Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DeFranco

nagyúr

egy olyan makróra volna nekem igen nagyon szükségem, ami képes arra, hogy megvizsgálja, hogy egy fix lista (mondjuk A2:A2512) elemei közül bármelyik megtalálható-e egy adott könyvtár alkönyvtáraiban levő akármelyik fileban?

bárhogy jó ahogy egyszerűbb, de ha nekem megmondja, hogy van-e találat egyáltalán, az már tökéletes.

a listában szövegként tárolt számok vannak, a vizsgált fileokban ezek lehetnek szövegként tárolt számok illetve értkként, számként tárolt számok. a vizsgált fileokra vagy a tároló mappákra semmilyen névkonvenció vagy szabvány struktúra nem állapítható meg (ezért nem tudom a keresést automatizálni), valahol előfordulhat benne az értékek közül egy vagy több.

gondolom a makrónak be kell járni a mappastruktúrát és listázni a fileokat (ezt ha kell egy segédfileban elő tudok késziteni neki) aztán megnyitni a fileokat egyesével és valamilyen keresés vagy darabteli vagy akármilyen funkcióval rákeresni a lista értékeire és azok értékként tárolt szám formátumú értékeire aztán visszadobni hogy van-e találat akárhogyan (nem szükséges megmondani a helyét elég egy igen/nem is)

szerintem ez egy gyönyörű feladat de az én képességeimet meghaladja.

Új hozzászólás Aktív témák