- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 3D nyomtatás
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nargooo
újonc
Sziasztok!
10es ytong falra szeretnék falitartót felrakni, viszont a konnektor pont a tv mögött lenne. Létezik e olyan konzol amitől elfér a konnektor? várom válaszotok!
-
Kiskutya
veterán
köszi! Így lehet hogy inkább akkor marad az állványon.
-
spatrikz
csendes tag
-
Kiskutya
veterán
Sziasztok! Fali konzolt szeretnék Tcl 65c715 tv-hez. Régebbi kertes ház szerintem a fal vályog lehet de biztos nem tégla. A lényeg hogy ne szakadjon ki a tv kb 20kg. Ami még lényeges lenne hogy függőlegesen legyen dönthető mert va paneles a tv kicsit le kell majd döntenem hogy full szemből nézzük. Milyen konzolt tudnátok ajánlani hozzá meg kell e valamit csinálni pluszba a vályog fal miatt?
-
dh66e
veterán
válasz
scott_free #2145 üzenetére
Szerintem szélesebb felfogatásúval biztonságosabban tudnád használni.
Olvass vissza van egy csomó ajánlott típus.
Arra is figyelj ha tv csere lesz nagyobb hoz is jó legyen. -
dh66e
veterán
válasz
scott_free #2140 üzenetére
Szia!
A paraméterek alapján igen,de a kérdés hogy milyen falra raknád? -
scott_free
senior tag
-
Ery
tag
Köszönöm szépen! Fel is került a konzol a tv szerdán jön. Használ esetleg valaki “Techly Fali tartó konzol TV LCD/LED/PDP 42-80'' 60 kg” konzolt? Pont a tv alá esik a konnektor (ahogy a #2135 képen is látszik) és nem vagyok benne biztos, hogy el fog férni a tv dugója a tv mögött. 16 mm-t ír a konzol leírása maximum távolságnak a faltól.
-
Ery
tag
Sziasztok,
elkészült a bútorom és készülök felrakni a sony 65” (23,5 kg) tv-hez vásárolt Techly Fali Tartót (42-80'' 60 kg). Nézegettem a konzol használati utasítását, amiben az szerepel, hogy fában való rögzítés esetén 30 mm, betonnál 50 mm mélység ajánlott. (Fa esetében Ezt egyébként a csomagban lévő csavarral szerintem nem lehetetlen kivitelezni). A bútornak készítve lett egy hátfal ami sajnos csak 18 mm-es bútorlapból van, Ami középen vízszintesen kapott még egy lécet rögzítésnek. (Ezen kívül a fal és a bútorlap között van néhány centi hely.) csatolok egy képet, kék a tv piros a merevítő. Szerintem úgy pont nem jön majd ki a konzol, hogy a merevítőbe tudjam rögzíteni legalàbb az egyik felét. Attól nem félek, hogy a hátfal ne bírná el a TV-t, kérdésesebb a 18 mm bútorlap. Szerintetek kivitelezhető ezekkel a feltételekkel a felszerelés, ha igen milyen csavarokkal ajánlanátok?
köszi -
hhenry
őstag
Sziasztok! Szeretnék falitartót venni 55 colos tévémhez minél olcsóbban szeretném megúszni,a falam gipszkarton,mit ajánlotok?
-
Ceree
senior tag
Sziasztok,
az összefoglaló elolvasása után kerestem a topikban Panasonic 42ST60-hoz ajánlott konzolt, de konkrétan nem találtam. Van valakinek bevált konzolja ehhez a típushoz?A probléma igazából, hogy a tápkábel csatlakozója elég rossz helyen van és a kereszttartó bizony összetűzésbe keveredhet a csatival/kábellel, legalábbis az ajánlott márkák közül keresgélve eddig minddel lyukra futottam, vagy nagyon neccesen adná csak ki.
Kb. erről van szó a felfogatási pontokat és a tápkábelt illetően:
Alapból a fix fali megoldás érdekelne, hogy belesimuljon a TV a falhoz, de ha csak elforgatható/dönthető jöhet szóba, az sem feltétlen baj.
A fal 30-as tégla gipszkarton előtétfallal, ha ez számít.Köszönöm előre is!
-
Tengri
senior tag
válasz
kalozhun100 #2131 üzenetére
Szia!
Ebben az árkategóriában 2 falitartóról is hallottam jó visszajelzéseket.
Oldalirányban forgathatók, dönthetőségük 12, illetve 15 fok.
Téglafalba a hozzájuk kapott csavarokkal SX FIsher dübellel felrakhatod.
A 781 a jelenlegi Samudhoz jobban passzol, de ha később váltanál nagyobbra akkor a 710-es jobb választás (VESA kompatibilás szempontjából is). -
kalozhun100
őstag
Hello, egy samsung 43 colos ku7500hoz szeretnék 10000Ft keretösszegig nagyjából egy falikonzolt téglafalra menne, olyan tartó kéne, ami dönthető, fordítható(oldalirányba). Előre is köszi az ajánlást.
-
Tengri
senior tag
válasz
mr.zolee #2128 üzenetére
Én a displayspecifications.com oldalon néztem és ott 400x400-as. Ez nem jelenti azt, hogy nem tévedhet az oldal.
Amit ajánlottam Stell SHO 3610 MK2 is megfelel a 600X200 vesa szabványnak, de látom, hogy az 1005 felé húz nagyon a szíved. Ha az tetszik akkor vedd azt, de mindenképp vegyél hozzá a csavarjainak megfelelő Fisher dübeleket, mert amit adnak hozzá, sajnos szinte semmire sem jó.Telepítési útmutató:
Stell SHO 1005 B
Stell SHO 3610 MK2 -
mr.zolee
friss újonc
Köszönöm a tippeket!
TCL oldalon vesa 600x200-at találtam (mondjuk az új x2 modellre), most pedig direkt lemértem az állványtartó csavarok távolságát és 500 x 200 lett...
Mondjuk az 500 a 400 és 600 között van, de így gondolom más tartó után kell néznem
Vagy ha külön nem írják az 500-at, akkor is jó egy 600-as, pl a Stell SHO 1005?
-
Tengri
senior tag
válasz
mr.zolee #2126 üzenetére
Szia!
A TV-d vesa 400X400-as szabványú.
Az általad linkelt külföldön kapható (RICOO R6) fali tartóhoz hasonlót lehet itthon is kapni.
RICOO R6:
STELL SHO 3610 MK2:
Amit a RICOO-nál 120 fokos elfordíthatóságnak ír a Stell-nél +/- 60-at ír
Egyedül a dönthetősége +/-15 fok amíg a Stell-nél +10 és -20 fok. Továbbá 3 fokkal jobban korigálható, de csak 400 mm a faltól való maximális távolsága amíg a Stell-nek 510 mm.
De számodra ugyanúgy a Stell SHO 3610 is jó ha nem az újabb verzióra lenne szükséged illetve van HAMA-ból is pár hasonló tudású. -
mr.zolee
friss újonc
Sziasztok,
Szeretnék TCL U55X9006-hez egy közel 90°-ig hajlítható, masszív fali konzolt.
Mit javasoltok erre?pl: Stell SHO 1005 B 40"-70"
Külföldön láttam még ideális tartót, de itthon ilyet nem találtamKésőbb lehet, hogy nagyobbra (max 70") cserélem majd a tv-t
Köszi előre is!
-
Tengri
senior tag
válasz
Gyapjasmamut #2124 üzenetére
Szia!
Nos, én egy 32" TV-nek tudnék ajálani egy Maclean MC-743-at (Sajnos 742-őt már nem lehet kapni, abból 2 db-ot is szereltem fel az egyik nálam most is a 27"-os monitoromat tartja, a másik egy 34"-os monitort tart). Megbízható, jó falikonzol és árban szerintem most a legjobb a HAMA és a Stell hasonló tudású konzolaival szemben.
Ha HAMA-t szeretnél akkor nagyon jó véleménnyel vannak a Hama 118667-ról (árban majdnem a duplája a Maclean-nak).
Mindenképp Fisher dübelt vegyél hozzá (a konzolhoz adott csavar dönti el milyen kell pontosan, vagy SX-et vagy Duopowert vegyél) -
Tengri
senior tag
válasz
Gyapjasmamut #2122 üzenetére
Szia!
Egy fontos kérdést nem tettem fel. Árban meddig lehet elmenni?
-
Tengri
senior tag
válasz
Gyapjasmamut #2118 üzenetére
Szia!
Egy kicsivel több információra lenne szükség.
Például: Miből készült a válaszfal (gázbeton, tégla, gipszkarton, vályog?)
A fal anyaga meghatározza a dübelt, de általában a konzolhoz adott csavarok jók szoktak lenni.
