Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joezyka
senior tag
Sziasztok!
Lassan elérkezik a nappalink felújítása, de jobban szeretem előre eltervezni és kitalálni, hogy mi hogy legyen, mint utólag és akkor.
Ami ide kapcsolódik, hogy lesz új TV is, és a feleségem meg van őrülve érte, hogy fel legyen fúrva a falra. Valószínűleg gipszkartonból / bútorlemezből csináltatunk egy "médiafalat" bár az nem a pontos megnevezés, a lényeg, hogy nem a beton panel fal lesz az amire a konzolt raknánk fel, hanem a bútorlap / gipszkarton.
A kérdésem az lenne, hogy elegendő-e a gipszkarton/bútorlap egy 43"-os 11,8 kg-os TV megtartásához? HA nem akkor milyen tanácsotok van, hogyan kéne csinálni / változtatni, hogy elbírja, illetve, hogyan tudom a kábeleket eltüntetni hatékonyan? (lesz hozzá hangprojektor, meg van egy set-top-box is)Konkrét konzol ügyben még nem néztem szét, gondolom az már részletkérdés, annyit tudok, hogy nem fix lesz, mert ha be kell dugni valamit a tv-be vagy kihúzni akkor ne a szűk helyen kelljen matatni (egyáltalán mennyi hely van a TV és a fal között? ) Bocsánat a gyagya kérdésekért, de még semmi tapasztalatom nincs
Köszi, előre is.
-
dh66e
veterán
válasz
J0shu4M1ll3r #448 üzenetére
Szinte bármelyiket veheted ha az ár a leglényegesebb szempont.Ezek túl vannak biztosítva.teherbírást illetően.Maximum abból lehet gond ha rosszul szerelik fel.
-
frovery
senior tag
válasz
kolyok32 #442 üzenetére
Barkácsolni én nem barkácsolnék, mert egy tv-t kell megtartania.
Olyat kellene venni, ami jó a tv felfogatásához. Mérd meg a tv-n a felfogatási furatok távolságát.
Azt is elkell döntened, hogy elég egy sima, egyszerű dönthető, vagy kihúzható, forgatható legyen. Amit linkeltem, ostelsatnál is találsz választékot bőven. -
frovery
senior tag
Ebből és ebből a típusból már jó párat szereltem fel. Masszívak, könnyen és sok irnyban állíthatóak.
Ezek is mind többféle Vesa méretre jók. Bár amit te néztél ki, az az összes szabványra állítható. Annál viszont a falra felfogató része kicsit karcsú, nincs olyan fesztávja. A fesztáv nagyobb stabilitást ad egy kihúzott nagy tv-nél.
-
kolyok32
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi probléma megoldásában kérném segítségeteket:
Van egy Sony KDL-32W600A típusú TV-m. Szeretném a falra szerelni. Ajándékba kaptam egy Kello 2D-s típusú konzolt, amit ha jól látom nem lehet rászerelni a TV-m hátuljára. Sajnos nem értek hozzá, de mindenképpen szeretném valahogyan megoldani. A TV gyári fali tartója nincs meg. Tud valaki valami megoldást? -
Beni2360
félisten
Köszönöm.
Mögötte marad csak ahogy kell, méretre vágva, sarok kapoccsal, öntapadós részivel rögzítve.
Nagyon kellemes a háttér világítás lett nem is gondoltam. A TV USB-be van dugva alul billenős USB kapcsolóval.
----------------------------------------
Más.
Lehet lazítani a tengelyeknél a rögzítő csavart, mert nagyon nehéz kihajtani? -
Galopp
tag
válasz
BornToBePuli #428 üzenetére
Én tegnap vettem az eDigital-ban ezt a Stell SHO 2050-t. Jópofa, hogy az oldalon a nevében 25-50", a leírásban 23-50", a gyártó oldalán 30-50", a dobozán meg 23-43" van írva... :-)
A doboza mintha bontott lett volna, a szerkezet néhány helyen karcos volt (mondjuk a TV úgyis takarja), de a leírásban szereplő szintező nem volt benne. -
-
tiborc96
csendes tag
válasz
Beni2360 #431 üzenetére
Elsősorban hogy ha úgy adódna maximum magam felé állítanám egyenesen (10-20cm) nem túl gyakran. Nem szeretném ide-oda állítgatni.
Most így gyorsan nézelődtem a dupla karosok között, de az első amit én találtam (lehet béna vagyok és nem találtam egyszerűbbet) az ez volt [link]. Ahogy elnéztem ez azért már nagyobb és komolyabb monstrumokhoz lett kitalálva, én pedig csak" egy 6-7kg monitort szeretnék rögzíteni viszonylag kicsi elvárásokkal, és erre a leírtak alapján azok is megfelelnének amiket linkeltem. Arról nem is beszélve, hogy ez igen csak más árkategória. Lehet ez így most fura hogy fillérekből" akarom rögzíteni egy ilyen monitortde feleslegesen nem szeretnék ilyen hiper-szuper konzolt vásárolni.
-
Beni2360
félisten
válasz
tiborc96 #430 üzenetére
Hm, egy 131000 Ft monitor ami 34" és (csak vesta 100x100) fillérekből akarod rögzíteni?
Kérdés, hogy hogyan és miképpen akarod használni? Egykarost nehezebb állítani oldalra elcsúszik. Egy dupla karos pedig tudod ki be húzogatni abban a pozícióban ahova szerelted. Nekem egykaros van szűk helyen és nehéz előre húzni jó állásba. Szvsz keresgélj egy komolyabb szerkezetet. -
tiborc96
csendes tag
Sziasztok!
Egy LG 34UM68-P (VESA 100x100) típusú monitort szeretnék felszerelni a falra (Ytong).
A cél elsősorban az lenne, hogy olyan konzolt találjak hozzá ami lehetőleg minél közelebb tudja tartani a falhoz (pl.:3-5cm) és ha kell akkor legalább 20-30cm-re távol is képes legyen tartani.
Kinéztem már 1-2, de gondoltam biztos ami biztos itt is rákérdezek..
[link]
[link]
[link]Kíváncsi vagyok a véleményetekre és ha esetleg ezeknél tudtok jobbat/megbízhatóbbat ajánlani akkor ne habozzatok!
Az árat illetően minél kedvezőbb annál jobb! Nem szeretnék sokat szánni rá, persze csak a monitor ne bánja.Előre is köszi!
-
Beni2360
félisten
válasz
BornToBePuli #428 üzenetére
Hát én most szereltem fel az egykarost 4world márkából a maga 15 kg-val nagyon stabil szerkezetnek tűnik.De a fáradásról max 2-3 év múlva beszélhetünk de szvsz erre nem fogok számítani. Nagyon spécin meg van csinálva a maga 2 év garijával nem is vállalhatják be az esetleges meghibásodást. A kétkaros meg a felépítéséből adódóan természetesen ha hasonló kivitelből van mint az egykaros a teher ketté osztódik. a felfüggesztéseket és a tengelyeket kell megnézni.Ha elég a rövidebb távolság akkor a kétkarossal könnyebben boldogulsz.
-
BornToBePuli
aktív tag
Sziasztok!
Melyik konzol a megbízhatóbb az egykaros vagy a kétkaros? Az egykaros, ha közel teljesen "kihúzva" van használva, akkor nem fárad esetleg el a kar?
E két típus között nem tudok dönteni.
Illetve asztalra szerelhető monitortartóval kapcsolatban valakinek van-e tapasztalata?
Egy 5,8-5,9 kg monitor vajon mennyire stabil egy 6 kg teherbírású tartón?
Köszi a válaszokat!
-
dane
senior tag
Hello mindenki,
Szeretnék rögzíteni egy 55-ös TV-t egy egy rétegű gipszkarton falra (12.5mm).
4db M5 vagy nagyobb Molly csavarral gondoltam a rögzítést amiből 2 db egy függőleges CD profilba lenne hajtva.A tv súlya kb 21kg.
A konzol: sima slim fix fali konzolAhogy tudom, az egyrétegű fal terhelhetősége M5 csavar esetén 20kg max csavaronként.
Szerintetek stabil lesz a rögzítés? Gondolom a 4 csavaron felűl nem érdemes többet behajtani mert az csak gyengítené a fal szerkezetét. Meg gondolom 2 csavar túl közel sem lehet egymáshoz.
-
Beni2360
félisten
Még az előzőből: A telepítés ha jófajta a tégla akkor nem lesz gond a gyári szerelékekkel sem. azért én veszek egy mérettel nagyobb tipliket és csavarokat mert itt teljesen kihúzva lesz használva és ha a projit kell nézni akkor mivel elé jön le a vászon ezért egy kicsit állandóan mozgatva lesz. be kell kb 20 cm tolni.
-
dh66e
veterán
válasz
Beni2360 #419 üzenetére
Igen erre gondoltam én is ( a dupla kar az nem volt jó megfogalmazás a részemről) egyről beszélünk az a lényeg.A rajz szuper mert másnak is segítség lehet.
Nekem szimpla egykaros van - nincs hosszabbítás mint nálad - igaz nekem jobbra balra "focipályányi" tér van szóval sokat nem kellett matekozni.
A lényeg hogy sikerült kiszámolni akkor jó helyre kerül. -
dh66e
veterán
válasz
Beni2360 #416 üzenetére
Elvileg dupla karos azaz egy csuklóból nyílik tovább egy másik karral.(ha jól látom a képen)ígyszerintem középre zár mindenképpen,de nyisd meg és rögtön látod.
A szimpla egykarosoknál valóban figyelni kell a kar hosszára és azt hozzá kell adni a középponthoz képest.
A telepítés ha jófajta a tégla akkor nem lesz gond a gyári szerelékekkel sem.(#417) Csabi1984
Amennyiben sokszor használod (ki be dugdosás) a hátsó csatlakozókat inkább forgathatót vegyél akkor férsz hozzá kényelmesen bármikor. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra mert aktuális lenne a fali konzol téma! Van egy Samsung H6400 40" televízióm amit felszeretnék tenni a falra (Beton). Mediamarktban nézegettem a konzolokat ami elvileg jó hozzá Fel-Le, Jobbra-Balra dönthető nevét nem tudom sajnos de kb 7500 Ft.
Szívesen fogadok ajánlásokat termékekre de számomra fontos, hogy ne túl közel legyen a falhoz a csatlakozók hozzáférése végett
-
Beni2360
félisten
válasz
F1rstK1nq #404 üzenetére
Hogy sikerült végül a szerelés? Én is most vettem egy ugyan ilyet de 4 WORLD néven szerepel. Érdekes 12800 Ft volt és 30 év gari. Az érdekelne, hogy nekem majdnem teljesen kihúzva kb 50-55 cm-n lenne használva az 50" LG TV. Mivel egykaros szerintem nem középre kell szerelni a TV mögé. Ha meg beljebb tolom el megy bal oldalra a központtól. Nekem két szekrény közé 140 cm-be kellene mert az tv szekrénynek fel kell szabadítanod a tetejét.
Te hogyan oldottad meg? Nekem hétfőn lenne a szerelés mert hétvégén nem akarom a szobát szét szedni.
Szívesen várok mindenkitől szerelési tanácsokat. (25 cm tömőt tégla fal) -
Feca2
csendes újonc
Samsung 48H6400-as tvhez tudtok valami bevált tartó konzolt ajánlani? A lényeg, hogy a TV hátulján lévő csatlakozókat is tudjam használni, ha szükség van rá, például a fejhallgató kimenetet. Nem szüksége, hogy forgatható legyen, viszont, ha csak ilyennel tudok hozzáférni a csatlakozókhoz akkor legyen forgatható.
Tehát ha van valaki akinek ehhez a típusú TV-hez van fali konzolja, megírhatná a pontos típusát. Köszönöm. -
tPedro_
őstag
-
dh66e
veterán
(#409) WolfLenny,(#407) kets520, (#409) WolfLenny,[link]
(#408) laceb
Jó lesz ha elég a fix és jó a mérete is.(#410) joshuam
Általában jók a gyári tiplik csavarok,de én a fischert preferálom,főleg téglába.(#412) tPedro_
Szuper. -
tPedro_
őstag
Sziasztok,
Van köztetek esetleg valaki aki Stell 2051-es konzollal rakott fel Samsung TV-t (EU46F6670)?
A problémám az lenne, hogy a TV hátulja nem teljesen sík, felül kicsit eláll tőle a fali konzol lapja.
A távtartó a hosszú csavarhoz túl rövid, a rövid csavarhoz viszont túl hosszú és akkor még csak felül lenne távtartó.Nem emlékszem már pontosan, de úgy rémlik mintha a TV-hez is járt volna valami kiegészítő.
Meg tudna ebben valaki erősíteni? Ha valaki szerelt össze ilyen kombinációt, hogy oldotta meg?
Köszi előre is.
Üdv.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Egy 42" tv-hez szeretnék venni fali konzolt. 300*200-as szabvány és téglaépítés lakásba lenne 2 lakás közti válaszfalra. Sima egyszerű típis érdekelne, nem kell, hogy dönthető meg forgatható legyen. Illetve mennyire jók a gyárilag adott tiplik és csavarok? Muszáj hozzá venni másikat, vagy azok is jók lesznek?
Köszönöm! -
WolfLenny
aktív tag
Üdv.
Egy 10 cm tégla válaszfala tennék fel egy jelenleg 40 colos tv-t. Viszont később lehet fel kerulne ra max. 60 colos. Nem kell kihajtható, de dönthető legyen valamennyire. Melyik tipust ajánljátok?
Előre is köszi a választ!!
-
kets520
tag
SONY KDL-50W808C Android TV tv hez keresek fix fali konzolt milyenekkel lehet föltenni?
-
Boldric
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! LG 42LS5600-hoz keresnék fali konzolt, lehetőleg forgathatót! próbáltam nézelődni e téren, de teljesen kezdő vagyok...Segítséget előre is köszönöm!
-
F1rstK1nq
aktív tag
Sziasztok!
Az LG 55LF652V tévémhez keresnék megfelelő fali konzolt.
Ez a Signal ajánlott kategória a fórumon, ahogy látom.
Mit gondoltok vehetem is vagy másikat mondanátok?
Előre is köszi a segítséget
-
Üdv!
Samsung UE40J6200 mellé szeretnék nézni egy fali konzolt. Ezt néztem ki: Stell SHO 2050, ez megfelel hozzá?
Fentebb láttam képeken is, nagyon meggyőzőnek tűnik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest