Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
egy olyan makróra volna nekem igen nagyon szükségem, ami képes arra, hogy megvizsgálja, hogy egy fix lista (mondjuk A2:A2512) elemei közül bármelyik megtalálható-e egy adott könyvtár alkönyvtáraiban levő akármelyik fileban?
bárhogy jó ahogy egyszerűbb, de ha nekem megmondja, hogy van-e találat egyáltalán, az már tökéletes.
a listában szövegként tárolt számok vannak, a vizsgált fileokban ezek lehetnek szövegként tárolt számok illetve értkként, számként tárolt számok. a vizsgált fileokra vagy a tároló mappákra semmilyen névkonvenció vagy szabvány struktúra nem állapítható meg (ezért nem tudom a keresést automatizálni), valahol előfordulhat benne az értékek közül egy vagy több.
gondolom a makrónak be kell járni a mappastruktúrát és listázni a fileokat (ezt ha kell egy segédfileban elő tudok késziteni neki) aztán megnyitni a fileokat egyesével és valamilyen keresés vagy darabteli vagy akármilyen funkcióval rákeresni a lista értékeire és azok értékként tárolt szám formátumú értékeire aztán visszadobni hogy van-e találat akárhogyan (nem szükséges megmondani a helyét elég egy igen/nem is)
szerintem ez egy gyönyörű feladat de az én képességeimet meghaladja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Thermal Grizzly Aeronaut paszta 3,9g /BONTATLAN/Több darab/Számlával/
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Dell Latitude 7480 14" FHD IPS, i5 7300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4060 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Fferi50