Továbbá a TV pontos típusának ismerete is jó volna (többnyire a 32-es samuk 100x100 VESA szabványúak), mert meghatározza az ajánlható konzolt. -
Gyapjasmamut
újonc
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!
10-es válaszfalra szeretnék rögzíteni egy 32"-os Samsung tévét, mindenképpen karosnak kell lennie, mert síkban nem fér el a két fal szöge miatt.
Milyen tartó konzolt javasoltok?
Milyen tiplivel és csavarral érdemes felszerelni?
A választ előre is köszönöm!Gyapjasmamut
-
g_g_g
őstag
Sziasztok!
Remélem tudtok ajánlani nekem a következőkre egy bevált mennyezeti tv konzolt.
TV: 32 colos, (LG 32LM6300PLA)
Súly: kb. 5kg.
És ami nagyon fontos, hogy a plafon és az emeletes ágy korlátja között 55 cm a távolság.
A TV magassága kb. 45 cm.
Szóval olyan konzol kéne amivel beférne a tévé a plafon és az ágy korlátja köze.
Magasságállítás és a döntés nem lényeges (a fentiek miatt).Köszönöm a segítséget.
-
Tengri
senior tag
Szia!
Létezik állványos, illetve mennyezeti konzolokon kívül is olyan konzol ami fix és lehet állítani rajta a magasságot:
Viszont a kiszemelt de még nem biztos "TV-d" (Sony kd 65xh9005) súlya (ami nem 40 csak 22,2 kg), illetve képátlója miatt ez most kiesik.
Létezik olyan állítható, mozgatható konzol ami jó lenne ha a fix megoldáshoz nem ragaszkodsz. A mozgatható konzolokat is tudod a faltól egy adott távolságra beállítani és legfeljebb csak vertikálisan mozgatod. Ami a TV specifikációjának megfelel az a Stell SHO 3620 (faltól való minimális távolsága 61 mm).
De, az egésszel akkor érdemes foglalkozni, ha megvan a konkrét TV. -
Derron
aktív tag
Szia,
Még nincs meg a tévé sajnos, de a kiszemelt SONY 65" XH90 lenne karácsony/tavasz környékén. (Aztán lehet nem ez lesz, de a falat most kell vésni, ezért erre készülök).
VESA 300x300mm írnak róla neten.Lehet az lesz a legjobb, ha kész a vésés be méretezem egy rajzon, és azzal jövök ide kérdezősködni
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Segítségeteket szeretném kérni.
Lakásfelújítás közepén vagyunk, és mivel villany vezetékek is cserélve lesznek, ezért arra gondoltam, hogy be vésetek a falba egy csövet amin keresztül majd HDMI, LAN és egyéb vezetékeket fogok tudni felvinni a tévéhez.A kérdés, hogy létezik e olyan megbízható konzol, aminek tudom állítani a magasságát? Szóval maga a konzol fix a falon, de a tévét le föl tudom mozgatni. (Nem napi szinten, csak egyszer mikor belövöm a magasságát.) A tévé kb 40kg lenne.
Jelenleg 90cm magasra tervezem a konnektor kiállást, ez így rendben is lenne, ha a tévék közepén lenne mindig a VESA csatlakozó, de ahogy nézem a SONY tévéket, inkább az alsó 1/3 ban van a felfogatási pont.
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, egy lg 47la620s tv-hez szeretnék olyan konzolt aminél a fal és a tv között nagyon kicsi lenne a távolság. Minimálisan szeretném minden irányba forgatni, később tervezek nagyobb tévé vásárlást. Mit ajánlotok?
Egyáltalán fontos az, hogy a tévé mögé férhessek? Rosszul gondolom, hogy egyszer összekötök mindent és pár évig nem kell hozzá nyúlni? Soha nem fogok pendrive-ot használni, ha mégis kellene, akkor arra ott lesz a htpc.köszi
-
jgab666
csendes tag
Sziasztok
Vettem egy fali konzolt a tv-hez ami kihuzható, forgathatő, dönthető stb.
Viszont szeretnék egy soundbart is a tv-hez, ami jó lenne ha tv-vel együtt tudna mozogni.Van rá mód, hogy a soundbart a tv-hez rögzítsem? Vagy ez nem szokás?
A tv egy 2020-as samsung, soundbarból is samsungot néztem.
Tudnátok valamit tanácsolni?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest