló kolléga cipőjében járok, 300x300 fali konzol kellene gipszkarton falra. Erre azt írják, hogy csak 400x400 azonban a képen mégis azt látom, hogy több méretben állítható. Mi az igazság?
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Keresek egy megbízható konzolt a LG 49UH6207 TV -hez. 300 x 300 Vesa. Dönthetőség fontos lenne és az is, hogy a csatlakozókat elérjem és használni tudjam. Az audio optikai kimenet használatban lenne és nem szeretném megtörni a kábelt nagyon. A fal típusa vasaltbeton.
Köszönöm.
-
nokia123
aktív tag
Végül is ezt a fali konzolt rendeltem meg [link] a LG OLED55B6J tévéhez. Remélem a furatokkal nem lesz gond mivel ennél a tv lentebb van a 4 furat.
-
rooland
senior tag
Én mindenképpen ezt ajánlanám: STELL 2051
Itteni ajánlásra én is ilyet vettem, az imént raktam fel egy 50"-os TV-t. Brutál masszív, profi cucc. Van benne anyag, rengeteg tartozék van hozzá, nagyon széleskörben mozgatható a TV, hátul nem takar ki szinte semmi helyet a csatlakozókból. Tényleg ajánlom. -
Joezyka
senior tag
üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Sony Bravia KDL43W756CSAEP TV-re milyen fali konzol jó?
Én elsőre EZT néztem ki. Iponnál van bent gariban más cuccom amit levásárolhatok, kb 15k értékben.Ha ez nem jó akkor mit ajánlotok?
Köszi,
Joe -
frovery
senior tag
Rossz a linked.
A 2. két karos stabilabb, mint az egykaros. Jobban kihúzható a faltól, nagyobba dönthetőságe és nagyobb az oldal kifordíthatósága.
-
rooland
senior tag
Sziasztok!
50"-os TV-hez (VESA 400x300) szeretnék fali konzolt. ~10-12kg a TV. Az alábbi két Stell modellt néztem: Stell SHO1005, Stell SHO2051. Melyik lenne jobb választás? Mert mind árban, mind paraméterekben szinte ugyanazok (súlyt bőven bírják).
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valamelyiknek előnye/hátránya a másikhoz képest kialakításban, vagy bármi!? Illetve van-e valami olcsóbb alternatíva ezekhez képest (ami annyira nem megy a minőség rovására azért)?Köszi!
-
válasz
Beni2360 #573 üzenetére
Jahh, rámegyek kapásból az első találatra, oldal felkeresése, azt már nincs is a honlapjukon
Oké világos, meg kell nézni a második, és a harmadik találatot is...
De épp ezt mondom... én legalább 100-120 terméket néztem végig és nem találtam egyáltalán vagy csak iszonyatosan elrugaszkodott árral rendelkezőt
Ezért is kérdeztem, hogy konkrétan mit/hol ajánlotok... A fenti link már tökéletes volt -
Beni2360
félisten
-
-
-
Sziasztok!
49 colos LG TV-mhez keresnék valami olcsó fali konzolt, ami VESA 300X300-as szabványt támogat.. tudnátok javasolni egyet amit meg lehet vásárolni és nem drágább mint 10 rongy? -
Beni2360
félisten
válasz
nokia123 #564 üzenetére
Hát akkor én nálam szabványon kívüli mert most az alja 1m-re van a földtől és semmi kényelmetlen érzésem nem támad. Most alakul az állvány (asztal) magassága és rajta a centersugárzó na mivel át lesz helyezve jön lejjebb 20 cm.t vagyis 80 m lesz a földtől.A proji vászon is 70 cm.-ig jön le és a panoráma kép alja még fentebb kerül.
A régi TV szekrényem az is 80 cm magas volt. -
frovery
senior tag
válasz
nokia123 #564 üzenetére
Nemigen értelek. Arra a magasságra tiplized, ahol neked megfelel. De én jó pár éve vettem tv/hifi asztalt, ami 60cm-es volt. Egyszerűen nem tudtam megszokni, hogy ilyen alacsonyan van a tv. 3 hónap után felszereltem a falra, így az alja 120cm-en van. Ez ülve/fekve is jó, mivel lefelé meg van döntve.
-
frovery
senior tag
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérnék vennék egy LG 49UH7707 tv és ahozz szeretnék elfogatható árban max. 10000-Ft dönthető fali konzolt. VESA szabvány: 300 x 300 mm
-
frovery
senior tag
-
frovery
senior tag
-
air
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok ajánlani jó mennyezeti konzolt?
VESA 400*300-as kellene, ami legalább 70-80 centit lóg le és dizájnos a plafonra rögzítő része.
En sajnos csak ezt találtam, de ennek ronda a "talpa": [link] -
Beni2360
félisten
válasz
Mr Manson #552 üzenetére
A SIGNAL nagyon sokat takar a TV hátuljából.
A HAMA az már jobb és nem takar sokat. Én sem figyeltem a takarásra és alig tudok vezetékeket bedugni. Majd ki kell vágnom lyukakat.
A GOGEN nem tetszik szintén sokat takar.
A tiplizés fortélyai esetleg ez segít. Meg ezt nézd meg lehet, hogy nálad is alkamazható: (#543) Beni2360 -
Mr Manson
tag
válasz
Beni2360 #551 üzenetére
Igen a fal lyukacsos téglából van. A Tv oldalán van burkolva gipszkartonnal a másik oldalon sima vakolat van.
Félreérthetően írtam a sínen oldalra csúsztatni nem szeretném. A Tv nem pontosan a kanapéval szemben lesz ezért szeretném a tv-ét ha kell oldal irányban is elforgatni. Ilyen esetben teljesen ki kell húzni a kart, hogy forgatható legyen a készülék?
Azért gondoltam erre [Signal LPA16-444A, 32"-55" állítható, forgatható] a tartóra mert a falon több ponton is rögzíthető és teljesen zárt állapotban 3,7 cm a távolság a faltól. Tehát nem lenne állandóan kihúzva és elforgatva a TV.
Vagy esetleg ők még jók lehetnek.
[Hama TV állvány, fali tartó Full Motion 1CS, 2 kar, 400x400]
[GOGen TV Falitartó állvány GOGDRZAKTURNL2 ]
Ezt az asztal dolgot szeretném elkerülni ha lehetséges.
Akad itt Budapesti aki szerelt már fel ilyen tartót lyukacsos téglafalra ami gipszkartonnal van burkolva?
-
Beni2360
félisten
válasz
Mr Manson #550 üzenetére
A vízszintes mozgatás csak faltól való eltávolodás illetve a közelítés rovására lehet megoldani. Sinán oldalra csúsztatni nem lehet mivel rögzítve van a tartó szerkezeten. A tiplizést meg csak a tégla falba lehet jó hosszú csavarral.
Kérdés, hogy a 10 válaszfal miből van. Gondolom szabvány lyukacsos téglától van szó amit vakolat helyett gipszkartonnal készítettek. Egyik hozzászólásomban van egy link a tiplizésről. Olvasd át. megoldás lehet nálad is a fentebb említett hozzászólásai a ytong falhoz. Könnyű hátul kivágni a gipszkantont a rögzítés elősegítésére. Tudom sok meló de ez van. Vagy pedig olyan asztal aminek van hátul tartószerkezete. Van több fajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lg Oled Evo OLED55G49LS Tv! 55"/4k/144hz/0,1ms/G-sync/Dolby Vision/Atmos/Gaming TV/Talp/Garancia
- SAMSUNG (QE85QN95BATXXH) 217CM NEO Q-LED SMART 100hz ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Grado SR80e
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest