- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Home server / házi szerver építése
- Milyen asztali médialejátszót?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dane
senior tag
Hello mindenki,
Szeretnék rögzíteni egy 55-ös TV-t egy egy rétegű gipszkarton falra (12.5mm).
4db M5 vagy nagyobb Molly csavarral gondoltam a rögzítést amiből 2 db egy függőleges CD profilba lenne hajtva.A tv súlya kb 21kg.
A konzol: sima slim fix fali konzolAhogy tudom, az egyrétegű fal terhelhetősége M5 csavar esetén 20kg max csavaronként.
Szerintetek stabil lesz a rögzítés? Gondolom a 4 csavaron felűl nem érdemes többet behajtani mert az csak gyengítené a fal szerkezetét. Meg gondolom 2 csavar túl közel sem lehet egymáshoz.
-
Beni2360
félisten
Még az előzőből: A telepítés ha jófajta a tégla akkor nem lesz gond a gyári szerelékekkel sem. azért én veszek egy mérettel nagyobb tipliket és csavarokat mert itt teljesen kihúzva lesz használva és ha a projit kell nézni akkor mivel elé jön le a vászon ezért egy kicsit állandóan mozgatva lesz. be kell kb 20 cm tolni.
-
dh66e
veterán
válasz
Beni2360 #419 üzenetére
Igen erre gondoltam én is ( a dupla kar az nem volt jó megfogalmazás a részemről) egyről beszélünk az a lényeg.A rajz szuper mert másnak is segítség lehet.
Nekem szimpla egykaros van - nincs hosszabbítás mint nálad - igaz nekem jobbra balra "focipályányi" tér van szóval sokat nem kellett matekozni.
A lényeg hogy sikerült kiszámolni akkor jó helyre kerül. -
dh66e
veterán
válasz
Beni2360 #416 üzenetére
Elvileg dupla karos azaz egy csuklóból nyílik tovább egy másik karral.(ha jól látom a képen)ígyszerintem középre zár mindenképpen,de nyisd meg és rögtön látod.
A szimpla egykarosoknál valóban figyelni kell a kar hosszára és azt hozzá kell adni a középponthoz képest.
A telepítés ha jófajta a tégla akkor nem lesz gond a gyári szerelékekkel sem.(#417) Csabi1984
Amennyiben sokszor használod (ki be dugdosás) a hátsó csatlakozókat inkább forgathatót vegyél akkor férsz hozzá kényelmesen bármikor. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra mert aktuális lenne a fali konzol téma! Van egy Samsung H6400 40" televízióm amit felszeretnék tenni a falra (Beton). Mediamarktban nézegettem a konzolokat ami elvileg jó hozzá Fel-Le, Jobbra-Balra dönthető nevét nem tudom sajnos de kb 7500 Ft.
Szívesen fogadok ajánlásokat termékekre de számomra fontos, hogy ne túl közel legyen a falhoz a csatlakozók hozzáférése végett
-
Beni2360
félisten
válasz
F1rstK1nq #404 üzenetére
Hogy sikerült végül a szerelés? Én is most vettem egy ugyan ilyet de 4 WORLD néven szerepel. Érdekes 12800 Ft volt és 30 év gari. Az érdekelne, hogy nekem majdnem teljesen kihúzva kb 50-55 cm-n lenne használva az 50" LG TV. Mivel egykaros szerintem nem középre kell szerelni a TV mögé. Ha meg beljebb tolom el megy bal oldalra a központtól. Nekem két szekrény közé 140 cm-be kellene mert az tv szekrénynek fel kell szabadítanod a tetejét.
Te hogyan oldottad meg? Nekem hétfőn lenne a szerelés mert hétvégén nem akarom a szobát szét szedni.
Szívesen várok mindenkitől szerelési tanácsokat. (25 cm tömőt tégla fal) -
Feca2
csendes újonc
Samsung 48H6400-as tvhez tudtok valami bevált tartó konzolt ajánlani? A lényeg, hogy a TV hátulján lévő csatlakozókat is tudjam használni, ha szükség van rá, például a fejhallgató kimenetet. Nem szüksége, hogy forgatható legyen, viszont, ha csak ilyennel tudok hozzáférni a csatlakozókhoz akkor legyen forgatható.
