Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gycs02

aktív tag

Sziasztok!

Nekem is előjött egy kis működési gond. Próbáltam megoldani, hogy ne dobja fel a vírus veszély üzenetet, ha makróval indítok excelből egy fájlt, s azóta megnyitáskor nem adja fel a frissítés ablakot a csatolásokhoz., csak akkor frissül, ha elindítok benne egy makrót. Valahol mintha beírtam volna, hogy az ebben a mappában lévő fájlok biztonságosak, de az üzenet még így is jön. Érdekesség, hogy az ugyanitt található régebbi biztonsági másolatom meg feldobja, hogy frissítsen-e.

Lenne még egy makrós kérdésem is. Felvettem egy makrót, s azt próbáltam átalakítgatni, de néha megáll valami miatt, end-l megállítva, s újra indítva meg lefut. Amit szerettem volna, egy többszörösen szűrt táblázat egyik oszlopába egy meghatározott cellában lévő szöveg beszúrása. Tehát bármennyi szűrő is van bekapcsolva, ha az adott oszlopban 2 cella látszik, akkor 2-be, ha 10 akkor 10-be írja be ezt a szöveget. Ezt hoztam össze, de mint írtam néha rakoncátlankodik és a beillesztésnél megáll:
    ActiveSheet.Unprotect
    Range("$Cj$5").Copy
    Range("av13:av1145").Select
    ActiveSheet.Paste Link:=True
    Application.CutCopyMode = False
    Range("$av$5").Select
    ActiveSheet.Protect DrawingObjects:=False, Contents:=True, Scenarios:= _
    False, AllowFormattingCells:=True, AllowFormattingColumns:=True, _
    AllowFormattingRows:=True, AllowSorting:=True, AllowFiltering:=True

Azért a cella csatolást használtam, mert akár hogy próbáltam minden más esetben több helyre is beillesztette a kijelölt cella szövegét. Az is jó lenne, ha a makróban megadnám, hogy pl. az "AV" oszlop látható celláiba írjon egy x-t. Ennek a felvételét nem tudtam produkálni. Nem sokszor áll le, de ha van valami javaslat, ami biztos(abb)an működik megköszönöm!

Ha már így belejöttem a kérdezésbe még egy dolog eszembe jutott. Sokat gugliztam, de nem jutottam előrébb, nem nagyon tudtam értelmezni az ajánlásokat. Azt szeretném megoldani, hogy egy szűrt tartományt kijelöljek és vágólapra másoljak. A kijelölendő tartomány ha nincs szűrés aw13:ba1145. Szűrés után ebből szeretném vágólapra másolni a szűrt, látható tartományt, ami eléggé változó. lehet pl. aw25:ba25, de azis előfordul, hogy a 13, 45, 57, 1100 sor látható a szűrés után. próbáltam felvenni, de mivel a kezdő és záró sor folyamatosan változik nem jutok előrébb.
    Köszi, ha szántok rám egy kis időt, s ebben is tudtok segíteni.

S elnézést, hogyha esetleg telhetetlen vagyok! :R

Új hozzászólás Aktív témák