Tehát ha van valaki akinek ehhez a típusú TV-hez van fali konzolja, megírhatná a pontos típusát. Köszönöm. -
tPedro_
őstag
-
dh66e
veterán
(#409) WolfLenny,(#407) kets520, (#409) WolfLenny,[link]
(#408) laceb
Jó lesz ha elég a fix és jó a mérete is.(#410) joshuam
Általában jók a gyári tiplik csavarok,de én a fischert preferálom,főleg téglába.(#412) tPedro_
Szuper. -
tPedro_
őstag
Sziasztok,
Van köztetek esetleg valaki aki Stell 2051-es konzollal rakott fel Samsung TV-t (EU46F6670)?
A problémám az lenne, hogy a TV hátulja nem teljesen sík, felül kicsit eláll tőle a fali konzol lapja.
A távtartó a hosszú csavarhoz túl rövid, a rövid csavarhoz viszont túl hosszú és akkor még csak felül lenne távtartó.Nem emlékszem már pontosan, de úgy rémlik mintha a TV-hez is járt volna valami kiegészítő.
Meg tudna ebben valaki erősíteni? Ha valaki szerelt össze ilyen kombinációt, hogy oldotta meg?
Köszi előre is.
Üdv.
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Egy 42" tv-hez szeretnék venni fali konzolt. 300*200-as szabvány és téglaépítés lakásba lenne 2 lakás közti válaszfalra. Sima egyszerű típis érdekelne, nem kell, hogy dönthető meg forgatható legyen. Illetve mennyire jók a gyárilag adott tiplik és csavarok? Muszáj hozzá venni másikat, vagy azok is jók lesznek?
Köszönöm! -
WolfLenny
senior tag
Üdv.
Egy 10 cm tégla válaszfala tennék fel egy jelenleg 40 colos tv-t. Viszont később lehet fel kerulne ra max. 60 colos. Nem kell kihajtható, de dönthető legyen valamennyire. Melyik tipust ajánljátok?
Előre is köszi a választ!!
-
kets520
tag
SONY KDL-50W808C Android TV tv hez keresek fix fali konzolt milyenekkel lehet föltenni?
-
Boldric
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! LG 42LS5600-hoz keresnék fali konzolt, lehetőleg forgathatót! próbáltam nézelődni e téren, de teljesen kezdő vagyok...Segítséget előre is köszönöm!
-
F1rstK1nq
aktív tag
Sziasztok!
Az LG 55LF652V tévémhez keresnék megfelelő fali konzolt.
Ez a Signal ajánlott kategória a fórumon, ahogy látom.
Mit gondoltok vehetem is vagy másikat mondanátok?
Előre is köszi a segítséget
-
Üdv!
Samsung UE40J6200 mellé szeretnék nézni egy fali konzolt. Ezt néztem ki: Stell SHO 2050, ez megfelel hozzá?
Fentebb láttam képeken is, nagyon meggyőzőnek tűnik. -
dh66e
veterán
Igen a netes fotók csak a terméket mutatják általában.A műszaki részét próbáltam neked kiemelni hogy mit bír a jószág egy 60" tévét illetően.
Még egy kis infó.
Ki/be forgatásnál egy picit utána kell állítani a vízszinten.(elég a tévét picit megemelni a kívánt irányba és beáll),valamint már könnyebben forog a tévé az elején még elég passzos volt,de már bekopott. -
dh66e
veterán
(#343) G-Bali kérésének eleget téve most volt időm képeket csinálni.Előzmények.
-
toto76
tag
Sziasztok!
Samsung 55H6400-hoz keresnék fali tartót. Dönteni szeretném, hogy a jó "magasságot" be tudjam állítani, mozgatni nem.
Viszont a fejhallgató bemenethez hozzá kell férnem, mert esténként fejhallgatóval kell nézem a tv-t a gyerekek miatt. Szóval kellene vagy 10 cm a faltól, hogy beférjen a kezem.Tudtok ajánlani valamit?
Amit korábban találtam itt a topikban SHO 2051, de ha esetleg olcsóbban is meg lehetne úszni...Köszi,
toto -
bexinho23
őstag
Persze, ez logikus is. Én a 2" különbségre mondtam, amit említettél. Véleményem szerint az annyira elenyésző különbség, hogy nem kellene, hogy gondot okozzon. Amúgy én a 42"-os tv-hez használok egy 32-42"-os konzolt. Valószínű, hogy van olyan 42", ami nem 13 kg, mint az enyém, hanem több. A teherbírás az nagyon fontos. Ott a legbiztosabb, ha duplája, mint maga a tv. De ez sem kőbe vésett dolog.
-
slmq3
csendes tag
válasz
bexinho23 #391 üzenetére
A VESA stimmel, csak másik topikban írták, hogy "Ha például kihúzod és 90 fokkal elforgatod, a nagyobb TV súlypontja távolabb kerül az optimálisnál, nagyobb lesz a teherkar, megfeszül a szerkezet."
Szóval a lényeg az lenne, hogy ha valaki kisebb fali konzolt használ, mint amekkora a tv-je, annak milyen tapasztalatai vannak, bár lehet, hogy mindenki inkább biztosra megy. -
slmq3
csendes tag
Sziasztok!
Létezik Samsung 48h6400 tv-hez olyan fali konzol, ami forgatható dönthető lefelé és slim?
Néztem egy ilyet:
[link]
Ezt 40°ban lehet forgatni, ha esetleg valaki tud jobban kifordíthatót az ne tartsa magában.Köszönöm!
-
Beca1990
senior tag
lenne egy 49"-os LED TV, és szeretném a falra szerelni konzollal.
amit kinéztem az egy fix konzol és a fal és a készülék között 3cm hely lenne. A TV-n hátul vannak a csatlakozók, elég lenne ennyi hely hogy ne törjön meg a kábel?
vagy van erre valamiféle L alakú csatlakozó? pl az antenna csatlakozóra?
köszi a segítségeket. -
bexinho23
őstag
Na megjött tegnap a fali konzol, és fel is tettem. De mivel nem vagyok házi barkácsolásban igazán gyakorlott, így a 3 tipli helyéből a 3-at 1 cm-rel arrébb fúrtam. A két felső mm pontosan a helyén lett fúrva, az alsó harmadik viszont nem. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek egy 13 kg-os (42" LED) tv-t rajtahagyhatok a konzolon hosszú távon? Papíron 30 kg-ot bír el a tartó.
Erről van szó: [link]
-
dh66e
veterán
válasz
tzsolesz #381 üzenetére
Nem.
A lapot először szereld fel a falra legalább négy ponton de ha 6 ponton rögzíted az atombiztos lesz.Ezután ezen keresztül fúrd meg a falat a konzol szerint. Szerintem egy 40x30cm lapot ha vágatsz az már már elég neki,de akár nagyobb is lehet mint a tévé ás akkor egy kis designt is beviszel a helyiségbe.
Azt is megcsinálhatod hogy kisebb furó szárral ( 6-os csavar esetén 5mm) bököd át a lapot a konzol szerint majd a lap visszavétele után a falat a tiplinek megfelelő vagy egy milivel kisebb szárral fúrod meg.Ebben az esetben a csavar a falban is erősen fog majd és a bútorlapban sem fog kotyogni az idő teltével. -
-
dh66e
veterán
válasz
tzsolesz #377 üzenetére
Azért szilikát falhoz én inkább szélesebb talpú konzolt vettem volna,de ha átfúrod akkor ez sem kéne hogy kiszakadjon.Amennyiben jól emlékszem valaki szerelt már fel szilikát falra konzolt olvass vissza hogy mit írt a felszerelés módjára lehet van spéci dübel ami elég és nem kell laposvas meg átbökni az egész mindenséget.
Esetleg még egy szélesebb lapot (bútorlap,táblásított lap felület kezelve) felszerelhetsz a konzol alá hogy a fal jobban bírja ne azon a 1x x 1x cm-en kapja csak a terhelést. -
tzsolesz
nagyúr
Hali.
Lenne egy olyan gond, hogy van egy bazi nehéz LG LK430 kb 15Kg. Vettem hozzá egy ilyen konzolt, ami teljesen ki lenne nyitva, tehát elég nagy lesz az erőkar (47cm). Sarokban lesz, és teljesen ki kell nyitni hogy jó szögben álljon majd. Az a gond, hogy szilikát falra kéne fölszerelni. De akárhogy is emelgetem a TV-t, meg ugye hozzágondolom az erőkar nagyságát is, sehogy sem jön össze a fejemben hogy az ki ne szakadjon azonnal a falból, mihelyst elengedem a TV-t az első alkalommal.
Szerintetek is így van? Kezdjem egyből menetes szárral, átfúrva a falat mindkét oldalon alátét, anya?
A fal csak válaszfal, és vakolattal együtt olyan 20cm vastag. -
Döglött Róka
veterán
Magam is iparos voltam valamikor szóval az alapok mennek, inkább csak a kar milyensége miatt kérdezek
Kinéztem még egy darabot, igaz más márkából de ez es duplakaros.
-
frovery
senior tag
válasz
Döglött Róka #373 üzenetére
Adnak hozzá tiplit és csavarokat de az szerintem felejtős, legalábbis még 1× sem mertem azzal felrakni tartót tv-vel.
Az első tartó nekem kicsit masszívabbnak tűnik, ebből raktam már 12-es válaszfalra 60-as tv-t.
Amit említesz tiplit és csavart, tömör tégléba biztosan megfelelő lesz. A tipli hossza 100-110mm legyen és hozzá a csavar. Tiplizésnél a furat átmérőjére kell nagyon figyelni, hogy a tipli csavar nélkül is jó szorosan menjen be, akkor biztosan masszívan szétfeszül a csavar által.
-
Döglött Róka
veterán
Sziasztok,
13 cm vastag tégla válaszfalra szeretnék egy Signal kétkaros konzollal felrakni, egy 50 colos LG tv-t. 14,1 kg a tv maga, nem tudom hogy overkill-e ez az állvány-e vagy sem. Ez a másik delikvens, szintén Signal.
Milyen csavarozást ajánlotok? Én első körben 10-es dübelt és 80as csavart gondoltam,
-
frovery
senior tag
Csak kettőt olvass vissza, ott a link. Azok között van jó pár, ami kihúzható a falsíktól. A márka nagyon megbízható, masszív, stabil. Rengeteget raktam már fel, mindenki megelégedésére. A cég is rugalmas, gyors. Volt, hogy az ügyfélnek mégsem felelt meg, 3 napon belül futárral ment a csere másik típusra a különbözetet a futárnál fizetve.
-
cecil
aktív tag
Hi! Tudnátok ajanlani panasonic tx-p65vt60-hoz fali konzolt "elérhető" áron ami "teleszkópos"? Tehát falsiktol kitolható szerkezetű.
Koszi!
-
frovery
senior tag
válasz
bexinho23 #368 üzenetére
Itt találsz megbízható választékot. Természetesen neked 200×200-as Vesa szabványú konzol kell.
-
bexinho23
őstag
Üdv!
Most akarok venni egy fali konzolt a 42"-os LG tv-nek (LG 42LN5400). A 4 furat a hátoldalán 200x200 mm (kép1; kép2).
A kábelek sajnos nem lefelé mutatnak, hanem fal felé, valamint fontos, hogy azért vertikálisan állítható legyen a konzol (de ha fix, az sem gond, ha a kábelekhez hozzáférhetek).
Tudnátok ebben segíteni? Elsősorban a fal-tv közti távolság az ami aggaszt (kábelek miatt).
-
frovery
senior tag
Neharagudj de csak 10-20 kommentet kellene visszaolvasnod. Annyi féle, fajta és árú konzolt ajánlottak, közöttük én is, amiből bátran választhatsz.
Ez a fórum nem annyira pörgős, szélsőséges téma, hogy ne lehetne a régebbiekből visszaolvasva válogatni a termékek közül.Viszont arra még figyelj, hogy milyen a felfogatási szabvány (VESA)!!!
-
Melack
veterán
Forgatható és dönthető kellene, így kellőképpen lehet változtatni a helyünket.
(#363) frovery: február 9 óta nem tudtál volna egy egyszerű választ adni nekem egy kommersz 32"-es TV ügyében? Buksisimi neked is jár... Az, hogy ide nem írtam,nem jelenti azt, hogy nem néztem. De segítséget nem azért kérek, mert nincs jobb dolgom.
-
frovery
senior tag
Február 9.-étől nem tudtál még magadtól dönteni egy kommersz 32-es tv konzol ügyben???
Báremelyiket megveheted a piacon, ami megfelel az igényeidnek, mert ugye azt sem írtad le, hogy sima dönthetős, amiből hány fokos legyen, oldalra kihúzható legyen és mennyire a faltól??? -
dh66e
veterán
-
dh66e
veterán
válasz
salieri. #353 üzenetére
Nem kell lemondanod nem lesz semmi hátrányod hogy nagyobb a kelleténél,sőt a széles talpnak egy gyengébb fal esetén még hasznát is veszed.
(#357) salieri.
Pont ezt akartam még linkelni neked ,de ez teljesen fix tehát nem dönthető.Amennyiben ez nem számít akkor veheted azt is. -
salieri.
őstag
Erre nem lenne érdemes módosítani a megrendelést?
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Ehhez a tévéhez megfelelő tartót rendeltem ?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- 3D nyomtatás
- Háztartási gépek
- Milyen autót vegyek?
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- iPhone topik
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple Macbook 14 M1 Pro - 2021 - Használt, újszerű
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest